|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#76081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVI część niech się kręci
Cytat:
nic więc
|
|
|
|
|
#76082 |
|
Raczkowanie
|
tak gwoli doinformowania na wszelki-wielki: zgaduję, że gdybym cassie kładła, to z farbowaniem mogę się żegnać?
|
#76083 |
|
Zakorzenienie
|
a bo to Ja robiłam i się chwaliłam wszem i wobec
|
|
#76084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo trwałość farby może być mniejszapo cassii no właśnie pamiętałam, że któreś piękne loczki
|
|
|
|
|
#76085 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
fajne rulony, ale może warto popracować nad skrętem, żeby wyrównać górę z dołem? U mnie jak są rulony to nie robia sie tylko na końcach. Nie rozprostowują mi sie włosy od skóry. Nie wiem czemu Ci tak włosy łąpią dziwny dymny zapach - u mnie nic takiego nie występuje. |
|
|
|
|
#76086 |
|
Raczkowanie
|
mam pytanie odnośnie laminowania: robiłam je... w piątek bodajże. mogę sobie to powtórzyć dziś, czy to już za dużo dobra?
i tak się zastanawiam, czy przy moim skręcie nie byłoby dobrze raz na jakiś czas wyczesać włosów drobniejszym grzebieniem.
od 21.09.2012 świadoma pielęgnacja MOJE WŁOSY 10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za łopatki) Edytowane przez PannaLokowana Czas edycji: 2012-12-17 o 13:49 |
|
|
|
#76087 |
|
Rozeznanie
|
Hej Loczki i Fale, dawno nie pisałam, ale znowu mam problem. Już myślałam że trochę dogadałam się z włosami, że znalazłam im sposób na objętość używając produktów z keratyną, lubiły ją bardzo, wyglądały na grubsze, choć daleko im było do ideału to zaczynało być lepiej. Aż tu nagle jakby piorunem strzeliło gdy zaczęły się mrozy, ogrzewanie itd. Koszmarne siano i jeszcze większe elektryzowanie, musiałam zmienić program, postawić na nawilżanie, o proteinach zapomnieć, bo nawet minimalna ilość daje zawsze ten sam efekt elektryzownia, a w jednym miejscu robi się jakiś dziwny kołtun. Więc nawilżam i tu pojawia się problem z objętością, smętne strączki, nawilżone, błyszczące jak diabli ale strączki, przyklap, uliz.
Czy ktoś też tak ma, że jego włosy nie tolerują protein zimą, choć tak je kochały jesienią? Jak teraz dodać im objętości? Na takich ulizańcach nawet skręt mnie opuszcza choć kupiłam sobie żel, to skręt jest gorszy niż jesienią bez żelu. I jeszcze jedno jak to możliwe że maska do włosów zgodna z CG nałożona tradycyjnie na mokre włosy i solidnie spłukana strasznie je obciąża, a nałożona na suche dodaje trochę objętości. Czy ja mogę używać maski jako odżywki stylizatora na suche, bo jak narazie to jedyne co działało na odrobinę objętości. Edytowane przez lulaluna Czas edycji: 2012-12-17 o 14:12 |
|
|
|
#76088 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez JudytaKas Czas edycji: 2012-12-17 o 14:10 |
||
|
|
|
#76089 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#76090 |
|
Zakorzenienie
|
no masz takie słodziutkie, drobniutkie-nie poniszczą się, w sensie nie potargasz sobie
takim szerszym wygodnej
|
|
#76091 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pomyślałam o tym, bo czasem pojedyncze loki są splątane jakby... wewnątrz siebie. wiesz, loki lokami, a kołtuny sobie.
od 21.09.2012 świadoma pielęgnacja MOJE WŁOSY 10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za łopatki) Edytowane przez PannaLokowana Czas edycji: 2012-12-17 o 14:28 |
|
|
|
|
#76092 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W wątku dziewczyny już kiedyś narzekały na suchość po mrożącym.Cytat:
Cytat:
Tylko nawet po tym włosy są takie... postrączkowane właśnie. Loków nie ma, jest drobnica. Coś jak na zdjęciu w avku, tylko bardziej miotłowato Muszę chyba foty kiedyś zrobić, żeby pokazać o co mi chodzi.Cytat:
![]() Hihi, tak mi się teraz przypomniało, że na początku mojej przygody z włosami napisałaś, że moje włosy są podobne do Twoich. A ja tak usilnie zaprzeczałam, że z moich się loczków nie wyciśnie. Miałaś rację, loki są. Kajam się
|
|
#76093 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie mam prostych włosów (obciętych) ![]() W avku są cudowne <3 (tylko suche ;p) Czesanie ? No więc tak. Gdy myję włosy i mam ostatnią odżywkę na nich, to rozczesuję pasma grzebieniem z szeroko rozstawionymi ząbkami (obecnie plastikowy, bo drewniany się złamał i mój brat wyrzucił ![]() :brzyda l:, ale nie szarpie mi włosów, nie ma sterczących końców, ani nic).A tak, to po myciu, znaczy jak już wyschną, czeszę tylko i wyłącznie szczotką z naturalnego włosia. Chyba, że mi się bardziej pokręcą, to tylko rozczesuję delikatnie i układam palcami, ale jak są takie bardziej proste, to czeszę właśnie taką szczotką, bo inaczej wyglądają fatalnie. ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
Żel isana/joanna mrożący, czy jakikolwiek inny nakładanie na mokre i odgniatacie ? |
||
|
|
|
#76094 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#76095 |
|
Rozeznanie
|
nakładam na mokre i odgniatam jak są zupełnie suche
|
#76096 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#76097 |
|
EDUkator
|
Ja suszę bez dyfuzora póki co od września, bo nie posiadam (ale już do mnie idzie
) i fale są, co prawda liczę teraz na mega poprawę (i pewnie się przeliczę), ale suszyć bez dyfuzora też się da
|
#76098 |
|
Zakorzenienie
|
używałyście może takich wałków?
minuta 12 http://www.youtube.com/watch?v=DvSwlkpoz7E |
|
|
|
#76099 |
|
Zadomowienie
|
w domu zauważyłam. PannaLokowana mam podobnie z tym dymem, w ogóle moje łatwo chłoną wszelkie zapachy. |
|
|
|
#76100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#76101 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#76102 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
mam nadzieje że mnie pamiętacie wracam z pokorą po długiej przerwie nie obecności i nie odzywania się choć często w milczeniu tutaj zaglądałam by ratować swoje loczki...teraz mam problem wypadania włosów, który już trochę trwa i mnie martwi ponieważ widocznie i odczuwalnie objętość włosów zmalała... ![]() używam odżywkę janatar tą w szklanej buteleczce ale teraz mi się skończyła...po niej nie widzę zmniejszenia wypadania nie hamuje go... powoduje tylko przyrost dużej liczby baby hair a ja wolała bym zmniejszenie wypadania jednak... jaką wcierkę byście poradziły?... i jaką odżywkę d/s i szampon?chciałaby kupić też odżywkę d/s która też jakoś może pomóc na wypadanie włosów i szampon... do tej pory używałam szamponu z Fitomedu z mydlnicy lekarskiej który niby ma wzmocnić cebulki....ale włosy nadal lecą z głowy jak zwariowane Pytam tutaj u nas w zakręconym wątku ponieważ na typowym temacie wypadania włosów dziewczyny często polecają szampony z sls a moja skóra głowy jest delikatna...![]() a i niektóre z was używają na wypadanie olejów...które według was najleiej hamują wypadanie włosów?
|
|
#76103 |
|
Raczkowanie
|
Któraś z was pytała jak robić i jak wygląda folia aluminiowa na głowie. Wykorzystałam więc fakt, że nałożyłam waxa pod folię i cyknęłam wam uroczą focię. mój luby się śmieje i woła na mnie "Magneto"
i czy wie któraś, gdzie można stacjonarnie dostać takie śmieszne czapki z dwoma pomponami, które mają pyszczek wydziergany i wyglądają jak panda albo inny miś? bo zakochałam się w nich absolutnie, ale jakoś w ciemno przez allegro się boje.
od 21.09.2012 świadoma pielęgnacja MOJE WŁOSY 10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za łopatki) Edytowane przez PannaLokowana Czas edycji: 2012-12-17 o 22:25 |
|
|
|
#76104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#76105 |
|
Raczkowanie
|
tak, na to mój TŻ też wpadł xd przykłada mi palce do skroni i robi "mmmm"... ale po ciepełku są lepsze efekty, to się liczy,
|
#76106 |
|
Raczkowanie
|
Haha, dobre!!! Wybuchnęłam śmiechem wprost na monitor
A ja stwierdzam że moje włosy średnio się lubią z czapką taką zwykłą przylegającą (czekam aż mi babcia skończy robić moją w końcu), w pierwszy dzień są jeszcze nawet, ale na drugi to już totalny przyklap ale przynajmniej się przez nią nie rozprostowują
|
#76107 |
|
Raczkowanie
|
a konkretnie o jakie badania Ci chodzi? Jakie badania dały by mi jakąś odpowiedz w sprawie wypadających włosów?
a czy może to być od tabletek anty Lesinelle? Przerwałam je 3 dni temu by sprawdzić czy to nie czasem one powodują wypadanie jak na razie nie widzę żadnej poprawy:/ widzę że stosujecie maskę drożdżową Pervoe Reshenie, Przepisy Babci Agafii, Maska do włosów drożdżowa na pobudzenie wzrostu bo chyba o tej mówicie...?Gdzie ją kupujecie? Czy w Łodzi da się ją gdzieś kupić?
|
|
#76108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od tabletek chyba też, ale 3 dni nie dadzą Ci odpowiedzi. A masz jakieś inne objawy, paznokcie Ci się łamią? Tą maskę możesz kupić w sklepie kalina, internetowy. W Łodzi musiałabyś po jakiś zielarskich pochodzić. |
|
|
|
|
#76109 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
by zbadać żelazo robi się wyniki hemoglobiny? zaczęłam łykać tabletki Vigor complete i lepiej się odżywiać... ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Dzisiaj też po raz pierwszy robiłam laminowanie włosów...1 łyżka żelatyny na troszkę ponad 3 łyżki wody + łyżka odżywki altera granat aloes,, ale chyba coś źle zmieszałam, ponieważ nie wyszła jedwabista konsystencja a bardziej takiego twarogu, widać było takie drobinki żelowe ( takie pozwijane w kulki) :/ ciężko mi też to było nałożyć na włosy, ponieważ wcale się to nie chciało trzymać włosów (chyba przez tą konsystencję), spadało to bardzo z włosów...przykryte foliówką i ręcznikiem trzymałam prawie 1h na koniec troszkę podgrzałam bardzo ciepłym powietrzem suszarki... już przy zmywaniu czułam, że na włosach są kołtuny, które zawsze mi się robią przy myciu a z którymi sobie jakoś rade poprzez wyczesanie ich gdy są mokre z odżywką d/s szerokim plastikowym grzebieniem... tym razem postanowiłam nawet nie próbować w ten sposób czesać.... nie dałam po spłukaniu żelatyny żadnej odżywki i nie wiem czy właśnie nie było to błąd... po spłukaniu ( na szczęście mi się wszystko wypłukało bez większych problemów) gdy podniosłam głowę do pozycji stojącej jak zwykle włosy nie opadły całkiem na ramiona...zawsze przy uszach bardziej z tyłu głowy włosy są podniesione, nie opadają całkiem na dół i tu zawsze mam problem z rozczesaniem, ponieważ tutaj włosy są zazwyczaj najbardziej szorstkie i skołtunione...rozczesanie jeszcze mokrych włosów szerokim, plastikowym grzebieniem było okropne ( dla poślizgu dałam dużą ilość żelu lnianego ale mało to pomogło)...już dawno nie miałam tak splątanych włosów i dużo przez to ciężkie rozczesywanie wypadło mi włosów... bardzo dużo ich wyciągałam z grzebieniem co zrobiłam źle? czy powinnam po wypłukaniu położyć odżywkę? a może dać do mieszaniny żelatyny, wody, odżywki jeszcze oliwę z oliwek?czy moim włosom proteiny nie służą? przyznam, że włosy mam o dużej porowatości
Edytowane przez oollaa_1_ Czas edycji: 2012-12-17 o 23:42 |
|
|
|
|
#76110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A żeby nie wydawać pieniędzy, to żelazo możesz zbadać. Czy to ze skierowania od rodzinnego czy prywatnie w laboratorium, samo oznaczenie żelaza chyba koło 10 zł kosztuje. Poza tym profilaktycznie morfologię, jak będą wyniki okej, to tarczyce możesz zbadać. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:49.

nic więc 

takim szerszym wygodnej

w domu zauważyłam. 

Pytam tutaj u nas w zakręconym wątku ponieważ na typowym temacie wypadania włosów dziewczyny często polecają szampony z sls a moja skóra głowy jest delikatna...