Wakacyjne Mamy 2012 - część V - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-16, 20:48   #1831
Maciejka__
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Chciałabym się z czymś z Wami podzielić, oczywiście domyślam się że mogą pojawić się sprzeciwy ale od razu mówię że ja jej tak sama nie robię, sama się do tego rwie i nie mam na to wpływu - choć mogę mieć nie pozwalając jej na to ale po co.

A więc wydaje mi się że moja córka raczkować nie będzie.
Nie umie zegrać rąk i nóg - kiedy nogi pracują, ręce odpoczywają
kiedy ręce pracują, nogi są w stanie spoczynku...
Aczkolwiek obiło mi się o uszy że nie każde dziecko musi raczkować, czy to prawda?

Ale wracając do sedna.
Oto co moja córka lubi i co jej wychodzi dobrze (a bynajmniej lepiej niż inne rzeczy)

:
Możesz odsunąć jej leżaczek, żeby nie miała się na czym podciągać, bo to za duże obciążenie dla tak młodego kręgosłupa. Niech sobie czasem stanie i się cieszy, ale niezbyt często.

Też czytałam, że niektóre maluszki pomagają etap raczkowania.

Moja na pewno będzie raczkować. Już bardziej podciąga kolanka pod siebie opierając się na dłoniach. Także musi jeszcze zrozumieć, że trzeba przekładać wyprostowane rączki i ruszy.

A staniem chyba nie jest jeszcze zainteresowana. Może dlatego, że i bez tego wszystko widzi.

I gratuluję sukcesu!
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
no ja tak samo! jak tu wklejacie fotki czy linki, ja się tak rajcuje tym jakbym sama to wszytsko kupiła, każda z was kupi zawsz e jakąs taką szczególną perełkę
To pokażę Wam, co zamówiłam jako pamiątkę chrztu: http://allegro.pl/srebro-srebrna-lyz...786452775.html

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Wiktoria - K. wygląda słodko.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 20:49   #1832
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

Jeśli chodzi o wyżynanie się zębów - mi sie wyżynały cztery ósemki i potwierdzam, ból okropny :/
Już myślałam, że dzisiaj Luśka pójdzie spać bez większych sensacji, a ona się właśnie obudziła z rozdzierającym rykiem posmarowałam dziąsła dentinoxem i się nieco wyciszyła, ale dalej się wierci w łóżeczku bidulka
Irmusia zębów niestety u nas jeszcze nie widać, a mogłyby już cholera wyjść a nie tak męczyć dziecko
Mi tez 4 ósemki wychodziły, przeszlam to dobrze, bardzie bolały ,mnie rozwalone dziąsła niz wyżynanie, ale w ciąży jedna ósemek bardzo bolała kilka dni, myslałam, że się zepsuła, a a okazało sie, że wyrastala do końca, to to bolało
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
To ja Wam pokażę, co zamówiłam jako pamiątkę chrztu: http://allegro.pl/srebro-srebrna-lyz...786452775.html
wow, no to będzie pamiętka jak talala
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 20:56   #1833
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Jeśli chodzi o wyżynanie się zębów - mi sie wyżynały cztery ósemki i potwierdzam, ból okropny :/
Już myślałam, że dzisiaj Luśka pójdzie spać bez większych sensacji, a ona się właśnie obudziła z rozdzierającym rykiem posmarowałam dziąsła dentinoxem i się nieco wyciszyła, ale dalej się wierci w łóżeczku bidulka
Irmusia zębów niestety u nas jeszcze nie widać, a mogłyby już cholera wyjść a nie tak męczyć dziecko
biedna Lu
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 20:57   #1834
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Ona w zasadzie jeszcze sama nie wstaje, ale jak ją podnoszę z przewijaka to zapiera się z prostymi nogami, i jak się ją za paszki trzyma to stoi, no i dzisiaj mała próba, stoi - stoi. Ale niech lepiej sama całkowicie do tego dojdzie.

Wiki, miałam pisać, że K. cudny
dziękuję

Cytat:
Wow a to Igunia silna dziewczyna, no proszę
właściwie ponoć lepiej, żeby dziecko jednak raczkowało, no ale skoro ona sama tak robi bez zachęcania to co poradzisz? Niewielki odsetek dzieci pomija całkowicie etap raczkowania i Iga jak widać będzie jednym z takich dzieci
tylko sami jej już nie stawiajcie, powinna - jak piszesz - sama próbować wstawać trzymając się czegoś

Wvictoria Kubuś cudny

dziękuję

Cytat:
Możesz odsunąć jej leżaczek, żeby nie miała się na czym podciągać, bo to za duże obciążenie dla tak młodego kręgosłupa. Niech sobie czasem stanie i się cieszy, ale niezbyt często.

Też czytałam, że niektóre maluszki pomagają etap raczkowania.

Moja na pewno będzie raczkować. Już bardziej podciąga kolanka pod siebie opierając się na dłoniach. Także musi jeszcze zrozumieć, że trzeba przekładać wyprostowane rączki i ruszy.

A staniem chyba nie jest jeszcze zainteresowana. Może dlatego, że i bez tego wszystko widzi.

I gratuluję sukcesu!
To ja Wam pokażę, co zamówiłam jako pamiątkę chrztu: http://allegro.pl/srebro-srebrna-lyz...786452775.html

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Wiktoria - K. wygląda słodko.
ładna pamiątka.

dziękuję

A ja doszłam do wniosku, że to co mały odstawiał w zeszłym tygodniu to chyba był jakiś skok. Bo teraz, w zasadzie z dnia na dzień, reaguje na swoje imię za każdym razem jak go wołam. Niby wcześniej też reagował, ale jednak nie tak. Poza tym zaczął się interesować różnymi zabawkami ale tak bardziej świadomie. Np. tą zawieszkę na leżaczku, która wydaje dźwięk bardzo ładnie ciągnie żeby zagrała. Poza tym zaczepia mojego męża żeby się na niego patrzył. Jest zdecydowanie bardziej kontaktowy. Z tym, że ząbkowanie też jest w toku - maly cały czas pcha wszystko do buzi i jak tylko coś dorwie to normalnie "szoruje" po dziąsłach.

A dziś zjadł pierwsze 3 malusie łyżeczki ziemniaczka. Strasznie się przy tym krzywił, ale buźkę otwierał. Mój skarbek kochany

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 20:58   #1835
Maciejka__
Zakorzenienie

Wiktoria - jak zajrzysz, to odczytaj PW.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 21:03   #1836
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiktoria - jak zajrzysz, to odczytaj PW.
Właśnie się zabieram za odpisywanie

Stary 2012-12-16, 21:04   #1837
Mandragorrka
Zakorzenienie

Dziewczyny, które używają katarka czy do tego potrzebny jest jakiś specjalny odkurzacz? My mamy najzwyklejszy, bo dywanów u nas brak i zastanawiam się czy do katarka się nada. No i zaczęłam myśleć nad tym sprzętem bo małej zaczyna się katar, a odciaganie frida to koszmar. ala strasznie się przy tym drze. Nie pomogło odciaganie na raty, śpiewanie, zabawianie itp. może to będzie lepsze.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 21:11   #1838
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
o rany!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!! jaka ona musi być silna skubana!!!!!a to łobuziak z Igi no przecież wiadomo że jak sama się rwie to jej nie powstrzymasz

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

nie mamy jeszcze

phdwao też chciałam tą pluszową książeczkę ale nie mogłam znaleźć

no nadal w szoku jestem jaka Iga silna,teraz to już mnie nic nie zdziwi na pewno będzie pierwsza chodzić

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Nela właśnie paczę i mamy jednak zielonego węża w czerwonym berecie
a co to Igusia zrobiła? - idę zaraz doczytać

no, Emiś lubi węża, zwłaszcza ślinić

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość

wiem, że jakość nie najlepsza. muszę dopiero coś z tym zrobić (o ile będzie mi się chciało)
jaki on słodki

Cytat:
Chciałabym się z czymś z Wami podzielić, oczywiście domyślam się że mogą pojawić się sprzeciwy ale od razu mówię że ja jej tak sama nie robię, sama się do tego rwie i nie mam na to wpływu - choć mogę mieć nie pozwalając jej na to ale po co.

Aczkolwiek obiło mi się o uszy że nie każde dziecko musi raczkować, czy to prawda?

Ale wracając do sedna.
Oto co moja córka lubi i co jej wychodzi dobrze (a bynajmniej lepiej niż inne rzeczy)

:
łoooo jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

brawo
a no zdarza się tak że etap raczkowania jest pomijany. Jeśli dziecię samo z siebie tak, to chyba nie ma się czym martwić?

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 21:13   #1839
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:

biedna Lu Ciekawe jaka u nas będzie noc

Cytat:
A dziś zjadł pierwsze 3 malusie łyżeczki ziemniaczka. Strasznie się przy tym krzywił, ale buźkę otwierał. Mój skarbek kochany
ja jutro chyba dam Małemu gotowaną marchew. Wsadzę mu w ten gryzaczek-siateczkę i niech sobie ciumka

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które używają katarka czy do tego potrzebny jest jakiś specjalny odkurzacz? My mamy najzwyklejszy, bo dywanów u nas brak i zastanawiam się czy do katarka się nada. No i zaczęłam myśleć nad tym sprzętem bo małej zaczyna się katar, a odciaganie frida to koszmar. ala strasznie się przy tym drze. Nie pomogło odciaganie na raty, śpiewanie, zabawianie itp. może to będzie lepsze.
zwykły odkurzacz jest ok My mamy zwykły i uzywamy go tylko do czyszczenia noska w razie kataru.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 21:27   #1840
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Używam katarku. Mam najzwyklejszy odkurzacz świata. Sprawdza się super. Co prawda mały nie jest zachwycony ale ponieważ trwa to dosłownie kilka sekund to nawet nie zdąży zacząć płakać i jest po sprawie. Dodatkowo jest dużo skuteczniejszy niż frida (też mam i zachwycona nie jestem). Ja zdecydowanie polecam

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
a co to Igusia zrobiła? - idę zaraz doczytać

no, Emiś lubi węża, zwłaszcza ślinić

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

jaki on słodki

łoooo jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

brawo
a no zdarza się tak że etap raczkowania jest pomijany. Jeśli dziecię samo z siebie tak, to chyba nie ma się czym martwić?
dziękujemy

a, my też mamy tego węża ale zapomniałam o nim (dziękuję za przypomnienie ) i muszę małemu jutro pokazać

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
biedna Lu Ciekawe jaka u nas będzie noc

ja jutro chyba dam Małemu gotowaną marchew. Wsadzę mu w ten gryzaczek-siateczkę i niech sobie ciumka

zwykły odkurzacz jest ok My mamy zwykły i uzywamy go tylko do czyszczenia noska w razie kataru.
dziękujemy

my dziś zaczęliśmy bo may dopiero jutro kończy 4 miechy Też mam tą siateczkę i będę mu dawać ale najpierw niech się do smaków przyzwyczaja

Stary 2012-12-16, 21:46   #1841
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Używam katarku. Mam najzwyklejszy odkurzacz świata. Sprawdza się super. Co prawda mały nie jest zachwycony ale ponieważ trwa to dosłownie kilka sekund to nawet nie zdąży zacząć płakać i jest po sprawie. Dodatkowo jest dużo skuteczniejszy niż frida (też mam i zachwycona nie jestem). Ja zdecydowanie polecam
Dzięki za odpowiedzi . Zaraz zamówię na allegro

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 21:49   #1842
prince_polo
Zakorzenienie

Jednak Dep trafiła. Czuje sie fatalnie!!!!!! a najadlam sie czosnku na noc jeszcze. Doszedł katar
gardło mnie tak boli z eprzęłykac nie moge i w klatce tez
oby sie mała nie zaraziła

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 22:08   #1843
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
wcielone z Ciebie ciociu dep.
hyhyhy

Cytat:
To pokażę Wam, co zamówiłam jako pamiątkę chrztu: http://allegro.pl/srebro-srebrna-lyz...786452775.html
fajne są takie trwałe pamiątki
Ja dostałam na chrzest srebrny ryngraf (z Matką Boską Częstochowską, wielkości, powiedzmy, iphone'a) i był ze mną całe życie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Jednak Dep trafiła. Czuje sie fatalnie!!!!!! a najadlam sie czosnku na noc jeszcze. Doszedł katar
gardło mnie tak boli z eprzęłykac nie moge i w klatce tez
oby sie mała nie zaraziła
cholera, kiepsko
A masz jakieś leki w domu?
na ten ból gardła to może herbatę/mleko/wodę z miodem? mi zawsze pomaga

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 22:23   #1844
Alexandraaa88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
biedny Nie podaliśmy na razie nic przeciwbólowego- zawsze udaje nam się go jakoś jednak uspokoić.
Chciałabym unikać dawania środków przeciwbólowych ale ostatnio już tak strasznie się męczył, że nie wytrzymałam Ale potem spał spokojnie całą noc więc chyba mu ulgę przyniosło.

Cytat:

wiem, że jakość nie najlepsza. muszę dopiero coś z tym zrobić (o ile będzie mi się chciało)
Jaki on śliczny

Cytat:

Ale wracając do sedna.

:
dla Iguni
Stary 2012-12-16, 22:54   #1845
Soleilka
Zakorzenienie

Nadalko Fabi robi to samo ale kładę go wtedy na brzuchu..
Moja siostra zamiast raczkować - czołgała się

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 22:54   #1846
pumas
Zakorzenienie

No i miałyście rację. Ikea do bani. Takich tłumów dawno nie widziałam. Koszmar. I w dodatku tyle bachorów biegających, grrrrr. No i co najgorsze, nie było nic, po co pojechałam. Zadnych ozdób, jakieś resztki. Nawet kurna czerwonych świeczek niet. Porażka i tyle. Dziecko mi się darło, nie mogła zasnąć, dopiero jak puściłam jej kołysanki, to zaczęła przymykać oczy, ale co z tego, skoro gnoje latały i wrzeszczały. Oczywiście wydałam ponad 500 zł na różne inne rzeczy, ale ogólnie nie jestem zadowolona. I do tego spotkałam mojego EX. Czego chcieć więcej.......
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 22:55   #1847
Soleilka
Zakorzenienie

Poszliśmy do Carrefoura po Inkę korzenną, a wróciliśmy z żyrafą, bo Fabiemu się spodobała

Bloguję
Stary 2012-12-16, 23:03   #1848
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
No i miałyście rację. Ikea do bani. Takich tłumów dawno nie widziałam. Koszmar. I w dodatku tyle bachorów biegających, grrrrr. No i co najgorsze, nie było nic, po co pojechałam. Zadnych ozdób, jakieś resztki. Nawet kurna czerwonych świeczek niet. Porażka i tyle. Dziecko mi się darło, nie mogła zasnąć, dopiero jak puściłam jej kołysanki, to zaczęła przymykać oczy, ale co z tego, skoro gnoje latały i wrzeszczały. Oczywiście wydałam ponad 500 zł na różne inne rzeczy, ale ogólnie nie jestem zadowolona. I do tego spotkałam mojego EX. Czego chcieć więcej.......
no ten tego, dla mnie każde centrum handlowe zaraz przed świętami to porażka, wolę omijać szerokim łukiem małż dzisiaj chciał mnie zaciągnąć do bonarki, żeby kupić jakieś koszule dla jego taty w prezencie. Udało mi się wymigać

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Poszliśmy do Carrefoura po Inkę korzenną, a wróciliśmy z żyrafą, bo Fabiemu się spodobała
no i zaczęło się

Co do raczkowania - ponoć lepiej jest, jeśli dzieci raczkują jak najdłużej i lepiej pilnować, żeby za wcześnie nie wstawały. Jasne, że jak dziecko się samo rwie to zabronić się nie da, no ale można nie ułatwiać jednak jeszcze te kręgosłupy za słabe, a i praca na brzuszku choćby samymi rączkami jest bardzo ważna

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 23:07   #1849
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
no i zaczęło się

Co do raczkowania - ponoć lepiej jest, jeśli dzieci raczkują jak najdłużej i lepiej pilnować, żeby za wcześnie nie wstawały. Jasne, że jak dziecko się samo rwie to zabronić się nie da, no ale można nie ułatwiać jednak jeszcze te kręgosłupy za słabe, a i praca na brzuszku choćby samymi rączkami jest bardzo ważna
On uwielbia żyrafy, inne misie są be, jak je widzi ale to chyba niemożliwe żeby mu się już gust misiowy ukształtował

Ja jeszcze wychodzę z założenia, że to źle na bioderka wpływa

Bloguję
Stary 2012-12-16, 23:13   #1850
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
On uwielbia żyrafy, inne misie są be, jak je widzi ale to chyba niemożliwe żeby mu się już gust misiowy ukształtował

Ja jeszcze wychodzę z założenia, że to źle na bioderka wpływa
a może jednak

no póki sam się nie wdrapuje do stania to nie ma co mu tego ułatwiać, a zresztą podobno nawet jak już dziecko się czołga, to niektóre próbują wdrapywać się na kolana rodziców np., ale zdecydowanie nie powinno się na to pozwalać (ponoć najczęściej do zbyt szybkiego stawania rwą się dzieci, które za bardzo pracują mięśniami grzbietu). Dziecko powinno szlifować podłogę jak najdłużej, żeby odpowiednio przygotować mięśnie do wyjścia w górę

Stary 2012-12-16, 23:15   #1851
pumas
Zakorzenienie

Aga, czym jak czym, ale Bonarką bym nie pogardziła :P W końcu to mój drugi dom hehe.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 23:18   #1852
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Aga, czym jak czym, ale Bonarką bym nie pogardziła :P W końcu to mój drugi dom hehe.
no widzisz, a ja pogardziłam, bo dla siebie i tak nic bym nie kupiła bo się z kasy wystukaliśmy to co to za przyjemność? A jeszcze pewnie tłumy tam były dzisiaj niemiłosierne

Stary 2012-12-16, 23:22   #1853
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
a może jednak

no póki sam się nie wdrapuje do stania to nie ma co mu tego ułatwiać, a zresztą podobno nawet jak już dziecko się czołga, to niektóre próbują wdrapywać się na kolana rodziców np., ale zdecydowanie nie powinno się na to pozwalać (ponoć najczęściej do zbyt szybkiego stawania rwą się dzieci, które za bardzo pracują mięśniami grzbietu). Dziecko powinno szlifować podłogę jak najdłużej, żeby odpowiednio przygotować mięśnie do wyjścia w górę
Ciekawe czy mu się odwidzi

My szorujemy podłogę tym bardziej, że rączki silne, nóżki silne, ale nie umie się odpychać i jest płacz, bo chce się przesunąć do przodu, a umie tylko do tyłu

Bloguję
Stary 2012-12-16, 23:25   #1854
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe czy mu się odwidzi

My szorujemy podłogę tym bardziej, że rączki silne, nóżki silne, ale nie umie się odpychać i jest płacz, bo chce się przesunąć do przodu, a umie tylko do tyłu
a u nas też bywa ciekawie. Czasem Luśka wstanie na czworaka i widać, że bardzo by chciała pójść do przodu, ale się zacina, nie wie co zrobić i ryk i umie przesunąć się do przodu, do tyłu i na boki, wszystko ćwiczy. Tylko nie może zajarzyć, że jak chce pójść szybko do przodu, to z nogami trzeba zgrać ręce. Póki co jest na etapie sprawdzania, czy coś pomoże podniesienie dupki jak najwyżej a daje to efekt odwrotny i się do tyłu tak przesuwa, przez co czasem mamy ryk
a dzisiaj jak ją na chwilę z oczu spuściliśmy to moment z dywanu wlazła między nogi krzesła, dosłownie przy jednej nodze miała głowę, przy drugiej nogi

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-12-16 o 23:27
Stary 2012-12-16, 23:45   #1855
bebe1987
Rozeznanie

Gosia ma 2 ząbki!!! Są wyraźne i ostre

W załączeniu foto - mężowi udało się zrobić w momencie jak płakała...
No i mąż znalazł ząbki. Dziś rano sprawdzałam, ale jeszcze nic nie było.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-12-16-667.jpg (70,0 KB, 54 załadowań)

Edytowane przez bebe1987
Czas edycji: 2012-12-17 o 01:06
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 00:27   #1856
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Gosia ma 2 ząbki!!!
pięknie!

Cud się stał pewnego razu - Zosia śpi już przeszło od godziny. Mam nadzieję, że nie obudzi się w związku z tym o 2 czy 3 doskonale wyspana i chętna do zabawy
Prosimy o kciuki - jutro (tzn już dziś, jest po północy) mamy szczepienie. Wszystko naraz, w obie nóżki, jak ostatnio

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 01:02   #1857
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Bebe Leoś też się przytula. Zwłaszcza do mnie oczywiście

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
dziewczyny pakuje sie...
M A S A K R A ! ! !
Powodzenia!

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej
czuje sie tragiocznie. Boli mnie cała szyja gardlo glowa i podchodzi pod uszy

i jak oddycham to klatka piersiowa
zaje.biscie
Do lekarza marsz!

Cytat:
Hej
Dokładnie rok temu wyłam w kiblu nad testem ciążowym
Ale to był najwspanialszy dzień w moim życiu i dziękuję losowi, że mam tak wspaniałego syna i że było mi dane Was poznać

Stawiam ciacho!
Uwielbiam ciacha z Sowy!
Gratuluję roczku . My obchodziliśmy roczek 26 listopada .

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Nasze słoneczko jest już z nami 5 miesięcy
dla Marysi!

Cytat:

Śliczny

Cytat:

Ale wracając do sedna.

:
szacun dla Iguni!
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
pięknie!

Cud się stał pewnego razu - Zosia śpi już przeszło od godziny. Mam nadzieję, że nie obudzi się w związku z tym o 2 czy 3 doskonale wyspana i chętna do zabawy
Prosimy o kciuki - jutro (tzn już dziś, jest po północy) mamy szczepienie. Wszystko naraz, w obie nóżki, jak ostatnio

za szczepienie! My idziemy we wtorek...
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 06:08   #1858
nadalka
Zakorzenienie

Hej "
Nie śpię od 3,15 ale co tam

Bebe, super, gratulacje ząbków
Stary 2012-12-17, 08:53   #1859
wvictoria
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Nocka dobra. Gdyby nie to, że obudziłam się po 3 spanikowana co się dzieje bo już tak późno, a mały się nie obudził na jedzenie o 2. Aż się bałam do łóżeczka zaglądnąć. Ale patrzę, a on smacznie śpi zgasiłam lampkę, szykuję się do snu i wtedy on sobie przypomniał, że nie jadł dałam jeść i pospaliśmy do 5.30. Wtedy znowu trochę jedzenia, transport z łóżeczka do mnie (bo mąż na 6 się do pracy szykował) i pospaliśmy do 7.30. Teraz (8.50) widzę, że mały znowu pójdzie spać za jakiś czas ale nie wiem czy mam iść z nim? Chyba sobie daruję bo w sumie wyspana jestem.

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
Jaki on śliczny
dziękujemy

Cytat:

SUPER i jakie fajne zdjęcie

Cytat:
pięknie!

to ale teraz to pewnie już "tylko" za szczepienie

Cytat:
Hej "

Bebe, super, gratulacje ząbków
od 3.15? Nie lubisz spać? Mała szaleju się najadła?

No i z okazji dziś skończonych 4 miesięcy mojego syna stawiam tort
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 18.jpg (148,7 KB, 7 załadowań)

Stary 2012-12-17, 08:58   #1860
agunia82
Zakorzenienie

Hej
wczoraj młoda mnie w konia zrobiła i nie obudziła się koło północy na jedzenie, a specjalnie się nie kładłam za to rano już musiała się obudzić o 6, ma tak od ponad tygodnia, codziennie budzi się na jedzenie koło 6, zje i idzie spać. Tylko mnie to nie bardzo pasuje, ale co zrobić

Cytat:

brawo

Cytat:
trzymam mocno

Cytat:
Hej "
ojej, a dlaczego?

Cytat:

No i z okazji dziś skończonych 4 miesięcy mojego syna stawiam tort

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości