Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 5 11,11%
Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 7 15,56%
Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V 5 11,11%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 7 15,56%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 8 17,78%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V 4 8,89%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V 3 6,67%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-16, 14:29   #4081
colorblue
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
jedziemy na zakupy ... krótkie zakupy spożywcze potrwają pewnie z dwie h przy kolejkach przedświątecznych
Powodzenia

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Hej
przebrnełam przez tematy rybiej spermy, muzyki poważnej i przybieraniu masy i mogę się z Wami przywitać w 17 tygodniu z 1-2 kg na plusie.
Dzień zaczełam od wymiotów co już się robi standardem w weekendy a potem wywlekłam męża na zakupy wydać bony które dostaliśmy z pracy na święta
Kupiłam sobie 2 biustonosze w większym rozmiarze bo przestałam się mieścić, i kreacje na wigilie. W międzyczasie ciśnienie podniosła mi stara baba która wrąbała się do kolejki. Zaczęłam się (jak to ja) kłócić ale baba była nie wzruszona. Ależ żałowałam że brzucha nie mam widocznego

Korzystacie z kas pierwszeństwa ? ja sie jakos krępuje jeszcze, ale ludzie przed świętami w sklepach głupieją i zakupy robią się uciążliwe.
Ja nie korzystam bo u mnie w mieście ich nie ma

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
właśnie ja też się krępuje jeszcze, bo przez kurtke to nie widać brzuszka, a tak rozpinać kurtke i się napinać, żeby nie musieć się tłumaczyć... I widzę ten tłum który się patrzy na mnie takim wrednym wzrokiem

Wrzucam moją choinkę.
Przepiękna

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 14:41   #4082
metropolitan
Zadomowienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

oj te choróbska.......
a wcześniej byłaś za cesarką, tak? opisz, co cię przekonuje do naturalnego ja chcę naturalnie, ale ogólnie jak coś będzie nie tego i lekarz zaleci inaczej, to będzie inaczej.

no wreszcie leżysz?
no bo się strasznie wymęczyłam przy pierwszym porodzie a i tak cc było. I okazuje się że mam chyba bardzo niski próg bólu, dla mnie po prostu ból porodowy jest nie do wytrzymania. Ale widząc, jak szybko dochodzi się do siebie po sn, to mnie kusi taka opcja. Zwłaszcza, że tam w tym centrum prywatnym jest wypasik, bo wszelkie wanny, i takie tam. Znieczulenie też można dostać, więc jeszcze się zastanowię. Ale jedno wiem na pewno. już sobie nie pozwolę dac żandej kroplówki z oksytocyną, to jest masakra....
mam nadzieję, że wszystkie będziemy w miarę łagodne porody

Cytat:

ja też ponoć młodo wyglądam, ale nic nie pobije chyba mojej koleżanki - rok młodsza ode mnie, malutka, drobniutka o twarzy małej dziewczynki, urodziła w styczniu, kiedyś chyba w przychodni była, i jakaś kobieta zaczęła przeżywać że taka młodziutka, i zaraz urodzi, i że pewnie matury nawet nie zrobi, i że życie sobie zmarnowała ... na to koleżanka spokojnie, że ma 26 lat, od dwóch lat jest mężatką, po dwóch kierunkach studiów, ale dziękuje za troskę
ja kiedys w przychodni zagadałam z babcią i coś wyszło, że mam dziecko. Zmierzyła mnie wzrokiem i rzuciła z niesmakiem: no w sumie, to Pani sprawa jak jej powiedziałam ile mam lat, to mi nie wierzyła. Ale ja sama wcale nie uważam, żebym jakoś młodo wyglądała.

Cytat:
ja nie mam, nie planuje i nie polecałabym w ciaży, ze wzgledu na infekcje i zwiększoną ilość krwi..

Ad. Muzy klasycznej
- ja słucham w pracy często, ale na sluchawkach więc groszek nie słyszy.. Raz słuchałam w domu, ale miałam tylko Vivaldiego, a mnie to jakoś denerwowało.. Muszę upolować Mozarta i będę słuchać na głos.. ale ja ogolnie lubie muzykę klasyczną - 12 lat w szkole muzycznej zrobilo swoje
co do tatuażu, ja bym się zapytała w salonie tatuażu, myślę, że jeśli salon ok, to jest bezpiecznie, co do tej krwi to faktycznie może być problem. Ja mam jeden tatuaż i chorowałam na drugi, teraz mi przeszło, ale może jak wpadnę na jakiś fajny pomysł to po porodzie sobie zrobię.

a co do muzyki: ale fajnie!!! ja też jestem po liceum muzycznym, po skrzypcach to mam na wątku koleżankę po fachu
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 14:44   #4083
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Wrzucam moją choinkę.
Śliczna, czyżbyś była fanką niebieskiego?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 14:51   #4084
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Śliczna, czyżbyś była fanką niebieskiego?
jestem fanką nie mieszania kolorów. Ale przyznam, że ostatnio mam fisia na punkcie turkusu
jest to wbrew pozorom bardzo wygodne. Mało jest dodatków w tym kolorze, więc jak już coś znajdę to nie wybrzydzam ani się nie zastanawiam czy wole w kropki czy w paski tylko biorę

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 14:51   #4085
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
moja teoria jest taka:

jesli termin om mam 18 sierpnia, to 18 grudnia koncze 4 miesiace i dziecko rodze po 9 miesiacach w okolicach 18 maja (lekarze dodaja tydzien).

druga teoria to ciaza trwa 40 tyg=10 miesiecy i wtedy jestem obecnie w 18 tygodniu, wedlug suwaka http://www.suwaczki.com/tickers/oar843r87vkm1yvb.png wiec dla wnikliwych 16 tygodni od zaplodnienia

wedlug info z pierwszej strony naszego tematu:
a) 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia,
b) 4 miesiąc - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.

wczoraj nie moglam zasnac i liczylam, ktory to ja mam teraz miesiac

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

witamy sie w 18 tygodniu
klask i:

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-12-16, 14:51   #4086
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
a co do muzyki: ale fajnie!!! ja też jestem po liceum muzycznym, po skrzypcach to mam na wątku koleżankę po fachu
grasz jeszcze??

Wojtek
Stary 2012-12-16, 14:58   #4087
Katate
Raczkowanie

Hej
Ja się właśnie wczoraj zastanawiałam czy korzystacie z kas pierszeństwa?

Ja wczoraj właśnie ustawiłam się w takiej kolejce, kurtka rozpięta, brzuch do przodu(ajuż widać i tak) i jeszcze z synkiem w wózku i co?
Dziecko mi marudzi, mi już słabo, ale oczywiście mimo, że pisze jak byk, że kobiety wciąży poza kolejnością to i tak mnie nikt nie przepuścił.
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 15:04   #4088
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Hej
Ja się właśnie wczoraj zastanawiałam czy korzystacie z kas pierszeństwa?

Ja wczoraj właśnie ustawiłam się w takiej kolejce, kurtka rozpięta, brzuch do przodu(ajuż widać i tak) i jeszcze z synkiem w wózku i co?
Dziecko mi marudzi, mi już słabo, ale oczywiście mimo, że pisze jak byk, że kobiety wciąży poza kolejnością to i tak mnie nikt nie przepuścił.
ja własnie nie wiem jak te kasy pierwszeństwa powinny funkcjonować, czy, że ludzie mają przepuszczać, czy kobieta w ciąży ma się wpychać przed wszystkich?? Jakies to enigmatyczne dla mnie jest

Wojtek
Stary 2012-12-16, 15:20   #4089
xal
Zakorzenienie

Chyba trzeba by przeczytać regulamin danego sklepu. Kiedyś w markecie stałam do kasy, a kasjer mówi "przepraszam Państwa, proszę przepuścić Panią w ciąży, to jest kasa pierwszeństwa, Pani podejdzie do kasy". Oczywiście wszyscy się przesunęli i przepuścili kobietę, ale miny emerytów to jakby mogli chyba by ją zjedli.
Tylko raz widziałam taką akcję, nigdy nie spotkałam się, że ciężarna się sama przepycha, a wydaje mi się, że na tym to polega, że wszyscy stoją równo, a jak przychodzi osoba uprzywilejowana to poza kolejnością.

Zaraz się zbieramy do kina

Stary 2012-12-16, 15:22   #4090
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Tż dostał kopsa i się zakochał

melduję się, żyję..
nudno jest..
dziś lepię pierogi do barszczu na święta.. już niedługo

prezenty wszystkie mam

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 15:23   #4091
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba trzeba by przeczytać regulamin danego sklepu. Kiedyś w markecie stałam do kasy, a kasjer mówi "przepraszam Państwa, proszę przepuścić Panią w ciąży, to jest kasa pierwszeństwa, Pani podejdzie do kasy". Oczywiście wszyscy się przesunęli i przepuścili kobietę, ale miny emerytów to jakby mogli chyba by ją zjedli.
Tylko raz widziałam taką akcję, nigdy nie spotkałam się, że ciężarna się sama przepycha, a wydaje mi się, że na tym to polega, że wszyscy stoją równo, a jak przychodzi osoba uprzywilejowana to poza kolejnością.

Zaraz się zbieramy do kina
tak przynajmniej powinno to działać, ze jak osoba uprzywilejowana to wchodzi bez kolejki...
A na co idziesz??

Wojtek
Stary 2012-12-16, 15:24   #4092
xal
Zakorzenienie

Na "Mój rower"

Stary 2012-12-16, 15:41   #4093
maarchewka
Zakorzenienie

Co zrobić by mąż z własnej woli zjadł kaszę?
Przepis:
- Mąż się pyta- kiedy obiad?
- Żona - jak tylko obierzesz dla siebie ziemniaki.
- Mąż - a Ty nie jesz?
- Żona - ja dla siebie robię kaszę
- Mąż - no dobra, to ja też chce kaszę.
Gotowe.

Wojtek
Stary 2012-12-16, 15:46   #4094
karolina2121
siedzę i myślę

Jakiś taki nudny dzień... mąż miał awaryjną sytuację w pracy i pojechał rano do Mińska, a ja z tej nudny zasnęłam na 2 godziny

Teraz chyba przejdę się do Biedronki bo moje zapasy słodyczy i owoców topnieją

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
Przepis:
- Mąż - a Ty nie jesz?
Gotowe.
Na mojego nie zadziała, bo on lubi swoją super obieraczką obierać ziemniaki Robi to nawet szybciej ode mnie
Stary 2012-12-16, 15:58   #4095
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Jakiś taki nudny dzień... mąż miał awaryjną sytuację w pracy i pojechał rano do Mińska, a ja z tej nudny zasnęłam na 2 godziny
u mnie też jakoś nudno.. W kuchni robi się obiadek, a ja sobie szukam jakiś ciuchów na allegro. Nie lubie kupować ciuchów, których nie zmierzę, ale w sklepach spodnie ciążowe są jakies mega drogie..
Znalazlam coś takiego, co myślicie:
http://moda.allegro.pl/granatowe-jea...848337673.html
http://moda.allegro.pl/jeansy-ciazow...869943167.html

Chciałam z prostą nogawką, bo mi w rurkach jest nieładnie..

Teraz znalazłam, Xal Ty chyba takie kupiłas?? Ja się sprawują?

A i jeszcze sukienki:
http://moda.allegro.pl/subtelna-kope...865296559.html
http://moda.allegro.pl/modna-ciazowa...822993610.html
http://moda.allegro.pl/jesien-ciazow...841020880.html
http://moda.allegro.pl/trendy-mama-m...847546072.html

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2012-12-16 o 16:02
Stary 2012-12-16, 16:00   #4096
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Tż dostał kopsa i się zakochał

melduję się, żyję..
nudno jest..
dziś lepię pierogi do barszczu na święta.. już niedługo

prezenty wszystkie mam

Cytat:
Przepis:
- Mąż - a Ty nie jesz?
Gotowe.
dobre

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-12-16, 16:05   #4097
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam dość sporą nadwagę, więc troszkę inaczej jest na razie wszystko się rozkładało po moich fałdkach
ale np. żona kuzyna zaczęła III trymestr, też miała sporą nadwagę, a w II trymestrze miała już jakieś 10 kilo na plusie. teraz podobno waży już ponad 100 kilo, a jest niewiele wyższa ode mnie (jakieś 160 cm)

Cytat:
no toż oczywiście, że na kolacji chociaż jak mamcia zrobi "na przetrwanie" na obiad ziemniaki w mundurkach ze śledziem w śmietanie (z jabłkiem i cebulką), to na kartofelku i kawałku śledzika się nigdy nie kończy
Noo to macie wybaczone
Ja zawsze pościłam w Wigilię ale w tym roku na pewno zjem coś normalnego w ciągu dnia

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Korzystacie z kas pierwszeństwa ? ja sie jakos krępuje jeszcze, ale ludzie przed świętami w sklepach głupieją i zakupy robią się uciążliwe.
Nie ale ja baardzo rzadko robię zakupy w marketach
Cytat:
Z witamin ciążowych to biorę osobno:
- kwas foliowy
- jod
- witamina D
- kwasy omega w oleju Lnianym

Nie biorę preparatów złożonych w stylu "multiwitamina" bo już dawno temu przeczytałam artykuł na onecie, że multiwitaminy to ściema, okazuje się, że te same składniki brane osobno działają, a razem nie, a niektóre nawet wchodzą ze sobą w reakcje i szkodzą. Unikam zatem preparatów złozonych.
A ja przeczytałam, że jest bardzo niska przyswajalność tych witamin i one praktycznie nic nie dają. Zobaczę. Póki co nie biorę, staram się jeść w miarę różnorodnie i zdrowo, wyniki są ok. Jeśli się pogorszą to kupię witaminy i zobaczę czy coś się polepszyło.
Cytat:
Przepis:
- Mąż - a Ty nie jesz?
Gotowe.
mój zajada ze smakiem

----

Wróciliśmy choć ja ledwo Strasznie się męczę ostatnio a połowa drogi od mamy do nas jest pod górkę i to niemałą...
Byliśmy też w Biedronie, mam furę owocków i mrożone truskawy chciałam też maliny ale nie było

Jestem padnięta, odpalam serial i się kładę

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 16:11   #4098
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
u mnie też jakoś nudno.. W kuchni robi się obiadek, a ja sobie szukam jakiś ciuchów na allegro. Nie lubie kupować ciuchów, których nie zmierzę, ale w sklepach spodnie ciążowe są jakies mega drogie..
Znalazlam coś takiego, co myślicie:
http://moda.allegro.pl/granatowe-jea...848337673.html
http://moda.allegro.pl/jeansy-ciazow...869943167.html

Chciałam z prostą nogawką, bo mi w rurkach jest nieładnie..

Teraz znalazłam, Xal Ty chyba takie kupiłas?? Ja się sprawują?

A i jeszcze sukienki:
http://moda.allegro.pl/subtelna-kope...865296559.html
http://moda.allegro.pl/modna-ciazowa...822993610.html
http://moda.allegro.pl/jesien-ciazow...841020880.html
http://moda.allegro.pl/trendy-mama-m...847546072.html
Marchewko
http://moda.allegro.pl/granatowe-jea...848337673.html te to ja sobie kupiłam i w nich śmigam. Chyba też mam M-kę. Muszę trochę podwijac nogawki ( mam 169 cm) ale pozatym są ok. guma narazie sięga mi pod biust, ale jak coś zjem, to brzuch robi się większy i jakoś to lepiej się nosi. Ogólnie z jakosci za tą cenę jestem zadowolona.

http://moda.allegro.pl/trendy-mama-m...847546072.html ta jest boska
Stary 2012-12-16, 16:27   #4099
cloche
Zakorzenienie

ja też wrócę jeszcze na chwilkę do muzyki klasycznej... uważam, że jeśli mamusia nie lubi, to niech się nie katuje ja lubię parę kawałków i chętnie sobie czasem coś wciągnę. aaaaaaaaale! uważam, że są też przepiękne kawałki muzyki współczesnej "doprawionych" orkiestrą symfoniczną - i mamy wszystko: trochę "łatwiejszą" muzykę, pełne brzmienie i gęsią skórkę
przykład: frankie goes to hollywood - the power of love (w wersji baaardzo długiej, ale jakże pięknie budującej napięcie... achhhh )
https://www.youtube.com/watch?v=tMJsgEJ4110
albo metallica nothing else matters z orkiestrą symfoniczną - piękne!
z typowej klasyki są różności, które podobają się nawet tym oporniejszym, bo były w filmie i scena utknęła nam w pamięci - na przykład masquerade waltz khachaturiana (musiałam oczywiście sprawdzić, jak się go pisze ). często tylko nie wiemy, co to to takie ładne... ja przekopałam sieć całą po obejrzeniu wojny i pokoju z 2007 roku... ale dokopałam się!
Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
no bo się strasznie wymęczyłam przy pierwszym porodzie a i tak cc było. I okazuje się że mam chyba bardzo niski próg bólu, dla mnie po prostu ból porodowy jest nie do wytrzymania. Ale widząc, jak szybko dochodzi się do siebie po sn, to mnie kusi taka opcja. Zwłaszcza, że tam w tym centrum prywatnym jest wypasik, bo wszelkie wanny, i takie tam. Znieczulenie też można dostać, więc jeszcze się zastanowię. Ale jedno wiem na pewno. już sobie nie pozwolę dac żandej kroplówki z oksytocyną, to jest masakra....
mam nadzieję, że wszystkie będziemy w miarę łagodne porody
ja tfardzielka chcę bez znieczulenia bo podobno znieczulenie wydłuża proces. ale fakt, że ja dość odporna na ból...
oczywiście szybsze dojście do siebie jest świetnym argumentem, szczególnie jeśli ma się już w domu dzieciaczka ale i dla wielu z nas rodzących po raz pierwszy będzie to niezłą zaletą.
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 16:38   #4100
sharpnowaja
Zakorzenienie

Witam niedzielnie
Właśnie zajadam się mandarynkami i was nadrabiam

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
No i podlaczam sie pod prosbe xal o przepis na ciasto do pizzy!
wprawdzie to nie do mnie ale mam pyszny przepis :
2szkl mąki
3 łyżki oleju
pół szkl wody
3 dag drożdży
pół łyżeczki soli
pół łyżeczki cukru
farsz
ser
2 szklanki maki wsypac do miski do tego wlać 3 łyżki oleju duze, W ponad połowie szklanki wody ciepłej rozpuścić 3 dag drożdzy z pół lyzeczki soli i pol lyzeczki cukru i takie rozpuszczone wlac do miski z maka i olejem i wyrobic ciasto. Odstawic to pod przykryciem w cieple miejsce zeby przez pol conajmiej urosło, blaszke posmarowac olejem (oliwą) i rozlozyc ciasto palcami z wierzchu posmarowac i przecierem pomidorowym (może być ketchup) ponakłówac widelcem i nalozyc farsz. piec kolo 25-30 min w piekarniku ok 180 stopni. i przed samym koncem nalozytc ser
a farsz u mnie wygląda tak: filet z kurczaka, zwyczajna, pieczarki, papryka, kukurydza, oliwki, ogórek kiszony. (staram się układać tak żeby mało co nachodziły na siebie). No i jak podaję to oczywiście sosik czosnkowy (uwielbiam) i lubię pizzę posypać szczypiorkiem albo natką pietruszki.
Stary 2012-12-16, 16:40   #4101
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
ja własnie nie wiem jak te kasy pierwszeństwa powinny funkcjonować, czy, że ludzie mają przepuszczać, czy kobieta w ciąży ma się wpychać przed wszystkich?? Jakies to enigmatyczne dla mnie jest
Tak właśnie ma to działać
Ja w ogóle zapomniałam o tych kasach i Wy mi przypomniałyście

W I ciąży pamiętam jak wracałam chora od lekarza, weszłam do apteki a tam... kolejka emerytów. Czułam się fatalnie więc podeszłam do okienka, wyciągnęłam recepty i powiedziałam na głos "przepraszam państwa ale chciałabym skorzystać z przywileju pierwszeństwa - jestem bardzo chora, jest mi słabo i jestem w ciązy" i podałam recepty przed jakiejś babci nosem do okienka.
Zapadła cisza a potem szmery i ta pani magister mówi do mnie: "proszę panią ale skąd ja mam wiedzieć, że pani jest w ciąży?" więc wyciągnęłam kartę ciąży i spytałam czy to wystarczy....
Oczywiści wystarczyło i mi sprzedała leki, ale to co ja się nasłuchałam od tych babć.. Że talka młoda a już taka wyrahowana no błagam.. No i jeszcze że za młoda na dziecko i gówniarze teraz nic nie robią tylko się &^&^)(&$ a potem mw ciążę zachodzą
Nie odezwałam się słowem - wyszłam i poszłam do domu... No bo co tu komentować?

Za to w CH już pod koniec ciąży jak było wyraźnie widać, że jestem w ciąży wiele razy pan/pani z kasy kazali kolejce mnie przepuścić. Później z małym dzieckiem też..

I widziałam już wiele ciężarnych kobiet, które się nie patyczkują tylko podchodzą z zakupami bez kolejki w tych kasach pierwszeństwa - w końcu po coś te kasy są... Także korzystajcie

Widzę już u Was pięknie choinki ja ubieram za tydzień. Tylko najpierw musimy ją kupić - oczywiście świeżą w doniczce - jak co roku od paru lat
Pomyślcie jakie będziemy miały fajne święta za rok już z takimi fajnymi bobasami

Edytowane przez candace1
Czas edycji: 2012-12-16 o 16:42
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 16:53   #4102
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Tak wogóle to witamy się z okruszkiem w 16tc

marchewka piękna choinka
Stary 2012-12-16, 17:14   #4103
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
W I ciąży pamiętam jak wracałam chora od lekarza, weszłam do apteki a tam... kolejka emerytów. Czułam się fatalnie więc podeszłam do okienka, wyciągnęłam recepty i powiedziałam na głos "przepraszam państwa ale chciałabym skorzystać z przywileju pierwszeństwa - jestem bardzo chora, jest mi słabo i jestem w ciązy" i podałam recepty przed jakiejś babci nosem do okienka.
Zapadła cisza a potem szmery i ta pani magister mówi do mnie: "proszę panią ale skąd ja mam wiedzieć, że pani jest w ciąży?" więc wyciągnęłam kartę ciąży i spytałam czy to wystarczy....
Oczywiści wystarczyło i mi sprzedała leki, ale to co ja się nasłuchałam od tych babć.. Że talka młoda a już taka wyrahowana no błagam.. No i jeszcze że za młoda na dziecko i gówniarze teraz nic nie robią tylko się &^&^)(&$ a potem mw ciążę zachodzą
dziady jedne, co za........... żeby człowiek się czuł na siłach, to by odpyskował na poziomie dostosowanym do tych gburów. no ale że korzystamy z przywilejów w sytuacjach, kiedy sił brak, to co tu zrobić...
ALE! w razie gdyby w podobnej sytuacji któraś z nas miała resztki sił, to odparsknąć może, że pracuje jak głupia i jeszcze dzieci rodzi, żeby im na emerytury starczyło (bo większość ludzi nie zdaje sobie sprawy z tego, że to, co dostają, to nie jest ich odłożona kasa, a właśnie to, co młodsze pokolenia wpłacają na bieżąco...)
w ogóle większość emerytów w polsce doprowadza mnie do szewskiej pasji. tym niemieckim emerytom chyba jednak dobrze się żyje i póki co spotkałam się tylko z wdzięcznymi staruszkami, które mnie chciały ozłocić po ustąpieniu im miejsca
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 17:25   #4104
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
w ogóle większość emerytów w polsce doprowadza mnie do szewskiej pasji. tym niemieckim emerytom chyba jednak dobrze się żyje i póki co spotkałam się tylko z wdzięcznymi staruszkami, które mnie chciały ozłocić po ustąpieniu im miejsca
Oj dobrze się żyje emerytom niemieckim, z emerytury mojej babci tam 5 osób żyje
No nic trzeba rodzic więcej dzieci, to może frustracja polskim emerytom opadnie.
Stary 2012-12-16, 17:27   #4105
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
pokaz koniecznie, bo ja tez poluje...a jeszcze gdyby ktoras mogla mi podpowiedziec jaki stanik sobie kupic to tez bede wdzieczna. mysle o sportowym, na pewno bez fiszbin, bo mnie tam obecnie wszystko gniecie i czuje sie jakbym nie mogla zlapac oddechu. chyba cyce staly sie za ciezkie myslalam o czyms takim http://allegro.pl/biustonosz-ciazowy...867423809.html wieczorem wygrzebalam sportowa bluzke do fitnessu/na basen i w niej spalam i musze powiedziec, ze wygodne to! ehh, nigdy nie mialam duzych piersi, teraz w sumie tez nie sa wielkie, ale na pewno powiekszone i takie baaardzo nabrzmiale, czuje je juz na szyi oby przestaly rosnac, bo bede mogla nimi zabijac!
zamówiłam sobie z allegro: http://allegro.pl/wygodna-koszula-ko...805780707.html tą granatową i http://allegro.pl/dyskretna-ciazowa-...806042346.html "delikatny błękit", jak dojdą zdam raport ze staników to ja sobie kupiłam już dwa z alles mama, o jednym pisałam - szwagierka miała podobne wymagania do Twoich i nosiła http://www.lovemum.pl/products/biust...lles-mama-ii-a - tylko taniej go na pewno kupiła też gdzieś w necie, ale tu znalazłam z opisem. Plus jest taki, że rzeczywiście są łatwo odpinane do karmienia - a wtedy to różne rozmiary będziemy potrzebować. Dlatego postanowiłam już kupować takie dwa w jednym

Cytat:
ja tfardzielka chcę bez znieczulenia bo podobno znieczulenie wydłuża proces. ale fakt, że ja dość odporna na ból...
oczywiście szybsze dojście do siebie jest świetnym argumentem, szczególnie jeśli ma się już w domu dzieciaczka ale i dla wielu z nas rodzących po raz pierwszy będzie to niezłą zaletą.
ja mam podobnie, z tym, że u nas w szpitalu nie ma możliwości znieczulenia tego przez cewnik do kręgosłupa, więc może naiwnością pierworódki się kieruję, ale spróbuję, nie mam wyjścia najbardziej to by mi się marzył poród w domu, ale nie ten region Polski do tego

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

Widzę już u Was pięknie choinki ja ubieram za tydzień. Tylko najpierw musimy ją kupić - oczywiście świeżą w doniczce - jak co roku od paru lat
Pomyślcie jakie będziemy miały fajne święta za rok już z takimi fajnymi bobasami
to się nazywa zdrowa asertywność szkoda, że musiałaś się tak nasłuchać mój dziadek z dołu mógłby spokojnie być jednym z tych kolejkowiczów, niestety.. zbieram baty, że nie chcę teraz palić w piecu
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 17:29   #4106
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
dziady jedne, co za........... żeby człowiek się czuł na siłach, to by odpyskował na poziomie dostosowanym do tych gburów. no ale że korzystamy z przywilejów w sytuacjach, kiedy sił brak, to co tu zrobić...
ALE! w razie gdyby w podobnej sytuacji któraś z nas miała resztki sił, to odparsknąć może, że pracuje jak głupia i jeszcze dzieci rodzi, żeby im na emerytury starczyło (bo większość ludzi nie zdaje sobie sprawy z tego, że to, co dostają, to nie jest ich odłożona kasa, a właśnie to, co młodsze pokolenia wpłacają na bieżąco...)
mnie emeryci w Warszawie też doprowadzają do szewskiej pasji... Swoją drogą czepiają się niektórych dziewczyn, że szybko dziecko zrobila, a one to w jakim wieku dzieci rodziły?? Średnia wieku to wtedy była chyba 21 lat.. Moja babcia np. miała 18 lat..

Wojtek
Stary 2012-12-16, 17:32   #4107
Magiusa
Zakorzenienie

Z tymi kasami to niestety często właśnie taak, że ludzie tam normalnie się ustawiają i jak idzie kobieta w ciąży to nikomu do głowy nie przyjdzie by przepuścić i później się trzeba samemu przepychać i jeszcze nasłuchać.

Na razie jeszcze nie mam co korzystać, ale tak sobie myślę, że za kilka mies. to się chyba nie będę patyczkowała...

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 17:36   #4108
maarchewka
Zakorzenienie

a z koszul nocnych mi się te podobają: http://moda.allegro.pl/koszula-nocna...877237204.html

Wojtek
Stary 2012-12-16, 17:46   #4109
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Wrzucam moją choinkę.
piękna też uwielbiam turkus

Ja sobie odpoczywam a mój mąż mi chrapie za uchem
Dzisiaj mężuś zabrał mnie na pizzę aby spełnić moją zachciankę
Co do wagi to ja na razie tylko przytyłam pół kg ale do szczupłych nie należę więc może dlatego, dziecko gdzieś tam w tłuszczyku siedzi
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 17:53   #4110
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Chcę już jutro...i wizytę

marchewka pięKna choinka

A te dziadki to jak mój pradziadek, w lutym skończy 89 lat i według jego teorii powinni go wszyscy przepuszczać ze względu na wiek. Umiera od jakiś 40 lat. W 1993 roku jak zmarła prababcia kazał siebie też wypisać na tablicy bo on zaraz umrze.
Ostatnio w kolejce do urologa prawie się pobił, bo wszedł jakiś chłop i on myślał, że po nim jest, a tamten się wepchał przed kogoś i się szarpali
A w jego ukochanej aptece znają go już dokładnie, a że jak przychodzi zima to ja robię mu zakupy to i mnie też. I koniecznie w tej aptece mam robić zakupy i koniecznie w kauflandzie a wędline tu, a kaszę na hali...Całe szczęście, że zdrowy, wszystko wokół siebie zrobi i mieszka sam.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości