|
|
#1831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
Cytat:
Też czytałam, że niektóre maluszki pomagają etap raczkowania. Moja na pewno będzie raczkować. Już bardziej podciąga kolanka pod siebie opierając się na dłoniach. Także musi jeszcze zrozumieć, że trzeba przekładać wyprostowane rączki i ruszy. A staniem chyba nie jest jeszcze zainteresowana. Może dlatego, że i bez tego wszystko widzi. I gratuluję sukcesu! ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Wiktoria - K. wygląda słodko. |
||
|
|
|
#1832 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1833 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1834 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziękuję A ja doszłam do wniosku, że to co mały odstawiał w zeszłym tygodniu to chyba był jakiś skok. Bo teraz, w zasadzie z dnia na dzień, reaguje na swoje imię za każdym razem jak go wołam. Niby wcześniej też reagował, ale jednak nie tak. Poza tym zaczął się interesować różnymi zabawkami ale tak bardziej świadomie. Np. tą zawieszkę na leżaczku, która wydaje dźwięk bardzo ładnie ciągnie żeby zagrała. Poza tym zaczepia mojego męża żeby się na niego patrzył. Jest zdecydowanie bardziej kontaktowy. Z tym, że ząbkowanie też jest w toku - maly cały czas pcha wszystko do buzi i jak tylko coś dorwie to normalnie "szoruje" po dziąsłach. A dziś zjadł pierwsze 3 malusie łyżeczki ziemniaczka. Strasznie się przy tym krzywił, ale buźkę otwierał. Mój skarbek kochany |
|||
|
|
|
#1835 |
|
Zakorzenienie
|
Wiktoria - jak zajrzysz, to odczytaj PW.
|
|
|
|
#1836 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie się zabieram za odpisywanie
|
|
|
|
#1837 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które używają katarka czy do tego potrzebny jest jakiś specjalny odkurzacz? My mamy najzwyklejszy, bo dywanów u nas brak i zastanawiam się czy do katarka się nada. No i zaczęłam myśleć nad tym sprzętem bo małej zaczyna się katar, a odciaganie frida to koszmar. ala strasznie się przy tym drze. Nie pomogło odciaganie na raty, śpiewanie, zabawianie itp. może to będzie lepsze.
|
|
|
|
#1838 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no, Emiś lubi węża, zwłaszcza ślinić ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
Cytat:
brawo ![]() a no zdarza się tak że etap raczkowania jest pomijany. Jeśli dziecię samo z siebie tak, to chyba nie ma się czym martwić?
|
|
#1839 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedna Lu Ciekawe jaka u nas będzie noc![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1840 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a, my też mamy tego węża ale zapomniałam o nim (dziękuję za przypomnienie ![]() Cytat:
my dziś zaczęliśmy bo may dopiero jutro kończy 4 miechy Też mam tą siateczkę i będę mu dawać ale najpierw niech się do smaków przyzwyczaja
|
|||
|
|
|
#1841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1842 |
|
Zakorzenienie
|
Jednak Dep trafiła. Czuje sie fatalnie!!!!!! a najadlam sie czosnku na noc jeszcze. Doszedł katar
gardło mnie tak boli z eprzęłykac nie moge i w klatce tez ![]() oby sie mała nie zaraziła
|
#1843 | ||
|
Zadomowienie
|
hyhyhy
![]() Cytat:
Ja dostałam na chrzest srebrny ryngraf (z Matką Boską Częstochowską, wielkości, powiedzmy, iphone'a) i był ze mną całe życie ![]() Cytat:
![]() A masz jakieś leki w domu? na ten ból gardła to może herbatę/mleko/wodę z miodem? mi zawsze pomaga
|
||
|
|
|
#1844 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale potem spał spokojnie całą noc więc chyba mu ulgę przyniosło.Cytat:
Cytat:
dla Iguni
|
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
Nadalko Fabi robi to samo
ale kładę go wtedy na brzuchu..Moja siostra zamiast raczkować - czołgała się
|
|
|
|
#1846 |
|
Zakorzenienie
|
No i miałyście rację. Ikea do bani. Takich tłumów dawno nie widziałam. Koszmar. I w dodatku tyle bachorów biegających, grrrrr. No i co najgorsze, nie było nic, po co pojechałam. Zadnych ozdób, jakieś resztki. Nawet kurna czerwonych świeczek niet. Porażka i tyle. Dziecko mi się darło, nie mogła zasnąć, dopiero jak puściłam jej kołysanki, to zaczęła przymykać oczy, ale co z tego, skoro gnoje latały i wrzeszczały. Oczywiście wydałam ponad 500 zł na różne inne rzeczy, ale ogólnie nie jestem zadowolona. I do tego spotkałam mojego EX. Czego chcieć więcej.......
|
|
|
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
Poszliśmy do Carrefoura po Inkę korzenną, a wróciliśmy z żyrafą, bo Fabiemu się spodobała
|
|
|
|
#1848 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
małż dzisiaj chciał mnie zaciągnąć do bonarki, żeby kupić jakieś koszule dla jego taty w prezencie. Udało mi się wymigać ![]() Cytat:
Co do raczkowania - ponoć lepiej jest, jeśli dzieci raczkują jak najdłużej i lepiej pilnować, żeby za wcześnie nie wstawały. Jasne, że jak dziecko się samo rwie to zabronić się nie da, no ale można nie ułatwiać jednak jeszcze te kręgosłupy za słabe, a i praca na brzuszku choćby samymi rączkami jest bardzo ważna
|
|
#1849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to chyba niemożliwe żeby mu się już gust misiowy ukształtował ![]() Ja jeszcze wychodzę z założenia, że to źle na bioderka wpływa |
|
|
|
|
#1850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no póki sam się nie wdrapuje do stania to nie ma co mu tego ułatwiać, a zresztą podobno nawet jak już dziecko się czołga, to niektóre próbują wdrapywać się na kolana rodziców np., ale zdecydowanie nie powinno się na to pozwalać (ponoć najczęściej do zbyt szybkiego stawania rwą się dzieci, które za bardzo pracują mięśniami grzbietu). Dziecko powinno szlifować podłogę jak najdłużej, żeby odpowiednio przygotować mięśnie do wyjścia w górę
|
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
Aga, czym jak czym, ale Bonarką bym nie pogardziła :P W końcu to mój drugi dom hehe.
|
|
|
|
#1852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to co to za przyjemność? A jeszcze pewnie tłumy tam były dzisiaj niemiłosierne
|
|
#1853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My szorujemy podłogę
|
|
|
|
|
#1854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i umie przesunąć się do przodu, do tyłu i na boki, wszystko ćwiczy. Tylko nie może zajarzyć, że jak chce pójść szybko do przodu, to z nogami trzeba zgrać ręce. Póki co jest na etapie sprawdzania, czy coś pomoże podniesienie dupki jak najwyżej a daje to efekt odwrotny i się do tyłu tak przesuwa, przez co czasem mamy ryk ![]() a dzisiaj jak ją na chwilę z oczu spuściliśmy to moment z dywanu wlazła między nogi krzesła, dosłownie przy jednej nodze miała głowę, przy drugiej nogi
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-12-16 o 23:27 |
|
|
|
|
#1855 |
|
Rozeznanie
|
Gosia ma 2 ząbki!!!
![]() W załączeniu foto - mężowi udało się zrobić w momencie jak płakała... No i mąż znalazł ząbki. Dziś rano sprawdzałam, ale jeszcze nic nie było. Edytowane przez bebe1987 Czas edycji: 2012-12-17 o 01:06 |
|
|
|
#1856 |
|
Zadomowienie
|
pięknie!
Cud się stał pewnego razu - Zosia śpi już przeszło od godziny. Mam nadzieję, że nie obudzi się w związku z tym o 2 czy 3 doskonale wyspana i chętna do zabawy ![]() Prosimy o kciuki - jutro (tzn już dziś, jest po północy) mamy szczepienie. Wszystko naraz, w obie nóżki, jak ostatnio
|
|
|
|
#1857 | |||||
|
Rozeznanie
|
Powodzenia! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluję roczku . My obchodziliśmy roczek 26 listopada . dla Marysi!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() za szczepienie! My idziemy we wtorek...
|
|||||
|
|
|
#1859 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Nocka dobra. Gdyby nie to, że obudziłam się po 3 spanikowana co się dzieje bo już tak późno, a mały się nie obudził na jedzenie o 2. Aż się bałam do łóżeczka zaglądnąć. Ale patrzę, a on smacznie śpi dałam jeść i pospaliśmy do 5.30. Wtedy znowu trochę jedzenia, transport z łóżeczka do mnie (bo mąż na 6 się do pracy szykował) i pospaliśmy do 7.30. Teraz (8.50) widzę, że mały znowu pójdzie spać za jakiś czas ale nie wiem czy mam iść z nim? Chyba sobie daruję bo w sumie wyspana jestem.dziękujemy Cytat:
Cytat:
ale teraz to pewnie już "tylko" za szczepienieod 3.15? Nie lubisz spać? Mała szaleju się najadła? No i z okazji dziś skończonych 4 miesięcy mojego syna stawiam tort
|
||
|
|
|
#1860 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() wczoraj młoda mnie w konia zrobiła i nie obudziła się koło północy na jedzenie, a specjalnie się nie kładłam za to rano już musiała się obudzić o 6, ma tak od ponad tygodnia, codziennie budzi się na jedzenie koło 6, zje i idzie spać. Tylko mnie to nie bardzo pasuje, ale co zrobić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ojej, a dlaczego?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

posmarowałam dziąsła dentinoxem i się nieco wyciszyła, ale dalej się wierci w łóżeczku bidulka 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ale kładę go wtedy na brzuchu..