MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-17, 10:20   #2641
Malpka
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja mam chyba grypę. Jutro idę do lekarza. Bolą mnie mięśnie, mam gorączkę, nie mam apetytu i ogólnie zdycham. Co tu robić?Muszę chyba odwołać jutrzejszą wizytę u gina i spotkanie w banku w sprawie wniosku kredytowego
oj zdrówka zyczę

Cytat:
Napisane przez AniolekGirl Pokaż wiadomość
Witam!

Na tym wątku jestem new, trochę się przedstawię.
Asia, jutro zaczyna się 24 tydzień ciąży. Na razie usg sugeruje, że będzie dziewczynka Akurat jutro kolejne badania, więc zobaczymy, czy coś nie urosło
Nie przeczytałam wątku w całości... masakrycznie dużo już napisałyście
Zaczynam powoli rozglądać się za wyprawką do maleństwa. Jakie kupowałyście łóżeczka i gdzie? Na necie pewnie takiej wyjdzie.
Pozdrawiam brzuchaczki
witaj ja łózeczko kupowałam na allegro prawie 4 lata temu

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
to zaczynam odliczanie...10....

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! i proszę też o kciuki za moją
wow
i kciuki za wizyte

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
A ja już po wizycie. Mam b. Dobre wyniki żelaza(: mała ułożona wspak tak jak myślałam. Ja mam 1 kg na plusie... W sumie myślałam że będzie więcej. Ale nie narzekam od początku już 5 kg jest.
Nastepna wizyta 7 stycznia a usg 16 stycznia...

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
poza tym spałam dziś 5 godzin, bo córcia w nocy płakała i nie mam pojęcia co się jej działo.. siły nie mam..
może jej sie cos sniło?
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 10:35   #2642
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Kochana, mi w pierwszej ciąży poleciała hgb najbardziej pod koniec ciąży. Do porodu jechałam jak miałam trochę ponad 9 a po porodzie miałam ponad 7. Zaczęła rosnąć i dopiero mnie wypisali z małym.
A właśnie - wcinasz mięcho?
Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
A do tej pory zmieniłaś coś w diecie, w sensie te buraki, mięso czy tylko suplementacja ? Pytam z ciekawości.

Właśnie nie jadałam wołowiny za często a prędzej filety z kurczaka itp
Piłam sok z buraków, jajka często i warzywa zielone ale nic to nie dało dlatego jutro kupuję wołowinę i jem codziennie może to pomoże.

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Oglądam DDTVN, ma być temat o tym ile tyją kobiety w ciąży i czemu się licytują, która mniej. Dziwne, ja się nie licytuję. Przytyłam 16 i jest mi z tym bardzo dobrze
Ooo wreszcie jakaś konkretna waga a nie po 3kg ja mam 10kg na plusie a co

Edytowane przez monicca1989
Czas edycji: 2012-12-17 o 10:32
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 10:49   #2643
Sorceresss
Wtajemniczenie

HEJKA

Cytat:
Witam!

Asia, jutro zaczyna się 24 tydzień ciąży. Na razie usg sugeruje, że będzie dziewczynka
cześć dziewczyny!!!

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
ale zagoniony weekend w sobote bylismy w ikei i caly dzien nam zajely zakupy i transport.. mieszkanie zawalone (doslownie!)
wczoraj maz kladl tapety w sypialni i w kuchni, a ja bede dzisiaj malowala sciany, wieczorem czeka nas rozbiorka starej szafy i lozka... pozniej kolejne 2 wieczory bedziemy kladli panele, i montaz mebli... ale to pewnie po swietach, gdyz w sobote wyjezdzamy do tesciowej
no to się szykują pracowite dni.... fajnie

Cytat:
dopisek: u nas to super zadziałało, na mojego 30 urodziny, pojechaliśmy do Barcelony na mecz FC Barcelony. Akurat wtedy moja szwagierka tam mieszkała więc nocleg mieliśmy u niej a i z biletami nieco pomogła, ale i tak powiem Ci że do dzisiaj - Mąż totalnie wspomina to, na dodatek nawet ja się nie nudziłam, bo jednak takie duże wydarzenia sportowe nawet na średnio zainteresowanych (ja) robią wrażenie U nas akurat Mąż wiedział tylko że jedziemy na weekend, zdziwił się na maks jak pojechaliśmy na lotnisko, a potem to już zdziwienie goniło zdziwienie. W Barcelonie już byliśmy wcześniej, no ale jak się zorientował, że to nie jest taki zwykły weekend to naprawdę był w szoku Super wspomnienia to wd nie najlepszy prezent
zabierzesz mnie gdzieś na urodziny? Mogą być Twoje

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
wogóle mam jakiegoś doła i wszystko za co się biorę zaczyna mnie przerastać ...

ehhhh... to się wyżaliłam ... przepraszam...
wyżalaj się, wyżalaj!
I głowa do góry...

Cytat:
no to kolejna odlicza!
gratuluję

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Dzieńdobry
odebrałam wyniki i nie mogłam uwierzyć od ostatniej wizyty jem żelazo i hemoglobina dalej spadła już mam 10,8 a co najlepsze w tym miesiącu spadła najwięcej o 0.8. A wcześniej różnie o 0.4-0.6
Czytałam, że spada do 30t mam nadzieję że to prawda bo nie wiem co to będzie. Muszę zmienić dietę i wcinać więcej produktów zawierających żelazo.
skąd ja to znam mnie po żelazie w tabletkach i nie zmienianiu diety nadal spadała krew... miałam się wziąć za siebie a od tygodnia nadal coś mi dieta nie idzie... w lodówce szpinak i brokuły codziennie na mnie patrzą i mówią: ZRÓB COŚ ZE MNIE!

Cytat:
A ja już po wizycie. Mam b. Dobre wyniki żelaza(: mała ułożona wspak tak jak myślałam. Ja mam 1 kg na plusie... W sumie myślałam że będzie więcej. Ale nie narzekam od początku już 5 kg jest.
klask i: ułożona wspak? tzn główką u góry?

Eh... ale dzisiaj pospałam.... aż wstyd! Trzeba się ubrać i coś działać

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 10:51   #2644
czarny flamaster
Zadomowienie

Byłam wczoraj u rodziców i rozmawiałam z moim 10letnim bracie o dzidziusiu. Myślałam, że padnę.

Wstępem: Bartosz ma 10 lat. Urodził się gdy miałam lat 15, ale pomimo różnicy wieku mamy świetny kontakt- graliśmy i oglądaliśmy razem Potter`a, słuchamy podobnej muzyki itd . To moje kochane słoneczko!

[B]artosz, [J]a

B: A wiesz, że Twój dzidziuś zjada Ci obiadek? Ty coś jesz, a on już am! i Ci to zjada.
J: Wiem Bartoszu, dlatego teraz jem dwa razy tyle by nie zdążył zjeść mi wszystkiego. W Wigilię będziemy walczyć o jedzenie!
B: Eeeeej! Nie możesz mi zjeść wszystkiego!

Chciałam zmusić maluszka do ruszania się by mały poczuł jak kopie. Bartosz stwierdził, że nie chce czuć jak kopie, bo będzie go to bolało, a poza tym, że mu się to kojarzy.

Powinnam też zmienić imię dziecku, bo on nie zna żadnego Sławka i będzie zapominał jak siostrzeniec się nazywa.

Najbardziej jednak rozwaliło mnie jego zdanie co do wigilijnego "przemawiania ludzkim głosem". Mamy pieska. Jay Jay`a.
B: A co jeśli Jay Jay nie wie, że tak ma na imię? A co jeśli się odezwie w Wigilię i będzie myślał, że nazywa się Stefan?

Co do wagi w ciąży- moja mama mówi, że ona chyba ze 30 przytyła, a notabene jest niższa ode mnie naprawdę szczupła. Nosi rozmiar s/m, a ja l/xl. Waga mi skoczyła, ale nie mam jeszcze żadnego rozstępu

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 10:51   #2645
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
kochane brala ktoras z Was antybiotyki w ciazy?
trzymam kciuki za wizyte
ja brałam duomox
Cytat:
A ja zaraz na wizytę zbierać się będę (o 8.45 mam)
trzymamy kciuki

Cytat:
Witam się po weekendzie! gaduły!!!

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! i proszę też o kciuki za moją
no kochana już nie długo ja w środę będę miała magiczne 3 z przodu
trzymam kciuki za wizyte. ciekawe ile twoja Miśka już waży

Cytat:
Nastepna wizyta 7 stycznia a usg 16 stycznia...

Cytat:
Ooo wreszcie jakaś konkretna waga a nie po 3kg ja mam 10kg na plusie a co
oj ja też mam napewno +10kg, boje się ważyć znowu

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 10:54   #2646
myaja
Rozeznanie

dziewczyny... jakiego ja mam przystojnego męża ...
ja stwierdzam, że zakochuje się w moim 'uszalu' codziennie a jak się ubierze w garnitur ... albo co lepsze w szorty na plaży ... ehhhhh...
brunet, 195cm, minimalny zarost (mój wywalczony ), ćwiczący na siłowni (haha jednak nadczynność serca daje plusy ) ... dobrze że ma już gps'a na dodatek ma tyyyyle plusów że czasem sama się zastanawiam jakim cudem to właśnie mnie się trafił taki okaz... oczywiście nie żebym narzekała
ostatnio mi powiedział, a raczej do szedł do wniosku, że on to się chyba we mnie jeszcze raz zakochał... bo tak ślicznie wyglądam z brzuszkiem ...
ehhhh... to sobie pofolgowałam... i teraz rozbestwiłam się nad swoją skromnością a co tam... mój skarb to się chwalę nieeee

Szwagier już przygotowany do operacji!!!
ma ogolone uda w razie potrzeby przeszczepu kości ... ręka tez ogolona w razie ... amputacji ...
a mój mąż siedzi przed rozmowa kwalifikacyjną... ja nie wiem jak on to przetrwa ...

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

co do wagi... u nas na razie +9kg i mamy 26tc ...
sadze że moje 'założenia' jakże ambitne co do wagi MAX +11kg w całej ciąży pójdą w łeb... ale pofolgowałam sobie ostatnio z słodyczami ... ehhh... ja niedobra muszę odpuścić bo z tego to nic ...
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 11:03   #2647
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:

co do wagi... u nas na razie +9kg i mamy 26tc ...
sadze że moje 'założenia' jakże ambitne co do wagi MAX +11kg w całej ciąży pójdą w łeb... ale pofolgowałam sobie ostatnio z słodyczami ... ehhh... ja niedobra muszę odpuścić bo z tego to nic ...
no to brawo dla mężolinki!

Ja nie zakładałam wagi do przytycia w ciąży... łatwo mi się przybiera, średnio łatwo zrzuca.... Dlatego jestem szczęśliwa, że mam te +8 do tej pory.... A czego jak czego, ale słodyczy sobie w ciąży za Chiny Ludowe nie odmówię

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 11:09   #2648
Dragusia88
Zakorzenienie

a ja wczesniej sobie pozwalam na slodycze i bylo 4kg w mc , potem zaprzestalam slodyczy i tez bylo 4kg w mc wiec bez sensu rezygnowac

Stary 2012-12-17, 11:10   #2649
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
dzieki, na allegro ok 100zł.
zapytam kiedys w aptece z ciekawosci i chyba bym sie zdecydowala na ten jak jest sprawdzony
no zapytaj, może jakaś promocja będzie

Cytat:
a ja zmykam zaraz do lekarza... mam chyba zapalenie zatok.. boli masakrycznie..
zdrówka

ja nie brałam

Cytat:
dopisek: u nas to super zadziałało, na mojego 30 urodziny, pojechaliśmy do Barcelony na mecz FC Barcelony. Akurat wtedy moja szwagierka tam mieszkała więc nocleg mieliśmy u niej a i z biletami nieco pomogła, ale i tak powiem Ci że do dzisiaj - Mąż totalnie wspomina to, na dodatek nawet ja się nie nudziłam, bo jednak takie duże wydarzenia sportowe nawet na średnio zainteresowanych (ja) robią wrażenie U nas akurat Mąż wiedział tylko że jedziemy na weekend, zdziwił się na maks jak pojechaliśmy na lotnisko, a potem to już zdziwienie goniło zdziwienie. W Barcelonie już byliśmy wcześniej, no ale jak się zorientował, że to nie jest taki zwykły weekend to naprawdę był w szoku Super wspomnienia to wd nie najlepszy prezent
wow super prezent

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

wszystkim to buziaka a mi jakas smutna minka przypadła
współczuje potłuczonego tyłka
ojjj błąd na klawiaturze, oczywiście miał być buziak

Cytat:
Uważaj na siebie i może zamień się miejscem z TŻ ja się zamieniłam bo męczyło mnie przełażenie w nocy przez niego a jeszcze jak mnie kłuje zawsze w nodze to już wogóle nie mogłąm wyjść od ściany.
chętnie bym się zamieniła, ale wtedy nie będę mogła spać na lewym boku :/ bo ja muszę być zawsze odwrócona plecami do męża

Cytat:
Byłam wczoraj u rodziców i rozmawiałam z moim 10letnim bracie o dzidziusiu. Myślałam, że padnę.

Wstępem: Bartosz ma 10 lat. Urodził się gdy miałam lat 15, ale pomimo różnicy wieku mamy świetny kontakt- graliśmy i oglądaliśmy razem Potter`a, słuchamy podobnej muzyki itd . To moje kochane słoneczko!

[B]artosz, [J]a

B: A wiesz, że Twój dzidziuś zjada Ci obiadek? Ty coś jesz, a on już am! i Ci to zjada.
J: Wiem Bartoszu, dlatego teraz jem dwa razy tyle by nie zdążył zjeść mi wszystkiego. W Wigilię będziemy walczyć o jedzenie!
B: Eeeeej! Nie możesz mi zjeść wszystkiego!

Chciałam zmusić maluszka do ruszania się by mały poczuł jak kopie. Bartosz stwierdził, że nie chce czuć jak kopie, bo będzie go to bolało, a poza tym, że mu się to kojarzy.

Powinnam też zmienić imię dziecku, bo on nie zna żadnego Sławka i będzie zapominał jak siostrzeniec się nazywa.

Najbardziej jednak rozwaliło mnie jego zdanie co do wigilijnego "przemawiania ludzkim głosem". Mamy pieska. Jay Jay`a.
B: A co jeśli Jay Jay nie wie, że tak ma na imię? A co jeśli się odezwie w Wigilię i będzie myślał, że nazywa się Stefan?

Co do wagi w ciąży- moja mama mówi, że ona chyba ze 30 przytyła, a notabene jest niższa ode mnie naprawdę szczupła. Nosi rozmiar s/m, a ja l/xl. Waga mi skoczyła, ale nie mam jeszcze żadnego rozstępu
super!!
Stary 2012-12-17, 11:12   #2650
klementyna1
Zakorzenienie

[QUOTE=czarny flamaster;38171319

Oglądam DDTVN, ma być temat o tym ile tyją kobiety w ciąży i czemu się licytują, która mniej. Dziwne, ja się nie licytuję. Przytyłam 16 i jest mi z tym bardzo dobrze [/QUOTE]

Też oglądałam,ale ja mam już 10 kg na plusie i dobrze mi z tym.....

Miałam wczoraj wątpliwą przyjemność wylądować na Izbie Przyjęć.....
leżałam w domu prawie cały weekend, bo chce żeby mi ta szyjka się wydłużyła, ale za kazdym razem jak wstawałąm, to zaraz brzuch robił sie jak kamień....A wczoraj wieczorem zaczął pobolewać jak na okres.... Dzwonie wieczorem do ginki, a ona, ze na odleglosc nic mi nie poradzi, ze jak boli jechac na pogotowie. No i mąz wrócił z pracy i pojechaliśmy... Czekaliśmy 1 godzinę na lekarza, bo miał zabieg jakiś, poza mną nikogo w poczekalni nie było. Przyszedł doktor, mówie, ze ma krókawą szyjke i twardnienia brzucha i pobolewania, zbadał i tak: Szyjka na szczęscie twarda..i ciut dłuższa 28mm (we wtorek było 25mm). Dodstałam jeszcze jakies czopki rozkurczowo, dalej no-spe forte i magnez łykac i polegiwac, ale nie plackiem kazał. Jak nie przejdzie po 2-3 dniach kontaktować się ze swoim lekarzem. Mam jakis lekki stan zapalny, no i ta szyjke kazał obserwowac i mowił,że szkoda, ze nie wiemy jaka była na początku ciązy, bo moze taka moja uroda po prostu... Dziś brzuszek miękki na szczęscie, troche sie uspokoiłam po tej wizycie- moze była ona na wyrost, ale wole dmuchac na zimne. Poza tym badali mi puls małego 140, rzucił okiem na USG-dopochwowo i przez brzuch.
Takze teraz juz spokojniejsza, poleguję sobie według wskazań a jutro zadzwonie do ginki powiem jej co i jak
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 11:15   #2651
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
leżałam w domu prawie cały weekend, bo chce żeby mi ta szyjka się wydłużyła, ale za kazdym razem jak wstawałąm, to zaraz brzuch robił sie jak kamień....A wczoraj wieczorem zaczął pobolewać jak na okres.... Dzwonie wieczorem do ginki, a ona, ze na odleglosc nic mi nie poradzi, ze jak boli jechac na pogotowie. No i mąz wrócił z pracy i pojechaliśmy... Czekaliśmy 1 godzinę na lekarza, bo miał zabieg jakiś, poza mną nikogo w poczekalni nie było. Przyszedł doktor, mówie, ze ma krókawą szyjke i twardnienia brzucha i pobolewania, zbadał i tak: Szyjka na szczęscie twarda..i ciut dłuższa 28mm (we wtorek było 25mm). Dodstałam jeszcze jakies czopki rozkurczowo, dalej no-spe forte i magnez łykac i polegiwac, ale nie plackiem kazał. Jak nie przejdzie po 2-3 dniach kontaktować się ze swoim lekarzem. Mam jakis lekki stan zapalny, no i ta szyjke kazał obserwowac i mowił,że szkoda, ze nie wiemy jaka była na początku ciązy, bo moze taka moja uroda po prostu... Dziś brzuszek miękki na szczęscie, troche sie uspokoiłam po tej wizycie- moze była ona na wyrost, ale wole dmuchac na zimne. Poza tym badali mi puls małego 140, rzucił okiem na USG-dopochwowo i przez brzuch.
Takze teraz juz spokojniejsza, poleguję sobie według wskazań a jutro zadzwonie do ginki powiem jej co i jak
to dobrze ze wszystko ok i lezenie pomoglo

Stary 2012-12-17, 11:19   #2652
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
może jej sie cos sniło?
też tak myślę, bo taka na wpół obudzona była, cały czas coś mówiła i płakała.. ech.. dobrze, że chociaż teraz ma humor świetny..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 11:21   #2653
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
ojjj błąd na klawiaturze, oczywiście miał być buziak

Cytat:
lepiej pojechac i żeby okazało sie ze jest ok niz zaniedbać
ja teraz jak wiem ze cos sie tam dzieje to chętnie bym codziennie jeździła na IP żeby sprawdzili czy jest ok Na szczeście za 10 dni usg mam nadzieje ze do tego czasu nic sie nie pogorszy
Stary 2012-12-17, 11:23   #2654
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie nie jadałam wołowiny za często a prędzej filety z kurczaka itp
Piłam sok z buraków, jajka często i warzywa zielone ale nic to nie dało dlatego jutro kupuję wołowinę i jem codziennie może to pomoże.
Hm no właśnie ja czytałam gdzieś, że żelazo w tabletkach jest bardo słabo przyswajalne, jak coś to zastrzyki. I sama jestem ciekawa jak dieta wpłynie na moje poziomy żelaza, brokuły to jemy tak raz w tygodniu, teraz postaram się mięso czerwone ze dwa razy dorzucić no i dziś powinny być gotowe te buraczki...

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
:

Ja nie zakładałam wagi do przytycia w ciąży... łatwo mi się przybiera, średnio łatwo zrzuca.... Dlatego jestem szczęśliwa, że mam te +8 do tej pory.... A czego jak czego, ale słodyczy sobie w ciąży za Chiny Ludowe nie odmówię
Też tak mam !

klementyna
no to przynajmniej zerknęli na Ciebie i się uspokoiłaś.
Stary 2012-12-17, 11:24   #2655
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Witam!

Asia, jutro zaczyna się 24 tydzień ciąży. Na razie usg sugeruje, że będzie dziewczynka Akurat jutro kolejne badania, więc zobaczymy, czy coś nie urosło
Zaczynam powoli rozglądać się za wyprawką do maleństwa. Jakie kupowałyście łóżeczka i gdzie? Na necie pewnie takiej wyjdzie.
Pozdrawiam brzuchaczki
witam i gratuluje dziewczynki

qrde wczoraj zrobilismy tylko jedna rundke z rzeczami, a sie nameczylam haha - juz sobie wyobrazam jak bedzie z rozpakowywaniem - SEGREGACJA bedzie konieczna

poza tym caly dalszy dzien gralismy znowu w karty ahaha, dawno sie tak nie ubawilam.
no i w koncu przyszedl czas by podzielic sie potrawami swiatecznymi - mloda do nas przylatuje, lecz idziemy do naszego wspolnego znajomego - plus jedna nasza ( moja i sis ) kolezanka i kolega ( moj i Tomka ).
no i stwierdzilam ze zrobie kutie - i pytam sie Agi
''- czy znajde tutaj mak''
--' taaa znjadziesz sie w kiciu po maku ' odp Aga
zbytnio jej nie zrouzmialam, wiec prosze o wytlumaczenie. no i dostalam ze przeciez z maku robi sie opium i w Norwegii mak jest zabronioy do hodolwi bo to nakrotyk i mozna isc siedziec. aaaa mialam taka nadzieje ze uda sie w puszecce mase makowa kupic, ale mam nadzieje ze moze u ''ruska'' w sklepie uda mi sie upolowac, a jak nie w tym roku nie bedzie Kuti, w sumie w tamtym tez nie bylo i dalismy rade.

ogolnie WITAM sie w nowym tygodniu
Gratuluej zaczetych i skoczonych
i za tygodniowe wizyty

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 11:26   #2656
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
a ja wczesniej sobie pozwalam na slodycze i bylo 4kg w mc , potem zaprzestalam slodyczy i tez bylo 4kg w mc wiec bez sensu rezygnowac
Cudowne podejście
Bo jak nie teraz, to kiedy?
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 11:31   #2657
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
no i stwierdzilam ze zrobie kutie - i pytam sie Agi
''- czy znajde tutaj mak''
--' taaa znjadziesz sie w kiciu po maku ' odp Aga
zbytnio jej nie zrouzmialam, wiec prosze o wytlumaczenie. no i dostalam ze przeciez z maku robi sie opium i w Norwegii mak jest zabronioy do hodolwi bo to nakrotyk i mozna isc siedziec. aaaa mialam taka nadzieje ze uda sie w puszecce mase makowa kupic, ale mam nadzieje ze moze u ''ruska'' w sklepie uda mi sie upolowac, a jak nie w tym roku nie bedzie Kuti, w sumie w tamtym tez nie bylo i dalismy rade.
Nooo podobnie jak alk powyżej 60 procent heh, mój Mąż był w szoku jak sprawdzali z kolegą przed naszym urlopem kiedyś, oni akurat chcieli zabrać spirytus 98 % (techniczny) bo do czegoś tam związanego ze sprzętem był im potrzebny, no ale jak przeczytali o karach to zrezygnowali i musieli sobie radę dać bez
Stary 2012-12-17, 11:33   #2658
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
No ja tam nie mam się czym licytować. Pewnie jestem średnia. Chociaż zauważam skromnie, że tu u nas jakaś anoreksja ciążowa jest uprawiana. Bo jak można przytyć np. 5 tylko? No jak?
Największa dla mnie atrakcja małego przyrostu wagi, to mało do zrzucenia po ciąży
też zauważam, że tu anoreksja jakaś się szerzy. dlatego ja się swoimi 11 kg na plusie nie chwalę za często

Cytat:
przynajmniej się uspokoiłaś
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 11:44   #2659
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Też oglądałam,ale ja mam już 10 kg na plusie i dobrze mi z tym.....

Dobrze, że pojechałaś przynajmniej jesteś spokojniejsza
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 11:46   #2660
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Jak masz w płynie ten sinupret to można się nim inhalować 3 razy dziennie od razu odczuwa się ulgę. A paracetamol na pewno lepszy od antybiotyku, no chyba że już inne metody nie pomagają i ma się potwierdzenie, że zakażenie ma charakter bakteryjny, bo niestety w pl i na wirusy przepisują - co jest jakimś niezłą abstrakcją !
Sinupret nie służy do inhalacji, a jak ktoś chce sobie wykańczać śluzówki wduchaniem 19% alkoholu w dodatku mając je i tak kruche w ciąży to wolna wola
http://www.bionorica.pl/produkty/sin...a_pacjenta.pdf

Cytat:
No ja tam nie mam się czym licytować. Pewnie jestem średnia. Chociaż zauważam skromnie, że tu u nas jakaś anoreksja ciążowa jest uprawiana. Bo jak można przytyć np. 5 tylko? No jak?
Największa dla mnie atrakcja małego przyrostu wagi, to mało do zrzucenia po ciąży
Można - ja schudłam 12 kg, pewnie w sumie więcej, bo przecież ileś tam idzie na tym etapie na płód, macicę, łożysko itd. Nie mam żadnych zachcianek, nadal wymiotuję. Nie mam anemii, infekcji, zaburzeń hormonalnych... Jak tak dalej pójdzie to pewnie po porodzie będę ważyć mniej niż przed ciążą. Wczoraj kupiłam sobie nowe dżinsy ciążowe, bo stare z początku ciąży z d mi zlatują - poprzednie rozmiar 46, teraz 42 - przed ciążą pewnie nie wciągnęłabym ich na biodra nawet, teraz są w sam raz.

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 12:04   #2661
kasia86bgo
Zakorzenienie

ano OC dużo innych rzeczy tez jest zabronione

ja mam dziś naprawdę mega Lenia Poniedziałkowego

ale za to cos zabawnego

nestlle pozwolę ci LIZNĄĆ puszeczkę

siostra mi kupila, az sie zdziwilam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2606.jpg (171,4 KB, 13 załadowań)

Stary 2012-12-17, 12:04   #2662
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Dzieńdobry
odebrałam wyniki i nie mogłam uwierzyć od ostatniej wizyty jem żelazo i hemoglobina dalej spadła już mam 10,8 a co najlepsze w tym miesiącu spadła najwięcej o 0.8. A wcześniej różnie o 0.4-0.6
Czytałam, że spada do 30t mam nadzieję że to prawda bo nie wiem co to będzie. Muszę zmienić dietę i wcinać więcej produktów zawierających żelazo.
ojeju to ja juz sie boje co z moimi wynikami, mam 10.9 i zaczęłam wcinać zelazo z nadzieją ze mi się poprawią , a do 30 tygodnia jeszcze troche zostało hmmm

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 12:14   #2663
pani22ka
Zakorzenienie

hehe oglądałyście ten program?! więc gin mówił, że chudnięcie w ciąży to objaw patologii (albo coś się dzieje, albo kobieta była za gruba przed ciążą) - także
(ja byłam obiektywnie za gruba, bo wyniki mam dobre )

Cytat:
cieszy takie wyznanie

Cytat:
troche sie uspokoiłam po tej wizycie- moze była ona na wyrost, ale wole dmuchac na zimne.
też tak uważam. lepiej pojechać raz za dużo niż raz za mało...
Cieszę się że OK

Po wizycie. Mam skierowanie do Kliniki Chorób Metabolicznych CMUJ. Oczywiście dodzwonić się nie mogę
Torresik fika, waży 888 g (oczywiście panika że mało, doktorek: "to nie tucznik, waga prawidłowa"), szew trzyma, łozysko nisko i do obserwacji. Z emocji zapomniałam recepty.

Pytałam o łożysko - niskie, z przodu. Je trzeba obserwować, ale nie ma wpływu na nasze Maluszki w tej chwili.
aaa i bez USG łożyska sprawdzić nie sposób (wg mojego doktorka)

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 12:18   #2664
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
hehe oglądałyście ten program?! więc gin mówił, że chudnięcie w ciąży to objaw patologii (albo coś się dzieje, albo kobieta była za gruba przed ciążą) - także
Ja uważam, że jak to mawia moja Babcia " schudnąć zawsze można, zmądrzeć niekoniecznie"

Cytat:
Po wizycie. Mam skierowanie do Kliniki Chorób Metabolicznych CMUJ. Oczywiście dodzwonić się nie mogę
Przez ten cukier ? No, no zapobiegliwy Pan dr, ale lepiej sprawdzić fakt !

Edytowane przez ObserwujeCie
Czas edycji: 2012-12-17 o 12:27 Powód: złe cytowanie
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 12:19   #2665
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
to ja tez ewidentnie byłam za gruba, chociaż startowe miałam 89 kg.
a wczoraj waga pokazała 87,5
z czego już miałam we wrześnio 81 kg - wiec po mału przybieramy

no ale według mnie jest to indywidualna sprawa każdej z nas, może jakoś genetycznie uwarunkowane. moja mam ze mną przytyła tylko 12 kg. jest raczej dość szczupła osoba. wiec myślę ze może jakoś w te stronę trza patrzeć.

no ale rożnie to bywa - raz idzie w dupcie raz idzie w brzuszek

Stary 2012-12-17, 12:25   #2666
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

kurde coś mi nawala wizaż.
Stary 2012-12-17, 12:28   #2667
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

Przez te cukier ? No, no zapobiegliwy Pan dr, ale lepiej sprawdzić fakt !
powiedział, że teraz mam odstawić cukry (zrobione już w czwartek), pewnie dieta wystarczy, ale chce by to monitorował specjalista.

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
no ale według mnie jest to indywidualna sprawa każdej z nas
oczywiście. i żaden powód do dumy że się waży mniej niż przed ciążą (wciąż o 1 kg )... równie dobrze mogłabym teraz ważyć +20 - jaki mam na to wpłwy ?!
jem (jadłam ) rzeczy, których przed ciążą nie tykam - białe pieczywo (jak była ochota), majonez, masło, soki, żelki....

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 12:29   #2668
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
No ja wiem, że byłam otyła - ale nie zgodzę się z tym, że chudnięcie w ciąży to objaw patologii - bo jak nie mam apetytu i jem dużo mniej niż przed ciążą i dodatkowo nie jem wielu tuczących rzeczy, które jadłam przed - no to z czego mam tyć?

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 12:30   #2669
nestelle
Zakorzenienie

cześć laseczki ,
ja dzisiaj w mega fajnym nastroju , wyspałam się ,głupi sen miałam ..... ,że do mojego tżta przychodziły laski ćwiczyć na siłce i przy okazji go macały itp.a on mi się tym chwalił... jak wleciałam do nich na tą siłke to zrobiłam taki sajgon,że .......
ja z tych nie zazdrośnic więc fajnie czasami poczuć coś takiego - ale tylko we śnie !!! jak się obudziłam to odrazu się ucieszyłam ,że nic takiego się nie stało .... no i do teraz humor pozostał....
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Moim zdaniem rozmawiać dużo rozmawiać i wyznaczać granice. Mówię z perespektywy 11-latki- jak zbroiła, była kara- i musiała ja odbyć. Raz zrobiła mi cyrk z rykiem w sklepie- miała 2 lata- i się skończyło. Nie było histerii, nie słuchania- mówię tylko raz, potem stanowczo wyciągam konsekwencje. ( Alem terrorystka, co) Nie mam problemów z zachowaniem, jak się cos dzieje przychodzi najpierw do mnie, nawet najbardziej błahe, czy smieszne problemy rozwiązujemy z pełną powagą. Rozmawiamy o wszystkim, łacznie z dojrzewaniem....wiem w kim się kocha(), kto ja denerwuje...Nigdy się za nia nie wstydziłam.
I chyba robie dobrze- bo jak patrzę na inne dzieci w jej szkole, słownictwo, zachowanie pyskowanie do rodziców ( o ile nie jestem zwolenniczka bicia, to przy paru dzieciakach chyba bym nie wytrzymała) czy nauczycieli, szwendanie sie po osiedlu ( dziwi mnie co na to rodzice) w godzinach wieczornych jak jest już ciemno- to myslę sobie ja z tym moim dzieckiem mam raj!
ja podobnie ...... konsekwencja , zasady i duuuużo miłości !!!

Cytat:
W ogóle trzymajcie kciuki, aby nic mi nie wypadło i we wtorek zrobiła tą glukozę, bo już lepiej się czuję i mogę iść

Cytat:
Witam!

cześć , gratuluje córeczki !
Cytat:
Ja mam microlife NC 100
jesteśmy bardzo zadowoleni, nawet przed chwilą mierzyłam, bo Julia od 2 dni ma temperaturę rano i wieczorem koło 37,7

No i mam napisane, że jest polecany przez lekarzy.

Tylko trzeba patrzeć, bo ten microlife ma różne modele, ja mam akurat NC 100

tu znalazłam ten mój
http://allegro.pl/microlife-nc100-te...840868824.html

my kupiliśmy w aptece za 120zł.
ja też mam micrilife ale inny model- kupowałam kilka lat temu i też baterie trzymają do dziś .
Cytat:
a ja zmykam zaraz do lekarza... mam chyba zapalenie zatok.. boli masakrycznie..
ja brałam w poprzedniej ciąży - 2 tyg.przed porodem . ale miałam już ostre zapalenie oskrzeli i musiałam .
Cytat:
nestelle ja lubię zawsze jakieś spersonalizowane prezenty. Twój TŻ uprawia chyba sport, no ale podejrzewam, że gadżety wszystkie ma. Ale ogląda też chyba pasjami wszystkie sztuki walki, może więc bilet na jakąś galę bokserską czy inna tam sztuka walki (nie znam się ) na żywo, nie koniecznie w pl, od Was do Berlina blisko, a taki wspólny weekendzik we dwójkę, bez dzieciaków plus takie widowisko na żywo to by mogło być coś.

dzięki , faktycznie fajny pomysł - no i ten wasz wyjazd - super sprawa!!! muszę pooomyśleć .... nie chcę niczego kupować w typie zegarka bo już ode mnie dostał 2 - a zresztą oboje jesteśmy w tym względzie podobni - wolę mieć jeden,dwa ale konkretny - dobry .
Myślałam ,też nad wykupieniem treningu personalnego z takim tam jednym kulturystą albo zamówię mu ryby za którymi się rozgląda ....

Cytat:
hej dziewczyny po weekendzie ...
u nas leci... mąz na 10ta idzie na ta rozmowę do banku jeju widzę jak się stresuje... żal mi go... ... wie, że jak nie ta praca to będzie cholernie ciężko znaleźć coś innego ...

poza tym okazało się że szwagier leży od wczoraj na oddziale i UWAGA: na ostatniej kontroli popatrzyli na nie to zdjęcie co trzeba tj. innego pacjenta!!!
i teraz nie wiadomo czy wyników też nie pomylili i zamiast podejrzenia łagodnego raka kości bd miał np. złośliwego ... nosz kur*a bo inaczej sobie nie powiem ... jak można się pomylić w takiej sprawie??? od początku mówiłam że ten lekarz jest dziwny... bo czy dobrze czy źle on cały czas mów że 'wszystko jest dobrze' ... idiota czy jak... i teraz nie wiadomo nawet co on właściwie ma w ręce bo dopiero teraz bd mu ją prześwietlać i stwierdzając co jest grane

żeby było tego mało mój brat zakomunikował nam wczoraj ze zostają w stanach na następne 2lata
są już 6msc legalnie ale chcą zostać nielegalnie na następne ok 2 lata... tam chcą wsiąść ślub a raczej przyrzeczenie kościelne i mieć dziecko a zaraz po porodzie wracać do polski... ehhhh... już ich nie widziałam ponad rok czasu bo rozminęliśmy jak my byliśmy w uk oni wyjechali... a ja się boję że oni jak już zostaną na te 2 lata to nawet i za 10siec nie wrócą ... mama się popłakała na to wszystko a tata chodzi jak struty... i wcale się im nie dziwie bo to jednak ich dziecko i to jeszcze gówniarz bo ma 23 lata więc w tym wieku to co poniektórzy dopiero zaczynają wchodzić w dorosłość ... z drugiej strony wcale się im nie dziwie nie bd mieć w pl pracy... chcą kupić mieszkanie... ale mimo wszystko smutne to takie ...
chcą przełożyć ślub kościelny z sierpnia tego roku na 2014/2015 ... choć wtedy to bd raczej coś jak odnowienie przysięgi małżeńskiej biorąc pod uwagę że wezmą to przyrzeczenie kościelne w stanach ...

sprawa się komplikuje z chrzestnymi... bo miał być on chrzestnym ... a teraz tak na prawdę nawet nie mam kogo wsiąść od mojej strony...

bez sensu miałam ten weekend i w ogóle MEGA bolą mnie plecy i głowa mi taaaaak napiernicza, mam smarkate dni, stresuje się wszystkim, zaczyna mnie lekko przerażać całokształt pracy i życia, nadal nie mamy planów co do wigilii a w ostatni weekend w przeciągu 30" moi teściowe pokazali na co ich stać ... jeszcze spotkałam się z znajoma taką z LO której wieki nie widziałam... i co? robi karierę w wawie, ma mieszkanie, maż prężną firmę, dziecko w drodze... ehhhh... tak wiem, cholera wie na ile to wszystko jest prawdą o ile wogóle jest prawdą... ale jednak ...
wogóle mam jakiegoś doła i wszystko za co się biorę zaczyna mnie przerastać ...

ehhhh... to się wyżaliłam ... przepraszam...
za pracę !
co do sytuacji szwagra - to masakra i obłęd !!! nie komentuję , no ale lepiej aby we wszystkim się pomylili i okazało się ,że to nic takiego .....

co do brata to i może żal ale jeśli ma być szczęśliwy .....
ja zawsze powtarzam moim dzieciom ,że mają okazję pofrunąć gdzie kolwiek będą chcieli ... nawet tak bym wolała - nasz kraj jest no powiedzmy- trudny.... nie to,że gdzie indziej duuużo lepiej no ale można spróbować ,nie chciałabym dzieci trzymać kurczowo koło siebie bez możliwości rozwoju ...a rodzice będą tęsknić i odwiedzać ....
Więc i Wy może będziecie mieli okazję na wyjazd w odzwiedziny .... zawsze to okazja.....

a co do Twojego doła to , duuużo wdechów i wydechów , i nie brać wszystkiego do siebie .... może koleżankom się powodzi a może bajki opowiadają ..... no ale nawet jak by kłamały i okazałoby się ,że zmyślają to było by Ci lepiej .... chyba nie .....
Cytat:
i proszę też o kciuki za moją

Cytat:
Oglądam DDTVN, ma być temat o tym ile tyją kobiety w ciąży i czemu się licytują, która mniej. Dziwne, ja się nie licytuję. Przytyłam 16 i jest mi z tym bardzo dobrze
Cytat:
ale trzeba przyznać ,że często zdarza się porównywanie ..... i niby ta lepsza co mniej przytyła.... a to dopiero początek- potem będzie też czas na to czyj synek większy(będzie ogromny ,duży za tatą) a czyja córeczka najmniejsza .....(bo od razu mam być modelką ... )........
Stary 2012-12-17, 12:32   #2670
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Torresik fika, waży 888 g (oczywiście panika że mało, doktorek: "to nie tucznik, waga prawidłowa"), szew trzyma, łozysko nisko i do obserwacji. Z emocji zapomniałam recepty.

Pytałam o łożysko - niskie, z przodu. Je trzeba obserwować, ale nie ma wpływu na nasze Maluszki w tej chwili.
aaa i bez USG łożyska sprawdzić nie sposób (wg mojego doktorka)
a to nie jest tak ze jak sie za bardzo obniży to sie moze odkleić? A co do tego badania łożyska bez usg to dziwne że moja wyczuła
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości