Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 5 11,11%
Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 7 15,56%
Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V 5 11,11%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 7 15,56%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 8 17,78%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V 4 8,89%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V 3 6,67%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-17, 08:15   #4231
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Dzień dobry

Nie śpię od 6:30 bo budzik TŻ mnie obudził i z wrażenia już usnąć nie mogę

Trzymam kciuki również za pozostałe wizyty, a trzymającym dziękuję

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 08:38   #4232
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
cudne

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz
Witam Was w 15 tc, zero brzucha:/ 1,5 kg na plusie, Tż mnie pociesza, że pączek to ninja i dlatego go nie widać

powiem Wam co do badań, to w lux med jak przychodzę to babka w rejestracji mi mówi, że zaprasza bez kolejki, a pod gabinetem to zauważyłam, że laski robią tak, że pytają czy jest jakaś pani w ciąży jak nie to wchodzą pierwsze.
za 15t ja robiłąm pierwsze badania w diagnostyce, i tylko do rejestracji stałam w kolejce, a potem od razu mnie poprosili na badanie mimo kolejki ale tam jest fajny system że wyskakuje numerek i się wchodzi
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 09:09   #4233
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Pierwsze zdjęcie z przed ciąży, drugie z dzisiaj
Coś tam widać

Tzn odwrotnie ...

ps. sorki za wystający stanik...
super ciążowy brzuszek!

Witam się!

Ale wysyp wizyt przed świętami. Pewnie wiele z Was pozna płeć maluszka

Za dzisiejsze wizytujące MoTyleKsw, diabli, Magiusa, vvgh, gold-fish trzymam

Uciekam przyrządzić coś na śniadanie, a na obiad będzie dzisiaj zupka pieczarkowa

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 09:10   #4234
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
mam do Was ŚWIĄTECZNE PYTANIE
czy u Was w pierwszy/drugi dzień świąt robi się świąteczny obiad czy,że tak powiem "szwedzki stół" i każdy bierze co chce? ?
bo niezmiernie mnie to ciekawi
U mnie jest bardziej porąbana rodzina.. Kiedyś jak jeszcze ja i moi bracia nie byliśmy po ślubie to święta wyglądały tak :
-wigilia u moich rodziców - 7-8 dań gorących, kilka na zimno, żarcia aż do zarzygania..
- pierwszy dzień świąt u jednych dziadków - dania mięsne, pierwsze danie, drugie, sałatki, wędliny (własny wyrób), jakieś udka, flaki, ciasta, alkohol, żarcia do zarzygania
-drugi dzień świąt u drugich dziadków - przy stole - znowu dania miesne, pierwsze danie, drugie, sałatki, wędliny, ciasta, alkohol, nawet się na to patrzeć nie dało i trzeba było żreć.

Teraz to jest bardziej pokręcone, bo jeszcze muszę pójść do rodziny TŻta a dziadki dalej robia swięta i dalej chcą żeby do nich przychodzić, a my już po wigili mamy serdeczne dosyć siedzenia przy stole, a tu jeszcze 2 dni świąt, ostatnio to nawet w ten 3 dzień - Jana chcieli, żebyśmy przyszli. Zaraz po świętach uciekamy spowrotem do Warszawy bo by nam żyć nie dali, w końcu odpocząć

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
a gram, możesz sobie zczaić moją stronkę www.violicanto.pl
fajnie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Z ciekawostek:
Dowiedziałam się od teściowej, że jak będę jadła marchewkę to dziecko będzie miało zajęczą wargę........ Nie wiem czy się śmiać czy płakać............
płakać ze śmiechu..

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
ale na pewno po porodach wszystkie łądnie zrzucimy zbędne kilogramy
No i nawet więcej. Już widzę jak waże 55 kg jak w liceum (obecnie w 5 miesiącu ciąży 69kg).

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Moja babcia znowu 82 lata, nogi ją bolą, ledwo chodzi, ale do kościoła lata. I nie da się jej powiedzieć, żeby chociaż numer do domu czy do rodziców przy sobie miała, bo kiedyś ledwo wróciła ...
A z upierdliw*ścią to ma, oj ma. Jak dziadek jeszcze zył, to kupowała udko z kurczaka 38 deko. Kiedyś mama szła do sklepu i pyta ile a ta "38 deko" mama lekko zdziwiona mówi "między ile a ile, ja nie będę im kazać co do grama" a jak weszła do sklepu i powiedziała panu, że to dla mamy, to powiedział, że kojarzy dla kogo ...

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
oj to jutro bede zwiedzac Twoja stronke

a co do wrednosci ooo tak! pamietam jak robilam pierwsze badania, 5 tydzien, ciaza zagrozona, plamienia, kolejka ze 30 osob, sami emeryci majacy czas, ale punkt 7 wszyscy stali pod drzwiami siedzialam grzecznie zwijajac sie z bolu i strachu, ale postanowilam, ze poczekam. w pewnym momencie przyszla ciezarna na glukoze. oznajmila glosno, ze wejdzie tylko zapytac o swoje badanie, bo ma na konkretna godzine (widocznie wypila to cos i wrocila?) w kazdym razie juz wtedy bylo widac zniesmaczone miny. w koncu pielegniarka wyszla razem z nia i powiedziala glosno wszem i wobec, ze ta pani wchodzi za 5 min BEZ KOLEJKI. wtedy znow mruczenie pod nosami, ale to jeszcze nic. minelo 5 min, ciezarna wstala i szykuje sie do wejscia, a dziadek do niej z pretensjami, czy nie moglaby jednak wejsc po nim, bo on to szybko przeciez zalatwi, a to 5 min to pewnie jeszcze nie minelo...chyba ugryzla sie w jezyk i go wpuscila. po czym inni zaczeli sie burzyc, ze oni tez nic nie jedli i dlaczego ona ma przywileje, a oni emeryci starzy, chorzy nic. i co to za kraj, ze jednym sie nalezy, a drugim nie...ciezarna weszla do gabinetu czerwona jak burak, a moherowe bereciki zaczely wywody, ze mlodzi to teraz maja takie tupety, ze nawet w autobusie nie wstana. siedzialam i myslalam jak stamtad uciec a moj tz sie smial i w koncu na glos powiedzial (niby do mnie) "jak bede kiedys takim starym egoista to wez mi zafunduj eutanazje" w momencie w poczekalni znow nastala cisza i jedynym pytaniem bylo "kto jest ostatni"
dobrze zrobił. Niech się nauczą, że nie tylko oni chorzy i nie tylko oni się źle czują.

Cytat:
Coś tam widać

Tzn odwrotnie ...

o widać w końcu, chyba dzidzia się przemieściła z cyców. Ja co prawda takiego ładnego brzucha to przed ciążą nie miałam, ale to już szczegół

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

I tak sobie czytam o tych babciach oherkach i stwierdzam że moja jest the best jak jeszcze śniegów nie byli pod koniec listopada to stwierdziła że się przejedzie do miasta na różaniec. 8km. Na rowerze 84 latka prawie
faktycznie niezła

MoTyleKsw, diabli, Magiusa, vvgh, gold-fish trzymam kciuki!

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 09:11   #4235
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:

a co do wrednosci ooo tak! pamietam jak robilam pierwsze badania, 5 tydzien, ciaza zagrozona, plamienia, kolejka ze 30 osob, sami emeryci majacy czas, ale punkt 7 wszyscy stali pod drzwiami siedzialam grzecznie zwijajac sie z bolu i strachu, ale postanowilam, ze poczekam. w pewnym momencie przyszla ciezarna na glukoze. oznajmila glosno, ze wejdzie tylko zapytac o swoje badanie, bo ma na konkretna godzine (widocznie wypila to cos i wrocila?) w kazdym razie juz wtedy bylo widac zniesmaczone miny. w koncu pielegniarka wyszla razem z nia i powiedziala glosno wszem i wobec, ze ta pani wchodzi za 5 min BEZ KOLEJKI. wtedy znow mruczenie pod nosami, ale to jeszcze nic. minelo 5 min, ciezarna wstala i szykuje sie do wejscia, a dziadek do niej z pretensjami, czy nie moglaby jednak wejsc po nim, bo on to szybko przeciez zalatwi, a to 5 min to pewnie jeszcze nie minelo...chyba ugryzla sie w jezyk i go wpuscila. po czym inni zaczeli sie burzyc, ze oni tez nic nie jedli i dlaczego ona ma przywileje, a oni emeryci starzy, chorzy nic. i co to za kraj, ze jednym sie nalezy, a drugim nie...ciezarna weszla do gabinetu czerwona jak burak, a moherowe bereciki zaczely wywody, ze mlodzi to teraz maja takie tupety, ze nawet w autobusie nie wstana. siedzialam i myslalam jak stamtad uciec a moj tz sie smial i w koncu na glos powiedzial (niby do mnie) "jak bede kiedys takim starym egoista to wez mi zafunduj eutanazje" w momencie w poczekalni znow nastala cisza i jedynym pytaniem bylo "kto jest ostatni"

Cytat:
napisałam w klubixie

zaraz spadam nyny znów się zasiedziałam..ale musze jeszcze kisiel..
i budyn
i konserwe chce
i miód też
O tak faze na kisiel to i ja załapałamA to dziwne bo przed ciążą nie jadałam wogóle tylko budyń

Cytat:
Coś tam widać

Tzn odwrotnie ...

No a narzekałaś,że nic nie ma Ślicznie!

Cytat:
Dziewczyny a ja nie śpię glut mi zalewa oskrzela i ogólnie nieciekawie. Jak się zwleke jutro to pójdę do lekarza. Jak będę miała siłę. Bo normalnie padam...

I tak sobie czytam o tych babciach oherkach i stwierdzam że moja jest the best jak jeszcze śniegów nie byli pod koniec listopada to stwierdziła że się przejedzie do miasta na różaniec. 8km. Na rowerze 84 latka prawie
No to pięknie:/Zdrówka

Witam się i ja. Dopijam kawe i ide z młodszym do lekarza. Smarka mi od 3 dni,a w nocy doszedł kaszel. Nie duży,ale ten ego krtaniowy:/ Wolę już teraz zareagować bo potem się skończy szpitalem jak go ta krtań zaatakuje jak zawsze:/ A na święta to nie jest mój szczyt marzeń.

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny które dzisiaj mają wizytę!!!!

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 09:14   #4236
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

padłam
a od nutelli bedzie murzynkiem?
to lecę po nutellę

Cytat:
co do nutelli-chciałabym.. matko,takiego mulatka z tymi loczkami
ale to może następne
no to jedz nutellę i kręć sobie loczki
Cytat:
urodze czarnego krolika...a o ojcostwo posadzimy mojego chomika (tego co wywolal plamienia)

Cytat:
Coś tam widać

Tzn odwrotnie ...

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

za 15t ja robiłąm pierwsze badania w diagnostyce, i tylko do rejestracji stałam w kolejce, a potem od razu mnie poprosili na badanie mimo kolejki ale tam jest fajny system że wyskakuje numerek i się wchodzi
a to ja mam takie szczęście, że nikogo przede mną nie było no raz ale to 5 minut może czekałam

-----

Dzień dobry

Zaraz wstaję, przegryzę coś i jadę na miasto choć średnio mi się chce

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 09:16   #4237
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
a na obiad będzie dzisiaj zupka pieczarkowa
a u mnie resztki krupniku

Cytat:
Napisane przez colorblue
O tak faze na kisiel to i ja załapałamA to dziwne bo przed ciążą nie jadałam wogóle tylko budyń

ja tak samo kisiel z kawałkami mandarynek i banana smakuje mi nawet bardziej niż budyń
Stary 2012-12-17, 09:19   #4238
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
no całe szczęście byłaś z tż-tem i on mógł coś powiedzieć! szkoda, bardzo szkoda, że dziadki takie zapominalskie są i nie kojarzą już, że za młodu nie mieli czasu na lekarza i kolejki, i że ciąża to poważny stan...
co im szkodzi posiedzieć w poczekalni, skoro w domu też by tylko siedzieli? tyle że przed telewizorem... phi! a to oczom szkodzi, o!
Cytat:
Coś tam widać

Tzn odwrotnie ...

no heloł??? widać widać!
Cytat:
Dziewczyny a ja nie śpię glut mi zalewa oskrzela i ogólnie nieciekawie. Jak się zwleke jutro to pójdę do lekarza. Jak będę miała siłę. Bo normalnie padam...

mam nadzieję, że się zwlekłaś i doczłapałaś do lekarza, muszą coś szybko zdziałać u ciebie. trzymam kciuki
a babcia gicior moja 76 lat jeździ na 30-40-kilometrowe wycieczki rowerowe ze swoimi koleżankami przed 40tką i oczywiście koleżanki wysiadają pod koniec, a babcia kombinuje, gdzie by tu jeszcze...
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
wow... jak słodko maleństwo zasnęło też chcę takie spa dla mojej kruszynki
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 09:24   #4239
nuna2
Zakorzenienie

MoTyleKsw, diabli, Magiusa, vvgh, gold-fish trzymam kciuki Aby wizyty przebiegły pomyślnie
Stary 2012-12-17, 09:26   #4240
humpback
Zakorzenienie

nuna co tam słychać u ciebie?

wie ktoś co z Inną_UK? dawno się nie odzywała

no i dziecko mi urosło do rozmiarów brzoskwinki
Stary 2012-12-17, 09:32   #4241
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Sprawdzałam wczoraj czy się chociaż logowała Inna_UK ale nic z tego. Napisałam na gg ale też cisza...

Dziękujemy za kciuki. Mierze sobie co chwilę ciśnienie i po zejściu po schodach mój puls wynosił 105 myślałam, że mi z klaty wyskoczy no i jak zwykle przed ważnym czymś, nie mogę wyjść z WC

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-12-17, 09:33   #4242
maarchewka
Zakorzenienie

dzisiaj chyba będę musiała popracować w pracy

jeszcze dzisiaj i jutro i urlop.. A potem tylko styczeń i L4

Wojtek
Stary 2012-12-17, 09:33   #4243
Paulina 87
Wtajemniczenie

hej dziewczynki
widze, że o swoich wagach rozmawiacie
u nas rozpoczął się 17 tydzień i mam jakieś 1,5 kg na plusie (z 54-54,5 na 55,5-56) nie wiem czy mało czy nie lekarz nie komentuje hehe
mam nadzieje, ze łącznie nie przybędzie mi więcej niż 9 kg
Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Widzę choinki już u niektórych ubrane, my chyba w środę kupimy i ubierzemy

Z ciekawostek:
Dowiedziałam się od teściowej, że jak będę jadła marchewkę to dziecko będzie miało zajęczą wargę........ Nie wiem czy się śmiać czy płakać............
my choinki jeszcze nie ubieramy... ale trzeba sie zebrać

dobre...
Cytat:

ja pierdziele... nieźle niezłe

Cytat:
Coś tam widać

Tzn odwrotnie ...

fajny brzusio ja mam identyczny a widzę, ze jesteśmy w podobnym tc

Cytat:
ehh też jestem przeziębiona od piątku a weekend spędziłam na zjeździe na studiach

Miałam wrócić dzisiaj do pracy i popracować ambitnie do 20 stycznia ale w pracy każą mi iść na L4, bo jak by mi sie coś stało to zakład pracy będzie płacił wysokie kary pieniężne... Wzięłam 2 dni zaległego urlopu i ide w środe do lekarza, póki co sama sie kuruję, gin i tak za wiele mi nie przepisze. Mam Stodal-syrop, na gardło sebidin ale juz mnie nie boli więc nie biore, pije tran Mollers, mam miód, cytryne i czosnek, i tyle..a i krople z wody morskiej do nosa.. na szczescie nie ma gorączki..znowu jakiś wirus

pochwale sie bo dostaliśmy od siostry tżta kolejne ubranka tym razem nowe, które komuś nakupowała i jej zostały. Ciuszki są śliczne, takie maluteńkie uniwersalne ale bardziej dla chłopca. Jest 5 body od rozm.56 do chyba 80... 2 pajace, 1 śpiochy, 2 kaftaniki, 1 bluza, kombinezon na 98-104cm, 2 pary skarpetek, czapeczka, rajtuzki..

kochane ide sie kurować do łóżka

Edytowane przez Paulina 87
Czas edycji: 2012-12-17 o 09:37
Paulina 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 09:35   #4244
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
nuna co tam słychać u ciebie?

wie ktoś co z Inną_UK? dawno się nie odzywała

no i dziecko mi urosło do rozmiarów brzoskwinki
dostałam chyba grzybicy coi najlepsze 3 czy 2 dni po tym jak skończyłam brać probiotyki, a wcześniej miałam antybiotyk. Do żadnego gina sie nie dostałam mój do środy poza zasięgiem, dodzwoniłam sie do jakiejś gin kazała kupić clotrimazolum i vagical i podmywac sie tantum rosa. Vagical mam ale nie biore-wziąłam tylko jedną... Póki co przestało piec dziś byłam na biocenozie wyniki za tydzień to dopiero wystawimy altylerie.
Czuje sie mega świetnie oprócz tego, że myślałam, że przezły a tu wielkie come back ale żyje Kręgosłup nie boli brzuszek też od czasu do czasu zakłuje ale podobno kłucie to norma. Jak to mówił gin??,,Zdrowa mama, zdrowe dziecko, chora mama chore dziecko" humor cudowny idą święta
Czy leżę- pół na pół. Nic nie dźwigam, nie odkurzam, nie myje podłóg etc. Leże też dość sporo bo mama dom wysprzatała łącznie z naszymi pokojami. Dziś jak mąż wróci będzie robił ciasto a ja zalepiała uszka.Moje zajęcie to tylko umycie szklanek. Myślę, że wiem co robie-NJAWAŻNIEJSZE ŻE ŻYJĘ w zgodzie z moim sumieniem
Stary 2012-12-17, 09:37   #4245
xal
Zakorzenienie

Cytat:
[...]a moj tz sie smial i w koncu na glos powiedzial (niby do mnie) "jak bede kiedys takim starym egoista to wez mi zafunduj eutanazje" w momencie w poczekalni znow nastala cisza i jedynym pytaniem bylo "kto jest ostatni"
dla Twojego TŻta
I własnie dlatego chłop powinien być przy porodzie, żeby w razie co się odezwać

Cytat:
Twoja Babcia przypomina mi babcie z filmu "starsza pani musi zniknac" - scena gdzie liczy w sklepie winogrona
Tej sceny nie kojarzę, ale to co moja mama teraz przechodzi z babcią (swoją mamą) to pewnie na nastepny film by się nadawało. Mieszkają w 1 domu (klocek 1 rodzinny) ale 2 mieszkania, z czego jak tylko rodzice wychodzą to babcia przychodzi na "przegląd", zaczęło się od lodówki, a teraz już na szafkach w pokoju ... A jak jej się coś spożywczego spodoba to zjada
Moi rodzice nic się nie odezwą, bo wiedzą, że się wyprze (nawet ze śladami czekolady na ustach ) więc co ważniejsze, wyliczone prezentowe rzeczy chowają głębiej.
Ale w sumie już wolą to, niż pogotowie raz w tygodniu bo ją "serce boli" pokazuje na obojczyk - nerwobóle, żołądek - coś zjadła ... ale 80 lat i w razie co pogotowie wezwać trzeba, bo babci się nie wytłumaczy. Moja mama budziła się w nocy, mając wrażenie, że babcie idzie po schodach i trzeba dzwonić, bo coś się dzieje.

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Barszcz z uszkami i takie ciasteczka rogaliki orzechowe
I znowu o barszczu co czytam "barszcz z uszkami" to mi się go chce ...
Cytat:
Axella odgapie i tez o cos zapytam. Jakie potrawy musza byc na Waszym Wigilijnym stole? Bez czego nie wyobrazacie sobie swiat?
Wspomniany barszcz z uszkami i karpik, zarówno smazony i w galarecie

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 09:43   #4246
Mysia mysz
Zakorzenienie

Też macie taki zap... przed świętami? ja mam masakrę jakąś:/ jadę w sobotę lepić uszka do babci, a wcześniej dentysta brrrr... boję się bardziej dentysty niż porodu:P ale trzeba kły przejrzeć
Stary 2012-12-17, 09:43   #4247
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Coś tam widać

Tzn odwrotnie ...
Widać, widać
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Dziękujemy za kciuki. Mierze sobie co chwilę ciśnienie i po zejściu po schodach mój puls wynosił 105 myślałam, że mi z klaty wyskoczy no i jak zwykle przed ważnym czymś, nie mogę wyjść z WC
Zmierzyłam dzisiaj rano, zaraz w sumie jak wstałam tzn usiadłam na łóżku (czyli udało mi się przed kawą, bo moja poranna trasa to siusiu->kawa) i miałam ciśnienie 97, a puls 55.
Ja już nic nie rozumiem, zawsze było nisko, to dlaczego u lekarza skalę chce urwać
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
dostałam chyba grzybicy coi najlepsze 3 czy 2 dni po tym jak skończyłam brać probiotyki, a wcześniej miałam antybiotyk.
[...]
Czy leżę- pół na pół. Nic nie dźwigam, nie odkurzam, nie myje podłóg etc. Leże też dość sporo bo mama dom wysprzatała łącznie z naszymi pokojami. Dziś jak mąż wróci będzie robił ciasto a ja zalepiała uszka.Moje zajęcie to tylko umycie szklanek. Myślę, że wiem co robie-NJAWAŻNIEJSZE ŻE ŻYJĘ w zgodzie z moim sumieniem
Ta grzybica tak sama z siebie wróciła czy po przytulankach?
Masz super mamę, ale w sumie do porządków w domu moim zdaniem powinnaś zagonić brata

Stary 2012-12-17, 09:47   #4248
MoTyleKsw
Zakorzenienie

A co do dań,
nie lubię dań wigilijnych
Jem tylko pierogi, które ubóstwiam i zupę grzybową!
Natomiast wigilia dla mojej mamy nie może istnieć bez wody śledziowej z ziemniakami, kaszy gryczanej z sosem grzybowym, a dla mojego taty bez karpia w galarecie, którego serwują u drugiej babci.

Od lat jesteśmy na dwóch wigiliach. Jedna u Nas i jest nas 7. Na drugiej wigilii u drugiej babci, albo u jej siostry jest około 30 osób czyta się biblię, najmłodszy z rodziny rozdaje prezenty, wyciąga się sianko kto i jak będzie żył. Przy dostawaniu prezentu trzeba zaśpiewać kolędę albo powiedzieć wierszyk. Nie lubię...

xal
moje ciśnienie na dziś to 120/80. Zobaczymy jak u lekarza (tam na szczęście pulsu nie pokazuje)
Zobaczymy co powie, jak coś to powiem, że będę zapisywać

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2012-12-17 o 09:49
Stary 2012-12-17, 09:47   #4249
xal
Zakorzenienie

Uwaga, uwaga,
właśnie oglądałam "pytanie na śniadanie" i polecali aromaterapię naturalną, czyli pomarańczę ponabijaną goździkami. Podobno goździki działają antyseptycznie.
Mam jeszcze jakąś, chyba ponabijam.
A właśnie, apropo takich antychorobowych to pod choinkę od rodziców dostaniemy jonizator powietrza, tatuś stwierdził, że to bardzo zdrowe

Tak się czasami zastanawiam, czy mój tata bardziej nie przeżywa mojej ciąży w sensie stanu zdrowia, leków itp niż mój własny mąż ;>
No ale tatuś lubi medycynę naturalną i ma teraz dużo czasu

Stary 2012-12-17, 09:47   #4250
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
I znowu o barszczu co czytam "barszcz z uszkami" to mi się go chce

mi też!
Muszę iść do sklepu, to chyba sobie kupię torebkę, może chociaż takim zaspokoję swoje marzenie gastronomiczne

Muszę naskarżyć na mojego Męża. W sobotę zachciało mi się jakiegoś ciacha z bitą śmietaną. Obiecał, że pójdzie do sklepu... Nie poszedł. Później wychodził odwieźć szwagra, miał kupić mi gofra z bitą śmietaną, nie kupił. Wczoraj zamarzyłam sobie hotdoga z Orlenu, przejeżdżaliśmy koło Orlenu i co- i nie zatrzymał się, bo po co jak kanapki w domu można zjeść...
A ja dobra duszyczka Mu kanapki do pracy robię...

No i jak już zaraz pójdę do tego sklepu to sobie kupię chyba ptysie albo eklery z bitą śmietaną I w zasadzie jeszcze soku pomarańczowego mi się chce...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 09:49   #4251
xal
Zakorzenienie

Cytat:
A co do dań,
Natomiast wigilia dla mojej mamy nie może istnieć bez wody śledziowej z ziemniakami, kaszy gryczanej z sosem grzybowym, a dla mojego taty bez karpia w galarecie, którego serwują u drugiej babci.

Od lat jesteśmy na dwóch wigiliach. Jedna u Nas i jest nas 7. Na drugiej wigilii u drugiej babci, albo u jej siostry jest około 30 osób czyta się biblię, najmłodszy z rodziny rozdaje prezenty, wyciąga się sianko kto i jak będzie żył. Przy dostawaniu prezentu trzeba zaśpiewać kolędę albo powiedzieć wierszyk. Nie lubię...
Woda śledziowa? sory Motylek ...
A za wierszyk lub kolędę to też bym nie bardzo lubiła ...

Według mnie wigilia powinna być jedna, najwyżej co roku inne miejsce.

Idę w końcu po śniadanko, bo kawa już wypita.

Stary 2012-12-17, 09:50   #4252
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Widać, widać

Zmierzyłam dzisiaj rano, zaraz w sumie jak wstałam tzn usiadłam na łóżku (czyli udało mi się przed kawą, bo moja poranna trasa to siusiu->kawa) i miałam ciśnienie 97, a puls 55.
Ja już nic nie rozumiem, zawsze było nisko, to dlaczego u lekarza skalę chce urwać

Ta grzybica tak sama z siebie wróciła czy po przytulankach?
Masz super mamę, ale w sumie do porządków w domu moim zdaniem powinnaś zagonić brata
wczesniej byl jakis stan zapalny ale mówił, że nie grzybica, dał mi taki lek, i po tym probiotyk dopochwowo skończyłam brać i obudziłam sie z pieczeniem-myślałam, że od wkładek-jednak nie bo na nastepnydzień było jeszcze gorzej a juz tak kiedy s mialam.
Pzytulanek nie ma od jakis 4 tyg?? może nawe t lepiej poza tym mąż miał ze mną jakies tabletki wiec on na pewno czysty.

Co do pbrata- podłóg nie umyje, nie wypastuje paneli ani okien nie umyje wiec myła mama... dlatego ja bede piec placki na święta i lżejsze roboty, żeby jej pomóc co się tylko da. W sobote impreza urodzinowa taty.
Stary 2012-12-17, 09:52   #4253
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Co do pbrata- podłóg nie umyje, nie wypastuje paneli ani okien nie umyje wiec myła mama... dlatego ja bede piec placki na święta i lżejsze roboty, żeby jej pomóc co się tylko da. W sobote impreza urodzinowa taty.
Pastowanie czy okna jeszcze jakoś zrozumiem, ale jaka filozofia w myciu podłóg?

Szprotka idź, kup sobie smakołyki, zasłuzyłaś kanapkami i brakiem rozpieszczania przez męża.

Stary 2012-12-17, 09:54   #4254
nuna2
Zakorzenienie

u nas prezentów pod choinkę nigdy nie było nie ma. U męża tez-co do kolęd-troszke śpiewamy a ja lubie-to taka tradycja a święta Bożego narodzenia powinny kojarzyć się z przyjściem Jezusa a kolędy właśnie takie są-radosne z przesłaniem.
Przed wigilią najpierw czytamy biblie, potem modlitwa, łamanie opłatkiem i dopiero kolacja
Stary 2012-12-17, 09:54   #4255
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Woda śledziowa? sory Motylek ...
A za wierszyk lub kolędę to też bym nie bardzo lubiła ...

Według mnie wigilia powinna być jedna, najwyżej co roku inne miejsce.

Idę w końcu po śniadanko, bo kawa już wypita.
Dla mnie też blech
Ale to tylko je moja mama i mój dziadek. Takie coś zabielane śmietaną, pewnie to jest na zasadzie zupy rybnej nigdy nie spróbowałam i nie spróbuję.
Są dwie wigilie bo dwie rodziny. Od strony mamy i od strony taty, więc nigdy tego nie dało się pogodzić. Bo i tu i tu trzeba prezenty wsadzić pod choinkę i odebrać
Ale kiedyś było jeszcze lepiej jak mieszkaliśmy w mieście. Obie babcie mieszkają w tym samym bloku, tylko w następnych klatkach i tylko przechodziło się z jednej do drugiej
Ach zagmatwane historie

Idę zmywać, może czas szybciej zleci...

nuna i jak byliście mali też nie było prezentów

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2012-12-17 o 09:56
Stary 2012-12-17, 09:55   #4256
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Widać, widać

może jakoś szybko do niego idziesz i się stresujesz??

Cytat:
Tak się czasami zastanawiam, czy mój tata bardziej nie przeżywa mojej ciąży w sensie stanu zdrowia, leków itp niż mój własny mąż ;>
No ale tatuś lubi medycynę naturalną i ma teraz dużo czasu
mój tato też strasznie przeżywa

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Muszę naskarżyć na mojego Męża. W sobotę zachciało mi się jakiegoś ciacha z bitą śmietaną. Obiecał, że pójdzie do sklepu... Nie poszedł. Później wychodził odwieźć szwagra, miał kupić mi gofra z bitą śmietaną, nie kupił. Wczoraj zamarzyłam sobie hotdoga z Orlenu, przejeżdżaliśmy koło Orlenu i co- i nie zatrzymał się, bo po co jak kanapki w domu można zjeść...
A ja dobra duszyczka Mu kanapki do pracy robię...

No i jak już zaraz pójdę do tego sklepu to sobie kupię chyba ptysie albo eklery z bitą śmietaną I w zasadzie jeszcze soku pomarańczowego mi się chce...
oj nie dobry, może on na swój sposób o Ciebie dba, żebyś niezdrowych rzeczy nie jadła:p

Wojtek
Stary 2012-12-17, 09:56   #4257
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Pastowanie czy okna jeszcze jakoś zrozumiem, ale jaka filozofia w myciu podłóg?

Szprotka idź, kup sobie smakołyki, zasłuzyłaś kanapkami i brakiem rozpieszczania przez męża.
nie chcemy sie zabić-albo żeby panele sie rozlazły bo my naciorał bardziej Ale za to meble mi skręcał 2 dni z tatą w sumie 8 godzin. Coś już pomógł

jakoś tak jestem nastawiona cudownie przed tymi świętami
Ludzie już rozpoznają, że jestem w ciązy a taki pan zapytał, czy mam na maj bo spory już brzuch
Stary 2012-12-17, 09:57   #4258
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
A co do dań,

xal
moje ciśnienie na dziś to 120/80. Zobaczymy jak u lekarza (tam na szczęście pulsu nie pokazuje)
Zobaczymy co powie, jak coś to powiem, że będę zapisywać
U nas co roku były 3:P bo rodzice TŻ rozwiedzeni, w tym roku wyjątkowo 2. Nie widzę w tym nic dziwnego, nasi rodzice się znają, ale wciąż są dla siebie obcymi ludźmi i niezręcznie im trochę na wigilię jechać do kogoś - ja ich rozumiem, zresztą mamy jeszcze babcię.

Edytowane przez Mysia mysz
Czas edycji: 2012-12-17 o 10:02
Mysia mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 09:58   #4259
nuna2
Zakorzenienie

my wigilie z mężem podzielimy. Rok tu rok u niego.
Stary 2012-12-17, 09:58   #4260
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
nie chcemy sie zabić-albo żeby panele sie rozlazły bo my naciorał bardziej Ale za to meble mi skręcał 2 dni z tatą w sumie 8 godzin. Coś już pomógł

jakoś tak jestem nastawiona cudownie przed tymi świętami
Ludzie już rozpoznają, że jestem w ciązy a taki pan zapytał, czy mam na maj bo spory już brzuch
ja ten sam dzień co Ty a brzuch płaski:/ nie wiem co ze mną nie tak
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości