Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 6. - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-18, 21:53   #4771
vita9
Raczkowanie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 6.

[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;38199707]Idąc takim tokiem rozumowania: co całe forum plotkowe ma obchodzić, że Twoja koleżanka je 5 pierogów na wagę?[/QUOTE]
Ukazałam komizm sytuacji

vita9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 22:02   #4772
zMoose
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kreskaaa Pokaż wiadomość
wyobraź sobie, że wiem co to jest pokłon, tylko ty używasz go w jakimś dziwnym sformułowaniu

robisz zamieszanie o nic, nikt nie pisał o podstawówce, tylko o liceum, kiedy każdy ma 18 lat... zaraz się dowiem, że jestem alkoholiczką i zataczając się piszę egzaminy, bardzo ciekawe, biorąc pod uwagę że odkąd mieszkam w akademiku chyba raz trzymałam piwo w ręce :P no ale może dlatego, że w liceum nie byłam tak hiperodpowiedzialna jak widzę część wizażanek, teraz nie muszę się "odkuwać":P
Też odniosłam wrażenie, że jak ktoś napisał o tym alkoholu to inne od razu widzą regularnie zataczającą się osobę, która piciem zdobywa poklask To może kogoś zaskoczę, w życiu tylko kilkanaście razy piłam alkohol, raz byłam pijana i od ponad 2 lat nie piłam w ogóle i raczej nie zamierzam. No ale przecież dziewczyny były nieprzytomne na zajęciach bo wzięły łyka drinka

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Kreskaaa Pokaż wiadomość
Bo jest ogromna różnica między napiciem się, w towarzystwie - po lampce wina, 1 piwie, etc - a upiciem się do nieprzytomności... Tego drugiego nigdy nie doświadczyłam i wcale nie pragnę.
Zgadzam się z tobą. Ja tylko raz się upiłam, kiedyś w wakacje. Byłam przytomna, wszystko doskonale pamiętam ale ciało odmawiało posłuszeństwa. Tak mnie to przeraziło, że właśnie już nigdy nie tknęłam alko. nie rozumiem, jak ludzie mogą regularnie doprowadzać się do takiego stanu w ramach zabawy, relaksu.

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Ja tam w szkole na ogół miałam lekcje i czegoś tam się uczyłam więc bez celu to nie było.

No i nie rozumiem tego przeciwstawiania sobie: jak się wyszumieć to za młodu, a na studiach być dojrzałym, poważnym człowiekiem. Z dwojga złego to wolałabym, żeby moje dziecko poszło wstawione na wykład niż na lekcje w liceum.
A i są takie osoby, które nie potrzebują się wyszaleć. Nigdy.
No ja jestem taka nudziara w sumie. Nie rozumiem tego pędu za szaleństwem, imprezą za imprezą
zMoose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 22:02   #4773
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez vita9 Pokaż wiadomość
Ukazałam komizm sytuacji
A ja hipokryzję.
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 22:05   #4774
Harakiri
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zMoose Pokaż wiadomość

Zgadzam się z tobą. Ja tylko raz się upiłam, kiedyś w wakacje. Byłam przytomna, wszystko doskonale pamiętam ale ciało odmawiało posłuszeństwa. Tak mnie to przeraziło, że właśnie już nigdy nie tknęłam alko. nie rozumiem, jak ludzie mogą regularnie doprowadzać się do takiego stanu w ramach zabawy, relaksu.

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

No ja jestem taka nudziara w sumie. Nie rozumiem tego pędu za szaleństwem, imprezą za imprezą
Ja też nie rozumiem tego upijania się, co to za przyjemność schlać się, zrobić z siebie prosiaka, a potem odsypiać cały dzień albo narzekać że głowa boli teść mówi że mnie jeszcze nigdy nie widział pijanej a ja mu odpowiadam że niby czemu miałby. Potrafię się kontrolować, wiem kiedy przestać bo na imprezę idę po to, żeby się bawić a nie obciachu narobić.
Harakiri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 22:11   #4775
zMoose
BAN stały

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
A ja wypiłam lampkę szampana w pracy, jestę alkoholikię
Tak samo jak ja 2 łyki drina na lekcji.

Dostałaś to co miałaś dostać?

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość
Ostatnio zadziwiła mnie pewna dziewczyna z którą miałam zajęcia.

Prowadzący powiedział, że jego dusza woła i kawę i on po nią idzie na dół do bistro, a my mamy sobie podyskutować o artykule, który trzeba było przeczytać na zajęciach. Polecił wypisać to sobie na kartce.
wszyscy zabrali się do tego na luzie, bo i facet wymagający, ale zajęcia mają charakter dyskusji, więc można sobie pogadać. Wszyscy rozmawiają, tylko ona cichaczem wyjmuje ten artykuł, kładzie na kolana pod stołem i spisuje potem wstadziła te kartki do torby w taki sposób, że mogła zerkać. i kiedy facet wrócił i prowadził zajęcia to nieustannie zerkała i czytała te przepisane mądrości, najlepsze było to, że udawała, ze się zastanawia i samodzielnie dochodzi do wniosków
Opłacało jej się to? Zrobiła chociaż to upragnione wrażenie na prowadzącym?
Stary 2012-12-18, 22:12   #4776
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Harakiri Pokaż wiadomość
Ja też nie rozumiem tego upijania się, co to za przyjemność schlać się, zrobić z siebie prosiaka
Nie każdy jak się upije, to zaraz robi z siebie prosiaka

Cytat:
a potem odsypiać cały dzień albo narzekać że głowa boli
Po upiciu się nie trzeba mieć od razu kaca

Cytat:
teść mówi że mnie jeszcze nigdy nie widział pijanej a ja mu odpowiadam że niby czemu miałby.
No z kolei jak ja kiedyś podczas rozmowy ze znajomymi powiedziałam ,że dziewczynie nie wypada się upijać, to wszyscy na mnie tak "" i że mam nie wymyślać. (dodam że znajomi nie tylko w moim wieku, ale też tacy 27-29 lat).
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 22:16   #4777
zMoose
BAN stały

[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;38200565]A ja hipokryzję. [/QUOTE]

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Ja też nie rozumiem tego upijania się, co to za przyjemność schlać się, zrobić z siebie prosiaka, a potem odsypiać cały dzień albo narzekać że głowa boli teść mówi że mnie jeszcze nigdy nie widział pijanej a ja mu odpowiadam że niby czemu miałby. Potrafię się kontrolować, wiem kiedy przestać bo na imprezę idę po to, żeby się bawić a nie obciachu narobić.
Moja koleżanka ostatnio napisała posta z serii "kto wybierze się ze mną na drina". Od razu pojawiły się posty, że niech się nie upija, niech nie topi smutków a alko. Na co ona, że nie napisała, że chce się upić tylko kulturalnie napić jak kobieta z klasą.
Podsumowując, dla wielu ludzi napicie się alko = upicie, jakby nie można było pozostać trzeźwym i grzecznie sobie troszkę wypić
Stary 2012-12-18, 22:17   #4778
Harakiri
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość

No z kolei jak ja kiedyś podczas rozmowy ze znajomymi powiedziałam ,że dziewczynie nie wypada się upijać, to wszyscy na mnie tak "" i że mam nie wymyślać. (dodam że znajomi nie tylko w moim wieku, ale też tacy 27-29 lat).
A no nie każdy ale wiele osób jak się upije nie zachowuje się normalnie no a zazwyczaj jak ktoś już tak upije się to i na drugi dzień ledwo żyje. Znajomi tacy zawsze biorą 2KC i mowią że nigdy na drugi dzień nie mają bólu glowy itp.

Właśnie, co do picia wódki. Nigdy nie piję całego kieliszka wódki na raz bo po prostu to dla mnie za dużo więc piję sobie po pół. To zaraz jest krzyk "oszukujesz!!" i w ogóle straszne bo piję tyle ile ja chcę i ile moje gardło przyjmie a nie "równo" z innymi wrr

Edytowane przez Harakiri
Czas edycji: 2012-12-18 o 22:19
Harakiri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 22:19   #4779
zMoose
BAN stały

Cytat:

No dobra, ale po co aż tak wyszczególniać? Ja też kaca nie miałam ale to co alko zrobiło z moim ciałem - dosłownie odłączyło je od mózg. Co mnie mnie przeraziło a też nie robiłam z siebie prosiaka. Po prostu nie rozumiem szału na picie alko jako substratu (dobrze użyłam to słowo? ) dobrej zabawy.
Stary 2012-12-18, 22:22   #4780
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
A no nie każdy ale wiele osób jak się upije nie zachowuje się normalnie
no ja na przykład nie mam w zwyczaju upijać się w pubach, gdzie jest mnóstwo obcych ludzi, ale na domówkach, to nie widzę problemu :P Tyle że wtedy każdy jest pod wpływem i nikt nie zwraca uwagi na głupie zachowania

Za to raz jak byłam jako jedyna trzeźwa w towarzystwie, to myślałam, że ich tam powybijam. Żenada na maksa Dlatego najlepiej się czuję, jak albo wszyscy trzeźwi, albo wszyscy pijani Przynajmniej wtedy nikt nikomu nie będzie niczego wypominał

Cytat:
no a zazwyczaj jak ktoś już tak upije się to i na drugi dzień ledwo żyje.
Oj nie, mogę świadczyć samą sobą Kaca miałam tylko raz, jak byłam na domówce dwa dni po oddaniu krwi Myślałam, że dwa dni to wystarczający czas na zregenerowanie się krwi, ale gdzie tam A tak to... nawet po sylwestrze zero bólu głowy chociaż tam to mieszanka alkoholowa równa była

ale ja zwykle w trakcie, miedzy piciem alkoholu, piję także gorącą herbatę (nie że po łyku, tylko cały kubek, a po jakimś czasie jeszcze jeden, i następny), więc może to jakoś wpływa na to, że nie mam potem kaca
Stary 2012-12-18, 22:23   #4781
newmoongirl
Wtajemniczenie

Dziwi mnie jak można sobie wybrać temat prezentacji maturalnej, którego się nie rozumie, na który się nie ma pomysłu. Dziwi mnie też wybieranie lektur, których się nie ogarnia. Dziwi mnie możliwie jak największe komplikowanie banalnego egzaminu...

newmoongirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 22:25   #4782
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Po prostu nie rozumiem szału na picie alko jako substratu (dobrze użyłam to słowo? ) dobrej zabawy.
Tego też nie czaję, że w młodym wieku jak spotkania towarzyskie, to tylko z alkoholem. (nie mówię nawet o wieczorach, ale np. latem w trakcie dnia - moi znajomi zawsze wybierali las/łąkę/odludne miejsce i piwo/tanie wino..)
Stary 2012-12-18, 22:26   #4783
pewnaKa
Zadomowienie

tak troszkę do tej rozmowy i watku to: dziwi mnie, jak ktoś patrzy sie dziwnie na imprezie na cżłowieka, który nie chcę się spić i go zaraz wyzywa od cienkich itd. nie powiem, że nie pije alkoholu i że nie rozumiem jak mozna, to robić,bo chodzę, na imprezy, ale po to by sobie potańczyć, napić się, rozluźnić, a nie siedzieć, pod stołem i rzy...wymiotować.:brzydal :
ale w sumie, nie mam prawa nikogo krytykować, jego zycie jego sprawa, może lubi tak spędzać wolny czas

"Have you heard the news that you're dead?
No one ever had much nice to say"
pewnaKa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 22:29   #4784
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 22:35   #4785
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
No dobra, ale po co aż tak wyszczególniać? Ja też kaca nie miałam ale to co alko zrobiło z moim ciałem - dosłownie odłączyło je od mózg. Co mnie mnie przeraziło a też nie robiłam z siebie prosiaka. Po prostu nie rozumiem szału na picie alko jako substratu (dobrze użyłam to słowo? ) dobrej zabawy.
chyba chodziło Ci o suplement
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 22:37   #4786
zMoose
BAN stały

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
No tak, pochrzaniło mi się, dziś jest wtorek nie czwartek

A mnie dziwi a wręcz wkurza, że gdy chcę się uczyć to jak na złość chce mi się spać albo mam migrenę. Miałam dzisiaj wielkie plany ale pierwsze co zrobiłam po powrocie wieczorem do domu - rzuciłam się na łóżko siostry bo ledwo ogarniałam. Nie ma co, obiecuję sobie jutro zakuwać. I znając życie jutro znowu migrena

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
chyba chodziło Ci o suplement
substytut? W każdym razie o część, coś bez czego dobra zabawa obejść się nie może Chciałam w końcu użyć jakiegoś mądrego słowa i mi nie wyszło.
Stary 2012-12-18, 22:41   #4787
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
substytut? W każdym razie o część, coś bez czego dobra zabawa obejść się nie może Chciałam w końcu użyć jakiegoś mądrego słowa i mi nie wyszło.
substytut to coś zastępczego, a suplement to dopełnienie czegoś.
Stary 2012-12-18, 22:47   #4788
zMoose
BAN stały

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
substytut to coś zastępczego, a suplement to dopełnienie czegoś.
A substrat? Z tego co wyczytałam to coś co towarzyszy zawsze XY - w tym wypadku zabawie.
Stary 2012-12-18, 22:52   #4789
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
A substrat? Z tego co wyczytałam to coś co towarzyszy zawsze XY - w tym wypadku zabawie.
Substraty na chemii były Dwa substraty dają produkt z tego co pamiętam
Więc w sumie można tu też użyć tego słowa
Alkohol + Ludzie = Dobra zabawa
Stary 2012-12-18, 22:52   #4790
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pewnaKa Pokaż wiadomość
tak troszkę do tej rozmowy i watku to: dziwi mnie, jak ktoś patrzy sie dziwnie na imprezie na cżłowieka, który nie chcę się spić i go zaraz wyzywa od cienkich itd. nie powiem, że nie pije alkoholu i że nie rozumiem jak mozna, to robić,bo chodzę, na imprezy, ale po to by sobie potańczyć, napić się, rozluźnić, a nie siedzieć, pod stołem i rzy...wymiotować.:brzydal :
ale w sumie, nie mam prawa nikogo krytykować, jego zycie jego sprawa, może lubi tak spędzać wolny czas
przypomnialy mi sie imprezy za gowniarza. Wiekszośc ludzi tak kończyła Mlody to głupi i robi głupie rzeczy. Dziwią mnie dorosli ludzie, ktorzy nie potrafią pic i tak koncza. Dobrze wie, że po alkoholu glupio sie zachowuje i tak w siebie wlewa i nie potrafi powiedziec sobie stop. A co do kaca t czasami mam takie dni, ze naet po malej dawce na drugi dzien glowa boli, innym razem po duzej dawce czuje sie swietnie. Nie ma reguły
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 22:55   #4791
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
substrat mi się kojarzy z chemią
Stary 2012-12-18, 22:55   #4792
zMoose
BAN stały

Cytat:
Substraty na chemii były Dwa substraty dają produkt z tego co pamiętam
Więc w sumie można tu też użyć tego słowa
Alkohol + Ludzie = Dobra zabawa
Ale to nie tylko termin chemiczny.

jestem niepritomna, nie doczytałam do końca.

Edytowane przez zMoose
Czas edycji: 2012-12-18 o 23:12
Stary 2012-12-18, 23:07   #4793
201604190949
Konto usunięte

Substrat to podstawa. Czyli dobrze.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 23:13   #4794
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Ruby Invicta Pokaż wiadomość
Ja chyba z dwojga złego wolałabym, żeby "dzieciak" robił głupoty jak jeszcze w miarę mam go w domu na oku, a nie jak wyjedzie do innego miasta na studia. No i nie twierdzę, że każdy musi się wyszaleć, ale chyba większość ludzi ma w swoim życiu głupi okres w lżejszym lub cięższym wydaniu.
A ja nie. Jeśliby nastolatek przyszedł po szkole wstawiony i powiedział, że był z kumplami na piwku to tak... średnio. A jak student by mi to powiedział to by mnie to raczej nie obeszło.
Na ogół studenci jakoś inaczej już myślą o życiu niż licealiści.
Ja tam zawsze byłam grzeczna i na studiach mi nie odbiło. Mój brat też, poszedł na studiach, trochę chodzi po imprezach, ale bez przesady, trzyma poziom. Więc nie wiem czemu niektórzy myślą, że grzeczne dziecko w liceum=obije mu na studiach.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 23:15   #4795
zMoose
BAN stały

Nie wiem w jaki temat to wstawić a tutaj najczęściej się udzielam: zauważyłyście, że makijaże Agi pojawiły się na stronie bez możliwości komentowania? Czyżby wizaż nie zniósł fali krytyki jaka niemal zawsze pojawiała się pod jej straszny mi retuszami (UWAGA, NOWE TRUDNE SŁOWO) abstrahując od tego, że nie jest beznadziejną MUA.
https://wizaz.pl/Makijaz/Trendy-w-ma...z-na-sylwestra
Stary 2012-12-18, 23:16   #4796
201604181004
Konto usunięte

A mnie dziwią osoby które tak się cieszą że wcale nie piją bo ęąęą coś tam, nie wnikam, ale nie omieszkają napisać "schleją się jak świnia" "upiją jak krówska" "zachleją pałę jak menele" itp, dżizaz jak kogoś nie powinno obchodzić czyjeś nie picie to tak niepijących nie powinno obchodzić czyjeś picie normy są różne ale póki co nie widzialam na wizażu dziewczyn które mówią "a te nie pijące to takie siakie owakie" za to w drugą stronę, owszem.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 23:17   #4797
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Ivi 1988 Pokaż wiadomość

No jak to nie wypilas sobie winka przed wosem?
No, teraz nie mam co wspominać

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 23:17   #4798
201604181004
Konto usunięte

Ja tych makijaży już dawno nie oglądam, jasnoróżowe usta np nie są warte odtwarzania imo ;p
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 23:19   #4799
Dagusiac
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie, co do picia wódki. Nigdy nie piję całego kieliszka wódki na raz bo po prostu to dla mnie za dużo więc piję sobie po pół. To zaraz jest krzyk "oszukujesz!!" i w ogóle straszne bo piję tyle ile ja chcę i ile moje gardło przyjmie a nie "równo" z innymi wrr
Ja kieliszek mam na 3 razy i też słyszę często różne uwagi o tym jaki to ze mnie słaby zawodnik I doskonale Cię rozumiem- moje gardło też więcej nie przyjmuje. Choćby nie wiem co nie wleję w siebie całego kieliszka wódki.

Cytat:
Napisane przez pewnaKa Pokaż wiadomość
Albo jak wybiera wino zamiast wódki. Od razu"A dlaczego ty wino pijesz?, no napij się wódki". Znam swoje możliwości i wiem, że po wódce zawsze wymiotuję i bardzo szybko się upijam. Dla niektórych to bardzo dziwne, że ktoś może nie pić wódki na imprezach.
Stary 2012-12-18, 23:19   #4800
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:
Tak samo jak ja 2 łyki drina na lekcji.

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Opłacało jej się to? Zrobiła chociaż to upragnione wrażenie na prowadzącym?

no nie, nie powiedziała nic szczególnego.
oczywistości wygłaszała takim odkrywczym i podekscytowanym głosem, że jedyne co uzyskała, to uśmiech politowania.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości