Maniakalne klepalnictwo dopinguje - 9ta odslona uzależnienia - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Druty, igła i szydełko

Notka

Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-15, 19:38   #271
kamaerba
Zakorzenienie

Dot.: Maniakalne klepalnictwo dopinguje - 9ta odslona uzależnienia

Cytat:
Napisane przez beata1718 Pokaż wiadomość
ja już wykąpana jestem i dziergam dalej
odwillż u nas i śniegu już nie ma prawie coś słabo śnieżycie
Aaaaaa... bo ja dziś u siebie snieżę i to na maxa
kamaerba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 19:57   #272
rardan
Zakorzenienie

A ja się już żegnam do jutra.
Buziaki dal Wszystkich i nie klepcie za dużo.
.............
Kama, no może trochę szaleję, ale Święta za pasem.
No i Szymek ma 20 XII urodzinki.
Na szczęście Mamuśka zostaje na Święta i mi pomoże przygotować wszystko, także nie będzie źle.
Pa.
rardan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 19:59   #273
little_ola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rardan Pokaż wiadomość
Na szczęście Mamuśka zostaje na Święta i mi pomoże przygotować wszystko, także nie będzie źle.
Pa.
to bédzie super! szczésciara z Ciebie
little_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 20:34   #274
babydelfi
Zakorzenienie

Mam posprzątane kuchnię na cycuś glancuś i łazienkę,
Część jutro a reszta w tygodniu.
Teraz idę się wykąpać i siadam do szydełka, bo coś cienko widzę, moje wyrobienie się ze wszystkimi zamówieniami.
babydelfi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 20:36   #275
MagdaBM1
Zakorzenienie

GG do MagdaBM1

A ja powoli fotki wstawiam
Stary 2012-12-15, 20:44   #276
little_ola
Zakorzenienie

a ja ogládam te zdjécia i podziwiam
Stary 2012-12-15, 20:46   #277
aga__tka
Zakorzenienie

koeljna strone doczytalam i chyba ide do tej kuchni...
Jeremi to nam dzis tak dal popalic, ze sie przez moment zastanawialam czy oby mu nie odjelo ze 2 lat... no masakra, Ola nie bywa tak marudna i placzaca... jestem wykonczona... ostatecznie podejrzewam ze albo sie rozlozy w nocy jak kilka dzieciakow tutaj juz, albo to wina nosa - cos mu sie zrobilo wewnatrz (przy samym koncu wiec widac, ze to male jest jak taki pryszcz ) i wieczorem dopiero powiedzial ze boli, jak juz sie drugi raz obudzil (a jest 21.40 dopiero ) - wczesniej nic nie narzekal, a jak to zobazylam przy kapieli to mowil ze nie boli, wiec nie wiem,czy go to kluje jak dotyka i dlatego taki rozdrazniony, czy co...

Cytat:
Napisane przez rudasek Pokaż wiadomość
Gdyby komuś przeleciało coś pomarańczowego przed oczami, to będę ja. Kupiłam sobie kozaczki w kolorze oranż, dokupiłam wełnę na szalik,żeby było coś pod kolor, a wczoraj zapomniałam się z farbą na włosach i nie muszę robić czapki, wygląda jak komplet. Mąż powiedział ,że 30 lat nie wiedział,że z marchewką się żenił.

Cytat:
Napisane przez Malinka_5 Pokaż wiadomość
polecam bardzo bo efektowny na szalik
a widzialas takie cos:

bede taki miec jak w koncu skoncze (mam pol, zaczelam po chrzcinach Jeremiego - mial wtedy 4 miesiace - czyli juz 2,5roku robie...) ostatnio sobie o nim przypomnialam na okolicznosc zakupu sasanek...
http://briochestitch.com/brioche/ind...d=34&Itemid=29

Kasiu: ja chyba jednak pasuje teraz z wloczkami, chyba ze mnie cos nagle napadnie ze ktoregos kolorku mi jednak brakuje z tych co sa, ale watpie bo skoro tego jeszcze nie ruszylam, to chyba na razie dam sobie spokoj... ale jakbys miala kolejna oferte w nowym roku, to prosze pamietaj o mnie bo teraz po swietach bede sobie dziergac ciuchowe rzeczy, to moze cos zaczne zuzywac

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

a i jeszcze jedna osoba prosila mnie o przetlumaczenie tego:
http://www.garnstudio.com/lang/us/pa...d=3668&lang=us
co prawda zapomnialam skopiowac tlumaczenia, ale krotkie jest wiec jakby co to moge jeszcze raz.. ja chyba sobie takie cos zrobie... myslicie ze bedzie ladnie wygladac z akrylu tez?
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-15, 20:48   #278
emi29w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez little_ola Pokaż wiadomość
mi sié nie oplaca sprzátac teraz, bo za tydzien znów bédé musiala
to samo mam, ciagle sprzatanie

Cytat:
Napisane przez jola2243 Pokaż wiadomość
Cwaniary

Cytat:
Napisane przez rardan Pokaż wiadomość
A ja się już żegnam do jutra.
Buziaki dal Wszystkich i nie klepcie za dużo.
.............
Kama, no może trochę szaleję, ale Święta za pasem.
No i Szymek ma 20 XII urodzinki.
Pa.
tak przy okazji sprawdzałam kiedy beda imieniny Szymka, juz nie długo 5stycznia a 12stycznia Arkadiusza, ale bedzie jazda jak beda dorosli

nadrobilam wszystko
wiele pieknych prac widziałam
brawo dziewczynki
u mnie takie porzadki to juz chyba od poniedzialku sie zaczna, bo troche przed szpitalem ogarnełam
emi29w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 20:52   #279
jola2243
Zakorzenienie

Skończyłam czwartego anioła, wykrochmaliłam, powiesiłam pranie, jeszcze chwilę posiedzę i się kładę

http://pasja-przeplatane.blogspot.com/

Lubimy Czytać--- jola2243
jola2243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 20:53   #280
little_ola
Zakorzenienie

Jola a juz sie zastanawiama gdzie jestes, bo tak sie dopraszalas o zdjécia na Mikolajkowej i nie zgadujesz :P
Stary 2012-12-15, 20:54   #281
emi29w
Zakorzenienie

Tak mi sie marzy na Nowy rok,że:
-naucze sie na szydełku
-zrobie uzytek z moich zachomikowanych słoików po kawiedekopaż
-i może kartki ;-)
-bo na sutasz musi mnie najsc ochota ;-))

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-15, 20:55   #282
gagatu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babydelfi Pokaż wiadomość
Mam posprzątane kuchnię na cycuś glancuś i łazienkę,
Część jutro a reszta w tygodniu.
Teraz idę się wykąpać i siadam do szydełka, bo coś cienko widzę, moje wyrobienie się ze wszystkimi zamówieniami.
A mój TŻ nadal nie skończył kuchni... zanim wszystko posprząta to się nabrudzi i na nowo będzie sprzątał to co już dziś czyścił...

Cytat:
Napisane przez emi29w Pokaż wiadomość
tak przy okazji sprawdzałam kiedy beda imieniny Szymka, juz nie długo 5stycznia a 12stycznia Arkadiusza, ale bedzie jazda jak beda dorosli
W sam raz, jak 5 zaczną to tydzień później 12 skończą
gagatu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 21:00   #283
little_ola
Zakorzenienie

Emi ja to myslé, ze sutasz jest za trudny dla mnie, wiéc moje postanowienie na Nowy Rok, to przerobic moje zapasy wszystkiego i moze w koncu powaznie zaczác zarabiac na moim rékodziele

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
Napisane przez gagatu Pokaż wiadomość
chyba zaczná na Swiéta, pózniej Sylwek i imieniny - jak nic miesiác imprezowania
Stary 2012-12-15, 21:01   #284
babydelfi
Zakorzenienie

Agata ja mojego to nawet nie proszę o sprzątnie
Jak mu zlecam posprzątnie salonu ( tam gdzie najmniejszy bałagan ), czyli ogarnięcie biurka , pościeranie kurzu i odkurzenie podłogi to zajmuje mu to cały dzień, bo co za tym idzie. On odsuwa wszystkie meble, wyciera każdy kabel po kolei, idzie wyczyścić komp pod kompresor, itd. I zajmuje mu to calusieńki dzień, w tym czasie to ja potrafiłabym całe mieszkanie posprzątać i wole robić sama niż się denerwować.
Stary 2012-12-15, 21:11   #285
gagatu
Zakorzenienie

Cytat:
Agata ja mojego to nawet nie proszę o sprzątnie
Jak mu zlecam posprzątnie salonu ( tam gdzie najmniejszy bałagan ), czyli ogarnięcie biurka , pościeranie kurzu i odkurzenie podłogi to zajmuje mu to cały dzień, bo co za tym idzie. On odsuwa wszystkie meble, wyciera każdy kabel po kolei, idzie wyczyścić komp pod kompresor, itd. I zajmuje mu to calusieńki dzień, w tym czasie to ja potrafiłabym całe mieszkanie posprzątać i wole robić sama niż się denerwować.
To mój też tak ma, że jak już sprząta to dokładnie. Dziś wyjątkowo długo mu schodzi, bo robi bardzo duże przerwy między jednym etapem a kolejnym. Może do świąt się wyrobi
A w ogóle to często każę mu coś sprzątnąć, żeby wiedział, że to też ciężka praca. Ja często tak od rana jak wstanę to ogarniam mieszkanie, bo jak pracuję ze 2 dni to nie dbam o to, wtedy brudne naczynia pozostawiane stoją, ciuchy na krzesłach, pranie suche już na suszarce itd. No to tak ogarniam, a TŻ mówi, że się krzątam i krzątam od samego rana. Ale tego już sprzątaniem nie nazwie. Gdybym tego nie robiła to po tygodniu nie byłoby się jak ruszyć.
Stary 2012-12-15, 21:16   #286
emi29w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez little_ola Pokaż wiadomość
Emi ja to myslé, ze sutasz jest za trudny dla mnie, wiéc moje postanowienie na Nowy Rok, to przerobic moje zapasy wszystkiego i moze w koncu powaznie zaczác zarabiac na moim rékodziele

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

chyba zaczná na Swiéta, pózniej Sylwek i imieniny - jak nic miesiác imprezowania
oj moge sie tego spodziewac,
a potem moj mąż ma urodziny i za tydzien imieniny,
a najlepsze jak mój mąż ma ur w piątek to moje tez potem wypadna w piatek ,tak mam w kalendarzu

zrobiłam jednego kolczyka ,drugiego w ta sama strone i mi sie odechcialo robic, tu trzeba okiełznac sznureczki.
mam troche koralików i sznureczków i od dziewczyn dostałam i czeka na swoja kolej

Cytat:
Napisane przez gagatu Pokaż wiadomość

A mój do sprzatania to tak samo jak Kassi, kabelki itp, że mnie trafia i sama szybciej to zrobie, a Arek to lubi mi pomagac np pranie wieszac,a czasem mnie cos trafia jak mam cos z dzieckiem robic, a co zależy mi zeby było szybko zrobione

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

jeszcze mnie denerwuje jak weźmie np obinacz do paznokci z szafki i potem nie odłoży i szuka za jakis czas tego obcinacza,
każda rzecz w domu jakby miała swoje miejsce i wracała na nie to nie było by tego sprzatania i bałaganu
zawsze zbieram ciuchy po podłodze krzesłach po TZ i dziecku
Stary 2012-12-15, 21:20   #287
babydelfi
Zakorzenienie

Mój Fifi uwielbia myć lustro w szafie na korytarzu. ogólnie lubić pomagać, pod warunkiem, że będzie mógł moczyć w wodzie itd. bo pomaganie w sprzątaniu zabawek już nie jest takie ciekawe

Teściowa mi kiedyś powiedziała, że musze nauczyć Pawła porządków, a ja się pytam zatem co ona robiła przez 20 lat jego życia? Ona nie umiała go wychować i nauczyć, że ja teraz mam to robić?
Tylko jej odp. że czym skorupka za młodu nasiąknie.....
Stary 2012-12-15, 21:31   #288
cocci
Zakorzenienie

chyba na dzisija skończylam. musi mi dobrze farba podosychać przed szlifowaniem i lakierowaniem

gagatu to się ciesz, ze nie macie jeszcze dzieci, które wynoszą wszystko wszędzie i nic nie można znaleść. MOja Magda ostatnio poniosla mi wszytskie pincetki (mam chyba z 5) i znalazlam je tylko dlatego, ze przed praniem wsadzilam rękę do kieszeni spodni. Po co jej to w szkole???

emi - a ja się dziwilam zawsze, czemu moją mamę trafila jasna cholera na niewinne pytanie: "gdzie są nożyczki?" teraz ją doskonale rozumiem "brzydal:

a jeszcze przedwczoraj mój R wytskoczyl z tekstem (siedzi od pon z malymi w domu, bo są chore) "wiesz, nic dzisiaj nie zrobilem, a caly dzień coś robilem i nie umiem powiedzień co" a minę mial taką

idę na dzisiaj, nie naklepcie znowu tysiąca postó do jutra

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 21:47   #289
gagatu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cocci Pokaż wiadomość
gagatu to się ciesz, ze nie macie jeszcze dzieci, które wynoszą wszystko wszędzie i nic nie można znaleść. MOja Magda ostatnio poniosla mi wszytskie pincetki (mam chyba z 5) i znalazlam je tylko dlatego, ze przed praniem wsadzilam rękę do kieszeni spodni. Po co jej to w szkole???

emi - a ja się dziwilam zawsze, czemu moją mamę trafila jasna cholera na niewinne pytanie: "gdzie są nożyczki?" teraz ją doskonale rozumiem "brzydal:

a jeszcze przedwczoraj mój R wytskoczyl z tekstem (siedzi od pon z malymi w domu, bo są chore) "wiesz, nic dzisiaj nie zrobilem, a caly dzień coś robilem i nie umiem powiedzień co" a minę mial taką
TŻ robi za dzieci
Tylko że sam sobie gdzieś coś położy i potem nie może znaleźć. Ja jak coś kładę to potrafię potem powiedzieć gdzie, na czym lub pod czym leży. Mamy jeden pokój na razie służący na magazyn - cały sprzęt TŻ-ta, papiery i wszystko co "kiedyś się może przydać". Niestety tam jest taki "porządek", że na moje 3 kartony włóczek już miejsca nie ma... A pokój 15 m2. W przyszłości mamy w planie wyburzyć ścianę do kuchni i zrobić otwarty salon, to ja nie wiem jak on się pomieści.

A z tym "nic nie zrobiłem" to może zrozumie, że zazwyczaj Ty tak "nic nie robisz" przez pół dnia.

Mój TŻ akurat z domu wyniósł dobre zwyczaje, choć jest taki, że jemu bałagan nie przeszkadza i trzeba do zmotywować do sprzątania. Ale u niego w domu to np. mama nigdy nie odkurza, nie myje okien ani nie sprząta łazienki - to wszystko tata robi, bo dla niej za ciężka praca to jest (ma problemy z kręgosłupem). A tata podobno przez całe życie małżeńskie to sprząta i nigdy nie narzekał. U nas w domu akurat tata nigdy nie sprzątał, no chyba że w piwnicy albo w garażu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-15, 21:57   #290
emi29w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cocci Pokaż wiadomość
chyba na dzisija skończylam. musi mi dobrze farba podosychać przed szlifowaniem i lakierowaniem

gagatu to się ciesz, ze nie macie jeszcze dzieci, które wynoszą wszystko wszędzie i nic nie można znaleść.

Święte słowa

prawda!

odkryl świat?
a mój pampersa zmieniał,tyłem do przodu

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

dobranoc
Stary 2012-12-15, 21:57   #291
babydelfi
Zakorzenienie

To wiecie co ostatnio jedna dziewczyna u nas ze wsi, rozwiodła się z mężem, byli 2 lata po ślubie. Przyczyna ich rozstania, bo on nie pozwałał jej sprzątać i robił to sam !
Stary 2012-12-15, 22:00   #292
DDosiek
Wtajemniczenie

Przepraszam, czy to jest kolejna częśc dopingującego???!!???

moje różności
moje decoupage
preferencje
serwetki na wymianę
DDosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 22:01   #293
babydelfi
Zakorzenienie

Tak Dorotko idziemy ja burza!
Dziewczyny klepią na potęgę!
Stary 2012-12-15, 22:12   #294
jola2243
Zakorzenienie

Biedna Dorotka zaginęła w akcji

Stary 2012-12-15, 22:19   #295
DDosiek
Wtajemniczenie

JOlka i Beatka, jak się skończą Święta, to co będziecie szydełkować? Bo się zaaniołkujecie teraz

Zaraz mknę na gwiazdkowy oglądać prezenty

Fajny szlo-komin. Tzn świetny wzór. Dla mnie ciut za pstrokaty, ale mam niemal identyczny Myśląłam, że przejścia kolorów będa dłuższe i łagodniejsze, a wyszło szaleństwo

Jestem już po warsztatach filcowania na sucho. Robiliśmy bombki. Niestety, mała mi się rozchotrowała, a w nocy dziś poszalała do 2.20 (mąż zaspał w popołudnie i nie obudził jej z późnej popołudniowej drzemki i mąła obudziła się o 22.10 całkiem wyspana. I oczywiście spać nie chciała). Tym amym nadziubałam tylko jeden dzwonek i 2/3 bombki. Ale zebrałam miłe słowa, a nawet sprzedałam dzwonek, choć babka zrobiła podobny też ładny W ogóle bardzo ładne prace wyszły babeczkom Ale jak już się zna patent, to można dłubać
I jaka pyszna szarlotka była

Następne warsztaty będą o dekupażu lub sutaszowej biżuterii.

Muszę jeszcze dodłubac tę drugą bombkę, jutro szal ufilcować i popakować resztę rzeczy na pocztę. Dziś nas zasypało totalnie i ledwie wyjechałam na warsztaty na 16.00. Ale wieczorem okazało się, że to był pikuś. Powrót do domu to było białe szaleństwo. Śniegu po kolana, drogi masakryczne, zawiane, zasypane. Pod domem miałam łopatowanie, bo nie mogłam wjechac po 4 godzinach nieobecności

Jolka, jak nie ma się włączonego wizażu przez 10 godzin dziennie, to ciężko nie zaginąć przy Waszym tempie A ja nie mam możliwości teraz , jak mi mała wisi na kolanach, chce się bawić tylko razem, a jak akurat jest gdzies dalej, to szybko nadrabiam to, co mam zaległe do dodłubania lub robię na zapas to, co może znów się okazac zaległe przez Nadkę

Ale byle do nastęnego piątku. Wtedy mamy wigilię zespołwą, oddaję ostatnie robione rzeczy - prezenty dla dziewczyn i mam na spokojnie weekend na przygotowania do świat i podłubanie sobie czegoś już. Teraz kręcą mnie znów dziergadełka, bo dawno nie machałam szydełkiem ani drutami. Ale tymczasem jeszcze czeka mnie biżuteria dla mamy i siostry, notesy/kalendarze dla dziewczyn (3 komplety), szal filcowany, kartki dla mamy i kartki moje do wysłania do rodziny.

moje różności
moje decoupage
preferencje
serwetki na wymianę

Edytowane przez DDosiek
Czas edycji: 2012-12-15 o 22:23
Stary 2012-12-15, 22:19   #296
gagatu
Zakorzenienie

Cytat:
To wiecie co ostatnio jedna dziewczyna u nas ze wsi, rozwiodła się z mężem, byli 2 lata po ślubie. Przyczyna ich rozstania, bo on nie pozwałał jej sprzątać i robił to sam !
To jak teraz wolny to podeślij go do mnie - ja chcę takiego męża
Stary 2012-12-15, 22:28   #297
aga__tka
Zakorzenienie

Agatka: te co pisala Iwonka puppets sa 10 a te na aukcji niby 8, czyli powinny byc troche grubsze chyba? ale kiedys widzialam ze jakas firma robi inne podzialy wiec to nie jest pewne... no i te pupets eldorado sa zdecydowanie tansze od aidy, wiec widocznie wg producenta klasa nizej... ja bym na pewno nie wziela, bo by mi bylo szkoda na raz tyle kasy wydac jak nie wiadomo jak sie tym bedzie robic.. ale w sumie jak Ty w pracy mozesz dlubac, to pewnie spokojnie przerobisz taka ilosc, chocby na koszulki na jajka albo na bombki za rok... wiec mozna i sie skusic , z tym ze trzeba pamietac ze to wychodzi po 15zl za 100g... zeby nie bylo, mnie ten tanszy kordonek cotton filet sie podoba, ale z tej grubosci mialam tylko muze 10 i knit cro-sheen i osobiscie muza mi sie najbardziej podoba cotton na drugiej pozycji - choc w sumie trudno sie zdecydowac... kaje lubie srednio, wiec jakbym kiedys zakupowala kordonki kolorowe w wiekszych ilosciach to pewnie bede brac te cottony, ale na razie za malo wykorzystuje zeby na jakis kolor 100g od razu kupowac, a jak jeden kupuje taki, to zeby mi pasowalo do laczenia drugi tez taki sam

co do zapiekanki ziemniaczanej to ja jako dziecko jadlam w gorach kubusia... no bylo to przecudownie smaczne, ale bardzo kaloryczne... wlasnie ziemniaki starte, na blache to chyba pol litra kremowki i 1 czy 2 masla sie uzywalo... jak nie wiecej... utkwilo mi tylko ze tak duzo bylo tych smietan i masla, wiecej nie pamietam a zaluje, bo raz na rok to bym sobie takie cos chetnie zrobila zna ktoras cos takiego moze??
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 22:35   #298
jola2243
Zakorzenienie

Dorotka, jak to co, jajka i koszyczki na Wielkanoc

Stary 2012-12-15, 22:36   #299
gagatu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
Agatka: te co pisala Iwonka puppets sa 10 a te na aukcji niby 8, czyli powinny byc troche grubsze chyba? ale kiedys widzialam ze jakas firma robi inne podzialy wiec to nie jest pewne... no i te pupets eldorado sa zdecydowanie tansze od aidy, wiec widocznie wg producenta klasa nizej... ja bym na pewno nie wziela, bo by mi bylo szkoda na raz tyle kasy wydac jak nie wiadomo jak sie tym bedzie robic.. ale w sumie jak Ty w pracy mozesz dlubac, to pewnie spokojnie przerobisz taka ilosc, chocby na koszulki na jajka albo na bombki za rok... wiec mozna i sie skusic , z tym ze trzeba pamietac ze to wychodzi po 15zl za 100g... zeby nie bylo, mnie ten tanszy kordonek cotton filet sie podoba, ale z tej grubosci mialam tylko muze 10 i knit cro-sheen i osobiscie muza mi sie najbardziej podoba cotton na drugiej pozycji - choc w sumie trudno sie zdecydowac... kaje lubie srednio, wiec jakbym kiedys zakupowala kordonki kolorowe w wiekszych ilosciach to pewnie bede brac te cottony, ale na razie za malo wykorzystuje zeby na jakis kolor 100g od razu kupowac, a jak jeden kupuje taki, to zeby mi pasowalo do laczenia drugi tez taki sam

co do zapiekanki ziemniaczanej to ja jako dziecko jadlam w gorach kubusia... no bylo to przecudownie smaczne, ale bardzo kaloryczne... wlasnie ziemniaki starte, na blache to chyba pol litra kremowki i 1 czy 2 masla sie uzywalo... jak nie wiecej... utkwilo mi tylko ze tak duzo bylo tych smietan i masla, wiecej nie pamietam a zaluje, bo raz na rok to bym sobie takie cos chetnie zrobila zna ktoras cos takiego moze??
Już się właściwie rozmyśliłam co do tych kordonków. Żadna w sumie nie zna akurat tych z aukcji, w necie opinii też prawie nie znalazłam, więc nie będę kupować kota w worku. Ja w sumie kolorowe najczęściej Kaje mam, czasami coś Snehurki. A właśnie na kolczyki czy bransoletki by mi się przydał jakiś taki sztywniejszy, może bym nie musiała wtedy krochmalić. Bo jak z Kaji robię to się potem jeszcze z krochmalem muszę bawić.

Ten kubuś to nie mam pojęcia co to... z gór to tylko oscypki znam
Stary 2012-12-15, 22:37   #300
DDosiek
Wtajemniczenie

Mój akurat nie broni się przed sprzataniem. Tzn czasami musze mu przypomnieć, że to już zdecydowanie TEN czas, by ogarnąc łazienkę Ale jak sprząta, to robi to dokładnie. Nie cierpi zmywac garów, ale i ja do zmywania staję ostatnia w kolejce
Dobrze gotuje, wszystko naprawi. Tylko coraz częściej trzeba mu przypominac , by cos sprzątnął. No i on z kolei marudzi na moje ciuchy, bo to ja zostawiam wszędzie swoje rzeczy. Ale mam swoja szafę u Nadki w pokoju, więc jak wracam o 22.00 do domu, to już nie będę chowac do nie i zapalać jej światła. A często nastęnego dnia jakoś tak chcę je sprzątnąć, ale za chwilę, a potem nagle robi się 17.30 i czas do pracy
Ale raz na 3 dni robię ogólne zbieranie wszystkiego i sprzątam.

U mnie w domu ojciec myje łazienkę i okna, on chętnie zmywa i pierze dywany. Nigdy nie narzekał. Owszem, nie tknie sie do kuchni- gotowania i do zakupów.Ale i tak sam z siebie bardzo dba o porządek. Ale moja mama tez pedantka. Ciekawe skąd ja taka bałaganiara? Bom bałaganiara okrutna. I zawsze się tłumaczę brakiem czasu i zmęczeniem, by sprzątnąć od razu.

moje różności
moje decoupage
preferencje
serwetki na wymianę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości