![]() |
#151 |
Raczkowanie
|
Dot.: Małe codzienne sukcesy - zmieniamy nastawienie!
Kolejny konspekt z głowy
![]() Gacuchna, ja sobie założyłam specjalnie terminarz na takie plany. Kiedy wykonam jakieś zadanie zaznaczam kolorowym zakreślaczem - dzięki temu łatwiej się orientuję co mam jeszcze zrobić. Fajny sposób. No i mamy czarno na białym kiedy się o...pierdzielałyśmy ![]() ![]() Idę zmyć makijaż i pod prysznic. I znów kochane konspekty... Jeszcze się muszę do lekcji przygotować... I te prace ocenić... A TA ŁOJ, NOOO! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Raczkowanie
|
w moim wypadku to jakoś dużo tego o...
![]() aa gdzie studiujesz tak w ogóle? bo w sumie smutno miesiąc wakacji krócej bo praktyki, ja na UP w Krakowie miałam w ciągu semestru muahahah ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Raczkowanie
|
UP??!! KOBIETO! Z NIEBA MI SPADASZ! Napisz do mnie proszę na gg (1949203) chciałabym podpytać o uczelnię, gdybyś nie miała nic przeciwko
![]() No smutno, smutno... ALe z dwojga złego nie wiem co gorsze: odbębnić w miesiąc i mieć z głowy (ale tracić wakacje) czy rozłożyć na cały rok (jak ktoś nie przepada, to masochizm rasowy tak rozkładać w czasie ![]() ![]() Co do konkspektów: zostało jeszcze 5 i skończę to dziś w nocy, choćby nie wiem co! <człapie po kolejny kubek kawy> O! W sumie miałam do odpracowania 25 h hospitacji i 50 prowadzenia - dlatego tak dużo tego. Pozdrawiam! Z sukcesów (znowu off topic ![]() - maseczka na włosy (długo trzymałam, długachny konspekt zdążyłam napisać) - maseczka oczyszczająca na buźkę i żel do cery Edit: Jeszcze 4... Edit 2: Jeszcze 3... Edit 3: Jeszcze 2... (mam dość ;( ) Edit 4: Koniec - konspekty skończone, do lekcji przygotowana. Dobranoc Państwu <czołga się do łóżka> Edytowane przez Enna19 Czas edycji: 2011-09-28 o 03:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Raczkowanie
|
ło bogu, o 4? ehhh też mi się tak zdarzało, ale akurat nie z konspektami. ;p ale to dla mnie wyczerpujące dość, no i problemy ze wstawaniem mam spore ;p
dawaj na priva, bo nie pamiętam hasła na gadu ![]() praktyki u nas nie były rozłożone w ciągu roku, tylko trwały np. 3 tygodnie i nie było zajęć w tym czasie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Raczkowanie
|
Jak fajnie, też♦ tak chcę
![]() Ale dziś mi opiekunka podpisała ostatnie kosnpekty, jeszcze tylko opinia, druknąc materiały pomocnicze do teczki, jakieś czekoladki, jeszcze jeden dzień i CIAO BAMBINO! Wróciłam, zaraz sprzątanie potem zakupy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Raczkowanie
|
Wczoraj był pracowity dzień. Zrobiłam masę rzeczy, ale już nie będę tego wszystkiego wymieniać (z resztą większości nie pamiętam
![]() Dziś zaspałam, ale udało mi się rano "pozamykać" większość spraw: lista ocen z tego zeszłego miesiąca, notatki dla opiekunki z przerobionego materiału... Wróciłam do domu,pozmywałam, trochę posprzątałam, ostrzygłam brata ![]() Dziś muszę przygotować się do korków, wydrukować materiały dodatkowe do konspektów, posprzątać w pokoju... Sporo tego. Niechże się ktoś odezwie! :p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Raczkowanie
|
Mi jest wstyd się tu odzywać, bo ani dziś, ani wczoraj nie zrobiłam nic pożytecznego. Tylko jem i oglądam serial online....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Raczkowanie
|
Macska, każdy ma gorsze dni!
Ja do tej pory, choć całe popołudnie miałam wolne, to poza wcześniej wymienionymi zadaniami zrobiłam jedynie zdrowe zakupy (wsunęłam grejfruta na podwieczorek, szok ![]() Pozdrawiam! I Macska, nie przejmuj się! Masz nasze wsparcie, dasz radę! Udało mi się poćwiczyć 20 min + posegregować materiały z praktyk ![]() Edytowane przez Enna19 Czas edycji: 2011-09-29 o 21:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Raczkowanie
|
ehh co to się nie działo - nie pisałam, bo byłam padnięta... dzisiaj już siedzę w Krakowie i nawet się rozpakowałam
![]() wczoraj - wizyta u lekarza, zakupy, sanepid, lepienie pierogów, pakowanie i tłumaczenie dla brata ![]() przedwczoraj nie pamiętam dokładnie, ale zrobiłam następną lekcje szybkiej nauki ![]() a teraz bedę czytać knigu! i spisywać słówka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny!
Miałam pracowity wieczór ![]() mój ostatni sukces - utrzymuję dietę (choć słyszałam ostatnio ciekawe stwierdzenie, że na diecie są ludzie, którzy mają nadwagę, a reszta się zdrowo odżywia). Ja na szczęście nadwagi nie mam, ale jest bardzo dużo do poprawiania, jestem niziutka i WSZYSTKO widać . Pracuję nad włosami i cerą - były maseczki na jedno i drugie. Z wyjątkiem wczorajcszego wieczoru - aerobik min. 20 min. Muszę sobie opracować plan. Apropos: Kolejny sukcesik - zakładam zeszyt z ćwiczeniami, gdzie będę zapisywać swoje plany na konkretne np. dwa tygodnie (podobno jednostajność to nasz wróg). Muszę uprzedzić, że będę teraz rzadziej zaglądać (mój plan zajęć jest zabójczy ![]() No to czas się wziąć za dalsze prace domowe. A wam życzę POWODZENIA! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Raczkowanie
|
łoo maseczki... moja cera jest masakrą ciutke, ale to hormony (tak sobie tłumaczę) i na razie mało mogę na to poradzić...
wczoraj - budzik nastawiony na 8:00, przed snem nastawiłam się na wstawanie o tej godzinie i bum - obudziłam się 7:57 ![]() ![]() były wczoraj powtórki z obu języków, prezentacja, picie drożdży (30 dni picia drożdży) ;p i lista zajęć na wczoraj była... gwoździem programu było obijanie się z TŻtem - wykonane ![]() ![]() ![]() ![]() dzisiaj już robię powtórzenie z książki z rosyjskiego, lista zajeć jest ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 |
Raczkowanie
|
NO NIEEEEE, NO...!
zostawiam was na kilka dni i już martwa cisza... ![]() Dziewczyny, HALO! Ja dziś miałam względny dzionek. Było trochę biegania do biblioteki i zamawiania podręczników i innych książek. Załatwianie spraw uczelnianych... Skończyłam zadanie z historii języka (tłumaczenie ze staroangielskiego, a w huk tego było). Poczytałam dzisiejsze zajęcia z łaciny. Poodkurzałam, pozmywałam, zakupy zrobiłam... Zaprojektowałam test na korki i przygotowałam materiały ![]() ![]() Dzionek całkiem całkiem. CO U WAS?! pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Raczkowanie
|
ej no bo co to za zabawa do samej siebie pisać ;p
ja sobie wstaję rano ![]() ![]() zdecydowałam się na seminarium... chodzę na zajęcia pieszo (i nie spóźniam się o.O) no ok, wczoraj się spóźniłam, ale to wina tramwaju ![]() hmmm pozałatwiałam trochę spraw... oo piję codziennie pokrzywę i drożdże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzisiaj posprzątałam, wyręczyłam trochę moją rodzicielkę. nawet wzięłam się za naukę hiszpańskiego. ; )
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dzisiaj względnie pracowity dzień, była lista i tak oto: nałożyłam odżywkę na włosy (i spłukałam) ![]() ogoliłam sweterek ![]() podszyłam rozdzierający się szew w sweterku tymże zrobiłam pranie wyniosłam śmieci (dużo) byłam na zakupach wypiłam pokrzywę i drożdże siedzę od kilku godzin nad 20 stronami podręcznika. ma-sa-kra, muszę czytać po trzy razy bo nie kminię ![]() no i względnie ogarniam przestrzeń wokół siebie - nie zostawiam mycia naczyń na wieczór (dumna jestem z siebie), zmiotłam podłogę itp. dopiszę jeszcze później jak mi z nauką poszło ![]() 3 zadania/7 zrobione ![]() ![]() Edytowane przez Gacuchna Czas edycji: 2011-10-08 o 22:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj wyjątkowo leniwy dzień :| przygotowałam sobie jedynie materiały na 3 dni, nauczyłam się zaledwie kilku słówek z angielskiego i hiszpańskiego, no i tylko kilka zadań z matmy. ZŁY DZIEŃ.
![]() |
![]() |
#167 |
Raczkowanie
|
Hello!
![]() Ja miałam wczoraj imprezę w domu, więc przeczytałam tylko zad.dom. Dziś rano zmywanie, potem uczelnia, na miejscu surówka na II śniadanie (zrujnowana przed chwilą obfitym posiłkiem), załatwienie xer dla całej grupy, zakupy (zapomniałam o mleku ![]() Coś ostatnio się "rozproszyłyśmy" się. Mam propozycję ![]() SAma ostatnio mam straszne problemy z organizacją i dawno nie miałam "dobrego" pracowitego dnia. Propozycja: wybierzmy jeden dzień i powciskajmy tam jak najwięcej zajęć + meldunek wieczorem jak poszło. Co Wy na to ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo sama nie robię tego co powinnam i potem będę płakać ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- To może na dobry początek moje rzeczy do zrobienia (nie wszystkie, jeśli je wykonam będę myśleć dalej, ale z tym wykonaniem to różnie bywa ![]()
![]() |
![]() |
#169 |
Raczkowanie
|
A ja znowu mam problem z mobilizacją.
Jedyne co dzis zrobołam to: - 100 półbrzuszków - robionych na siłę, niechętnie ![]() A tak poza tym, siedzę na necie, oglądam serial. Nic konstruktywnego ![]() Ale trzymam za Was kciuki ![]() A to fakt, o swoje przyjemności też dbać trzeba, byle z umiarem. Będzie mi cięzko umiar zachować, jak przyjdzie brat z czekoladą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 |
Raczkowanie
|
Ok, ale uprzedzam, że mnie codziennie raczej nie będzie, bo cały rok akademicki jestem w rozjazdach przez korepetycje w rodzinnej miejscowości.
Na dziś (wstępna lista): - korepetycje przez telefon (córka znajomych sobie przypomniała, że ma sprawdzian, takie zachowanie powinno podlegać karze pozbawienia wolności... ![]() - przygotowania do seminarium - literatura amerykańska - ćwiczenia - własny harmonogram zajęć (w miarę regularnych) Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
Raport z wczoraj:
---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- A na dziś:
![]() |
#172 |
Raczkowanie
|
Więc tak:
- były korki (dłuzsze, niż sądziłam) - była literatura amerykańska, nawet dosyć dokładnie - przygotowanie na seminarium było (niestety dopiero podczas dzisiejszego okienka, ale dało jakoś radę) - ćwiczyłam (niestety tylko chwilę) Harmonogram chcę skomponować dziś, ponieważ nie mam żadnej pilnej pracy na jutro (no może z wyjątkiem szukania materiałó do pracy licencjackiej na wieczór). Na dziś: -praca licencjacka -HARMONOGRAM! muszę to w końcu zrobić ![]() P.S. Fioleciasto, wyjaśnij mi proszę, bo patrzę i pojąć nie mogę - kąpiel i oglądanie serialu to jakiego rodzaju sukcesu, skoro zaliczają się do przyjemności? :P Edytowane przez Enna19 Czas edycji: 2011-10-12 o 14:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Raczkowanie
|
siemka
![]() czuję się ostatnio rozbita trochę, przeziębiłam się... i trochę też się obijam... jem za dużo słodyczy ;/ od jutra - nic (mam dwa kisiele, zostawię na czarną godzinę ![]() dzisiaj powróciłam do codziennych powtórek (sporo tego wyszło) i czytałam książkę. brakuje mi kalendarza bardzoooo, będą w przyszlym tygodniu chyba. mam nadzieję. gratuluję sukcesów! a plany pisane tutaj i później raport - fajny pomysł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Raczkowanie
|
ejj, jak tu musiałam pisać to jakoś bardziej zebrana w sobie byłam. a tak sama do siebie to trochę bez sensu
![]() właśnie napisałam maila do wykładowcy, że mamy stanowczo za dużo osób na zajęciach i trzeba coś z tym zrobić - sukces, bo chyba trochę się uczę walczyć o to, co mi się należy... powiedzcie, że tak, proszęęę. bo jednak czuję, że może to odebrać jako czepianie się. a poza tym: zostałam liderem projektu semestralnego - zawsze chciałam być liderem, ale się wstydziłam... wstydzenie się mi przeszło, najwyraźniej ![]() złapałam panią na korki - i okazało się że jest super sympatyczna i chyba będzie się nam miło pracować ![]() przebrnęłam przez wielką wielką knigę o Japonii - dość ciężko się czytało, bo miała dużo informacji ekonomicznych itp. - ale uważam, ze warto. w ramach poszerzania horyzontów ![]() jestem jednak ciut mało zorganizowana i zaniedbałam naukę języków, grrrr... bierę się za siebię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Raczkowanie
|
Wybacz Gacuchna, uczelnia mnie pochłania bez reszty.
Ostatnio: - ogłaszam się z korkami jak mogę (ale mi nie wychodzi ;( ) - zapisałam się do koła naukowego - coś tam troszkę przy hiszpańskim dłubię - biegam prawie codziennie do pkt xero z różnymi wydrukami i do biblioteki po materiały do pracy licencjackiej - siedzę po nocach szukających tych *** materiałów do tej *** pracy licencjackiej - przygotowuję się (z różnym skutkiem) na ćwiczenia - ostatnio ćwiczę 8 min legs (z resztą się zaniedbałam) Jutro napięty plan, może wieczorkiem się odezwę. DZIEWCZYNY, CO U WAS?! Gacuchna to fajna dziewczyna, ale nie zostawiajcie nas tu samych ![]() Pozdrawiam!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
Ćwiczę już drugi dzień z rzędu
![]()
![]() |
#177 |
Konto usunięte
|
wątek baaardzo przydatny dla mnie, zwłaszcza że coraz więcej nauki mnie czeka, a jakoś nie umiem się zmobilizować
![]() w związku z czym, wpisuję, że na dzisiaj mam zaplanowaną naukę na poprawę koła z botaniki oraz na czwartkową wejściówkę. z sukcesów - dobrze poszło mi dzisiejsze koło zaliczeniowe, poza tym wysłałam 6 CV. na jutro planuję - zajęcia jogi - naukę na 2 czwartkowe wejściówki - posprzątanie pokoju! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Rozeznanie
|
Hej, mogłabym się dołączyć?
![]() 1. Wstałam o 6 rano i pomimo chorobliwego zimna pojechałam na wf :P 2. pouczyłam się na francuski 3. -||- na fonetykę 4. Byłam na roratach 5. odważyłam się powiedzieć moim lokatorkom żeby się zamknęły, bo chcę się przespać i mnie głowa boli. Oby jutro było lepiej! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Zakorzenienie
|
ale tu cisza...
![]() |
![]() |
#180 |
Raczkowanie
|
No to UP, temat, UP!
![]() ![]() Osobiście się ostatnio zaniedbałam (i chyba nikogo to nie dziwi... ![]() ![]() Dla mnie na początek: - skończyć 30 day shred - czytanie - audiobooki - balsamowanie Kto się przyłączy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.