|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
|
|||
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 |
|
5 | 11,11% |
| Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
7 | 15,56% |
| Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
5 | 11,11% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 |
|
7 | 15,56% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
8 | 17,78% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
4 | 8,89% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
3 | 6,67% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Dzień dobry
![]() Nie śpię od 6:30 bo budzik TŻ mnie obudził i z wrażenia już usnąć nie mogę ![]() Trzymam kciuki również za pozostałe wizyty, a trzymającym dziękuję
|
#4232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Cytat:
ja robiłąm pierwsze badania w diagnostyce, i tylko do rejestracji stałam w kolejce, a potem od razu mnie poprosili na badanie mimo kolejki ale tam jest fajny system że wyskakuje numerek i się wchodzi
|
|
#4233 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witam się! Ale wysyp wizyt przed świętami. Pewnie wiele z Was pozna płeć maluszka ![]() Za dzisiejsze wizytujące MoTyleKsw, diabli, Magiusa, vvgh, gold-fish trzymam ![]() Uciekam przyrządzić coś na śniadanie, a na obiad będzie dzisiaj zupka pieczarkowa
|
|
#4234 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-wigilia u moich rodziców - 7-8 dań gorących, kilka na zimno, żarcia aż do zarzygania.. - pierwszy dzień świąt u jednych dziadków - dania mięsne, pierwsze danie, drugie, sałatki, wędliny (własny wyrób), jakieś udka, flaki, ciasta, alkohol, żarcia do zarzygania -drugi dzień świąt u drugich dziadków - przy stole - znowu dania miesne, pierwsze danie, drugie, sałatki, wędliny, ciasta, alkohol, nawet się na to patrzeć nie dało i trzeba było żreć. Teraz to jest bardziej pokręcone, bo jeszcze muszę pójść do rodziny TŻta a dziadki dalej robia swięta i dalej chcą żeby do nich przychodzić, a my już po wigili mamy serdeczne dosyć siedzenia przy stole, a tu jeszcze 2 dni świąt, ostatnio to nawet w ten 3 dzień - Jana chcieli, żebyśmy przyszli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Ja co prawda takiego ładnego brzucha to przed ciążą nie miałam, ale to już szczegół![]() Cytat:
![]() MoTyleKsw, diabli, Magiusa, vvgh, gold-fish trzymam kciuki! |
||||||||
|
|
|
#4235 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A to dziwne bo przed ciążą nie jadałam wogóle tylko budyńCytat:
Ślicznie!Cytat:
Witam się i ja. Dopijam kawe i ide z młodszym do lekarza. Smarka mi od 3 dni,a w nocy doszedł kaszel. Nie duży,ale ten ego krtaniowy:/ Wolę już teraz zareagować bo potem się skończy szpitalem jak go ta krtań zaatakuje jak zawsze:/ A na święta to nie jest mój szczyt marzeń. Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny które dzisiaj mają wizytę!!!!
|
|
|
#4236 | ||||
|
Zakorzenienie
|
to lecę po nutellę
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no raz ale to 5 minut może czekałam ![]() ----- Dzień dobry Zaraz wstaję, przegryzę coś i jadę na miasto choć średnio mi się chce
|
||||
|
|
|
#4237 | |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie resztki krupniku
![]() Cytat:
kisiel z kawałkami mandarynek i banana smakuje mi nawet bardziej niż budyń
|
|
#4238 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda, bardzo szkoda, że dziadki takie zapominalskie są i nie kojarzą już, że za młodu nie mieli czasu na lekarza i kolejki, i że ciąża to poważny stan...co im szkodzi posiedzieć w poczekalni, skoro w domu też by tylko siedzieli? tyle że przed telewizorem... phi! a to oczom szkodzi, o! Cytat:
![]() Cytat:
a babcia gicior moja 76 lat jeździ na 30-40-kilometrowe wycieczki rowerowe ze swoimi koleżankami przed 40tką i oczywiście koleżanki wysiadają pod koniec, a babcia kombinuje, gdzie by tu jeszcze... ![]() Cytat:
|
|
#4239 |
|
Zakorzenienie
|
MoTyleKsw, diabli, Magiusa, vvgh, gold-fish trzymam kciuki
Aby wizyty przebiegły pomyślnie
|
#4240 |
|
Zakorzenienie
|
nuna co tam słychać u ciebie?
wie ktoś co z Inną_UK? dawno się nie odzywała no i dziecko mi urosło do rozmiarów brzoskwinki
|
#4241 |
|
Zakorzenienie
|
Sprawdzałam wczoraj czy się chociaż logowała Inna_UK ale nic z tego. Napisałam na gg ale też cisza...
Dziękujemy za kciuki. Mierze sobie co chwilę ciśnienie i po zejściu po schodach mój puls wynosił 105 ![]()
|
#4242 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj chyba będę musiała popracować w pracy
![]() jeszcze dzisiaj i jutro i urlop.. A potem tylko styczeń i L4 |
|
|
|
#4243 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
![]() widze, że o swoich wagach rozmawiacie ![]() u nas rozpoczął się 17 tydzień i mam jakieś 1,5 kg na plusie (z 54-54,5 na 55,5-56) mam nadzieje, ze łącznie nie przybędzie mi więcej niż 9 kg ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja pierdziele... nieźle niezłe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ehh też jestem przeziębiona od piątku a weekend spędziłam na zjeździe na studiach Miałam wrócić dzisiaj do pracy i popracować ambitnie do 20 stycznia ale w pracy każą mi iść na L4, bo jak by mi sie coś stało to zakład pracy będzie płacił wysokie kary pieniężne... Wzięłam 2 dni zaległego urlopu i ide w środe do lekarza, póki co sama sie kuruję, gin i tak za wiele mi nie przepisze. Mam Stodal-syrop, na gardło sebidin ale juz mnie nie boli więc nie biore, pije tran Mollers, mam miód, cytryne i czosnek, i tyle..a i krople z wody morskiej do nosa.. na szczescie nie ma gorączki..znowu jakiś wirus ![]() pochwale sie bo dostaliśmy od siostry tżta kolejne ubranka tym razem nowe, które komuś nakupowała i jej zostały. Ciuszki są śliczne, takie maluteńkie uniwersalne ale bardziej dla chłopca. Jest 5 body od rozm.56 do chyba 80... 2 pajace, 1 śpiochy, 2 kaftaniki, 1 bluza, kombinezon na 98-104cm, 2 pary skarpetek, czapeczka, rajtuzki.. ![]() kochane ide sie kurować do łóżka
Edytowane przez Paulina 87 Czas edycji: 2012-12-17 o 09:37 |
||||
|
|
|
#4244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czuje sie mega świetnie oprócz tego, że myślałam, że przezły a tu wielkie come back ale żyje Kręgosłup nie boli brzuszek też od czasu do czasu zakłuje ale podobno kłucie to norma. Jak to mówił gin??,,Zdrowa mama, zdrowe dziecko, chora mama chore dziecko" humor cudowny idą świętaCzy leżę- pół na pół. Nic nie dźwigam, nie odkurzam, nie myje podłóg etc. Leże też dość sporo bo mama dom wysprzatała łącznie z naszymi pokojami. Dziś jak mąż wróci będzie robił ciasto a ja zalepiała uszka.Moje zajęcie to tylko umycie szklanek. Myślę, że wiem co robie-NJAWAŻNIEJSZE ŻE ŻYJĘ w zgodzie z moim sumieniem
|
|
#4245 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Twojego TŻtaI własnie dlatego chłop powinien być przy porodzie, żeby w razie co się odezwać ![]() Cytat:
![]() Moi rodzice nic się nie odezwą, bo wiedzą, że się wyprze (nawet ze śladami czekolady na ustach ) więc co ważniejsze, wyliczone prezentowe rzeczy chowają głębiej.Ale w sumie już wolą to, niż pogotowie raz w tygodniu bo ją "serce boli" pokazuje na obojczyk - nerwobóle, żołądek - coś zjadła ... ale 80 lat i w razie co pogotowie wezwać trzeba, bo babci się nie wytłumaczy. Moja mama budziła się w nocy, mając wrażenie, że babcie idzie po schodach i trzeba dzwonić, bo coś się dzieje. I znowu o barszczu co czytam "barszcz z uszkami" to mi się go chce ...Cytat:
|
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
Też macie taki zap... przed świętami? ja mam masakrę jakąś:/ jadę w sobotę lepić uszka do babci, a wcześniej dentysta brrrr... boję się bardziej dentysty niż porodu:P ale trzeba kły przejrzeć
|
|
#4247 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja już nic nie rozumiem, zawsze było nisko, to dlaczego u lekarza skalę chce urwać ![]() Cytat:
Masz super mamę, ale w sumie do porządków w domu moim zdaniem powinnaś zagonić brata
|
|
#4248 |
|
Zakorzenienie
|
A co do dań,
nie lubię dań wigilijnych Jem tylko pierogi, które ubóstwiam i zupę grzybową! Natomiast wigilia dla mojej mamy nie może istnieć bez wody śledziowej z ziemniakami, kaszy gryczanej z sosem grzybowym, a dla mojego taty bez karpia w galarecie, którego serwują u drugiej babci. Od lat jesteśmy na dwóch wigiliach. Jedna u Nas i jest nas 7. Na drugiej wigilii u drugiej babci, albo u jej siostry jest około 30 osób xal moje ciśnienie na dziś to 120/80. Zobaczymy jak u lekarza (tam na szczęście pulsu nie pokazuje) Zobaczymy co powie, jak coś to powiem, że będę zapisywać
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-12-17 o 09:49 |
|
|
|
#4249 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga, uwaga,
właśnie oglądałam "pytanie na śniadanie" i polecali aromaterapię naturalną, czyli pomarańczę ponabijaną goździkami. Podobno goździki działają antyseptycznie. Mam jeszcze jakąś, chyba ponabijam. A właśnie, apropo takich antychorobowych to pod choinkę od rodziców dostaniemy jonizator powietrza, tatuś stwierdził, że to bardzo zdrowe ![]() Tak się czasami zastanawiam, czy mój tata bardziej nie przeżywa mojej ciąży w sensie stanu zdrowia, leków itp niż mój własny mąż ;> No ale tatuś lubi medycynę naturalną i ma teraz dużo czasu
|
#4250 |
|
Wtajemniczenie
|
mi też! ![]() Muszę iść do sklepu, to chyba sobie kupię torebkę, może chociaż takim zaspokoję swoje marzenie gastronomiczne ![]() Muszę naskarżyć na mojego Męża. W sobotę zachciało mi się jakiegoś ciacha z bitą śmietaną. Obiecał, że pójdzie do sklepu... Nie poszedł. Później wychodził odwieźć szwagra, miał kupić mi gofra z bitą śmietaną, nie kupił. Wczoraj zamarzyłam sobie hotdoga z Orlenu, przejeżdżaliśmy koło Orlenu i co- i nie zatrzymał się, bo po co jak kanapki w domu można zjeść... A ja dobra duszyczka Mu kanapki do pracy robię... ![]() No i jak już zaraz pójdę do tego sklepu to sobie kupię chyba ptysie albo eklery z bitą śmietaną I w zasadzie jeszcze soku pomarańczowego mi się chce...
|
#4251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sory Motylek ...A za wierszyk lub kolędę to też bym nie bardzo lubiła ... Według mnie wigilia powinna być jedna, najwyżej co roku inne miejsce. Idę w końcu po śniadanko, bo kawa już wypita.
|
|
#4252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pzytulanek nie ma od jakis 4 tyg?? może nawe t lepiej poza tym mąż miał ze mną jakies tabletki wiec on na pewno czysty. Co do pbrata- podłóg nie umyje, nie wypastuje paneli ani okien nie umyje wiec myła mama... dlatego ja bede piec placki na święta i lżejsze roboty, żeby jej pomóc co się tylko da. W sobote impreza urodzinowa taty.
|
|
#4253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szprotka idź, kup sobie smakołyki, zasłuzyłaś kanapkami i brakiem rozpieszczania przez męża.
|
|
#4254 |
|
Zakorzenienie
|
u nas prezentów pod choinkę nigdy nie było nie ma. U męża tez-co do kolęd-troszke śpiewamy a ja lubie-to taka tradycja a święta Bożego narodzenia powinny kojarzyć się z przyjściem Jezusa a kolędy właśnie takie są-radosne z przesłaniem.
Przed wigilią najpierw czytamy biblie, potem modlitwa, łamanie opłatkiem i dopiero kolacja
|
#4255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale to tylko je moja mama i mój dziadek. Takie coś zabielane śmietaną, pewnie to jest na zasadzie zupy rybnej nigdy nie spróbowałam i nie spróbuję. Są dwie wigilie bo dwie rodziny. Od strony mamy i od strony taty, więc nigdy tego nie dało się pogodzić. Bo i tu i tu trzeba prezenty wsadzić pod choinkę i odebrać ![]() Ale kiedyś było jeszcze lepiej jak mieszkaliśmy w mieście. Obie babcie mieszkają w tym samym bloku, tylko w następnych klatkach i tylko przechodziło się z jednej do drugiej ![]() Ach zagmatwane historie ![]() Idę zmywać, może czas szybciej zleci... ![]() nuna i jak byliście mali też nie było prezentów
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-12-17 o 09:56 |
|
|
|
|
#4256 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
oj nie dobry, może on na swój sposób o Ciebie dba, żebyś niezdrowych rzeczy nie jadła:p
|
|||
|
|
|
#4257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo my naciorał bardziej Ale za to meble mi skręcał 2 dni z tatą w sumie 8 godzin. Coś już pomógł![]() jakoś tak jestem nastawiona cudownie przed tymi świętami Ludzie już rozpoznają, że jestem w ciązy a taki pan zapytał, czy mam na maj ![]() bo spory już brzuch
|
|
#4258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2012-12-17 o 10:02 |
|
|
|
|
#4259 |
|
Zakorzenienie
|
my wigilie z mężem podzielimy. Rok tu rok u niego.
|
#4260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.

ja robiłąm pierwsze badania w diagnostyce, i tylko do rejestracji stałam w kolejce, a potem od razu mnie poprosili na badanie mimo kolejki 

?

choć średnio mi się chce 

ehh też jestem przeziębiona od piątku a weekend spędziłam na zjeździe na studiach 

przezły a tu wielkie come back ale żyje
i takie ciasteczka rogaliki orzechowe 
mi też!