|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
|
|||
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 |
|
5 | 11,11% |
| Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
7 | 15,56% |
| Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
5 | 11,11% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 |
|
7 | 15,56% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
8 | 17,78% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
4 | 8,89% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
3 | 6,67% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Cytat:
kurde zaczynam wierzyć w ten program bo ja się czasem zastawiam czy na pewno jestem w ciąży gdyby nie usg to bym nie uwierzyła ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
dzięki za pocieszenie, może mnie na święta 'wywali' :P
|
|
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Wiecie co, może to dziwnie zabrzmi, ale ja w Wigilii nie lubię składania życzeń. Przecież wiem, że wszyscy życzą sobie nawzajem wszystkiego co najlepsze, a takie wymyślanie na siłę, słuchanie, kombinowanie ...
Wy tutaj o smakołykach słodkich, dzisiaj mnie to nie rusza Wczoraj poszlismy do kina, ale przed kinem był sklep, gdzie byłam z mężem, więc wiecie co było w koszyku - czekolada. Wysiadamy z auta, dużo czasu do seansu więc mówię, możesz sobie wziąć do kina tą czekoladę. Uśmiech od ucha do ucha jak u małego dziecka ![]() Oczywiście czekolada do seansu nie dotrwała ... No i mówię, że dlaczego on ma chcice a ja jestem w ciąży przecież, to się dowiedziałam, że jak ja nie mam ciągotek to ktoś musi ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Jak w jednym miejscu tylko czasami czuję takie puknięcia to to chyba dzidzia a nie wzdęcia, prawda
|
#4293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zadzwoń bezpośrednio do mamy danego dziecka- ona najlepiej Ci doradzi. My też tak robimy jak nie mamy pewnościCytat:
tak samo jak to, że dzieciątko najważniejsze...Od kiedy jestem na zwolnieniu mam jakoś mało czasu na wizaż w domu jednak więcej pracy niż w pracy
|
||
|
|
|
#4294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
loney ja na początku na L4 to wszystko sprzątałam, szorowałam, układałam w szafkach itd
|
|
|
|
|
#4295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4296 |
|
Wtajemniczenie
|
maarchewka ->> co do prezentu, to jak nie masz pewności to dzwoń, my nie dzwoniliśmy , sama wybrałam dla 2,5letniej dziewczynki (chrześniaczki męża) matę interaktywną edukacyjną (do nauki literek , cyferek) bo sama bym chciała dostać w przyszłości taki prezent
![]() ![]() Dziewczyny tak piszecie o tych bąbelkach, kopniaczkach... a ja jeszcze nic nie czuję dzisiaj zaczynam 19 tc, a tu nic, mam wrażenie , że im bardziej chcę coś poczuć, to tym bardziej nic nie czuję :PBrzuch mi już strasznie wywaliło, dużo tłuszczyku mi się odłożyło, 5kg na plusie, a dzidziuś nie chce pokazać na co go stać |
|
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny,
Jak tam się czują wizytujące dziś? Ja oczywiście pół nocy miałam koszmary dotyczące wizyty, ale na szczęście nie dotyczyły dzieciaczka tylko ogólnie. Najpierw mi się śniło, że jak poszłam na umówioną wizytę to im prąd siadł więc ją odwołali bo i tak niewiele mi powiedzą niby bez tego, więc na gwałt szukałam gdzieś indziej bo bardzo chciałam iść. No i w końcu znalazłam, ale jak poszłam to się okazało,że ma mega stary i tandetny sprzęt i np. przez usg też nie będzie pomiarów...ech....Więc może to szczęście, że mnie obudzili telefonem. Teraz jakoś głodna nie jestem, chyba ze stresu, no ale muszę coś zjeść...więc idę kombinować co wcisnę. A odnośnie świat to u nas było z reguły mało kolęd itp...jeśli już to na płytach, bo ja jestem jedynaczką więc jak w samą wigilie byliśmy sami to nikt się nie wyrywał to śpiewu. Całe święta błogie lenistwo. U TŻ są, ale nie zmuszają i też wspomagają się płytami i jeszcze u niego jest tak, że przed wigilią najmłodszy przy stole czyta kawałek biblii W zeszłym roku to byłam ja
|
#4298 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ostrzegam, że nie spełnił moich wymagań. Ta śmietana była mało śmietanowa Chyba na święta zrobię 3-bita z górą ubitej śmietany na górze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wiecie, że ludzie oszaleli?!? Chciałam kupić udko na zupę a wyszłam z kostkami rosołowymi, bo stwierdziłam, że stanie godzinę w kolejce za mięchem, a później jeszcze w kolejce do kasy przekracza moją wytrzymałość psychiczną (a ta jest mimo wszystko dosyć wysoka). Chyba ludzie robią zapasy na koniec świata, bo do Świąt jeszcze tydzień ![]() Na szczęście po powrocie przypomniałam sobie, że jedno udo mam zamrożone. Ufff...
|
|
#4299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ooo ta mata też super, taka do skakania tej samej firmymam nadzieję, że się sprawdzi, bo czytałam opinie, że firma smily play, jest nawet porównywalna jakością do fisher price , a cena zupełnie inna ![]() Nie strasz z tymi sklepami, bo muszę odkurzyć , a potem iść do mięsnego i warzywniaka, a nie uśmiecha mi się stać w kosmicznych kolejkach |
|
|
|
|
#4300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mniam mniam, muszę pójść chyba po jakiegoś batona do automatu bo normalnie nie wytrzymam.. |
||
|
|
|
#4301 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wczoraj się bardzo ucieszył jak poczuł, później jeszcze mówił, ze poczuł córeczkę i takie tam a mi i tak było mało zachwytów![]() Cytat:
![]() Właśnie ja chodzę do luxmedu i zawsze mam zamiar tak zrobić, ale zwykle jest mała kolejka (2 os.) albo jej nie ma, więc czekam. Za to raz bylam świadkiem sytuacji gdy dziewczyna w widocznej ciązy chciała wejść to baba z 4-latkiem zaczęła pyszczyć, ze ona jest z dzieckiem, miałam jej zwrócić uwagę, ze na drzwiach jest tabliczka informująca, ze ciężarne a nie matki z dziećmi maja pierwszeństwo, ale sobie darowałam, bo z fochem wpuściła tę dziewczynę. Cytat:
Kuruj się![]() Cytat:
zawsze jak zbliżała się wizyta tak sobie myślałam czy ja aby na pewno jestem w ciąży czy jaja sobie ze mnie robią i mnie zaraz ginka wywali z gabinetu![]() Nie zacytowało mi się wszystko
|
|||||||
|
|
|
#4302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Niestety życzenia osobiste będą, rozmawiałam z mamą przez telefon ... Puściłam sobie Przebindowskiego. Nareszcie mam czas przesłuchać ta płytę.
|
|
#4303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i dziękuję za eklerka co do życzeń to ja nie lubię wymyślać i się powtarzać, a jak mało kogoś znam (jak np. teściów) to co mogę powiedzieć oprócz standardowego wszytskiego najlpeszego, wesołych świąt, radości, zdrowia etc. tak nie lubię
|
|
#4304 | |
|
Zakorzenienie
|
tylko ja prasuje?
![]() tylko tej z kory nie prasuję Cytat:
|
|
|
|
|
#4305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4306 |
|
Zakorzenienie
|
A, że jestem statystykiem to dzisiaj czytałam sobie raport Gusu. No i tak:
Średni wiek urodzenia pierwszego dziecka - 26,6 lat w 2010 roku , vs 23,7 lat w 2000 r. (3 lata różnicy w przeciągu 12 lat). Mediana wieku kobiet rodzących dziecko (czyli najczęściej występujący wiek rodzenia) w 2010r. wyniosła 28,6 lat vs 26,1 w 2000 r. A i o rozwodach: Rok rocznie jest 180-210 tys. nowo zawartych małżeństw (z czego 80% to małżeństwa po raz pierwszy) .. Dodatkowo rok rocznie orzeka się 50-70 tys. rozwodów. Jakby jedną liczbę przez drugą podzielić to wychodzi ok 30% małżeństw kończących się rozwodem.. A i rozwody w mieście zdarzają się 2 razy częściej. Rozwiedzeni małżonkowie przeżywają ze sobą - średnio - ok. 14 lat (staż małżeński nieznacznie się wydłuża). Wniosek - jestem rok po ślubie, więc statystycznie rzecz ujmując przeprowadzam się na wieś w przeciągu 12 lat i będę szczęśliwą mężatką for ever , albo 2 razy bardziej prawdopodobniej niż w mieście:p
|
|
|
|
#4307 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze ręczniki i ścierki prasuję
Ale piorę w 40 stopniach to jakoś trzeba wyparzyć
|
#4308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam bawełnę satynową czy jakoś tak i tej też nie prasuje.. nie cierpię prasować.. |
|
|
|
|
#4309 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie prasuję prawie nic odkąd mam suszarkę, tylko jakieś super wyjściowe ciuchy których tam nie wrzucam - średnio raz na miesiąc
jakbyście rozważały zakup to się nie wahajcie przy dziecku idealne, godzinę pralka pierze, suszarka ok 1,5h i do szafy po niecałych 3h
|
|
#4310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tylko wszystko strzepuje jak jest mokre, aby strasznie pogniecione nie było i tyle... w sumie to dobrze jak mi się zechce własne ciuchy poprasować, albo mam metodę, że niektóre mnę bardziej, żeby wyglądało, że tak ma być.. ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- ale one z tej suszarki to takie mega pogniecione nie wychodzą?? to suszenie to w ramach prania rozumiem?? |
|
|
|
|
#4311 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
weź nie mów, że mój się tak poświęca a ja nie doceniam, czuje się jak świniaCytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) jak wyciągam jeszcze ciepłe niedługo po suszeniu i takie składam do szafy to jest idealnie, jak zostawisz na kilka h w suszarce to sie trochę wymnie ale nie jest takie sztywne jak normalnie schnące pranie,że musisz rozprasować
|
|
|
#4313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój brzuch jest dziwny. pobolewał mnie trochę, wzięłam nospę ale bolał dalej. zjadłam bułkę z pasztetem i przestał boleć.
|
|
#4314 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale i tak tylko ładowana od góry bo węższa...Ale zaciekawiłaś mnie, że to tak fajnie funkcjonuje, zawsze mi się wydawało, że to zupełnie zbędne urządzenie ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas stoi w piwnicy obok pralki, jest opcja ustawienia jej na pralce w specjalnej szynie ale mamy miejsce więc nie było problemu
|
|
|
#4316 |
|
Zakorzenienie
|
on taki wybradny nie jest, wciągnie prawie wszystko o ile nie śmierdzi
|
#4317 |
|
siedzę i myślę
|
Witam
Dzisiaj pobudka o 12 ![]() Miałam jakiś chory sen, że mama uczyła mnie robić jakąś zupę i ja ciągle coś źle robiłam i ona na mnie krzyczała, mówiła, że jestem jakimś nieudanym dzieckiem i ja tak strasznie płakałam Obudziłam się szlochając Brzuch i zawartość dziękują za wszystkie komplementy ![]() Wreszcie się doczekałam
|
#4318 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no weź bo się zarumienię ![]() Cytat:
to fakt, niektóre kobitki są ponoć stworzone do rodzenia, obyś miała po mamie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a ja znikam na prenatalne, trzymajcie kciukasy!!!!! |
||||
|
|
|
#4319 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylkooo ciiiii... ![]() ale w domu zawsze jest jakaś robota. i często szkoda mi czasu na przesiadywanie przed kompem. W pracy internet to był umilacz czasu ![]() Cytat:
Widziała, że był temat prasowanie... Nienawidzę prasowania.. ![]() a pościel Tż zawsze oddaje do pralni, bo lubi jak jest idealnie wyprasowana. Troszkę mnie to denerwuje, bo wolałabym tę kasę zaoszczędzić. Ale to takie jego przyzwyczajenie starokawalerskie ![]() Może kiedyś się wkurzę i podczas jego nieobecności sama upiorę pościel i wyprasuję, zobaczymy czy będzie się złościł
|
||
|
|
|
#4320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:33.

kurde zaczynam wierzyć w ten program bo ja się czasem zastawiam czy na pewno jestem w ciąży

tak samo jak to, że dzieciątko najważniejsze...
w domu jednak więcej pracy niż w pracy
07.07.2012 

Chyba na święta zrobię 3-bita z górą ubitej śmietany na górze