|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3122 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Ło maaaaatko, wściekłyście się z tymi fotkami??
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cudne te Wasze dzieciaczki wszystkie, do wycałowania każdy jeden bobasek ![]() ![]() Tylko teraz mam doła bo jak patrze na te podnoszące główki dzieci to mi sie ryczeć chce bo mój tylko podniesie czasem i bach nosem w dół znowu ![]() ![]() Angel, jak dobrze pamiętam to Ty miałaś chyba jakieś ćwiczenia na podnoszenie główki tak?? Możesz mi powiedzieć co i jak robiłaś z dzidzią? Alan to ma za ciężki ten łepetynek normalnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3123 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cytat:
Przesyłam na maila naszą główkę. Henio już trzyma non stop w górze jak ma łapki przed sobą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3124 |
Zakorzenienie
|
Afernoon, to jest absolutnie zrozumiałe, że tracisz cierpliwość i masz ochotę zwiać. Współczuję sytuacji, to na pewno chwilowe, być może jakiś skok. Mój też ma nerwa przy cycu i zachodzę w głowę o co mu chodzi, bo niby w dobrym humorze a jak tylko go kładę na rogalu to od razu płacz i nie może się przyssać, i tak w zasadzie prawie przy każdym karmieniu, jedynie w nocy przez sen jakoś gładko mu wchodzi. I też tracę cierpliwość, a co dopiero gdyby cały dzień taki marudny był, nie wiem co ja bym zrobiła.. Trzymaj się, dasz radę, nie jesteś złą matką!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3125 |
Zakorzenienie
|
Boskie maluszki wszystkie
![]() ![]() byłam wybrac zdjęcia te z sesji po chrzcie,wybrałam 7 i będą na piątek ![]() ![]() mąż ma teraz te durne zmiany od 18-2 w nocy więc sama jestem z maluchami ale już dawno śpią wykąpane ![]() ![]() Fabianek też pokochał swoje piąstki pchać do buzi,jak tylko nie ma smoka to jest piąstka ![]() ![]() ![]() Asiulka zdrówka dla Was;* Dobranoc na dzisiaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3126 |
potworkowa
|
jestem w szoku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3127 |
Zakorzenienie
|
Tamlin
ISO to cos takiego ze zdjecie nie jest ciemne w ciemnym pomieszczeniu bez uzycia lampy ![]() Przerazaja mnie swieta,zostaly jesazcze 6 dni,a ja ani zakupow ani kasy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze sama nie wiem, moja mam mi powiedziała że ja głowke podnosiłsam gdzies około 6 m-ca i to bylo normalne. A jak pokazuje jej zdjęcia Waszych pociech jak już cudnie trzymają to ona w szoku. Mam nadzieje że z nim wszystko okey jest tylko ciut leniwy po mamie ![]() Pojedliśmy i sie usypiamy. A przed chwilŕ podgrzewałam mleko w butelce a butelka mi sie o garnek oparła i wypaliłam w butli dziure ![]() ![]() ![]() ![]() Ah trza isc spac jak dziecko uśnie. Dobranoc kochane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3129 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To ja wrzucę moją bejbe w czapie bo nie wszystkie mam was na fejsie ![]()
![]() |
#3130 |
Zakorzenienie
|
super czapa
![]() Ja znalazlam cos takiego jak photoshop online ale kurde nic nie kumam. Chcialabym sie nayuczyc rozmazywac na zdjeciu tło i niewiem jak za Chiny Ludowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Ile na początek podać jabłuszka? ugotowane ma być? czy surowe? Bo to, że starte to wiem ![]() I jak to jest z owocami leśnymi? W sensie, kupiliśmy słoiczek z owocami leśny, jest jak byk, że po 4miesiącu.. A teraz czytałam, że dopiero później można. Jak Wy będziecie rozszerzały dietę maluchów? ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- I jeszcze jedno pytanie. Zaczynać od małych porcji, zwiększać i jak dziecko zje cały np. słoiczek to wtedy nie podawać mleka? A jak nie zje całego to dać mleko? Tzn. wiem, że jak będzie najedzone to nie wypije mleka, ale piszę tak orientacyjnie. Żebym miała jakieś pole manewru.. Bo nie mam pojęcia jak zacząć, od czego.. A wszędzie piszą inaczej. ![]() Edytowane przez colds Czas edycji: 2012-12-17 o 22:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3132 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój mąż przy starszym dzwonił po swoją siostre jak była kupa,bo ja byłam w Kościele ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Samych radości i zawsze pełnego cyca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sojka ale z Ciebie pani fotograf ![]() ![]() gda kobieto,Ty nie narzekaj,są grubsze od Ciebie,np,ja ![]() Martwiłaś się ostatnio,że Henio mało przybrał a tu proszę,apetyt dopisuje.
![]() |
#3133 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a jak to oczko?to zaczerwienienie w kąciku? Cytat:
Jakie poważne minki robi,słodko... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
tamlin dzięki ![]() Dobranoc.
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-12-17 o 23:30 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3134 |
Wtajemniczenie
|
Afternoon takie myśli są normalne. Moja Zocha dokazywała tak do tej pory, chwili spokoju nie było, a w dodatku spędzałam z nią prawie cały dzien sama... To było przygnębiające.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3135 |
potworkowa
|
myslalam, ze moje dziecko dłużej pospi z racji wieczornej ilości, a tu guzik, jak w zegarku 4.40 zaczęła się kręcić do jedzenia.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3136 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3137 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Fabianek wstał o 6 ![]() ![]() Za to Gracjanek wstał o 4.30 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3138 |
Zakorzenienie
|
Aleeee kupa na przewijak i podłogę!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3139 |
Zakorzenienie
|
haj .. zaraz Was nadrobię
![]() Iwuś ja bym do neurologa poszła mimo wsio by zobaczył ... sama nic nie wprowadzaj bo można zaszkodzić a dzieciątko około 3 miesiąca już powinno śmiało główkę podnosić i podtrzymywać ... u nas to pięknie szło ale każde dzieciątko inne ... 6 miesięcy to chyba już do siadu dziecko a nie do trzymania główki dopiero ![]()
#3140 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Gda czyżby dzisiaj Twoja zguba wracała ? ![]() No nareszcie Jasiu wraca do normalności spał od 20 do 6,30 ;D z pobudkami na karmienie ![]() ![]() Colds jak bede w domu to bym ci napisała co i jak z dieta bo na telefonie to bym pisała i pisała :p Pozdrowienia od Katiem ktora prosi o wyrozumiałość jej nieobecności ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3142 |
Wtajemniczenie
|
witam sie i ja
![]() u nas też właśnie poszła taka kuuuupa, że wylądowalismy w misce ![]() I tak moja Iga "wstała" dziś o 24, o 3 i 6 a matka nie do życia ![]() teraz wariuje nad karuzelą, że chyba sąsiadów pobudzi, tak sobie kwika ![]() dziękuje dziewczyny za kciuki, dam znać jak będziemy po wizycie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3143 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Cytat:
co do brzucha ją nie smaruje bo mi nie wisi, mi wszystko w biodra poszlo grr
![]() |
#3144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Konczi, to było ponad 30 lat temu ![]() Boze moje dziecie całą noc sie wierci i gada przez sen ![]() Znowu jestem niewyspana ![]() A co do główki to już nic nie wiem. Leniwy jest i tyle ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3145 |
Zakorzenienie
|
niegrzecxna, konci śliczne córeczki macie
#3146 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana każda z nas przechodzi taki kryzys i mimo że nie piszą tego to nie wierze że u każdej jets idealnie pięknie .... dziewczyny nie dołować się, pamiętajcie że każda mamcia najwięcej o plusach i osiągnięciach swoich dzieciaczków pisze ale i każde z dzieciaczków ma swoje fanaberie i nie są ideałami - nie uwierzę w to za huhuu ... po prostu fakt jest taki że o tych złych stronach nie piszą wszyscy ... później jedna mam z druga mamą siedzą i czytają forum że dzieci grzeczniutkie, SAME się bawią cały dzień SAME zawsze zasypiają SAME się uspokajają ba! w ogóle nie płaczą itp .. to nie prawda ... każde dziecko jest inne owszem ale każde potrzebuje opieki czułości miłości jedne dzieci są krzykaczami - czyt Duśka a inne są cichsze i trzeba znaleźć sposób na swoje dzieciątko ... jedno jest pewne w domach mamy skarby najwspanialsze i mimo że czasami nerwy nam wysiadają to przypomnijcie sobie uśmiech tych diabelskich aniołów naszych i świat jest łatwiejszy ![]() to się wygadałam ![]() Cytat:
Pięknie się zajada ... moja w dzień 3/4 razy po 150 1 raz 120 i na noc 150kleiku ale nie zjada wszystkiego no i jabłuszko ... dostaje a od soboty marchewkę ![]() Cytat:
to ISO u mnie tak nie zadziałało... jejku nie zazdroszczę sytuacji przed świętami ... ![]() Cytat:
to prezent świąteczny wcześniej będzie hihi ... jaką teraz nabędziesz? ja chciałabym tą z odkręcanym dnem, ma któraś ją?? ![]() Cytat:
ja zaczęłam od świeżego znaczy się skrobałam je i ten soczek co powstawał dawałam najpierw na czubek łyżeczki później na drugi dzień więcej ale po rozmowie z mamusiami kupiłam słoiczek ten z HiPPa i starcza nam na 3 dni ![]() teraz dołączę marcheweczkę a później chyba banana .. mamuśki wypowiedzcie się jak to z rozszerzaniem diety ma być książkowo ![]() Cytat:
![]() przemywałam jej oczka rumiankiem i powiem że ładnie to zbladło i już jest normalne ... nie wiem czemu tej soli fizjologicznej się boję jak jej to przemyć tym ![]() Cytat:
heh ja myślałam,że po kaszce będzie spała a tu proszę ni huhuu .. 4h i pobudka a po kleiku 6h i gdzie ta sprawiedliwość?? kilka mamusiek pisało że dzieciaczki z pieluszkami zasypiają u nas też działa ... właśnie po 1.5h aktywności padła i duśka po przebudzeniu maltretująca biedną owieczkę ![]()
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2012-12-18 o 06:47 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak w ogoel to zapomniałem przez to nadrabianoe was pochwalić sie ze jagoda trrzyma już glowke przy próbie trakcji! pomogły te drugie cwiczenia po kilku dniavh!strasznie sie coeszymy! i nie prostuje ju nozek w kapieli ![]() no ale do 7 mamy ćwiczyć dalej, z tyg przerwą od 21do 27 ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- słodkie foto, a Antos jak zwykle zamyslony
![]() |
#3148 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asiu pozdrów Katiem ![]() a dieta Asi jest naprawdę działająca ale trzeba się jej trzymać ... ![]() ![]() powiedz później oni rozszerzają menu czy dalej tą samą ilością leci ? jak Jasiulek i Zuzia? Cytat:
kurcze to trzymam kciuki mamuśki a mam pytanie czy skaza jest np wówczas jak na nóżkach w 2 miejscach na każdej ma szorstką skórę?? Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3150 |
Zakorzenienie
|
Zuzia dzisiaj wychodzi do domu bo juz jest całkowicie zdrowa co do Jasia bede wiedzieć za niedługo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:33.