|
|
#2671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
Cytat:
|
|
|
#2672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz supe pomysły!!! i dlatego musi być stały monitoring i życie płaszczki. A w ramach "nagrody za wizytę" Torres dostał kalarepę. Zawsze dostawał świeży sok z marchewki. Myślicie, że poczuł różnicę?!
|
|
|
|
#2673 |
|
Zakorzenienie
|
Moderna pytałaś o antybiotyk w ciaży dopiero teraz zauważylam jak ci Nestelle odpowieziała ja brałam jak miałam tą angine ropną. Byłam już po 20 tygodniu. Podobno najgorzej brac w 1 trymestrze
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() LiwkaO ![]() ![]() A ja myślałam, że będzie spokój w pracy ale niestety myliłam się później was nadrobię ale wstawię jeszcze zakupy dla małej które zrobiłam w piątek w nocy i zapomniałam wstawić była obniżka -15% :d
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2012-12-17 o 12:53 |
|
|
|
|
#2675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To znów sie zaczynam stresowac![]() A czy siedzenie to to samo co leżenie czy jak leżeć to leżec na płasko a siedzenie też odpada?kalarepa jaka fajna nagroda
|
|
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
Moderna mój ginekolog ostatnio na wizycie powiedział mi jeszcze coś takiego " boicie się brać leki jak są potrzebne antybiotyki, czopki itd. ale na darmo brać witaminy przy dobrych wynikach to łykacie na potęgę szkoda że w większości nie to co potrzeba" - no mniej więcej tak brzmiał.
|
|
|
|
|
#2677 |
|
Zadomowienie
|
Megi anoreksja ciazowa ? No proszę... Moja słabością zawsze były słodycze i zdecydowanie niczego sobie nie odmawiam. A że w mojej rodzinie kobiety średnio w ciąży tyły między 8 a 15 kg to cóż...
Zresztą... Mogę i 30 kg przytyc byleby moje dziecko zdrowe było. Sor.. Mała leży na boku. Z jednej strony brzucha wypycha mi nogi a z drugiej główkę (: dlatego mój brzuch też taki śmieszny kształt ma (; Pani22ka Twój torresik ma fajna wagę (; i dobrze że lekarz na zimne woli dmuchać... Wybaczcie że bez cytatów ale na telefonie to masakra jest. No wracam do pracy.
|
|
#2678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tak na serio to super ,że tak czujesz. ja mojego bardzo kocham i w ogóle i w ogóle ale nie będę reklamować... starczy mi mój dzisiejszy głupi sen o obmacujących go laskach i brak sexu od 3 dni!!!!! (może dlatego taki sen..... )Cytat:
...no wieeeelkie dzięki ..... wiesz co teraz mam ochotę z Tobą zrobić .... ...... kurczę a nie myślałam jeszcze dzisiaj o coli ........... a co do wagi - to ja myślę ,że często się zdarza ,że jak dziewczyna ma nadwagę przed ciążą to mało tyje w ciąży albo prawie w ogóle - i dla niej i dla dziecka to lepiej .... ale po ciąży wcale nie jest szczupła ..... . ja za to normalnie ważę 53 - 55 (przy 171)i tak np. przed ciążą miałam 53 a teraz specjalnie dla Was weszłam na wagę (dla zdrowia psychicznego nie ważę się a ginka mnie tylko raz ważyła na początku..... ![]() ale i tak wrócę do wagi wyjściowej .... jak zawsze więc mam to w doooopie !!!! więcej nie będę się licytować - jak na razie wygrałam ....
|
|
|
#2679 |
|
Wtajemniczenie
|
Bo to jest tak, że w I trymestrze raczej nie bardzo, w II już z jakiejś tam grupy antybiotyki tak, a w III jeszcze więcej. Ale wd mnie tylko w przypadkach konieczności i właśnie zakażenia bakteriami, a nie jak w pl że większość lekarzy profilaktycznie daje antybiotyk, albo co gorsza na wirusowe zakażenia..
|
|
#2680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty i tak laska jesteś więc szybko wrócisz do swojej wagi. Ja póki co prawie 5 kg na plusie ale ja to jestem 8 tygodni za wami bo jako jedna z ostatnich będę rodzić. Ale z jedzeniem sobie nie żałuję tak więc po świętach może być +10 jak zacznę objadać się pierogami i rybą mojej mamy |
|
|
|
|
|
#2681 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja po wizycie...
Miałam kilka razy w ubiegłym tyg. niewielkie skurcze w dzien i wieczorem takie kilka-kilkunastosekundowe ale bolesne. Powiedziałam o tym gin. no i faktycznie...szyjka sie skróciła o 1 cm od ostatniej wizyty! tragedii nie ma - ma 3 cm - no ale mam zakaz sprzątania i nakaz odpoczynku...jak to powiedziała moge jedynie kartki na święta wypisać i tyle...podłączyła mnie pod KTG na koniec i rzeczywiście wychodzą skurcze!!! zrobiła od razu posiew z pochwy i zaleciła CRP. Z wynikami na środę mam przyjść na kolejne KTG. Trochę się wystraszyłam. Ja jestem z tych ADHD, wszędzie mnie pełno i nie wyobrażam sobie jak mam odpoczywać i leżeć Michasia waży już 1544 gramy jest troszkę mniejsza niż powinna - mam napisane 29/30 tydzień ciąży.A...i przytyłam jedynie 70 dag od ostatniej wizyty! łącznie mam na plusie 8,7 kg
Na zawsze." Moje 55 cm szczęścia... Michalinka - ur. 12.02.2013r. Edytowane przez LiwkaO Czas edycji: 2012-12-17 o 13:04 |
|
|
|
|
#2682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak tak wiem wiem JA CIEBIE TEZ KOCHAM nie no seryjnie jak mi dala ta puszke to od razu o TOBIE pomyslalam yhmm VANILIOWA yhmmm mowie od razu PYSZNA BYLA ![]() |
|
|
|
|
|
#2683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do kalarepy - to sama bym chciała ...- ale nie mam ![]() Cytat:
a mnie dzisiaj czekają jasełka w szkole Kuby - jest królem ..... a ja muszę coś słodkiego upiec na to "wydarzenie" a potem pewnie jak będę chciała zjeść to będę musiała ....kupić własne ciasto ...
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2012-12-17 o 13:44 |
||
|
|
|
|
#2684 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to znaczy, że byłam laseczką, skoro teraz tyję sesesese U, Maluszek już duży! Dobrze, że 888, a nie 666g Cytat:
![]() A Ty odpoczywaj... mówię Ci z własnego doświadczenia, że nudne to jest tylko przez pierwsze dni... potem się człowiek przyzwyczaja nawet jeśli ma ADHD! Ma któraś mandarynki/pomarańcze na zbyciu? okropnego smaka mam!
|
|
|
|
#2685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie dodzwonilam sie do lekarza, nie wiem, co oni ta maja za recepcje ![]() sprobuje pozniej i moze jutro mi sie uda podskoczyc.. a na razie bede brac sinupret, plukanie nosa i inhalacje.. w razie potrzeby paracetamol.. jezeli to wirusowe, to antybiotyk i tak nie pomoze.. skonczylam malowac kuchnie... prawie 3 godziny, a sciany tak malenko.. ale to pewnie przez te wszystkie kanty od szafek, okna, drzwi itp. przede mna jeszcze sypialnia... 14 m.kw., dobrze, ze tam sciany proste, to walkiem szybciej je przelece kto tu napisal o mandarynkach? ![]() no i teraz musze jeszcze do sklepu isc.. bo nie wytrzymam
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2012-12-17 o 13:15 |
||
|
|
|
|
#2686 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i brawa za Michasie - co tam waga - powinna nie powinna ... dzieci są różne a jeszcze troszkę przed nią ..... Cytat:
ja Ciebię nie kocham !!!!!!!! a u mnie fatalnie teraz ... nie mamy z kim spędzić sylwka - albo znajomi wychodzą na imprezki a my z nimi nie możemy bo dzieci.... albo Ci z dziećmi nie chcą wolą siedzieć sami i położyć spać swoje dzieci i miec spokój...... kurczę ja tam zawsze siedziałam z dzieciakami i ze znajomymi do "któreś -tam" w nocy i wszyscy byli zadowoleni no a teraz.(nawet z kubą który miał tylko 2 mies. ).... nie wiem..... dzwonimi dalej i szukamy.... już tżtowi zagroziłam ,że o teściach nie ma co myśleć
|
|
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam siostra kupiła
![]() łap bo rzucam, może doleci jakoś te 2 tys km no nic mi się nie chce, a muszę zebrać siły by odkurzyć mieszkanie
|
|
|
|
|
#2688 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dzis to już w ogóle przesada! śniło mi się, że TŻ miał na telefonie nagrane filmy erotyczne z sobą w roli głównej i z jakimiś panienkami haha aż mi się gorąco zrobiło i się obudziłam spocona hahaNo niby ok, ale trzy tygodnie temu miała ponad 4cm! i pani doktor powiedziała, że jest miękka;/
|
|
|
|
#2689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak na serio to hasło wciąż brzmi "spoczynkowy tryb życia"... ja wciąż nie wiem jak to interpretoać i nadinterpretować ![]() Cytat:
![]() ![]() a waży pięknie ![]() . i jak naszych wag nie porównuję to jednak Torres jest prawie dwa razy mniejszy ![]() poważna funkcja ![]() hehe ja mam. mój facet cały czas nie koduje, że nie mogę cytrusów. a teraz i innych (jakich?) owoców
|
|
|
|
#2690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet tak troszeczke ![]() ![]() noooo az sie sama zdziwilam, ale sama mi sis powiedziala dajac puszeczke, takiej jeszcze pewnie nie pilas - i miala racje ![]()
|
|
|
|
|
|
#2691 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Michasi duża panienka juz ja tez z tych ruchliwych i jak mi kazała teraz po pracy leżec to świruję wczoraj poł niedzieli przeleżalam i myslałam że fioła dostane ![]() Cytat:
jakby co lotnisko juz otwarte (dziś pierwszy samolot ląduje) to jak nie samochodem to można samolotem
|
|
|
#2692 |
|
Wtajemniczenie
|
Otóż to
Ale, fajnie że masz taką fajną przemianę materii że możesz wcinać słodkości i nie tyć. Super sprawa !![]() Hm jeśli chodzi o indeks glikemiczny, to na pewno banany i winogrona, o i śliwki nie są dobre bo mają b.dużo cukru. Jabłka, truskawki, maliny - lepiej. Aczkolwiek moja Babcia z cukrzycą, w ogóle musi uważać z owocami, w sensie lepiej mniej niż więcej. Dużo cukru mają też buraki, ziemniaki. Zresztą pewno Ci dadzą karteczkę i każą kupić glukometr.
|
|
#2693 | |||
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Witam też nowe mamusie! Moderna, ale Ty pracowita jesteś. Cytat:
Ale dzisiejszą wizytę u gina odwołałam, prosił tylko, by mu te wyniki przesłać mmsem. Cytat:
Cytat:
![]() Dziękuję za życzenia zdrowia. Pojechałam taksówką do lekarza, ledwo po schodach weszłam. Mam zwolnienie do Wigilii. Poprosiłam go też o zbadanie ciśnienia, bo mi w tej chorobie serce wali. Ciśnienie mam dobre, ale puls 119. Mam się nawadniać, by się nie odwodnić. |
|||
|
|
|
|
#2694 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ...to samo pomyślałam..... ..... nawet tak trochę - nie ! za to podpuszczanie !!!!!!! no i wiem ,że ta waniliowa też pyszna .....
|
|
#2695 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak się tym chwalisz, ale wiesz co... nas to nie obchodzi. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
za wizytę Michasia już duża ) niedługo 2 kg jej stuknie a szyjką się nie przejmuj, poleżysz kilka dni i się uspokoi Witaj w klubie szyjkowych
|
|
|
|
#2696 |
|
Wtajemniczenie
|
złapałam! Ale czekoladę z orzechami
|
|
|
#2697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w GK można ją czasem kupić... ale 0,33 l z tego co pamietam 4,50 zł ![]() no i dlatego na razie jem jabłko do południa. wczoraj miałam surówkę z marchewki - więc odpuściłam jabłko. ale jak ja bez buraków przeżyję?! hehe na szczęście doczytałam że awokado mogę tyle radości ![]() Muszę powiedzieć chłopu żeby mrożonki przejrzał - może coś będzie bez cukieru ![]() Nie mogę się dodzwonić do tej Kliniki chUJot normalnie - jak zwykle ![]() chciałabym mieć już zalecenia. wiedziałabym na czym stoję - a nie tylko net ![]() ooo to zdrowie!!!! pijmy! wznoszę toast rumiankiem ![]()
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2012-12-17 o 13:49 |
|
|
|
|
|
#2698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja już nie będę kusiła ![]() Obiecuje poprawę - zastanowię się nad swym zachowaniem i już tak nie bede ooooooooooooo no widzisz zeby z pomaranczy czekolada sie zrobila MAGIA |
|
|
|
|
|
#2699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wcale się nie chwalę, tylko piszę, że można - bo jak widać można nie przytyć co do obchodzenia, pisz za siebie
|
|
|
#2700 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam co do tego wątpliwości
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:21.

05.07.2008 

To znów sie zaczynam stresowac
czy jak leżeć to leżec na płasko a siedzenie też odpada?

i brak sexu od 3 dni!!!!!
)
......