MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-17, 18:56   #2761
czarny flamaster
Zadomowienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Mąż pojechał na próbę orkiestry, ale ubłagałam go by kupił mi w drodze powrotnej tortillę w MacDonaldzie Hehehe.

Chciałabym się upewnić. W ten czwartek będę mieć pełne 27 tygodni ciąży. Czy to znaczy, że będę rozpoczynać 7 miesiąc ciąży czy jeszcze muszę tydzień czekać? III trymestr będę zaczynać od czwartku, ale te miesiące są dla mnie zagadką. Obstawiałabym, że rozpoczynam 7 mc teraz )

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 19:03   #2762
Dragusia88
Zakorzenienie

liwka supe ciuchy! Co do tego twardnienia to tak jak dzis pierwszy raz dlatego sie zeschizowalam. To stawianie sie macicy to nie to samo co skurcze? ja juz nic nie wiem. Siedze rozwalona w pociagu i odrazu lepiej. Zaraz wysiadam. No ostatno raz jechala ale robie wagary bo powinna i jutro i w srode

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 19:08   #2763
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Chciałabym się upewnić. W ten czwartek będę mieć pełne 27 tygodni ciąży. Czy to znaczy, że będę rozpoczynać 7 miesiąc ciąży czy jeszcze muszę tydzień czekać? III trymestr będę zaczynać od czwartku, ale te miesiące są dla mnie zagadką. Obstawiałabym, że rozpoczynam 7 mc teraz )
ja obstawiam, że 7 m-c i III trymestr to od skończonego 28 tygodnia dopiero. u mnie to będzie wtedy mniej niż 3 m-ce do terminu porodu, ale trudno, trzymam się tej rozpiski z pierwszej strony wątku.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 19:13   #2764
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ja obstawiam, że 7 m-c i III trymestr to od skończonego 28 tygodnia dopiero. u mnie to będzie wtedy mniej niż 3 m-ce do terminu porodu, ale trudno, trzymam się tej rozpiski z pierwszej strony wątku.
Właśnie oglądałam na kalkulatorze ciążowym Familie.pl , tam zawsze mc ciąży liczyło inaczej, czasami z tygodniem różnicy. No i wg niego, po pełnych 27tc rozpoczynam III trymestr, ale 7 mc, dopiero za tydzień z kawałkiem. Dlatego jak ktoś pyta, to podaję tydzień ciąży, łatwiejsze to

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 19:17   #2765
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
trochę mi szkoda, że do tej pory jakoś specjalnie nie jechałam z koksem zero słodyczowych maratonów, słodkich napojów, lodów, od sierpnia chrupeczka/ chipsika w dziobie nie miałam. a teraz... no pies ogrodnika
ale też nigdy w życiu nie miałam tak konkretnego celu. Grzechy mi tym razem nie straszne
heh, właśnie masz trochę jak z bóle m głowy bez imprezki. Jawna niesprawiedliwość, człowiek nie czuje że zapracował

Dragusia88
to dobrze, że już wolne !

LiwkaO; hehe nawet panterka jest
Stary 2012-12-17, 19:19   #2766
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
strippi boski ten tekst z linka..
i jakże prawdziwy..
a myślałam, że nikt nie przeczytał
ale prawdziwy aż nadto

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

hehe - nie no uwazam ze troche smiechu jeszcze zadnej nam nie zaszkodzi
no dokładnie

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
heh, właśnie masz trochę jak z bóle m głowy bez imprezki. Jawna niesprawiedliwość, człowiek nie czuje że zapracował
hahahah dokładnie tak
Stary 2012-12-17, 19:19   #2767
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Ja po wizycie...

Miałam kilka razy w ubiegłym tyg. niewielkie skurcze w dzien i wieczorem takie kilka-kilkunastosekundowe ale bolesne. Powiedziałam o tym gin. no i faktycznie...szyjka sie skróciła o 1 cm od ostatniej wizyty! tragedii nie ma - ma 3 cm - no ale mam zakaz sprzątania i nakaz odpoczynku...jak to powiedziała moge jedynie kartki na święta wypisać i tyle...podłączyła mnie pod KTG na koniec i rzeczywiście wychodzą skurcze!!! zrobiła od razu posiew z pochwy i zaleciła CRP. Z wynikami na środę mam przyjść na kolejne KTG. Trochę się wystraszyłam. Ja jestem z tych ADHD, wszędzie mnie pełno i nie wyobrażam sobie jak mam odpoczywać i leżeć

Michasia waży już 1544 gramy jest troszkę mniejsza niż powinna - mam napisane 29/30 tydzień ciąży.

A...i przytyłam jedynie 70 dag od ostatniej wizyty! łącznie mam na plusie 8,7 kg
Moja szyjka ma 28mm a we wtorek miała 25mm leżrenie najwidoczniej pomaga i mam no-spe fprte 3razy dziennie. Ale KTG nikt mi nie robił ... QRcze lekarz, lekarzowi nie równy.

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
super !

a ja właśnie po obiadku ... upiekłam 40 babeczek do szkoły a kubuś wylizał miskę po cieście - jest lepszy niż zmywara ...

wiecie co... tż kupił w sobotę pierniczki na choinkę , powiesiliśmy ale zagroziłam ,że mają wytrzymać choć do gwiadki - jak któreś z dzieci ruszy- choć poliże to gwiazdor na pewno nie przyjdzie .......
i co ? ................... pies zjadł
Ależ sie uśmiałam...
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
hej ja o dziwo juz wracam. Masakraa. Jak wysiadlam z pociagu to nagle mo sie tak zle zrobilo nie wiem jak to opisac ucisk na pecherz twary brzuch i takie bolesne ruchy malego. Doszlam tempem zolwim do szkoly powiedzialam ze wravam chwile posiedzialam i poszlam na dworzec w polowie znalazlam taxi i dojechalam taxowka.na dworcu kupilam nospe i pierwszy raz wzielam jedna tabletke. Teraz siedze w pociagu i jest lepiej. Uff. Sa jakies objawy skracania albo miekniecia szyjki? Bo zaczynam sie schizowac. Wizyta w czwartek ale jak dojade to zadz do ginki z tymi wynikami i zobaczymy co powie. Najbardziej to by mi pasowala jutro wizyta. Bo juz mojej szkoly koniec w tym roku czas wkoncu odpoczac bo maly dzis pokazal strajk.
jak tylko twardnieje, ale nie boli to jak pisały laski do 8-10 razy dziennie mzoe twardniec jak czesto zaleca sie leZenie i leki rozkurczowe. mi lekarz mówił, zeby nie bać się no-spy bo ją od lat się podaje cięzarnym, a czasami dla ciązy jest nieunikniony.

Cytat:
Wstawiam zdjęcia ciuszków - wybrałam kilka wg. mnie najładniejszych z tych co dostałam od cioci w paczce

Dziewczyny dostałam na IP wczoraj czopki rozkurczowe scopolan...Pisze w ulotce, ze w ciazy nie bardzo, ale chyba na połóżnictwie i ginekologii wiedzą co robią?... Nigdy nie brałam czopków, czy one wypływają tak jak globulki, czy się wchłaniają? gupek ze mnie, ale nie wiem....
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 19:27   #2768
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
liwka supe ciuchy! Co do tego twardnienia to tak jak dzis pierwszy raz dlatego sie zeschizowalam. To stawianie sie macicy to nie to samo co skurcze? ja juz nic nie wiem. Siedze rozwalona w pociagu i odrazu lepiej. Zaraz wysiadam. No ostatno raz jechala ale robie wagary bo powinna i jutro i w srode
A ja tam nie wiem czy się stawia czy nie:P mnie po prostu czasami boli jak na okres i tyle

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
ale prawdziwy aż nadto

Też przeczytałam i zaczęłam sie zastanawiam czy naprawdę potrzebuje baldachimu i pozostałych dodatków do łóżeczka haha

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość

Dziewczyny dostałam na IP wczoraj czopki rozkurczowe scopolan...Pisze w ulotce, ze w ciazy nie bardzo, ale chyba na połóżnictwie i ginekologii wiedzą co robią?... Nigdy nie brałam czopków, czy one wypływają tak jak globulki, czy się wchłaniają? gupek ze mnie, ale nie wiem....
A nie możesz zadzwonić do gin i spytac dla pewnosci?
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 19:32   #2769
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
ale prawdziwy aż nadto
po przeczytaniu przypomniało mi się co nie co..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 19:33   #2770
maria28
Kniaginia

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny udało mi się Was nadrobić.....
wczoraj zakończyliśmy malowanie jest zdecydowanie lepiej!!!!!!
tż złożył też komodę a jutro wyciągnę go jeszcze raz do Ikei po sofę och jak się cieszę.....( w załączeniu fotka )
Brawa za postępy!

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
skończyłam ciasteczka.. chcecie zobaczyć?
WOW!

Cytat:

no nie moge, wraca siostra z tlumaczenia, a ja na sofie rozwalona
bez biustonosza i taka ogolnie bleee wymeczona po ''czynnosciach'' com dzis zrobila

i ona mówi, nic tylko ci zdjecie teraz zrobic

no wiec mowie do niej, a co tam jak szalec to szalec - rob to zdjecie.

no i jak ja TO zobaczyłam

oczy - i usta

'' nic dodac nic ujac, ''

ps. od razu mowie ze za operacje oczu nie Place xD wchodzicie na wlasna odpowiedzialnosc
Hehe, no co? Całkiem ponętne piersi

A ja pije colę. Miałam się nawadniać, nie?
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 19:36   #2771
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Moja szyjka ma 28mm a we wtorek miała 25mm leżrenie najwidoczniej pomaga i mam no-spe fprte 3razy dziennie. Ale KTG nikt mi nie robił ... QRcze lekarz, lekarzowi nie równy.
bo Liwce leci 30tydzień i miała KTG, bo po 30tygodniu już się powinno robić zapis na wizycie, a na pewno po 32tygodniu, choć nie każdy lekarz to robi. Po 36tyg obowiązkowo.

Cytat:
Też przeczytałam i zaczęłam sie zastanawiam czy naprawdę potrzebuje baldachimu i pozostałych dodatków do łóżeczka haha

ja jako mama wiem, że baldachim, ochraniacz i przybornik to rzeczy nie najważniejsze, a raczej zbędne. Jednak przybornik świetnie się sprawdził, zawsze miałam pieluchy, krem,chusteczki pod ręką i nie musiałam spuszczać dziecka choć na sekundę z oczu.
Baldachim przydał się w lato, nic nie latało i nic nie ugryzło Juluśki
Ochraniacz nie wiem do czego się zdał chyba by miśki nie wylatywały przez szczebelki no ale jako całość pięknie się komponował, więc teraz też mam

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
po przeczytaniu przypomniało mi się co nie co..
mi też tylko już wszystko kupiłam i mimo 2 dziecka też wpadła w szał zakupów

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość

A ja pije colę. Miałam się nawadniać, nie?
2 litry dziennie trzeba pić, więc nawadniamy się razem

Właśnie zjadłam kisiel cytrynowy, mniam

Idę prasować Julki firankę i obrus świąteczny (w końcu) ten co mam w salonie na stole
Stary 2012-12-17, 19:48   #2772
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
a co do Kubusia, to mi się przypomina dzieciństwo, jak wylizywałam misy po cieście )
ja też ... na współę z bratem.... ale teraz też wylizuję tzn w ciąży nie bo surowe jaja .... i tak mi szkoda umyć ręce poplamione ciastem ...

Cytat:
Wstawiam zdjęcia ciuszków - wybrałam kilka wg. mnie najładniejszych z tych co dostałam od cioci w paczce
no wreszcie coś czarnego
Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
skończyłam ciasteczka.. chcecie zobaczyć?
wow ! ale się napracowałaś ....

Cytat:

bez biustonosza i taka ogolnie bleee wymeczona po ''czynnosciach'' com dzis zrobila

oczy - i usta

ps. od razu mowie ze za operacje oczu nie Place xD wchodzicie na wlasna odpowiedzialnosc
...boże pokręcona jesteś !!! ale cycki to masz wieelkie

wiecie właśnie wróciliśmy z jasełek ,dzieci umyte a kuba dostał karę - po przedstawieniu dobrał się z najgłupszym kolegą z klasy i razem wariowali tak ,że aż ... się wściekłam no i ma zakaz dobranocki na dzisiaj . I wiecie co - Nina nie chciała bez niego siedzieć na bajce więc teraz siedzą razem w swoim pokoju - jedzą kolację i się świtnie bawią opowiadając sobie różne historie . I jak tu dać takiemu dziecku karę ????
Stary 2012-12-17, 19:57   #2773
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
dziewczyny ja tylko na momencik wpadłam, żeby Was poinformować, że był kumpel Tż i co się okazało, mój kochany Tż przed malowaniem NIE WYMIESZAŁ W OGÓLE FARBY a to jest pierwsza rzecz, którą powinien zrobić, ponieważ cały pigment jest na dole
więc jutro czeka nas kolejny dzień malowania oby tym razem się udało...

dziewczyny byłam dzisiaj w Ikei i z kartą familii jest dużo zniżek kupiłam np. pościel za 19,90zł jutro zrobię fotki
hehe... to ja to pozostawię bez komentarza
A co do tej karty... Opłaca się? Wyrabiają ją "na miejscu"? I czy wyrobienie jest płatne? My mamy ikeę pod nosem i nawet dziś się mielismy tam wybrać, ale w aucie były zakupy (w tym lody) i baliśmy się że się roztopią... A wiadomo, do ikei nie wchodzi się na 5 min
Cytat:
fajowa
no więc my już zdecydowaliśmy Tako Laret to będzie nasz wóz tylko jeszcze sie wahamy nad dwoma kolorami oczywiscie niebieskimi

no już się przestraszyłaś wyrzucenia z wątku

super

co do łóżka to my na 90% weźmiemy to http://allegro.pl/drewex-lozeczko-ta...856827671.html

a to moja lista co już mam:
UBRANKA 56

- 4x kaftanik/koszulka
- 2 x koszultka z krótkim rękawem
- 1 x koszulka bez rękawów
- 2 x pajacyk/śpioszki
- spodenki 2szt.
- 2 x body z długim rękawem

UBRANKA 62

- 3 x spodenki
- 1 x krótkie spodenki
- 4 pary niedrapków
- 8 czapeczki cienkie
- 9 x kaftanik/bluzka z długim rękawem
- 3 x bluzka krótki rękaw
- 1 x śpiochy
- 6 x body z długim rękawem
- 1 x body z krótkim rękawem
- 7 par skarpet
- 1 x sweterek
- 1 x razy bluza (z kapturem)
- 1 grubsza czapeczka
- Kombinezon.

mam jeszcze jakieś pojedyncze sztuki większych ciuszków ale narazie to nie ważne

- Przewijak
- kocyki - 2 cienkie i 1 cieplejszy
- Rożek (becik) x2
- pieluszki flanelowe x3
KOSMETYKI
• Środek do kąpieli i mycia włosów OD PIERWSZEGO DNIA DZIECKA
• krem ochronny na pupę (Johnson’s baby);
• krem przeciw odparzeniom (sudokrem),
• chusteczki nawilżające do pupy
AKCESORIA
• nożyczki dla niemowląt, cążki i pilnik
• Szczoteczka i grzebyk do włosków
• termometr do wody,
• gruszka gumowa do czyszczenia noska;
• wanienka do kąpieli
• Ręczniki kąpielowy z kapturkiem– 3 szt.
- butelka Avent ze smoczkiem przypominajacym pierś niby 30zł!!

RZECZY DLA MAMY:
- Maść do ratowania brodawek (mustella)
- Koszule do karmienia x 2
- Podkłady porodowe SENI ( 1 szt. )
- Podpaski rozmiar gigant ( 5 szt. )
- Laktator
sadzę, że my też przy Tako Laret zostaniemy Ale ja chcę beż/brąz lub grafit i imitację lnu
A wyprawkę już niezłą masz... Zaczynam się stresować jak czytam takie listy Ale w czwartek mam wypłatę i zamierzam kilka rzeczy nabyć
Cytat:
Pokażę wam Julię jak miała 2 tygodnie
i oczywiście mnie
ślicznie
Cytat:
Napisane przez Natalia17011995 Pokaż wiadomość

I chciałam się was zapytać co myślicie o takiej wanience? Nada się czy lepiej zwykła?
http://allegro.pl/disney-anatomiczna...841796559.html
słodka ta wanienka Ale chyba faktycznie taka zwykla wystarczy na dłużej
Cytat:

Wiecie co mi się stało
upadłam z łóżka w nocy, znaczy wychodziłam do toalety i śpię pod ścianą, no i zahaczyłam o tż i upadłam na podłogę z łóżka, na szczęście na tyłek, ale tak się bałam o maluszka, że dziś połowę paczki ciastek zjadłam( ), ale wierci się, także wszytko ok, za to mój pośladek obolały.
kurcze... to dobrze, że się nic nie stalo...
Ja też śpię pod ścianą... Tżtowi już jakiś czas zapowiedziałam, że się zamienimy... Nawet nie protestował - z tym że ja jakoś się nie mogę zebrać i na jego stronę przenieść A nie przełażę przez niego, tylko wolę tyłem... a my mamy "w mogach" oparcie i też nieraz się zahaczyłam o nie, że o mały włos nie glebnęłam na ziemię
Stary 2012-12-17, 20:05   #2774
nestelle
Zakorzenienie

a oto piernikowy potwór - ZUZIA :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1878.jpg (71,8 KB, 22 załadowań)
Stary 2012-12-17, 20:17   #2775
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
O jeżu ale cudna
Zawsze mi się marzył buldog (;

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 20:21   #2776
Siasia37
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Strippi fajny link, uśmiałam się swoją drogą ciekawe refleksje mogą przyjść do głowy po takim tekście
nestelle piernikowy potwór jest uroczy. Ja mam 3 takie czteronożne potworki lubią też wino, likiery i wszystkie słodkie owoce i też biorą wszystko jak swoje

Ah dziewczyny.... jestem taka szczęśliwa.... bylam dzis na usg połówkowym i...... będzie dziewczynka
cala i zdrowa, kręcila sie jak szalona ale dało rade zajrzeć waży 356 g (kawał kobity ), termin mi sie przesunąl na 04.05.13 r. ale gdzieś czytałam że im po pewnym momencie już się nie ustala terminu po usg bo każde dziecko indywidualnie się rozwija i termin robi się ruchomy. Mam nadzieje że jednak zostanie 26 kwietnia.

ah.......... tak się ciesze że zdrowa i że dziewczynka...
buziaczki dla wszystkich!
Siasia37 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 20:23   #2777
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siasia37 Pokaż wiadomość
Ah dziewczyny.... jestem taka szczęśliwa.... bylam dzis na usg połówkowym i...... będzie dziewczynka
cala i zdrowa, kręcila sie jak szalona ale dało rade zajrzeć waży 356 g (kawał kobity ), termin mi sie przesunąl na 04.05.13 r. ale gdzieś czytałam że im po pewnym momencie już się nie ustala terminu po usg bo każde dziecko indywidualnie się rozwija i termin robi się ruchomy. Mam nadzieje że jednak zostanie 26 kwietnia.

gratuluje córci !!!!

(podobno do 10 tyg z usg)
Stary 2012-12-17, 20:27   #2778
Sorceresss
Wtajemniczenie

Leonikowa, śliczna cześć pokoju

LiwkaO
, kochane ciuszki

Kasia, cudnie wyglądasz hihih szalone jesteście z siostą

nestelle
, nie wierzę, ze taki słodki pies może być ciasteczkowym potworem

ObserwujeCie
, ja truskawy kupowałam w Kauflandzie po 4.5zł - nie narzeka na jakość :P:P:P

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:

cala i zdrowa, kręcila sie jak szalona ale dało rade zajrzeć waży 356 g (kawał kobity ), termin mi sie przesunąl na 04.05.13 r. ale gdzieś czytałam że im po pewnym momencie już się nie ustala terminu po usg bo każde dziecko indywidualnie się rozwija i termin robi się ruchomy.
dla córci!

A mnie ostatnio lekarz mówił, że po 28 tyg można szacować czy dzidziuś będzie tłuścioszkiem czy raczej kurdupelkiem po porodzie

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 20:46   #2779
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
A

A nie możesz zadzwonić do gin i spytac dla pewnosci?
JUż nie chce tak do niej wydzwaniac i tak dzwoniłam w niedziele o 21.00;/Lekarz na IZbie przyjec konsultował mnie z innym i mówił, z ja jestem od Beaty;p (tzn lekarki-oni wszyscy sie znają, bo razem pracuje i w szpitalu i prywatnie) i powiedzieli, ze mam pobrac tak ze 2 dni te czopki i zadzwonic do ginki i powiedziec jej, czy lepiej czy nie i niech decyzduje czy chce mnie widziec wczesniej, czy 5 stycznia. Ale ja już dzis czuje sie lepiej, ale zadzwoie do niej jutro lub w środę zgodnie z zaleceniem. Tylko nie wiem czy na noc jak założe tego czopka mam się zabezpieczac czyms czy nie, bo nie wiem czy, ze tak powiem wypływa;p Ale chyba w tamtych obszarach się wchłania...)

Cytat:
WIdac, że to ona zeżarła,a teraz lezy jak niby nic Słodziak!
Cytat:

Brawa!!
Stary 2012-12-17, 20:49   #2780
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Co do twardniejącego brzucha to macica rozpoczyna proces przygotowawczy do porodu i wywołuje skurcze Johna Braxtona-Hicksa
ale jak to jest? ja miałam w życiu tylko bóle okresowe...
to są te mini-skurczybyczki, tak?!

Cytat:
piekny tekst, wpisuję w swój dzienniczek-amiętniczek jako koment dnia

Cytat:
lekarz mówił, zeby nie bać się no-spy bo ją od lat się podaje cięzarnym, a czasami dla ciązy jest nieunikniony.

Cytat:
świetna amatorka pierniczków

Cytat:
bylam dzis na usg połówkowym i...... będzie dziewczynka
cala i zdrowa, kręcila sie jak szalona ale dało rade zajrzeć waży 356 g (kawał kobity )
klask i:

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 20:58   #2781
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
O z tym trenerem też mi się podoba prezent. Ja też nie lubię takich prezentów w stylu zegarek, sweter czy perfumy, zwłaszcza że u nas akurat też jest tak, że zwyczajnie mamy już to wszystko w nadmiarze i porządnie , więc albo wspomnienie albo coś z zajawką
Trzeba dobrze znać osobę obdarowywaną.
Teraz bym chciała wiele, ale wiem, że ciężko mi będzie po porodzie wykorzystać parę rzeczy. A mój tż to ciężki przypadek - informatyk w końcu. Ubrania, perfumy, gadżety ma głęboko gdzieś. Jest najbardziej specyficznym człowiekiem, jakiego znam - co jest i pociągające i mega wku-rza-jące
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 21:01   #2782
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć dziewczyny
Strippi fajny link, uśmiałam się swoją drogą ciekawe refleksje mogą przyjść do głowy po takim tekście
nestelle piernikowy potwór jest uroczy. Ja mam 3 takie czteronożne potworki lubią też wino, likiery i wszystkie słodkie owoce i też biorą wszystko jak swoje

dla Córeczki
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 21:06   #2783
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Megi anoreksja ciazowa ? No proszę... Moja słabością zawsze były słodycze i zdecydowanie niczego sobie nie odmawiam. A że w mojej rodzinie kobiety średnio w ciąży tyły między 8 a 15 kg to cóż...
Zresztą... Mogę i 30 kg przytyc byleby moje dziecko zdrowe było.
Nie każda tu jest anorektyczką, ale mam kilka typów
I święte słowa - mniejsza z tymi kg - zdrowe dziecko to najważniejsze z najważniejszych rzeczy na świecie.
A później zdrowe i szczęśliwe dziecko. I taka mama. No tacie też może coś skapnąć.

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
ja za to normalnie ważę 53 - 55 (przy 171)i tak np. przed ciążą miałam 53 a teraz specjalnie dla Was weszłam na wagę (dla zdrowia psychicznego nie ważę się a ginka mnie tylko raz ważyła na początku.....) i ważę ................... 17 kg więcej !!!!
Kocham Cię!!!!!! Jesteś cudowna

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
Ja po wizycie...

Miałam kilka razy w ubiegłym tyg. niewielkie skurcze w dzien i wieczorem takie kilka-kilkunastosekundowe ale bolesne. Powiedziałam o tym gin. no i faktycznie...szyjka sie skróciła o 1 cm od ostatniej wizyty! tragedii nie ma - ma 3 cm - no ale mam zakaz sprzątania i nakaz odpoczynku...jak to powiedziała moge jedynie kartki na święta wypisać i tyle...podłączyła mnie pod KTG na koniec i rzeczywiście wychodzą skurcze!!! zrobiła od razu posiew z pochwy i zaleciła CRP. Z wynikami na środę mam przyjść na kolejne KTG. Trochę się wystraszyłam. Ja jestem z tych ADHD, wszędzie mnie pełno i nie wyobrażam sobie jak mam odpoczywać i leżeć

Michasia waży już 1544 gramy jest troszkę mniejsza niż powinna - mam napisane 29/30 tydzień ciąży.

A...i przytyłam jedynie 70 dag od ostatniej wizyty! łącznie mam na plusie 8,7 kg
Kochana, spróbuj uspokoić się i odpoczywać. Myślę, że na początku będzie ciężko, ale przyzwyczaisz się. Zrób to, bo lepiej tak niż obudzić się z ręką w nocniku i pluć sobie w brodę.
Tak sobie straszę, ale wiem, że będzie dobrze
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 21:09   #2784
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
dopisek: u nas to super zadziałało, na mojego 30 urodziny, pojechaliśmy do Barcelony na mecz FC Barcelony. Akurat wtedy moja szwagierka tam mieszkała więc nocleg mieliśmy u niej a i z biletami nieco pomogła, ale i tak powiem Ci że do dzisiaj - Mąż totalnie wspomina to, na dodatek nawet ja się nie nudziłam, bo jednak takie duże wydarzenia sportowe nawet na średnio zainteresowanych (ja) robią wrażenie U nas akurat Mąż wiedział tylko że jedziemy na weekend, zdziwił się na maks jak pojechaliśmy na lotnisko, a potem to już zdziwienie goniło zdziwienie. W Barcelonie już byliśmy wcześniej, no ale jak się zorientował, że to nie jest taki zwykły weekend to naprawdę był w szoku Super wspomnienia to wd nie najlepszy prezent
kurcze... super niespodzianka
Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
I również dołączam się do tych, które w tym tygodniu mają wizytę u lekarza (ja we wtorek), już się nie mogę doczekać, bo teraz miałam przerwę 4 tygodnie między wizytami.
to i ja się dołaczam... ja w środę
Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
hej dziewczyny po weekendzie ...
u nas leci... mąz na 10ta idzie na ta rozmowę do banku jeju widzę jak się stresuje... żal mi go... ... wie, że jak nie ta praca to będzie cholernie ciężko znaleźć coś innego ...

poza tym okazało się że szwagier leży od wczoraj na oddziale i UWAGA: na ostatniej kontroli popatrzyli na nie to zdjęcie co trzeba tj. innego pacjenta!!!
i teraz nie wiadomo czy wyników też nie pomylili i zamiast podejrzenia łagodnego raka kości bd miał np. złośliwego ... nosz kur*a bo inaczej sobie nie powiem ... jak można się pomylić w takiej sprawie??? od początku mówiłam że ten lekarz jest dziwny... bo czy dobrze czy źle on cały czas mów że 'wszystko jest dobrze' ... idiota czy jak... i teraz nie wiadomo nawet co on właściwie ma w ręce bo dopiero teraz bd mu ją prześwietlać i stwierdzając co jest grane

żeby było tego mało mój brat zakomunikował nam wczoraj ze zostają w stanach na następne 2lata
są już 6msc legalnie ale chcą zostać nielegalnie na następne ok 2 lata... tam chcą wsiąść ślub a raczej przyrzeczenie kościelne i mieć dziecko a zaraz po porodzie wracać do polski... ehhhh... już ich nie widziałam ponad rok czasu bo rozminęliśmy jak my byliśmy w uk oni wyjechali... a ja się boję że oni jak już zostaną na te 2 lata to nawet i za 10siec nie wrócą ... mama się popłakała na to wszystko a tata chodzi jak struty... i wcale się im nie dziwie bo to jednak ich dziecko i to jeszcze gówniarz bo ma 23 lata więc w tym wieku to co poniektórzy dopiero zaczynają wchodzić w dorosłość ... z drugiej strony wcale się im nie dziwie nie bd mieć w pl pracy... chcą kupić mieszkanie... ale mimo wszystko smutne to takie ...
chcą przełożyć ślub kościelny z sierpnia tego roku na 2014/2015 ... choć wtedy to bd raczej coś jak odnowienie przysięgi małżeńskiej biorąc pod uwagę że wezmą to przyrzeczenie kościelne w stanach ...

sprawa się komplikuje z chrzestnymi... bo miał być on chrzestnym ... a teraz tak na prawdę nawet nie mam kogo wsiąść od mojej strony...

ehhhh... to się wyżaliłam ... przepraszam...
myaja.... trzymam kciuki ze wszystkich sił za Twojego szwagra... ale z tymi wynikami to cyrk... Mam jednak nadzieję, że wyniki Twojego szwagra będą lepsze niż myśleli
No i przykra sprawa z bratem... Ale w sumei trzeba ich zrozumić... Co w tej naszej PL zrobić bez znajomości gdy się chce ślub brać i rodzinę zakładać?

Cytat:
Witam się po weekendzie! gaduły!!!

to zaczynam odliczanie...10....

Dostałam paczkę z za oceanu wstawię później fotki ciuszków! stwierdzam, że w PL nie ma takich ładnych!
Liwka... to już 30? Nooo... za chwile wszystkei po kolei będziemy odliczać
Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
ObserwujeCie pytałam o ochraniacze i rzeczywiście tutaj zabronione. Przez zły przepływ powietrza. Badania wykazały że może to być jedna z przyczyn śmierci lozeczkowej. No to tyle.
Czekam teraz na busa i do pracy... Miłego dnia dziewczyny(;
hmmm... ja tak się zastanawiam co do tych ochraniaczy i wentylacji... Może można je jakos wyżej umocować? Żeby między materacem a ochraniaczem był prześwit ze 3-4cm... żeby dzidzia sie nie mogła uderzyć, ale z drugiej strony żeby właśnei miała dostęp powietrza jesli buźka się wtuli w bok łóżeczka
Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Oglądam DDTVN, ma być temat o tym ile tyją kobiety w ciąży i czemu się licytują, która mniej. Dziwne, ja się nie licytuję. Przytyłam 16 i jest mi z tym bardzo dobrze
ogladałam to... Jak zwykle temat poruszony po łebkach... Ten gin powiedział, że kobieta w ciąży powinna przytyć 10-12 kg... Niezbyt to pocieszające Tym bardziej, że tyle waży dzidzia, wody, łozysko, powiększona macica... I podejrzewam że 80% z nas 10kg na plusie osiągnie zanim wejdzie w 3 trymestr A gdzie reszta?
A najlepsze byly te dwie "piosenkarki" po ciązy... że Famm przytyła 12 kg to się zgodzę... Ale ta cała Tul? Przecież ja ja pamiętam jak z wielkim brzuchem śpiewała w Jaka to melodia... a więc około 20kg na plusie miała na bank... Po co przychodzi do telewizji i kłamie?
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Ooo wreszcie jakaś konkretna waga a nie po 3kg ja mam 10kg na plusie a co
to ja myślę, że mam podobnie... W środę się dowiem
Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
Szwagier już przygotowany do operacji!!!
ma ogolone uda w razie potrzeby przeszczepu kości ... ręka tez ogolona w razie ... amputacji ...
a mój mąż siedzi przed rozmowa kwalifikacyjną... ja nie wiem jak on to przetrwa ...

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

co do wagi... u nas na razie +9kg i mamy 26tc ...
sadze że moje 'założenia' jakże ambitne co do wagi MAX +11kg w całej ciąży pójdą w łeb... ale pofolgowałam sobie ostatnio z słodyczami ... ehhh... ja niedobra muszę odpuścić bo z tego to nic ...
myaja... kciuki za szwgra I dawaj znać na bieżąco...
Co do wagi, to też na początku mi się marzyło żeby więcej niz 12 kg nie przybrać... Ale teraz juz przestaam się łudzić... I powiem Wam, że dobrze mi z tym... Ważne, że raczej idzie w brzuszek a w całą reszte tylko ciut ciut
Cytat:
Miałam wczoraj wątpliwą przyjemność wylądować na Izbie Przyjęć.....
leżałam w domu prawie cały weekend, bo chce żeby mi ta szyjka się wydłużyła, ale za kazdym razem jak wstawałąm, to zaraz brzuch robił sie jak kamień....A wczoraj wieczorem zaczął pobolewać jak na okres.... Dzwonie wieczorem do ginki, a ona, ze na odleglosc nic mi nie poradzi, ze jak boli jechac na pogotowie. No i mąz wrócił z pracy i pojechaliśmy... Czekaliśmy 1 godzinę na lekarza, bo miał zabieg jakiś, poza mną nikogo w poczekalni nie było. Przyszedł doktor, mówie, ze ma krókawą szyjke i twardnienia brzucha i pobolewania, zbadał i tak: Szyjka na szczęscie twarda..i ciut dłuższa 28mm (we wtorek było 25mm). Dodstałam jeszcze jakies czopki rozkurczowo, dalej no-spe forte i magnez łykac i polegiwac, ale nie plackiem kazał. Jak nie przejdzie po 2-3 dniach kontaktować się ze swoim lekarzem. Mam jakis lekki stan zapalny, no i ta szyjke kazał obserwowac i mowił,że szkoda, ze nie wiemy jaka była na początku ciązy, bo moze taka moja uroda po prostu... Dziś brzuszek miękki na szczęscie, troche sie uspokoiłam po tej wizycie- moze była ona na wyrost, ale wole dmuchac na zimne. Poza tym badali mi puls małego 140, rzucił okiem na USG-dopochwowo i przez brzuch.
Takze teraz juz spokojniejsza, poleguję sobie według wskazań a jutro zadzwonie do ginki powiem jej co i jak
klementyna... dobrze, że pojechałaś... Lepiej dmuchac na zimne Ważne, że szyjka dłuższa a Ty jesteś spokojniejsza

Nadrabiam Was powoli... jeszcze z 5 stron
Stary 2012-12-17, 21:10   #2785
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Kocham Cię!!!!!! Jesteś cudowna
..i tylko tyle trzeba aby być kochaną i przytyć i to aż tyle....
a przypominam ,że w 2 ciąży właśnie tyle miałąm na samym końcu ... a teraz mam termin na 8 .03 ...boże .....
więc ważę 70 kg ..no cóż trudno ale wszystko co zjadłam przynajmniej było pyszne . . .
Stary 2012-12-17, 21:18   #2786
klementyna1
Zakorzenienie

nestelle- Przywracasz wiarę w człowieka!! W ciężarnego człowieka!
Nic to ide się myć i aplikować czopki;p Az się boje, to będzie mój pierwszy raz!! OPowiem Wam potem jak było z najmniejszymi szczegółami;p
Stary 2012-12-17, 21:21   #2787
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
nestelle- Przywracasz wiarę w człowieka!! W ciężarnego człowieka!
.... wiedziałam,że tak będzie jak się przyznam.....
Stary 2012-12-17, 21:33   #2788
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

oki doki moje kochaniutkie, koniec tego dobrego

trzeba zmykac spac - jutro nowy dzien - nowe mozliwosci.

w sumie u mnie to samo, ale co tam kocham swoja prace - tosz to nie sztuka robic hamburgery - sztuka jest robic TAK DOBRE HAMBURGERY

w ichnim jezykow zycze wam slodkich snow

drøm søtt

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 21:36   #2789
Mi6ka
Rozeznanie

No i po wizycie ... I tak jak myslalam, znowu brak potwierdzenia plci. Czyli jestesmy na etapie "chlopiec na 80%" sprzed paru wizyt. Tym razem usiadl sobie tylkiem na scianie macicy Zdjecia buzki tez nie dal sobie w 4D zrobic, zakryl buzke raczkami - za to widzielismy przesliczny kregoslup i najsliczniejsze raczki i paluszki - po mamusi

Tak poza tym juz 30 cm i podobno dluuugie nogi

No ale moj TZ tak sie wkurzyl na te ciagle ukrywanie, ze male dostalo pierwszy wyklad od starego Na koniec kochana mamusia poglaskala brzuszek, zeby sie dzidzia nie smucila za bardzo

Jutro nadrobie Was, po zajeciach fitness dla ciezarowek - jade na 9 rano hihi, ale trzeba cwiczyc przed swiatecznym obzarstwem
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 21:42   #2790
Leonikowa
Rozeznanie

Jak jeszcze raz wyskoczy mi reklama bebilonu to niech nie myślą, że będą ją kupować Leośkowi

dziewczyny byłam dzisiaj w kauflandzie jest promocja na pampersy 1 kosztują 21,99 zł poprzednia ich cena 28,99zł

cieszę się, że podoba Wam się część pokoiku Leośka

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
bardzo ladnie

tez mam te komody, tylko na 4 szuflady.. sa super i cenowo tez ok..
no i malenstwo odziedziczy dwie, gdyz my kupilismy dla siebie ogromna szafe

zrobilam sobie przerwe... nerw kulszowy sie odzywa
ale pol pokoju juz pomalowane

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

no nie moge
faktycznie komoda jest świetna mam nadzieję, że pomieszczę w niej wszystkie rzeczy dla maluszka

Cytat:
świetna cena

wow!! super się prezentuje
to do pokoju dzidziolka?

a co do Kubusia, to mi się przypomina dzieciństwo, jak wylizywałam misy po cieście )
tak to pokój maluszka

Cytat:
przepiękne

Cytat:

oczy - i usta

Kasia jest zaje.... jak urodzimy a przylecisz do Pl to idziemy na jakąś wspólną imprezę

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
hehe... to ja to pozostawię bez komentarza
A co do tej karty... Opłaca się? Wyrabiają ją "na miejscu"? I czy wyrobienie jest płatne? My mamy ikeę pod nosem i nawet dziś się mielismy tam wybrać, ale w aucie były zakupy (w tym lody) i baliśmy się że się roztopią... A wiadomo, do ikei nie wchodzi się na 5 min
Mokka teraz w ogóle jest jakaś akcja na tą kartę pełno pracowników stoi i nakłania do założenia (do 24.12 1000 rzeczy jest obniżonych)
ja ją zakładałam rok temu przez internet jest bezpłatna

Cytat:
potwór pierniczkowi jest przepiękny

Cytat:
Cześć dziewczyny

Gratuluję

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości