Żonki 2009 cz. XXXIV - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-18, 10:18   #4861
bzyczka1
Zakorzenienie

Dot.: Żonki 2009 cz. XXXIV

No właśnie teraz suchy kaszel zamienił się w mokry więc chyba idzie ku końcowi

Ktosiu a gdzie na święta mój tato jakby oszalał, co chwilę nowe zabawki przynosi. Niby powiedział że to juz pod choinkę ale pod choinkę też mamy już prezenty i od dziadków też prezent jest Za koniem mój tato już od dawna chodził aż w koncu kupił, a farma używana a skąd to nie wiem Lilka zadowolona wyniosłam w końcu część zabawek z których już wyrosła, gąsienicę na biegunach trzeba schować by było miejsce dla konia

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 10:29   #4862
martucha84
Zakorzenienie

mieszkanie ogarnięte obiad przygotowany praktyki rozpisane

nic tylko sie obijac
juz wiem!!! raffaello zjem bo mi ostatni kawalek ciacha zostal!
Stary 2012-12-18, 10:31   #4863
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
No właśnie teraz suchy kaszel zamienił się w mokry więc chyba idzie ku końcowi

Ktosiu a gdzie na święta mój tato jakby oszalał, co chwilę nowe zabawki przynosi. Niby powiedział że to juz pod choinkę ale pod choinkę też mamy już prezenty i od dziadków też prezent jest Za koniem mój tato już od dawna chodził aż w koncu kupił, a farma używana a skąd to nie wiem Lilka zadowolona wyniosłam w końcu część zabawek z których już wyrosła, gąsienicę na biegunach trzeba schować by było miejsce dla konia
Dziadziuś szaleje I dobrze!
Też ostatnio zrobiłam przegląd zabawek, wszystkie grzechotki i zabawki niemowlęce schowałam do reklamówki, tylko że zapomniałam jej schować do szafy i dziecko wczoraj odgrzebało, na cały dzień miałam ją z głowy jak dopadła do tych grzechotek. A jak leżały tyle czasu w skrzyni na zabawki to zero zainteresowania

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
mieszkanie ogarnięte obiad przygotowany praktyki rozpisane

nic tylko sie obijac
juz wiem!!! raffaello zjem bo mi ostatni kawalek ciacha zostal!
Wolne masz?
Stary 2012-12-18, 10:35   #4864
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość

Wolne masz?
nie
na 12
i pierwszy raz od dawien dawna nie mam nagdodzin wiec ide na 12a nie na 7 ale spoko spoko dzis jutro i pojutrze mam jaselka popoludniami wiec wracam do domu a potem jeszcze raz ide
Stary 2012-12-18, 10:52   #4865
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
nie
na 12
i pierwszy raz od dawien dawna nie mam nagdodzin wiec ide na 12a nie na 7 ale spoko spoko dzis jutro i pojutrze mam jaselka popoludniami wiec wracam do domu a potem jeszcze raz ide
No to super
Stary 2012-12-18, 11:14   #4866
śliweńka
Zakorzenienie

ktosia fajne te warzywa
kasiaher to super że wygrana!

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 11:28   #4867
ania20m
Wtajemniczenie

Madziu współczuje teściowej, choć moja jest podobna więć znam ten ból.

Ktosiu fajne te warzywa z ikei

Cześć,
u nas dziś ponuro, mgła straszna za oknem.
Kuba już chodzi sam słaba jestem z komputeryzacji ale jak mi sie uda to pokaże wam filmik

Udało mi się http://www.youtube.com/watch?v=ovDCc...ature=youtu.be

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/

Edytowane przez ania20m
Czas edycji: 2012-12-18 o 11:56
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 11:53   #4868
niuniuniau
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry!

Znowu pospałyśmy dzisiaj, choć już skromniej bo do 8.15
Wiórki na ktosibu zalane od wczoraj, foremki do ciastek kupione, w czwartek rodzinne pieczenie

Kasiaher super, że udało się wygrać sprawę! Zastrzyk gotówki się przyda KIedy ma ci wypłacić pieniążki?

Niu jaką dietę stosujesz, że tak ładnie chudniesz?

Bzyczko już Lila dostała prezenty na święta? U nas na topie teraz warzywa z ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10185748/ i właśnie Marcelina przyczepia listki sałaty do pomidora
ktosiu nie stosuję żadnej rozpisanej diety, odrobinę wzoruję się na tej http://www.novopharma.pl/files/Diety/dieta%201200.pdf ale jem więcej. Po prostu chleb tylko żytni i mało. Do obiadu ryż lub kasze, dużo warzyw, mięsko na parze albo pieczone. 5 posiłków staram się jeść regularnie.
No i nie bez znaczenia jest fakt, że mam dużo do zrzucenia stąd taki spektakularny spadek, potem będzie ciężej.

Też się kieyś zastanawiałam nad tymi warzywami z ikea.

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość

Cześć,
Kuba już chodzi sam słaba jestem z komputeryzacji ale jak mi sie uda to pokaże wam filmik
Brawa dla Kubusia

Kasia super, że sprawa wygrana oby tylko teraz udało się wyegzekwować wypłatę kasy.

Guciu ależ Ty ostatnio zapracowana. Oby do Świąt
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 11:53   #4869
ktosia86
Zakorzenienie

Śliweńko, Aniu warzywa są bardzo fajne, miękkie i można prać, są jeszcze owoce, desery i kanapki chyba z tej serii.
Stary 2012-12-18, 12:14   #4870
śliweńka
Zakorzenienie

jak będę w Ikeii kiedyś luknę na warzywka, bo jak na razie mamy pana brokuła z Ikeii

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

nie no to jest wypaśne
http://allegro.pl/zestaw-saniadaniow...803400541.html

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 13:31   #4871
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:

Cześć,

super

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
jak będę w Ikeii kiedyś luknę na warzywka, bo jak na razie mamy pana brokuła z Ikeii

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

nie no to jest wypaśne
http://allegro.pl/zestaw-saniadaniow...803400541.html
rany czego to nie wymysla... i pomyslec ze ja jak bylam dzieckiem marzylam o domku dla lalek...

zrobilam pierniczki Martuchy hahaha sczyscilam sie z maki dokumentnie az sie balam ze bede sie musiala ubierac i leciec do sklepu oczywiscie kupilam wczoraj dodatkowy kg z mysla o pierniczkach ale wieczor naszlo nas na pizze... wiec maka zeszla tyle tylko ze nie wyszlo mi ich jakos rewelacyjnie duzo... a nie mialam jakis mega wielkich foremek... i zrobilam z podwojnej porcji... no ale co tam, wazne ze smaczne sa zaraz ide robic lukier
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 13:44   #4872
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 14:48   #4873
*Agatek*
Zakorzenienie

Kasia, super, że sprawa wygrana

Madzialenka ale masz super teściową
Nie dziwię Ci się

Myszka super, że się zmobilizowałaś też ćwiczę przy Kindze, a ona na mnie włazi

Samba fajnie Ciebie się czyta, jakieś słówka zapodajesz a ja się uczę szybciej od Ciebie, czy tż, bo ciężko mi z książki się uczyć
No i gratki za dyplom Cwana bestija

Bzyczka ja na gardło biorę tantum verde, brałam kiedyś tymianek plus podbiał jak byłam w ciąży, ale to trugie słabo dawało radę

Gucia, spox, niedługo piątek

Celi dziękuję i wzajemnie

niuniuniau brawo za postępy oby tak dalej!
Cytat:

brawo dla Kuby Dzielny chłopczyk Ja jeszcze nie mogę się pochwalić chodzeniem, coś się młodzieży nie spieszy

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 15:06   #4874
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
dzień dobry!

Kaszlu u mnie ciąg dalszy z tym że teraz jest już bardziej mokry niż suchy i zastanawiam się czy ten Glosal nadal może mi pomóc??

Lila dostała konia na biegunach, jest ogromny! jak Lila stoi to grzbiet sięga jej do ramion, ale siedzi dzielnie na nim i się buja a jaka radość! chodzi na około niego, całuje, robi mu cacy. Do tego dostała farmę wadera i 5 zwierzaków i po kilkanaście razy dziennie musze patatajać konikiem do stajni

Kasia no to super że się udało sprawę wygrać!!! mam nadzieję że z wypłatą gotówki pójdzie gładko! a co miał się tłumaczyć albo bronić, wiedział że jest winny bo kasy nie dał. Tylko wariat by się jeszcze tłumaczył
ale odwołanie umiał napisać , taki fifa rafa a tu głowa spuszczona , he...smiech , ale sąd wszystko odrzucił
nawet na badania psychitryczne chciał ale sąd odrzucił ten wniosek

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
tak mi sie wydawalo, ze podejrzewasz ciaze... jak mowilas tajemniczo, ze cos ci sie nie spodobalo po wizycie u ginekologa

bardzo fajnie, ze udalo sie wygrac sprawe gratuluje a to ty te cale 16 miesiecy pracowalas bez wynagrodzenia? czy zwolnilas sie wczesniej a pomimo tego on ma ci zaplacic za caly czas ktory wg umowy mialas u niego przepracowac gdyby wszystko bylo tak jak powinno byc?
mam nadzieje ze teraz koles zaplaci, a nie bedzie sie migal i to go czegos na przyszlosc nauczy...
daj mi spokój o to chodziło ale niechciałam tego głośno mówić, dobrze że tak wyszło bo to nie jest odpowiedni moment na dZiecko

umowę mam cały czas i ciągnie się chociaz ja nie pracuje

to jak to adwokat nazwał porzucenie pracownika przez pracodawcę
nie nie pracowałam przez 16 miesięcy jakieś 5 pracowałam

Cytat:
wyslij chlopa po swiatelka!!!

dziękuje za zyczenia,
chyba dobrze ze dostalas okres... no i fajnie ze swieta po twojej mysli...
oby koles szybko wyplacil wynagrodzenie!

glosal to na chrype bardziej i suche struny teraz cos na kaszel...
ale fajnie ze Lila zadowolona z konia
mam nadzieje
Cytat:
Dzień dobry!

Znowu pospałyśmy dzisiaj, choć już skromniej bo do 8.15
Wiórki na ktosibu zalane od wczoraj, foremki do ciastek kupione, w czwartek rodzinne pieczenie

Kasiaher super, że udało się wygrać sprawę! Zastrzyk gotówki się przyda KIedy ma ci wypłacić pieniążki?

Niu jaką dietę stosujesz, że tak ładnie chudniesz?

Bzyczko już Lila dostała prezenty na święta? U nas na topie teraz warzywa z ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10185748/ i właśnie Marcelina przyczepia listki sałaty do pomidora
bardzo

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
ktosia fajne te warzywa
kasiaher to super że wygrana!
dzięki

Cytat:

Cześć,

gratki

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
ktosiu nie stosuję żadnej rozpisanej diety, odrobinę wzoruję się na tej http://www.novopharma.pl/files/Diety/dieta%201200.pdf ale jem więcej. Po prostu chleb tylko żytni i mało. Do obiadu ryż lub kasze, dużo warzyw, mięsko na parze albo pieczone. 5 posiłków staram się jeść regularnie.
No i nie bez znaczenia jest fakt, że mam dużo do zrzucenia stąd taki spektakularny spadek, potem będzie ciężej.

Też się kieyś zastanawiałam nad tymi warzywami z ikea.

Brawa dla Kubusia

Kasia super, że sprawa wygrana oby tylko teraz udało się wyegzekwować wypłatę kasy.

Guciu ależ Ty ostatnio zapracowana. Oby do Świąt
dzięki
odrazu wyrok jak będzie daje do komornika

dziewczyny mam dylemat , wczoraj tak ni z gruchy ni z pietruchy Dominik powiedział że on nie idzie do żłobka do dzieci... pytam się dlaczego a on że ciocia wczorak go biła..................... kurde pytam ale jak co? zaczął mówić że krzyczała a potem uderzyła więc mówię pokaż jak szarpneła za rękę za bluzkę pociagnela ... a on nie ... i pokazał że tu....odchylił się i pokazal pupę ... pytam dalej czy inne dzieci tez ? to mówi nie tylko Dominik bo był nie grzeczny ...
nie wiem co myśleć zagadac do wychowawczyni, do dyrektorki ... pomóżcie bo ja za półtorej godziny ide na spotkanie
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 15:09   #4875
bzyczka1
Zakorzenienie

Kasiu kurde nie wiem co powiedzieć i co doradzić...A powiedział Ci Dominik która to pani? bo chyba nie rozmawiałabym z nią. Nie wiem.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 15:46   #4876
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Kasiu kurde nie wiem co powiedzieć i co doradzić...A powiedział Ci Dominik która to pani? bo chyba nie rozmawiałabym z nią. Nie wiem.
nie wiem wczoraj wieczorem mi to powiedział że właśnie wczoraj go uderzyła jak był w żłobku bo był nie grzeczny i nie chciał spać
a dzisiaj jak wchodziliśmy do żłobka ryk odrazu masakra jak oczy rano otworzył już była panika, a w szatni mówił placzem że on nie chce iść spać i nie chce iść

i pierwsze co mi się skojarzyło że pewnie nie chce spać i może był nie grzeczny więc go pani uderzyła jezu nie wiem co robić , ale jak dowiem się że to prawda i która to bo zapytam Dominika dzisiaj to jej nogi z tyłka powyrywam

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

no rozmawiałam z moja ciocią która była przedszkolanka przez 30 lat i powiedziała żeby zgłosić do wychowawczyni bądź do dyrektorki to jest pierwsza wychowawczyni Dominika, powiedziała żeby nawet się nie zastanawiała , skoro dziecko do tej pory chodzilo i było ok, potem mial ten okres adaptacyjny przeszlo o znowu to samo i teraz wczoraj ta rozmowa jego ze mną ...jak najbardziej zwrócić uwagę
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 16:20   #4877
Ana***
Zakorzenienie

Kasiu ciężko coś doradzić, na prawdę... nie bronię pani, ale weź też poprawkę troszkę, bo to dziecko i czasami dzieci zmyślają albo dopowiadają, a np. pani go tylko dotknęła... (koleżanka z sali obok dzisiaj nawet mi powiedziała, że miała niefajną sytuację, bo dziecko w domu powiedziało że nie dostaje obiadu )

Jednak nie musi tak być - mogła go też uderzyć, widać co się dzieje w tv

Na pierwszym miejscu chyba bym porozmawiała jednak z wychowawcą... niech powie swoją wersję, ale decyzja należy do Ciebie.

Bzyczko na chrypę podobnie jak glosal działa też isla - ja też bardzo, bardzo polecam laryng up bo przywraca równowagę w gardle i gdy zaczyna boleć to najlepsze co może być
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 16:26   #4878
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

Kasia, super, że sprawa wygrana

Madzialenka ale masz super teściową
Nie dziwię Ci się

Myszka super, że się zmobilizowałaś też ćwiczę przy Kindze, a ona na mnie włazi

Samba fajnie Ciebie się czyta, jakieś słówka zapodajesz a ja się uczę szybciej od Ciebie, czy tż, bo ciężko mi z książki się uczyć
No i gratki za dyplom Cwana bestija

Bzyczka ja na gardło biorę tantum verde, brałam kiedyś tymianek plus podbiał jak byłam w ciąży, ale to trugie słabo dawało radę

Gucia, spox, niedługo piątek

Celi dziękuję i wzajemnie

niuniuniau brawo za postępy oby tak dalej!

brawo dla Kuby Dzielny chłopczyk Ja jeszcze nie mogę się pochwalić chodzeniem, coś się młodzieży nie spieszy
haha mi tak wyprali mozg ze teraz otwieram lodowke i mysle po niemiecku co w niej mam

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
ale odwołanie umiał napisać , taki fifa rafa a tu głowa spuszczona , he...smiech , ale sąd wszystko odrzucił
nawet na badania psychitryczne chciał ale sąd odrzucił ten wniosek

daj mi spokój o to chodziło ale niechciałam tego głośno mówić, dobrze że tak wyszło bo to nie jest odpowiedni moment na dZiecko

umowę mam cały czas i ciągnie się chociaz ja nie pracuje

to jak to adwokat nazwał porzucenie pracownika przez pracodawcę
nie nie pracowałam przez 16 miesięcy jakieś 5 pracowałam

mam nadzieje
bardzo

dzięki

gratki

dzięki
odrazu wyrok jak będzie daje do komornika

dziewczyny mam dylemat , wczoraj tak ni z gruchy ni z pietruchy Dominik powiedział że on nie idzie do żłobka do dzieci... pytam się dlaczego a on że ciocia wczorak go biła..................... kurde pytam ale jak co? zaczął mówić że krzyczała a potem uderzyła więc mówię pokaż jak szarpneła za rękę za bluzkę pociagnela ... a on nie ... i pokazał że tu....odchylił się i pokazal pupę ... pytam dalej czy inne dzieci tez ? to mówi nie tylko Dominik bo był nie grzeczny ...
nie wiem co myśleć zagadac do wychowawczyni, do dyrektorki ... pomóżcie bo ja za półtorej godziny ide na spotkanie
Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
nie wiem wczoraj wieczorem mi to powiedział że właśnie wczoraj go uderzyła jak był w żłobku bo był nie grzeczny i nie chciał spać
a dzisiaj jak wchodziliśmy do żłobka ryk odrazu masakra jak oczy rano otworzył już była panika, a w szatni mówił placzem że on nie chce iść spać i nie chce iść

i pierwsze co mi się skojarzyło że pewnie nie chce spać i może był nie grzeczny więc go pani uderzyła jezu nie wiem co robić , ale jak dowiem się że to prawda i która to bo zapytam Dominika dzisiaj to jej nogi z tyłka powyrywam

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

no rozmawiałam z moja ciocią która była przedszkolanka przez 30 lat i powiedziała żeby zgłosić do wychowawczyni bądź do dyrektorki to jest pierwsza wychowawczyni Dominika, powiedziała żeby nawet się nie zastanawiała , skoro dziecko do tej pory chodzilo i było ok, potem mial ten okres adaptacyjny przeszlo o znowu to samo i teraz wczoraj ta rozmowa jego ze mną ...jak najbardziej zwrócić uwagę
no to dobrze ze sie nie potwierdzilo masz racje - musicie najpierw poukladac swoje sprawy...

mam nadzieje ze z wyplata kasy nie bedzie problemow!!

a co do Dominika to idz do dyrektorki, wydaje mi sie ze w takich sprawach male dziecko nie zmysla!
Stary 2012-12-18, 16:37   #4879
baja_86
Zakorzenienie

Cześć

znów wpadam jak po ogień, ale czasu mało jak to przed świętami

Kasiaher
musisz zagadać do wychowawczyni, zobaczysz co powie, jak by co potem możesz zainterweniować u dyrektora.
Super, że wygrałaś rozprawę

Ania
brawo dla Kuby

gucia oby nastrój świąteczny się pojawił

Madzia
fajnie, że pierwszy dzień pracy udany. Jeśli chodzi o teściową to brak słów

Edytowane przez baja_86
Czas edycji: 2012-12-18 o 16:40
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 17:02   #4880
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

zapomnialam dodac ze polukrowalam pierniczki nie mam ich jednak tak strasznie malo
Stary 2012-12-18, 17:28   #4881
martucha84
Zakorzenienie

SAMBA duzo ich wychodzi!! a maki trzeba dużo do podsypywania ale są pyszne!!

kasiaher chyba bym pogadała z wychowawczynia najpierw... a dopiero potem z dyr jakby nie bylo to powazne oskarzenie i jeszcze nie masz 100% pewnosci... szczegolnie ze to te same panie.. jak ktoś bije dzieci to robi to caly czas więc juz wczesniej by cos opowiadal...
Stary 2012-12-18, 17:50   #4882
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

hej
wpadłam sie przywitac....
co słychac

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 18:15   #4883
myszka_maj
Zakorzenienie

hej

my po szalenstwie zakupowym i bilansie. tomek wazy 12,5kg i ma 89cm. wszytko ok ładnie sie rozwija, mowi malo ale jeszcze ma prawo, troszke ma skrzywione stopy i kolanka ale mamy czesto siadac po turecku, no i mamy skierowanie do chirurga dzieicecego z siusiakiem bo nadal jest troche przyklejony...idziemy 2 stycznia - az strach....

a z zakupów...hmm... wesżłam do rossmana i wyszłam z wielkimi siatami jak mikołaj...z racji braku czasu pokupilam zestawy ksmetyków. a sobie spodnie i 3 sweterki choc mialam kupic cos eleganckiego na swieta ...coz jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma

wieczorkiem nadrobie

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 19:27   #4884
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
SAMBA duzo ich wychodzi!! a maki trzeba dużo do podsypywania ale są pyszne!!

kasiaher chyba bym pogadała z wychowawczynia najpierw... a dopiero potem z dyr jakby nie bylo to powazne oskarzenie i jeszcze nie masz 100% pewnosci... szczegolnie ze to te same panie.. jak ktoś bije dzieci to robi to caly czas więc juz wczesniej by cos opowiadal...
noooo tak mi sie na 1 rzut oka wydawalo... bo czytalam na necie i laski z podobnych proporcji robily nawet 500-1000 pierniczkow... i mi sie wydawalo ze malo mi wyszlo... ale one chyba je rozwalkowywaly na papier w takim razie, bo ja mam czesc takich ok. 2 mm, a wiekszosc tak z 4-5 mm nawet... i te zdecydowanie bardziej mi smakuja, wiec nie ma co leciec na ilosc

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
hej

my po szalenstwie zakupowym i bilansie. tomek wazy 12,5kg i ma 89cm. wszytko ok ładnie sie rozwija, mowi malo ale jeszcze ma prawo, troszke ma skrzywione stopy i kolanka ale mamy czesto siadac po turecku, no i mamy skierowanie do chirurga dzieicecego z siusiakiem bo nadal jest troche przyklejony...idziemy 2 stycznia - az strach....

a z zakupów...hmm... wesżłam do rossmana i wyszłam z wielkimi siatami jak mikołaj...z racji braku czasu pokupilam zestawy ksmetyków. a sobie spodnie i 3 sweterki choc mialam kupic cos eleganckiego na swieta ...coz jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma

wieczorkiem nadrobie
super ze prezenty pokupione!!

mam nadzieje, ze z siusiakiem bedzie wszystko w porzadku...
Stary 2012-12-18, 19:32   #4885
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
hej
wpadłam sie przywitac....
co słychac

tule!

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
noooo tak mi sie na 1 rzut oka wydawalo... bo czytalam na necie i laski z podobnych proporcji robily nawet 500-1000 pierniczkow... i mi sie wydawalo ze malo mi wyszlo... ale one chyba je rozwalkowywaly na papier w takim razie, bo ja mam czesc takich ok. 2 mm, a wiekszosc tak z 4-5 mm nawet... i te zdecydowanie bardziej mi smakuja, wiec nie ma co leciec na ilosc
kochana ja lubie wlasnie grubsze bo sa smaczniejsze a sa fajne kruche
Stary 2012-12-18, 20:17   #4886
ktosia86
Zakorzenienie

Niu grunt, że waga leci w dół, to ogromna motywacja!

Kasiaher o kurcze! Moim zdaniem najpierw powinnaś porozmawiać z wychowawcą, ten strach Dominika jest czymś spowodowany, trudno jednak powiedzieć, czy on już jest w tym wieku, w którym dzieci zaczynają zmyślać. Jakby nie było, trzeba zareagować. Mam nadzieję, że sprawa szybko się wyjaśni i jeśli ta pani faktycznie go uderzyła, to że długo już tam nie popracuje. A osobiście chyba bym jej nogi z tyłka powyrywała.

Ania20m zapomniałam napisać wcześniej - gratulacje dla Kuby!

Myszko ale fajne zakupy! No i super, że Tomcio zdrowo rośnie. Oby wizyta u chirurga nie była straszna!
Stary 2012-12-18, 20:54   #4887
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Niu kojarzy mi się Twój nick z jakiegoś innego wątku :mysli:

Ania dla Kuby

Kasia super ze sprawa zakonczona, a co do sprawy żłobkowej, kurcze sama nie wiem jak bym zareagowała, no bo nawet jak babka uderzyła to się nie przyzna, no ale zaczęłabym chyba od niej działać.

Moja córka rozwaliła mnie na łopatki. Jemy obiad, nagle Agu odsuwa talerz, zdejmuje śliniak i z uśmiechem mówi "dziekuja", na wieczór pije mleko, oddaje mi butle i znów "dziekuja'

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 20:57   #4888
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

o matko ile śniegu hehe.

Niu, Marta, Agatku, Baja

Kasiu super, ze sprawa wygrana. Kurcze ciężka sprawa z tym "biciem".

Bzyczko zdrówka.

Aniu brawa dla małego

Myszko super, że TOm ślicznie się rozwija.

Jutro zapowiada mi się fajny dzień na 9.30 mam zajęcia wyrównawcze, potem praca do 16. Na 17 mam wigilię szkolną (apel dla n-li, życzenia a jest nas ok 100 osób, kolacja). Ale chyba w przerwie wpadnę na karmienie bo mogą mi cyce potem nie wytrzymac

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 22:26   #4889
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

czesc

Kasiaher - gratuluje wygranej sprawy!
Ciekawa jestem jak sprawa w złobku. Bo jest to dosc podejrzane ze nagle dziecko czuje niechec do zlobka. Sama pracuje z takimi maluchami i jeszcze takiej sytuacji nie bylo, ale w sumie nie moge nic moim paniom zarzucic. Jak bym podeszka do tego tak pokretnie troche. Wypytalabym najpierw wychowawczynie czy byl jakis problem ze spaniem Dominika, czy chetnie chodzi spac, czy nie chce? Zawsze mozesz powiedziec ze w domu tez z tym roznie bywa. Wtedy jak pania sa szczere to chociaz przyznaja sie ze nie chetnie chodzi spac. Bedziesz wtedy wiedziec ze w tym momencie dnia cos sie dzieje moze nie tak z zlobku. I moze slowa Dominika sa prawdziwe...

Pisalam Wam ze moje przedszkole ma dwa oddzialy, ja jestem w tym oddziale zlobkowym. W innej czesci osiedla sa strasze grupy i w tamtym budynku jest p.dyr. U nas jakby nie ma nadzoru. I dzis dostalam propozycje - stanowisko wice dyr w moim oddziale......
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 22:31   #4890
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Katunia wow.... super I jak, zgadzasz się??

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości