Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-18, 07:41   #3151
Konczita
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Zuzia dzisiaj wychodzi do domu bo juz jest całkowicie zdrowa co do Jasia bede wiedzieć za niedługo

za dobre wieści !
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 07:46   #3152
zielona1911
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Katee a no tak,ja zapominam co pisałam czasem

Konczi mi niby faktycznie rozjasnia troche,a jak dam za wysokie ISO to gęby sa zupelnie białe

Dzwonie dzis po raz kolejny czy moge przyjsc do szczepienia i odpowiedz usłyszalam,ze dopiero w nowym roku tak jak pisalam kiedys termin mialam na 27.11 ...
malemu to na buzince znowu sie zrobilo,i ja mam z tym czekac do nowego roku? no bez jaj
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 07:50   #3153
muminek88
Zadomowienie

W NIEDZIELE OSIGNEŁA MAŁA 4 KG!

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość

Co do laktacji to po karmieniu nie ma czego odciągać bo nic nie leci.
.
chodzi o stymulacje,nawet jak nic n ie ma tpo 10 min pompuj

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
dziewczyny, zauważyłam spora część z Was daje maluchom pieluszkę tetrową przy zasypianiu. a w jakim celu, jeśli można spytać ?

zey dziecko czulo ze ktos jest okok...moja a to spi w poduszce do karmienia bo nie chce na pleckach lezec

Ale mie sie mała poprzestawiała!! Pije zazwyczaj ok 1 i 5,potem o 6 ale nadal spi zazwyczaj do 10 na mleko a o 14 pierwszy okres czuwania,i potem juz do nocy spi tylko tak max godzine. Musze ja przestawic bo odkad przyszlismy z szpitala to mała zasypia na dobre 22-23
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 08:08   #3154
Konczita
Zakorzenienie

Angel cudnie że taka poprawa
a powiedz mi jak do siadu za raczki neuro ją ciągła to mała w ogóle główki nie przytrzymywała czy tylko na początku jej opadała ??
Stary 2012-12-18, 08:09   #3155
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
zgadzam sie z Tobą kochana w 100%. nam kazano ćwiczyć, bo nie trzymanie główki uniemożliwia siadanie, co za tym idzie gdybyśmy czekali ax samo jej przyjdzie trzymanie glowki to mógłby już wtedy byc czas na siadanie i mała by późno siedziała.
Troche chyba z tym przesada bo teraz sie oczekuje niewiadomo czego od dzieci. Wszystko ma isc z postępem w życiu.
Nie warto robić nic na chama.
Jak ja miałam pol roku to dźwigałam glowke, a niedlugo potem siadałam.
Teraz wszyscy sie spieszą i mają mieć książkowe dzieci.
Bez przesady...
Tak jak mowicie kazde dziecko jest inne a zaraz sie mówi ze trza do lekarza czy rehabilitować
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 08:20   #3156
zielona1911
Zakorzenienie

Moj glowke ladnie trzyma i jak jest w pozycji połleżacej to podnosi sie troche,ale np nie łapie zabawek i nie przewraca sie z pleckow na brzuszek-umie tylko na boki i z brzuszka na plecy
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 08:28   #3157
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry

Gda czyżby dzisiaj Twoja zguba wracała ?

No nareszcie Jasiu wraca do normalności spał od 20 do 6,30 ;D z pobudkami na karmienie wkoncu sie wyspalam

Colds jak bede w domu to bym ci napisała co i jak z dieta bo na telefonie to bym pisała i pisała :p

Pozdrowienia od Katiem ktora prosi o wyrozumiałość jej nieobecności
Taaaak, dziś wraca!

Super, że Zuzia wychodzi już! A myślę, że z Jasiem to kwestia kilku dni, z tego co piszesz.

Cytat:
a tak w ogoel to zapomniałem przez to nadrabianoe was pochwalić sie ze jagoda trrzyma już glowke przy próbie trakcji!
pomogły te drugie cwiczenia po kilku dniavh!strasznie sie coeszymy! i nie prostuje ju nozek w kapieli

no ale do 7 mamy ćwiczyć dalej, z tyg przerwą od 21do 27

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

słodkie foto, a Antos jak zwykle zamyslony
Angel, a ona prostowała nóżki obie na raz? Bo mój raz jedną, raz drugą się tak "wybija" o ścianę wanienki. A czytałam, że takie machanie nogami, to oznaka zadowolenia po prostu...?

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość

chodzi o stymulacje,nawet jak nic n ie ma tpo 10 min pompuj

zey dziecko czulo ze ktos jest okok...moja a to spi w poduszce do karmienia bo nie chce na pleckach lezec

Ale mie sie mała poprzestawiała!! Pije zazwyczaj ok 1 i 5,potem o 6 ale nadal spi zazwyczaj do 10 na mleko a o 14 pierwszy okres czuwania,i potem juz do nocy spi tylko tak max godzine. Musze ja przestawic bo odkad przyszlismy z szpitala to mała zasypia na dobre 22-23
Gratulacje, ale już duuuża!

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Moj glowke ladnie trzyma i jak jest w pozycji połleżacej to podnosi sie troche,ale np nie łapie zabawek i nie przewraca sie z pleckow na brzuszek-umie tylko na boki i z brzuszka na plecy
Ale on jeszcze nie musi z plecków na brzuszek, tylko na boczki. Z plecków na brzuszek, to później...

Iwoncia - to nie są "wymagania" wobec dzieci, tylko droga rozwoju. Jeśli coś się opóźnia, to opóźnią się też kolejne etapy i to wcale nie jest dobre dla dziecka.

Poza tym jak można pomóc swojemu dziecku w czymś, to czemu tego nie zrobić...?

Edytowane przez gda
Czas edycji: 2012-12-18 o 08:32
gda jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-18, 08:31   #3158
afternoon
Rozeznanie

Witam z rana

Konczita, , Katee, lourose, Lewek, elena - dziękuję Wam bardzo za wsparcie

Jest mi teraz ciężko, mam nadzieję, że ten stan minie, jakoś depresyjnie się u mnie zrobiło

Filipke kończy dzisiaj 3 miesiące. Z tej okazji również serdeczne życzenia dla Igusi i Kubusia, bo to rówieśnicy przecież

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

I uściski dla Kingi, z tego co pamiętam kończy dzisiaj 2 miesiące

Asiulka super , że Zuzia zdrowa
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 08:32   #3159
kraven
Zakorzenienie

Cześć.

Wczoraj byłam pół dnia na zakupach - pokupowałam prezenty i mam z głowy
A wieczorem TŻ mnie bardzo zaskoczył. Po południu uspiłam Jasia i sama tez padłam. Obudziłam sie jak maluch zaczął płakać i patrze a tu Jasiu wykąpany i TŻ właśnie zabiera się za karmienie. Rozczulili mnie.

Ja też uważam, że trzeba dziecku dać - oczywiście w granicach rozsądku, żeby nie zaniedbać - rozwijać się w swoim tempie. Bo później jak dziecko nie robi czegoś w terminie książkowym to rodzice dostają w głowe.

Wasze dzieciaczki są śliczne. Ja też mam zwykłą cyfrówkę ale chyba po nowym roku zainwestuje w lustrzanke. Jaką polecacie?

Asiulka super, że córunia wychodzi do domu. Jeszcze, żeby Jasiu szybko do Niej dołączył.

A mnie dzisiaj coś od rana garło boli. Lecze się czym mam i mam nadzieje, że Jasiu tym razem nie złapie.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 08:33   #3160
marta1986222
Zakorzenienie

Dzień Dobry.

Witam się zakatarzona z bolącą głową i gardłem

Leje mi się z nosa jak z kranu i czuję się fatalnie.

Tak bardzo boję się o Zuzię że ją zarażę a za tydzień mamy chrzciny.

Afternoon nie wyrzucaj sobie bo ja też miałam wczoraj taki dzień mała płakała,marudziła non stop a ja miałam wszystkiego dość.
Każda z nas pewnie przechodzi takie kryzysy i chwile zwątpienia,ja z mężem też rzadko mamy na cokolwiek czas,swoją drogą jak uda nam się spędzić wspólnie 2 dni w miesiącu to jest dobrze bo tyle pracuje.
Głowa do góry,Filipek przestanie marudzić i znów zaświeci słoneczko.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 08:40   #3161
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Witam z rana

Konczita, , Katee, lourose, Lewek, elena - dziękuję Wam bardzo za wsparcie

Jest mi teraz ciężko, mam nadzieję, że ten stan minie, jakoś depresyjnie się u mnie zrobiło

Filipke kończy dzisiaj 3 miesiące. Z tej okazji również serdeczne życzenia dla Igusi i Kubusia, bo to rówieśnicy przecież

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

I uściski dla Kingi, z tego co pamiętam kończy dzisiaj 2 miesiące

Asiulka super , że Zuzia zdrowa
Kochana, na pewno przejdzie!

Mi pomaga wtedy zostawienie synka z tatą i wyjście gdzieś. Ostatnio do kina z koleżanką udało mi się pójść wieczorem i było super! Mąż podał butlę i uśpił (trochę się umęczył ). Ale ja wracałam stęskniona!
Stary 2012-12-18, 08:44   #3162
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Angel cudnie że taka poprawa
a powiedz mi jak do siadu za raczki neuro ją ciągła to mała w ogóle główki nie przytrzymywała czy tylko na początku jej opadała ??
na poczatku jej opadala tak pod katem 30 stopni, powyzej już ją kontrolowała bardziej

AAA moje dziecko oszalalo! podnosi sie do jak do siadu! gazy ją męczą to pewnie dlatego ale skąd w niej tyle siły! zatkalo mnie! Zaczęła tak w pozycji pol leżącej. a za chwilę na płasko też, jak jej dałam palce. zawarła sie i zaczęła podnosic szok!

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 08:55   #3163
Iwa844
Zakorzenienie

Asiulka, super że z Zuzią już dobrze jasiu też na pewno niedługo całkiem wyzdrowieje

I buziaki dla wszystkich dzisiejszych jubilatów
Stary 2012-12-18, 08:56   #3164
afternoon
Rozeznanie

Gda, marta - dzięki Kochane

Kraven
, ja się na lustrzankach nie znam, ale mąż kilka dni temu kupił Sony Alpha 37, to ponoć najlepsza lustrzanka w swojej kategorii cenowej
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 09:05   #3165
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Taaaak, dziś wraca!

Super, że Zuzia wychodzi już! A myślę, że z Jasiem to kwestia kilku dni, z tego co piszesz.

Angel, a ona prostowała nóżki obie na raz? Bo mój raz jedną, raz drugą się tak "wybija" o ścianę wanienki. A czytałam, że takie machanie nogami, to oznaka zadowolenia po prostu...?

Gratulacje, ale już duuuża!

Ale on jeszcze nie musi z plecków na brzuszek, tylko na boczki. Z plecków na brzuszek, to później...

Iwoncia - to nie są "wymagania" wobec dzieci, tylko droga rozwoju. Jeśli coś się opóźnia, to opóźnią się też kolejne etapy i to wcale nie jest dobre dla dziecka.

dwie naraz i pupe w górę podnosila:/ taki mostek robila

a co do "wymagan" to sie kochana s Tobą zgadzam, to nie wymagania tylko etapy. moi tesciowie tak samo uwaxaja, ze byśmy najlepiej chcieli by mała juz chodzila i, ze przesądzają lekarze. ale bylismy u kilku lekarzy i kazdy powiedział, ze dzięki cqiczeniom damy malej lepszy start i za pol roku nie bedziemy sie martwić czemu nie siedzi, albo pozniej czemu nie chodzi. potem jest znacznie trudniej "podreperowac" dziecko jak to nam neonantolog powiedziała. wątpię by mówili to nad wyroat. fakt pierwsza neurolog tylko zastrzelic za diagnozę...dlatego trzeba konsultować u innego lekarza gdy mamy wątpliwości.

wiem, ze te ćwiczenia nie zaszkodza, po drugie wodze postepy także wolę mała cwoczyc teraz niz później żałować, ze cos zaniedbanym, bo nym aobie tego nie wybaczyla
a po trzecie moja niedocZynność tarczycy miala na Jagodke wpływ, wzmozone delikatnie napięcie mięśni wywolala:/ dobrze, ze jej hormony na razie w normie ale musze po nowym roku znow sprawdzić.

góry za błędy ale z tel pisze

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Troche chyba z tym przesada bo teraz sie oczekuje niewiadomo czego od dzieci. Wszystko ma isc z postępem w życiu.
Nie warto robić nic na chama.
Jak ja miałam pol roku to dźwigałam glowke, a niedlugo potem siadałam.
Teraz wszyscy sie spieszą i mają mieć książkowe dzieci.
Bez przesady...
Tak jak mowicie kazde dziecko jest inne a zaraz sie mówi ze trza do lekarza czy rehabilitować
tak jak napisala gda to nie wymagania tylko kolejne etapy rozwoju dziecko. w kazdej książeczce zdrowia dziecka sa opisane kolejne muesiace. ćwiczenia zależą więc od rodzicow i ich podejścia do tego co mówią lekarze. wątpię by chcieli skrzywdzić moje dziecko i na darmo je kazali ćwiczyć. na początku bylam sceptycznie nastawiona ale teraz widze efekty i jestem innego zdnia

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 09:16   #3166
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

Wydaje mi sie że to są wymagania bo jakoś ja na tym wcale źle nie wyszłam podnosząc główke 3 m-ce później
Teraz te dzieci robią sie fenomenami bo już zęby w trzecim miesiącu rosną, już nie wspomne że sie rodzą z zębem jak tu ktos kiedyś pisał.
Niedługo dojdzie do tego że jak osiągną półtora roku to sobie same pieluszki bedą zmieniać
Wymyślane teraz ze wszystko wcześniej - do szkoly wcześniej, rozwój niemowlaka wcześniej...
Matko, toż to niedługo bedą roboty a nie ludzie
Stary 2012-12-18, 09:17   #3167
ula2689
Wtajemniczenie

Dobry!A ja dzis odkryłam czemu moje dzieci znowu budzą się co 3 godz. w nocy.Wcześniej dodawałam kleik do mleka i spały do 3, 4 w nocy a teraz daję kaszkę i wstają co 3 godz.masakra Dobrze że o tym pisałyście bo sama bym chyba na to nie wpadła

A dawałyście już kleik kukurydziany?
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 09:23   #3168
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
dwie naraz i pupe w górę podnosila:/ taki mostek robila

a co do "wymagan" to sie kochana s Tobą zgadzam, to nie wymagania tylko etapy. moi tesciowie tak samo uwaxaja, ze byśmy najlepiej chcieli by mała juz chodzila i, ze przesądzają lekarze. ale bylismy u kilku lekarzy i kazdy powiedział, ze dzięki cqiczeniom damy malej lepszy start i za pol roku nie bedziemy sie martwić czemu nie siedzi, albo pozniej czemu nie chodzi. potem jest znacznie trudniej "podreperowac" dziecko jak to nam neonantolog powiedziała. wątpię by mówili to nad wyroat. fakt pierwsza neurolog tylko zastrzelic za diagnozę...dlatego trzeba konsultować u innego lekarza gdy mamy wątpliwości.

wiem, ze te ćwiczenia nie zaszkodza, po drugie wodze postepy także wolę mała cwoczyc teraz niz później żałować, ze cos zaniedbanym, bo nym aobie tego nie wybaczyla
a po trzecie moja niedocZynność tarczycy miala na Jagodke wpływ, wzmozone delikatnie napięcie mięśni wywolala:/ dobrze, ze jej hormony na razie w normie ale musze po nowym roku znow sprawdzić.

góry za błędy ale z tel pisze

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

tak jak napisala gda to nie wymagania tylko kolejne etapy rozwoju dziecko. w kazdej książeczce zdrowia dziecka sa opisane kolejne muesiace. ćwiczenia zależą więc od rodzicow i ich podejścia do tego co mówią lekarze. wątpię by chcieli skrzywdzić moje dziecko i na darmo je kazali ćwiczyć. na początku bylam sceptycznie nastawiona ale teraz widze efekty i jestem innego zdnia
Dobrze, ale powiedz mi po co robić to tak wcześnie? Owszem postępy są jak sie intensywnie cwiczy ale po co?
Kiedys do niczego nie podchodzili w sposób taki żeby jak najwcześniej dziecko zaczynalo cokolwiek robić. Po prostu robilo to wtedy kiedy przyszedł odpowiedni czas, a ze sie spotykalo potem przypadki że jakąś czynnosc wcześniej zrobiło to dążą do tego, żeby każde dziecko teraz to robilo wcześniej i jak w książce sobie napiszą.
Stary 2012-12-18, 09:24   #3169
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Dobry!A ja dzis odkryłam czemu moje dzieci znowu budzą się co 3 godz. w nocy.Wcześniej dodawałam kleik do mleka i spały do 3, 4 w nocy a teraz daję kaszkę i wstają co 3 godz.masakra Dobrze że o tym pisałyście bo sama bym chyba na to nie wpadła

A dawałyście już kleik kukurydziany?

Ula właśnie przerabiałam te kaszki na wodę i masakra była .. młoda ciągle głodna .. teraz kaszkę na mleko testujemy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-18, 09:28   #3170
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi sie że to są wymagania bo jakoś ja na tym wcale źle nie wyszłam podnosząc główke 3 m-ce później
Teraz te dzieci robią sie fenomenami bo już zęby w trzecim miesiącu rosną, już nie wspomne że sie rodzą z zębem jak tu ktos kiedyś pisał.
Niedługo dojdzie do tego że jak osiągną półtora roku to sobie same pieluszki bedą zmieniać
Wymyślane teraz ze wszystko wcześniej - do szkoly wcześniej, rozwój niemowlaka wcześniej...
Matko, toż to niedługo bedą roboty a nie ludzie
O dawien dawna rozwój tak wyglądał, w końcu dziesiątki lat obserwacji właśnie dały nam tę wiedzę, kiedy i co dziecko robi. Nikt nie mówi, że "rozwój niemowlaka wcześniej", bo przecież pewne etapy, jeśli następują wcześniej, to też jest nieprawidłowość!

Zęby a rozwój neurologiczny, mają ze sobą mało wspólnego raczej i są bardzo indywidualną kwestią.

Wydaje mi się, że albo Twoja mama nie miała wtedy wiedzy, kiedy dziecko przechodzi poszczególne etapy i żaden lekarz jej nie uświadomił albo niewiele pamięta, w końcu już 30 lat minęło. Moja mama prawie nic nie pamięta albo przekręca fakty, a miała mnie 24 lata temu.
Stary 2012-12-18, 09:29   #3171
Konczita
Zakorzenienie

Ja uważam że po to są ramy rozwojowe w przedziałach i tego należy przestrzegać nie wierzę że tydzień w tydzień równy rozwój dzieciaczków ... zresztą moja powinna iść do tyłu o te 3 tyg o które za szybko się urodziła a wcale nie idzie ..
Stary 2012-12-18, 09:32   #3172
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, ale powiedz mi po co robić to tak wcześnie? Owszem postępy są jak sie intensywnie cwiczy ale po co?
Kiedys do niczego nie podchodzili w sposób taki żeby jak najwcześniej dziecko zaczynalo cokolwiek robić. Po prostu robilo to wtedy kiedy przyszedł odpowiedni czas, a ze sie spotykalo potem przypadki że jakąś czynnosc wcześniej zrobiło to dążą do tego, żeby każde dziecko teraz to robilo wcześniej i jak w książce sobie napiszą.
To zupełnie nie jest tak! To nie jest "wcześniej", tylko w odpowiednim czasie. Są odstępstwa od normy (jedne potrafią wcześniej, inne później) i nie wszystkie kończą się nieprawidłowościami, ale część może. Dlatego chyba, żeby uniknąć jakichś przykrych skutków, warto się skonsultować z lekarzem, dla spokoju własnego i dla swojego dziecka... Takie jest moje zdanie

I zgadzam się z Konczi - przedziały istnieją, bo niemowlę niemowlakowi nie równe. Ale jeśli do pewnego momentu dziecko nie opanuje jakiejś istotnej czynności, to chyba warto pokazać się jakiemuś rozsądnemu lekarzowi.

Przykład z naszego życia - Henio zauważyłam wygina się lekko w lewą stronę. Obserwowałam, obserwowałam, a potem postanowiłam zadzwonić do teścia i zapytać po prostu czy mam się niepokoić. Potem jeszcze dopytałam moją babcię rehabilitantkę i już wiem, że teraz jeszcze dziecko nie używa kręgosłupa na tyle, żeby sobie go skrzywić i że niemowlęta zazwyczaj preferują jedną stronę. Wystarczyło tylko zapytać, a już mam spokojne sumienie.

Edytowane przez gda
Czas edycji: 2012-12-18 o 09:36
Stary 2012-12-18, 09:32   #3173
Dearlie
Zakorzenienie

Dzień dobry. Biorę się od rana do nadrabiania.

Mój TŻ już w Poznaniu. Uwinął się w 8h w jedną stronę do tej Szwajcarii.

U nas dobra noc. Antoś jadł o 0:30, 4, a później dopiero o 9 się obudził.

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
a gdyby Ciebie nie było w pobliżu?
Mój mąż przy starszym dzwonił po swoją siostre jak była kupa,bo ja byłam w Kościeleteraz już przebiera
Pech w tym, że on najdłużej z Antkiem zostawał do tej pory tylko z 2h. Muszę go kiedyś na dłużej zostawić. Za każdym razem jak gdzieś wychodzę to słyszę "Wiesz, że jak będzie kupa to czekamy na Ciebie? " Chociaż ja wiem, że jakby przyszło co do czego, to z wielkim obrzydzeniem na twarzy pewnie by zmienił tę pieluchę. Z tym, że chętnie zamontowałabym gdzieś przy przewijaku kamerkę, żeby tę akcję zobaczyć. U nas problem jest taki, że Antek jak robi kupę to taką konkretną, że jest ona wszędzie i ciężko nad nią zapanować, więc pewnie dlatego go to tak bardzo przeraża.

Cytat:
Aleeee kupa na przewijak i podłogę!!!
Oj znam to, znam.

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
dziękuje dziewczyny za kciuki, dam znać jak będziemy po wizycie
My z Antkiem też trzymamy!

Cytat:
Kochana każda z nas przechodzi taki kryzys i mimo że nie piszą tego to nie wierze że u każdej jets idealnie pięknie ....

dziewczyny nie dołować się, pamiętajcie że każda mamcia najwięcej o plusach i osiągnięciach swoich dzieciaczków pisze ale i każde z dzieciaczków ma swoje fanaberie i nie są ideałami - nie uwierzę w to za huhuu ... po prostu fakt jest taki że o tych złych stronach nie piszą wszyscy ... później jedna mam z druga mamą siedzą i czytają forum że dzieci grzeczniutkie, SAME się bawią cały dzień SAME zawsze zasypiają SAME się uspokajają ba! w ogóle nie płaczą itp .. to nie prawda ... każde dziecko jest inne owszem ale każde potrzebuje opieki czułości miłości jedne dzieci są krzykaczami - czyt Duśka a inne są cichsze i trzeba znaleźć sposób na swoje dzieciątko ... jedno jest pewne w domach mamy skarby najwspanialsze i mimo że czasami nerwy nam wysiadają to przypomnijcie sobie uśmiech tych diabelskich aniołów naszych i świat jest łatwiejszy
to się wygadałam
Afternoon ja się w pełni zgadzam z Konczitą. Ja myślę, że dopadł Cię chwilowy kryzys i większość mam na wątku takowy przechodzi. Zresztą często można tu u nas przeczytać, że poszczególne dzieciaczki mają gorsze dni i są bardziej marudne oraz ciężkie we współpracy, a mamuśki wtedy opadają z sił. Ja sama jestem z tych, które nad Antośkiem wylały morze łez, szczególnie w pierwszych tygodniach. Nasze wzajemne docieranie się niestety zajęło mnóstwo czasu. Teraz też mój maluch ma lepsze i gorsze dni.Czasami mam ochotę uciec co najmniej do Australii, gdy wydziera się w niebogłosy, a ja nie wiem dlaczego. Jednak już za chwilę ta mała maruda prześle mi taki piękny uśmiech, że aż wywali na wierz te swoje cudne dziąsła ( ) i od razu życie nabiera na nowo sensu i odzyskuję siły ze zdwojoną mocą. Wierzę, że szybciutko wrócą do Was te lepsze dni.

Cytat:
a tak w ogoel to zapomniałem przez to nadrabianoe was pochwalić sie ze jagoda trrzyma już glowke przy próbie trakcji!
pomogły te drugie cwiczenia po kilku dniavh!strasznie sie coeszymy! i nie prostuje ju nozek w kapieli

słodkie foto, a Antos jak zwykle zamyslony
Brawa dla Jagódki za postępy! klask i:

Oj tak, nasz Antek to chyba jakimś filozofem zostanie.

Cytat:
Zuzia dzisiaj wychodzi do domu bo juz jest całkowicie zdrowa co do Jasia bede wiedzieć za niedługo
Super, że Zuzka zdrowa! Wierzę, że Jaśko też już lada moment dołączy do niej.

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry.

Witam się zakatarzona z bolącą głową i gardłem

Leje mi się z nosa jak z kranu i czuję się fatalnie.

Tak bardzo boję się o Zuzię że ją zarażę a za tydzień mamy chrzciny.

Martuś dużo zdrówka!

Edytowane przez Dearlie
Czas edycji: 2012-12-18 o 09:39
Dearlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 09:39   #3174
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:

Kochana każda z nas przechodzi taki kryzys i mimo że nie piszą tego to nie wierze że u każdej jets idealnie pięknie ....

dziewczyny nie dołować się, pamiętajcie że każda mamcia najwięcej o plusach i osiągnięciach swoich dzieciaczków pisze ale i każde z dzieciaczków ma swoje fanaberie i nie są ideałami - nie uwierzę w to za huhuu ... po prostu fakt jest taki że o tych złych stronach nie piszą wszyscy ... później jedna mam z druga mamą siedzą i czytają forum że dzieci grzeczniutkie, SAME się bawią cały dzień SAME zawsze zasypiają SAME się uspokajają ba! w ogóle nie płaczą itp .. to nie prawda ... każde dziecko jest inne owszem ale każde potrzebuje opieki czułości miłości jedne dzieci są krzykaczami - czyt Duśka a inne są cichsze i trzeba znaleźć sposób na swoje dzieciątko ... jedno jest pewne w domach mamy skarby najwspanialsze i mimo że czasami nerwy nam wysiadają to przypomnijcie sobie uśmiech tych diabelskich aniołów naszych i świat jest łatwiejszy
to się wygadałam
Podpisuję się

Idę do gina na wizytę poporodową, minęło trochę więcej niż 6 tyg ale wcześniej nie dałam rady...
Pogoda depresyjna za oknem miłego dnia!
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 09:43   #3175
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Każde dziecko robi wszystko w innym czasieale nie powinien ten czas nie wiadomo jak bardzo sie opóźniać. Nie jest powiedziane,że każde dziecko musi np w 6 mies zaczynac siedziec czy do roku chodzicale jak ostatnio uslyszalam,że 9 miesieczne dziecko nie probuje siadac tylko lezy plackiem to mnie by to zaniepokoiło jednak.
Fabianek sie przewracana boki,dźwiga głowke,gaworzy i sie smieje a Gracjanek później zaczął głowke dzwigac bo nie cierpiał leżeć na brzuszku.

Tak mnie zainspirowałyście Waszymi zdjęciami,że sama spróbowałam kilka zrobićtylko ze mnie kompletna amatorkawięc cudów nie oczekujciewrzuce na meil

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 09:43   #3176
Asiuulka89
Zakorzenienie

Bo i zostaliśmy z Jasiem sami ;( jeszcze dwa dni mu potrzeba by wszystko było ok.

Piszecie o umiejętnościach. Niby każde dziecko idzie swoim tempem ale jednak jest jakaś tam tabela i jednak to dziecko powinno robić w większym czy mniejszym stopniu.
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 09:44   #3177
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
jak pozbyć się tej reklamy? no zaraz mnie tu %$# trafi !

wszystkie dzieciątka są cudne kochane i takie wyjątkowe!!! foty bajeranckie .. ja też se zrobiłam ale wyszłyśmy koszmarnie hehe mój pączuś malutki wygląda jakby z 10kg ważyła heh zdjęcia i ja pogrubiają

byłam w real i jest promocja na BoboVite, kaszki 3 w cenie 2 i słoiczki tez w promocji - kupiłam te ryżowe zobaczymy czy coś to da .... czy zostaje nam kleik ale on chyba powinien być zastąpiony kaszką, jak myślicie ?

mamuśki co podawałyście po jabłuszko? marchewkę? a dalej ?

dla Jasiulka za skończone 18naście tygodni
Duśka mi się starzeje
Dynia, banany, ziemniak, brokuły
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-18, 09:44   #3178
Sojka1990
Zadomowienie

Sądzę że mama Iwonci zwyczajnie nie pamięta faktów tak jak pisze Gda, nie chce mi się wierzyć w to że żaden lekarz nie zareagował by gdyby dziecko do 6msca nie podnosiło głowy.
u Angel rehabilitacja nie jest rzeczą zbędną ani żadnym widzimisie, wynika z opini specjalisty i jest przez specjaliste prowadzona.
i nie sory ale nie mogę czytać tekstów typu "po co wymuszać, po co ćwiczyć itd" gdyby nie rehabilitacja nie wiem czy moja Jula dziś by chodziła, mówiła, biegała chociaż była niby zupełnie zdrowa to jednak wychwycono u niej minimalne wzmożone napięcie mięsniowe które bez ćwiczeń mogłoby się rozwijać i jeżeli rehabilitacją mogę coś ułatwić i przyspieszyć to jak najbardziej jestem za i nie z własnej wygody "bo chce żeby moje dziecko było książkowe" tylko po to żeby zapewnić dziecku najlepszą jakość życia jaką mogę dać.
Kurcze, może to chamsko zabrzmi, ale jeżeli nie byliście w świecie rehabilitacji dziecięcej, WNM(wzmożone napięcie), czy ONM( obniżone napięcie) to po prostu odpuście sobie pisanie na ten temat takich tekstów jak u góry. Jeżeli lekarz zaleca rehab to znaczy że jest ona konieczna i pozwoli dziecku na lepsze życie, tyle w tym temacie.

Na własną rękę nie można robić nic.
Te ćwiczenia które robi z Jagódką Angel są dobierane BARDZO indywidualnie do przypadku, ponieważ działają na konretne mięśnie, czy nawet fragmenty mięśni a przestymulowanie może być równie groźne jak brak stymulacji.
Rehabilitacja niemowlaka zawsze jest pod czujnym okiem lekarza rehabilitacji oraz a przede wszystkim neurologa.
Tyle w tym temacie.
i na prawdę się wkurzę jak jeszcze raz ktoś napisze do Angel (może nie było to centralnie i prosto w twarz bo be wymieniania nicku, ale można było odczuć o kogo chodzi) że rehab jest niepotrzebna i ze najlepiej dac dziecku spokój i czekać, to tak jakby powiedieć komuś kto złamał rękę żeby jej nie nastawiał bo sama się dobrze zrośnie ;/
Przeprasam za wredny ton, ale dla mnie jako mamy bliźniaczek które przez pierwszy rok życia były ćwiczone codziennie jest to cholernie tkliwy temat i nie pozwolę naskakiwać na nikogo kto o swoje dziecko walczy!
Stary 2012-12-18, 09:50   #3179
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Pech w tym, że on najdłużej z Antkiem zostawał do tej pory tylko z 2h. Muszę go kiedyś na dłużej zostawić. Za każdym razem jak gdzieś wychodzę to słyszę "Wiesz, że jak będzie kupa to czekamy na Ciebie? " Chociaż ja wiem, że jakby przyszło co do czego, to z wielkim obrzydzeniem na twarzy pewnie by zmienił tę pieluchę. Z tym, że chętnie zamontowałabym gdzieś przy przewijaku kamerkę, żeby tę akcję zobaczyć. U nas problem jest taki, że Antek jak robi kupę to taką konkretną, że jest ona wszędzie i ciężko nad nią zapanować, więc pewnie dlatego go to tak bardzo przeraża.
To u nas jest odwrotnie - mąż lepiej sobie radzi z kupalami wielkimi Ja chyba trochę bardziej się brzydzę i więcej czasu zajmuje mi uporanie się z tym. Muszę wszystko dokładnie wyczyścić (mam trochę świra ) i zajmuje mi to duuuużo czasu, a mąż raz-dwa i czysto!

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Sądzę że mama Iwonci zwyczajnie nie pamięta faktów tak jak pisze Gda, nie chce mi się wierzyć w to że żaden lekarz nie zareagował by gdyby dziecko do 6msca nie podnosiło głowy.
u Angel rehabilitacja nie jest rzeczą zbędną ani żadnym widzimisie, wynika z opini specjalisty i jest przez specjaliste prowadzona.
i nie sory ale nie mogę czytać tekstów typu "po co wymuszać, po co ćwiczyć itd" gdyby nie rehabilitacja nie wiem czy moja Jula dziś by chodziła, mówiła, biegała chociaż była niby zupełnie zdrowa to jednak wychwycono u niej minimalne wzmożone napięcie mięsniowe które bez ćwiczeń mogłoby się rozwijać i jeżeli rehabilitacją mogę coś ułatwić i przyspieszyć to jak najbardziej jestem za i nie z własnej wygody "bo chce żeby moje dziecko było książkowe" tylko po to żeby zapewnić dziecku najlepszą jakość życia jaką mogę dać.
Kurcze, może to chamsko zabrzmi, ale jeżeli nie byliście w świecie rehabilitacji dziecięcej, WNM(wzmożone napięcie), czy ONM( obniżone napięcie) to po prostu odpuście sobie pisanie na ten temat takich tekstów jak u góry. Jeżeli lekarz zaleca rehab to znaczy że jest ona konieczna i pozwoli dziecku na lepsze życie, tyle w tym temacie.

Na własną rękę nie można robić nic.
Te ćwiczenia które robi z Jagódką Angel są dobierane BARDZO indywidualnie do przypadku, ponieważ działają na konretne mięśnie, czy nawet fragmenty mięśni a przestymulowanie może być równie groźne jak brak stymulacji.
Rehabilitacja niemowlaka zawsze jest pod czujnym okiem lekarza rehabilitacji oraz a przede wszystkim neurologa.
Tyle w tym temacie.
i na prawdę się wkurzę jak jeszcze raz ktoś napisze do Angel (może nie było to centralnie i prosto w twarz bo be wymieniania nicku, ale można było odczuć o kogo chodzi) że rehab jest niepotrzebna i ze najlepiej dac dziecku spokój i czekać, to tak jakby powiedieć komuś kto złamał rękę żeby jej nie nastawiał bo sama się dobrze zrośnie ;/
Przeprasam za wredny ton, ale dla mnie jako mamy bliźniaczek które przez pierwszy rok życia były ćwiczone codziennie jest to cholernie tkliwy temat i nie pozwolę naskakiwać na nikogo kto o swoje dziecko walczy!
ale z Ciebie dzielna kobieta, tyle przeżyłaś!

A no i właśnie, chciałam jeszcze napisać, że rozwój motoryczny jest nierozerwalnie powiązany z rozwojem mowy i innych zdolności, więc warto się tym interesować.
Stary 2012-12-18, 09:53   #3180
Sojka1990
Zadomowienie

i Iwoncia nie piszę tego złośliwie ani nic, bo wszystkie was darzę ogromną sympatią- na Twoim miejscu już bym była zapisana z małym do neurologa- zbędnie, może i zbędnie, ale chciałabym mieć czyste sumienie że zrobiłam wszystko. Wasz pediatra moim zdaniem jest deczko nieodpowiedzialny bo jak można powiedzieć zamartwionej mamie że obejrzy dziecko "przy okazji", nie rozumiem tego.. nie chce obejrzeć to ide do innego i ma to zrobić tu i teraz.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości