|
|
#1921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
Cytat:
Cytat:
|
|
#1922 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi dziecko dzisiaj marudzi, wszystko jest źle, biedactwo moje
|
#1924 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dużo siły Cytat:
![]() Mam nadzieję, że załapie ![]() My też podłapaliśmy nastrój świateczny A rękawiczki dostał od cioci - robione własnoręcznie
|
||
|
|
|
#1925 |
|
Zadomowienie
|
ale świetne są te rękawiczki , no i strój czerwony też boski
|
|
|
|
#1926 |
|
Zakorzenienie
|
Aha no to jeszcze jest czas,
w zasadzie. To co ja się martwię ![]() Agunia, mi chodziło czy ćwiczenie numer 9 też wspomaga raczkowanie. Poszłam zmienić pampa odwracam się a moje dziecko ma stópkę w buzi Oczywiście to się nie powtórzyło, bo czatowałam 15 minut żeby zrobić zdjęcie
|
|
|
|
#1927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tam wszystkie ćwiczenia mają to na celu, ale w Waszym przypadku to 9 chyba lepiej odpuścić, bo Igę może kusić, żeby próbować wstać z takiej pozycji. Gratki zjedzenia stópki ja ciągle na to czekam
|
|
#1928 | ||||||
|
Zadomowienie
|
No, my już po szczepieniu.
Boże, jak Zosia się spłakała, jak jeszcze nigdy ![]() A była taka radosna, taka komunikatywna cały poranek. Teraz śpi. Na szczęście teraz ze szczepieniami spokój do lata ![]() Waży (bo padło niedawno to pytanie) 6600. Znów kilogram w miesiąc ![]() Spytałam pediatrę o suchą skórę na brzuszku (bo mała ma) - powiedziała, że o tej porze roku to całkowicie normalne, większość dzieci tak teraz ma, przez sezon grzewczy. Spytałam też o gluten (że niby ponoć od 6 miesiąca, że już kupiłam kaszkę, ale jakoś wolałam najpierw lekarkę podpytać) i... kategorycznie mi zabroniła! Na gluten przyjdzie czas, jak dziecko skończy rok. No i teraz pytanie do Ciebie, Karolka110 - Twoja lekarka też tak twierdzi (czyli, że są to jakieś ogólnoniemieckie zalecenia), czy to tylko zdanie mojej? Cytat:
przecież ma się od kogo uczyć! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
(ale dzięki ![]() Nikoś cudowny (komplecik też )!!! ach, te oczy )mam się bardzo dobrze, nigdy nie miałam problemów z koordynacją ani dysfunkcjami, ale wiadomo - jak się da zachęcić (jakoś) do raczkowania, to chyba lepiej. U mnie powodem braku raczkowania mógł być też fakt, że mnie włożono w poduszkę ortopedyczną na 6 miesięcy i lekarz zalecał... głównie leżenie. Rwałam się do siedzenia - nie wolno. Do stania - nie wolno ![]() Więc jak już mnie z niej wyjęto, to od razu zachciało mi się latać w pionie ![]() Cytat:
(ta seria http://www.bio-naturel.de/weleda/baby-und-kinderpflege/) Mamy kremik do twarzy i kremik do pupy - wg mnie są rewelacyjne ![]() Cytat:
![]() mój też mówi o drugim, ja wciąż odpowiadam - "jak urodzisz, będziemy mieli".
|
||||||
|
|
|
#1929 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby teraz było już dobrze ![]() nooo waga słuszna, chyba już dogoniła Luśkę, a pewnie zaraz ją przegoni i znowu moja będzie najmniejsza na wątku - choć najstarsza ![]() no właśnie ona się raczej tego od psa nie nauczyła, bo w domu rzadko pies coś tak w pysku trzyma. Bardziej stawiam na to, że tak ją swędzą dziąsła, to zagryza bardzo mocno co się da. Bo widzę, że miażdży dziąsłami zabawki niemiłosiernie, szczęśliwie że jeszcze nie ma pomysłu robić mi tak z sutkami Cudny świąteczny Kubuś, a rękawiczki rewelacyjne!
|
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() muszę się pochwalić => moj synek jeszcze śpi od rana ![]() ciekawe czy w nagrodę da mi dzisiaj popalić ![]() widzę, że wczoraj był dzien zakupów w ikei. Dla mnie w sumie szału nie było. Kupiliśmy komode, szafkę na buty, duży wazon i pare pierdołów... nic ciekawego. Za to poźniej w outlecie pare rzeczy pokupowaliśmy i tamte zakupy moge uznać za udane ![]() ![]() dla Kubusia za nowy miesiąc ![]() Prince zdrówka zyczę ![]() Biedna Zosia po szczepieniu, bo dobrze się teraz czuła ![]() Gratulujemy nowych ząbków, u nas jeszcze nic w tym temacie nie widac. Choc dzisiaj w nocy młody obudził sie z strasznym krzykiem i początkowo nie mogłam go uspokoić, dopiero po chwili zaci.ągnął cyca i zasnął znów. Olcia za badanie![]() więcej nie pamietam...
|
#1932 |
|
Wtajemniczenie
|
depoison a wiesz, że nie pytałam jeszcze o gluten
skleroza. ...a jak ją o rozszerzanie diety pytałam, to mówiła od 5.miesiąca....no ja już zaczęlam z glutenem chętnie bym poczekała jeszcze.....kolejną wizytę mamy dopiero na U5, więc wtedy zapytam....w lutym![]() moja też trzecie szczepienie zniosła najgorzej.....dobrze, że teraz przerwa
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko tyle zdążyłam ująć
![]() Agunia, jeżeli pozwolisz to Ci pokażę jak to u nas wygląda, i nawet mam chyba jakieś wrażenie odnośnie tego raczkowania.
|
|
|
|
#1934 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Generalnie, skoro produkty zawierające laktozę ma się niby wprowadzać po ukończeniu 1 roku życia, tak jak inne alergizujące, kompletnie nie rozumiem faktu ,ż substancję prowadzącą do najgorszej możliwej nietolerancji pokarmowej każą wprowadzam wcześniej. Masz bardzo mądrą lekarkę. No i biedna Zosia
Edytowane przez LadyMagnolia Czas edycji: 2012-12-17 o 12:18 |
|
|
|
|
#1935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to znaczy? bo nie do końca rozumiem co napisałaś
|
|
#1936 |
|
Zakorzenienie
|
Bo to miało być tak nie do końca, bo wiesz mam wrażenie, i w sumie nie wiem czemu tak jest, ale na macie i w kojcu ona tylko leży i wymachuje nogami, rękami na zmianę.. a na dywanie coś tam coś tam jej powoli idzie.
---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Znaczy filmik chcę pokazać ale się wgrywa jeszcze
Edytowane przez nadalka Czas edycji: 2012-12-17 o 12:27 |
|
|
|
#1937 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękujemy Cytat:
![]() dziękujemy |
||
|
|
|
#1938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od dawna pisałam, że dziecko powinno ćwiczyć na twardym, nie zwijającym się podłożu ![]() u nas Luśka zaczęła robić duże postępy dopiero jak zaczęłam ją kłaść na macie piankowej, a odkąd kładę na dywanie to już w ogóle idzie jak burza. Na macie edukacyjnej nie chciała ćwiczyć w ogóle
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-12-17 o 12:31 |
|
|
|
|
#1939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
myślę, że się skuszę |
|
|
|
|
#1940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mnie wkurza ta reklama Bebilonu |
|
|
|
|
#1941 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1942 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze, a myślałam, że tylko ja taka drażliwa z tym bebilonem jestem. Mnie wkurza, mnie wku.rw.ia
|
|
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
w sumie dla siebie kupiłam jeansy, dresy na siłownie, buty do ćwiczeń( z wyglądu szałem nie są, ale są strasznie wygodne i lekkie) - http://www.zalando.co.uk/skechers-fi...1a01p-850.html, taką kurtkę http://www.amazon.co.uk/Bench-Womens.../dp/B004X9JFGO, Tz cos takiego http://www.bench.co.uk/men/jackets-a.../lacquer-black
|
#1944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale zamiast dywanu może być mata piankowa - byleby nic co się zwija i co ma pełno wypustek prowokujących dziecko do chwytania
|
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
jaka reklama?? ja nic nie mam
ale na szczęscie, bo nie lubię jak coś mi wyskakuje
|
#1946 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() mnie też LadyMagnolia, cieszę się, że nie zaczęliśmy jeszcze ekspozycji na gluten. Sama nie wiem, czemu - trochę dlatego, że najpierw chciałam wypytać lekarkę (żeby potem nie było, że robię kompletnie coś wbrew tutejszym zaleceniom) a trochę... matczyna intuicja? przeczucie? mi podpowiedziało, by się nie wyrywać.No i w sumie dobrze, teraz musiałabym się pewnie gęsto tłumaczyć przed pediatrą. |
||
|
|
|
#1947 |
|
Zakorzenienie
|
a i kupilismy jeszcze takie pacynki z ikei
|
#1948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tu filmiki http://www.youtube.com/watch?v=DqoGR...ature=youtu.be http://www.youtube.com/watch?v=elrQU...ature=youtu.be |
|
|
|
|
#1949 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas zawsze są trzy kończyny... to dopiero hardkor. Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego ! Trzymaj się !!!! Cytat:
![]() [QUOTE=karolka110;38170969 w sobotę nas poniosło i choć mieliśmy kupić najtańszy model Canona EOS'a, ze względu na to, że była promo kupiliśmy 600D ![]() z dobrych wiadomości, to jeszcze tylko!! 2 dni i jedziemy do Polski już odliczam godziny.....[/QUOTE] Też mam eosa 600D - daj znać, jak Ci idzie nauka i pokaż efekty - ja leniwiec może w końcu osiągnę tym aparatem to, co inni, czyli 100% ostrość bez szumów! Cytat:
![]() Kciuki ! Cytat:
![]() Moje to samo, ale przyczyn nie znam :/ Dziecko mimo, że marudne, dało mi choćby posprzątać. Ufff. Planuję iść z nią do Leroya, ale tak marudzi, że nie wiem jak to będzie. Wieczorem mam fryzjera i babskie spotkanie, oby dziecior dał żyć ! |
||||||
|
|
|
#1950 |
|
Zakorzenienie
|
fajne
Depoison, Zosia to twarda kobita, wiedziała że będzie dłuższa przerwa i chciała pokazać na co ją stać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

"marzenie"

ja ciągle na to czekam 

przecież ma się od kogo uczyć! 
czapeczka + szaliczek
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

skleroza. ...a jak ją o rozszerzanie diety pytałam, to mówiła
myślę, że się skuszę