|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 6.
Cytat:
|
|
#4682 |
|
Zadomowienie
|
Generalnie większość ludzi (w tym nawet nauczyciele) po prostu dyskretnie pukała się w czoło
Przejął się tym tak totalnie na serio chyba tylko sam autor zapisu
|
#4683 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Skutkiem było obniżenie zachowania. A i tak na koniec trzeciej klasy wpisali mi 'dobre'
|
|
|
|
|
#4684 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Za picie alkoholu na terenie szkoły mogli nas normalnie wywalić ze szkoły... to byłby niezły galimatias, na szczęście dyrektora wtedy nie było w szkole Wicedyrektor jest w porządku i nic mu nie powiedział, tylko zostawil tę sprawę naszemu wychowawcy. On po prostu zadzwonił do rodziców i odjął nam punkty z zachowania. A nasi rodzice śmiali sę z naszej głupoty :P Że mogliśmy się chociaż za krzaki jakieś schować Edytowane przez bowszystkotoiluzjajest Czas edycji: 2012-12-17 o 23:29 |
||
|
|
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam zachowanie naganne na semestr, bo sobie popiłyśmy z koleżankami i matka jednej zadzwoniła do wychowawczyni. Co prawda nie byłyśmy wtedy pełnoletnie, ale nie bardzo rozumiem, co miała do tego szkoła, skoro to było po zajęciach?
|
#4686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój TŻ jest nauczycielem i w życiu nie przepuściłby uczniowi (nawet pełnoletniemu), którzy przyniósł alkohol do szkoły. Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2012-12-17 o 23:32 |
|
|
|
|
#4687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie i większości moich znajomych liceum to był okres robienia największych głupot w życiu, ale jak się człowiek oparzył raz to się potem nauczył żeby łap do ciepłego nie pchać i narobienie sobie wstydu to już niezła kara Wyrzucanie ze szkoły to przegięcie.Chociaż to nie zmienia faktu, że picie w szkole/przychodzenie pijanym do szkoły to według mnie głupota nieziemska i nawet w takim głupim wieku mi to do łepetyny nie przyszło. Inna sprawa, że czasami kto się nie "wygłupocił" w liceum, ten dostawał ciężkiego syndromu spuszczenia ze smyczy na studiach
Blog 6 kątów - o budżetowym przemetamorfozowaniu brzydkiego pokoju w ładny ![]() Ostatni notek: Pięć kątów i jeden róg Edytowane przez Ruby Invicta Czas edycji: 2012-12-17 o 23:43 |
|
|
|
|
#4688 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#4689 |
|
BAN stały
|
Dla mnie też. Rozumiem świętowanie ale pojenie alkoholem w placówce publicznej? Nie dość, że nie wypada to jest to jeszcze niezgodne z prawem a do tego pewnie jeszcze pili nieletni - dorosłość się kłania.
Edytowane przez zMoose Czas edycji: 2012-12-17 o 23:47 |
|
|
|
#4690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szampan nie był moim pomysłem, dostałam w prezencie pod szkołą, więc nawet nam przez myśl nie przeszło, że nie można pić w szkole takiego lekkiego alkoholu A my każdej z nas wyprawiałyśmy urodziny w szkole kupa balonów na sznurku, prezenty i własnie wcześniej był piccolo, a mi dziewczyny zaserwowały szampana, i wszystkie byłyśmy takie dumne ztego pomysłju ![]() Cytat:
ale cóż Młodość ma swoje przywileje. Że robi się głupie rzeczy i nie myśli się o konsekwencjach ![]() PS: do dziś żałuję połowy butelki szampana, którą musiałam wylać do zlewu w łazience w szkole. Dyrektor nie pozwolił zakorkować i wypić później, poza szkołą
|
||
|
|
|
#4691 |
|
Konto usunięte
|
Wina musujące (bo rozumiem, że nie był to szampan) to takie napoje alkoholowe, w których faktyczne stężenie alkoholu przekracza 1,2% vol, ale nie przekracza 15% vol. (cytat za wiki). Więc nie wiem czy on taki "lekki".
Chyba, że to miała być ironia z tym lekkim. A co do picia przez nieletnich to myślę, że chodziło o dawanie go kolegom/koleżankom na korytarzu - jak napisałaś. Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2012-12-18 o 01:44 Powód: przecinek |
|
|
|
#4692 | ||
|
and cigarettes
|
Cytat:
Oczywiście, że można. Cytat:
Myśmy na 18 też dawali dobie wódki czy piwa, więc przynosiliśmy je do szkoły. Ale były zapakowane w papier do pakowania prezentów/torebki, nikt nie chodził, by się nauczycielom pochwalić, nie mówiąc już o otwieraniu i piciu. |
||
|
|
|
#4693 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
coffee, no tak, tak, miałam na myśli otwarty i picie z niego. |
||
|
|
|
#4694 |
|
Zakorzenienie
|
nie można palić w miejscach publicznych, grozi za to mandat
|
|
|
|
#4695 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4696 |
|
Konto usunięte
|
mnie z jednej strony oburza zachowanie nauczycieli, że nawet nie zwrócili uwagę, że ktoś pije alkohol, a z drugiej strony, kurczę, nauczyciele sami dawali tego szampana na studniówce...
|
|
|
|
#4697 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w klasie też była aferka, że jak to możliwe że nauczyciel przyłapał dziewczyny między blokami koło szkoły, jak paliły, i mają mieć za to odjęte punkty z zachowania i były telefony do rodziców. Wychowawca nam pokazywał odpowiedni zapis w regulaminie szkoły, który to reguluje - i jest tak, że póki uczeń jest uczniem danej szkoły, to nauczyciel nawet jak zobaczy go palącego/pijącego alkohol na drugim końcu miasta, to ma prawo wyciągnąć z tego konsekwencje. Nauczyciel-wychowawca zajmuje się wychowaniem uczniów nie tylko na terenie szkoły. Cytat:
Już nie róbcie z siebie takich świętoszków, co to nigdy nikt nie popełnił błędów w młodości, mając ledwie te 18 lat. Lepiej biegać z szampanem po szkole niż zajść w ciążę, mając tyle lat. bo to dopiero jest głupota. głupota totalna, moje to przy tym jedynie głupi wybryk. Cytat:
Cytat:
PS: Żeby tylko szampan był na studniówce... Edytowane przez bowszystkotoiluzjajest Czas edycji: 2012-12-18 o 10:50 |
||||
|
|
|
#4698 |
|
Zakorzenienie
|
mnie troszkę dziwi oburzenie, że można napić się alkoholu w szkole :P nie mówię o tym,żeby się upijać, a tylko trochę urozmaicić ten nędzny szkolny żywot...
zresztą przy mojej szkole był park, i większość nauczycieli wiedziała kto pali, nikt się z tym nie krył - nie było z tym większego problemu w 3 klasie, wcześniej też zresztą nie a było to dosyć dobre liceum. zaczynam je doceniać jak tak was czytam.
Edytowane przez Kreskaaa Czas edycji: 2012-12-18 o 11:04 |
|
|
|
#4699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja powtarzam - miałyśmy wtedy po 18 lat. Nikt się nie zastanawiał nad konsekwencją i nie pomyślał że to głupie. Był dzień moich urodzin. Miałyśmy kupę balonów na sznurku, dostałam prezenty, był tort, no więc był i szampan(wino musujące?). Były czapeczki na głowę Śpiewano mi sto lat. W tak radosnej atmosferze nikomu nawet przez myśl nie przeszło, że przecież nie można pić alkoholu w szkole No i cóż, wicedyrektor nas uświadomił Było, minęło. Drugi raz w liceum nie będę, więc tego błędu nie popełnię, a jak będę miała własne dzieci, to im opowiem, ku przestrodze. ![]() (PS Mój kolega, taki typowy rockendrollowiec , przyszedł raz sobie normalnie do szkoły, dosiada się do mnie w stołówko-świetlicy... rozmawiamy.. i tak po chwili się zczaiłam, że on taki do końca trzeźwy nie jest. Przyznał, że pił wino, sam, w domu, rano, bo mu się nudziło. Ot, rock and roll )
|
|
|
|
|
#4700 |
|
Konto usunięte
|
Też nie rozumiem tego naskoku. Ot dziewczyny nie pomyślały ale zrozumiały swój błąd i przyznały, że zrobiły głupotę. Tym bardziej, że z tego co zrozumiałam to nikt raczej się nie upił
. Raz w liceum, chłopak przyszedł kompletnie nawalony na zajęcia, nauczyciel to zauważył. Była cała szopka z wzywanie pedagog, dyrekcji, rodziców. Chłopak miał szczęście,że wychowawczyni (równa babka) się za nim wstawiła, bo inaczej by wyleciał ze szkoły. A tak to był chyba na kilka dni zawieszony, miał obniżoną ocenę ze sprawowania i miał zrobić szkolną prezentacje na temat złego oddziaływania alkoholu.
|
|
|
|
#4701 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4702 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także u nas wódka stała normalnie na stole.Cytat:
A było nas 6 dziewczyn (ze mną 7) + jakieś 3 osoby, które poczęstowałam po drodze. No to 10 osób - skoro pół szampana zostało, to wychodzi na to, że każdy wziął raptem po jednym łyku
|
||
|
|
|
#4703 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4704 |
|
and cigarettes
|
Ja nie mówię, że alkohol do końca liceum jest zabroniony i nigdy, przenigdy nie wolno się go napić. Wg mnie trzeba jakoś znać granice. Dla mnie picie W SZKOLE jest przekroczeniem granicy.
Zdarzyło nam się pić piwo czy dwa przed wieczorną wycieczką klasową do kina (mieliśmy kółko dyskusyjne, wyjazdy do kina na 18 czy 19 - PO LEKCJACH); zdarzyło nam się na ognisku klasowym iść 'po drewno', zajść do domu kolegi, który mieszkał niedaleko i wypić jakieś tanie wino; zdarzyło nam się przed jakimś piknikiem szkolnym wypić szampana w krzakach. Ale to nie było bieganie po szkole z alkoholem i szpanowanie przed nauczycielami na przerwach, że się jest takim dorosłym i się pije alkohol. Nauczyciele nie muszą o tym wiedzieć i piliśmy tak, żeby nie mieli stuprocentowej pewności, że piliśmy. Naprawdę niezrozumiałe dla mnie jest bieganie po szkole z alkoholem i cieszenie się z tego, że nauczyciele to widzą. |
|
|
|
#4705 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki hotel, z pewnym ptakiem w nazwie ![]() Cytat:
. A wtedy..też raczej nie chodziło o szpan przed nauczycielami. To było coś w stylu "przecież mam urodziny, a to tylko urodzinowy szampan/wino musujące". Naprawdę, nikt nie pomyślał, że nie można. Zresztą nikomu nie chodziło o upicie się (jeden szampan na tyle osób, taaa), tylko o świętowanie urodzin. I tak jak był tort, to był i szampan, i wtedy nie widziałyśmy w tym nic złego.PS Dodatkowo, dzięki tej sytuacji, mój wychowawca miał okazję po raz pierwszy porozmawiać z moim tatą. Pewnie się ucieszył. Co prawda przez telefon, ale zawsze coś. Moi rodzice nie byli na ani jednym zebraniu
Edytowane przez bowszystkotoiluzjajest Czas edycji: 2012-12-18 o 11:48 |
||
|
|
|
#4706 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4707 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() Pamiętam jak w 3 LO pojechaliśmy na wycieczkę kilkudniową, nocowaliśmy w hotelu i jedliśmy w stołówce/barze z nauczycielami. Po kolacji bar pustoszał, została tylko moja grupka i nauczyciele. Nikt nas nie wyganiał, bo nie było nakazu, że o np. 23 mamy być w łóżeczkach. Siedzimy i gadamy, czas mija, w końcu któryś nauczyciel się zniecierpliwił, podszedł do baru i wziął dla reszty po piwie . Chyba im było trochę głupio, że przy nas piją.A z drugiej strony na tej wycieczce zabrali nam dowody(niby, że na granicy były potrzebne ) i przez to teoretycznie nikt z uczniów nie mógł kupić alkoholu. A oni sobie pili, mimo że my od strony prawnej też mogliśmy.---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- No sorry szkoła to nie jest miejsce do picia alkoholu... Urozmaicać to se możesz po szkole.
|
|
#4708 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A później mówiła, by dyskretniej chować butelki po wódce, bo je widać. A z tą wycieczką, to z jednej strony głupie, ze wychowawcy zabierają dowód (czułabym się jak porwana do jakiegoś burdelu )a z drugiej strony taki licealista myśli, że jak urwie się z łańcucha to wypije Bóg wie ile i może to się skończyć nieszczęśliwie. Uczeń nie ma świadomości, że to mu przejdzie płazem, ale nauczyciel za jego wybryk może mieć ogromne problemy. |
|
|
|
|
#4709 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Mnie dziwi zdziwienie, że wyraziłam niesmak. Podejrzewam, że powodem jest to, że bowszytstkotoiluzjajest jest stałą bywalczynią tego wątku . Ja po prostu staram się być obiektywna. Nie podobają mi się tego typu zachowania i tyle.A i nie przesadzajcie - "naskok" to nie był.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2012-12-18 o 12:03 |
|
|
|
|
#4710 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie to był naskok
Jako dzieciak w gimnazjum i liceum robiłam znacznie głupsze rzeczy, wydaje mi się, że to prawo wieku i ciężko oceniać kogoś przez pryzmat czynów, które popełnił lata temu. Ja się cieszę z tego, że popełniłam moje błędy w młodym wieku, wyszalałam się i przynajmniej mam co wspominać
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.

Przejął się tym tak totalnie na serio chyba tylko sam autor zapisu
Skutkiem było obniżenie zachowania. A i tak na koniec trzeciej klasy wpisali mi 'dobre' 

13.03.2008