|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
pstryczek jak takie przepowiadacze wyglądają? Bo nie wiem czego się spodziewać i czy poznam, że to to.
|
|
|
|
#332 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Serio, nie ma się czym przejmować Ale rozumiem Cię doskonale, bo też mam różne obawy w ciąży. Przewrażliwione jesteśmy ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- A i gratuluję kolejnych tygodni My dziś kończymy 35 tc. Jeszcze 2 i niech się dzieje co chce |
|
|
|
|
#333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak wyglądają takie przepowiadające? kurde ja nie wiem czy mam czy nie mam. Wiem ze mi brzuch twardnieje ale nie boli nic. A poza tym ta broszka.. ale to na pewno nie to.
|
|
|
#334 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam się witam
![]() Cytat:
Oczywiście sztuczna, bo prawdziwa to by chyba nie dotrwała, ale jest i nawet mi się podoba Hehe jeszcze nigdy nie miałam tak wczas choinki.Cytat:
Cytat:
![]() Nie wiem które lepsze, ale ja kupiłam takie z rozpinaniem na środku, jakoś te rozpinane po bokach średnio do mnie przemawiały.
|
|
#335 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i usta się nie świecą od niego. Można spokojnie położyć na to szminkę, dłużej się wtedy trzyma i nie przesusza ust. Cytat:
Możesz spokojnie spać, jak Ci wygodnie, ale najlepiej unikać spania na plecach.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-12-17 o 10:36 |
||
|
|
|
#336 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś wybiorę na pewno Jeszcze z rodzinką skonsultuję ![]() Wróciłam od położnej. Super babeczka Kazała do siebie dzwonić w każdej sprawie jaka mnie nurtuje. Dała telefon, będziemy się umawiać ![]() Też ten balsam kupiłam, zresztą oglądałam go ostatnim razem jak byłam w aptece. Mi też ostatnio bardzo usta pierzchną i pękają. Nigdy takich problemów nie miałam. Zakupiłam też wkładki laktacyjne i to chyba wszystko co do torby potrzebuję. |
|
|
|
|
#338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
trwało z jakas godzine oczywiście z przerwami. w pewnym momencie to juz chcialam stoper nastawiać
|
||
|
|
|
#339 | |
|
BAN stały
|
Dziękuję dziewczyny za wsparcie
Cytat:
Doczytałam jeszcze, że Black też jesteś w takiej sytuacji. Jak sobie radzicie z tym dziewczyny? Przejmujecie się bardzo? Bo mi teraz już ciutkę lepiej, ale w piątek jak się dowiedziałam to byłam bardzo podłamana. Tak bardzo chciałabym urodzić sn. Plus który w tym wszystkim odnajduję jest taki, że jeśli do tego dojdzie to Emilka będzie z nami wcześniej ![]() ze znieczuleniem...które nie wiem czy coś daje bo umierałam na fotelu w środę idę znowu.... ![]() aaaaaa, dziewczyny, masakra. 38????? JUŻ?!?! Gratuluję kochane |
|
|
|
|
#340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie że trochę się rozerwałaś i ze znajomymi poprzebywalas i w ogóle ![]() A co do pogrubionego to miiiiiiiiło mi Cytat:
![]() Hej dziewczynki ! Lece zrobić sobie śniadanko Zapomniała bym jaki miałam sen i ahhhh tak już ja chce
|
|
#341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nastawiam się raczej na cesarkę, bo moja mała się pewnie nie przekręci, skoro nie robi tego od samego początku, tylko cały czas jest tak samo ułożona. No i widzę po brzuchu, że nie ma już chyba za bardzo miejsca na to, bo czasem ma głowę po prawej stronie, jakby się przechylała do przodu i bardziej nie mogła. A wychodzę z założenia, że nie jest ważne to, co my chcemy, tylko to, żeby dzieciaczki bezpiecznie wyszły. Nie martw się zatem. Dasz radę, a może Twoja malutka się jeszcze obróci? Tego Ci życzę, skoro chcesz sn.
|
|
|
|
|
#342 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moze to to te przepowiadające, nie wiem ![]() Cytat:
wszystko? to na co Ci torba? w kieszeń to zmieścisz |
||
|
|
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
pstryczek mnie też w ciąży w sumie nic prócz broszki nie boli także istnieje szansa, że zauważę
![]() a jest jakiś tc po którym mogą wystąpić takie skurcze? Czytałam gdzieś że po 20 ale czy to prawda? |
|
|
|
#345 |
|
Wtajemniczenie
|
miałam się wziąć za sprzątanie, a wzięłam się za bałaganienie
|
|
|
|
#346 |
|
Wtajemniczenie
|
nie dodało mi fotek
|
|
|
|
#347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cholera hehehe przyszedł przed chwilą listonosz z paczką do mnie, zamówiłam oilatum, i było w takim pudełku ze styropianu, nienawidzę tego dźwięku jak się rozwala ten styropian! az ciary mam aaaaaaaaaawrrrrrrrrrr
|
|
|
#349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poprostu czułam ze cos sie dzieje, cos czego nie doświadczyłam do tej pory. ale moze to wcale nie byly te przepowiadacze grom je wie ![]() w kazdym razie takie cos mialam pierwszy raz - bardzo delikatny (wg mnie) "ból" okresowo powtarzajacy sie przez dłuzszy czas |
|
|
|
|
#350 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
skróty widziałam, że już ktoś tłumaczył, więc nie będę powtarzać. Witamy serdeczneCytat:
Cytat:
, byle nie było widać tego brudnego trawska.Cytat:
Wszystkim gratuluje rozpoczętych tygodni
|
|
#351 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#352 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze powiem Wam, że się wkurzyłam ostatnio jak zamawiałam na allegro getry ciążowe. Nie mogłam się już na nie doczekać, w końcu jak listonosz przyniósł paczkę to ja ucieszona od ucha do ucha, otwieram a tam co... 4 pary getrów tylko, że może na 5 latka
Jeszcze nigdy nie zdarzyła mi się pomyłka, zawsze co zamawiałam to było ok noi musiał być ten pierwszy raz. Także znowu się to wydłużyło, zaraz zadzwoniłam do chłopa, odesłałam co jego oczywiście na jego koszt i dziś ma mi jeszcze raz wysłać właściwy towar, zażyczyłam sobie kuriera na jego koszt Oby teraz wszystko było ok,
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
wiem, że pewnie już padło takie pytanko , ale czy warto kupić coś takiego ??
http://allegro.pl/ochraniacz-na-mate...849354224.html Dzięki za odpowiedź
|
|
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
Evel- zdolniacha z Ciebie
u nas sie zrobiła wiosna bez mała, sniego zero, trawa wyszła taka pomięta, +5 na termometrze... ale cisnienie w dół bo pijana chodze... czekam na kuriera, mam nadzieje, ze mnie w trąbe nie zrobi i dzisiaj to łóżeczko bedzie bo tak sie nastawiłam, że szok.... a co do skurczy/skurczów?/ to mnie wczoraj wieczorem złapało... jej, tak ciągneło, ze szok... czasami mam tez bóle jak na okres, ale taki mega mega okres... a z bratem na szczęście ok, dzięki dziewuszki uciekam zrobic sobie jajeczniczke z pieczarkami a na obiad nastawiłam zurek na golonce |
|
|
|
#355 |
|
Rozeznanie
|
Super!
Piszecieo przepowiadaczach, ja mam raz dziennie taki ból jak na miesiączkę i trwardnieje mi brzuch, biorę nospę i przechodzi. W sobotę za to dostałam takiego bólu od plastrów na rwę kulszowa. W nocy mnie strasznie łapie, aż się z bólu zwijam więc rehabilitantka męża dała mi plastry na plecy, które podnoszą mięśnie i jest ulga. Niestety coś one za bardzo działały mi na mięśnie i myślałam, że zaraz na ip pojadę.zdjęłam plastry od razu przeszło!
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
ale gapa ze mnie
![]() ja tez juz w 38 takze robi sie mega powaznie, sie rozpkaujemy w tym wątku jak nic
|
|
|
|
#357 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w takim razie ja też walnięta jestem bo tez już mam przystrojoną ![]() Ale już chcę mieć tak świątecznie w domu ![]() Cytat:
Zaraz lecę do apteki ![]() Cytat:
![]() Ty to masz talent ![]() Cytat:
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2012-12-17 o 12:10 |
||||
|
|
|
#358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyszło na to że tylko wkładki laktacyjne do szpitala biorę Fajowy Ja dziś chyba zabiorę się za sówki, robię obrazki na ścianę dla młodego. Muszę skończyć je wreszcie! |
|
|
|
|
#359 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam w ten deszczowy poranek
Gratuluję nowych tygodni,to już tuż tuż ![]() Powiedzcie mi czy taki tępy ból w okolicach jajników promieniujacy na pachwiny uda i plecy to też przepowiadacze?? Tak mnie boli od wczoraj,najmniejszy ruch mi sprawia ból
Edytowane przez Lenova Czas edycji: 2012-12-17 o 11:12 |
|
|
|
#360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem że Tobie nie jest do śmiechu,też bym się wkurzyła ![]() ----------------- Widzę że duzo z nas czeka dzis na kurierów ![]() Ja tez czekam na paczke z biustonoszem-taki sportowy zamowilam (juz mam ale jest tak wygodny ze jeszcze zamowilam). Musze isc do apteki ale nie wiem o której ten kurier przyjedzie a nie chce sie z nim minąć.
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2012-12-17 o 11:11 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.

Serio, nie ma się czym przejmować 

nie byly bolesne ale ze to pierwsze takie atrakcje to az sie przestraszylam bo myslalam ze sie zaczyna 
tylko na pewno z fiszbiną, bo te szmaciaki są obleśne
No i usta się nie świecą od niego. Można spokojnie położyć na to szminkę, dłużej się wtedy trzyma i nie przesusza ust.
Coś wybiorę na pewno 

Doczytałam jeszcze, że Black też jesteś w takiej sytuacji. Jak sobie radzicie z tym dziewczyny? Przejmujecie się bardzo? Bo mi teraz już ciutkę lepiej, ale w piątek jak się dowiedziałam to byłam bardzo podłamana. Tak bardzo chciałabym urodzić sn. Plus który w tym wszystkim odnajduję jest taki, że jeśli do tego dojdzie to Emilka będzie z nami wcześniej
w środę idę znowu.... 

Jeszcze nigdy nie zdarzyła mi się pomyłka, zawsze co zamawiałam to było ok noi musiał być ten pierwszy raz. Także znowu się to wydłużyło, zaraz zadzwoniłam do chłopa, odesłałam co jego oczywiście na jego koszt i dziś ma mi jeszcze raz wysłać właściwy towar, zażyczyłam sobie kuriera na jego koszt