|
|
#4381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013
Cytat:
|
|
#4382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4383 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak cudownie, że jest wizaż i takie grono wsparcia. Jak u którejś z nas coś się dzieje, to ta podpowie, tamta podpowie i jest rozwiązanie. Sama bym chyba nie wpadła, żeby jechać na IP. Tylko bym się przejmowała i może bym nie przespała nocy, a tak mam z bańki
|
||
|
|
|
#4384 |
|
Zakorzenienie
|
ja aby się nie denerwować staram się pozytywnie myśleć, powtarzam sobie, że będzie dobrze, że dziecko jest zdrowe, a jak mi przychodzi moment na zmartwienie to sobie mówię, że stresem jeszcze bardziej szkodze dziecku i mały nerwus mi urośnie i po co mi to?
|
|
|
|
#4385 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór drogie mamuśki
Kupiliśmy w końcu prawie wszystkie prezentyI zdecydowałam się, że zrobię to USG prenatalne, umówiłam się na 27.12 Najwyżej przeciągnę wizytę normalną i ginki z tydzień albo 2 do przodu, bo nie wyrobię finansowo A prenatalne i normalne mam w odstępie tygodnia![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale ja też bym poszła do lekarza. Lepiej dmuchać na zimne.Cytat:
Cytat:
ale myślę, że motywacja będzie duża
|
|
#4386 |
|
Raczkowanie
|
A propos ryb, u mnie w wannie pływają już piękne szczupaki
![]() W mojej rodzinie nigdy nie jedliśmy karpia, dla nas to po prostu paskudna ryba. Mój tato to wędkarz więc w sezonie letnim zawsze jakaś dobra rybka była, a to smażona, wędzona, a to z grilla. Także jestem wychowana na rybach hehe. Mniam ![]() W zeszłym roku byłam na wigilii u rodziny ze strony tż i mnie namawiali bym zjadła karpia, bo dobrze przyrządzony. Nie dałam rady, tłusty i czuć było szlamem. Dzisiaj zjedliśmy z tż po wielkim kebabie. Byłam bardzo głodna, bo nie jadłam do 12:30, więc to było moje śniadanie i pochłonęłam prawie całe. Dla tż był akurat i może jeszcze by zjadł, a ja leżałam do góry brzuchem przez długi czas. No i to był niestety mój jedyny posiłek dzisiaj (prócz dwóch mandarynek). Do tej pory nie czuje głodu. |
|
|
|
#4387 |
|
Zakorzenienie
|
hej
dobrnęłam do końca przez te wszystkie posty Ja dziś aktywnie, spotkanie rodzinne, fryzjerka, zakupy prezentowe i lepienie pierogów na święta Ulepiłam 46, ale jednego ugotowałam, bo nie mogłam wytrzymać, teraz jestem jeszcze bardziej rozdrażniona, ale reszta już wylądowała w zamrażalniku ![]() Cieszę się, że dzisiejsze wizyty były ok ))
|
|
|
|
#4388 |
|
Zadomowienie
|
A ja po prysznicu i z przerażeniem stwierdziłam ze mam mega sińce pod oczmi. Jakby mnie ktoś pobił i nie jest to rozmazany makijaż:P Mało tego dzisiaj pies się potknoł o psa i zeby nie stracic równowagi oparł sie z impetem łapą o moje udo i o zgrozo mam krwiaka wielkości dużej mandarynki
![]() zawsze miałam skłonności do siniaków ale to juz przesada. Czytałam ze wciąży moze sie to dziac bo naczynia słabsze ale w tym tempie to za kilka tyg. bede cała posiniaczona . I wylazło mi mnustwo żyłek na piersiach. Ogólnie sa jakies nie moje cieżkie takie czy cos :P |
|
|
|
#4389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4390 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4391 |
|
Zakorzenienie
|
a mi się sutki zrobiły... ciemniejsze
|
|
|
|
#4392 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uciekam spać dziewuszki Do jutra
|
|
|
|
|
#4393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja Greysów cały czas oglądam ![]() Jutro zaczynam 10 tydzień |
|
|
|
|
#4394 |
|
Raczkowanie
|
Ja też uciekam. Dobranoc. Kolorowych snów
|
|
|
|
#4395 |
|
Zadomowienie
|
Na jakim kanale leca?
|
|
|
|
#4396 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na komputerze niestety
Dla pocieszenia powiem, że dopiero drugi sezon oglądam
|
|
|
|
#4397 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam jeszcze pytanie do kocich mam. Nie straszą Was wszyscy dookoła toksoplazmozą i nie każą oddawać zwierzaków?
![]() O mojej ciąży jeszcze nikt nie wie (poza TŻ, oczywiście ), ale już teraz się obawiam, że będę musiała tłumaczyć się, dlaczego kocica jeszcze z nami mieszka
|
#4398 | |
|
Zadomowienie
|
Lubie tan serial i widziałam kazda serie ale teraz mam ograniczenia tv-internet i nawet nie wiem czy jest jakas nowa seria
![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
mam 2 koty 3 psy i szczura i sa jak moje dzieciaczki w zyciu nie oddam odroboczone zaszczepione w miare czyste ( nie bronie im sie tarzac w błocie ) ale do łózka zadnen nie włazi- sypialnia to moje królestwo. Higiena i tyle a bedzie ok
|
|
|
|
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się dopiero wciągnęłam, więc mam dużo sezonów do nadrobienia. Oczywiście bardzo mnie to cieszy
![]() Kocia mama się zgłasza Ale niestety nie pomogę, bo przeszłam toxo rok temu i moja kicia mi nie straszna...Ale uważam, że pozbyć się kota to lekka przesada. Wystarczy, że będziesz myć ręce po kontakcie z nim i nie będziesz zbliżała się do kuwety oczywiście. A rozmiawiałaś na ten temat ze swoim ginekologiem? Jak on to widzi? Nie wyobrażam sobie sytuacji, że mam się pozbyć kota mojego. Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2012-12-18 o 22:50 |
|
|
|
#4400 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja się broń borze kota nie zamierzam pozbywać
Zastanawiałam się raczej, czy ludzie wokół są bardzo przewrażliwieni i czy dają się Wam we znaki
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
Ale niektórzy ponoć tak robią pod naciskiem otoczenia. Zapłakałabym się chyba
|
|
|
|
#4402 |
|
Zakorzenienie
|
Przy okazji pokażę moją ozdobę na firankę
Hit sezonu
|
|
|
|
#4403 |
|
Zadomowienie
|
Jestem osobą której nie mówi sie co ma robic zwłaszcza jezeli chodzi o zwierzaki- grozi śmiercia lub kalectwem
ale nie jestem jakas nawiedzona działaczka :P po prostu wiem co mozna co trzeba itd. mam swój rozumek a nie słucham zabobonów jak wspomniałam zarazic sie mozna tez zwykłą malina . Koty miały pecha ze zawsze jak chodzi o tokso to sie je wskazuje ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Ja dlatego zdjełam firany ze wszystkich okien ![]() |
|
|
|
#4404 |
|
Zakorzenienie
|
To zdjęcie jest jeszcze z wynajmowanego mieszkania, ale 'na swoim' też mam tylko rolety
![]() ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Dobranoc |
|
|
|
#4405 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja o dziwo też zaczynam odczuwam łydki..nie jest to jeszcze bardzo odczuwalne i przeszkadzające, ale przyjaciółka, która jest w 7mc od dawna narzeka na silne skurcze łydek podczas snu..czasami zasnąć nie może albo zdarzało się, ze budziła męża w nocy taki skurcz miała, żeby jej rozmasował..albo siadała o północy na rowerek stacjonarny
Cytat:
![]() Rzeczywiście hicior ![]() Tak poza tym to dzień dobry ![]() A czy możecie mi powiedzieć czy usg genetyczne robi się przez powłokę brzuszną już czy nadal dopochwowo? |
|
|
|
|
#4406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli masz pecherz pelny to on ladnie podnosi/ wypycha zarodek i mozna wszystko zobaczyc przez powloke brzuszna. jesli sie okaze ze pecherz pusty to prosze o wysikanie sie i robia usg dopochwowe |
|
|
|
|
#4407 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wg mnie każde krwawienie trzeba konsultować... Super, że wszystko dobrze, pewnie odczułaś dużą ulgę ![]() Cytat:
Tym bardziej, że jest tak, jak ktoś pisał - można się zarazić od źle umytych owoców czy warzyw czy zarażonego mięsa, a Twój kot wcale nie musi być nosicielem (zwłaszcza, jeśli jest niewychodzący). Ale ja bym się ostro wściekła, dobrze, że mój już nie ma takich przypałów :P Czasami siedzi pod firanką i się nią bawi, ale ja go wtedy gonię :P
|
||
|
|
|
#4408 |
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek
![]() mdli mnie od rana ale mam pozytywne nastawienie, jadę po prezenty świąteczne ![]() Asiunia cieszę się, że wszystko dobrze i skończyło się tylko na strachu Neni gdzie można kupić taką ładną przypinkę na firany ?
|
|
|
|
#4409 |
|
Zadomowienie
|
Dziś zaczynamy 8 tydzień ![]() A ja od rana wypompowana... a przecież dopiero wstałam
|
#4410 |
|
Zakorzenienie
|
a ja juz odwiedziłam kibelek i oddałam herbatkę poranna. buuu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.

A prenatalne i normalne mam w odstępie tygodnia
) i dorsza czasem.
ale myślę, że motywacja będzie duża