|
|
#2701 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#2702 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
przeginają ! Mój excel z trudem to zniósł DA do kliniki to nie wiem czy się dodzwonisz, może chłopa wyślij do rejestracji ? Moderna Ty to masz jakieś adhd ) podziwiam, z tym malowaniem
|
|
|
#2703 |
|
Rozeznanie
|
Mamuśki z tą wagą to tak różnie bywa, ze na prawde szkoda tym sobie głowy zawracac, akzdy powinien dbac o siebie i wiedziec co jest najlepsze dla zdrowia maleństwa
A to ile kto przytyje tojuz sprawa genów, jedzenia, no i wieluuu innych spraw. Ja np waże sie co jakis czas i tak sobie mysle ze nie chciałabym przytyc jakos starsznie bo zawsze miałam problemy z rzuceniem kg, ale tak na parwde nie ejst to dla mnie ważne, najwazniejszy mój Księciunio.A ja od dzis sie zastanawiam czy zapisać sie na szkołe rodzenia bo dzis 23t1d a zajecia trwają przez 12 tygodni takze czas podjąc decyzje. Hm sama nie wiem co to zrobic, z jednej strony fajnie bo poznam połozne, moze jakieś kontakty załapie bo to skzoła rodzenia ze szpitala w którym chce rodzic i gdzie ejst mój gin prowadzący, ale przeraza mnie troche wizja 2 godzinnego siedzenia i słuchania bo ja raczej taka rozlatana
|
|
|
|
|
#2704 | |
|
Zakorzenienie
|
w sklepie. mam bardzo małą zamrażarkę
a tam lody z sierpnia i września (wszak w ciąży miałam jeść lody na masę a tu tylko buraki i buraki ) ![]() ale sobie przypomniałam że mam poziomki leśne w zamrażarce. Babcia Torresa nazbierała będę miała coś miłego w święta ![]() Cytat:
a rejestracja tylko do 15ej. podjadę jutro i wezmę ich na litość
|
|
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
witam z pociagu. Informuje ze jak ktoras jest zainteresowana termometrem od strippi to w superpharmie jest za 89,99 wybiore sie po niego w srode lub czwartek hene. Gratuluje torresika duzego i michalinki juz kawal babeczki. Ale liwka zawiodlaw mnie
|
|
#2706 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2707 |
|
Zadomowienie
|
Jak już kiedyś pisałam- nie schudłam w ciąży ani jednego kilograma. Nie miałam mdłości, jadłam normalnie i nawet nie podejrzewałam ciąży
Jem cały czas tak samo- dużo owoców, warzyw, nabiału, drobiu i ryb. Wiem, że np. potrzebuję więcej jedzenia, ale nie będę chodzić głodna, bo dbam o linię. Przy wzroście 176cm ważyłam 70kg i było mi w z tym bardzo dobrze. Teraz ważę 86. Lubie poleniuchować w domu, nie odsuwam słodyczy od siebie, ale sama sprzątam, piorę, gotuję, myję okna. Ile jestem w stanie zrobić sama, tyle robię. Nie martwię się wagą absolutnie. Moja koleżanka była mocno przy kości i non stop mi wypominała, że za dużo przytyłam, bo ona przytyła mniej. No, ale ona na początku miała wymioty, a maleństwo na pewno dużo 'wzięło z niej'. Ja byłam cały czas bardzo aktywna i musiałam nadrabiać kalorie. Nie przesadzajmy z tą wagą. Każda z nas przechodzi ciążę inaczej, miała inne objawy, inaczej tyje i inaczej straci te kilogramy. A poza tym....jedzenie jest takie pycha! Dziewczyny, od jakiegoś czasu rano boli mnie brzuch. Sądzę, ale napiszcie co o tym myślicie, że jest to spowodowane dość ograniczonym polem manewrów w łóżku podczas snu. Mięśnie po prostu są napięte i gdy już wstanę po paru chwilach ból zanika. Macie coś podobnego? Staram się nie brać no-spy, ewentualnie magnez jeśli nie daję rady lub boli uporczywie.
|
|
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
skopiuje ''madrosc'' com napisala
sami wiecie gdzie '' ja tam uwazam ze jak ktos chce niech sie odchudza. ja od zawsze siebie akceptowalam taka jaka jestem. no bo skoro sama siebie bym nie akceptowala, to dlaczego maja to robic inni ..?? '' i tego się trzymać dziewuszki ![]() i tym oto MOTTEM zakończymy temat wagi ciążowej i każdej będzie lepiej haha |
|
|
|
|
#2709 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2710 | |
|
Zakorzenienie
|
ooo, dobra info i fajna cena
Cytat:
![]() hasło na sztandary! Wizyta w Klinice dopiero 9 I i będę tam minimum 5 godzin (lekarz, dietetyk, poradnia)... aaa! spytali o wyniki. Gdybym miała wyższe - byłabym wcześniej wciśnięta a tak mam trzymać dietę, którą znajdę na www.slodkiemamy.edu.pl A ja mam dietę 1800 kcal. 8 posiłków dziennie, wszystko ważone... aaa! myślałam że ciąża to będzie jedyny czas bez żadnej diety... a tu restrykcyjna. dla Torresa wszystko. dam radę
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2012-12-17 o 14:39 |
|
|
|
|
|
#2711 | |
|
Zakorzenienie
|
... a tak bez kary wyszło samo .....
Cytat:
dokładnie zresztą czy to ważne kto ile przytył w ciąży ?... najważniejsze,że dzidziuś zdrowy i my reszta to pierdoły ....
|
|
|
#2712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mam ponad 2kg
![]() Cytat:
![]() Cytat:
kupię
|
||
|
|
|
|
#2713 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny udało mi się Was nadrobić.....
wczoraj zakończyliśmy malowanie tż złożył też komodę a jutro wyciągnę go jeszcze raz do Ikei po sofę och jak się cieszę.....( w załączeniu fotka ) Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2714 |
|
Zadomowienie
|
Witam i ja zmęczona po pracy
|
|
#2715 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2717 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
szkoda sobie tak głupio cukier nabijać, już lepiej zgrzeszyć ![]() Cytat:
|
|
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super !a ja właśnie po obiadku ... upiekłam 40 babeczek do szkoły a kubuś wylizał miskę po cieście - jest lepszy niż zmywara ... ![]() wiecie co... tż kupił w sobotę pierniczki na choinkę , powiesiliśmy ale zagroziłam ,że mają wytrzymać choć do gwiadki - jak któreś z dzieci ruszy- choć poliże to gwiazdor na pewno nie przyjdzie i co ? ................... pies zjadł
|
|
|
#2720 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
po Dukanie składy czytam nałogowo/maniakalnie ![]() trochę mi szkoda, że do tej pory jakoś specjalnie nie jechałam z koksem zero słodyczowych maratonów, słodkich napojów, lodów, od sierpnia chrupeczka/ chipsika w dziobie nie miałam. a teraz... no pies ogrodnika ale też nigdy w życiu nie miałam tak konkretnego celu. Grzechy mi tym razem nie straszne ![]()
|
|
|
|
#2721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez mam te komody, tylko na 4 szuflady.. sa super i cenowo tez ok.. no i malenstwo odziedziczy dwie, gdyz my kupilismy dla siebie ogromna szafe ![]() zrobilam sobie przerwe... nerw kulszowy sie odzywa ![]() ale pol pokoju juz pomalowane ![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
|
|
|
#2722 |
|
Zakorzenienie
|
ja będę piekla pierniczki w sobotę po pracy, wcześniej się nie wyrobie, a i ciut ''siwerzze'' beda ![]() u mnie Lenia ciag dalszy. na szczescie odkurzylam, nawet umylam naczynia taka jestem dobra
|
|
|
|
|
#2723 |
|
Raczkowanie
|
Jakie śliczne
[QUOTE=monicca1989;3816400 3]Też polecam odżywkę Waxa, kiedyś stosowałam i miałam super włosy tylko trochę uciążliwe jest to że trzeba w gorącu siedzieć lub w gorący ręcznik zawinąć włosy[QUOTE] Gdzie tą odżywke można kupić i za ile? Hej Dzisiaj tak szybko, bo nie mam czasu za bardzo Jestem przeszczęśliwa!
|
|
#2724 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() super napisane i tego się trzymajmy!! Cytat:
Cytat:
to do pokoju dzidziolka? Cytat:
a co do Kubusia, to mi się przypomina dzieciństwo, jak wylizywałam misy po cieście )
|
|
|
|
#2725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty Jestes z Krakowa, tak ?
|
|
|
#2726 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, przepraszam jesli się powtarzam ale nie mam czasu żeby przeglądać wszystkie posty , a sprawa dotyczy naszych dzieci. Wiem że szanse moze nie sa wielkie ale trzeba zrobic wszystko co w naszej mocy żeby jak najdłużej byc z dzieckiem.
Petycja o objecie rocznym urlopem rodzicielskim wszystkich dzieci urodzonych w 2013r! http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=9080 |
|
|
|
|
#2727 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
synuś rośnie.. ![]() Cytat:
![]() ![]() przedtem mi pokazała na buzię jeszcze, że ją boli, więc sprawdziłam i podejrzewam, że piąteczka u góry nam się przebija i stąd problem w nocy był.. uff.. dobrze, że to tylko to.. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2729 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#2730 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was,
Ufff jakiś strasznie długi dzień dziś dla mnie był ![]() Raniutko pojechałam z tż do przychodni na glukozę ![]() nie było to zbyt dobre - ale dałam radę, myślę że mogłoby być jeszcze odrobinę lepsze z zimną wodą a mnie dali ciepłą. U Was też tak?? Później w deszcz do pracy - autobusem /nie jechałam chyba z 5 lat /i nie wiedziałam że takie cuda są - autobus gada
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.

i w GK można ją czasem kupić... ale 0,33 l z tego co pamietam 4,50 zł 
tyle radości 
chUJot normalnie - jak zwykle 

Dzisiaj tak szybko, bo nie mam czasu za bardzo