Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-17, 14:56   #3031
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Jesteśmy po szczepieniu. Było niefajnie, Alicja bardzo płakała.
Jeszcze nie waży 6kg, ale przybiera ładnie i wszystko jest dobrze. Mamy tylko zrobić usg naczyniaka i spotkać się w tej sprawie z jakimś specjalistą.

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
a ja jeżdże autobusem niskopodłogowym

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

i tez jest zaje*iście
Zaradne jesteście. Ja bym musiała najpierw jakiś środek usypiający jej dać/.

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Taka mała zapowiedź naszej dzisiejszej pracy z niepełnospranym aparatem więc jakość taka se
Bardzo ładne zdjęcie.
Stary 2012-12-17, 15:08   #3032
angel166
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
co za okropnie senny dzień.
spać mi się chce, więc popijając kawkę próbuję nadrobić wizaż ale jakoś mi to zupełnie nie idzie. Przeczytałam po łebkach trochę i z tego, co zapamiętałam:

Konczi, dobrze, ze już jesteście w domku. Jak przeczytałam o tym szpitalu to zamarłam.
Asiulka, Biedniutkie Twoje dzieciaczki. mam nadzieję, że uda Wam się w komplecie do domu wyjść. Ściskam mocno i duuuuużo zdrówka Jasiowi i Zuzi życzę

widzę, że nasze dzieciaki coraz większe postępy robią. Zuzania śmieje sie głośno i próbuje siadać, tylko nie chce sie przekręcać z brzucha n plecy i odwrotnie. W ogóle ostatnio leżeć na brzuchu nie chce, a że musi, bo przecież inaczej nie nauczy się przekręcać, więc stosuję się do tego, co podlinkowałą Gda. (Gda grazie)

chcę kupić obiektyw, żeby robić takie fajne zdjęcia, jak Lewek. Muszę zamiennika szukać chyba, bo nówka sztuka do olimpusa to prawie 2,5 tys i jeszcze dodatkowa lampa mi potrzebna. i będę miała ful wypas.
Bo robienie zdjęć coraz bardziej mnie pochłonęło. (ostatnie foto na fb zamieściłam. mam kilka fajnych ujęć, ale muszę je "podrobić" bo wizja jest co z chcę z tego mieć)
Jeszcze program do obróbki by się przydal. Mam photoshopa (kiedyś świetnie sobie z nim radziłam a po 5 latach nieużywania już nic nie pamiętam), ale zupełnie go nie ogarniam. I nie umiem zrobić rozmycia Lewek coś mi może innego, prostszego podpowiesz?
Słyszałam, że lihgtroom (czy jakoś tak) jest całkiem w porządku do pierwszej obróbki?
hmmm...ja już nie wiem co myśleć. Ty sie niepokoisz, ze mała sie z brzuszku na olecji nie przewraca, a nam znowu powiedzieli, ze to zle, ze Jagoda Sie bo to oznaka wzmożonego napięcia, ze powinnam tak koło roku robić.

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 15:09   #3033
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość

a tu mój synus we wczorajszej kąpieli

Cytat:
Mój wczorajszy pulpet oczywiście buziaka musiałam wyretuszować bo jeszcze biedna nie wygląda dobrze
ślicznota

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
I

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

A mój Henio dziś się pierwszy raz uśmiał na głos!!!

Cytat:
Wogole zrobilam sobie kanapki jak latem tzn pomidor,ogorek i cebula i cholera zero smaku tych warzyw.Ja sie pytam co to ma byc juz wiecej nie kupie w zimie.

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

dokładnie z tych samych powodów nie jem pomidorów,ogórków itp. w zimie.

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość

A my na 12.30 idziemy na szczepienie. Bidulka moja, pewnie znowu będzie płacz.
trzymam kciuki za szczepienie.

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Aaaa weszłam na wagę po śniadaniu i coś ruszyło! Jest 59,5 kg. Czyli 4,5 kg zostało

Wiem jak taki widok cieszy

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

Zuzania dziś kończy 4 mce! ciacho dla wszystkich
Wszystkiego najlepszego dla Zuzanki

Cytat:
i troszkę zdjęć
wstawiam w maleńkim formacie bo bałam się e będą się długo ładować i sesja mi wygaśnie :P
Cytat:
Moje dziecko tak się sesją zmęczyło że śpi od 2 godzin
piękna modeleczka

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość

ja zawsze robię telefonem, bo szybciej się zapisują a wystarczy że dziecię popatrzy się w inną stronę i foto często już nie jest takie ładne, jakby patrzyło się w obiektyw
Ja też telefonem i uważam że są ładne albo nie znam się na fotografowaniu

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 15:14   #3034
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Wpadłam z wiadomościami od Katiem:
Zostawili nas w szpitalu.Wczoraj ryczałam jak bobr, osłuchowo obturacja oskrzeli i oby tak zostało.Na rtg nie najgorzej.Potem kazali przywieźc mężowi Pawełka i był strach że będe tu z 2.Ale ma brać antybiotyk w domu.Kubuś na szczęście pogodny.Dużo odkaskluje.Najgorsze jest odśluzowywanie przed karmieniem i juz nigdy nie pójdę z nim do przychodni.Jak Jasiek i Majeczka?buziaki
3 mamy kciuki by Kubuś szybko wrocil do zdrowka

Jagódka
Stary 2012-12-17, 15:18   #3035
Nisia4
Zadomowienie

Dziewczyny jak czytam, że jeździcie same z 2 lub 3, a nawet z jednym dzieckiem to jestem pełna podziwu. W końcu posadziłam Maję z tyłu bo z przodu się zamotałam, nie mogłam jej zapiąć a Ona już płakała, więc posadziłam ją za pasażerem, ale spoko, bo w tamtą stronę spała. Z powrotem było gorzej bo wkładałam ją do samochodu już z wielkim płaczem, ale kilka rundek po parkingu i usnęła Bądź co bądź, teraz będzie mi już łatwiej się gdzieś wybrać.

Mam nadzieję, że Jasiu z Zuzią i Kubuś szybko wrócą do zdrowia.

Sojka fajna sesja, ja też chciałabym zrobić Mai, ale u mnie w domu, szczególnie w taką pogodę jak jest teraz jest mało światła, ale najwyższy czas coś wykombinować bo chciałam uwiecznić jej małe rączki i nóżki

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
hmmm...ja już nie wiem co myśleć. Ty sie niepokoisz, ze mała sie z brzuszku na olecji nie przewraca, a nam znowu powiedzieli, ze to zle, ze Jagoda Sie bo to oznaka wzmożonego napięcia, ze powinnam tak koło roku robić.
Maja tylko czasem przewróci się z brzuszka na brzuch. Ale chyba dziecko wcześniej niż dopiero koło roku powinno się przewracać.
Stary 2012-12-17, 15:19   #3036
marta1986222
Zakorzenienie

Ja dzisiaj byłam zamówić torta na chrzciny,będzie piękny

Potem po parę prezentów i do domku.

Nie wiem co się stało dzisiaj mojej niuni cały dzień płacze,marudzi wszystko pcha do buzi i popiskuje na ząbkowanie to chyba za wcześnie

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-12-17, 15:21   #3037
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

u nas wychodziły dwa bo obudziła się jeszcze około 3 po karmieniu przed 12 ... nie wiem co robić
hm...a w dzień ci mała dużo śpi?
bo Jagodka nam już od miesiąca ptzesypia ciągiem od ok 20 godz do 4,5 rano. zje i śpi dalej do 7,8. A od tygodnia to budzi sie dopiero o 7, lub jak dziś o 9
no ale w dzień ma tylko drzemki- dwie, trzy po1h. czasem na spacerze pospi dłużej.

Jagódka
Stary 2012-12-17, 15:21   #3038
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj byłam zamówić torta na chrzciny,będzie piękny

Potem po parę prezentów i do domku.

Nie wiem co się stało dzisiaj mojej niuni cały dzień płacze,marudzi wszystko pcha do buzi i popiskuje na ząbkowanie to chyba za wcześnie
mogą to być zęby pomacaj jej dziąsła

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 15:28   #3039
zielona1911
Zakorzenienie

he wogole aparat mam ponad 2 lata i dopiero teraz odkrylam niektore funkcje,np ISO,upiekszanie,robienie zdjec dzieciom
Tutaj takie zrobilam,dodalam ramke z photoscape
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC12403 - Kopia.jpg (22,8 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC12401.jpg (94,8 KB, 46 załadowań)
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 15:33   #3040
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
he wogole aparat mam ponad 2 lata i dopiero teraz odkrylam niektore funkcje,np ISO,upiekszanie,robienie zdjec dzieciom

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
mogą to być zęby pomacaj jej dziąsła
Gdyby tylko sobie dała

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-12-17, 15:34   #3041
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
brawo ... heh cudny ten smiech taki inny ale jakże kochany

jasne już podaję
  • 1 podwójna pierś z kurczaka - duża
  • 200 g mozzarelli
  • 1 jajko
  • 3 łyżeczki pikantnej przyprawy do kurczaka
  • 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 1 łyżeczka vegety
  • bułka tarta
  • panierka pikantna
  • oliwa
Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy i mielimy, przekładamy mięso do miseczki, dodajemy jajko, przyprawę do kurczaka, pieprz, Vegetę oraz około 3 - 4 łyżki bułki tartej - wyrabiamy całość na jednolitą masę, jeżeli będzie zbyt luźna dodajemy troszkę bułki tartej, Mozzarellę kroimy w kostkę takiej wielkości aby zawinąć ją w mięso. Na zwilżoną rękę nakładamy około łyżki farszu, rozklepujemy kotlecik, nakładamy mozzarellę i formujemy kotlecik, który obtaczamy w pikantnej panierce, Na patelni rozgrzewamy oliwę na której pieczemy kotleciki na złoty kolor pod przykryciem po około 5 minut z każdej strony - kotleciki mają być złociste. Można smażyć pod przykryciem.

i gotowe zdjęcie poniżej
na sam widok ślinka cieknie

Jagoda właśnie zasnela, a ją czekam na mężula i resztę świątecznych zakupow...ciekawe jak sobie poradzi hm...bo zasiadała wiedzma nie pozwala ich nam wspolnie zrobić :/a ją sama siat nie przytacham, także mężul biega i kupuję.
nie wiem co jej odbili,zawsze ładnie spala na zakupach, a teraz placze i krzyki :/

Jagódka
Stary 2012-12-17, 15:37   #3042
Iwa844
Zakorzenienie

Kurde, znowu pienista kupa... ciągle chyba przez ten wczorajszy sok grejpfrutowy... bo jadłam jeszcze buraczki do obiadu, ale buraczki chyba nie są alergizujące Nie wiem co robić, lecieć z tym do lekarza czy obserwować jeszcze? Podaję probiotyk...

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2012-12-17 o 15:38
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 15:45   #3043
lidka0308
Zadomowienie

Witam!

Dziś byliśmy w pracy na troszkę
a teraz net mój kablowy mi padł
pisałam wam już może że nienawidzę Netii?
jeśli nie to teraz piszę - Nienawidzę Netii
już tylko czekamy z mężem aż nam się umowa skończy z tą dziadowską firmą więc do lutego muszę wytrzymać
teraz korzystam z Playa i telefon mi robi za wi-fi

ale jest plus tej sytuacji
mąż w tanki nie pogra dziś
filmoski sobie pooglądamy bo coś tam pościągał

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Udało się i z posiewemMam nadzieję,że tym razem dobrze to pobraliśmy i wyniki będą ok.

na 12 poszedł z Jurkiem na msze,a potem pojechali do jego rodziców.Wrócili po 17-ej.Karmiłam Kubę,kucnął przy mnie i mnie przeprosił,ale bez buziaka,więc się nie liczyPewnie mu wybaczę jak zwykle,ale długo nie zapomnę jego zachowania.

Dzięki Wam dziewczynki za pozytywne fluidy na pogodzenieFaktyczni e dzisiejsza niedziela konfliktowa dla wielu par...

Ogólnie to 3chirurgów próbowało mi pomóc.Jeden 2x i dopiero za 4razem ordynator oddziału chirurgicznego(już ś.p.)wyciął dobrze 5mm od wewn.strony palucha prawej stopy,to będzie już z 7lat.W zimie to było utrapienie,ledwo kuśtykałam.A jak po zabiegu wróciłam do domu i zdjęłam kozaka,bandaż zakrwawiony,myślałam,że szwy puściły i z powrotem do szpitala,na szczęście nic się nie stało.Latem wygodniej,bo w sandałach.
Współczuję naprawdę,ja bym nie zwlekała tyle...ale Twój palec...

Dziękujęwłaśnie spokój,zgoda,harmonia...b ędąc dzieckiem trochę już starszym(12l.)święta nigdy tak nie wyglądały.Mama zawsze narzekała,że ona wszystko sama,bo nie chciała naszej pomocy!!!dlatego nie lubiłam Wigilii.
W rodzinie męża jest inaczej,najpierw czytamy fragment z Pisma św.potem dzielimy się opłatkiem i siadamy do stołu.Dzieci zwykle nie wytrzymują i otwierają prezenty.Choć w tamtym roku jedna rzecz mnie b.zirytowała.Tak się złożyło,że z teściową łamałam się opłatkiem na końcu,ona do mnie wszystkiego najlepszego,ja zaczynam mówić swoje życzenia,a ona je ciach!ucięła!i mówi,że dobra,bo wszystko już zimnenawet nie wiecie jak mi się przykro zrobiło...

Ps.a jak mąż z tym paznokciem?mnie od jakiegoś czasu boli w lewy paluch,mam nadzieję,ze nie wrasta...

U nas to podobnie wygląda tyle,że jak go biorę do karmienia na ręce.

Jednak dla takiego maluszka zmiana miejsca jest bardzo męcząca.My jak po 2tyg.od urodzenia wróciliśmy do szpitala z żółtaczką,Kuba też się tak rozregulował.W domu był płacz,noszenie na rękach i tłumaczenie,że już jesteśmy w domku
ja nie rozumiem takich ludzi, którzy pomocy nie chcą a potem narzekają ze wszystko na ich głowie tak jak twoja mama
a teściowa też agentka, już te kilka sekund mogła poczekać i wysłuchać kulturalnie twoich życzeń a nie zachowała się jak chamka ostatnia

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

na początku donoszę, że w biedronce jest promocja na pieluszki (przynajmniej w mojej była ). za dwie paczki dady zapłaciłam 50 zł, czyli wychodzi po 25 zł za jedną a nie 28 z kawałkiem jak zazwyczaj.

w makro też są fajne promocje. zwracają w bonach 50% wartości kupionych zabawek.
kupiłam szczeniaczka uczniaczka i pianinko.

czyli już wiecie jak spędziłam dzisiejszy dzień

Katiem, zdrówka dla Kubusia

Asiulka, cieszę, że z dzieciaczkami lepiej. obyście jak najszybciej mogli wrócić całą trójką do domu

co do wagi, to spadło mi wszystko co przybrałam w ciąży, czyli 15 kilo i znowu ważę poniżej 50. ale w niektóre spodnie nadal nie wchodzę

i standardowo pod☠☠☠☠iła mnie teściowa
a już żałowałam, że tak często obrabiam jej tyłek
przez jakiś czas zarówno ona jak i moja mama na zmianę pomagały mi trochę przy Lenie a ja w tym czasie ogarniałam chałupkę, jechałam na zakupy itd.
same to zaproponowały, chciały pomóc a przy okazji nacieszyć się wnuczką.
a wczoraj podczas kłótni z moim Tż teściowa wypomniała mu, że ona to dała sobie radę z dwójką dzieci a ja z jednym nie mogę sobie poradzić
że co proszę?
w tym roku urządzam u siebie wigilię na 14 osób i jakoś sobie poradzę, a ta mi z takim tekstem wyjeżdża. no co za fałszywa baba, utłuc to za mało
a najgorsze jest, ze do mnie robi słodkie minki a do syna obrabia mi dupę.
na szczęście małżonek stanął po mojej stronie i teściowej się oberwało, że aż jej w pięty poszło
w dodatku nie chce jechać do niej na święta, więc prawdopodobnie w tym roku będziemy sami, a mi to bardzo, ale to bardzo pasuje
masz się kochana z tą teściową
ja dziękuję Bogu że moja daleko i rzadko się wtrąca

Cytat:
witam się po weekendzie

wpadam tylko na chwilę, bo oczka mi się kleją.

zdrówka życzę wszystkim chorym dzieciaczkom

widziałam fotki na forum, śliczne mamy dzieci moja Oliwka też cieszy się w kąpieli a Alicja już by pewnie posiedziała, jakby mogła

zielona mój tż też ma problem z wrastającym paznokciem, więc wiem, z czym się borykasz... najgorsze i najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że ja go najczęściej deptam

moje dziecko mnie szokuje z dnia na dzień. przedwczoraj dźwigała głowę trochę, jak zwykle, a wczoraj jak poderwała plecy do góry, to normalnie japa mi na ziemię spadła i tak jej zostało no i przesypia jednym cięgiem 7 godzin w nocy
śliczna dziecinka

Cytat:
ahh jak ja kocham tą małą gadzinke.. nocka piękna, dawno się tak nie wyspalam, poszła spać o 20,10 wstała o 7.30 tzn ja tak wstałam bo mała chyba sporo wcześiej, ale uwielbiam w niej to że ona w ogóle nie płacze jak się budzi! ja otwieram oczy i czuje coś na brzuchu, patrze a tu łepek wystaje spod kołdry taki śliczny uśmiechnięty i wpatrzony we mnie chyba moje dziecie lubi patrzeć jak mama śpi wycałowałam ją i poszłyśmy do drugiego pokoju się karmić a teraz mała jeszcze dosypia
piękny opis poranka
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 15:51   #3044
zielona1911
Zakorzenienie

Ja mam TP i jestem mega zadowolona! Caly czas smiga,zpinkala ładnie, prędkosc nie spada,nic ino sie cieszyc. A mialam wczesniej Tmobile i to bym to kopła w dupe na księzyc
Stary 2012-12-17, 15:56   #3045
marzenka1984
Rozeznanie

Dziewczyny czy Wasze dzieciaczki też przesypiają cały dzień prawie? Czy to jakiś objaw do niepokoju?
Maks tylko zje, odbije i śpi. Może z 15-20 minut sie pogapi, postęka i pogada i koniec.
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 16:02   #3046
zielona1911
Zakorzenienie

Sojka
a ty zdjecia szare robisz aparatem czy potem je przerabiasz jakims programem na kompie?

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Mialam kupic duzo prezentow dzieciom ale wychodzi na to ze kupie tylko po jednym zamowie z all u sprzedawcy z mojego miasta.Oskarowi lego takie za 70zl mojej siostrze lego friends za 35zl +dam jej Simsy 3 moje jeszcze w opakowaniu. A na urodziny bo ma w sylwestra dam jej ta mp4 moze dojdzie do tego czasu, A Nikusiowi pokupuje ubranek no i tyle
Stary 2012-12-17, 16:08   #3047
Katee27
Zadomowienie

Hej.Nie lubię takich roztopówKuba spał tylko 40min a nie jak ostatnio 3,5godz.na spacerze.Teraz przysnął w domu,więc mam chwilkę.
Cytat:
hej Mamuśki

Duśka obudziła się z zaczerwienionym koncikiem oczka tuż koło nosa co robić?

Gda ja też zamiast iść spać jak dusia zasypia to siedzę w necie czytam
ale łajz z niej ! najpierw proponuje pomoc a późnij na talerzu wynosi ehhh moja za to ostatnio napomknęła że musi jechać do siostry teraz bo od stycznia już nie pojedzie bo z dusią będzie siedziała ... uznałam że nie słyszę ale mężowi wypomniałam to jak tylko wrócił z pracy na co on że będziemy jej dawać 2 dni wolnego za przepracowany miesiąc
jakie dobre z Was dzieci
A z tym oczkiem to nie wiem,może zapuść sól fizjologiczną?u nas były oczka zaczerwienione wokół,tzn.skóra wokół i powieki,ale to było uczulenie na perfumy.

Cytat:
Heouuł!!!
ja se pije kawkie a maly se spi u mnie na rekach.. chodzilismy, kawe robilismy i miał mały jesc sniadanie o 8 i usnął wisi na mnie słodko smerfik mój maniuni

boszeee co za tesciowa wstretna sie tu przewinela... moja tysz mi obrabia za plecfami, do mnie nic nie powie bo wie ze ja se nie dam i jej mogie od[powiedziec brzydko...

mój piotrk tysz mi ostatnio powiedzial ze nbasza kolezanka ma 3 dzieci i se sama rade daje a ja ciagle chce jego pomocy i ze se z jednym dzieckiem nie moge poradzic.. na co ja ze ania jak miała pierwsze dziecko to tesciowa u niej non stop była i jej poimagala, jak sie uroidziło v2 to matka jej była i tesciowa a trzecie teraz jak ma to co innego bo 3 ma 2 latka a starsze córki juz na tyle duze ze jej umjieja juz poimóc, przypilnuja sie nawzajem itd... ale ja mialam raz taki kryzys ze sie mojej mamie wyplakalam jak bylam na weekend u niej bo mówie ze jestem zła mamą chyba bo nie daje sobie rady z natkiem... i ze mama miala dwoje dzieci i se radzila jak tata był w czechach ... i mama mnie pocieszyla mówila ze jak marecinek mój bratr sie urodzil to jej mama jej pomagala a jak ja siue urodzilam to babcia mieszkala u nas pierwsze 3 miesiace i we wszystkim jej pomagala i ze od tego ma sie mamy , babcie zeby pomagaly swoim córkom zajmowaly sie wnusiami
Tak czytam o tych Waszych pomocach w postaci mam i mi tak przykro,bo mi nikt nie pomagał,ani przy jednym,ani przy drugimi przykro mi,że mam taką mame...
Jak byliśmy w sobote,opowiadała,że ciocia a mama mojej siostry ciotecznej pojechała do niej ponad 300km,by pomóc przy dziecku,bo Anka miała cesarkę.A to,że ja miałam krwotok,byłam osłabiona i też potrzebowałam pomocy to nie poczuła się,by przyjechać.
Dobrze,że teściowa pomaga z obiadem i w każdą niedzielę daje tyle,że starcza na pół tygodnia,więc dobra i taka pomoc,którą doceniam.

Cytat:
katee
no ja wlasnie nie mialam zadnych szwod zakladanych nigdy a to 1/3 paznokcia i mam to robione w przychodni gdzie jest chirurgia. Bylam tam u dwoch i zaden nie umie tego paznokcia wyprowadzic. Czlowiek sie z takim palcem nauczy zyc... znam dziewczyna ktora ma to od kilku lat.
masakra żyć z takim palcem a jeszcze w lecie?!
Może spróbuj gdzie indziej do innego chirurga?

Cytat:
no i to był temat kłótni naszej wczorajszej ... ze dziecko go nie zna płacze jak on synka na rece bierze. Babcie i dziadka zna lepiej niz wlasnego ojca. I jak widac wykłóciłam przemówiłam do rozsądku i tata cał ą niedziele z synkiem spędził
Dobrze,że pomogły Twoje argumenty,w końcu miałaś racje

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
A moja Kinga m już 2 miesiące i się jakoś niezbyt chce śmiać, czasem się niby uśmiechnie, ale bardzo rzadko, w ogóle jak czytam co niektóre dzieci w jej wieku już robią to się podłamuję, wiem, że każde dziecko rozwija się inaczej, no ale...

A to babsko okropne, ciekawe jak moja mnie teraz obgaduje, że zostawiłam jej synka i jestem u rodziców. Wczoraj mnie dziad odwiedził tzn. Kingę i mi jeszcze bez rzeczy jakieś moje przywiózł, chyba nie chce żebym wracała, nie to nie.
Mam nadzieję,że się opamięta,że rodzina jest najważniejsza a nie swój egoizm!

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Jak mnie ta reklama

Ja zaczęłam jeść pomału, ostatnio pomelo, wczoraj mandarynki i na szczęście małemu nic nie jest.

Co do pieluszek, to 2-ki nie bardzo mi podeszły, a wczoraj bratowa dała mi 3-ki na próbę i fajne są. Cała noc na tyłku i nie przeciekł. Są mięciutkie i ładne kolorowe. Muszę zakupić.
A ta promocja to w każdym makro? Do kiedy trwa?
Co do teściowej... brak słów, co za kobieta.
Pozwolę sobie przytoczyć kawał rzucony na klubie w którym jestem:
- Czym się różni teściowa od pitbulla?
- Kolorem szminki

No wiesz Ty co? Jak on tak może?
Mój też mnie podkurzył, bo w weekend była jego 14-to letnia córa i Mateusza co chwila na ręce. A ja go nie uczyłam noszenia, on sam ładnie się bawi na macie, czy w łóżeczku, huśtawce. A ta co chwila go na ręce. W końcu zwróciłam uwagę, bo ile można. Ten oczywiście że przesadzam. To mu powiedziałam żeby sobie małego nosili, ale ja rano wychodzę a on niech bierze wolne bo ja nie będę nosić cały dzień dzieciaka bo się przyzwyczai do dobrego. No obraza majestatu normalnie. A w ogóle to mnie wczoraj tak wnerwił że nie chce mi się z nim gadać, ani na niego patrzeć.
Mówisz o pieluszkach dada?że 3.fajne?Możesz pokazać jakie zamówiłaś Pony?muszę coś kupić chrześnicy.
Widzę,że zawzięte z nas kobietymi też jeszcze nie przeszło.

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 16:10   #3048
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
oooj wiem cops o tym... mój facet tez pracowal u takiegoi duypka....

a tu mój synus we wczorajszej kąpieli
śliczny maluszek

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Hej teraz mam chwilke. Jasiu ma juz tylko zalegająca flegme wiec oklepujemy i kaszlemy ile wlezie Zuzia jeszcze ma delikatne zmiany ale jutro prawdopodobnie wyjdzie. To co u nas a teraz info od Katiem

Kubus miał dzisiaj pobierana krew a zaraz bedzie wizyta następna rano nadal była obturacja a o wyjściu nikt nic nie wspominał.
Super że coraz lepiej

Cytat:
No super słodziak mały

Sojka Zdjęcia świetne Zośka jest śliczna

A Jaśko dziś skończył 3 miesiące
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF2933.jpg (95,8 KB, 25 załadowań)
Stary 2012-12-17, 16:11   #3049
zielona1911
Zakorzenienie

Katee27
Na lato staram sie aby ten palec byl wyleczony,co prawda 1/3 wtedy nie ma ale nie wyglada to az tak zle.
Nie ma juz innego chirurga na nfz
Stary 2012-12-17, 16:13   #3050
weronika_91
Zakorzenienie

Aaaa i jeśli była o tym mowa to przepraszam ale w pepco jest czapka świąteczna i ślinik w komplecie za 5 zeta
Stary 2012-12-17, 16:14   #3051
marzenka1984
Rozeznanie

Ok, dzisiaj mam zły dzień więc nie będę czekać na odpowiedz od rana na stan dziecka który mnie nie pokoi. Po prostu na dzisiaj skończę podglądać wizaż, bo jeszcze napisze coś nie tak ;p Dobrej nocki.
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 16:16   #3052
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Ok, dzisiaj mam zły dzień więc nie będę czekać na odpowiedz od rana na stan dziecka który mnie nie pokoi. Po prostu na dzisiaj skończę podglądać wizaż, bo jeszcze napisze coś nie tak ;p Dobrej nocki.
wszystko jest w porządku każde dziecko jest inne, moja też jeszcze bardzo dużo śpi i się tym nie przejmuje, bo je normalnie i rozwija się prawidłowo a jak ma gorszy dzień to śpi i cały czas z przerwami na jedzenie tylko. a potem całą noc

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 16:16   #3053
weronika_91
Zakorzenienie

i w biedronce widziałam że są 2 paczki pieluszek dada za 50 zł
Stary 2012-12-17, 16:18   #3054
marta1986222
Zakorzenienie

zasnęła z wielkim trudem.

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
i w biedronce widziałam że są 2 paczki pieluszek dada za 50 zł
kupiliśmy dzisiaj

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-12-17, 16:20   #3055
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:

Zastanawiam się czy wszystko ok z Moim Maksem bo potrafi prawie cały dzień przespać tak jak za czasów kiedy był noworodkiem .. to normalne??Czy mam się martwić? Może pogoda nie niego tak wpływa?
spokojnie, jedno dziecko potrafi spać z przerwami na jedzenie a drugie nie śpi prawie w ogóle w ciągu dnia ( tak jak moje ) widocznie potrzebuje tyle snu a z resztą wiesz, jak śpi to rośnie
Stary 2012-12-17, 16:21   #3056
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
śliczny maluszek

Super że coraz lepiej

No super słodziak mały

Sojka Zdjęcia świetne Zośka jest śliczna

A Jaśko dziś skończył 3 miesiące

wszystkiego najlepszego dla Jasia

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-12-17, 16:22   #3057
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
kupiliśmy dzisiaj
no ja czekam na tż aż wróci z pracy to podskoczy do biedry
Stary 2012-12-17, 16:22   #3058
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny czy Wasze dzieciaczki też przesypiają cały dzień prawie? Czy to jakiś objaw do niepokoju?
Maks tylko zje, odbije i śpi. Może z 15-20 minut sie pogapi, postęka i pogada i koniec.
Wydaje mi się, że to zależy od dziecka, ale tak poza tym to jest jakiś osowiały czy coś? Codziennie tak ma, czy dzisiaj?

A jeśli chodzi o Dady to 2 były średnie, ale 3 są bardzo fajne. My już na rozmiarze 3
Stary 2012-12-17, 16:44   #3059
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że to zależy od dziecka, ale tak poza tym to jest jakiś osowiały czy coś? Codziennie tak ma, czy dzisiaj?

A jeśli chodzi o Dady to 2 były średnie, ale 3 są bardzo fajne. My już na rozmiarze 3
My też na 3 i uważam że są lepsze,mała nie przesikuje.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-12-17, 16:47   #3060
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
My też na 3 i uważam że są lepsze,mała nie przesikuje.
My też mamy trójki i faktycznie są fajne

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości