Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 5 11,11%
Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 7 15,56%
Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V 5 11,11%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 7 15,56%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 8 17,78%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V 4 8,89%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V 3 6,67%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-18, 14:38   #4771
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
ja tak mam odkąd zaszłam w ciążę, chce mi sie niby robić, nawet kupuje składniki po czym nie robię
ja z reguły unikałam gotowania i pieczenia. Umiem tylko podstawowe rzeczy. I często wymyślę coś sobie, nie wiem jak to zrobić.. szukam przepisu... i potem się zabieram jak pies do jeża
Ciasto marchewkowe robiłą zawsze moja mama i ciocia.. i tak mnie naszła ochota.. Może spróbuję jutro zrobić, jak wyjdzie to zdrobię drugie na wigilię

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 14:39   #4772
banka26
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ej a wypada jeść sernik w wigilię?

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ale w większości przypadków się sprawdza

Mnie przykładowo od słodkiego odrzuca, ciągnie do kwaśnego, slonego ... a pewnie będzie dziewucha. Ze mnie się śmiali jak byłam mała, że ze słodyczy to najbardziej lubię schabowego
ja mam identycznie
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Obiad już dochodzi a ja jak zwykle nie mam ochoty na niego
a ja 2 dzien mielone tylko ziemniaki dogotowuje ehhehe i warzywa zmieniam , wczoraj mialam marchewke z groszkiem na gesto a dzisiaj buraczki domowe mojej mamy mniaamm
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Wyprawa w góry + plus słodka Hannah mierząca buty cioci

To w skrócie byłoby na tyle. Teraz tylko wspomnienia zostały... No i oczekiwanie na kolejną wyprawę
piekne widoki
Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
tak tak. ja już byłam w piątek zeszły
w sumie dobrze się stało bo bym się już dzisiaj nie zwlekła...
następna wiz. 04.01

wow niezły wynik. moja ma tylko 12 prawnuków nr 13,14 i 15 (kuzyna) w drodze

Ash super foty i żyrafy uwielbiam żyrafy

a jakby komuś śniegu brakowało to warszawa zza mojego okna dziś wygląda tak

Załącznik 5027202
ooo u nas juz sladu prawie nie ma po snieguu
Cytat:
U nas są

Trzymam kciuki za jutro i za teściówke! Jestem pewna, że prezent jej się spodoba.

Ale beznadzieja. Ja pamiętam, jak przyjezdzałam zza granicy do na maksa mi zależało, żeby się spotkać z najbliższymi znajomymi i zawsze się do nich dostosowywałam, żeby tylko się udało zobaczyć. Szkoda,że Wam nie wyszło.

Trzymam kciuki za córeczkę!

A teraz parę słów relacji i zdjęcia

Zapiski z podróży:
Wylądowaliśmy w Johanesburgu w sobotę 24.11 póżnym wieczorem i spędziliśmy noc w super luksusowym holelu Intercontinental, dzieki kontaktom szwagra TŻa . Rano przyjechali po nas rodzice TŻ, spędziliśmyz nimi, jego siostrą i 2 siostrzenicami w Ladysmith, a następnie pojechaliśmy do Durbanu do TŻa wujka, odpocząć nad Oceanem Indyjskim Poniżej kilka zdjęć.
Drugi tydzień spędziliśmy w ośrodku wypoczynkowych w Midlands, gdzie TŻa rodzice wynajęli 2 domki. Tam mieliśmy „Boże Narodzenie” i zajmowaliśmy się niańczeniem 3 siostrzenic TŻa(2 x 2 lata, 1 x 3mce). Pogoda była w kraktkę więc większość czasu spędzaliśmy w domu grając w karty i domino
Trzeci tydzień byliśmy w Pitermaritzburg, i ten był najtrudniejszy bo miałam przeboje żołądkowe i 2 dni zajmowaliśmy się jedną z rzeczonych 2-latek – dała nam niezłą szkołę.
W między czasie mieliśmy okazję wybrać się do rezerwatu przyrody (niestety malutkiego, więc nie zobaczyliśmy tym razem Wielkiej Piątki ale i tak było fajnie), byliśmy w Górach Smoczych (Drakensberg) ale nie wspinaliśmy się tylko przespacerowaliśmy dolinkami, no i ocean. Tam mogłabym spędzić całe dnie, ale przez większość czasu było bardzo wietrznie. Generalnie pogodę mieliśmy w kratkę za 20 stopni i deszczowo, raz 35 i palące słońce.
W sobotę 15.12 teściowie zawieźli nas na lotnisko, po drodze jeszcze pojechaliśmy do Pretorii zwiedzić muzeum Afrykanerów.
Był to bardzo rodzinny wyjazd, skupiliśmy się bardziej na nadrabianiu zaległości budowaniu relacji niż przeżywaniu wielkiej afrykańskiej przygody I cieszę się, że tak wyszło, bo bardzo lubię rodzinę TŻa, no i mogliśmy spędzić trochę czasu z dziewczynkami, które są urocze
Dostaliśmy mnóstwo prezentów (nie wszystkie przetrwały podróż niestety) i nasze bejbi też zostało hojnie obdarowane Musiałam się wreszcie zebrać i wygospodarować w szafie trochę przestrzeni na dziecięce rzeczy. Teraz tylko czekam na 2 stycznia i potwierdzenie płci i sama też zacznę szaleństwo zakupów.
Teraz troszkę zdjęć

Zdjęcia:
1. Jeszcze w Berlinie - na kawie u Einsteina
2. Nasz pokój w Intercontinentalu
3. TŻ wprawia sie w byciu tatą
4. jw
5. Mapa RPA dla lepszej orientacji
6.7. 8.- rezerwat przyrody Spioenkopp
super widoki , widac ze wyjazd udany no i brzusio piękny
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 14:39   #4773
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana
ja teżale to chyba dopiero 4-5 latki ogarną temat co nie? Nie znam się na dzieciach
też się nie znam
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 14:41   #4774
lonely_lady
Zakorzenienie

Widziałam, że padły pytania co ubrać na święta
Ja ostatnio mierzyłam taką luźną czerwoną koszulę, mgiełkę, czerwoną ze srebrnym kołnierzykiem. Przecenili ją ze 170zł na 79,99zł
Oczywiście i tak stwierdziłam, że mi nie potrzebna, szkoda mi było kasy, ale Tż mi ją kupił. Jak zwykle się uparł

Stary 2012-12-18, 14:43   #4775
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
no właśnie szukałam na Moich Wypiekach- ale jest tylko takie z serkiem i z orzechami.. i nie wiem czy to nie za duże udziwnienie...

znalazłam jeszcze taki prosty przepis
http://www.poezja-smaku.pl/ciasto-marchewkowe/
wydaje się prosty i przyjemny
Spojrzałam i jednak nie robiłam z MW... ale ta polewa z serka jest ponoć boska i idealnie pasuje do tego ciasta Koleżanka polecała ale ja tego serka nie mogłam dostać nigdzie.

----

Mężul myje okna, pięęękny widok

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 14:47   #4776
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Spojrzałam i jednak nie robiłam z MW... ale ta polewa z serka jest ponoć boska i idealnie pasuje do tego ciasta Koleżanka polecała ale ja tego serka nie mogłam dostać nigdzie.

no właśnie ten przepis jest bardzo urozmaicony, nie twierdzę że zły.. ale chyba się boję tego wyzwania

Stary 2012-12-18, 14:48   #4777
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26
a ja 2 dzien mielone tylko ziemniaki dogotowuje ehhehe i warzywa zmieniam , wczoraj mialam marchewke z groszkiem na gesto a dzisiaj buraczki domowe mojej mamy mniaamm
zjadłabym takie buraczki zasmażane

nie miałam koncepcji na obiad, ale tatuś napisał że jest zupa i żebyśmy przybywali z mężem na obiad. tylko wino się im skończyło

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-18, 14:48   #4778
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
no właśnie ten przepis jest bardzo urozmaicony, nie twierdzę że zły.. ale chyba się boję tego wyzwania
no za dużo pierniczenia

Stary 2012-12-18, 14:50   #4779
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem czy to z tego przepisu, ale jak moj siostra robiłą ciasto marchewkowe to właśnie z polewą z serka. było pyszne
Stary 2012-12-18, 14:57   #4780
xal
Zakorzenienie

Ja mam za zadanie na święta zrobić zawijanego drożdżowego makowca.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 14:58   #4781
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

----

ja robię bananowca z kwestii smaku z polewką z lukru i serka philadelphia - jest genialna

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-18, 14:58   #4782
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
hej Ash przynajmniej odpoczniesz po podróży

ja zawsze po użyciu wrzucałam do autoklawu

qrde, zła jestem ... miała przyjechać moja przyjaciółka, i miałyśmy pogadać pierwszy raz od sierpnia (tak to tylko maile i to rzadko bo jej często net siada w Holandii) i mówiłam jej żeby była jak najwcześniej, bo potem mąż wraca z pracy i nie pogadamy już (on jej bardzo nie lubi, zresztą to jego była ) no i czekam od dwóch godzin, w końcu dzwoni, myślałam że już mam wychodzić po nią na przystanek, a tu mi mówi że jest w Kato ale musi najpierw do nfzu na drugi koniec miasta jechać bo wczoraj coś jej nie tak z kartą wyszło a na czw musi mieć. no qrde ... nie dało się wstać wcześniej? i nie pogadamy już bo jutro mamy lekarzy, w czw mąż coś planuje i mnie gdzieś zabiera, w pt ona coś tam ma, potem ja mam męża kolejne dwa tyg w domu, bo ma urlop, a do niej chłopak przyjeżdża i z nim będzie jeździć wszędzie. smutno mi
Kurcze człowiek się nastawi a tu...:/

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Hej Laski

Brawa za wczorajsze wizyty.Kolejny siusiak Może ja dzisiaj przynajmniej córkę przywlekę

Lonely dla mnie woalka super pasuje do fryzury i ja bym zostawiła taką na wielkość. Dojdzie kiecka, buty, makijaż to i woalka się inaczej będzie komponować niż do dresów Pół życia przesiedziałam w tej branży i jak na moje oko jest zaje....ście i kolor na cywilny jak dla mnie bomba. A i kok ten na boku

NIe mam czasu dokładnie nadrobić, ale przyszłam po prośbie
O 15 mam dwie wizyty /usg połówkowe i potem u mojego gina/ WIĘC PROSZĘ O KCIUKI

Jak wrócę to dam znać.
Trzymam mocno!!!!!

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Ashyshqa, Atena564, Aaś, Katate, Magiusa trzymam mocno za Wasze wizyty
Podłączam się

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
o Reno najpierw na fb ktoś dał link: http://en.necropedia.org/obituary/Jean_Reno
potem po googlach znalazłam,ale faktycznie jakoś o tym nie mówią

miałąm przed chwilą taki atak złosci,że połamałam koszyczek na sztućce ze zmywary.. aż mnie ręce bolą..
eh.. nie wiem o co chodzi
Ale widzę,że tam pisze ,że to żart:/

Cytat:
U nas są

Trzymam kciuki za jutro i za teściówke! Jestem pewna, że prezent jej się spodoba.

Ale beznadzieja. Ja pamiętam, jak przyjezdzałam zza granicy do na maksa mi zależało, żeby się spotkać z najbliższymi znajomymi i zawsze się do nich dostosowywałam, żeby tylko się udało zobaczyć. Szkoda,że Wam nie wyszło.

Trzymam kciuki za córeczkę!

A teraz parę słów relacji i zdjęcia

Zapiski z podróży:
Wylądowaliśmy w Johanesburgu w sobotę 24.11 póżnym wieczorem i spędziliśmy noc w super luksusowym holelu Intercontinental, dzieki kontaktom szwagra TŻa . Rano przyjechali po nas rodzice TŻ, spędziliśmyz nimi, jego siostrą i 2 siostrzenicami w Ladysmith, a następnie pojechaliśmy do Durbanu do TŻa wujka, odpocząć nad Oceanem Indyjskim Poniżej kilka zdjęć.
Drugi tydzień spędziliśmy w ośrodku wypoczynkowych w Midlands, gdzie TŻa rodzice wynajęli 2 domki. Tam mieliśmy „Boże Narodzenie” i zajmowaliśmy się niańczeniem 3 siostrzenic TŻa(2 x 2 lata, 1 x 3mce). Pogoda była w kraktkę więc większość czasu spędzaliśmy w domu grając w karty i domino
Trzeci tydzień byliśmy w Pitermaritzburg, i ten był najtrudniejszy bo miałam przeboje żołądkowe i 2 dni zajmowaliśmy się jedną z rzeczonych 2-latek – dała nam niezłą szkołę.
W między czasie mieliśmy okazję wybrać się do rezerwatu przyrody (niestety malutkiego, więc nie zobaczyliśmy tym razem Wielkiej Piątki ale i tak było fajnie), byliśmy w Górach Smoczych (Drakensberg) ale nie wspinaliśmy się tylko przespacerowaliśmy dolinkami, no i ocean. Tam mogłabym spędzić całe dnie, ale przez większość czasu było bardzo wietrznie. Generalnie pogodę mieliśmy w kratkę za 20 stopni i deszczowo, raz 35 i palące słońce.
W sobotę 15.12 teściowie zawieźli nas na lotnisko, po drodze jeszcze pojechaliśmy do Pretorii zwiedzić muzeum Afrykanerów.
Był to bardzo rodzinny wyjazd, skupiliśmy się bardziej na nadrabianiu zaległości budowaniu relacji niż przeżywaniu wielkiej afrykańskiej przygody I cieszę się, że tak wyszło, bo bardzo lubię rodzinę TŻa, no i mogliśmy spędzić trochę czasu z dziewczynkami, które są urocze
Dostaliśmy mnóstwo prezentów (nie wszystkie przetrwały podróż niestety) i nasze bejbi też zostało hojnie obdarowane Musiałam się wreszcie zebrać i wygospodarować w szafie trochę przestrzeni na dziecięce rzeczy. Teraz tylko czekam na 2 stycznia i potwierdzenie płci i sama też zacznę szaleństwo zakupów.
Teraz troszkę zdjęć

Zdjęcia:
1. Jeszcze w Berlinie - na kawie u Einsteina
2. Nasz pokój w Intercontinentalu
3. TŻ wprawia sie w byciu tatą
4. jw
5. Mapa RPA dla lepszej orientacji
6.7. 8.- rezerwat przyrody Spioenkopp
Ja pierdziu ale cudnie

Cytat:
W ogóle jestem w szoku, że się jeszcze w tym wątku z relacją załapałam. Czyżbyście dziewczynki tempo straciły żartuję.

Aśś, wiem co czujesz, bo ja dziś ledwo, ledwo na wizytę się doczłapałam... Mam nadzieję, że i mi i Tobie szybko minie to cholerstwo.... A ja też w Warszawie i właśnie przez te śniego się przebijałam...

Aaa, zapomniałam jeszcze dodać moje ulubione zdjęcie
Przepięknie

Cytat:

----

Noooo widok przepiękny ja swojemu godzine temu chciałam fote pstryknąć ahaha... ale musiałam niepatrzeć bo ja z tych co same najlepiej,najdokładniej:b rzydal: A nie chciałam mu tak truć bo by się biedny zraził

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 14:59   #4783
kalka
Zadomowienie

Hej. Widzę sondę.
Sorry ale żaden tytuł mi do gustu nie przypadł. Ja bym wolała taki normalny jak pierwszej części, bez naciąganych rymowanek.
To moje zdanie, cokolwiek wybierzecie, udzielać się bedę od czasu do czasu.

Dziś mnie maluszek tak kopie, że obawiam się o swoje życie w II połowie ciazy :P

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 15:00   #4784
humpback
Zakorzenienie

hi hi a ja zaraz mykam do domu
Stary 2012-12-18, 15:00   #4785
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja mam za zadanie na święta zrobić zawijanego drożdżowego makowca.
Ja robię tego: http://www.mojewypieki.com/przepis/makowiec-zawijany
ponoć świetny

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Noooo widok przepiękny ja swojemu godzine temu chciałam fote pstryknąć ahaha... ale musiałam niepatrzeć bo ja z tych co same najlepiej,najdokładniej:b rzydal: A nie chciałam mu tak truć bo by się biedny zraził
Ja mojemu ostatnim razem robiłam, żeby mojej mamie wysłać mmsa bo na chama chciała do nas przyjść i okna pomyć
Ja nienawidzę okien myć, więc go chwaliłam A nawet kazałam specjalnie się nie starać, nie ma sensu, spadnie śnieg i znów będą czarne
Na jutro mu zostaną jeszcze dwa

Stary 2012-12-18, 15:01   #4786
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ej a wypada jeść sernik w wigilię?
no pewnie! ja co roku sernik robię

w tamtym roku były te - pyyyyycha

http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...m/przepis.html

w tym roku myślę nad http://www.kwestiasmaku.com/desery/s...y/przepis.html
Stary 2012-12-18, 15:08   #4787
Lublana
Zadomowienie

A ja piekę to już drugi raz http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...i/przepis.html
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 15:08   #4788
candace1
Zakorzenienie

Cześć,
przeleciałam Was tak na szybko bo nie jestem w stanie przeczytać - tyyle naskrobałyście
lonely - przepiękny wyszedł Ci ten "czepek" na głowę i bardzo mi się podoba kok Będziesz śliczną Panną Młodą
Gratuluję wczorajszych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze.

marchewko - jak wrócisz od okulisty to daj koniecznie znać co Ci powiedzieli.. Ja się też muszę w końcu umówić
I niezłą przygodę dziś miałaś - ja jakbym się przewróciła to chyba bym umarła ze strachu :-( Jesteś bardzo dzielna
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 15:11   #4789
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
pyszny jest ja spróbuje upiec piernik z piwem guiness

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-18, 15:13   #4790
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Hej. Widzę sondę.
Sorry ale żaden tytuł mi do gustu nie przypadł. Ja bym wolała taki normalny jak pierwszej części, bez naciąganych rymowanek.
To moje zdanie, cokolwiek wybierzecie, udzielać się bedę od czasu do czasu.

Dziś mnie maluszek tak kopie, że obawiam się o swoje życie w II połowie ciazy :P
Tak szczerze to ja też chyba wolałabym zwykłe: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz,V...
Ale głosuje na to co w sądzie

Cytat:
Ja robię tego: http://www.mojewypieki.com/przepis/makowiec-zawijany
ponoć świetny

Ja mojemu ostatnim razem robiłam, żeby mojej mamie wysłać mmsa bo na chama chciała do nas przyjść i okna pomyć
Ja nienawidzę okien myć, więc go chwaliłam A nawet kazałam specjalnie się nie starać, nie ma sensu, spadnie śnieg i znów będą czarne
Na jutro mu zostaną jeszcze dwa
Hahah... ja mojego też chwaliłam
Chociaż poprawiłabym tu i ówdzie ale ciiiii
umył na dzisiaj 3 okna od strony ulicy, a na jutro zostały mu 3 okna od podwórka

Spadam kuzynce dać korepetycje z matmy odezwe się wieczorkiem..
Ciocia zaproponowała,żeby młodą podszkolić , a ona mi da albo kase teraz albo na koniec stycznia na usg połówkowe...Wybrałam kasę na USG bo jednak 200zł to obecnie dla nas dużo i przyda się później

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 15:20   #4791
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
zjadłabym takie buraczki zasmażane

nie miałam koncepcji na obiad, ale tatuś napisał że jest zupa i żebyśmy przybywali z mężem na obiad. tylko wino się im skończyło
niestety nie zostało nic ehehe lece do wyra na 30 min odpoczac po obiadku heheh
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 15:34   #4792
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
pyszny jest ja spróbuje upiec piernik z piwem guiness
oj takJa w ogóle lubię pierniki. A z guinessem musi byc ciekawy smak, ja póki co guinessa wykorzystałam tylko do pieczonego schabudaj znać jak Ci ten piernik wyszedł
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 15:37   #4793
axella
Zakorzenienie

GG do axella

zasnęłam
teraz jestem jakaś niedokońca :P

zaraz idę po coś słodkiego bo umrę

co do tego,co ubrać na wigilię-chciałam moją super kieckę, czarną ze srebrną nitką ale w nią nie weszłam

myślę o koszuli/krawacie śledziku i jakiejś ołówkowej spódnicy..ale jedyna w jaką wchodzę wyolbrzymia mi wielorybie dupsko

jestem w i nie kupie nic specjalnego.. muszę kombinować z tym co mam

za 20,5h gin

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-18, 15:38   #4794
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
zasnęłam
teraz jestem jakaś niedokońca :P

zaraz idę po coś słodkiego bo umrę

co do tego,co ubrać na wigilię-chciałam moją super kieckę, czarną ze srebrną nitką ale w nią nie weszłam

myślę o koszuli/krawacie śledziku i jakiejś ołówkowej spódnicy..ale jedyna w jaką wchodzę wyolbrzymia mi wielorybie dupsko

jestem w i nie kupie nic specjalnego.. muszę kombinować z tym co mam

za 20,5h gin
ja ubieram szafirową sukienkę mój gin za 49 h nie stresuj mnie:P
Stary 2012-12-18, 15:40   #4795
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Ja robię według własnego przepisu tzn do tradycyjnego przepisu drożdżówki mojego taty (i jego mamy kiedyś) dodaję więcej mąki, żeby było do wałkowania. W zeszłym roku wyszło

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 15:40   #4796
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
A moja wizyta za równo 3 dni = 72 h

---
Cześć
Wróciłam z miasta i najchętniej poszłabym spać, bo dziś jakiś dzień z

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 15:42   #4797
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
A moja wizyta za równo 3 dni = 72 h

---
Cześć
Wróciłam z miasta i najchętniej poszłabym spać, bo dziś jakiś dzień z

jakie odliczanko
Jenny-ja właśnie wstałam,dzień tragiczny..

chyba czas na kawę, 3cią czy 4tą w ciąży
tylko jak dodam mleka to bedzie ble ble muląca, czarną można?

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 15:46   #4798
candace1
Zakorzenienie

Ja na Wigilię zakładam sukienkę, którą zresztą na tę okazję kupiłam
Już ją kiedyś pokazywałam
44.jpg4.jpg
Z tym, że wzięłam rozmiar większą i jest na mnie za duza.
Ale przynajmniej będę miała luz na obżarstwo
Jeszcze rajstopki muszę nabyć dla ciężarówki
Stary 2012-12-18, 15:46   #4799
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
jakie odliczanko
Jenny-ja właśnie wstałam,dzień tragiczny..

chyba czas na kawę, 3cią czy 4tą w ciąży
Jak Wy odliczacie to ja też, a akurat godzinowo złożyło się na równiutkie 3 dni

U mnie do południa było ok, ale potem jechałam autem do centrum i się pogorszyło A poza tym załatwiłam połowę z tego co chciałam (czyli jutro znowu wycieczka), wszędzie pełno ludzi, wczoraj na noc miałam lekką zgagę , dzisiaj lekkie mdłości i zrobiła się kumulacja

A co do kawy to nie wiem , bo ja nie piję wcale

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2012-12-18 o 15:50
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 15:46   #4800
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości