Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16. - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-15, 20:48   #4231
ButterBear
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.

Hejo

Jest mi trochę lepiej..ale niewiele
Jestem zmęczona. Najpierw uczelnia, potem dwa prania i ogarnęłam duży pokój. I więcej nie dam rady
Kupiliśmy też choinkę, ale na razie musi odmarznąć na schodach Więc chyba dopiero jutro ją ubierzemy

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
No tak ale u Was do szkoły idą już od 5 rż czyli jeszcze wcześniej.
No bezsensownie skracają dzieciństwo.. to są najlepsze lata - po co to psuć?? W teorii ma być tak, że 6latki będą w szkole się właśnie bardziej bawić niż uczyć.. ale to tylko teoria i pewnie będzie zależeć od szkoły i podejścia nauczycieli.
Mi się średnio podoba pomysł wysyłania 6-cio latków do szkoły. Nasz system nie jest na to gotowy, tak mi się wydaje.
Ja poszłam do szkoły rok wcześniej. I nie wiem, czy to był super pomysł, czy nie.. wtedy mi się wydawało, że bez sensu

Gocha, 100 lat, wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i pomyślnego rozwiązania

Tomalinko, Mycha, Stokrotko, szybkiego powrotu do zdrowia

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 21:08   #4232
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.

Ja już chyba nigdy nie wrócę na wątek...
Stary 2012-12-15, 21:18   #4233
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Hejo

Jestem zmęczona. Najpierw uczelnia, potem dwa prania i ogarnęłam duży pokój. I więcej nie dam rady
Kupiliśmy też choinkę, ale na razie musi odmarznąć na schodach Więc chyba dopiero jutro ją ubierzemy

Mi się średnio podoba pomysł wysyłania 6-cio latków do szkoły. Nasz system nie jest na to gotowy, tak mi się wydaje.
Ja poszłam do szkoły rok wcześniej. I nie wiem, czy to był super pomysł, czy nie.. wtedy mi się wydawało, że bez sensu

Gocha, 100 lat, wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i pomyślnego rozwiązania

połóż się do łóżka i odpoczywaj a nie za sprzątnie się bierz

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
nie martw się kochana, teraz Kamilek najważniejszy, my tu czekamy spokojnie aż wyrośnie i da mamusi więcej czasu. Tęsknimy za Tobą

Cytat:
70m2. Ten pokój pośrodku to przejściowy.. ale wolałabym dla dziecka osobny pokój, bo jak będzie spać w dzień czy później jak już będzie w swoim pokoju to nie będziemy mu przeszkadzać. A łazienka to to małe coś... nasza łazienka ma ok. 2m2
Także chyba nie będziemy w ogóle kąpać w łazience tylko wanienkę damy do pokoju dziecięcego tam zagrzejemy i będzie można okąpać i przewinąć dziecko..

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

no faktycznie lepiej oddzielny pokój dla malucha my też pewnie w pokoju albo w jadalni będziemy kąpać bo łazienkę tez nie za dużą mamy i kabinę małą więc na początku nie damy rady technicznie

Gocha wszystkiego najlepszego zdrówka dla Ciebie i dzieciątek, szybkiego i bezbolesnego porodu oraz spełnienia marzeń

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 22:13   #4234
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:

Mozesz jeszcze ewentualnie zarezerwować bilety do teatru.
Oprócz tego fajnym pomysłem jest kalendarz ze wspólnymi zdjęciami albo płytka z muzyką jaką lubią (najlepiej piosenki, które mają jakąś "historię") i okładkę z ich zdjęciami..
Myślałam nad biletami już wcześniej i chciałam na szalone nożyczki, ale do lutego na pewno nie będzie...

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

może jakiś album ze zdjęciami zrób, albo jaką kolację niespodziankę dla najbliższych, ciężko coś wymyślić

Porobiłam porządek w jednej części pokoju i obmyśliłam jak będzie stało łóżeczko mamy bardzo mały pokój a będzie się musiało zmieścić łózko nasze i łóżeczko. No i musimy meble kupić do drogiego pokoju bo cała graciarnię (ksiąźki, ramki, pierdołki) trzeba będzie wynieść i zrobić miejsce na różne pierdołki dla dzidzi.
na kolację za późno, poza tym warunków za bardzo nie ma warunków aby wyszła niespodzianka

fajne takie planowanie co?

Cytat:
No tak ale u Was do szkoły idą już od 5 rż czyli jeszcze wcześniej.
No bezsensownie skracają dzieciństwo.. to są najlepsze lata - po co to psuć?? W teorii ma być tak, że 6latki będą w szkole się właśnie bardziej bawić niż uczyć.. ale to tylko teoria i pewnie będzie zależeć od szkoły i podejścia nauczycieli.
masz rację

Cytat:
Hejo

ale fajnie z tą choinką może ja też namówię rodzinę aby jutro ubrać

---

Idę się kąpać, jutro z mamcią na zakupy od rana jedziemy mama zapowiada, że wrócimy w nocy

A co do pracy napisałam pierwszą część metodologiczną, tzn dopracowałam, teraz do sprawdzenia, mam nadzieję, że będze ok... i to samo z ankietą dopracowałam i też do sprawdzenia...
Wstawiłam do ankiety dwa obrazki jpg i się zastanawiam gdzie powinnam zamieścić info skąd one są? w bibliografii w pracy wystarczy?? czy info powinno być w ankiecie?

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2012-12-15 o 22:15
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 22:24   #4235
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Myślałam nad biletami już wcześniej i chciałam na szalone nożyczki, ale do lutego na pewno nie będzie...
Szalone nożyczki są fajne no i mayday - klasyka

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
Oj Kochana nie martw się przyjdzie taki moment, że będziesz miała więcej czasu dla siebie..
My będziemy na Ciebie czekać. Wpadaj chociaż na chwilkę do nas
Stary 2012-12-15, 23:58   #4236
kotekk81
Zakorzenienie

Hej

mialam dzis bardzo intensywny dzien.....od rana sprzatanie, zmiana poscieli, ubieranie choinki i wycieczki po sklepach........plus tego taki ze mamy prezent dla Mai (lalka baby born) i dla wujka bo jutro idziemy na imieniny....ale nadal nie mam prezentu dla Tzta i wcale mi sie to nie podoba

ale jestem dumna z mojej corki!!!! nie rusza choinki!!!! potlukla tylko jedna bombke i to przez przypadek

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 08:18   #4237
gochaa_p
Zakorzenienie

dzi eki za wszystkie zyczenia

a u nas wczoraj dzien pod znakiem spania, WOjtek sam poszed l sie zdrzemnac o 11! i spal ponad 2 h a ja przysnelam na kanapie :P obudzil mnie Tusiek bo chlebka chcia l :P

oby dzisiajsze nasze samopoczucie bylo lepsze
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 09:48   #4238
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
No straszna historia.. nie wiem chyba powinni u Was coś zrobić z przepisami dot. dostępności broni.. Ostatnio same takie smutne historie..

Najgorsze jest to, że to były takie malutkie dzieciaki.. eh
no przede wszystkim

Cytat:
Hejo

Tak?A czemu Ci sie wydawało bez sensu?Mnie sie wydaje ze dzieci 6 letnie nie sa swiadome jeszcze tego, idzie bo idzie, bo tak zarzadzili rodzice, uwazali ze dziecko jest na to gotowe i kropkaCzy to miało sens czy nie moim zdaniem mozna to powiedziec po latach

Ja tez jestem przeciwna temu systemowi, no ale nic z tym nie zrobimy...

Cytat:
Czekamy az powrócisz

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
Hej

mialam dzis bardzo intensywny dzien.....od rana sprzatanie, zmiana poscieli, ubieranie choinki i wycieczki po sklepach........plus tego taki ze mamy prezent dla Mai (lalka baby born) i dla wujka bo jutro idziemy na imieniny....ale nadal nie mam prezentu dla Tzta i wcale mi sie to nie podoba

ale jestem dumna z mojej corki!!!! nie rusza choinki!!!! potlukla tylko jedna bombke i to przez przypadek
za zakupy
To super,ze nie rusza, tylko wiesz do rozebrania jej jest jeszcze duzooooo czasuuuuuu

Witam niedzielnie
Stary 2012-12-16, 10:23   #4239
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Butter a ty kochana nie lubisz chodzić do swojej? Myslisz aby po studiach coś zmienić?

Nikita od jutra wracam Jestem podekscytowana

Blonde dokładnie, najgorzej będzie pierwszego dnia Bo musze sie w papierach ogarnąć.

Amani

Zabcia ważę u pediatry a w domu mam taką wagę od wii i tam ustawiłam dzidziusia iważę Maję ale się zgadza idealnie z waga pediatry.

Today

Natalko zgadzam się co do badań.

Maleństwo super, że będzie parka

Gosiu wszystkiego dobrego

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 11:24   #4240
Nikita...
Zakorzenienie

Witam sie jeszcze szybciutko w niedziele (tak tak, juz za wami zatesknilam hihi).
Pieknie sloneczko dzis swieciiii.

Cytat:
ojoj, co sie dzieje kochana?

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Nikita od jutra wracam Jestem podekscytowana
niemozliwe jak ten czas leci

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 12:26   #4241
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Witam weekendowo. Do niczego się dziś nie nadaję, brzuch mnie strasznie boli - czekam na @. Nie mam już siły
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 12:52   #4242
Malensstfo
Zakorzenienie

Witam w niedzielę

Ja tylko na chwilę, dziś rodzinka w gości przyjeżdża, także będziemy siedzieć z nimi

Stokrotko ciuszków nakupowałyśmy z mamą pełno z ciucholandu...wiem, że od koleżanki też dostanę...także o ciuszki się nie martwię
Jedynie co, to kombinezoniki kupię...ale to po nowym roku...bo muszę zwieźć wszystko i zobaczyć co mam, a czego nie, bo już nie pamiętam
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 13:30   #4243
metkaa
Zakorzenienie

czesc

Cytat:
jakieś propozycje jakie to mogą być kwiatki? bo ja mam w głowie pustkę tylko róże mi się nasuwają.
roze tradycyjne ale bardzo ladne, a moze z roznych kwiatow ta wiazanka?

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Dziś byłam z mamą w sklepie...kupiłam przewijak i smoczki, więc praktycznie wszystko z wyprawki już mamy
super,

Gocha wszystkiego nalepszego

strongwomen

tez jestem przeciwna posylaniu 6 latkow do szkoly,

mrowinko
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 15:11   #4244
blonde_hair
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;38158831]Witam weekendowo. Do niczego się dziś nie nadaję, brzuch mnie strasznie boli - czekam na @. Nie mam już siły [/QUOTE]
Stary 2012-12-16, 15:25   #4245
tomalinka
Wtajemniczenie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;38158831]Witam weekendowo. Do niczego się dziś nie nadaję, brzuch mnie strasznie boli - czekam na @. Nie mam już siły [/QUOTE]
eh przykro mi bardzo..

Nikita milego odpoczynku w Portugalii
Stary 2012-12-16, 16:06   #4246
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość

Tak?A czemu Ci sie wydawało bez sensu?Mnie sie wydaje ze dzieci 6 letnie nie sa swiadome jeszcze tego, idzie bo idzie, bo tak zarzadzili rodzice, uwazali ze dziecko jest na to gotowe i kropkaCzy to miało sens czy nie moim zdaniem mozna to powiedziec po latach

Ja tez jestem przeciwna temu systemowi, no ale nic z tym nie zrobimy...
No widzisz to nie do końca tak. Po pierwsze to nie tylko decyzja rodziców, tylko trzeba iść z dzieckiem na badania gotowości szkolnej, który wykonuje się w poradni pedagogiczno-psychologicznej. Ja to wspominam, jako wielki stres.
Poza tym w szkole wiele dzieci się wyśmiewała ze mnie, że jestem młodsza.
No takie tam wspomnienia

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Butter a ty kochana nie lubisz chodzić do swojej? Myslisz aby po studiach coś zmienić?
Nie lubię.
Przecież po to poszłam na studia, żeby zmienić pracę, zawód, wszystko!

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 16:46   #4247
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
No widzisz to nie do końca tak. Po pierwsze to nie tylko decyzja rodziców, tylko trzeba iść z dzieckiem na badania gotowości szkolnej, który wykonuje się w poradni pedagogiczno-psychologicznej. Ja to wspominam, jako wielki stres.
No takie tam wspomnienia

no tak , masz racje, zapomniałam o poradni
Ale co do wysmiewania z tego powodu to głupie, nie rozumiem(ja tez mogłabym powiedziec ze byłam najmłodsza, bo urodzona pod koniec grudnia), ale zeby z tego wysmiewac chociaz dzieciaki sa rózne
Ja za to byłam wytykana z powodu okularow, do tego stopnia,ze juz w przedszkolu sama je ściagałam tuz po przyjsciu i zakładałam zanim przyszedł mnie ktos odebraćtyle tylko,ze to sie zemsciło w postaci pogorszenia wzroku...no i tu tez wina Pań przedszkolanek,ze nie zwróciły na to uwagi...
Stary 2012-12-16, 17:00   #4248
mysia1986
Zakorzenienie

przykro mi Mrowinko....

Ja też sie witam niedzielnie.
Wróciłam ze szkoły, egzamin napisałam - czekam na wyniki
I nic nie zrobiłam wczoraj po powrocie bo wody nie mielismy od rana... dopiero wieczorem właczyli takze nadrabiam teraz sprzatanie...
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 19:03   #4249
Malensstfo
Zakorzenienie

Rodzinka pojechała Moja mama się nabawiła z 7-miesięczną Nikolą

Dostałam od brata w prezencie podgrzewacz i laktator

Teraz ogarnianko i spać
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 20:06   #4250
stokrotka24
Zakorzenienie

dzień dobry
Cytat:
fajne takie planowanie co?

A co do pracy napisałam pierwszą część metodologiczną, tzn dopracowałam, teraz do sprawdzenia, mam nadzieję, że będze ok... i to samo z ankietą dopracowałam i też do sprawdzenia...
Wstawiłam do ankiety dwa obrazki jpg i się zastanawiam gdzie powinnam zamieścić info skąd one są? w bibliografii w pracy wystarczy?? czy info powinno być w ankiecie?
planowanie super ja jajk wstawiałam obrazki to pisałam rysunek nr... źródło a na końcu pracy był spis rysunków

przykro mi bardzo chyba żadne słowa Cię nie pocieszą...

Cytat:
Witam w niedzielę

Ja tylko na chwilę, dziś rodzinka w gości przyjeżdża, także będziemy siedzieć z nimi

Stokrotko ciuszków nakupowałyśmy z mamą pełno z ciucholandu...wiem, że od koleżanki też dostanę...także o ciuszki się nie martwię
Jedynie co, to kombinezoniki kupię...ale to po nowym roku...bo muszę zwieźć wszystko i zobaczyć co mam, a czego nie, bo już nie pamiętam
to super, że wszystko masz ja też zamierzam w ciucholandzie kupować, oczywiście jeszcze nie teraz

Cytat:

Teraz ogarnianko i spać
super prezent, przyda się na pewno

miałam się pytać jakie miałyście/ macie ciśnienie w ciąży? ja zawsze miałam idealne, a na wizycie dwa razy mi mierzyła bo wyszło za duze i za tym drugim razem miałam już129/91 czyli w miarę oki. Ale lekarka kazała mi mierzyć ciśnienie w domu. Nie mam ciśnieniomierza ale mama ma i dzisiaj mierzyłam u niej a tam 144/101, czyli chyba trochę za duże. Fakt, ze jakieś 3 godziny wcześniej teściu podniósł mi ciśnienie, ale raczej już powinno opaść. Mam nadzieję, że ciśnienie wróci do normy bo jak poczytałam w necie to aż się przestraszyłam

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 21:25   #4251
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

Teraz ogarnianko i spać
mama?A Ty nie?
za prezenty

Cytat:
miałam się pytać jakie miałyście/ macie ciśnienie w ciąży? ja zawsze miałam idealne, a na wizycie dwa razy mi mierzyła bo wyszło za duze i za tym drugim razem miałam już129/91 czyli w miarę oki. Ale lekarka kazała mi mierzyć ciśnienie w domu. Nie mam ciśnieniomierza ale mama ma i dzisiaj mierzyłam u niej a tam 144/101, czyli chyba trochę za duże. Fakt, ze jakieś 3 godziny wcześniej teściu podniósł mi ciśnienie, ale raczej już powinno opaść. Mam nadzieję, że ciśnienie wróci do normy bo jak poczytałam w necie to aż się przestraszyłam
to strasznie wysokie
ja miałam dosc wysokie, przewaznie 135/85-90...
Lekow nie miałam, ale musiałam troche diete zmienic...

Z tesciem nie przebywaj jak Ci tak podnosi cienienie
Trzymam kciuki by wszystko było dobrze

Edytowane przez blonde_hair
Czas edycji: 2012-12-16 o 21:30
blonde_hair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 21:33   #4252
xxKasiax
Wtajemniczenie

Cytat:
Strong i chyba nie jestes sama niestety
Ale ja zaczelam sie za to udzielac w K. i jestem dumna z siebie, ze tam chociaz moge wszystko nadrobic
Stary 2012-12-16, 21:55   #4253
kaska87
Zakorzenienie

cześć
w końcu w domu wróciłam w piątek o 16:00, ale wrócił mąż więc nie miałam czasu wejść
dzisiaj pojechał, ale cieszę się, że w piątek już będzie i zostaje aż 12 dni

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 22:06   #4254
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
cześć
w końcu w domu wróciłam w piątek o 16:00, ale wrócił mąż więc nie miałam czasu wejść

to sie nacieszysz mezem
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 23:53   #4255
Amani
Zakorzenienie

Hej!

Mrowniko -

Strong - Kochana, nie zniechecaj sie nadrabianiem, kazdy wie, ze nie masz czasu! zawsze sie cieszymy jak napiszesz pare slow od siebie!

Cytat:
No takie tam wspomnienia
Butter, ja tez poszlam rok wczesniej do szkoly. Ale ja jestem ze stycznia, wiec jak ktos byl z grudnia to bylam tylko miesiac mlodsza. Z testow prawie nic nie pamietam oprocz tego, ze bylo zdanie polegajace na polaczeniu sladow ze zwierzecem, ktory je zrobil. Za cholere nie umialam odgadnac dwoch przykladow Nigdy tez nie bylam wysmiewana z racji, ze bylam zawsze najmlodsza. Jedynie w liceum tam czasem ktos specjalnie dogadal, ale tak bardziej z przymruzeniem oka ja zawsze traktowalam wiek jako atut i kazdy byl pozytywnie zdziwiony jak dowiadywal sie ile mam lat

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
cześć
super, ze na tak dlugo przyjedzie!

Ja mialam bardzo intensywny weekend, ale bylo swietnie tesknilam za tym wszystkim...

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 03:34   #4256
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

No straszna historia.. nie wiem chyba powinni u Was coś zrobić z przepisami dot. dostępności broni.. Ostatnio same takie smutne historie..

Najgorsze jest to, że to były takie malutkie dzieciaki.. eh
Powinni i to jak najszybciej, niestety w stanach jest bardzo latwo dostac bron Dostaja ja nawet osoby ktore maja problemy z glowa.

Dzieci od 6-7 lat

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość

Ja mialam bardzo intensywny weekend, ale bylo swietnie tesknilam za tym wszystkim...
super

mrowinka - przytulam

magda - gre Wii? kurde mysze kupic jakas wage zeby wazyc Domino bo nastepna wizyta dopiero w marcu.

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 07:47   #4257
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Ledwo żyje, po wigilii byłam w domu o 2 w nocy ledwo zyje.. dopiero dowlokłam swoje zwłoki do pracy...
Rozumiem, że mówimy o tej imprezie, na którą miałaś zawitać na max 3h?

Cytat:
czyli tego na zapalenie wątroby nie robisz??
Raczej nie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Czekam a ksiazke z dedytkacja na pierwszje stronie i oscypki
Zdziwisz się, jak do Ciebie przylecą

Cytat:
Napisane przez Tommorow Pokaż wiadomość
czesc
ja tylko wpadlam napisac ze zyjemy. U nas nienalepiej, wyszlam dzis z Maya ze szpitala nic jej sie nie poprawia ma kaszel od prawie 2 tyg. Ale porobili jej badania w szpitalu niby zmian na plucach nie ma, krew sprawdzili wsyztsko w normie, jeszcze jakis swap z noska wzieli ale na ten wynik musze poczekac kilka dni.
Nie spie juz od kilku dni, stres to mnie w oczach je. nawet nie wiecie jak marze zeby bylo juz wsyztko dobrze.
Odezwe sie jak bedzie u nas lepiej. Buziaki dla wsyztskich
Dużo zdrówka dla Mayi!

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Widzialyscie szczelianine w CT? 20 dzieci w wieku od 5-10 latnie zyje ... http://gma.yahoo.com/breaking-conn-s...opstories.html
Coś strasznego
Nawet nie chcę sobie wyobrażać, co czują rodzice...

Cytat:
Porobiłam porządek w jednej części pokoju i obmyśliłam jak będzie stało łóżeczko mamy bardzo mały pokój a będzie się musiało zmieścić łózko nasze i łóżeczko. No i musimy meble kupić do drogiego pokoju bo cała graciarnię (ksiąźki, ramki, pierdołki) trzeba będzie wynieść i zrobić miejsce na różne pierdołki dla dzidzi.
To u nas będzie identycznie - łóżeczko stanie w sypialni koło naszego łóżka (mamy dwa pokoje - pokój+sypialnia) i do pokoju dziennego musimy kupić nowe meble, żeby z szafy z sypialni wyrzucić sporo rzeczy celem zrobienia miejsca dla malucha
A i tak nie wiem, jak się pomieścimy

Cytat:
Kochana, ależ oczywiście, że wrócisz! Będziemy na Ciebie czekać! - a teraz korzystaj z czasu z Kamilkiem, to on jest dla Ciebie najważniejszy

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 08:29   #4258
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Rozumiem, że mówimy o tej imprezie, na którą miałaś zawitać na max 3h?

jakos tak wyszło inaczej niz sobie zaplanowałam

Witam sie z kawką. Udało mi sie nie isc na to szkolenie o którym pisałam Wam w k. - był ktoś chętny i zainteresowany tematem także skorzysta.
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 08:35   #4259
aaby
Zakorzenienie

Helloł poniedziałkowo!

Butter, jak zdrówko? Jak weekend na uczelni? Przeżyłaś?
gocha, spóźnione życzenia urodzinowe! Duuużo zdrówka, szczęścia, pomyślności i spełnienia najskrytszych marzeń!
Nikita, bezpiecznego lotu, udanego wypoczynku i pięknych Świąt oraz szczęśliwego Nowego Roku!

Ależ miałam zabiegany weekend...
W piątek po pracy zrobiliśmy drugie podejście zakupowe. Najpierw do bra, u której pocałowałam klamkę
Pojechałam więc do drugiej. Dziewczyna rewelacyjna! Wytłumaczyła mi, jakie kroje bielizny jak kształt dają, nauczyła wygarniania... I co? I po tym wygarnianiu 65G było za małe Niestety z wybranych przeze mnie dwóch modeli 65H nie miała, a ja miałam już popsuty humor, że nawet na inne nie patrzyłam (choć potem żałowałam, bo koniecznie muszę kupić sobie stanik ). W każdym razie jak usłyszałam H, to nogi mi zmiękły i już niestety do końca dnia miałam doła. Wiem, może to głupie, ale na serio przeraziła mnie ciąża. Czemu nie mogę mieć pięknego C lub D, czemu tak niskiej osobie jak ja ktoś dał tak wielki biust?

Kupiłam za to sukienkę. Nie jest do końca taka, o jakiej myślałam, ale wybitnie nic na mnie nie było, więc ją wzięłam żeby mieć w czym iść na Wigilię...
O taka:

asymetryczna-szyfonowa-sukienka-.jpg

Do tego kupiłam czarne koronkowe rajtki (takie w kwiatki) i myślę, że jakoś to będzie... Siądę za stołem i schowam swój wielki tyłek. Szkoda, że biustu nie schowam
Kupiłam sobie też w H&M sweter na wyprzy, mężowi dorwałam taki misiowy sweter w Pull&Bear (przyda się w góry) i... w sumie z zakupów tyle. Jakieś drobiazgi jeszcze.

W sobotę umyłam okna Potem posprzątałam pokój, odkurzyłam mieszkanie i był prawie wieczór. Poćwiczyłam z Ewką, wykąpałam się i wieczór spędziłam na kanapie, bo byłam tak obolała bo tym sprzątaniu.

Wczoraj pojechaliśmy jeszcze raz do CH po drobiazgi i szalik dla mnie. Na dzień dobry zamknięte parkingi Aż nie chcę myśleć, co będzie się działo w najbliższy weekend
Kupiliśmy prezent imieninowy dla teściowej, parę rzeczy dla męża, brakujące kosmetyki i chemię i parę drobiazgów świątecznych do domu. Dobrze w sumie, że mamy Futra, bo chyba bym z torbami poszła - tyle tych cudeniek jest! A tak przy każdej rzeczy było "Toć Hera to pożre" i odkładałam Kupiłam tylko ceramiczną biało-srebrną choinkę do postawienia, taki łańcuch z kamieniami - obwiążę pod żyrandolem, i ściereczki kuchenne

I co? I czeka nas jeszcze jeden wyjazd Przede wszystkim choinka, ale jeszcze prezent dla siostry na imieniny (ma 27 grudnia), parę kosmetyków (bo oczywiście musiałam zapomnieć) i pewnie jeszcze coś się znajdzie.

Na zakończenie dnia podliczyłam nasze wydatki od początku grudnia. Aż mi się gorąco zrobiło Niestety w tym wypadku, biorąc pod uwagę nasze Zakopane, chyba nie dam rady w styczniu odwiedzić gina i zrobić badań. Czyli przekładamy wszystko o m-c

Weekend minął więc przeokrutnie szybko.
Dziś planuję umyć żyrandol i chciałabym machnąć kafle w łazience lub panele w przedpokoju. Jednak mam też plan szybkiej wizyty opalającej plus Ewka plus kąpiel i chyba nie bardzo się wyrobię

No, to epopeję znów Wam zaserwowałam

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 08:37   #4260
Gucia0987
Zakorzenienie

Wpadłam się tylko przywitać.

przepraszam, ale mam tyle pracy, że nie wiem kiedy będę mogła z Wami na spokojnie pobyć.

Miłego dnia!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości