|
|
#2761 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
Mąż pojechał na próbę orkiestry, ale ubłagałam go by kupił mi w drodze powrotnej tortillę w MacDonaldzie
Hehehe.Chciałabym się upewnić. W ten czwartek będę mieć pełne 27 tygodni ciąży. Czy to znaczy, że będę rozpoczynać 7 miesiąc ciąży czy jeszcze muszę tydzień czekać? III trymestr będę zaczynać od czwartku, ale te miesiące są dla mnie zagadką. Obstawiałabym, że rozpoczynam 7 mc teraz )
|
|
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
liwka supe ciuchy! Co do tego twardnienia to tak jak dzis pierwszy raz dlatego sie zeschizowalam. To stawianie sie macicy to nie to samo co skurcze? ja juz nic nie wiem. Siedze rozwalona w pociagu i odrazu lepiej. Zaraz wysiadam. No ostatno raz jechala ale robie wagary bo powinna i jutro i w srode
|
|
#2763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2765 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dragusia88 to dobrze, że już wolne ! LiwkaO; hehe nawet panterka jest
|
|
|
#2766 | ||
|
Zakorzenienie
|
a myślałam, że nikt nie przeczytał
![]() ale prawdziwy aż nadto Cytat:
---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#2767 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mam no-spe fprte 3razy dziennie. Ale KTG nikt mi nie robił Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny dostałam na IP wczoraj czopki rozkurczowe scopolan...Pisze w ulotce, ze w ciazy nie bardzo, ale chyba na połóżnictwie i ginekologii wiedzą co robią?... Nigdy nie brałam czopków, czy one wypływają tak jak globulki, czy się wchłaniają? gupek ze mnie, ale nie wiem.... |
||||
|
|
|
|
#2768 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też przeczytałam i zaczęłam sie zastanawiam czy naprawdę potrzebuje baldachimu i pozostałych dodatków do łóżeczka haha ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#2769 |
|
Rozeznanie
|
po przeczytaniu przypomniało mi się co nie co..
|
|
#2770 | ||
|
Kniaginia
|
Cytat:
WOW! Cytat:
![]() A ja pije colę. Miałam się nawadniać, nie? |
||
|
|
|
|
#2771 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja jako mama wiem, że baldachim, ochraniacz i przybornik to rzeczy nie najważniejsze, a raczej zbędne. Jednak przybornik świetnie się sprawdził, zawsze miałam pieluchy, krem,chusteczki pod ręką i nie musiałam spuszczać dziecka choć na sekundę z oczu. Baldachim przydał się w lato, nic nie latało i nic nie ugryzło Juluśki ![]() Ochraniacz nie wiem do czego się zdał chyba by miśki nie wylatywały przez szczebelki ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- mi też tylko już wszystko kupiłam i mimo 2 dziecka też wpadła w szał zakupów 2 litry dziennie trzeba pić, więc nawadniamy się razem ![]() Właśnie zjadłam kisiel cytrynowy, mniam Idę prasować Julki firankę i obrus świąteczny (w końcu) ten co mam w salonie na stole
|
|
|
|
#2772 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no wreszcie coś czarnego ![]() wow ! ale się napracowałaś .... ![]() Cytat:
wiecie właśnie wróciliśmy z jasełek ,dzieci umyte a kuba dostał karę - po przedstawieniu dobrał się z najgłupszym kolegą z klasy i razem wariowali tak ,że aż ... się wściekłam no i ma zakaz dobranocki na dzisiaj . I wiecie co - Nina nie chciała bez niego siedzieć na bajce więc teraz siedzą razem w swoim pokoju - jedzą kolację i się świtnie bawią opowiadając sobie różne historie . I jak tu dać takiemu dziecku karę ????
|
|
|
#2773 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do tej karty... Opłaca się? Wyrabiają ją "na miejscu"? I czy wyrobienie jest płatne? My mamy ikeę pod nosem i nawet dziś się mielismy tam wybrać, ale w aucie były zakupy (w tym lody) i baliśmy się że się roztopią... A wiadomo, do ikei nie wchodzi się na 5 min ![]() Cytat:
A wyprawkę już niezłą masz... Zaczynam się stresować jak czytam takie listy ślicznie Cytat:
![]() Cytat:
Ja też śpię pod ścianą... Tżtowi już jakiś czas zapowiedziałam, że się zamienimy... Nawet nie protestował - z tym że ja jakoś się nie mogę zebrać i na jego stronę przenieść A nie przełażę przez niego, tylko wolę tyłem... a my mamy "w mogach" oparcie i też nieraz się zahaczyłam o nie, że o mały włos nie glebnęłam na ziemię
|
|
|
#2774 |
|
Zakorzenienie
|
a oto piernikowy potwór - ZUZIA :
|
|
#2775 |
|
Zadomowienie
|
O jeżu ale cudna
Zawsze mi się marzył buldog (;
|
|
#2776 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Strippi fajny link, uśmiałam się swoją drogą ciekawe refleksje mogą przyjść do głowy po takim tekście ![]() nestelle piernikowy potwór jest uroczy. Ja mam 3 takie czteronożne potworki lubią też wino, likiery i wszystkie słodkie owoce i też biorą wszystko jak swoje ![]() Ah dziewczyny.... jestem taka szczęśliwa.... bylam dzis na usg połówkowym i...... będzie dziewczynka cala i zdrowa, kręcila sie jak szalona ale dało rade zajrzeć waży 356 g (kawał kobity ), termin mi sie przesunąl na 04.05.13 r. ale gdzieś czytałam że im po pewnym momencie już się nie ustala terminu po usg bo każde dziecko indywidualnie się rozwija i termin robi się ruchomy. Mam nadzieje że jednak zostanie 26 kwietnia. ah.......... tak się ciesze że zdrowa i że dziewczynka... buziaczki dla wszystkich! |
|
|
|
|
#2777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje córci !!!!(podobno do 10 tyg z usg)
|
|
|
#2778 | |
|
Wtajemniczenie
|
Leonikowa, śliczna cześć pokoju
![]() LiwkaO, kochane ciuszki ![]() Kasia, cudnie wyglądasz hihih szalone jesteście z siostą ![]() nestelle, nie wierzę, ze taki słodki pies może być ciasteczkowym potworem ObserwujeCie, ja truskawy kupowałam w Kauflandzie po 4.5zł - nie narzeka na jakość :P:P:P ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
dla córci!A mnie ostatnio lekarz mówił, że po 28 tyg można szacować czy dzidziuś będzie tłuścioszkiem czy raczej kurdupelkiem po porodzie
|
|
|
|
#2779 | |
|
Zakorzenienie
|
JUż nie chce tak do niej wydzwaniac i tak dzwoniłam w niedziele o 21.00;/Lekarz na IZbie przyjec konsultował mnie z innym i mówił, z ja jestem od Beaty;p (tzn lekarki-oni wszyscy sie znają, bo razem pracuje i w szpitalu i prywatnie) i powiedzieli, ze mam pobrac tak ze 2 dni te czopki i zadzwonic do ginki i powiedziec jej, czy lepiej czy nie i niech decyzduje czy chce mnie widziec wczesniej, czy 5 stycznia. Ale ja już dzis czuje sie lepiej, ale zadzwoie do niej jutro lub w środę zgodnie z zaleceniem. Tylko nie wiem czy na noc jak założe tego czopka mam się zabezpieczac czyms czy nie, bo nie wiem czy, ze tak powiem wypływa;p
Ale chyba w tamtych obszarach się wchłania...)WIdac, że to ona zeżarła,a teraz lezy jak niby nic Słodziak!Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2780 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to są te mini-skurczybyczki, tak?! Cytat:
![]() Cytat:
świetna amatorka pierniczków ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
#2781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz bym chciała wiele, ale wiem, że ciężko mi będzie po porodzie wykorzystać parę rzeczy. A mój tż to ciężki przypadek - informatyk w końcu. Ubrania, perfumy, gadżety ma głęboko gdzieś. Jest najbardziej specyficznym człowiekiem, jakiego znam - co jest i pociągające i mega wku-rza-jące
|
|
|
#2782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Córeczki
|
|
|
#2783 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I święte słowa - mniejsza z tymi kg - zdrowe dziecko to najważniejsze z najważniejszych rzeczy na świecie. A później zdrowe i szczęśliwe dziecko. I taka mama. No tacie też może coś skapnąć. ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
Tak sobie straszę, ale wiem, że będzie dobrze
|
|
|
#2784 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i przykra sprawa z bratem... Ale w sumei trzeba ich zrozumić... Co w tej naszej PL zrobić bez znajomości gdy się chce ślub brać i rodzinę zakładać? ![]() Cytat:
Nooo... za chwile wszystkei po kolei będziemy odliczać![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tym bardziej, że tyle waży dzidzia, wody, łozysko, powiększona macica... I podejrzewam że 80% z nas 10kg na plusie osiągnie zanim wejdzie w 3 trymestr A gdzie reszta?![]() A najlepsze byly te dwie "piosenkarki" po ciązy... że Famm przytyła 12 kg to się zgodzę... Ale ta cała Tul? Przecież ja ja pamiętam jak z wielkim brzuchem śpiewała w Jaka to melodia... a więc około 20kg na plusie miała na bank... Po co przychodzi do telewizji i kłamie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I dawaj znać na bieżąco...Co do wagi, to też na początku mi się marzyło żeby więcej niz 12 kg nie przybrać... Ale teraz juz przestaam się łudzić... I powiem Wam, że dobrze mi z tym... Ważne, że raczej idzie w brzuszek a w całą reszte tylko ciut ciut ![]() Cytat:
Nadrabiam Was powoli... jeszcze z 5 stron
|
|
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
..i tylko tyle trzeba aby być kochaną i przytyć i to aż tyle....
![]() a przypominam ,że w 2 ciąży właśnie tyle miałąm na samym końcu ... a teraz mam termin na 8 .03 ...boże ..... ![]() więc ważę 70 kg ..no cóż trudno ale wszystko co zjadłam przynajmniej było pyszne . . .
|
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
nestelle- Przywracasz wiarę w człowieka!! W ciężarnego człowieka!
![]() Nic to ide się myć i aplikować czopki;p Az się boje, to będzie mój pierwszy raz!! |
|
|
|
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
.... wiedziałam,że tak będzie jak się przyznam.....
|
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
oki doki moje kochaniutkie, koniec tego dobrego trzeba zmykac spac - jutro nowy dzien - nowe mozliwosci. w sumie u mnie to samo, ale co tam kocham swoja prace - tosz to nie sztuka robic hamburgery - sztuka jest robic TAK DOBRE HAMBURGERY w ichnim jezykow zycze wam slodkich snow drøm søtt |
|
|
|
|
#2789 |
|
Rozeznanie
|
No i po wizycie ... I tak jak myslalam, znowu brak potwierdzenia plci. Czyli jestesmy na etapie "chlopiec na 80%" sprzed paru wizyt. Tym razem usiadl sobie tylkiem na scianie macicy
Zdjecia buzki tez nie dal sobie w 4D zrobic, zakryl buzke raczkami - za to widzielismy przesliczny kregoslup i najsliczniejsze raczki i paluszki - po mamusi ![]() Tak poza tym juz 30 cm i podobno dluuugie nogi ![]() No ale moj TZ tak sie wkurzyl na te ciagle ukrywanie, ze male dostalo pierwszy wyklad od starego Na koniec kochana mamusia poglaskala brzuszek, zeby sie dzidzia nie smucila za bardzo ![]() Jutro nadrobie Was, po zajeciach fitness dla ciezarowek - jade na 9 rano
|
|
|
|
|
#2790 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Jak jeszcze raz wyskoczy mi reklama bebilonu to niech nie myślą, że będą ją kupować Leośkowi
![]() dziewczyny byłam dzisiaj w kauflandzie jest promocja na pampersy 1 kosztują 21,99 zł poprzednia ich cena 28,99zł cieszę się, że podoba Wam się część pokoiku Leośka ![]() Cytat:
mam nadzieję, że pomieszczę w niej wszystkie rzeczy dla maluszkaCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja ją zakładałam rok temu przez internet jest bezpłatna ![]() ![]() potwór pierniczkowi jest przepiękny ![]() Cytat:
Gratuluję
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.

Hehehe.
)

super !

A nie przełażę przez niego, tylko wolę tyłem... a my mamy "w mogach" oparcie i też nieraz się zahaczyłam o nie, że o mały włos nie glebnęłam na ziemię
klask i: