|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz.II
Czesc dziewczyny a ja juz wrociłam z uczelni, ale jutro mam od 8 do 18 masakra;/
Od wczoraj wieczorem 2 strony musiałam nadrabiać... Ale fajnie sie czyta... Ja tez od poniedzialku biore sie za gruntowne sprzatanie... A u mnie sypie i tak wieje że niedługo chyba bedą zaspy, i strasznie zimno |
|
|
|
#4652 |
|
Wtajemniczenie
|
o jak Swiatecznie tutaj
![]() ja robie prezenty dla dzieci..choc jeszcze nie wiem co... i dla Tz, i wiem co na szczescie..a dla mojej mamy wysylam kalendarz robiony ze zdjeciami wnukow moja mama miala do nas przyjechac ale sie rozchorowala, wiec niestety bedziemy sami swietowac...ja robilam pierniczki tydzien temu i teraz robia furore w przedszkolu, wszystkie dzieci i opiekunki sa zachwycone w pniedzialek donosze nastepna partie, bo u nas tylko leza i nikt nie je a z dziecmi robilismy normalne ciasteczka i te reniferki co tutaj ktoras z Was wstawiala ... fajnie wyszly..corka robila noski... wiecej zjadla ale na szczescie starczylo na wszystkie reniferki ![]() u nas bylo pieknie bialo i mrozno ponad tydzien, ale wczoraj zaczal padac deszcz i jest az 7 stopni w plusie..buuu..mam nadzieje ze jednak na swieta jeszcze spadnie troche sniegu, albo przynajmniej sie oziebi juz w ostatnim roku bylo tak cieplo i deszczowo ![]() a ja sylwestra teraz pewnie sama..jakby przyjechala moja mama to bysmy sobie z Tz gdzies poszli a tak to nie ma z ki dzieci zostawic..A. i tak bedzie musial pracowac pewnie i tylko o polnicy pewnie jakiegos szampanika wypijemy ... ale ja i tak chyba juz za stara na jakies szalenstwa jestem, szczegolnie jak pomysle ze trzeba rano wstac bo dzieci sa nieublagalne ![]() ja tez sprzatam na raty, ale przy dzieciach inaczej sie nie da..co posprzatam to one i tak zaraz na brudza ![]() mika sliczne karteczki ja dzisiaj wieczorkiem bede robic ![]() kasia my z moim Tz jestesmy juz 11 sylwester razem i mamy dwojke dzieci i tez jeszcze calego sylwestra nie spedzilismy razem..zazwyczaj ja bylam w polsce albo a. musial pracwac..ale jak jestesmy w de to pijemy po lampce szampana i idziemy spac..a raczej ja ide jakos nie cierpimy z tego powodu..moze jak dzieci beda starsze to uda nam sie w koncu gdzies razem wyjsc na bal jakis Ja tez chce wloski zrobic w nastepnym tygodniu, ale sama w domu..tylko farbowanie i chcialabym jakies szalenstwo, ale zbaczymy co z tego wyniknie ... pewnie tylko odswieze kolor ![]() ja na rozdanie dyplomow kupilam sobie fajna bluze taka swiecaca i bedzie akurat na wieczor wigilijny..do jeansw a Swieta pewnie normalnie, bo nasz tatus wybywa, wiec bede sama z dzieciakami, wiec pewnie w dresy sie ubierzemy i bedziemy leniuchowac ![]() z ciasta robie tylko karpatke..jak dostane, bo moja mama miala przywiezc, ale chyba wybiore sie do polskiego sklepu moze maja jeszcze... darkoz ja ani choinki ani prezentow nie mam..mam nadzieje, ze w poniedzialek sie wyrobimy ze wszystkim ![]() Malinova przytulam tyle pisze tego posta ze dzieci zdarzyly wrocic...tatus nakupywalm im ciuchow w hm, ze teraz usialy sie poprzebierac i paraduja, pewnie do wieczora beda nadawaly sie tylko do prania
|
|
|
|
#4653 |
|
Zakorzenienie
|
chodzicie na roraty? ja planuje się wybrac przed świętami, takie wspomnienie z dzieciństwa
|
|
|
|
#4654 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam byłam dziś na zakupach-mam juz prezenty.
Dla mamy-telefon(stacjonarny)i rekawica kuchenna,czarno-biała z nadrukiem krówki -mam sobie zażyczyła takową.Dla siostry-książka Dla babci-ciepłe,wełniane skarpety Dla psów: -Tina poduszka z nadrukiem misia -karma pedeegri i czapi(na codzień nie jedzą tego syfu,ale bardzo lubią więc....),przysmaki najróżniejsze. Dla królika kolby orzechowe. Ot wszystko. ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- U mnie nikt nie chciał prezentów,zaznaczyli,że sobie nic nie dajemy,ale ja tak nie moge.Dlatego wszystkie upominki są symboliczne. Dla przyjaciólki-2 pary kolczyków,maskara i świeczka.
|
#4655 |
|
Rozeznanie
|
a ja dopiero w środę będę w domu więc wszystko przede mną całe te sprzątanie i nawet prezentów nie mam ale pomysły są miłego sprzątania i zakupów
|
|
|
|
#4656 | |||
|
Wtajemniczenie
|
No proszę, dzięki temu wątkowi właśnie sobie zrobiłam listę ciast, które zrobię na wigilię. Oczywiście będzie sernik i spróbuję zrobić ciasto orzechowo-czekoladowe
Nie będę się w tym roku za bardzo wysilać ![]() A wczoraj zaliczyłam wigilię ze znajomymi Jednak kiepskie miejsce wybraliśmy, bo kuchnia nie nadążała za ilością zamówień i większość czasu siedzieliśmy nad pustymi szklankami czekając na możliwość zamówienia grzańca... No, ale nie powiem, grzane wino tam było dobre ![]() A żeby było jeszcze śmieszniej to jakaś dziewczyna chciała nas wyrzucić z naszego zarezerwowanego stolika, no bo ona też ma rezerwację... Okazało się, że jej rezerwacja wygasła 2,5 godziny wcześniej i dziewczę nie pomyślało, że żadna knajpa nie trzyma tyle czasu rezerwacji ![]() Cytat:
Ponoć ma być leki mróz, ale bez śniegu ![]() Cytat:
Może i nie idealnie, ale też nie najgorzej. A w tym roku święta będą już wesołe ![]() Cytat:
U mnie też Przez chwile padał śnieg, ale przestał i potem zaczął deszcz. A teraz wrócił mróz i to wszystko zamarzło.Kiedyś chodziłam, teraz już nie. Jakoś ciężko mi wstać o tej godzinie, a jak już mi się uda to nie mam czasu.
|
|
#4657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sama muszę zrobić jakieś ciasto, ale pewnie skończy się na ciastkach tego typu: http://zamiastczekoladek.blogspot.co...-z-chilli.html tylko bez chilli. Parę lat temu robiłam i smakowały, a rzadko mi się zdarza, żeby coś mi wyszło w kuchni. ![]() A co do kupnego sernika... całe życie mi się wydawało, że nie lubię tego ciasta, dopiero kiedy spróbowałam sernika domowej roboty mojej babci, pokochałam go.
|
|
#4658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a u nas roraty są po południu co dla mnie ejst nieco dziwne, a z drugiej strony nie muszą sie dzieciaki zrywać jak ja rano zawsze musiałam brrr
|
|
|
#4659 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Te linki wcześniej podawała majlenka_ a mi się akurat spodobały obydwa przepisy ![]() Cytat:
U mojej znajomej roraty też są popołudniu, ale ona na nie nie chce chodzić, bo mówi, że to nie to samo co pójść rano jak jest jeszcze ciemno.
|
|
#4660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4661 |
|
Zakorzenienie
|
A ja pół dnia dekorowałam pierniki. Ręce mi wysiadają.
|
#4662 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny poradźcie mi co mogę dokupić jeszcze chłopakowi, kupiłam już szczoteczkę elektryczną, a chce mu jeszcze dokupić coś w okolicach do 70zł, POMÓŻCIE
|
|
|
|
#4663 | |||
|
Rozeznanie
|
No dziewczynki... 7! nie mogę w to uwierzyć... Cytat:
Również mam nadzieję, że będzie lepiej...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiecie co... boję się. Zostawili mnie. Dziadkowie dzisiaj lecą do Szkocji no i śpimy u dziadków i własnie rodzice pojechali ich zawieźć na dworzec, bo najpierw do Bydgoszczy muszą dojechać. A w ich domu w mojej wyobraźni straszy, bo przecież: "dom duży, stary to i straszyć musi" + sąsiadka (niby rodzina) która ich podsyca, bo albo demoluje skrzynkę, albo rysuje drzwi... taka wiecie, psychopatka. No i Patrycja boi się sama być... od małej, zawsze I teraz siedzę, weszłam na Wizaż, plus, że mogłam napisać ile dni zostalo, haha Bo co mi po psie "brytanie", znaczy yorku (haha ), który płacze bo odizolowałam go od kuchni, gdzie jest kot?
|
|
|
#4664 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak mnie dawno tu nie było. Nikt mnie już tu chyba nie pamięta.
Wczoraj na spacerze z psem, pomyślałam, że jakoś mało tego śniegu. No i wykrakałam. Wczoraj była śnieżyca wręcz, a dzisiaj sypie dalej. Oby tylko nie stopniało ![]() Mam już kupione wszystkie prezenty, ewentualnie dokupie jeszcze jakiś drobiazg dla tżta. Strasznie się denerwuje, bo nie wiem czy jeden prezent dojdzie na czas. Trzymajcie kciuki bo inaczej chłopak dostanie tylko pierniczki A właśnie to mi przypomniało, ma ktoś przepis na jakiś dobry lukier na ok. 100 pierników? |
|
|
|
#4665 |
|
Wtajemniczenie
|
o matko 7 dni a ja w czarnej d...
|
|
#4666 |
|
Raczkowanie
|
Nie czytałam ostatniej strony bo się spieszę
lekturkę nadrobie jak wrócę z uczeni ;D. We wrocławiu nie ma prawie śniegu ;/! odwilż totalny. a za 7 dni zaczynają się święta. Mam nadzieje,że jak zjadę do domu ( mieszkam blisko gór) to będzie piękny śnieg ;D życzę miłego dnia i do usłyszenia wieczorem
|
#4667 |
|
Zakorzenienie
|
powtórzę za Malinovvą bo się przyzwyczaiłam
![]() 7 ! u mnie też odwilż, szaro i ponuro, kałuże okropne już bym nawet wolała mróz bez śniegu a nie takie widoki kojarzące się z końcem a nie początkiem zimy ja dziś muszę przysiąść nad testami, bo we wtorek mam teorię na prawko, już proszę o trzymanie kciuków wiem, że teoria jest prosta i można się jej wykuć na pamięć, ale stresik zawsze jest, zwłaszcza, że zmieniają się przepisy i to moja ostatnia szansa na normalny egzamin teoretyczny
|
|
|
|
#4668 |
|
Rozeznanie
|
u mnie juz po sniegu ani sladu
|
#4669 |
|
Rozeznanie
|
Funk - ja Cię pamiętam
![]() Myślę, że o mnie też już tu zapomniano, bo naprawdę rzadko bywam. Co do prezentów - brakuje mi czegoś dla mamy i myślę, że to będzie jakaś biżuteria, którą kupię w sobotę ![]() Jeżeli chodzi o ciasta to ja robię : http://www.mojewypieki.com/przepis/c...sem-karmelowym i http://www.mojewypieki.com/przepis/b...mi-i-migdalami - dla "teściów" jako prezent ![]() Domek z piernika i tort tiramisu chyba sobie odpuszczam w tym roku, bo już za dużo ciast będzie na Wigilijnym stole i po prostu nie przemielimy wszystkiego ![]() Pierniczki mam zrobione od 7 grudnia i czekają na swój czas. Kolejny weekend będzie dosyć pracowity, ale mam nadzieję, że uda mi się tu wpaść ze świątecznymi życzeniami! Chciałam też zauważyć, że zbliżamy się do magicznej liczby 5000!! Brawo dziewczyny
|
|
|
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
to gdzie Wy dziewczyny mieszkacie? :O u mnie ciągle prószy, pełno śniegu leży, ale po tym co piszecie to jestem pełna obaw, że już niedługo..
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie wczoraj padał tak cudowny śnieg, ze z pół godziny stałam przed oknem i się gapiłam
![]() Wczoraj byłam z tż na zakupach i wyszliśmy z wielką siatką świątecznych rzeczy Kupiłam dużo wstążek, papiery do pakowania, taką śliczną świeczkę, łańcuchy i jakieś jeszcze drobiazgi Udekorowałam sobie dziś z rana okno śnieżynkami, pokażę Wam później jak wyszło ![]() A na wtorek planuję ozdabianie pierniczków |
|
|
|
#4672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() <piona> To tak, jak ja. Prezenty niekupione, nie posprzątane. Masakra. ![]() Przepraszam, że się tak pojawiam i znikam, ale po prostu nie mogę Was nadrobić i potem ciężko mi się wbić do Was.
|
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez swoje dekorowałam strasznie długo, ale jestem niezadowolona ;/ chciałam zrobić biały lukier, zrobiłam z białka, które nie zeschło, jest lepkie i klei się
szczescie druga część zrobilam w czekoladzie.Wczoraj wymylam w calym domu podlogi mopem parowym, zostały jeszcze gdzie nie gdzie fugi do wyczyszczenia. Fajnie, szybko i idealnie czyści także dzisiaj będę kończyć. We worek jedziemy z tz po prezenty dla jego rodzinki i cos sobie nawzajem kupić Rodzcom mialam nic nie kupowac, ale moze na jakiś drobiazg sie szarpniemy
|
#4674 |
|
Rozeznanie
|
Coś Wam powiem...
Jestem z Poznania. Z Poznania nie ma lotów do Szkocji. Dziadkowie wstali o 5 rano i specjalnie jechali pociągiem do Bydgoszczy, żeby stamtąd móc wylecieć do Glasgow. Mieli wylecieć pół godziny temu. Okazało się, że samolot wczesniejszy ze Szkocji, który miał ich tam "zawieźć" został przekierowany do Poznania. Okazało się również, że ich odlot również został przekierowany do Poznania. I finalnie okazało się, że - uwaga - okoo 16:30 dziadkowie zostaną przewiezieni autobusami do naszego miasta i wylecą od nas koło 20ej . I jeszcze żeby było mało - oni za te busy musza zapłacić. Każdy. Czyli podsumowując: jechać specjalnie do Bydgoszczy z Poznania, żeby stamtąd odlecieć do Szkocji i zostać przekierowanym na lotnisko z powrotem do Poznania... i stamtąd odlecieć, mimo że stamtąd nie ma lotów... POLAND. POZDRAWIAM
|
|
#4675 |
|
Wtajemniczenie
|
Cały czas śnieży. Nie spotkam się dziś z chłopakiem bo zasypało drogi. Tak mieszkam w mieście, tak mam 10 minut do centrum. Nic nie odśnieża. Tata mnie też nie podwiezie, droga osiedlowa zasypana.
W tej chwili nienawidzę śniegu. |
|
|
|
#4676 |
|
Zakorzenienie
|
Madaaa, strasznie podoba mi sie twój av
![]() wstaje i co widze- śnieg sypie (prawie jak w Kevinie nr1), samochody zasypane(współczuje ich właścicielom) i tak żeby było w święta![]() a propos, w święta bedzie Kevin- sam w Nowym Jorku
|
|
#4677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To z zeszłorocznej choinki, babcia robila nam takie aniolki.U mnie deszcz, odwilż, ogólnie brzydko :/
|
|
#4678 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny^^ Chce może któraś z was sampler "white christmas" yankee candle?
Chciałam się wcześniej za niego wymienić, ale nie ma chętnych, a jego ostry zapach trochę mi przeszkadza, więc chętnie się go pozbędę <dla chętnych mogę zrobić zdjęcie >
Edytowane przez Nima94 Czas edycji: 2012-12-16 o 15:28 |
|
|
|
#4679 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pojawia się i znika i znika i znika zaraz mi się skojarzyła piosenka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie okropna mgła, ledwo blok naprzeciwko widać
|
|
|
#4680 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:15.

i dla Tz, i wiem co na szczescie..a dla mojej mamy wysylam kalendarz robiony ze zdjeciami wnukow
moja mama miala do nas przyjechac ale sie rozchorowala, wiec niestety bedziemy sami swietowac...

Również mam nadzieję, że będzie lepiej...
już bym nawet wolała mróz bez śniegu a nie takie widoki kojarzące się z końcem a nie początkiem zimy