Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 5 11,11%
Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 7 15,56%
Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V 5 11,11%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 7 15,56%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 8 17,78%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V 4 8,89%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V 3 6,67%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-16, 22:14   #4201
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Muszę się Wam też pochwalić.... Wczoraj, po kolacyjce leżałam sobie i oglądaliśmy boks. I Mały zaczął brykać, położyłam rękę Tż na brzuszku i on też wyczuł kopniaczki
Wspaniałe uczucie... Tż tak się wzruszył, cieszył się i mnie macał i jak Mały nie kopał to doptywał czemu już nie czuje...

ja mam BMI w normie
ogólnie, nie przejmuję się wagą, jem to na co mam ochotę, nie ograniczam się. Ale mimo to wydaje mi się, że przytyłam dosyć dużo...
ale fajnie taki pierwszy kontakt "na żywo" tatusia i maluszka... achhh

ja też mam BMI w normie... ale norma jest dość szeroka. ty masz pewnie dolną granicę normy, a ja przynajmniej w połowie się plasuję mam 164 wzrostu, a kilosów 60. ważąc 50 dalej byłabym w normie, ale na pewno inaczej by wyglądał pierwszy trymestr ciąży i coś tam by mi się odłożyło na ciężkie czasy to jak najbardziej normalne, więc bardzo dobrze, że się nie przejmujesz i jesz należycie. zrzucisz to raz dwa, więc naprawdę nie ma co się martwić
koleżanka mówiła, że jej kuzynki dwie takie szczupłe, w ciąży każda prawie 30 kilo przytyła. obie po roku nie miały ani grama z tych kilogramów ciążowych, a żarły co im wpadło w ręce. taki po prostu metabolizm już tylko w ciąży się on trochę przestawia.
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 22:25   #4202
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

http://images.google.com/imgres?q=mu...9,r:0,s:0,i:90

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

ja też mam BMI w normie... ale norma jest dość szeroka. ty masz pewnie dolną granicę normy, a ja przynajmniej w połowie się plasuję mam 164 wzrostu, a kilosów 60. ważąc 50 dalej byłabym w normie, ale na pewno inaczej by wyglądał pierwszy trymestr ciąży i coś tam by mi się odłożyło na ciężkie czasy to jak najbardziej normalne, więc bardzo dobrze, że się nie przejmujesz i jesz należycie. zrzucisz to raz dwa, więc naprawdę nie ma co się martwić
koleżanka mówiła, że jej kuzynki dwie takie szczupłe, w ciąży każda prawie 30 kilo przytyła. obie po roku nie miały ani grama z tych kilogramów ciążowych, a żarły co im wpadło w ręce. taki po prostu metabolizm już tylko w ciąży się on trochę przestawia.
masz rację moje BMI w nomie, ale dolna granica. Tyle, że na to mają wpływ też inne czynniki, kości, stosunek tkanki tłuszczowej do mięsniowej itp.
Ja ogólnie mam tendencje do tycia. Mam budowę sportową- zbitą. Jestem szczupła, ale bardzo umięśniona i np. nóg nie mam szczuplusich i zgrabniusich- tylko umięśnione. Przed ciążą nie dość, że bułam aktywna fizycznie to zwracałam uwagę na dietę, odżywiałam się zdrowo i z umiarem. A teraz wpierdzielam jak głodomor.. Wszystko na co mam ochotę
ale na pewno po porodach wszystkie łądnie zrzucimy zbędne kilogramy

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 22:27   #4203
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

co do norm bmi, jak dla mnie sciema i lipa
bo norme mam do 80kg
tylko dlatego,żem wysoka..
matko-ważąc 80kilo byłabym OGROMNA

rozumiem,że wzrost się liczy,ale cholera no.. to nadal jest DZIWNE

jeszcze z rok/dwa temu miałam wg bmi "znaczną niedowagę" a nie brakowało mi tłuszczyku tu czy tam i nigdy nie zostałam nazwana chudą czy szczupłą..

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 22:29   #4204
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ostatnio w kolejce do urologa prawie się pobił, bo wszedł jakiś chłop i on myślał, że po nim jest, a tamten się wepchał przed kogoś i się szarpali
Moja babcia znowu 82 lata, nogi ją bolą, ledwo chodzi, ale do kościoła lata. I nie da się jej powiedzieć, żeby chociaż numer do domu czy do rodziców przy sobie miała, bo kiedyś ledwo wróciła ...
A z upierdliw*ścią to ma, oj ma. Jak dziadek jeszcze zył, to kupowała udko z kurczaka 38 deko. Kiedyś mama szła do sklepu i pyta ile a ta "38 deko" mama lekko zdziwiona mówi "między ile a ile, ja nie będę im kazać co do grama" a jak weszła do sklepu i powiedziała panu, że to dla mamy, to powiedział, że kojarzy dla kogo ...
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
u nas na szczęście nie było dziś dużych kolejek, więc spokojnie poszliśmy do pierwszej lepszej. ale jak tak chodziliśmy sobie to pytałam męża czy widać brzuch i czy w razie czego się pchamy do kasy z pierwszeństwem to stwierdził że nie widać jeszcze
..., i jeszcze wstąpiliśmy do H&M'u, kupiłam długaśny sweterek do legginsów za 40 zł różowy, bo tylko taki był w moim rozmiarze i mąż mi kazał kupić wielki szalik, taki do narzucania na płaszcz, bo mu się pożaliłam, że już dawno chciałam
Bo chłopy się po prostu boją takich akcji

W h&M ciążowa też w wyprzedazy? W C&A dzisiaj zerknęłam i na ciążowe wyprzedazy nie ma.
Cytat:
no i wyszły przekręcone zdjęcia .... sorry, nie chce mi się poprawiać
To fioletowe bardzo ładne, podkresla Twoje kobiece kształty
Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
dzieki, nawet nie wiedzialam, ze mam tam taki sklep a mieszkam calkiem niedaleko Wapienicy.
Moi rodzice mieszkają w Wapienicy. W sumie ja bardziej kojarzę co gdzie kupić/załatwić w BB niż u siebie ;>
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
ale mam jakieś dziwaczne przeczucie, że urodzę wcześniej
nie wiem skąd się to bierze ale mam takie przeczucie..
Też mi się tak wydaje, zwłaszcza, że znalazłam w paru miejscach w necie, że jak krwawią dziąsła to bardzo prawdopodobne. Lekarka to oczywiście zbyła ...
A tata mi powiedział, że mam się nie przejmować, tylko jak każe się umówić za 4 tygodnie to chodzić co 3

Jeszcze kawałek do końca ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 22:30   #4205
axella
Zakorzenienie

GG do axella

lonely-łap jeszcze to
http://s1.favim.com/orig/1/baby-blac...com-147822.jpg

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-12-16, 22:37   #4206
xal
Zakorzenienie

Cytat:
"Możesz "pobawić się" z dzieckiem. Ono zauważa światło (choć ma zamknięte powieki), odwraca głowę w stronę jego źródła i wyciąga rączki. Po prostu zauważa czerwoną poświatę. Reaguje na to także przyspieszonym biciem serca. Przystawiaj więc do brzucha latarkę - to uaktywni malca. Możesz też mówić do dziecka i śpiewać mu kołysanki - ono uwielbia twój głos!"

z tą latarką to drastyczne mi sie wydaje
Niech sobie tam w brzuszku śpi, bo jak weźmie odwet po porodzie to ...
Cytat:
mam do Was ŚWIĄTECZNE PYTANIE
czy u Was w pierwszy/drugi dzień świąt robi się świąteczny obiad czy,że tak powiem "szwedzki stół" i każdy bierze co chce? ?
U mnie normalny obiad w 1 dzień, ale bez zupy, w 2gi już z zupą chyba. Resztki Wigilijne na śniadanie.
Ja tam problemów nie miewam, bo nie rzucam się aż tak na jedzenie, zawsze czekam z miejscem do ryby

Nadrobione, można by spać, ale leci mecz siatkówki dla Unicefu

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 22:40   #4207
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
(...) A teraz wpierdzielam jak głodomor.. Wszystko na co mam ochotę
ale na pewno po porodach wszystkie łądnie zrzucimy zbędne kilogramy
to nie ty wpierdzielasz, tylko maluszek głodomorek jest
no i oczywiście, że zrzucimy
Cytat:
co do norm bmi, jak dla mnie sciema i lipa
bo norme mam do 80kg
tylko dlatego,żem wysoka..
matko-ważąc 80kilo byłabym OGROMNA

rozumiem,że wzrost się liczy,ale cholera no.. to nadal jest DZIWNE

jeszcze z rok/dwa temu miałam wg bmi "znaczną niedowagę" a nie brakowało mi tłuszczyku tu czy tam i nigdy nie zostałam nazwana chudą czy szczupłą..
mnie też te normy się średnio podobają... bo ważąc 68 kilo byłabym jeszcze w normie, a to już stanowczno nie byłoby zdrowe w moim przypadku
no a 50 kilo to ważyłam hohoooo temu! jak byłam dzieckiem nawet ostro trenując i będąc pod czujnym okiem trenerki miałam 52-53 kilo. i byłam chudzinka...

spadam spać
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 22:46   #4208
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

czy u Was w pierwszy/drugi dzień świąt robi się świąteczny obiad czy,że tak powiem "szwedzki stół" i każdy bierze co chce? ?

bo niezmiernie mnie to ciekawi
u mojej mamy w pierwszy dzien swiat jest obiadek. rzeczy wigilijne (salatki, groch z kapucha, krokiety czy barszcz z uszkami itd.) zazwyczaj zjadamy na sniadanie, kolacje i podczas podjadania wydaje mi sie, ze to dlatego, ze ani ja ani siostra nie lubimy karpi i ogolnie ryb, wiec z wigilijnej kolacji niewiele rzeczy byloby takich "obiadowych" mama wie, ze uwielbiamy rolady miesne z kluskami slaskimi i modra kapucha. zazwyczaj sa co roku

u tesciowej je sie przez cale swieta to co na wigilie - wiec glownie konczy sie zupy (grzybowa barszcz) no i je ryby. ale tam wszyscy jedza karpia i zjadaja go ogromne ilosci, wiec karpia je sie az do sylwestra albo i nowego roku :P
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 22:49   #4209
karolina2121
siedzę i myślę

Miałam wstawić ciuszki ... mąż przyjechał i już nie chciało mi się robić zdjęć Za to mam zdjęcia brzuszka... może troszkę urósł ?

Cytat:

padłam
a od nutelli bedzie murzynkiem?
Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Z ciekawostek:
Dowiedziałam się od teściowej, że jak będę jadła marchewkę to dziecko będzie miało zajęczą wargę........ Nie wiem czy się śmiać czy płakać............
To moje będzie murzynkiem z zajęczą wargą
Stary 2012-12-16, 22:58   #4210
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
a gram, możesz sobie zczaić moją stronkę www.violicanto.pl

ludzie to chamy i tyle. Najgorsze chamstwo to pamiętam w pierwszej ciąży jak robiłam badania w laboratorium , bo same starsze osoby i by normalnie zeżarli wszystkie ciężarne.
oj to jutro bede zwiedzac Twoja stronke

a co do wrednosci ooo tak! pamietam jak robilam pierwsze badania, 5 tydzien, ciaza zagrozona, plamienia, kolejka ze 30 osob, sami emeryci majacy czas, ale punkt 7 wszyscy stali pod drzwiami siedzialam grzecznie zwijajac sie z bolu i strachu, ale postanowilam, ze poczekam. w pewnym momencie przyszla ciezarna na glukoze. oznajmila glosno, ze wejdzie tylko zapytac o swoje badanie, bo ma na konkretna godzine (widocznie wypila to cos i wrocila?) w kazdym razie juz wtedy bylo widac zniesmaczone miny. w koncu pielegniarka wyszla razem z nia i powiedziala glosno wszem i wobec, ze ta pani wchodzi za 5 min BEZ KOLEJKI. wtedy znow mruczenie pod nosami, ale to jeszcze nic. minelo 5 min, ciezarna wstala i szykuje sie do wejscia, a dziadek do niej z pretensjami, czy nie moglaby jednak wejsc po nim, bo on to szybko przeciez zalatwi, a to 5 min to pewnie jeszcze nie minelo...chyba ugryzla sie w jezyk i go wpuscila. po czym inni zaczeli sie burzyc, ze oni tez nic nie jedli i dlaczego ona ma przywileje, a oni emeryci starzy, chorzy nic. i co to za kraj, ze jednym sie nalezy, a drugim nie...ciezarna weszla do gabinetu czerwona jak burak, a moherowe bereciki zaczely wywody, ze mlodzi to teraz maja takie tupety, ze nawet w autobusie nie wstana. siedzialam i myslalam jak stamtad uciec a moj tz sie smial i w koncu na glos powiedzial (niby do mnie) "jak bede kiedys takim starym egoista to wez mi zafunduj eutanazje" w momencie w poczekalni znow nastala cisza i jedynym pytaniem bylo "kto jest ostatni"
Stary 2012-12-16, 23:01   #4211
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

a co do wrednosci ooo tak! pamietam jak robilam pierwsze badania, 5 tydzien, ciaza zagrozona, plamienia, kolejka ze 30 osob, sami emeryci majacy czas, ale punkt 7 wszyscy stali pod drzwiami siedzialam grzecznie zwijajac sie z bolu i strachu, ale postanowilam, ze poczekam. w pewnym momencie przyszla ciezarna na glukoze. oznajmila glosno, ze wejdzie tylko zapytac o swoje badanie, bo ma na konkretna godzine (widocznie wypila to cos i wrocila?) w kazdym razie juz wtedy bylo widac zniesmaczone miny. w koncu pielegniarka wyszla razem z nia i powiedziala glosno wszem i wobec, ze ta pani wchodzi za 5 min BEZ KOLEJKI. wtedy znow mruczenie pod nosami, ale to jeszcze nic. minelo 5 min, ciezarna wstala i szykuje sie do wejscia, a dziadek do niej z pretensjami, czy nie moglaby jednak wejsc po nim, bo on to szybko przeciez zalatwi, a to 5 min to pewnie jeszcze nie minelo...chyba ugryzla sie w jezyk i go wpuscila. po czym inni zaczeli sie burzyc, ze oni tez nic nie jedli i dlaczego ona ma przywileje, a oni emeryci starzy, chorzy nic. i co to za kraj, ze jednym sie nalezy, a drugim nie...ciezarna weszla do gabinetu czerwona jak burak, a moherowe bereciki zaczely wywody, ze mlodzi to teraz maja takie tupety, ze nawet w autobusie nie wstana. siedzialam i myslalam jak stamtad uciec a moj tz sie smial i w koncu na glos powiedzial (niby do mnie) "jak bede kiedys takim starym egoista to wez mi zafunduj eutanazje" w momencie w poczekalni znow nastala cisza i jedynym pytaniem bylo "kto jest ostatni"
Ha ha dobrze powiedział

Takich staruchów to bym powystrzelała
Stary 2012-12-16, 23:12   #4212
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny Widzę choinki już u niektórych ubrane, my chyba w środę kupimy i ubierzemy

Z ciekawostek:
Dowiedziałam się od teściowej, że jak będę jadła marchewkę to dziecko będzie miało zajęczą wargę........ Nie wiem czy się śmiać czy płakać............
posikam sie przez Ciebie!
to w takim razie ja urodze zajaca...bo duszona marchewke jem co kilka dni, potrafie zrobic sobie caly garnek i jesc lyzka przed tv

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Cytat:

padłam
urodze czarnego krolika...a o ojcostwo posadzimy mojego chomika (tego co wywolal plamienia)
Stary 2012-12-16, 23:14   #4213
axella
Zakorzenienie

GG do axella

napisałam w klubixie

zaraz spadam nyny znów się zasiedziałam..ale musze jeszcze kisiel..
i budyn
i konserwe chce
i miód też

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-12-16, 23:16   #4214
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

ja ostatnio byłam i nie było ani truskawek ani malin

Muszę się Wam też pochwalić.... Wczoraj, po kolacyjce leżałam sobie i oglądaliśmy boks. I Mały zaczął brykać, położyłam rękę Tż na brzuszku i on też wyczuł kopniaczki
Wspaniałe uczucie... Tż tak się wzruszył, cieszył się i mnie macał i jak Mały nie kopał to doptywał czemu już nie czuje...
pewnie Twoje forumowe kolezanki-ciezarowki wszystko wykupily tylko my pijemy w zimie koktajle (tydzien przed wigilia :P)

dla Tz. ciekawe kiedy ja cos poczuje i bede mogla powiedziec "tatus dzidzius chce Ci dac kopniaka"
Stary 2012-12-16, 23:18   #4215
karolina2121
siedzę i myślę

Pierwsze zdjęcie z przed ciąży, drugie z dzisiaj
Coś tam widać

Tzn odwrotnie ...

ps. sorki za wystający stanik...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12.16....jpg (75,1 KB, 97 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13.jpg (22,7 KB, 46 załadowań)

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2012-12-16 o 23:53
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 23:21   #4216
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Moja babcia znowu 82 lata, nogi ją bolą, ledwo chodzi, ale do kościoła lata. I nie da się jej powiedzieć, żeby chociaż numer do domu czy do rodziców przy sobie miała, bo kiedyś ledwo wróciła ...
A z upierdliw*ścią to ma, oj ma. Jak dziadek jeszcze zył, to kupowała udko z kurczaka 38 deko. Kiedyś mama szła do sklepu i pyta ile a ta "38 deko" mama lekko zdziwiona mówi "między ile a ile, ja nie będę im kazać co do grama" a jak weszła do sklepu i powiedziała panu, że to dla mamy, to powiedział, że kojarzy dla kogo ...

Moi rodzice mieszkają w Wapienicy. W sumie ja bardziej kojarzę co gdzie kupić/załatwić w BB niż u siebie ;>
Twoja Babcia przypomina mi babcie z filmu "starsza pani musi zniknac" - scena gdzie liczy w sklepie winogrona

a ja mieszkam niedaleko Hulanki
Stary 2012-12-16, 23:21   #4217
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Coś tam widać

Tzn odwrotnie ...
podoba mi się
bejbik się rozgościł

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-12-16, 23:28   #4218
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
napisałam w klubixie

zaraz spadam nyny znów się zasiedziałam..ale musze jeszcze kisiel..
i budyn
i konserwe chce
i miód też
tez mi sie cos chce, a nie wiem co
wlasnie skonczylam ogladac film http://www.filmweb.pl/film/Odd+Life+...he-2012-598981 polecam, chociaz Tz zasnal ale to chyba takie babskie i troche przeslodzone klimaty. w kazdym razie milo mi sie zrobilo w serduchu i juz nie moge doczekac sie bycia mama i milosci do dziecka...

nadrobilam co pisalyscie i chyba moge isc spac kolorowych zatem i do jutra.

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Cytat:
Coś tam widać

Tzn odwrotnie ...
wypuklilas sie dzidzius ma juz fajne gniazdko.
Stary 2012-12-16, 23:33   #4219
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Masz jeszcze?
Napisz proszę przepis na ciasto wraz z ewentualnymi przyprawami, bo nie mogę w fajny utrafić. No i kiedy rosnie, kiedy nakładasz dodatki a kiedy pieczesz. Tego nie mogę opanować kiedy co i jak, żeby podrosło.
Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
No i podlaczam sie pod prosbe xal o przepis na ciasto do pizzy!
Chciałam Wam napisać stary przepis, z którego dotychczas robiliśmy pizzę; ale dziś mąż postanowił wypróbować nowy przepis i jest 100000% razy lepszy od poprzedniego. Wyszła wyszła przepyszna!

Oto link do pizzy: http://www.youtube.com/watch?annotat...&v=c7Zw7nm6jJg

Link do wykonania sosu: http://www.youtube.com/watch?annotat...&v=XVUfw4M3ZxI

A sposób gadki tego kolesia rozwala mnie czasami

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
jutro idziemy na echo serca i przepływy Dopplera, a w piątek na połówkowe
Trzymam za wizytę

Cytat:
Jak możesz to sobie poleniuchuj Będzie lepiej dla Ciebie i bąbelka.
Tak właśnie dziś zrobiłam

Cytat:
A wczoraj na kolację mieliśmy... Uwaga... KARPIA ale był pyszny, zjdałam aż dwa duże kawałki Po kolacji oglądaliśmy do północy galę boksu
Nie lubię karpia i od jakiegoś czasu nie mamy go na Wigilii, tylko inna rybkę

Cytat:
Dziś rano się zważyłam i ważę już 53,2 kg (brakuje mi 0,3kg i będę miała 6 kg na plusie )

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 23:47   #4220
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
podoba mi się
bejbik się rozgościł
Cytat:

wypuklilas sie dzidzius ma juz fajne gniazdko.
Dzięki Wasze słowa to miód na moje matczyne serce

Dobra pora na sen... dobranoc
Stary 2012-12-16, 23:49   #4221
diabli
Zakorzenienie

mialam isc spac, ale jeszcze sie poobjadam przy kompie

Axella odgapie i tez o cos zapytam. Jakie potrawy musza byc na Waszym Wigilijnym stole? Bez czego nie wyobrazacie sobie swiat?

a teraz juz naprawde dobranoc

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2012-12-16 o 23:51
Stary 2012-12-16, 23:56   #4222
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Coś tam widać

Tzn odwrotnie ...
Żadne coś tam, widać śliczny brzuszek

Cytat:
a teraz pochwalę się moimi zdobyczami dla maluszka wszystko w rozmiarze 62 prócz tego niebieskiego bodziaka (56):
Śliczne ubranka!

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
No leci,leci...dopiero co pokazywałam mężowi test a tu już 16 tygodni zleciało
Strasznie szybko leci

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
j
A my już jesteśmy w 20 tcMąż dziś poczuł małą jak fikałaTak się cieszył Myślałam, że poczuje ją później, bo bardzo rzadko się tak układa, że pod ręką czuć a tu proszę jak ładnie kopnęła tatuśka
Zrobiliśmy trochę zakupów dla mnie i małej, m.in. ja jestem bogatsza o ciążową kurtkę zimową
za kolejne tygodnie i kolejne kopniaczki

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

Cytat:
Axella odgapie i tez o cos zapytam. Jakie potrawy musza byc na Waszym Wigilijnym stole? Bez czego nie wyobrazacie sobie swiat?
Barszcz z uszkami i takie ciasteczka rogaliki orzechowe

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Cytat:

bo niezmiernie mnie to ciekawi
My w I dzień Świąt idziemy na obiad do teściów i zobaczymy co będzie

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Cytat:
Z ciekawostek:
Cytat:

Cytat:

witamy sie w 18 tygodniu

Cytat:
ja mam dość sporą nadwagę, więc troszkę inaczej jest na razie wszystko się rozkładało po moich fałdkach
U mnie od początku ciąży (czyli w ciągu 16 tygodni|) minus 1,5-2 kg, w piątek wizyta to dowiem się dokładnie; ale też startowałam z małą nadwagą. W ogóle to gin mi powiedział, że przytyję ponoć tylko 5-6 kg no ale zobaczymy jak to będzie

Cytat:
ale np. żona kuzyna zaczęła III trymestr, też miała sporą nadwagę, a w II trymestrze miała już jakieś 10 kilo na plusie. teraz podobno waży już ponad 100 kilo, a jest niewiele wyższa ode mnie (jakieś 160 cm)
wow!

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2012-12-17 o 07:54
Stary 2012-12-17, 00:01   #4223
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Korzystacie z kas pierwszeństwa ? ja sie jakos krępuje jeszcze, ale ludzie przed świętami w sklepach głupieją i zakupy robią się uciążliwe.
Na razie , póki co zawsze udaje nam się dorwać kasę gdzie jest mało ludzi

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Wrzucam moją choinkę.
Śliczna!

Cytat:

ja też ponoć młodo wyglądam, ale nic nie pobije chyba mojej koleżanki - rok młodsza ode mnie, malutka, drobniutka o twarzy małej dziewczynki, urodziła w styczniu, kiedyś chyba w przychodni była, i jakaś kobieta zaczęła przeżywać że taka młodziutka, i zaraz urodzi, i że pewnie matury nawet nie zrobi, i że życie sobie zmarnowała ... na to koleżanka spokojnie, że ma 26 lat, od dwóch lat jest mężatką, po dwóch kierunkach studiów, ale dziękuje za troskę
Niezła historia

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Co zrobić by mąż z własnej woli zjadł kaszę?
Przepis:
- Mąż się pyta- kiedy obiad?
- Żona - jak tylko obierzesz dla siebie ziemniaki.
- Mąż - a Ty nie jesz?
- Żona - ja dla siebie robię kaszę
- Mąż - no dobra, to ja też chce kaszę.
Gotowe.
Dobre

---
Nadrobiłam

Pół dnia dziś leniuchowałam, potem pojechaliśmy na zakupy - najpierw do 2 CH, ale w obu multum ludzi jakby co za darmo dawali , więc z zakupów wyszła , ale może jutro albo we wtorek wybierzemy się ponownie, bo w C&A widziałam fajne spodnie ciążowe i w H&M śliczne skarpeteczki dla maluszka . Przy wyjściu chwilę pogadaliśmy z kumplami męża z byłej pracy, a potem pojechaliśmy za zakupy spożywcze - znowu masa ludzi, ale było sporo kas czynnych więc przynajmniej długo nie staliśmy. A po powrocie mąż robił pizzę z nowego przepisu i wyszła boska! Teraz zmykam już spać, bo jutro ok 7 pobudka i jedziemy załatwić kilka spraw. Dobranoc

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-12-17, 00:52   #4224
vil84
Wtajemniczenie

dziękuję za komplementy

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
A my już jesteśmy w 20 tcMąż dziś poczuł małą jak fikałaTak się cieszył Myślałam, że poczuje ją później, bo bardzo rzadko się tak układa, że pod ręką czuć a tu proszę jak ładnie kopnęła tatuśka
własnie takiej reakcji u mojego męża mi brakowało widać Twój normalny jest

Cytat:
"Możesz "pobawić się" z dzieckiem. Ono zauważa światło (choć ma zamknięte powieki), odwraca głowę w stronę jego źródła i wyciąga rączki. Po prostu zauważa czerwoną poświatę. Reaguje na to także przyspieszonym biciem serca. Przystawiaj więc do brzucha latarkę - to uaktywni malca. Możesz też mówić do dziecka i śpiewać mu kołysanki - ono uwielbia twój głos!"
ja z naszą małą się ostatnio bawię w inny sposób - jak leżę w wannie to chlapię wodą na brzuch, i prawie zawsze mi odpowiada kopniaczkami lekkimi

Cytat:
u nas zawsze było mało osób na wigilię, bo mama, dziadkowie i ja, więc nie było dużo roboty, babcia na pierwszy dzień świąt szykowała kaczkę ze śliwką na drugie danie, na pierwsze wigilijny barszcz, a potem kto co chciał z resztek wigilijnych
teraz ciężko mi stwierdzić, bo od 5 lat jeździmy do dziadków męża na pierwszy dzień świąt, a tam zupełnie inne zwyczaje mają a nie mam porównania, co było na wigilię

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
czemu głodzicie kotka?
bo wiecznie nienażarty

Cytat:

Cytat:
podziel się TŻem

Cytat:
omg

Cytat:
Coś tam widać
bardzo ładny brzuszek

Cytat:
u mnie babcia i dziadek pochodzą z Lwowa i Drohobycza, więc zawsze są typowo wschodnie potrawy - barszcz z uszkami, karp w galarecie (normalnie fuuuj, ale w wigilię wcinam, aż mi się uszka trzęsą), dwa rodzaje pierogów (ruskie, z kapustą i grzybami), susz, kutia .... chyba tyle, poza słodyczami
u męża z kolei są makówki, ryba po grecku ... tyle wiem z zeszłego roku, więcej nie pamiętam wcześniej on do nas przyjeżdżał tylko

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
W ogóle to gin mi powiedział, że przytyję ponoć tylko 5-6 kg
ja też mam na to nadzieję

---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ----------

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
vil zdajesz sobie sprawę że już nam zostało mniej jak więcej ciąży?
wiem odliczam niemal każdy dzień.
nie sądziłam, że ta ciąża będzie taka nerwowa. ciągle problemy i niepokój. odliczam do 27 tygodnia, kiedy maleństwo będzie w miarę bezpieczne, a najbardziej do 32, kiedy będzie bezpieczne i będzie duża szansa, że zdrowe.
spokojna będę gdzieś od połowy lutego
po tych dzisiejszych zakupach znów mnie boli. jeśli jutro będę miała znowu bóle jak wczoraj, po piątkowych badaniach, to znaczy, że faktycznie nie powinnam nigdzie dalej chodzić, i może ta moja gin ma rację, że przy chodzeniu pracują mięśnie macicy i powodują u mnie skurcze ... już sama nie wiem w co wierzyć, faktem jest że za każdym razem jak wychodzę "na troszkę dłużej" czyli nie do sklepu koło domem to potem mam bóle mocne, napięty brzuch i w ogóle jest niefajnie ....

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 02:12   #4225
Aaś
Zakorzenienie

Dziewczyny a ja nie śpię glut mi zalewa oskrzela i ogólnie nieciekawie. Jak się zwleke jutro to pójdę do lekarza. Jak będę miała siłę. Bo normalnie padam...

I tak sobie czytam o tych babciach oherkach i stwierdzam że moja jest the best jak jeszcze śniegów nie byli pod koniec listopada to stwierdziła że się przejedzie do miasta na różaniec. 8km. Na rowerze 84 latka prawie
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 06:45   #4226
humpback
Zakorzenienie

cześć

kciuki za dzisiejsze wizyty: Motylek , diabli , Magiusa , vvgh

Cytat:
Napisane przez Kinga_20

Cytat:
Napisane przez axella
to moje będzie murzynkiem ze skośnymi oczami od nadmiaru cytrusów

Cytat:
Napisane przez diabli
"jak bede kiedys takim starym egoista to wez mi zafunduj eutanazje"

karolina ładnie widać brzusio
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 07:30   #4227
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:

padłam
to też dobre

loney gratuluję kopniaczków

karolina za brzuszek, już widać ładnie

A w ogóle to dzień dobry, spać nie mogę
i przesyłam coś pięknego http://www.facebook.com/photo.php?v=274414125997504
Stary 2012-12-17, 07:54   #4228
JennyAniolek
Zakorzenienie

Witam z rana
Za chwilę ruszamy i mam nadzieję, że uda nam się wszystko załatwić
Miłego dnia

MoTyleKsw, diabli, Magiusa, vvgh, gold-fish trzymam mocno za Wasze dzisiejsze wizyty

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Już to widziałam - cudne!

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
to moje będzie murzynkiem ze skośnymi oczami od nadmiaru cytrusów

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Cytat:
dla TŻ-a

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2012-12-17 o 07:55
Stary 2012-12-17, 08:00   #4229
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
urodze czarnego krolika...a o ojcostwo posadzimy mojego chomika (tego co wywolal plamienia)

Cytat:
Napisane przez diabli
wlasnie skonczylam ogladac film http://www.filmweb.pl/film/Odd+Life+...he-2012-598981 polecam, chociaz Tz zasnal ale to chyba takie babskie i troche przeslodzone klimaty. w kazdym razie milo mi sie zrobilo w serduchu i juz nie moge doczekac sie bycia mama i milosci do dziecka...
oglądałam niedawno, i oczywiście popłakałam się ze wzruszenia

Cytat:
Napisane przez diabli
Jakie potrawy musza byc na Waszym Wigilijnym stole? Bez czego nie wyobrazacie sobie swiat?
karp

Cytat:
Napisane przez vil84
bo wiecznie nienażarty
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 08:07   #4230
Mysia mysz
Zakorzenienie

Witam Was w 15 tc, zero brzucha:/ 1,5 kg na plusie, Tż mnie pociesza, że pączek to ninja i dlatego go nie widać

powiem Wam co do badań, to w lux med jak przychodzę to babka w rejestracji mi mówi, że zaprasza bez kolejki, a pod gabinetem to zauważyłam, że laski robią tak, że pytają czy jest jakaś pani w ciąży jak nie to wchodzą pierwsze.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości