|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Farbowanie henną - część III
Cytat:
![]() Lush jak mówią jest niełatwy w obsłudze (zgadzam się), za to pozostawia włosy pięknie odżywione, bo zawiera olej kokosowy; swoją drogą chodzenie z tym tłuszczem na głowie przez dwa dni nie należy do przyjemności ja farbowałam na chemiczną farbę i rozjaśnione słońcem włosy i pięknie mi Lush pokrył (zmieszałam kostkę Caca Noir i Caca Brun), tyle, że ciemniejszy chłodny odcień dosyć szybko mi się wypłukał... mam nadzieję, że każde kolejne farbowanie będzie dawało lepsze efekty
|
|
|
|
|
#1682 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
, więc nie mam porównania co do trwałości i co za tym idzie efektu koloryzującego. Dziewczyny zapewne z powodu kosztów wybierają Khadi (moje zdanie) Skoro szybko sie wypłukała to nie jest powodem to , że ma dodatkowo składniki zmiękczające?Tak pomyślałam , bo po khadi nie powinno się używać olejów, a tu piszesz że zawiera olej kokosowy. Jak położysz- pochwal się i oczywiście opinie proszę ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#1683 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1684 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale mi sie podoba |
|
|
|
|
#1685 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Potrafią rozprostować się po ploppingu na żelu i zakręcić po kucyku. Miód je wysusza (co jest rzadko spotykane) a grzywka zawija się bez sensu. Ale nie obcinam i dbam dalej. Mi również się podoba
|
|
|
|
|
#1686 |
|
koci świat
|
Mi coś dzisiaj nic nie wychodzi !!! Nawet hennowanie !!! Za dużo wody dodałam i leci mi teraz z każdej strony - nie wiem ile wytrzymam z nią na głowie. Cała będę ruda tylko nie na głowie
|
|
|
|
#1687 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
i nie chce Cie straszyć( nie musisz mieć tak jak ja ), ale wtedy iod skóry miałam dość intensywny kolor a reszta nie bardzo złapała, bo wszystko spłynęło . Ale miejmy nadzieję iż nie będzie źle- trzymam kciuki |
||
|
|
|
#1688 |
|
koci świat
|
Oj trzymaj te kciuki mocno bo słabo to widzę !!!! Pięknie jutro w pracy będę wyglądać
|
|
|
|
#1689 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1690 |
|
koci świat
|
spróbuję jak najdłużej wytrzymać z tym czymś na głowie więc może coś tam chwyci
Pewnie że dam znać - cokolwiek mi wyjdzie |
|
|
|
#1691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- kolor się dużo lepiej utrzymał - nie wypłukał się niemal mimo, że 2 tygodnie przebywałam w palącym słońcu (to była 3 henna) i dość często myłam włosy; - widać po 3 tygodniach przede wszystkim moje naturalne odrosty - brąz, nie ma jakiś innych przebłysków, wypłukało się (w odróżnieniu do poprzednich hennowania) na dosyć naturalny odcień (ciągle ciemny brąz) Także jestem coraz bardziej zadowolona z hennowania! W tym tygodniu po raz kolejny nakładam khadi ciemny brąz i wzbogacam je indygo, zgodnie ze wszystkimi innowacjami jakie wynalazłam w sieci. Poza tym moje włosy wyraźnie mniej wypadają dzięki hennie (teraz prawie w ogóle!) oraz są wyraźnie pogrubione. Swoją drogą - hennaya - czy ja dobrze kojarzę, że pola henny to Twoja sprawka? Kupuje od Ciebie indygo na allegro i jestem BARDZO zadowolona nie tylko jakością towaru, ale też jakością obsługi
Edytowane przez earthpace Czas edycji: 2012-12-17 o 08:39 |
|
|
|
|
#1692 |
|
Strażnik Wizażu
|
Pisałaś w wątku coś więcej na ten temat?
|
|
|
|
#1693 |
|
Zakorzenienie
|
Tak. Głośno myślałam w tych postach: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post37814979 https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post37835385 https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post37871332 Szukam kogoś do konfrontacji opinii ![]() Mój plan na kolejną hennę jest taki: - odstawiłam olejowanie na kilka dni przed henną oraz proteinowe maski i odżywki; - 2 mycia szamponem z SLS (używam Joanna Rzepa) - rozrobię z kawą i odzywką alverde khadi ciemny brąz (może też wodą destylowaną - ciągle się zastanawiam), osobno rozrobię dwie łyżki amli i dodam do mieszanki khadi [dzięki amli lepiej trzyma się indygo] - osobno rozrobię w letniej wodzie (z małą ilością soli - może, zastanawiam się) indygo - jakieś 2 łyżki - ztuningowaną amlą khadi dodam do indygo, zamierzam nie mieszać za dużo (ponoć wtedy wpuszcza się powietrze do indygo a to osłabia jego działanie) - nałożę na włosy na jakieś 3 godziny Ostatnio zrobiłam m/w tak jak powyżej, ale nie dodałam ekstra amli ani soli. Efekt jest ładny i znacznie bardziej trwały niż wcześniejsze henny (ale ja dopiero 3 razy hennowałam). Hennowałam ok 27.11 a kolor jest właściwie niezauważalnie spłukany - (najbardziej widać moje brąz odrosty) i co najważniejsze (dla mnie) - nie wypłukuje się na czerwone refleksy
Edytowane przez earthpace Czas edycji: 2012-12-17 o 11:19 |
|
|
|
#1694 |
|
koci świat
|
Mi po wczorajszej masakrze
nie wyszło najgorzej i o dziwo uszy i czoło nie zafarbowało. Jedno co mnie troszkę martwi że chciałam taki rudy rudy a ten co mam trochę w czerwień mam wrażenie wpada. Chyba nie jest taki zły bo koleżanki w pracy dzisiaj od razu zauważyły i chwaliły. Ale mi się marzy prawdziwy rudy Może czysta sama henna bez żadnych dodatków ????
|
|
|
|
#1695 |
|
koci świat
|
zdjęcia z dzisiaj
|
|
|
|
#1696 |
|
Raczkowanie
|
ładny kolor
![]() Moje przedwczorajsze malowanie: czysta lawsonia - zalana letnią wodą, odstawiona na kaloryfer na 6 godzin, nałożona na suche kłaki i trzymana ok 8 godzin. Zdjęcie po 24 godzinach od farbowania, już po myciu szamponem.
|
|
#1697 | |
|
BAN stały
|
Trochę niewyraźne, ale kolorek kuszący
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1698 | |
|
koci świat
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- tak - mistrzem w fotografowaniu nie jestem |
|
|
|
|
#1699 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() mi się kolor podoba- bardzo ładny ciemny mahoń- ładnie wyszło |
|
|
|
|
#1700 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję
![]() Dbam o nie jak mogę. I nie zamienię henny na żadną inną farbę.
|
|
#1701 | |
|
koci świat
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1702 |
|
Raczkowanie
|
sprawka moja, bardzo dziękuję
![]() Z wypłukiwaniem koloru jest tak, że pierwsza, czy 2-3 nawet pierwsze aplikacje henny mogą szybciej znikać z włosów. Jeśli nakłada się hennę regularnie, problem się zmniejsza. To samo dotyczy indygo, nawet w większym stopniu, bo indygo potrzebuje solidnej bazy z henny. Może warto więc poświęcić jeden weekend, w sobotę nałożyć czystą hennę i dopiero na tą bazę mieszankę z indygo albo samo indygo- w niedzielę. |
|
|
|
#1703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Póki co muszę trochę zdobyć doświadczenia
|
|
|
|
|
#1704 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
Khadi to mieszanka
![]() Skład: Indigofera Tinctoria (Indigo), Lawsonia Inermis (Henna), Emblica Officinalis (Amla), Eclipta Alba (Bhringaraj), Azadirachta Indica (Neem). |
|
|
|
#1706 |
|
koci świat
|
to gdzie można zdobyć czystą hennę ???? Tylko wyprawa do Indii nam zostaje ???
|
|
|
|
#1707 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wysokiej jakości henna do włosów. Wszystkie składniki są absolutnie naturalne. Ziołowe farby Khadi nie zawierają żadnych konserwantów, wzmacniaczy koloru, utleniaczy, chemikaliów ani sztucznych zapachów. Produkt posiada certyfikat BDIH - informacje, co to oznacza dla użytkownika i jakie są warunki jego uzyskania, tutaj certyfikat BDiH Skład: 100% czysta henna Lawsonia Inermis czyzbym całe życie była w błędzie? czysta henna khadi to czysta henna
|
|
|
|
|
#1708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sylwka37 - tak, zostaje tylko wyprawa do Indii |
|
|
|
|
#1709 |
|
koci świat
|
|
|
|
|
#1710 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
już się bałam, że są tak napojone silikonami i innym syfem przez lata stosowania farb chemicznych, że niczego nie chcą łapać ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.

i nie chce Cie straszyć( nie musisz mieć tak jak ja

Wysokiej jakości henna do włosów. Wszystkie składniki są absolutnie naturalne. Ziołowe farby Khadi nie zawierają żadnych konserwantów, wzmacniaczy koloru, utleniaczy, chemikaliów ani sztucznych zapachów.