|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
|
|||
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 |
|
5 | 11,11% |
| Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
7 | 15,56% |
| Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
5 | 11,11% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 |
|
7 | 15,56% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
8 | 17,78% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
4 | 8,89% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
3 | 6,67% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4682 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
śliczna
![]() Cytat:
pracowałaś w jakimś salonie ślubnym, czy coś ![]() oczywiście masz zapewnione ![]() Co do żelków, bo widzę że nie tylko ja je uwielbiam. To często jak mam możliwość i mnie najdzie ochota to robię sobie właśnie kisiel domowy, taki kwaskowaty ( z żurawiny albo z wiśni) albo galaretkę
|
|
|
|
|
#4683 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Cytat:
a tu prosze, jednak sa lekarze podwojnej specjalizacji, tak roznej od siebie :P
|
|
|
|
|
#4684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4685 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szczególnie gazowane 7upy, mirindy i inne - koniecznie z końską dawką cukru. Cytat:
Szerokość wstążki chyba 32 mm.Cytat:
Ja nie jestem taka pomysłowa. Tam był motyw z organzą.Cytat:
I to ma być świąteczne południe? Tam pogoda, jak w marcu. Słońca świeci, cieplutko, trawa zielona, jeszcze brakuje pąków na drzewach. Ale zazdraszczam. Cytat:
Powodzenia!
|
|||||
|
|
|
#4686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4687 |
|
Wtajemniczenie
|
nooo ja byłam w lekkim szoku, ale mi tłumaczyła, że podstawa programowa jest ileś tam lat taka sama, a potem się robi tylko dwie różne specjalizacje. ale masakra jak dla mnie prowadzenie dwóch różnych gabinetów, i ciągłe doszkalanie się w tej i tej dziedzinie.
|
|
|
|
#4688 |
|
Zakorzenienie
|
o Reno najpierw na fb ktoś dał link: http://en.necropedia.org/obituary/Jean_Reno
potem po googlach znalazłam,ale faktycznie jakoś o tym nie mówią ![]() miałąm przed chwilą taki atak złosci,że połamałam koszyczek na sztućce ze zmywary.. aż mnie ręce bolą.. eh.. nie wiem o co chodzi
|
|
|
|
#4689 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I dla pozostałych również- Ashyshqa, Atena564, Aaś, Magiusa
|
|
#4690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla wszystkich wizytujących Aaś ty idziesz dziś czy przełożyłaś termin?
|
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
marchewa to mój już ma 3 prapra wnuków ale żadnego nie zna. moje będzie czwarte. trzymają się te dziadki i babcie hi hi
trzymam kciuki za wizyty
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-12-18 o 13:11 |
|
|
|
#4692 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem projektantką mody z wykształcenia i z praktyki dużo pokazów przerobiłam i nie tylko, kilka panien młodych też mam na swoim koncie.Ale mam stresa, aż jeść nie mogę, co się ostatnio nie zdarza ![]() Dzięki za kciuki
|
|
|
|
|
#4693 |
|
Zakorzenienie
|
Już pisałam kiedyś dokładnie jak to robię.
Do garnuszka wlewam sok, najlepiej taki z owocami ze słoika. Rozcieńczam wodą, w miarę potrzeby-tak żeby nie był za bardzo skoncentrowany, tylko taki jak nam odpowiada. Można posłodzić cukrem, ale ja rzadko to robię (chyba, że Tż też będzie jadł, on w przeciwieństwie do mnie nie lubi takich kwaśnych ). Czekam, aż to wszystko się zagotuje. A w tym czasie w 1/2 szklanki wody rozrabiam mąkę ziemniaczaną (skrobię) ilość w zależności od tego ile mamy cieczy. Tak średnio mi wychodzi dwie duże czubate łyżki. Możesz rozrobić więcej. Jak nasz soczek się zagotuje to wlewamy naszą rozrobioną skrobię. No i tak na oko- musisz obserwować czy jest wystarczająco gęsty ten kisielek i jak jego konsystencja Cię zadowoli to już nie lej. A no i oczywiście cały czas mieszamy jak dolewasz tę mąkę
|
|
|
|
#4694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zjadłam bułę i tak myślę, że należy mi się coś słodkiego teraz |
|
|
|
|
#4695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję
|
|
#4696 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak jak pisałam wczoraj niestety trzeba polować A czy w stacjonarnych sklepach są takie ceny to nie wiem ![]() U nas na Wigilii ich nie ma, ale czasami na drugie danie albo na kolację ![]() Do mnie 1 paczkę też ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie ma sprawy, to tp też zaraz poprawię ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ciekawy zawód ![]() Nie stresuj się wizytą, będzie dobrze. Pooglądasz sobie Maluszka, może płeć poznasz ![]() smacznego
|
||
|
|
|
#4698 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że wszystko ok
|
|||
|
|
|
#4699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje mi nie smakują
|
|
|
|
|
#4700 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4701 | |||
|
Zakorzenienie
|
U nas są
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A teraz parę słów relacji i zdjęcia ![]() Zapiski z podróży: Wylądowaliśmy w Johanesburgu w sobotę 24.11 póżnym wieczorem i spędziliśmy noc w super luksusowym holelu Intercontinental, dzieki kontaktom szwagra TŻa . Rano przyjechali po nas rodzice TŻ, spędziliśmyz nimi, jego siostrą i 2 siostrzenicami w Ladysmith, a następnie pojechaliśmy do Durbanu do TŻa wujka, odpocząć nad Oceanem Indyjskim Drugi tydzień spędziliśmy w ośrodku wypoczynkowych w Midlands, gdzie TŻa rodzice wynajęli 2 domki. Tam mieliśmy „Boże Narodzenie” i zajmowaliśmy się niańczeniem 3 siostrzenic TŻa(2 x 2 lata, 1 x 3mce). Pogoda była w kraktkę więc większość czasu spędzaliśmy w domu grając w karty i domino ![]() Trzeci tydzień byliśmy w Pitermaritzburg, i ten był najtrudniejszy bo miałam przeboje żołądkowe i 2 dni zajmowaliśmy się jedną z rzeczonych 2-latek – dała nam niezłą szkołę. W między czasie mieliśmy okazję wybrać się do rezerwatu przyrody (niestety malutkiego, więc nie zobaczyliśmy tym razem Wielkiej Piątki ale i tak było fajnie), byliśmy w Górach Smoczych (Drakensberg) ale nie wspinaliśmy się tylko przespacerowaliśmy dolinkami, no i ocean. Tam mogłabym spędzić całe dnie, ale przez większość czasu było bardzo wietrznie. Generalnie pogodę mieliśmy w kratkę za 20 stopni i deszczowo, raz 35 i palące słońce. W sobotę 15.12 teściowie zawieźli nas na lotnisko, po drodze jeszcze pojechaliśmy do Pretorii zwiedzić muzeum Afrykanerów. Był to bardzo rodzinny wyjazd, skupiliśmy się bardziej na nadrabianiu zaległości budowaniu relacji niż przeżywaniu wielkiej afrykańskiej przygody I cieszę się, że tak wyszło, bo bardzo lubię rodzinę TŻa, no i mogliśmy spędzić trochę czasu z dziewczynkami, które są urocze ![]() Dostaliśmy mnóstwo prezentów (nie wszystkie przetrwały podróż niestety) i nasze bejbi też zostało hojnie obdarowane Musiałam się wreszcie zebrać i wygospodarować w szafie trochę przestrzeni na dziecięce rzeczy. Teraz tylko czekam na 2 stycznia i potwierdzenie płci i sama też zacznę szaleństwo zakupów.Teraz troszkę zdjęć ![]() Zdjęcia: 1. Jeszcze w Berlinie - na kawie u Einsteina 2. Nasz pokój w Intercontinentalu 3. TŻ wprawia sie w byciu tatą 4. jw 5. Mapa RPA dla lepszej orientacji ![]() 6.7. 8.- rezerwat przyrody Spioenkopp |
|||
|
|
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
cd fotogalerii:
1,2,3,4,5,6 - ocean i okolice - m.in. niesamowici śpiewacy uliczni (najchętniej bym z nimi została, tak cudownie śpiewali) i szkółka surferska
Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2012-12-18 o 13:37 |
|
|
|
#4703 |
|
Zadomowienie
|
Ash, brawo!
Cieeeeeepeeeeeeełkooooooo o
|
|
|
|
#4704 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Postanowilam do was zajrzec bo sie wyleguje obiadek zrobiony potem jak wroci mąż zrobimy ciasteczka pare na choinke i kruche wczoraj robilismy uszka. ja lepiłam on wałkował. rozdzielam troszke tą robotę tak, żeby też leżeć.
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
Sonda gotowa, zapraszam do głosowania
![]() Dałam 3 propozycje, które tutaj padły + z poprzedniej sondy tytuły, na które był chociaż 1 głos. |
|
|
|
#4706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie ten pokój hotelowy wypasiony ![]() Twojemu Tż pasuje Maluszek, ale widać, że z tym starszym dzieciątkiem znacznie swobodniej si czuje ![]() Zazdraszczam tych wszystkich egzotycznych widoczków i słoneczka
|
|
|
|
|
#4707 |
|
Zakorzenienie
|
cd
rodzinny tydzień i święta: 1. Choinka a pod nią tysiąc prezentów 2. Mój TŻ w roli Mikołaja ![]() 3. Przesłodkie Anabelle i Hannah 4. Zdjęcie rodzinne 5. Babskie zdjęcie
|
|
|
|
#4708 |
|
Zakorzenienie
|
ash
![]() widziałam, że wczoraj kolejne siusiaki:P ale beda mialy dzewuszki wybór
|
#4709 |
|
Wtajemniczenie
|
Ash ale zazdroszczę
![]() zagłosowane ![]() idę podciąć grzywkę i czekać na przystanku na zaginioną sierotkę. postaram się zajrzeć wieczorkiem
|
|
|
|
#4710 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Tobie już jak ładnie brzusio widać ![]() Cytat:
a jak się czujesz ogólnie?Cytat:
![]() no fakt... już ponad 4700postów
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.

Może ja dzisiaj przynajmniej córkę przywlekę

pracowałaś w jakimś salonie ślubnym, czy coś
albo galaretkę
muszę jutro wypytać na wizycie. wiecie, że moja gin jest jednocześnie stomatologiem?

Szczególnie gazowane 7upy, mirindy i inne - koniecznie z końską dawką cukru.
Tam był motyw z organzą.