Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 5 11,11%
Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 7 15,56%
Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V 5 11,11%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 7 15,56%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 8 17,78%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V 4 8,89%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V 3 6,67%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-17, 09:59   #4261
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
U nas co roku były 3:P bo rodzice TŻ rozwiedzeni, w tym roku wyjątkowo 2. Nie widzę w tym nic dziwnego, nasi rodzice się znają, ale wciąż są dla siebie obcymi ludźmi i niezręcznie im trochę na wigilię jechać do kogoś - ja ich rozumie, zresztą mamy jeszcze babcię.

No to właśnie u mnie tak jest od maleńkiego i nie jest dla mnie to nic dziwnego, choć czasami ludzie się dziwią bo mają jedną i koniec. Ale czasami dwóch rodzin nie da się połączyć bo są dla siebie "obcy".

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 10:00   #4262
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Paulina zdrówka życzę

Cytat:
Napisane przez nuna2
Czy leżę- pół na pół. Nic nie dźwigam, nie odkurzam, nie myje podłóg etc. Leże też dość sporo bo mama dom wysprzatała łącznie z naszymi pokojami.
i niech grzyby spadają

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada
Muszę naskarżyć na mojego Męża. W sobotę zachciało mi się jakiegoś ciacha z bitą śmietaną. Obiecał, że pójdzie do sklepu... Nie poszedł. Później wychodził odwieźć szwagra, miał kupić mi gofra z bitą śmietaną, nie kupił. Wczoraj zamarzyłam sobie hotdoga z Orlenu, przejeżdżaliśmy koło Orlenu i co- i nie zatrzymał się, bo po co jak kanapki w domu można zjeść...
A ja dobra duszyczka Mu kanapki do pracy robię..
jesteś za dobra. ja kanapek nie robię, a w sobotę dostałam na śniadanko pasztet i świeże bułeczki

Cytat:
Napisane przez xal
Według mnie wigilia powinna być jedna, najwyżej co roku inne miejsce
ja nie wyobrażam sobie Świąt bez Wigilii z moją rodziną. brak karpia u teściów zabiłby mi całą magię Świąt. więc są 2 wigilie, żeby każdy był usatysfakcjonowany

Cytat:
Napisane przez nuna2
Co do pbrata- podłóg nie umyje, nie wypastuje paneli ani okien nie umyje wiec myła mama...
tego twojego brata trzeba by w końću zmusić do jakiś porządków
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 10:04   #4263
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
ja ten sam dzień co Ty a brzuch płaski:/ nie wiem co ze mną nie tak
zastanawiałam się właśnie od czego to zalezy
moze masz wzmocnione mięsnie a mje w rozsypce i puszczają??
Stary 2012-12-17, 10:05   #4264
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Szprotka idź, kup sobie smakołyki, zasłuzyłaś kanapkami i brakiem rozpieszczania przez męża.
A kupię! Tylko jakoś ciężko mi się rozstać z piżamkami i szlafroczkiem

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Dla mnie też blech
Ale to tylko je moja mama i mój dziadek. Takie coś zabielane śmietaną, pewnie to jest na zasadzie zupy rybnej nigdy nie spróbowałam i nie spróbuję.
Są dwie wigilie bo dwie rodziny. Od strony mamy i od strony taty, więc nigdy tego nie dało się pogodzić. Bo i tu i tu trzeba prezenty wsadzić pod choinkę i odebrać
Ale kiedyś było jeszcze lepiej jak mieszkaliśmy w mieście. Obie babcie mieszkają w tym samym bloku, tylko w następnych klatkach i tylko przechodziło się z jednej do drugiej
Ach zagmatwane historie
Kochana, to u nas jeszcze lepiej. Przed ślubem wyglądało to tak: wigilia u nas, później mama szła do swojej mamy, a tata do swojej, gdzie były kolejne wigilie na kilka/kilkanaście osób. A my dzieci jak te łosie, trochę tutaj, później do drugich. Więc w sumie oblatywało się 3 kolacje, gdzie przecież wszędzie trzeba coś zjeść. Do pasterki ledwo wytrzymywaliśmy, bo padaliśmy na ryjki po tych wizytach.
Teraz po ślubie doszła jeszcze wigilia u rodziców Męża. I generalnie powiedzieliśmy basta! Jest najpierw wigilia u moich, później u Jego rodziców i w zasadzie tyle. Moi rodzice sami z siebie wyszli z inicjatywą, że reszta rodziny może poczekać, tzn jak mamy siłę i ochotę to wdepniemy do babci, a jak nie to odwiedzamy w 1 i 2 dzień świąt. Do tego wizyty u cioć, bo zjeżdża się młodzież, w tym roku też posiadówka przy winku u nas, spotkanie ze znajomymi ze szkoły, którzy akurat przyjechali na święta... Fajnie, że są święta, bardzo je lubię, ale też z dużą ulgą oddycham 27 grudnia, jak już jest po wszystkim

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
może jakoś szybko do niego idziesz i się stresujesz??

mój tato też strasznie przeżywa

oj nie dobry, może on na swój sposób o Ciebie dba, żebyś niezdrowych rzeczy nie jadła:p
Dba, dba, bo to powtarza, ale co ja poradzę jak mam taką olbrzymią ochotę na małe co-nie-co

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Edytowane przez szprotka_mada
Czas edycji: 2012-12-17 o 10:07
szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 10:06   #4265
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2
U męża tez-co do kolęd-troszke śpiewamy a ja lubie-to taka tradycja a święta Bożego narodzenia powinny kojarzyć się z przyjściem Jezusa a kolędy właśnie takie są-radosne z przesłaniem.
Przed wigilią najpierw czytamy biblie, potem modlitwa, łamanie opłatkiem i dopiero kolacja
ja lubię kolędy, ale śpiewane wspólnie z cichym podkładem muzycznym w tle. a jakbym miała sama śpiewać, to

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz
Nie widzę w tym nic dziwnego, nasi rodzice się znają, ale wciąż są dla siebie obcymi ludźmi i niezręcznie im trochę na wigilię jechać do kogoś - ja ich rozumie, zresztą mamy jeszcze babcię.
zresztą każda rodzina ma swoje tradycje. mój mąż w tym roku wpadł na szalony pomysł pt. a może my zróbmy wigilię i zaprosimy całą twoją rodzinę i moich rodziców z bratem. zapytałam się go jak sobie to wyobraża począwszy od składania życzeń, do potraw, bo ktoś będzie czuł się nieswojo w takiej sytuacji. no i przyznał mi rację, że 2 wigilie w tym przypadku to lepsze rozwiązanie
Stary 2012-12-17, 10:06   #4266
Aaś
Zakorzenienie

zamówiłam wizytę domową i wracam do łóżka. mam nadzieję że szybko przyjadą.
jest beznadziejnie
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 10:09   #4267
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
jest beznadziejnie
Kochana, oby to nie było nic poważnego. Trzymam

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2012-12-17, 10:19   #4268
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś
jest beznadziejnie
zdrowiej
Stary 2012-12-17, 10:19   #4269
lonely_lady
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
ten już taki... odchowany

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
pewnie Twoje forumowe kolezanki-ciezarowki wszystko wykupily tylko my pijemy w zimie koktajle (tydzien przed wigilia :P)

dla Tz. ciekawe kiedy ja cos poczuje i bede mogla powiedziec "tatus dzidzius chce Ci dac kopniaka"
pewnie tak dziś może też przejdę się do biedronki i zobaczę czy już uzupełnili braki owoców mrożonych
A z tymi moimi kopniaczkami to dziwna sprawa, bo ja prawe wcale nie czuję, w sobotę leżałam spokojnie i miałam wrażenie że jakieś małe bańki mydlane mi pękają w brzuchu położyłam rękę Tż na brzuszku i Mały tak kopa zasadził, że razem poczuliśmy

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Pierwsze zdjęcie z przed ciąży, drugie z dzisiaj
Coś tam widać
No różnica jest, maleństwo zaczyna się rozpychać..

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
podziel się TŻem
nie martw się, Twój też jeszcze się spisze. Już na pewno baardzo się cieszy, tylko na swój sposób. A później to już oszaleje na punkcie Maleństwa

Cytat:
I tak sobie czytam o tych babciach oherkach i stwierdzam że moja jest the best jak jeszcze śniegów nie byli pod koniec listopada to stwierdziła że się przejedzie do miasta na różaniec. 8km. Na rowerze 84 latka prawie
Moja babcia jechała rowerem do kościoła.. polną drogą, przy której był ogromny krzak dzikiej róży. Babcia bardzo chciała zerwać różyczkę i powąchać.. no a, że ma problemy ze wsiadaniem i zsiadaniem z roweru to podczas jazdy wykonała tę akrobację i.... oczywiście zaryła nosem w tym kolczastym krzaku róży Masakraaa... biedna babcia.. Ale wszyscy mówimy, że to kaskaderka

Cytat:
Witam Was w 15 tc, zero brzucha:/ 1,5 kg na plusie, Tż mnie pociesza, że pączek to ninja i dlatego go nie widać .
za 15 tc
Brzuszek zacznie rosnąć, nie martw się

Cytat:
Trzymam kciuki również za pozostałe wizyty, a trzymającym dziękuję
Ja też mocno trzymam kciuki MoTyleKsw, Diabli, Magiusa, Vvgh, Gold-fish --
Czekamy na ciekawe i wzruszające relacje

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
no i dziecko mi urosło do rozmiarów brzoskwinki

Cytat:
jest beznadziejnie

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 10:25   #4270
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
No to właśnie u mnie tak jest od maleńkiego i nie jest dla mnie to nic dziwnego, choć czasami ludzie się dziwią bo mają jedną i koniec. Ale czasami dwóch rodzin nie da się połączyć bo są dla siebie "obcy".
u mnie dwóch rodzin nie da się połączyć bo się nie zmieszczą - ja mam 2 braci, obaj po slubie plus po jednym dziecku 8 osób... U Tżta - 4 rodzeństwa, 3 po ślubie plus dzieci - 16 osób.. plus my, dziadkowie i prababcia to się małe wesele robi...

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Kochana, to u nas jeszcze lepiej. Przed ślubem wyglądało to tak: wigilia u nas, później mama szła do swojej mamy, a tata do swojej, gdzie były kolejne wigilie na kilka/kilkanaście osób. A my dzieci jak te łosie, trochę tutaj, później do drugich. Więc w sumie oblatywało się 3 kolacje, gdzie przecież wszędzie trzeba coś zjeść. Do pasterki ledwo wytrzymywaliśmy, bo padaliśmy na ryjki po tych wizytach.
Teraz po ślubie doszła jeszcze wigilia u rodziców Męża. I generalnie powiedzieliśmy basta! Jest najpierw wigilia u moich, później u Jego rodziców i w zasadzie tyle. Moi rodzice sami z siebie wyszli z inicjatywą, że reszta rodziny może poczekać, tzn jak mamy siłę i ochotę to wdepniemy do babci, a jak nie to odwiedzamy w 1 i 2 dzień świąt. Do tego wizyty u cioć, bo zjeżdża się młodzież, w tym roku też posiadówka przy winku u nas, spotkanie ze znajomymi ze szkoły, którzy akurat przyjechali na święta... Fajnie, że są święta, bardzo je lubię, ale też z dużą ulgą oddycham 27 grudnia, jak już jest po wszystkim

Dba, dba, bo to powtarza, ale co ja poradzę jak mam taką olbrzymią ochotę na małe co-nie-co
A dlaczego Twoi rodzice oddzielnie chodzili do swoich rodziców?? Nie mogli co drugie święta raz tu raz tu?

Cytat:
jest beznadziejnie
biedulka, przytulam mocno!

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Moja babcia jechała rowerem do kościoła.. polną drogą, przy której był ogromny krzak dzikiej róży. Babcia bardzo chciała zerwać różyczkę i powąchać.. no a, że ma problemy ze wsiadaniem i zsiadaniem z roweru to podczas jazdy wykonała tę akrobację i.... oczywiście zaryła nosem w tym kolczastym krzaku róży Masakraaa... biedna babcia.. Ale wszyscy mówimy, że to kaskaderka

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 10:25   #4271
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
jest beznadziejnie
Łoo trzymaj się i nie daj się bardziej chorobie

Cytat:
A kupię! Tylko jakoś ciężko mi się rozstać z piżamkami i szlafroczkiem

Łoo to pobiłaś pokręcone, że hej
A my z TŻ ostatnie święta spędzamy osobno, przykro mi, że jedzie do siebie, ale lepiej, że już nigdy nie pojedzie

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-12-17, 10:28   #4272
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Łoo to pobiłaś pokręcone, że hej
A my z TŻ ostatnie święta spędzamy osobno, przykro mi, że jedzie do siebie, ale lepiej, że już nigdy nie pojedzie
A czemu oddzielnie??

jeszcze 2 dni w grudniu i 23 dni w styczniu i wolne, czyli 25 dni w pracy i wolne

Wojtek
Stary 2012-12-17, 10:29   #4273
lonely_lady
Zakorzenienie

w dzień dobry tvn mówią o tyciu w ciąży

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 10:32   #4274
MoTyleKsw
Zakorzenienie

w DDTV "ile tyje przyszła mama"

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
A czemu oddzielnie??

jeszcze 2 dni w grudniu i 23 dni w styczniu i wolne, czyli 25 dni w pracy i wolne
Bo ja z nim nie pojadę 400 km na Święta, bo dla mnie muszą być moi najbliżsi, więc nie zrezygnuję, a on chce ostatnie Święta spędzić z mamą, siostrą, chrześnicą, więc jest to w sumie taki kompromis.

Łooo to lada dzień i całe dnie będziesz z Nami na wizażu :d

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-12-17, 10:34   #4275
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:

A dlaczego Twoi rodzice oddzielnie chodzili do swoich rodziców?? Nie mogli co drugie święta raz tu raz tu?
Wiesz, to jest bardzo zagmatwana sprawa ciągnąca się od lat. Moja mama nie znosi siostry ojca i w zasadzie babci też i widzą się tylko jak muszą (mój ślub, pogrzeb dziadka), a tato chyba w odwecie nie chciał chodzić, bo raczej dobrze dogaduje się z siostrami mamy. W każdym razie tak było, jest i chyba już będzie. Trochę chora sytuacja (i mająca na prawdę głębokie dno), zwłaszcza dla nas dzieci, bo ganialiśmy jak pieski, ale że tak powiem to już norma w tej pokręconej rodzinie...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2012-12-17, 10:37   #4276
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
w DDTV "ile tyje przyszła mama"
Łooo to lada dzień i całe dnie będziesz z Nami na wizażu :d
i mówią coś ciekawego o tyciu??

Ja i tak tu non-stop siedzę, zamiast pracować.. muszę przyznać, że jakoś wasze towarzystwo mi bardziej odpowiada niż robienie tych raportów

Cytat:
Wiesz, to jest bardzo zagmatwana sprawa ciągnąca się od lat. Moja mama nie znosi siostry ojca i w zasadzie babci też i widzą się tylko jak muszą (mój ślub, pogrzeb dziadka), a tato chyba w odwecie nie chciał chodzić, bo raczej dobrze dogaduje się z siostrami mamy. W każdym razie tak było, jest i chyba już będzie. Trochę chora sytuacja (i mająca na prawdę głębokie dno), zwłaszcza dla nas dzieci, bo ganialiśmy jak pieski, ale że tak powiem to już norma w tej pokręconej rodzinie...
faktycznie zagmatwane i chore. Szkoda, że tak się ułożyło..

Wojtek
Stary 2012-12-17, 10:37   #4277
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady
Stary 2012-12-17, 10:41   #4278
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
i mówią coś ciekawego o tyciu??

Ja i tak tu non-stop siedzę, zamiast pracować.. muszę przyznać, że jakoś wasze towarzystwo mi bardziej odpowiada niż robienie tych raportów

faktycznie zagmatwane i chore. Szkoda, że tak się ułożyło..
Nic ciekawego
Jedynie to, że jeśli w ciągu tygodnia przybywa 1 kg bądź 2 to znak, że zatrzymuje się woda w organizmie i wszystko zleci po porodzie.

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-12-17, 10:42   #4279
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Bo ja z nim nie pojadę 400 km na Święta, bo dla mnie muszą być moi najbliżsi, więc nie zrezygnuję, a on chce ostatnie Święta spędzić z mamą, siostrą, chrześnicą, więc jest to w sumie taki kompromis.
wow, no to rzeczywiście duże poświęcenie z jego strony. obawiam się że u mnie przy takiej odległości, Święta były by raz tu, raz tam.

Cytat:
Napisane przez maarchewka
Ja i tak tu non-stop siedzę, zamiast pracować..
o to zupełnie jak ja ale ciiiiiiiiiiiiiiiiii
Stary 2012-12-17, 10:46   #4280
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
ale staram się sprawiać wrażenie baaaardzo zapracowanej... teraz mam fajniejsze miejsce bo mnie przesadzili i mojego monitora aż tak nie widać.. Wcześniej jak siedziałam to pół pokoju widziało i musiałam się kryć

A dziewczyny myślicie, ze to głupio zadzwonić do bratowej i zapytać się czy jej 2 letniemu dziecku podobał by się taki a taki prezent na święta??
Opcja druga zadzwonić do jednej bratowej zapytać się co kupić dziecku drugiej bratowej, a potem odwrotnie - obie mają dzieci w tym samym wieku i jednemu i drugiej (chłopiec i dziewczynka 2 - 2,5 roku) muszę coś kupić...

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2012-12-17 o 10:49
Stary 2012-12-17, 10:50   #4281
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka
ale staram się sprawiać wrażenie baaaardzo zapracowanej... teraz mam fajniejsze miejsce bo mnie przesadzili i mojego monitora aż tak nie widać.. Wcześniej jak siedziałam to pół pokoju widziało i musiałam się kryć
wrażenie jest najważniejsze u mnie mój monitor widzi tylko 1 osoba jak skręci szyję. ale to bardzo mobilna osoba, której często nie ma za biurkiem, więc w zasadzie zazwyczej nikt nic nie widzi
Stary 2012-12-17, 10:54   #4282
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
wow, no to rzeczywiście duże poświęcenie z jego strony. obawiam się że u mnie przy takiej odległości, Święta były by raz tu, raz tam.

Ale obiecałam, że Wielkanoce tam możemy spędzać, bo dla mnie to takie nie Święta, a że w jego okolicach jest pięknie od kwietnia do października to i dla mnie i dla maluszka dobrze będzie Więc, tak do końca wygląda nasz kompromis

Jezuuuuuu kiedy będzie chociaż 12, żebym mogła zacząć się szykować

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:

A dziewczyny myślicie, ze to głupio zadzwonić do bratowej i zapytać się czy jej 2 letniemu dziecku podobał by się taki a taki prezent na święta??
Opcja druga zadzwonić do jednej bratowej zapytać się co kupić dziecku drugiej bratowej, a potem odwrotnie - obie mają dzieci w tym samym wieku i jednemu i drugiej (chłopiec i dziewczynka 2 - 2,5 roku) muszę coś kupić...
Ja bym zadzwoniła, my do rodziców naszych chrześniaków dzwonimy, więcej dzieci nie obkupujemy

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-12-17, 10:55   #4283
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja uważam, że nie głupio i sama korzystam z tej metody. Zawsze przed świętami/urodzinami małego (defacto mój chrześniak) proszę Ją o sugestie dotyczące prezentu. Z reguły jest to kilka propozycji i ja sobie coś tam wybieram, coś tam rodzice a coś tam ktoś inny. Nie chodzi o moją wygodę, bo np teraz na święta kupiłam coś zupełnie innego niż Patra mi pisała, bo stwierdziłam, że nie kupię dziecku 2 letniemu zabawki mówiącej w języku angielskim/hiszpańskim/chińskim tylko dlatego, że to autobus i nieźle się nagłówkowałam żeby wymyślić co mogłoby go uszczęśliwić. Poza tym Oni lepiej wiedzą czym akurat interesuje się mały, wiedzą jakie zabawki już podostawał od innych cioć i wujków itp.

edit: Przypomniało mi się, że mały ostatnio miał fazę na pomoc w kuchni i kto by pomyślał, że chłopczyk oszaleje jak dostanie mini kuchnię z garnkami, łyżkami itp

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Edytowane przez szprotka_mada
Czas edycji: 2012-12-17 o 10:57
Stary 2012-12-17, 10:56   #4284
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
jest beznadziejnie
oj bidulka wracaj do zdrowka
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 11:01   #4285
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Dobra, jeszcze tylko zapuszczę sobie jakąś nutę, założę coś przyzwoitego na tyłek i idę po to ciacho z bitą śmietaną
Któraś też reflektuje?

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2012-12-17, 11:10   #4286
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
super ciążowy brzuszek!

Witam się!

Ale wysyp wizyt przed świętami. Pewnie wiele z Was pozna płeć maluszka

Za dzisiejsze wizytujące MoTyleKsw, diabli, Magiusa, vvgh, gold-fish trzymam

Uciekam przyrządzić coś na śniadanie, a na obiad będzie dzisiaj zupka pieczarkowa
takze trzymam kciukii za wizytujace)
Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Pierwsze zdjęcie z przed ciąży, drugie z dzisiaj
Coś tam widać

Tzn odwrotnie ...

ps. sorki za wystający stanik...
śliczny brzusio taki ciazowy i szczuplutka jestes suuper zgrabniara hehe
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 11:11   #4287
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra, jeszcze tylko zapuszczę sobie jakąś nutę, założę coś przyzwoitego na tyłek i idę po to ciacho z bitą śmietaną
Któraś też reflektuje?
ja ja!! albo w-zetke, mniam mniam.. znowu mi w robocie naopowiadacie o jedzeniu a do sklepu tak daleko...

dobra wyłączam na chwilę wizaż, bo nic kompletnie nie zrobię dzisiaj, a mi się już zaczyna robotą piętrzyć..

Wojtek
Stary 2012-12-17, 11:18   #4288
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Ale obiecałam, że Wielkanoce tam możemy spędzać, bo dla mnie to takie nie Święta, a że w jego okolicach jest pięknie od kwietnia do października to i dla mnie i dla maluszka dobrze będzie Więc, tak do końca wygląda nasz kompromis

Ja bym zadzwoniła, my do rodziców naszych chrześniaków dzwonimy, więcej dzieci nie obkupujemy
a no chyba że tak rzeczywiście dobre rozwiązanie
marchewka ja też bym zadzwoniła bezpośredno do rodziców dzieci którym planuję kupić prezenty

szprotka ja reflektuję na bitą śmietanę zwłaszcza
Stary 2012-12-17, 11:19   #4289
xal
Zakorzenienie

Cytat:
może jakoś szybko do niego idziesz i się stresujesz??
Bardziej chyba podekscytowanie, że będę podglądać bąbelka?
Szybko nie idę, całe 15m z autka.

Cytat:
ja ten sam dzień co Ty a brzuch płaski:/ nie wiem co ze mną nie tak
Może Twoje tak się ułozyło. Oglądałaś "ciąża z zaskoczenia"? Tam tłumaczą właśnie, że dziecko może tak się ulożyć w brzuszku, że nie potrzebuje się bardzo wypchać do przodu.
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
w dzień dobry tvn mówią o tyciu w ciąży
W sumie jakoś nie zaskoczyłam o co im chodziło, no poza tym, że nie należy odchudzać się w ciąży bo to szkodzi matce.
Ale ja późno włączyłam.

Mężowe ciuchy wyprasowane, jedno pranie zrobione - ścierki ciemne wrzuciłam na 90 stopni, bo mnie wkurzało, że bawełna a wody nie chcą wciągać ...
Zostało jeszcze moje prasowanie, poparować swoje skarpetki, a jak mi się będzie chciało to pościel wyprasować. Pościeli prasować nie lubię bo mam kołdrę 220x200 i to takie duże i nieporęczne. Może popołudniu.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 11:23   #4290
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Was w 15 tc, zero brzucha:/ 1,5 kg na plusie, Tż mnie pociesza, że pączek to ninja i dlatego go nie widać
tak na "pocieszenie" ja jeszcze tydzień temu narzekałam że mam BARDZO mały brzuch i co? od jakiś 2-3 dni mnie tak wywaliło że jakbym się nie ubrała to nie da się brzuszka ukryć! w szoku jestem, myślałam że się najadłam ale brzuch z rana też jest wielki. Jeszcze tydzień temu wyglądałam jakbym nie była w ciąży a dziś wyglądam na 6-7 miesiąc

Cytat:
Nie śpię od 6:30 bo budzik TŻ mnie obudził i z wrażenia już usnąć nie mogę
czyli tak jak ja

Paulina pochwal się ciuszkami

nuna mam nadzieję że "infekcja" szybko minie.
Już w piątek idziesz do gina
czy wy też macie wrażenie że ten miesiąc strasznie szybko mija?

Co do świąt to wigilię spędzamy u mnie w domku (rodzice + moje rodzeństwo z połówkami i dzieciakami, łącznie 15 osób), w Pierwszy dzień jedni idą do teściów drudzy gdzieś tam, niektórzy zostają w domu a my po południu wracamy do siebie, ale po drodze jedziemy do ciotki/dziadka TŻta gdzie są też TŻta rodzice i siedzimy do wieczora, w drugi dzień idziemy na cały dzień do rodziców TŻta w po świętach do dziadków (rodzice ojca tŻta). I wszędzie wpychanie jedzenia na siłę

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
to zależy jaka ona jest myśmy początkowo dzwonili do bratowej co chce dla dziecka/co się może przydać to zawsze wymyślała prezenty za min 200 zł a to lekka przesada i teraz każdy kupuje co chce
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości