|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 |
Raczkowanie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Dziękuję za opinię w sprawie szczepień, będę małą szczepić na pneumokoki, co do meningokoków to jeszcze się zastanowię.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1802 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DzieńDoberek ![]() Jeny czuję sie jakbym miała noworodka w nocy jak z zegarku Szymon budzi się co 3h ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1803 | ||
Wtajemniczenie
|
Czy Wasze dzieci też stękają przy robieniu kupki?
Hani tak robi i nie wiem, co jest tego przyczyną. Bólów brzuszka nie ma. Myślę, że to może przez to, że kupka zmieniła konsystencję na bardziej zwartą ![]() Jeszcze jedno pytanie. Czy sucha skóra na policzkach, łokciach i przedramionach zawsze wskazuje na alergię? Hania ma taką skórę od jakiegoś czasu. Jak posmaruję kremem nawilżającym, to problem znika. Cytat:
Chyba nie mamy się czym przejmować. Hania była już trzy razy na pobieraniu krwi i ma właściwie rzadką więc wszystko jest ok ![]() Cytat:
![]() A dlaczego na voucherze jest kwota 49zł? Nie możesz tego zamazać? Tak, żeby nie było żadnej kwoty? Ja bym nic nie dokupowała...bez przesady ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1804 | ||
Wtajemniczenie
|
Ależ wczoraj po południu cisza była... Szalałyście przy sobotnich przedświątecznych porządkach?
![]() Cytat:
![]() Ech, jedyny pomysł to cierpliwość... ![]() ![]() Cytat:
![]() Nie ociągamy się ![]() ![]() ![]() ![]() My też już w krzesełku od kilku dni ![]() Nie pisałam o bilansie półroczniaka, to niech będą wyniki mojego 7-miesięczniaka: ![]() waga 7600g wzrost 68 cm zęby 1 - wczoraj wyszedł ![]() Poza tym raczkowanie, siedzenie bez podparcia i również wczoraj pierwsze wstanie ![]() A to najczęściej przyjmowana przez Kaja pozycja ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1805 |
Zadomowienie
|
Moja od czasu wprowadzenia słoiczków stęka przy robieniu kupek i robi je bardzo zbite. Poniewaz miała mega problem ze zrobieniem kupki przez 6 dni lekarka kazała mi dawać jej mała łyżeczkę laktulozy. Kupki są mniej zbite i pojawiają się częściej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1806 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie farbowałam włosów od maja ![]() _agata znów zawróce Ci głowe... jaki przecier pomidorowy dajesz Maćkowi ? Aaa i od kiedy można dawać truskawki?
![]() |
#1807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1808 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Hani jeszcze nie robi nic z tych rzeczy i ząbków jeszcze brak ![]() onething i jak się czujesz z nową fryzurą? Ja też jakieś 4 miesiące temu ścięłam drastycznie włosy ![]() ![]() Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-12-16 o 13:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1809 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1810 | |
Rozeznanie
|
[QUOTE=kism;38159101]
Witam! Świetne zdjęcia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- [QUOTE=natusiakac21;381556 04 To i ja wkleję zdjęcie Antosia[/QUOTE] Dziewczyny dzieciaczki urocze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1811 |
Zadomowienie
|
Hej, mam zdjęcie Ninki z dzisiaj
![]() ![]() Już niedługo skończy 6 miesięcy ![]() ![]() ![]() DSC00371.jpg A no i za pamięci dodam zdjęcie z Andrzejków jak wyglądałam, no bo w końcu prosiłam was o poradę, to i pokarzę co mi z tego wyszło ![]() DSC00348.jpg DSC00359.jpg Nie chce się dodać reszta zdjęć, więc daję link ![]() http://szafa.pl/c13152134-kreacja-na-andrzejki.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1812 |
Zakorzenienie
|
Ale mamy dzieciaczki
![]() ![]() ![]()
#1813 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z lewej Michaśka, z prawej Aluśka. Rzeczywiście z lewej starsza, o minutę :p:. Nie ma co podziwiać, bardzo dużo pomaga mi mama, bo inaczej chyba nie dałabym rady. Miśka ma tendencje do zanoszenia się z byle powodu. Dzisiaj np zaniosła się, bo świeciła się choineczka na lodówce i ona ją sobie oglądała, a przyszedł dziadek z Aluśką i ona ją dotknęła, także płacz na zawołanie z zaniesiem się. No i uwielbiają jednocześnie pić mleczko, a sama nie mam szans nakarmić ich jednocześnie. Edytowane przez Maloka Czas edycji: 2012-12-16 o 19:58 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1814 | |||
Raczkowanie
|
dziękujemy za komplementy
![]() Cytat:
Kurcze nie wiem czemu jest kwota. Zamazać nie mogę bo są tam opisane trzy opcje i co za którą przysługuje, więc żeby zdziwiona później nie była. Zła troche na to jestem bo to taki prezent z ceną, ale mam nadzieje, że będzie jak mówisz ![]() Antoś dopiero poszedł spać, jakoś nie mógł zasnąć. Jeszcze mi zostały 4 prezenty do kupinienia i jakieś 20 do zrobienia. Fajnie mieć dużą rodzinę, ale ile to roboty ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
![]() Marzyłam po cichu o bliźniakach, ale jak widzę ile jest z jednym roboty ![]() Nie miałby mi kto pomóc na dłuższą mete. Podziwiam Cię i fajnie, że masz pomoc Takie małe, a już potrafią pokazać co mają za uszami ![]() W życiu nie przypuszczalam, że tak małe dziecko potrafi już coś wymuszać i podporządkowywać sobie innych. ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
![]() Marzyłam po cichu o bliźniakach, ale jak widzę ile jest z jednym roboty ![]() Nie miałby mi kto pomóc na dłuższą mete. Podziwiam Cię i fajnie, że masz pomoc Takie małe, a już potrafią pokazać co mają za uszami ![]() W życiu nie przypuszczalam, że tak małe dziecko potrafi już coś wymuszać i podporządkowywać sobie innych. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1815 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale Kaj podobny do tatusia ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1816 |
Zadomowienie
|
Nom, dobrze karmi, ale obecnie znowu tylko cycem, odkąd ząbkuje, nie chce nic innego;/, a wcześniej przecież jadła bardzo ładnie przeciery
![]() Nie wiem czemu jej się odwidziało? |
![]() ![]() |
![]() |
#1817 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1818 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeszcze cztery uszę wymyśleć. Za dużo czasu już nie mam ![]() Może jakieś propozycje? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1819 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Nadrabiałam na raty i wcięło mi cytowanie ![]() W każdym razie fajnie tak pooglądać zdjęcia innych dzieciaczków ![]() Pamiętam, że było pytanie o szczepienie na pneumokoki - ja szczepię. Celinka jest już po dwóch dawkach, a opinie lekarzy/położnych są, jak widzę, również w tej kwestii podzielone. Moja położna radziła mi szczepić na pneumokoki, a rotawirusy sobie darować. Celinka ładnie wcina już nowe smakołyki, ale nie lubi jabłka ![]() Wiem, że jakiś czas temu padło takie pytanie, ale nasze pociechy już trochę podrosły, więc z ciekawości zadam je jeszcze raz ![]() ![]() ![]() Wczoraj Celinka gadała przez sen. Z jednej strony to było trochę zabawne, a z drugiej przerażające, bo w pewnym momencie brzmiało to tak, jakby miała jakiś koszmar. Próbowałam ją jakoś wyrwać z tej fazy snu i się udało ![]() Chciałam jeszcze coś napisać, ale oczywiście jak Was czytam, to pamiętam, a jak zabieram się za pisanie, to zapominam. Ach, ta skleroza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1820 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Antek nie lubi samego banana, ale już banana z jabłkiem pochłonie ![]() Młody jest aktywny około 2,5 godziny, robi drzemke 30 minut znowu siedzi 2,5h, drzemka i tak cały dzień. Czasmi od świeta zdarzy sie spanie 1h |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1821 | |||||
Wtajemniczenie
|
hejo
Cytat:
![]() Ja mam trochę truskawek - moja mama mroziła. A maliny kurde miałąm zamrozić i zapomniałam, pierdoła. No nic, pewnie kupię trochę i będziemy próbować. Antek jest zachwycony jedzeniem ( i rozsmarowywaniem sobie jedzenia w rączkach) Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do aktywności - u nas są trochę dłuższe, po 3-4h. Generalnie wychodzą w ciągu dnia dwie drzemki po 1-2godziny. W nocy za to ciągle się budzi dwa razy. Na szczęście tylko na cyca.Zjada i zasypia.Obstawiam, że jak zacznie więcej jeść w ciągu dnia, to będą te nocki ładnie przespane. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1822 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Witam!
Weekend wreszcie za nami. W sobotę byliśmy na imprezie urodzinowej chrześniaka tżta. Melanż trwał do 1:30 w nocy ![]() Wczoraj Kraków. Zapowiadał się piękny dzień ale w Kraku było paskudnie, zimno, szaro i zbyt wilgotno. Brrrrrr. Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
![]() A jak Twoje poszukiwania pracy??? ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
Słysząłam, że jest b. energooszczędna, ale chyba mocno sie rysuje i trzeba o nią dbac?? ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
![]() Hmmm nie da się zamazac ceny albo oderwac jakoś? Jak nie, to może dokup jakieś eleganckie czekoladki?? ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
I grymas na twarzy - skupienie ![]() Wczoraj Hania tak pierdziała w knajpce w Kraku, że aż mi troch ę wstyd było ![]()
![]() |
#1823 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I brawo za ząbka! Tak widzę, że Kaj śmiga po płytkach. Nie boisz się trochę? Jak puszczam Hanię na panele to mam zmrożoną krew, bo ona jeszcze ciapa i czasem się tak uderzy, że poł wsi słyszy. ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
Z tego co pamiętam, to miałaś dośc długie.... Mnie Hania też ciągnie i muszę nosic spięte, a mam długie włosy. Na grzywkę stosuję opaskę ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
![]() Znowu się powtórzę, że figurę to Ty masz boską!!! ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
Sadzam ją w karmidełku, sprzątam w kuchni, włączam mikrowelę i ona sobie patrzy ![]()
![]() |
#1824 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie czasem i po 4,5-5h ciągiem ![]()
![]() |
#1825 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak robisz trufle i ptasie mleczko? ![]() Cytat:
![]() Ja mam dodatkowego pierdziocha w domu, w postaci psa więc czasami przed gośćmi się mocno tłumaczę, jak pójdzie seria z dwóch pup ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1826 |
Wtajemniczenie
|
ja teraz zapuszczam włosy. Jednak najlepiej czuję się w długich. Za każdym razem jak zetnę (a tez lubię takie bardziej radykalne cięcia
![]() ![]() A, dziewczyny, macie jakieś sprawdzone przepisy na ciasteczka imbirowe? W tamtym roku wymyśliłam sobie imbirowo-cytrynowe. I do ciasta na kruche dodałam skórkę z cytryny i imbir w proszku. Ale jakoś mało smaku miały... I nie wiem, jakby tu... Dodać korzeń starty po prostu?Czy jakoś go spreparować wcześniej? |
![]() ![]() |
![]() |
#1827 | |
Raczkowanie
|
Witam. Antoś wkońcu zaczął przesypiać nocki
![]() ![]() Cytat:
http://www.wielkiezarcie.com/recipe28423.html Ptasie http://kuchnia.ofeminin.pl/przepisy/...ko_221307.aspx z tym, że moje będzie w białej czekoladzie rozpuszczonej Wczoraj znalazłam jeszcze przepis na żelki domowej roboty i ie wiem czy nie zrobie dla męża bo on to uwielbia! Też mam długie włosy i jakoś nie mogę się zebrać do fryzjera. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1828 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pycha! Cytat:
![]() A ponieważ przeciery zazwyczaj są w dużych opakowaniach (500-750 ml) to ja po otwarciu zamrażam niewykorzystaną część. Można zamrozić albo w pojemniczkach/słoiczkach, i potem to wykorzystać przy gotowaniu kolejny raz, albo w silikonowych foremkach na lód, i wtedy można dodawać po troszku do pojedynczych zupek ![]() Truskawki ja dam lada dzień, jak tylko nie zapomnę kupić ![]() Cytat:
Pytam, bo Maciek surowego nie chce, a uprażone wciąga aż się kurzy ![]() Maciek między drzemkami daje radę jakieś 2-3 godziny. Jak rano wstanie wcześnie, tzn. przed 8, to i po 1,5 godzinie jest już do spania ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1829 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Dziękujemy za pochwały ![]() ![]() Włosy... hm... też właśnie "zaszalałam" i byłam kilka dni temu u fryzjera. Cudzysłów po podcięłam kilka cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie bój się ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Oj tak, podobny... Nie mam swojego dziecka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Nasza przeciętna aktywność to 4-5h, a sen dwa razy 30-45 min, choć nieraz potrafi spać 15 min lub 1,5h i wtedy wiadomo cały porządek dnia wywraca się do góry nogami ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1830 | |
Wtajemniczenie
|
A tak, nie narzekam
![]() Póki co z tego banku się nie odezwali, a innej jeszcze nie szukam. Tzn. ciągle mam w planach przeglądnąć ogłoszenia, czy nie trafi się coś ciekawego, ale jakoś nie mam czasu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() I teraz skłaniam się bardziej ku tej teorii, że nic się nie stanie jak dziecko kilka razu się stłucze, bo musi nauczyć się samo ochraniać, stulać głowę ![]() ![]() ![]() Ale coś jeszcze dodam. Teściowej jednak nadopiekuńcze nawyki zostały ![]() ![]() ![]() Czy ktoś dotrwał do końca mojego wywodu? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.