Wakacyjne Mamy 2012 - część V - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-17, 12:55   #1951
depoison
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
w sumie dla siebie kupiłam jeansy, dresy na siłownie, buty do ćwiczeń( z wyglądu szałem nie są, ale są strasznie wygodne i lekkie) - http://www.zalando.co.uk/skechers-fi...1a01p-850.html, taką kurtkę http://www.amazon.co.uk/Bench-Womens.../dp/B004X9JFGO, Tz cos takiego http://www.bench.co.uk/men/jackets-a.../lacquer-black
o, jak szybko!
bardzo fajne zakupy, nowy zestaw na siłownię też by mi się przydał, może w końcu zaczęłabym chodzić częściej, niż raz na 2 tygodnie

Zosia się obudziła, właśnie wyjmuje i wkłada smoczka, gada też coś do siebie. Chyba czuje się nienajgorzej, choć oczka jakby jakieś smutne

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 12:59   #1952
nel_a
Zakorzenienie

mamy Czesia, jest super al strasznie mu kłaki z ucha wychodzą

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 13:00   #1953
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Nadalka, marudo, co Ty chcesz od tego dziecka!
Że niby jeszcze nie koordynuje?! ale przecież się stara, kombinuje, wg mnie to jeszcze chwila, i ruszy!

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 13:02   #1954
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
oj matka, czepiłaś się dziecka, które bardzo ładnie pracuje! Jak dla mnie jest super, Iga kręci się wokół własnej osi używając do tego i rąk i nóg, zaczyna działać odruch wypychania dupki w górę, nogi raz pracują w powietrzu, raz na ziemi - absolutnie prawidłowo. I do tego wyraża chęć pójścia do przodu - podnosząc jednocześnie rączki i nogi do góry. Z tego co się zdążyłam zorientować w temacie jest super
rób te ćwiczenia co podałam linka, żeby jej wzmocnić rączki bo ma za słabe - jak większość dzieci, więc można jej trochę pomóc. Do tego kładź przed nią zabawki, ale poza zasięgiem łapek, żeby bardziej motywować do "pójścia" do przodu.
I jak na mój gust, to jak jej nie przeszkodzicie to ona będzie raczkować

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 13:07   #1955
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
a i kupilismy jeszcze takie pacynki z ikei
mamy lwa
a nim Miś się urodził kupilismy sowę, uwielbia ją, tuli, szarpie

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
oj matka, czepiłaś się dziecka, które bardzo ładnie pracuje! Jak dla mnie jest super, Iga kręci się wokół własnej osi używając do tego i rąk i nóg, zaczyna działać odruch wypychania dupki w górę, nogi raz pracują w powietrzu, raz na ziemi - absolutnie prawidłowo. I do tego wyraża chęć pójścia do przodu - podnosząc jednocześnie rączki i nogi do góry. Z tego co się zdążyłam zorientować w temacie jest super
rób te ćwiczenia co podałam linka, żeby jej wzmocnić rączki bo ma za słabe - jak większość dzieci, więc można jej trochę pomóc. Do tego kładź przed nią zabawki, ale poza zasięgiem łapek, żeby bardziej motywować do "pójścia" do przodu.
mój też się kręci wokół własnej osi

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 13:09   #1956
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
LadyMagnolia, cieszę się, że nie zaczęliśmy jeszcze ekspozycji na gluten. Sama nie wiem, czemu - trochę dlatego, że najpierw chciałam wypytać lekarkę (żeby potem nie było, że robię kompletnie coś wbrew tutejszym zaleceniom) a trochę... matczyna intuicja? przeczucie? mi podpowiedziało, by się nie wyrywać.
No i w sumie dobrze, teraz musiałabym się pewnie gęsto tłumaczyć przed pediatrą.
Matczyna intuicja to bardzo ciekawa sprawa.A wyrywać nie ma się co. Ja dalej przetworów mlecznych nie jem, bo wczoraj plasterek sera wszamałam i dzisiaj znowu kupa dziwna była
Nadlka, moim zdanie mała będzie raczkować, że hej
Mój to się jeszcze nawet na rączkach tak nie podnosi.
Za to mniej marudzi dzisiaj i bardzo mu się masaż dziąsełek podobał- szczoteczką, którą poleciła nam kiedyś hanjah

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 13:11   #1957
KarolinaPW
Zadomowienie

Witam poweekendowo komp naprawiony, mam nadzieję, że już będzie ok
Cytat:
Chciałabym się z czymś z Wami podzielić, oczywiście domyślam się że mogą pojawić się sprzeciwy ale od razu mówię że ja jej tak sama nie robię, sama się do tego rwie i nie mam na to wpływu - choć mogę mieć nie pozwalając jej na to ale po co.

A więc wydaje mi się że moja córka raczkować nie będzie.
Nie umie zegrać rąk i nóg - kiedy nogi pracują, ręce odpoczywają
kiedy ręce pracują, nogi są w stanie spoczynku...
Aczkolwiek obiło mi się o uszy że nie każde dziecko musi raczkować, czy to prawda?

Ale wracając do sedna.
Oto co moja córka lubi i co jej wychodzi dobrze (a bynajmniej lepiej niż inne rzeczy)

:
Wow, w szoku jestem!!!
Co do raczkowania to ja też jestem przykładem, że nie jest ono niezbędnie konieczne do prawidłowego rozwoju. Ja nie raczkowałam i nie miałam z tego powodu żadnych problemów, a co do związku między brakiem raczkowania a problemami z czytaniem to też nic takiego nie było- umiałam czytać i pisać nim poszłam do zerówki
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość

trzymajcie dziś kciuki, idziemy do CZD na wizytę odnośnie tego jajeczka
za wizytę!
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

ja się tak chwalicie zakupami a niektóre nawet nie mogą się doczekać aż coś ktoś pokażę to ja też się pochwale moim niedawnym zakupem czapeczka + szaliczek
Pięknie
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
My też podłapaliśmy nastrój świateczny A rękawiczki dostał od cioci - robione własnoręcznie
Przesłodko
I brawa dla K. za czwarty miesiąc
Cytat:
No, my już po szczepieniu.
Boże, jak Zosia się spłakała, jak jeszcze nigdy
A była taka radosna, taka komunikatywna cały poranek. Teraz śpi.
Na szczęście teraz ze szczepieniami spokój do lata

a Ty co na to?
mój też mówi o drugim, ja wciąż odpowiadam - "jak urodzisz, będziemy mieli".
Biedna Zosiulka

hmmm, mój chce rozpocząć starania w przyszłym roku, ciekawe z kim bo mi sie nie pali jeszcze
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 13:12   #1958
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Nadalka, marudo, co Ty chcesz od tego dziecka!
Że niby jeszcze nie koordynuje?! ale przecież się stara, kombinuje, wg mnie to jeszcze chwila, i ruszy!
Cytat:
Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
Matczyna intuicja to bardzo ciekawa sprawa.A wyrywać nie ma się co. Ja dalej przetworów mlecznych nie jem, bo wczoraj plasterek sera wszamałam i dzisiaj znowu kupa dziwna była
Nadlka, moim zdanie mała będzie raczkować, że hej
Mój to się jeszcze nawet na rączkach tak nie podnosi.
Za to mniej marudzi dzisiaj i bardzo mu się masaż dziąsełek podobał- szczoteczką, którą poleciła nam kiedyś hanjah

pierwszy raz zaobserwowałam u niej takie coś, bo położyłam ją na podłogę, bo miałam nadzieję że sobie tą stópkę do buzi wsadzi , a ona się przewróciła na brzuch i o.

2 dni temu też leżała na podłodze ale nie robiła nic takiego, tylko płakała bo nie mogła dosięgnąć moich klapek.
Stary 2012-12-17, 13:15   #1959
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

pierwszy raz zaobserwowałam u niej takie coś, bo położyłam ją na podłogę, bo miałam nadzieję że sobie tą stópkę do buzi wsadzi , a ona się przewróciła na brzuch i o.

2 dni temu też leżała na podłodze ale nie robiła nic takiego, tylko płakała bo nie mogła dosięgnąć moich klapek.
bo dziecku trzeba dać czas a nie panikować, że jeszcze czegoś nie robi a te umiejętności się właśnie z dnia na dzień pojawiają

Stary 2012-12-17, 13:19   #1960
LadyMagnolia
Rozeznanie

Macie rację z tą reklamą...wnerwia mnie już od jakiegoś czasu.
Antek mi się do tyłu czołga i ani myśli na brzuchu spokojnie leżeć

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

Stary 2012-12-17, 13:21   #1961
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
bo dziecku trzeba dać czas a nie panikować, że jeszcze czegoś nie robi a te umiejętności się właśnie z dnia na dzień pojawiają
teraz będę wiedzieć
Stary 2012-12-17, 13:27   #1962
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
w sumie dla siebie kupiłam jeansy, dresy na siłownie, buty do ćwiczeń( z wyglądu szałem nie są, ale są strasznie wygodne i lekkie) - http://www.zalando.co.uk/skechers-fi...1a01p-850.html, taką kurtkę http://www.amazon.co.uk/Bench-Womens.../dp/B004X9JFGO, Tz cos takiego http://www.bench.co.uk/men/jackets-a.../lacquer-black
Ładne

Cytat:
przesłodki ten pajacyk! a jak Kuba w nim fantastycznie wygląda!

POKA

mnie też

LadyMagnolia, cieszę się, że nie zaczęliśmy jeszcze ekspozycji na gluten. Sama nie wiem, czemu - trochę dlatego, że najpierw chciałam wypytać lekarkę (żeby potem nie było, że robię kompletnie coś wbrew tutejszym zaleceniom) a trochę... matczyna intuicja? przeczucie? mi podpowiedziało, by się nie wyrywać.
No i w sumie dobrze, teraz musiałabym się pewnie gęsto tłumaczyć przed pediatrą.
Nie musiałaś długo czekać na oglądanie zakupów

dziękujemy

Cytat:
jaka reklama?? ja nic nie mam ale na szczęscie, bo nie lubię jak coś mi wyskakuje
a jaką masz przeglądarkę?

Cytat:
a i kupilismy jeszcze takie pacynki z ikei
ale ładne

Cytat:
a mnie się wydaje, choć się nie znam, że jest ok

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Gratuluję !

Kciuki !
U nas zawsze są trzy kończyny... to dopiero hardkor.

Matka, nie oglądaj tyle horrorów
Wszystkiego najlepszego !

Trzymaj się !!!!

Hurra ! 5 dni wolności

Też mam eosa 600D - daj znać, jak Ci idzie nauka i pokaż efekty - ja leniwiec może w końcu osiągnę tym aparatem to, co inni, czyli 100% ostrość bez szumów!

ładnie z ich strony
Kciuki !

Hehe, u nas to samo, choć lustro powoli staje się nudne, ileż można patrzeć na "dwie mnie" - od jakiś 2 miesięcy nic tylko lustro, odbijanie rączek i śmianie się do własnego odbicia i do mnie

Moje to samo, ale przyczyn nie znam :/

Dziecko mimo, że marudne, dało mi choćby posprzątać. Ufff. Planuję iść z nią do Leroya, ale tak marudzi, że nie wiem jak to będzie. Wieczorem mam fryzjera i babskie spotkanie, oby dziecior dał żyć !
Chyba przestanę oglądać horrory przed snem Choć wczoraj wieczorem przed snem oglądaliśmy "Meridę Waleczną"

dziękujemy

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Witam poweekendowo komp naprawiony, mam nadzieję, że już będzie ok

Wow, w szoku jestem!!!
Co do raczkowania to ja też jestem przykładem, że nie jest ono niezbędnie konieczne do prawidłowego rozwoju. Ja nie raczkowałam i nie miałam z tego powodu żadnych problemów, a co do związku między brakiem raczkowania a problemami z czytaniem to też nic takiego nie było- umiałam czytać i pisać nim poszłam do zerówki

za wizytę!

Pięknie

Przesłodko
I brawa dla K. za czwarty miesiąc

Biedna Zosiulka

hmmm, mój chce rozpocząć starania w przyszłym roku, ciekawe z kim bo mi sie nie pali jeszcze
dziękujemy

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 13:34   #1963
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
tu to samo.

A ja ostatnio znów coś na tym ebayu siedzę i kupuję. Jakby mi mało wyprzedaży było(a w H&Mie kolekcja dziecięca w dużej mierze już za 50%).
No to się pochwalę
Tym razem większość w szarościach:
http://www.ebay.de/itm/190765311580?...#ht_500wt_1288 - płaszczyk będzie na wiosnę, bo z H&Mu Zosia dopiero 62 nosi
http://www.ebay.de/itm/221162332874?...#ht_500wt_1288 - na teraz, mamy taki brązowy i kocham go jak żadne inne ubranko, choć jak luzem leży, to nieszczególnie wyględny
http://www.ebay.de/itm/290830203380?...#ht_500wt_1288 - na raczej teraz/zaraz, bo z kolei z Zary Zosia nosi 68-74,
http://www.ebay.de/itm/130816838215?...#ht_770wt_1271 - no i też na teraz, pewnie niezbyt wygodne, ale za to urrrocze
no i opaski - brązowa stąd
http://allegro.pl/bawelniana-opaska-...853140034.html
i model M stąd
http://allegro.pl/opaska-retro-vinta...854841666.html
Zajefajne zakupy
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
wróciliśmy z ikei,nie było tak źle kupiliśmy małemu 4 pluszowe grzechotki po 5,90zł,robią furorę bo mają dłuuuugie metki
My byliśmy 2 tygodnie temu, porażka, wyszliśmy szybciej niż weszliśmy, mały ryczał jakby go ze skóry obdzierali,a nie było mu gorąco bo go rozebrałam z kombinezonu, on tak reaguje na wszystkie sklepy Gdyby nie zakupy przez net to bym była w czarnej dupie
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które używają katarka czy do tego potrzebny jest jakiś specjalny odkurzacz? My mamy najzwyklejszy, bo dywanów u nas brak i zastanawiam się czy do katarka się nada. No i zaczęłam myśleć nad tym sprzętem bo małej zaczyna się katar, a odciaganie frida to koszmar. ala strasznie się przy tym drze. Nie pomogło odciaganie na raty, śpiewanie, zabawianie itp. może to będzie lepsze.
Najzwyklejszy odkurzacz mamy. Mój przy fridzie też się wydziera w niebogłosy, przy katarku trochę lepiej choć też nie super
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
To pokażę Wam, co zamówiłam jako pamiątkę chrztu: http://allegro.pl/srebro-srebrna-lyz...786452775.html
Bardzo ładna
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
No i miałyście rację. Ikea do bani. Takich tłumów dawno nie widziałam. Koszmar. I w dodatku tyle bachorów biegających, grrrrr. No i co najgorsze, nie było nic, po co pojechałam. Zadnych ozdób, jakieś resztki. Nawet kurna czerwonych świeczek niet. Porażka i tyle. Dziecko mi się darło, nie mogła zasnąć, dopiero jak puściłam jej kołysanki, to zaczęła przymykać oczy, ale co z tego, skoro gnoje latały i wrzeszczały. Oczywiście wydałam ponad 500 zł na różne inne rzeczy, ale ogólnie nie jestem zadowolona. I do tego spotkałam mojego EX. Czego chcieć więcej.......
Porażka
Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Gosia ma 2 ząbki!!! Są wyraźne i ostre

W załączeniu foto - mężowi udało się zrobić w momencie jak płakała...
No i mąż znalazł ząbki. Dziś rano sprawdzałam, ale jeszcze nic nie było.
Gratulacje
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość

w sobotę nas poniosło i choć mieliśmy kupić najtańszy model Canona EOS'a, ze względu na to, że była promo kupiliśmy 600D-hmmm teraz trzeba ogarnąć jego obsługę....ale jestem nim tak podekscytowana jak małe dziecko
z dobrych wiadomości, to jeszcze tylko!! 2 dni i jedziemy do Polski
już odliczam godziny.....
Gratuluję zakupu

Zapomniałąm Wam napisać , faceci to jednak niemyślące stworzenia są. W sobotę byłam u fryzjera ,na manikiurze i pochodziłam po sklepach. Zostawiłam kartkę z rozpisanym planem godzinowym co o której godzinie trzeba zrobić. Okazało się, że przez 6 godzin małż nie zmienił pieluszki bo tego nie napisałam M. miał strasznie odparzoną pupę i jajeczka Nosz kurde, wg mnie nawet idiota by sie domyślił że trzeba tam zajrzeć. Nie zmienił mu też ubranka nocnego, ale to już przemilczałam
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 13:52   #1964
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:
Zapomniałąm Wam napisać , faceci to jednak niemyślące stworzenia są. W sobotę byłam u fryzjera ,na manikiurze i pochodziłam po sklepach. Zostawiłam kartkę z rozpisanym planem godzinowym co o której godzinie trzeba zrobić. Okazało się, że przez 6 godzin małż nie zmienił pieluszki bo tego nie napisałam M. miał strasznie odparzoną pupę i jajeczka Nosz kurde, wg mnie nawet idiota by sie domyślił że trzeba tam zajrzeć. Nie zmienił mu też ubranka nocnego, ale to już przemilczałam
Widać, że głownie TY się M.zajmujesz. Facetom czasem łopatologicznie wszystko trzeba takie mózgi mają i nic nie poradzisz.
http://www.youtube.com/watch?v=S6E6Yi1lkO4
Mój był w całe przebieranie od początku włączony, więc pieluszki zmienia wzorowo, ale ciuszki na zmianę to już ja wyciągam, bo jak mi nieraz zestaw strzeli to
I tak zazdroszczę, ze możesz na tak długo wyjść-u mnie to niemożliwe

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

Edytowane przez LadyMagnolia
Czas edycji: 2012-12-17 o 13:58
Stary 2012-12-17, 13:56   #1965
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
o kurcze, niezle.
Ja ostatnio też zostawiłam małego na chwile z TZtem i strasznie bałam się o widok jaki zastanę po powrocie, ale mały leżał sobie grzecznie, czysty, zadowolony

ja mam mozille ale uzywam adblock plus aby mi sie reklamy nie pojawiały, bo strasznie tego nie lubie

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 14:05   #1966
Linka25
Zakorzenienie

Hej
Moja mała ma chyba słabszy apetyt po tym ostatnim szczepieniu, mniej je.. Mam nadzieje, ze szybko go odzyska. Poza tym wszystko ok, ale apetyt ewidentnie inny od 2 - 3 dni, a dziś 3 doba po szczepieniu. Więc to chyba to.

Ooollccciaaa kciuki za badanie
Oklaski dla Marysi i Kubusia za skończone miesiące
Nadalka gratulacje z okazji zjadanej stópki
Kciuki za Zosieńkę, by nie odczuła szczepienia.
Bebe gratuluję ząbków Gosi
Depoison świetne ciuszki, zwłaszcza płaszczyk H&M to ma jednak śliczne te dziecięce ubranka.

Cytat:
biedactwo oby teraz było już dobrze
nooo waga słuszna, chyba już dogoniła Luśkę, a pewnie zaraz ją przegoni i znowu moja będzie najmniejsza na wątku - choć najstarsza
oj, zaraz zaraz, a Martynka? 5 miesięcy i 6 kg

Cytat:
mój też mówi o drugim, ja wciąż odpowiadam - "jak urodzisz, będziemy mieli".
o, muszę wykorzystać ten tekst

Cytat:

Ale mnie wkurza ta reklama Bebilonu
mnie też

Cytat:
mnie też się nie śpieszy do tego glutenu

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-12-17 o 14:08
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 14:10   #1967
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
O matko No ale skoro nie napisałaś... a na pampkach jest napisane - do 9 kg

Cytat:
ja mam mozille ale uzywam adblock plus aby mi sie reklamy nie pojawiały, bo strasznie tego nie lubie
dziękuję Ci dobra kobieto już zainstalowałam i też mnie reklama nie denerwuje teraz

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Hej
Moja mała ma chyba słabszy apetyt po tym ostatnim szczepieniu, mniej je.. Mam nadzieje, ze szybko go odzyska. Poza tym wszystko ok, ale apetyt ewidentnie inny od 2 - 3 dni, a dziś 3 doba po szczepieniu. Więc to chyba to.

Ooollccciaaa kciuki za badanie
Oklaski dla Marysi i Kubusia za skończone miesiące
Nadalka gratulacje z okazji zjadanej stópki
Kciuki za Zosieńkę, by nie odczuła szczepienia.
Bebe gratuluję ząbków Gosi
Depoison świetne ciuszki, zwłaszcza płaszczyk H&M to ma jednak śliczne te dziecięce ubranka.

o, muszę wykorzystać ten tekst

mnie też

Mnie też się nie śpieszy do tego glutenu
Macie drobne dziewczynki

Dziękujemy

Stary 2012-12-17, 14:13   #1968
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

ach no tak, jak mogłam zapomnieć a ile Martynka ma wzrostu?

Stary 2012-12-17, 14:18   #1969
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
ach no tak, jak mogłam zapomnieć a ile Martynka ma wzrostu?
na szczepieniu 3 dni temu było tak: 6 kg równe i 65 cm (5 miesięcy równe)
czyli waga chyba koło 15 , a wzrost koło 50 centyla
pediatra oceniła, ze jest dobrze

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-12-17 o 14:20
Stary 2012-12-17, 14:37   #1970
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
na szczepieniu 3 dni temu było tak: 6 kg równe i 65 cm (5 miesięcy równe)
czyli waga chyba koło 15 , a wzrost koło 50 centyla
pediatra oceniła, ze jest dobrze
nooo to wzrostowo większa od Luśki u nas waga wyżej w siatce centylowej niż wzrost

Stary 2012-12-17, 15:21   #1971
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
nooo to wzrostowo większa od Luśki u nas waga wyżej w siatce centylowej niż wzrost
O co chodzi z tymi centylami? Sprawdzałam Agatę, to niby wagę ma na 50 centylu, a ze wzrostem jest poza siatką bo taka duża
Jakoś żaden pediatra mi nic nie mówił o centylach co jest dobrze, a co źle.

Moje dziecko mnie dzisiaj jabłkiem opluło

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:

My też podłapaliśmy nastrój świateczny A rękawiczki dostał od cioci - robione własnoręcznie
Ale mały przystojniak i wszystkiego dobrego z okazji 4 miesięcznicy
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 15:27   #1972
nadalka
Zakorzenienie

A wasze dzieciaczki jak leżą na brzuchu to mają nogi "na żabkę?"
Stary 2012-12-17, 15:29   #1973
Kasik_12
Zadomowienie

No ufffffff kupiłam chrześniakowi prezent mam nadzieję , że będzie zadowolony http://allegro.pl/fisher-price-manie...877231566.html
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 15:36   #1974
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
O co chodzi z tymi centylami? Sprawdzałam Agatę, to niby wagę ma na 50 centylu, a ze wzrostem jest poza siatką bo taka duża

Moje dziecko mnie dzisiaj jabłkiem opluło

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Ale mały przystojniak i wszystkiego dobrego z okazji 4 miesięcznicy
Jabłkiem powiadasz? Moja koleżanka opowiadała, że jej syn (teraz 12 letni) wszystko jadł chętnie. I kiedyś przed pracą, ubrana już do pracy, chciała go nakarmić jeszcze jakimś owocem. Pech chciał, że wzięła coś z jagodami... efekt łatwo sobie wyobrazić bo to mu akurat nie posmakowało

dziękujemy

Stary 2012-12-17, 15:37   #1975
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
rożnie, też, ale chyba też prostuje muszę zwrócić uwagę

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Centyle sa pewnym wzorcem, wyznacznikiem. Nie jest tak, ze to co poza siatką, to jednoznacznie źle. Ale wtedy trzeba się przyglądać. Ważny jest też stosunek wzrostu do wagi jeśli jest duża rozpiętość np. wzrost na 95 centylu a waga na 15 to jest to niedobór masy ciała itd.
Stary 2012-12-17, 15:38   #1976
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
No ufffffff kupiłam chrześniakowi prezent mam nadzieję , że będzie zadowolony http://allegro.pl/fisher-price-manie...877231566.html
na pewno mu się spodoba! bardzo ładny prezent

Cytat:
jeśli akurat nimi nie wymachuje to tak choć zwykle nimi macha jak szalony.

Stary 2012-12-17, 15:45   #1977
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:
ee nie zawsze-czasem tak, czasem nie
Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
super

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

Stary 2012-12-17, 15:58   #1978
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Jabłkiem powiadasz? Moja koleżanka opowiadała, że jej syn (teraz 12 letni) wszystko jadł chętnie. I kiedyś przed pracą, ubrana już do pracy, chciała go nakarmić jeszcze jakimś owocem. Pech chciał, że wzięła coś z jagodami... efekt łatwo sobie wyobrazić bo to mu akurat nie posmakowało

dziękujemy
Mama chciała być dobra i zaczeła podawać jedzonko od jabłka, heh i mam za swojeJutro dostanie marchewkę, może jej lepiej posmakuje.

Cytat:
Centyle sa pewnym wzorcem, wyznacznikiem. Nie jest tak, ze to co poza siatką, to jednoznacznie źle. Ale wtedy trzeba się przyglądać. Ważny jest też stosunek wzrostu do wagi jeśli jest duża rozpiętość np. wzrost na 95 centylu a waga na 15 to jest to niedobór masy ciała itd.
Aha rozumiemDzięki
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 16:17   #1979
prince_polo
Zakorzenienie

hejo
juz po lekarzu nie mam oskrzeli zawalonych tylko mocniejsze przeziebienie. Dostalam leki .

wiecie co? spacerowke wyciagnelam. Az sie bioje na spacer isc z nia
ale trudno. W gondoli jest doslownie na styk jak by zapuszkowana byla.Dałam spiwor do spacerowki i powinno byc ok,. Wyciuagnelam wkladke boz e spiworem bylo niewygodnie i jak dojdzie jej cięzar to bedzie prawie ze na lezaco!

Lekarz kazal mi w lozku byc 3 dni. Jasne. Przy dziecku i niekazal spacerowac ale iutak bede. Dzis nie bylam ale jutro ide. I niewiem czy nie isc rano z małą na kontrol do dzieci zdrowych. Na wazenie i ogolnie porozmawiac o tych nozkach ktore wygina do tylu.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 16:27   #1980
agunia82
Zakorzenienie

Przyszła mi książka kucharska BLW i kubek doidy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości