|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 6.
Cytat:
gdybyś chciała dorzucać słodycze o innych kształtach - kłaść na opakowaniu i dopiero obwiązywać - no to wg mnie wyglądałoby to mocno średnio. :P pudełka ze słuchawkami bym nie otwierała, bo wypadałoby raczej dać oryginalnie zaklejone.
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2012-12-15 o 17:26 |
|
|
|
|
#4562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym zapakowała to tak, że słuchawki w pudełko i na pudełku poukładała słodycze i zapakowała wszystko papierem :P
Edytowane przez Karolllka7 Czas edycji: 2012-12-15 o 17:33 |
|
|
|
|
#4563 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Myślałam, że to inny wątek |
||
|
|
|
#4564 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4565 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
![]() W tamtym wątku Cię uświadomią .Obiecaj, że mi kupisz taki talerzyk .---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
|
|
|
#4566 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4567 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4568 |
|
Szef ds. Wymianek
|
Gdybyś była idealnym gościem, oczywiście przyniosłabyś swoje
|
|
#4569 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4570 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Talerzyk to tak do 10 zł kupisz w markecie
.
|
#4571 |
|
Zakorzenienie
|
Poszłam dzisiaj odwiedzić przyjaciółkę w szpitalu. Po korytarzu chodził jakiś facet rozmawiając przez telefon. Chodził w kółko, w końcu szatniarz poprosił go, żeby usiadł albo wyszedł na zewnątrz, bo brudzi podłogę, a i tak sprzątaczki muszą ją co chwilę czyścić. Faktycznie, wyglądała tak, jakby tłum ludzi wszedł w bagno a potem przebiegł przez korytarz. Oczywiście facet zaczął rzucać chamskie teksty, coś typu ,,jak będzie zakaz, to usiądę''.
I dalej krążył, wykłócając się. Dziwi mnie takie chamstwo i brak szacunku dla czyjejś pracy.
|
#4572 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Nie wiesz? Przecież to jasne, że płacisz za 3. Chyba, że powiesz, że zjesz wszystko na jednym
|
#4573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
np. pracowalam w restauracji. Ludzie przychodzili, siadali przy stoliku a jak w miedzyczasie inni goscie wyszli to oni sie pytaja czy moga zajac ich stolik "bo powietrze tam swierzsze " Ja delikatnie chcialam odmowic sugerujac, ze tamten stolik jest zawalony brudnymi talerzami. A oni nam to nei przeszkadza. No helllo naprawde ludze mysleli, ze jak usiedli juz przy jednym stoliku, poodwracali szklanki, dotykal serwetki to ja zaraz polece szykowac im inny stolik 2 metry dalej bo tam "powietrze jest wierzsze". Praca w restauracji sprawila, ze zwatpilam w kulture ludzka..... A najlepsze raz bylo jak przyszla para na rmantyczna kolacje.......slysze dzwonek w kuchni...ide....biore talerze......ide do stolika.....a tam laska (okolo 30lat) w spodniczce okrakiem siedzaca na swoim facecie i goraco sie miziajacy serio mnie zgasilo, zwlaszcza, ze to nie byl jakis bar mleczny ale restauracja na dosyc droga. O albo kolejny szczyt bezczelnosci.....niedalek o byla autostrada a przed restauracja spory parking i czasami sie tam tirowcy zatrzymywali.....Potrafic ie sobie wyobrazic, ze ci faceci (i to srednio raz na tydzien sie trfial taki) potrafili wejsc, bez przywitania czy zapytana sie kieruja do lazienki w klapkach, kosmetyczka i recznikiem na plecach by sie myc ![]() ehhh..... Raz podobno jeden z nich nawet wylecial z kibla ze sposzczonymi spodniami krzyczec, ze papiero nie ma w lazience |
|
|
|
|
#4574 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
I z rzetelnych ćwiczeń zrobił się bajzel. ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
Ale to samo z podstawówkami, gimnazjum czy liceum - tam też jest wielu co nie potrafi a uczy
|
|||
|
|
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj w sklepie byłam świadkiem takiego chamstwa klientki wobec sprzedawczyni, że aż oniemiałam, że ktoś może być aż tak chamski.
Byłam w sklepie z firanami, zasłonami - ogólnie wystrój okien i były dwie ekspedientki. Jedna obsługiwała mnie i moją mamę druga inną panią. Druga ekspedientka i ta pani ustalały ilość materiału i inne pierdoły. W tym momencie przyszła inna klientka po odbiór zamówienia, ekspedientka powiedziała do tej klientki, z którą wcześniej rozmawiała "proszę poczekać chwilę" i wydawała towar tamtej kolejnej, która płaciła. Trwało to jakąś chwilę i ta wcześniejsza zaczęła rzucać chamskimi tekstami "nie rozumiem, to w końcu jestem obsługiwana czy nie? Chyba jestem traktowana w tym sklepie jak powietrze! Widzę, że jak ktoś płaci grubą kasę, to zwraca się na niego uwagę, na innych nie". Ekspedientka spojrzała na nią z politowaniem, a ta "niech pani tak na mnie nie patrzy, mówię prawdę". Nie mogłam uwierzyć w to, co słyszę... Nie rozumiem, dlaczego niektórzy ludzie myślą, że jak przychodzą do sklepu z zamiarem wydania pieniędzy, to są wielkimi panami, którzy mogą pomiatać "plebsem". Wstyd. Najgorsze jest to, że wszystkiemu przysłuchiwał się mąż tej pani z małą córeczką i nie powiedział absolutnie nic, nawet nie próbował jej uspokoić...
|
#4576 |
|
BAN stały
|
I jeszcze podzieliła się z parą młodą i resztą gości
![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Dobra, już nie chce mi się wątku nadrabiać więc zabiorę się za swoją "Trudną Sprawę". Miałam o tym napisać wczoraj ale jakoś się nie zabrałam do tego. Może to nie jest zachowanie ale jest to już tak rozpowszechnione zjawisko, które z roku na rok wkurza mnie coraz bardziej! Obiecałam XY wysłać kartkę i w końcu wybrałam się na poszukiwania odpowiedniej. I dupa! Wszystkie, które mi się podobały miały już wydrukowane życzenia czy wierszyki! Nienawidzę tego! Czy to kartka urodzinowa, czy imieninowa, czy świąteczna tam są już jakieś biedne teksty. Człowiek chce się postarać samemu coś nabazgrać i się nie da. Ostatecznie znalazłam ładną i pustą kartkę ale przetrząsnęłam prawie całe stoisko z nimi. Wkurza mnie też moda na kartki urodzinowe z już nadrukowanym wiekiem. W niektórych miejscach są tylko takie. Bardzo podoba mi się kartka X a tam nadruk np. lat 20 gdzie kupuję np. na 22 urodziny. To jest niby takie mechaniczne ułatwianie życia ludziom, które mi je utrudnia. Kolejna sprawa, byłam dzisiaj z rodziną w Realu, tam na pasażu jest taki sklep z kolonialnym wystrojem wnętrz. Mieli tam cudne kartki świąteczne ale w kosmicznych cenach - najdroższa jaką wyłapałam to była za 28zł! Kogoś pogięło! Wylałam swój jad, teraz mi przyklaśnijcie
Edytowane przez zMoose Czas edycji: 2012-12-15 o 20:38 |
|
|
|
#4577 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
Jak się denerwuję to też człapię w kółko. A szpital sprzyja nerwom. Nie wiem, jak bym się zachowała w podobnej sytuacji. Na pewno byłabym mocno zdziwiona, że ktoś mi powiedział 'chodzisz i brudzisz podłogę, idź na zewnątrz'... W sytuacjach stresowych naprawdę ciężko myśleć o osobach trzecich i ich pracy. Także - trochę chyba odpuściłabym facetowi. Cholera wie po co był w szpitalu, czego się dowiedział i o kim. |
|
|
|
|
#4578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koleżanka pracowała w Tchibo w jednym z większych centr(-ów?) handlowych. I to, czego tam się nasłuchała, zwłaszcza od bogatych państwa pozujących na elitę, przechodziło ludzkie pojęcie. |
|
|
|
|
#4579 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
), którym nie chce się wymyślać życzeń. No ale zgodzę się, że powinien być większy wybór dla tych co chcą napisać coś od siebie i również bez wydrukowanego wieku, to to każdy może sobie wpisać we własnym zakresie.A te kartki z Reala to z czego, ze złota? że takie drogie
|
|
|
|
|
#4580 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
![]() Z tych samych powodów od paru lat sama robię kartki. Wyglądają dokładnie tak, jak chcę, napisane w nich dokładnie to, co chcę. Wkurzają mnie te rymowane wierszyki. Jak kupuję kartkę dla taty, który swoje lata ma, to trochę żenujący jest taki wierszyk. |
|
|
|
|
#4581 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Widziałam dziś w tramwaju na oko 16-letniego gówniarza z e-papierosem
.
|
#4582 |
|
BAN stały
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;38153248]Wiesz te kartki są idealne dla takich śmierdzących leni (jak ja
), którym nie chce się wymyślać życzeń. No ale zgodzę się, że powinien być większy wybór dla tych co chcą napisać coś od siebie i również bez wydrukowanego wieku, to to każdy może sobie wpisać we własnym zakresie.A te kartki z Reala to z czego, ze złota? że takie drogie [/QUOTE]To akurat nie w samym Realu a w sklepie z tamtejszego pasażu. Ogółem zwykłe kartki ale z bardzo ładnymi, wyjątkowymi obrazkami, czasami z brokatem. Niby ot zwykłe ale jeszcze takich ładnych nie widziałam, były trochę takie retro, bardzo ozdobne. Ale cena mnie powaliła, nie omieszkałam tego na głos skomentować. |
|
|
|
#4583 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4584 |
|
Zakorzenienie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;38153427]No, czasami to przesadzają z tymi cenami. Za mną chodzą kalendarze książkowe Hartley&Marks, ale jeszcze nie zwariowałam żeby wydać 90 zł na kalendarz, chociaż kusi, aj kusi.[/QUOTE]
Nie wiem, czy to te, ale w empiku widziałam takie z okładkami inkrustowanymi czymś a la masa perłowa, ogólnie bardzo bogato zdobione, ornamenty w stylu tureckim
|
|
|
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby rozmowa faktycznie była pilna, facet po prostu by usiadł/wyszedł/olał szatniarza, a tymczasem z komórką przy uchu ciągle się wykłócał, potem jeszcze komentował sytuację do telefonu.
|
|
#4586 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale jak mnie chcica dopadnie to pewnie i małe kupie. Na razie dzielnie się opieram bo jednak tyle płacić za kalendarz. Nie pamiętam kiedy ostatnio coś tak bardzo chciałam.Po wczorajszych wydarzeniach w Stanach to muszę stwierdzić, że dziwi mnie, że po tylu strzelaninach amerykanie nadal nie za bardzo palą się aby jakoś kontrolować sprzedaż broni. Wiadomo, że jakiś psychol to może i zabić nożem kuchennym, jednak wydaje mi się że nie byłoby wtedy tylu ofiar. Jak można strzelać do niewinnych ludzi w tym do małych dzieci? W głowie mi się to nie mieści. |
|
|
|
|
#4587 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
http://www.paperblanks.com/us/en Ogółem na zdjęciach i na blogach robią wrażenie ale jak zobaczyłam je na żywo to sobie darowałam. Myślałam, że faktycznie są ze skóropodobnego zdobionego materiału a to zwykły nadruk
|
|
|
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;38153610]Tyle, że ja chce większe
ale jak mnie chcica dopadnie to pewnie i małe kupie. Na razie dzielnie się opieram bo jednak tyle płacić za kalendarz. Nie pamiętam kiedy ostatnio coś tak bardzo chciałam.Po wczorajszych wydarzeniach w Stanach to muszę stwierdzić, że dziwi mnie, że po tylu strzelaninach amerykanie nadal nie za bardzo palą się aby jakoś kontrolować sprzedaż broni. Wiadomo, że jakiś psychol to może i zabić nożem kuchennym, jednak wydaje mi się że nie byłoby wtedy tylu ofiar. Jak można strzelać do niewinnych ludzi w tym do małych dzieci? W głowie mi się to nie mieści.[/QUOTE] To ja miałam tak z rękawiczkami ostatnio - tanie nie były, ale napaliłam się jak nie wiem co Decyzja zajęła mi cały dzień, po czym przychodzę do sklepu... a rękawiczek niet. Sama siebie zadziwiam tym, że zawsze muszę się "przespać" z decyzją o jakimś zakupie ![]() Mnie się przypomniała tragedia w Biesłanie z kolei. |
|
|
|
#4589 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
, miotam się po całym sklepie i wracam do pierwotnego produktu. Pod koniec i tak nic nie kupię
|
||
|
|
|
#4590 |
|
BAN stały
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;38153919]Ja po zobaczeniu na żywo i zmacaniu jeszcze bardziej je zapragnęłam, okładki śnią mi się po nocach.
Ja się dziwię, że jeszcze żaden ochroniarz się mną za bardzo nie zainteresował. Potrafię wziąć produkt, obejrzeć, włożyć do koszyka, rozmyślić się, odłożyć, potem debatować w myślach czy może jednak, wziąć i tak parę razy , miotam się po całym sklepie i wracam do pierwotnego produktu. Pod koniec i tak nic nie kupię [/QUOTE]To mi przypomniało dzisiejsze zakupy Ja, dziewczyna lat prawie 23 zgubiłam się mamie w centrum handlowym. Stałam chyba z 30 - 40 min w jednym miejscu aż mama mnie znalazła (nie miałam przy sobie komórki). Ochroniarz stał naprzeciwko mnie i się patrzył jak na jakąś postrzeloną. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:28.

.

I dalej krążył, wykłócając się. Dziwi mnie takie chamstwo i brak szacunku dla czyjejś pracy.

" 
.