|
|
#4861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żonki 2009 cz. XXXIV
No właśnie teraz suchy kaszel zamienił się w mokry więc chyba idzie ku końcowi
Ktosiu a gdzie na święta mój tato jakby oszalał, co chwilę nowe zabawki przynosi. Niby powiedział że to juz pod choinkę ale pod choinkę też mamy już prezenty i od dziadków też prezent jest Za koniem mój tato już od dawna chodził aż w koncu kupił, a farma używana a skąd to nie wiem Lilka zadowolona wyniosłam w końcu część zabawek z których już wyrosła, gąsienicę na biegunach trzeba schować by było miejsce dla konia
|
|
#4862 |
|
Zakorzenienie
|
mieszkanie ogarnięte obiad przygotowany
praktyki rozpisane nic tylko sie obijac juz wiem!!! raffaello zjem bo mi ostatni kawalek ciacha zostal!
|
|
#4863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dobrze!Też ostatnio zrobiłam przegląd zabawek, wszystkie grzechotki i zabawki niemowlęce schowałam do reklamówki, tylko że zapomniałam jej schować do szafy i dziecko wczoraj odgrzebało, na cały dzień miałam ją z głowy jak dopadła do tych grzechotek. A jak leżały tyle czasu w skrzyni na zabawki to zero zainteresowania ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Wolne masz? |
|
|
|
|
#4864 |
|
Zakorzenienie
|
nie
![]() na 12 ![]() i pierwszy raz od dawien dawna nie mam nagdodzin wiec ide na 12a nie na 7 ale spoko spoko dzis jutro i pojutrze mam jaselka popoludniami wiec wracam do domu a potem jeszcze raz ide ![]()
|
|
#4865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4866 |
|
Zakorzenienie
|
ktosia fajne te warzywa
kasiaher to super że wygrana!
|
#4867 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziu współczuje teściowej, choć moja jest podobna więć znam ten ból.
Ktosiu fajne te warzywa z ikei Cześć, u nas dziś ponuro, mgła straszna za oknem. Kuba już chodzi sam ![]() Udało mi się http://www.youtube.com/watch?v=ovDCc...ature=youtu.be Edytowane przez ania20m Czas edycji: 2012-12-18 o 11:56 |
|
|
|
#4868 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i nie bez znaczenia jest fakt, że mam dużo do zrzucenia stąd taki spektakularny spadek, potem będzie ciężej. Też się kieyś zastanawiałam nad tymi warzywami z ikea. Cytat:
![]() Kasia super, że sprawa wygrana oby tylko teraz udało się wyegzekwować wypłatę kasy. Guciu ależ Ty ostatnio zapracowana. Oby do Świąt
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
||
|
|
|
#4869 |
|
Zakorzenienie
|
Śliweńko, Aniu warzywa są bardzo fajne, miękkie i można prać, są jeszcze owoce, desery i kanapki chyba z tej serii.
|
|
|
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
jak będę w Ikeii kiedyś luknę na warzywka, bo jak na razie mamy pana brokuła z Ikeii
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- nie no to jest wypaśne ![]() http://allegro.pl/zestaw-saniadaniow...803400541.html
|
#4871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i pomyslec ze ja jak bylam dzieckiem marzylam o domku dla lalek... ![]() zrobilam pierniczki Martuchy hahaha sczyscilam sie z maki dokumentnie az sie balam ze bede sie musiala ubierac i leciec do sklepu oczywiscie kupilam wczoraj dodatkowy kg z mysla o pierniczkach ale wieczor naszlo nas na pizze... wiec maka zeszla tyle tylko ze nie wyszlo mi ich jakos rewelacyjnie duzo... a nie mialam jakis mega wielkich foremek... i zrobilam z podwojnej porcji... no ale co tam, wazne ze smaczne sa zaraz ide robic lukier
|
||
|
|
|
#4872 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4873 | |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, super, że sprawa wygrana Madzialenka ale masz super teściową Nie dziwię Ci się Myszka super, że się zmobilizowałaś też ćwiczę przy Kindze, a ona na mnie włazi![]() Samba fajnie Ciebie się czyta, jakieś słówka zapodajesz a ja się uczę szybciej od Ciebie, czy tż, bo ciężko mi z książki się uczyć ![]() No i gratki za dyplom Cwana bestija ![]() Bzyczka ja na gardło biorę tantum verde, brałam kiedyś tymianek plus podbiał jak byłam w ciąży, ale to trugie słabo dawało radę ![]() Gucia, spox, niedługo piątek ![]() Celi dziękuję i wzajemnie niuniuniau brawo za postępy oby tak dalej! Cytat:
Dzielny chłopczyk Ja jeszcze nie mogę się pochwalić chodzeniem, coś się młodzieży nie spieszy
|
|
#4874 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet na badania psychitryczne chciał ale sąd odrzucił ten wniosek Cytat:
umowę mam cały czas i ciągnie się chociaz ja nie pracuje to jak to adwokat nazwał porzucenie pracownika przez pracodawcę nie nie pracowałam przez 16 miesięcy jakieś 5 pracowałam Cytat:
Cytat:
dzięki Cytat:
Cytat:
odrazu wyrok jak będzie daje do komornika dziewczyny mam dylemat , wczoraj tak ni z gruchy ni z pietruchy Dominik powiedział że on nie idzie do żłobka do dzieci... pytam się dlaczego a on że ciocia wczorak go biła..................... kurde pytam ale jak co? zaczął mówić że krzyczała a potem uderzyła więc mówię pokaż jak szarpneła za rękę za bluzkę pociagnela ... a on nie ... i pokazał że tu....odchylił się i pokazal pupę ... pytam dalej czy inne dzieci tez ? to mówi nie tylko Dominik bo był nie grzeczny ... nie wiem co myśleć zagadac do wychowawczyni, do dyrektorki ... pomóżcie bo ja za półtorej godziny ide na spotkanie
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
||||||
|
|
|
#4875 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu kurde nie wiem co powiedzieć i co doradzić...A powiedział Ci Dominik która to pani? bo chyba nie rozmawiałabym z nią. Nie wiem.
|
|
#4876 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a dzisiaj jak wchodziliśmy do żłobka ryk odrazu masakra jak oczy rano otworzył już była panika, a w szatni mówił placzem że on nie chce iść spać i nie chce iść i pierwsze co mi się skojarzyło że pewnie nie chce spać i może był nie grzeczny więc go pani uderzyła jezu nie wiem co robić , ale jak dowiem się że to prawda i która to bo zapytam Dominika dzisiaj to jej nogi z tyłka powyrywam ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- no rozmawiałam z moja ciocią która była przedszkolanka przez 30 lat i powiedziała żeby zgłosić do wychowawczyni bądź do dyrektorki to jest pierwsza wychowawczyni Dominika, powiedziała żeby nawet się nie zastanawiała , skoro dziecko do tej pory chodzilo i było ok, potem mial ten okres adaptacyjny przeszlo o znowu to samo i teraz wczoraj ta rozmowa jego ze mną ...jak najbardziej zwrócić uwagę
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
|
#4877 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu ciężko coś doradzić, na prawdę... nie bronię pani, ale weź też poprawkę troszkę, bo to dziecko i czasami dzieci zmyślają albo dopowiadają, a np. pani go tylko dotknęła... (koleżanka z sali obok dzisiaj nawet mi powiedziała, że miała niefajną sytuację, bo dziecko w domu powiedziało że nie dostaje obiadu
)Jednak nie musi tak być - mogła go też uderzyć, widać co się dzieje w tv ![]() Na pierwszym miejscu chyba bym porozmawiała jednak z wychowawcą... niech powie swoją wersję, ale decyzja należy do Ciebie. Bzyczko na chrypę podobnie jak glosal działa też isla - ja też bardzo, bardzo polecam laryng up bo przywraca równowagę w gardle i gdy zaczyna boleć to najlepsze co może być
|
|
|
|
#4878 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mam nadzieje ze z wyplata kasy nie bedzie problemow!! a co do Dominika to idz do dyrektorki, wydaje mi sie ze w takich sprawach male dziecko nie zmysla! |
|||
|
|
|
#4879 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
znów wpadam jak po ogień, ale czasu mało jak to przed świętami Kasiaher musisz zagadać do wychowawczyni, zobaczysz co powie, jak by co potem możesz zainterweniować u dyrektora. Super, że wygrałaś rozprawę Ania brawo dla Kuby gucia oby nastrój świąteczny się pojawił Madzia fajnie, że pierwszy dzień pracy udany. Jeśli chodzi o teściową to brak słów Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2012-12-18 o 16:40 |
|
|
|
#4880 |
|
Zakorzenienie
|
zapomnialam dodac ze polukrowalam pierniczki
nie mam ich jednak tak strasznie malo
|
|
|
|
#4881 |
|
Zakorzenienie
|
SAMBA duzo ich wychodzi!!
a maki trzeba dużo do podsypywania ale są pyszne!! kasiaher chyba bym pogadała z wychowawczynia najpierw... a dopiero potem z dyr jakby nie bylo to powazne oskarzenie i jeszcze nie masz 100% pewnosci... szczegolnie ze to te same panie.. jak ktoś bije dzieci to robi to caly czas więc juz wczesniej by cos opowiadal...
|
|
#4882 |
|
Zakorzenienie
|
hej
wpadłam sie przywitac.... co słychac
|
|
#4883 |
|
Zakorzenienie
|
hej
my po szalenstwie zakupowym i bilansie. tomek wazy 12,5kg i ma 89cm. wszytko ok ładnie sie rozwija, mowi malo ale jeszcze ma prawo, troszke ma skrzywione stopy i kolanka ale mamy czesto siadac po turecku, no i mamy skierowanie do chirurga dzieicecego z siusiakiem bo nadal jest troche przyklejony...idziemy 2 stycznia - az strach.... a z zakupów...hmm... wesżłam do rossmana i wyszłam z wielkimi siatami jak mikołaj...z racji braku czasu pokupilam zestawy ksmetyków. a sobie spodnie i 3 sweterki choc mialam kupic cos eleganckiego na swieta ...coz jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma ![]() wieczorkiem nadrobie |
|
|
|
#4884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak mi sie na 1 rzut oka wydawalo... bo czytalam na necie i laski z podobnych proporcji robily nawet 500-1000 pierniczkow... i mi sie wydawalo ze malo mi wyszlo... ale one chyba je rozwalkowywaly na papier w takim razie, bo ja mam czesc takich ok. 2 mm, a wiekszosc tak z 4-5 mm nawet... i te zdecydowanie bardziej mi smakuja, wiec nie ma co leciec na ilosc Cytat:
mam nadzieje, ze z siusiakiem bedzie wszystko w porzadku... |
||
|
|
|
#4885 | |
|
Zakorzenienie
|
tule!
Cytat:
|
|
|
#4886 |
|
Zakorzenienie
|
Niu grunt, że waga leci w dół, to ogromna motywacja!
Kasiaher o kurcze! Moim zdaniem najpierw powinnaś porozmawiać z wychowawcą, ten strach Dominika jest czymś spowodowany, trudno jednak powiedzieć, czy on już jest w tym wieku, w którym dzieci zaczynają zmyślać. Jakby nie było, trzeba zareagować. Mam nadzieję, że sprawa szybko się wyjaśni i jeśli ta pani faktycznie go uderzyła, to że długo już tam nie popracuje. A osobiście chyba bym jej nogi z tyłka powyrywała. Ania20m zapomniałam napisać wcześniej - gratulacje dla Kuby! Myszko ale fajne zakupy! No i super, że Tomcio zdrowo rośnie. Oby wizyta u chirurga nie była straszna! |
|
|
|
#4887 |
|
Zakorzenienie
|
Niu
kojarzy mi się Twój nick z jakiegoś innego wątku :mysli:Ania dla KubyKasia super ze sprawa zakonczona, a co do sprawy żłobkowej, kurcze sama nie wiem jak bym zareagowała, no bo nawet jak babka uderzyła to się nie przyzna, no ale zaczęłabym chyba od niej działać. Moja córka rozwaliła mnie na łopatki. Jemy obiad, nagle Agu odsuwa talerz, zdejmuje śliniak i z uśmiechem mówi "dziekuja", na wieczór pije mleko, oddaje mi butle i znów "dziekuja'
|
|
|
|
#4888 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() o matko ile śniegu hehe. Niu, Marta, Agatku, Baja ![]() Kasiu super, ze sprawa wygrana. Kurcze ciężka sprawa z tym "biciem". Bzyczko zdrówka. Aniu brawa dla małego ![]() Myszko super, że TOm ślicznie się rozwija. Jutro zapowiada mi się fajny dzień na 9.30 mam zajęcia wyrównawcze, potem praca do 16. Na 17 mam wigilię szkolną (apel dla n-li, życzenia a jest nas ok 100 osób, kolacja). Ale chyba w przerwie wpadnę na karmienie bo mogą mi cyce potem nie wytrzymac |
|
|
|
#4889 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Kasiaher - gratuluje wygranej sprawy! Ciekawa jestem jak sprawa w złobku. Bo jest to dosc podejrzane ze nagle dziecko czuje niechec do zlobka. Sama pracuje z takimi maluchami i jeszcze takiej sytuacji nie bylo, ale w sumie nie moge nic moim paniom zarzucic. Jak bym podeszka do tego tak pokretnie troche. Wypytalabym najpierw wychowawczynie czy byl jakis problem ze spaniem Dominika, czy chetnie chodzi spac, czy nie chce? Zawsze mozesz powiedziec ze w domu tez z tym roznie bywa. Wtedy jak pania sa szczere to chociaz przyznaja sie ze nie chetnie chodzi spac. Bedziesz wtedy wiedziec ze w tym momencie dnia cos sie dzieje moze nie tak z zlobku. I moze slowa Dominika sa prawdziwe... Pisalam Wam ze moje przedszkole ma dwa oddzialy, ja jestem w tym oddziale zlobkowym. W innej czesci osiedla sa strasze grupy i w tamtym budynku jest p.dyr. U nas jakby nie ma nadzoru. I dzis dostalam propozycje - stanowisko wice dyr w moim oddziale......
|
|
|
|
#4890 |
|
Zakorzenienie
|
Katunia wow.... super
I jak, zgadzasz się??
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.

Za koniem mój tato już od dawna chodził aż w koncu kupił, a farma używana a skąd to nie wiem
Lilka zadowolona 

też ćwiczę przy Kindze, a ona na mnie włazi