|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
|
|||
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 |
|
5 | 11,11% |
| Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
7 | 15,56% |
| Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
5 | 11,11% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 |
|
7 | 15,56% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
8 | 17,78% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
4 | 8,89% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
3 | 6,67% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Cytat:
taki pierwszy kontakt "na żywo" tatusia i maluszka... achhh ![]() ja też mam BMI w normie... ale norma jest dość szeroka. ty masz pewnie dolną granicę normy, a ja przynajmniej w połowie się plasuję mam 164 wzrostu, a kilosów 60. ważąc 50 dalej byłabym w normie, ale na pewno inaczej by wyglądał pierwszy trymestr ciąży i coś tam by mi się odłożyło na ciężkie czasy to jak najbardziej normalne, więc bardzo dobrze, że się nie przejmujesz i jesz należycie. zrzucisz to raz dwa, więc naprawdę nie ma co się martwić ![]() koleżanka mówiła, że jej kuzynki dwie takie szczupłe, w ciąży każda prawie 30 kilo przytyła. obie po roku nie miały ani grama z tych kilogramów ciążowych, a żarły co im wpadło w ręce. taki po prostu metabolizm już
|
|
#4202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Cytat:
Cytat:
Ja ogólnie mam tendencje do tycia. Mam budowę sportową- zbitą. Jestem szczupła, ale bardzo umięśniona i np. nóg nie mam szczuplusich i zgrabniusich- tylko umięśnione. Przed ciążą nie dość, że bułam aktywna fizycznie to zwracałam uwagę na dietę, odżywiałam się zdrowo i z umiarem. A teraz wpierdzielam jak głodomor.. Wszystko na co mam ochotę ![]() ale na pewno po porodach wszystkie łądnie zrzucimy zbędne kilogramy
|
||
|
|
|
#4203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo norme mam do 80kg tylko dlatego,żem wysoka.. matko-ważąc 80kilo byłabym OGROMNA rozumiem,że wzrost się liczy,ale cholera no.. to nadal jest DZIWNE ![]() jeszcze z rok/dwa temu miałam wg bmi "znaczną niedowagę" a nie brakowało mi tłuszczyku tu czy tam i nigdy nie zostałam nazwana chudą czy szczupłą.. |
|
|
|
|
#4204 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z upierdliw*ścią to ma, oj ma. Jak dziadek jeszcze zył, to kupowała udko z kurczaka 38 deko. Kiedyś mama szła do sklepu i pyta ile a ta "38 deko" mama lekko zdziwiona mówi "między ile a ile, ja nie będę im kazać co do grama" a jak weszła do sklepu i powiedziała panu, że to dla mamy, to powiedział, że kojarzy dla kogo ... Cytat:
![]() W h&M ciążowa też w wyprzedazy? W C&A dzisiaj zerknęłam i na ciążowe wyprzedazy nie ma. To fioletowe bardzo ładne, podkresla Twoje kobiece kształty ![]() Cytat:
Cytat:
A tata mi powiedział, że mam się nie przejmować, tylko jak każe się umówić za 4 tygodnie to chodzić co 3 ![]() Jeszcze kawałek do końca ...
|
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
lonely-łap jeszcze to
![]() http://s1.favim.com/orig/1/baby-blac...com-147822.jpg |
|
|
|
#4206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja tam problemów nie miewam, bo nie rzucam się aż tak na jedzenie, zawsze czekam z miejscem do ryby ![]() Nadrobione, można by spać, ale leci mecz siatkówki dla Unicefu
|
|
#4207 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i oczywiście, że zrzucimy Cytat:
no a 50 kilo to ważyłam hohoooo temu! jak byłam dzieckiem nawet ostro trenując i będąc pod czujnym okiem trenerki miałam 52-53 kilo. i byłam chudzinka...spadam spać
|
|
#4208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi sie, ze to dlatego, ze ani ja ani siostra nie lubimy karpi i ogolnie ryb, wiec z wigilijnej kolacji niewiele rzeczy byloby takich "obiadowych" mama wie, ze uwielbiamy rolady miesne z kluskami slaskimi i modra kapucha. zazwyczaj sa co roku ![]() u tesciowej je sie przez cale swieta to co na wigilie - wiec glownie konczy sie zupy (grzybowa barszcz) no i je ryby. ale tam wszyscy jedza karpia i zjadaja go ogromne ilosci, wiec karpia je sie az do sylwestra albo i nowego roku :P |
|
|
|
|
#4209 | |
|
siedzę i myślę
|
Miałam wstawić ciuszki ... mąż przyjechał i już nie chciało mi się robić zdjęć
Za to mam zdjęcia brzuszka... może troszkę urósł ?Cytat:
|
|
#4210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do wrednosci ooo tak! pamietam jak robilam pierwsze badania, 5 tydzien, ciaza zagrozona, plamienia, kolejka ze 30 osob, sami emeryci majacy czas, ale punkt 7 wszyscy stali pod drzwiami siedzialam grzecznie zwijajac sie z bolu i strachu, ale postanowilam, ze poczekam. w pewnym momencie przyszla ciezarna na glukoze. oznajmila glosno, ze wejdzie tylko zapytac o swoje badanie, bo ma na konkretna godzine (widocznie wypila to cos i wrocila?) w kazdym razie juz wtedy bylo widac zniesmaczone miny. w koncu pielegniarka wyszla razem z nia i powiedziala glosno wszem i wobec, ze ta pani wchodzi za 5 min BEZ KOLEJKI. wtedy znow mruczenie pod nosami, ale to jeszcze nic. minelo 5 min, ciezarna wstala i szykuje sie do wejscia, a dziadek do niej z pretensjami, czy nie moglaby jednak wejsc po nim, bo on to szybko przeciez zalatwi, a to 5 min to pewnie jeszcze nie minelo...chyba ugryzla sie w jezyk i go wpuscila. po czym inni zaczeli sie burzyc, ze oni tez nic nie jedli i dlaczego ona ma przywileje, a oni emeryci starzy, chorzy nic. i co to za kraj, ze jednym sie nalezy, a drugim nie...ciezarna weszla do gabinetu czerwona jak burak, a moherowe bereciki zaczely wywody, ze mlodzi to teraz maja takie tupety, ze nawet w autobusie nie wstana. siedzialam i myslalam jak stamtad uciec a moj tz sie smial i w koncu na glos powiedzial (niby do mnie) "jak bede kiedys takim starym egoista to wez mi zafunduj eutanazje" w momencie w poczekalni znow nastala cisza i jedynym pytaniem bylo "kto jest ostatni" |
|
|
|
|
#4211 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Takich staruchów to bym powystrzelała
|
|
#4212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to w takim razie ja urodze zajaca...bo duszona marchewke jem co kilka dni, potrafie zrobic sobie caly garnek i jesc lyzka przed tv ![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- urodze czarnego krolika...a o ojcostwo posadzimy mojego chomika (tego co wywolal plamienia)
|
|
|
|
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
napisałam w klubixie
![]() zaraz spadam nyny znów się zasiedziałam..ale musze jeszcze kisiel..i budyn i konserwe chce ![]() i miód też |
|
|
|
#4214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko my pijemy w zimie koktajle (tydzien przed wigilia :P) dla Tz. ciekawe kiedy ja cos poczuje i bede mogla powiedziec "tatus dzidzius chce Ci dac kopniaka"
|
|
|
|
|
#4215 |
|
siedzę i myślę
|
Pierwsze zdjęcie z przed ciąży, drugie z dzisiaj
![]() Coś tam widać ![]() Tzn odwrotnie ... ![]() ps. sorki za wystający stanik...
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2012-12-16 o 23:53 |
|
|
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja mieszkam niedaleko Hulanki
|
|
|
|
|
#4217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podoba mi się ![]() bejbik się rozgościł
|
|
|
|
|
#4218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie skonczylam ogladac film http://www.filmweb.pl/film/Odd+Life+...he-2012-598981 polecam, chociaz Tz zasnal ale to chyba takie babskie i troche przeslodzone klimaty. w kazdym razie milo mi sie zrobilo w serduchu i juz nie moge doczekac sie bycia mama i milosci do dziecka...nadrobilam co pisalyscie i chyba moge isc spac kolorowych zatem i do jutra.---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
dzidzius ma juz fajne gniazdko.
|
||
|
|
|
#4219 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oto link do pizzy: http://www.youtube.com/watch?annotat...&v=c7Zw7nm6jJg Link do wykonania sosu: http://www.youtube.com/watch?annotat...&v=XVUfw4M3ZxI A sposób gadki tego kolesia rozwala mnie czasami ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
za wizytęTak właśnie dziś zrobiłam ![]() Cytat:
i od jakiegoś czasu nie mamy go na Wigilii, tylko inna rybkę ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4220 |
|
siedzę i myślę
|
Dzięki
Wasze słowa to miód na moje matczyne serce ![]() Dobra pora na sen... dobranoc
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
mialam isc spac, ale jeszcze sie poobjadam przy kompie
Axella odgapie i tez o cos zapytam. Jakie potrawy musza byc na Waszym Wigilijnym stole? Bez czego nie wyobrazacie sobie swiat? a teraz juz naprawde dobranoc
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2012-12-16 o 23:51 |
|
|
|
#4222 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za kolejne tygodnie i kolejne kopniaczki---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- Cytat:
i takie ciasteczka rogaliki orzechowe ![]() ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
no ale zobaczymy jak to będzie ![]() Cytat:
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2012-12-17 o 07:54 |
|||||||||
|
|
|
#4223 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śliczna! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
--- Nadrobiłam ![]() Pół dnia dziś leniuchowałam, potem pojechaliśmy na zakupy - najpierw do 2 CH, ale w obu multum ludzi jakby co za darmo dawali , więc z zakupów wyszła Teraz zmykam już spać, bo jutro ok 7 pobudka i jedziemy załatwić kilka spraw. Dobranoc |
|||
|
|
|
#4224 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję za komplementy
Cytat:
widać Twój normalny jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() teraz ciężko mi stwierdzić, bo od 5 lat jeździmy do dziadków męża na pierwszy dzień świąt, a tam zupełnie inne zwyczaje mają a nie mam porównania, co było na wigilię ![]() bo wiecznie nienażarty Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
bardzo ładny brzuszek ![]() Cytat:
![]() u męża z kolei są makówki, ryba po grecku ... tyle wiem z zeszłego roku, więcej nie pamiętam wcześniej on do nas przyjeżdżał tylko ![]() ja też mam na to nadzieję ![]() ---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ---------- Cytat:
nie sądziłam, że ta ciąża będzie taka nerwowa. ciągle problemy i niepokój. odliczam do 27 tygodnia, kiedy maleństwo będzie w miarę bezpieczne, a najbardziej do 32, kiedy będzie bezpieczne i będzie duża szansa, że zdrowe. spokojna będę gdzieś od połowy lutego ![]() po tych dzisiejszych zakupach znów mnie boli. jeśli jutro będę miała znowu bóle jak wczoraj, po piątkowych badaniach, to znaczy, że faktycznie nie powinnam nigdzie dalej chodzić, i może ta moja gin ma rację, że przy chodzeniu pracują mięśnie macicy i powodują u mnie skurcze ... już sama nie wiem w co wierzyć, faktem jest że za każdym razem jak wychodzę "na troszkę dłużej" czyli nie do sklepu koło domem to potem mam bóle mocne, napięty brzuch i w ogóle jest niefajnie .... |
||||||||
|
|
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ja nie śpię
I tak sobie czytam o tych babciach oherkach i stwierdzam że moja jest the best jak jeszcze śniegów nie byli pod koniec listopada to stwierdziła że się przejedzie do miasta na różaniec. 8km. Na rowerze
|
|
|
|
#4226 | |||
|
Zakorzenienie
|
cześć
kciuki za dzisiejsze wizyty: Motylek , diabli , Magiusa , vvgh ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
karolina ładnie widać brzusio
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
loney gratuluję kopniaczków karolina za brzuszek, już widać ładnie ![]() A w ogóle to dzień dobry, spać nie mogę i przesyłam coś pięknego http://www.facebook.com/photo.php?v=274414125997504 |
|
|
|
#4228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() Za chwilę ruszamy i mam nadzieję, że uda nam się wszystko załatwić ![]() Miłego dnia MoTyleKsw, diabli, Magiusa, vvgh, gold-fish trzymam mocno za Wasze dzisiejsze wizyty ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
dla TŻ-a
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2012-12-17 o 07:55 |
||
|
|
|
#4229 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was w 15 tc, zero brzucha:/ 1,5 kg na plusie, Tż mnie pociesza, że pączek to ninja i dlatego go nie widać
![]() powiem Wam co do badań, to w lux med jak przychodzę to babka w rejestracji mi mówi, że zaprasza bez kolejki, a pod gabinetem to zauważyłam, że laski robią tak, że pytają czy jest jakaś pani w ciąży jak nie to wchodzą pierwsze.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

i jak Mały nie kopał to doptywał czemu już nie czuje...
to jak najbardziej normalne, więc bardzo dobrze, że się nie przejmujesz i jesz należycie. zrzucisz to raz dwa, więc naprawdę nie ma co się martwić 

?

ja ostatnio byłam i nie było ani truskawek ani malin

za wizytę
Wasze słowa to miód na moje matczyne serce