Wakacyjne Mamy 2012 - część V - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-17, 21:59   #2041
Irmusia81
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Ale to nie jest tak, że ja się nie boję. Boję się znowu zagrożonej ciąży, leżenia. A najbardziej tego, że... no mam już trochę lat i wiadomo, że możliwość powikłań większa. Ale mimo wszystko nie chcę mieć jedynaka. Jakbym go nie wychowywała to zawsze jedynak... No i widzę jak jest teraz - mój mąż to jedynak i jedyna rodzina jaką mamy to moja. Mąż ma tylko rodziców. Co z tego, że ma kuzynostwo jak oni mają swoje rodziny, rodzeństwo i na spotkania z nami nie mają czasu. Ja nie chcę tego dla mojego dziecka.[COLOR="Silver"]
ja podobnie- też chcę, zeby Mały miał rodzeństwo Sama jestem jedynaczką i nie jestem z tego powodu najszczęśliwsza.

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Napisane przez soleilka Pokaż wiadomość
za rok założymy na poczekalni wątek pt. Staraczki wakacyjne '12
:d
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 22:00   #2042
Soleilka
Zakorzenienie

Ja bym bardzo chciała drugiego dzidzia za jakieś 2 lata, ale nie stać nas Może jak się odbijemy, pójdziemy na swoje... Tylko kiedy to będzie?
W przyszłym roku chcę iść do pracy, tylko ciekawe gdzie ja na tej wsi znajdę robotę

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Aaaaa i boję się drugiej cc

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 22:00   #2043
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to nie jest tak, że ja się nie boję. Boję się znowu zagrożonej ciąży, leżenia. A najbardziej tego, że... no mam już trochę lat i wiadomo, że możliwość powikłań większa. Ale mimo wszystko nie chcę mieć jedynaka. Jakbym go nie wychowywała to zawsze jedynak... No i widzę jak jest teraz - mój mąż to jedynak i jedyna rodzina jaką mamy to moja. Mąż ma tylko rodziców. Co z tego, że ma kuzynostwo jak oni mają swoje rodziny, rodzeństwo i na spotkania z nami nie mają czasu. Ja nie chcę tego dla mojego dziecka.

no ten argument z rodzeństwem to jest jedyne co mnie przekonuje do chociażby rozpatrywania kolejnego dziecka. Ale strach z tyłu głowy ogromny i nie wiem co wygra. Bo moja ciąża też była zagrożona, a do tego jeszcze to nieszczęsne wcześniactwo i niska masa urodzeniowa, inkubator, kroplówka, lekarze, cały czas jeszcze do tej pory ryzyko wystąpienia różnych zespołów metabolicznych... i najmłodsza też nie jestem, stąd strach. Ehhh naprawdę marzy mi się drugie dziecko, ale też panicznie się boję. Może z czasem przestanę

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 22:01   #2044
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Za rok założymy na poczekalni wątek pt. Staraczki wakacyjne '12

Cytat:
Ale to nie jest tak, że ja się nie boję. Boję się znowu zagrożonej ciąży, leżenia. A najbardziej tego, że... no mam już trochę lat i wiadomo, że możliwość powikłań większa. Ale mimo wszystko nie chcę mieć jedynaka. Jakbym go nie wychowywała to zawsze jedynak... No i widzę jak jest teraz - mój mąż to jedynak i jedyna rodzina jaką mamy to moja. Mąż ma tylko rodziców. Co z tego, że ma kuzynostwo jak oni mają swoje rodziny, rodzeństwo i na spotkania z nami nie mają czasu. Ja nie chcę tego dla mojego dziecka.

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Bardzo dobry pomysł
jako jedynaczka powiem że rodzina jest najważniejsza, ta najbliższa. Kuzynostwa mam mnóstwo. Kontakt nijaki, większość w UK. Brakuje rodzeństwa! Poza tym nikt nigdy nie stał po mojej stronie, na nikogo nie można było zrzucić trochę winy i nikt nie odrabiał za mnie prac domowych

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 22:02   #2045
Soleilka
Zakorzenienie

Aaaa byłam dziś w Rossmanie i mam pytanie czy pampersy Babydream Maxi+ to mają różowe wzorki? Bo opakowanie jest różowe...
Widziałam też misie z Podaruj Misia. Czesia nie ma, reszta taka zniszczona

Bloguję
Stary 2012-12-17, 22:08   #2046
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa byłam dziś w Rossmanie i mam pytanie czy pampersy Babydream Maxi+ to mają różowe wzorki? Bo opakowanie jest różowe...
Widziałam też misie z Podaruj Misia. Czesia nie ma, reszta taka zniszczona
jak zwykle barachło pokazało klasę

a na allegro nie chcesz zamówić? Ja dziś swojego dostałam

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 22:13   #2047
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
no ten argument z rodzeństwem to jest jedyne co mnie przekonuje do chociażby rozpatrywania kolejnego dziecka. Ale strach z tyłu głowy ogromny i nie wiem co wygra. Bo moja ciąża też była zagrożona, a do tego jeszcze to nieszczęsne wcześniactwo i niska masa urodzeniowa, inkubator, kroplówka, lekarze, cały czas jeszcze do tej pory ryzyko wystąpienia różnych zespołów metabolicznych... i najmłodsza też nie jestem, stąd strach. Ehhh naprawdę marzy mi się drugie dziecko, ale też panicznie się boję. Może z czasem przestanę
Ja też się boję i chyba nie przestanę. Też żałuję, ale czuję, że na drugie nie ma szans TZ bardzo chce. Mógł się wcześniej do roboty zabierać z pierwszym :p
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 22:14   #2048
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Ja się na drugie dziecko nie zdecyduję, może że to będzie wpadka
Mój poród trwal jedynie 2 godziny i patrząc na sam poród to mogłabym się zdecydować.
Ale patrząc na to jak mnie rozerwało jak mnie pozszywali i kolejne szycie w październiku to mówię NIE.
Boję się też kolejnego zagrożenia ciąży, od 20 tyg brałam fenka i miałam pessar, leżałam. Teraz sobie tego nie wyobrażam.
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 22:23   #2049
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Ja też się boję i chyba nie przestanę. Też żałuję, ale czuję, że na drugie nie ma szans TZ bardzo chce. Mógł się wcześniej do roboty zabierać z pierwszym :p
ej, ale przecież my (ja rocznik 81) młodziutkie jeszcze jesteśmy
Moja teściówka urodziła pierwsze dziecko mając 33 lata a ostatnie mając prawie 41 lat. I wszystkie zdrowe i całe
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 22:25   #2050
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Ja się na drugie dziecko nie zdecyduję, może że to będzie wpadka
Mój poród trwal jedynie 2 godziny i patrząc na sam poród to mogłabym się zdecydować.
Ale patrząc na to jak mnie rozerwało jak mnie pozszywali i kolejne szycie w październiku to mówię NIE.
Boję się też kolejnego zagrożenia ciąży, od 20 tyg brałam fenka i miałam pessar, leżałam. Teraz sobie tego nie wyobrażam.
Ja leżenie i inne poświecenia sobie wyobrażam, ale przecież nawet to nie daje gwarancji, ze będzie dobrze. Też brałam fenka i cały III trymestr miałam skurcze. Niby każda ciąża jest inna...
A po porodzie mam traumę - i to nie z powodu bólu.

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-12-17 o 22:27
Stary 2012-12-17, 22:27   #2051
modnisia86
Zadomowienie

Ja tez bym chciala juz drugie dziecko. A to dlatego ze boje sie powrotu do pracy. mam dosc absorbując prace w dodatku odpowiedzialna. za wszystkich trzeba myslec. i boje sie to wszystko pogodzic z zyciem rodzinnym. a tak kolejna ciaza byla by rozwiazaniem. choc pozniej bylo by jeszcze gorzej wrocic do pracy my z mezem postanowiliśmy ze w czerwcu wroce do pracy a jak nie dam rady tego wszystkiego pogodzic to zdecydujemy sie na kolejne dziecko.
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 22:30   #2052
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Ja tez bym chciala juz drugie dziecko. A to dlatego ze boje sie powrotu do pracy. mam dosc absorbując prace w dodatku odpowiedzialna. za wszystkich trzeba myslec. i boje sie to wszystko pogodzic z zyciem rodzinnym. a tak kolejna ciaza byla by rozwiazaniem. choc pozniej bylo by jeszcze gorzej wrocic do pracy my z mezem postanowiliśmy ze w czerwcu wroce do pracy a jak nie dam rady tego wszystkiego pogodzic to zdecydujemy sie na kolejne dziecko.
to nie lepiej zmienić taką pracę?
bo inaczej, to możesz zostać mamą dziesięciorga
Stary 2012-12-17, 22:35   #2053
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
to nie lepiej zmienić taką pracę?
bo inaczej, to możesz zostać mamą dziesięciorga
raczej jak bym juz miala dwoje dzieci to mysle zeby jakis biznes otworzyc ale wpier chce troszke dzieciaczki odchowac co by czas miec. a na etacie lepiej przechodzic ciaze i pierwszy etap po narodzinnach. nie trzeba myslec o pracy.
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 22:40   #2054
Alexandraaa88
Raczkowanie

Ja nie chcę mieć drugiego dziecka... Przynajmniej na razie póki sytuacja z Tż się nie ustabilizuje. Też jestem jedynaczką i wiem jak to jest, dlatego chciałabym żeby Mały miał rodzeństwo ale na dzień dzisiejszy nie chcę. Zresztą nie wiem czy sam Tż byłby zainteresowany
Stary 2012-12-17, 22:47   #2055
nitka_88
Zadomowienie

My "planujemy" drugą dzidzię na 2015, najlepiej na wiosnę bo tego samego roku, na Boże Narodzenie chcielibyśmy wrócić do Polski na stałe...

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 22:55   #2056
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
bebe ja z robieniem dzieciatka kolejnego tez nie bede dlugo czekac, chybaa nie ma na co.. a to czy se dam rade to raczej zalezy czy drugie bedzie aniolkiem czy nie... ale jak trzeba sobie poradzic to sobie czlowiek radzi, wyjscia nie ma
powodzenia w staraniach!

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Gratuluję wszystkich skończonych miesięcy, ząbków i umiejętności

Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
Scenka z dzisiejszego wieczoru:
Małż ubiera małego po kąpieli i żeby nie marudził śpiewa mu:
" Marzenie mam, marzenie mam."
Antoni na to oburzony: "Nie!"

To mi przypomina, że wam nie opowiedziałam o wczorajszym ubieraniu po kąpieli.
Małż był wykończony, bo młody cały weekend ostro marudził. Podnosi Antka golutkiego, żeby piżamkę na przewijaku położyć. Młody buch go zębami w szyję i zawzięcie gryzie...Nagle słyszę:"Aaa wampir!"
Po chwili patrzę na przewijak, a Antek ma już zapinany pajac, a na pupie pieluszki brak.
Małż się tak strasznie przejął, że młodego te zęby męczą aż tak, że się w wampira zamienia, że zapomniał o pampersie

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
Super! Gratulacje

Dziękujemy

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Hej

Witam w zrąbanym humorze-teściowie Coś czuję, że niedługo wybuchnę i święta mogą być nerwowe...

śliczne!
Szkoda, że teściowie popsuli humor...
Olej to i tyle .

Cytat:

Ukatrupię mojego męża. Normalnie mam go dość! Dostał uczulenia na coś. Prawdopodobnie coś zjadł. Obstawiamy cytrusy albo sałatę. Był dziś u lekarza. I jest UMIERAJĄCY. Normalnie, ma czerwoną twarz, pewnie go to piecze lub swędzi. Ale umiera! Zachowuje się jakby miał zejść z tego świata. Nie wiem, chyba powinnam zacząć zbijać jesionkę dla niego bo oszaleję. Leży i jęczy Hipochondryk na maksa Jak przeżyje noc i bada się będzie zachowywał tak samo to sama go ukatrupię

Cytat:
my jesteśmy właśnie "po rozmowach" na ten temat I na razie stanęło na tym, że zaczynamy działać za rok.
Super! Powodzenia życzę .

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
fajnie macie że TŻci sie garnę do kolejnego dzieciaczka, bo mój pewnie sam nie wyjdzie zinicjatywą, czy rozmową o starankach, bo ja to bym była już gotowa(pomijam poród)
Mój nawet dziś przed nocką zaciągnął mnie do łóżka a po wszystkim zapytał: kiedy będzie można zrobić test?

Cytat:
Za rok założymy na poczekalni wątek pt. Staraczki wakacyjne '12
Super pomysł! Ciekawe czy do tego czasu moje drugie dziecię będzie na świecie...
O Gośkę staraliśmy się 11 miesięcy, ale to nie było do końca staranie, bo odstawiłam tabletki anty i powiedzieliśmy sobie z tż - co będzie to będzie i jest nasz skarbek .

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Swoją drogą widzę, że poruszyłam temat kolejnego dzieciaczka i okazuje się, że nie jestem sama .
My z tż chcemy bardzo ale nie nastawiam się, że się uda, bo za bardzo się rozczaruję (jak w poprzednim cyklu...). Teraz co będzie, to będzie a jak się nie uda to też będzie dobrze
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 22:56   #2057
hanjah
Zakorzenienie

Myśmy (a właściwie ja) ogłosili rok 2013 rokiem bez ciąży i porodu A o trzecie dzieciątko chcermy się postarać w połowie 2014

Mój mąż też połamany i też umiera I jeszcze mi powiedział, że jak dla niego to nie muszę nic ekstra gotować na Święta Dlatego szaleć nie będę, ale barszcz z uszkami i krokiety MUSZĄ być
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 23:06   #2058
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Myśmy (a właściwie ja) ogłosili rok 2013 rokiem bez ciąży i porodu A o trzecie dzieciątko chcermy się postarać w połowie 2014

Mój mąż też połamany i też umiera I jeszcze mi powiedział, że jak dla niego to nie muszę nic ekstra gotować na Święta Dlatego szaleć nie będę, ale barszcz z uszkami i krokiety MUSZĄ być
Trzecia dzidźka - super!
No to żeby plany się spełniły!

My na święta idziemy do rodziców męża, w związku z tym od środy albo czwartku zaczynam szykować pierogi, paszteciki, bigosik, później rybki, mięsko itp... A teściowa zajmie się pieczeniem ciast i Gosią

Edytowane przez bebe1987
Czas edycji: 2012-12-17 o 23:07
Stary 2012-12-17, 23:20   #2059
Soleilka
Zakorzenienie

Moje dziecko dalej nie śpi Sił mi brakuje. Od 8 na nogach jestem...

Bloguję
Stary 2012-12-17, 23:41   #2060
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Dlaczego nie śpi? Co się dzieje?
Stary 2012-12-17, 23:57   #2061
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hello
Cały dzień Was czytałam, ale nic nie pisałam bo działałam na komórce, a teraz już jestem na lapku

Dep biedna Zosieńka. Co do glutenu to masz bardzo mądrą lekarkę. No i plus dla Twojej matczynej intuicji

Wvictora najlepszego dla małego
Wrzuciłaś przepiękne zdjęcia synka
A propos tego, że bałaś się zajrzeć do łóżeczka:
znajomi mają synka, zresztą imiennik Waszego skarbeczka. No i mały pierwszy raz całą noc przespał w wieku 9 lub 11 miesięcy (znajomi nie mogą się w tej kwestii dogadać). Rano koleżanka z wrzaskiem budzi męża: Wstawaj! K. nie żyje...

EDIT: dziecko żyło. Mały zszokował rodziców przespaną nocą

Olcia mam nadzieję, że jednak u małego wystąpi poprawa i jajeczko samo zejdzie

Kasik12 trzymam kciuki za badanie małej i za to, żeby usnęła w odpowiednim momencie.
A swoją drogą są duże wymagania przy tym badaniu, szczególnie, że dotyczy to tak małego dziecka. Eh nie dość, że ma być głodne to jeszcze ma spać.

Bebe gratulujemy ząbków

KarolinaPW - tacy są faceci. Wszystko trzeba wypunktować. Mój robi tak samo
A swoją drogą skoro pamki są do 9 kg (nie pamiętam która to pisała)

Co do starań o dziecko.
Też chcemy drugie, a małż to chciałby jeszcze i trzecie. Jednak na trzecie to raczej się nie zdecydujemy. Kolejne chcemy za 2-3 lata.
I tak, zdecydowanie jestem za pomysłem Sol z wątkiem staraczkowym

Agunia co to za hasła, że Ty jeż wiekowa jesteś?

Więcej nie pamiętam, co chciałam napisać

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Edytowane przez Mandragorrka
Czas edycji: 2012-12-18 o 07:37
Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 23:59   #2062
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Nicki a jakie krzesełko? I jaki woreczek do owoców? Poka poka!
http://allegro.pl/krzeselko-stolik-d...844433472.html ktoś czesniej na forum o nim wspominał poogladałam i w tym przedziale cenowym najbadziej mi się te podobało, kolor capucino bo mi taki do mebli kuchennych pasuje

http://www.patiimaks.pl/Product.aspx...roducer=canpol a tu siateczka na owoce jest taka wlasnie i to jest chyba od 6 miesiaca, i jest jeszcze chyba od 10 miesiaca z wiekszymi dziurkami
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 00:11   #2063
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Wvictora najlepszego dla małego
Wrzuciłaś przepiękne zdjęcia synka
A propos tego, że bałaś się zajrzeć do łóżeczka:
znajomi mają synka, zresztą imiennik Waszego skarbeczka. No i mały pierwszy raz całą noc przespał w wieku 9 lub 11 miesięcy (znajomi nie mogą się w tej kwestii dogadać). Rano koleżanka z wrzaskiem budzi męża: Wstawaj! K. nie żyje...

Bebe gratulujemy ząbków
O matko! Ale rozumiem, że małemu nic nie było?
Dziękujemy
Cytat:
http://allegro.pl/krzeselko-stolik-d...844433472.html ktoś czesniej na forum o nim wspominał poogladałam i w tym przedziale cenowym najbadziej mi się te podobało, kolor capucino bo mi taki do mebli kuchennych pasuje
Piękne to krzesełko
Stary 2012-12-18, 00:12   #2064
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
fajnie macie że TŻci sie garnę do kolejnego dzieciaczka, bo mój pewnie sam nie wyjdzie zinicjatywą, czy rozmową o starankach, bo ja to bym była już gotowa(pomijam poród)
no nie wiem czy mój się garnie raczej ja gderajac od poczatku ciazy z Sarunia że chce nastepne za rok i tak powtarzajac systematycznie mu wmówiłam że tak ma być i koniec. Dzis nawet mu sie sniło ze w ciazy jestem
tez troche sie boje ze moge lezec, ze moge isc do szpitala bo cos... itp. a sara taka malenka i przylepka mamusi... że nie wiem co bym zrobiła, ale wychodze z zalozenia ze bedzie ok, musi być
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 01:48   #2065
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Zapomniałąm Wam napisać , faceci to jednak niemyślące stworzenia są. W sobotę byłam u fryzjera ,na manikiurze i pochodziłam po sklepach. Zostawiłam kartkę z rozpisanym planem godzinowym co o której godzinie trzeba zrobić. Okazało się, że przez 6 godzin małż nie zmienił pieluszki bo tego nie napisałam M. miał strasznie odparzoną pupę i jajeczka Nosz kurde, wg mnie nawet idiota by sie domyślił że trzeba tam zajrzeć. Nie zmienił mu też ubranka nocnego, ale to już przemilczałam
a to agent!
mój pieluchę zmieniłby na pewno, ale w kwestii pajacyka na noc też mam pewne wątpliwości

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
A wasze dzieciaczki jak leżą na brzuchu to mają nogi "na żabkę?"
czasami

Cytat:
Co do nosidła to nie wiem. mam, ale nie używam zupełnie. może wiosną, na razie leży w szafie i miejsce zajmuje
o, mogłabym napisać identyczne zdanie, tylko zamiast nosidła wstawić wózek i zamiast szafy - rowerownię

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Dziś jadła dynię z ziemniaczkiem i moja rola ograniczała się do nałożenia papki na łyżeczkę i podania jej do rączki. Pierwszy raz pozwoliłam jej zjeść zawartość całego słoiczka. Potem dostała do rączek kubek doidy i wypiła dużo, ale nie ukrywam, że body musiałam zmienić. Najważniejsze jednak, że się nie krztusi.
brawa wielkie!
Jak tak dalej pójdzie za pół roku będziesz się mogła ograniczyć do "kochanie, słoiczek jest w lodówce, obsłuż się"

Cytat:
ja podobnie- też chcę, zeby Mały miał rodzeństwo Sama jestem jedynaczką i nie jestem z tego powodu najszczęśliwsza.
o, widzę, że jedynaczek to całkiem sporo!
czyżbym była jedyną, której brak rodzeństwa nigdy nie przeszkadzał?

Cytat:
jako że się strasznie nudziłam (czyt. musiałam wykonać korektę tekstu, więc robiłam wszystko, by się za to za szybko nie zabrać ) - zerknęłam w net, jak to jest z tymi pieluchami. No i wygląda na to, że NIE są różowe:
http://1.bp.blogspot.com/-vWy4QyeWwC...0/IMG_2993.JPG
http://www.bangla.babyonline.pl/zdje...1-up5749-3.htm

Cytat:
to możemy sobie dzisiaj podać ręce. Też wyjątkowo na nogach jestem od rana (w związku ze szczepieniem), a mała padła grubo po północy

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Dep biedna Zosieńka. Co do glutenu to masz bardzo mądrą lekarkę. No i plus dla Twojej matczynej intuicji

dzięki
Ja tam w intuicję jakoś tak średnio wierzę, ale coś mnie cały czas powstrzymywało przed tym glutenem.
No i wygląda na to, że dobrze.
Ty też nie zamierzasz na razie wprowadzać?
W ogóle poza LadyMagnolią i mną kto się wstrzymuje i czeka na okolice roczku?

A opowieść piękna Tylko aż strach pomyśleć, co ten biedny facet musiał przeżyć, usłyszawszy takie słowa...

Piszecie o drugim dziecku
U mnie w tej kwestii bez zmian.
Poród to jedno, coś takiego wykluczam definitywnie. Tyle że po moim rozkosznym porodzie teraz już by mi przysługiwała cesarka, dostałabym skierowanie z automatu.
Ale bałabym się też tego, o czym pisze Agunia - niewydolność łożyska, hipotrofia, dziecko w inkubatorze na innym oddziale, latanie między piętrami, by móc być blisko, strach podczas kolejnych badań (a to tylko 'atrakcje' niezwiązane z samym porodem).
I tak jak pisałam chyba w jakimś mailu do koleżanki - zamiast wziąć ze szpitala odcisk małej stópki (tu położne robią zaraz po narodzinach, ale przy Zosi nie było czasu na takie zabawy) dostałam na pamiątkę kable, którymi była podłączona do monitorów w inkubatorze
A przecież teraz i tak mieliśmy ogromne szczęście - wszystko skończyło się pomyślnie. W kolejnej ciąży moglibyśmy już takiego nie mieć.

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 07:35   #2066
nadalka
Zakorzenienie

Hej. Widzę że będzie dużo staraczków w 2014. Jeżeli u nas będzie ok, ogólnie finansowo i między nami, to będziemy działać lipiec/sierpień 2014
Stary 2012-12-18, 07:36   #2067
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hejka
Witam Was kochane z rana. Mała obudziła się o 6.19 (jak spojrzałam na zegarek to dostrzegłam 5.19 i pomyślałam, że coś szybko wstaje, dopiero jak się dobudziłam to zobaczyłam że już po 6 ).
Tym sposobem zaś przespała całą noc. Kocham to moje dziecię

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
O matko! Ale rozumiem, że małemu nic nie było?
Aha zapomniałam dopisać, że dzieciątko obudziło się całe i zdrowe
Po prostu był to wielki szok dla rodziców, pierwsza przespana noc od wielu miesięcy

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
dzięki
Ja tam w intuicję jakoś tak średnio wierzę, ale coś mnie cały czas powstrzymywało przed tym glutenem.
No i wygląda na to, że dobrze.
Ty też nie zamierzasz na razie wprowadzać?
W ogóle poza LadyMagnolią i mną kto się wstrzymuje i czeka na okolice roczku?
Nad glutenem jeszcze się nie zastanawiałam. Dzisiaj będę u pediatry, zobaczę jakie ona ma na ten temat zdanie. Chociaż pewnie zaleci od 5-go miesiąca.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 08:18   #2068
LadyMagnolia
Rozeznanie

Dzień dobry!!!
U nas dzisiaj wyjątkowo 2 pobudki w nocy- przed 2 i przed 6.W sumie nie wiem czemu. Znowu nam się dzień rozwali...

Widzę, że ogólnie lęki panują w związku z drugim dzieckiem. Ja się panicznie pierwszej ciąży bałam. Było zagrożenie, że nie będę mogła mieć dzieci, a jak już zajdę w ciąże, że jej nie donoszę( przy moich schorzeniach ryzyko poronienia lub wczesnego porodu jest bardzo wysokie), że dziecko może mieć wszelkiego rodzaju niedorozwoje, z powodu niedoborów( mały miał całościowe usg zaraz po urodzeniu). Bałam się że hej. Prawie całą ciążę przeleżałam, z powodu jakiś bólów, brałam leki na podtrzymanie, 4 krotnie w szpitalu byłam, parę razy tylko na pogotowiu. Do tego dokuczliwa w przypadku leżenia w szpitalu dieta. Skracająca się szyjka. Szybki poród, który mnie trochę porozrywał i szycie które się babrało. No i wiem, że z drugą ciążą może być tak samo, ale i tak będziemy próbować.

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

Edytowane przez LadyMagnolia
Czas edycji: 2012-12-18 o 08:19
LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 08:44   #2069
muminek88
Zadomowienie

moja mała pije tez zazwyczaj 2 razy,ok 1 i 5,potem o 6 ale nadal spi zazwyczaj do 10 na mleko a o 14 pierwszy okres czuwania,i potem juz do nocy spi tylko tak max godzine. Musze ja przestawic bo odkad przyszlismy z szpitala to mała zasypia na dobre 22-23
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 08:48   #2070
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
no nie wiem czy mój się garnie raczej ja gderajac od poczatku ciazy z Sarunia że chce nastepne za rok i tak powtarzajac systematycznie mu wmówiłam że tak ma być i koniec. Dzis nawet mu sie sniło ze w ciazy jestem
tez troche sie boje ze moge lezec, ze moge isc do szpitala bo cos... itp. a sara taka malenka i przylepka mamusi... że nie wiem co bym zrobiła, ale wychodze z zalozenia ze bedzie ok, musi być
o i bardzo dobrze!

hej
u nas zjak zwykle 2 pobudki, zaczynam myslec, że będzie tak sie budził jeszcze dluugo Zaczynam sie strasznie nie wysypiać, nie wiem co robić rano nie mam sil na wstanie Próbowałam małemu dac butelką to zrobiłm taką wojne że nie wiedziałam coz nim robić, nic nie pomagało dzis ma przyjechac kurier z coccodriollo
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości