MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-19, 11:19   #2971
Sorceresss
Wtajemniczenie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Oczywiście drożdżową !

http://www.mojewypieki.com/przepis/w...a-z-rodzynkami

tutaj pisze o nasączaniu cytrynami, ale mój nie bardzo lubi cytrynowe smaki..

A wyczytałam na innych forach, że warto nasączyć bo wolniej wysycha.

właśnie wczoraj piłam pierwszy raz sok z kwaszonych buraczków, niezły ! smakuje mi!
u mnie babki nigdy się niczym nie nasączało... a drożdżowa znikała szybko i nie miała prawa wyschnąć

Sok z buraczków pierwsza klasa, jak dla mnie Tzn. zakwas... bo sok jest niesmaczny

Oj, ja tez umęczona po spacerach... wracam taki zdechlak do domu i padam na łóżku A tu jeszcze 3m-ce zostały... aż się boję co będzie później Poza tym mam jakąś chorą fobię, że jak jestem poza domem to mam twardszy brzuch, skraca mi się szyjka i maluch nie rusza się! Świrować zaczynam Dzisiaj mam się spotkać z kolegą, który mieszka w Australii i przylatuje raz na 5 lat... umówilismy się na czekoladę na rynek, a ja już kombinuję co u zrobić, żeby przyjechał do mnie

Wizytę mam 4.01 więc może jakoś te 2 tyg dociągnę....

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 11:19   #2972
booziaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Hej kochane!

Byłam dziś na badaniach i dopiero wróciłam. Po glukozie nie zemdliło mnie, chociaż się tego spodziewałam. Gdyby nie była rozpuszczona w ciepłej wodzie pewnie byłaby lepsza w smaku. W piątek może przejdę się po wyniki.

Wczoraj z mężem oglądaliśmy Człowieka W Żelaznej Masce (nigdy tego nie widziałam) i mały dał mi nieźle popalić. Najpierw naciągnęłam sobie troszkę mięśnie jak wieszałam firany i myślałam, że przez to będzie spokojniejszy, ale gdzie tam! Przez półtorej godziny mój brzuch był istnym polem walki. Wyginał się w każdą stronę, obracał i kopał. Miałam już dosyć, bo macica już mnie bolała przez niego. No, ale jak tatuś brzuszka dotyka, to spokój, a mamusi to dokucza

Pokazałam mężowi ten słodki film o tym jak dzidzia jest myta. Muszę poczytać więcej o relaksacyjnym masażu dla dziecka.

Na pocieszenie kupiłam w Lidlu duuużą mleczną Milkę za 9zł Wcinam i relaksuję się
za badanie
co do pogrubionego u mnie na odwrót
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 11:20   #2973
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Super pomysł chyba pożyczę
proszę bardzo

za pokoik !!

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

strippi super pomysł z bombkami a gdzie udaje Ci się kupić pojedyncze sztuki i to w takich fajnych kształtach?
może i ja zacznę tak robić... ale to dopiero za rok jak już maluszek będzie z nami obym nie zapomniała do tego czasu
często na jarmarkach świątecznych, lub w Obi, no i allegro

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

a w domu też mało mówi czy tylko w przedszkolu?
Twoja mało mówi moja aż za dużo bo jej się buzia wogóle nie zamyka aż czasem mam nerwa bo przy niej obejrzeć tv czy porozmawiać to sukces
w domu dużo mówi, ale mówi też po swojemu sporo i przekręca wyrazy
np zamiast choinka mówi konkinka
albo zamiast sanki mówi kanki

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
a my dziś kończymy 28tc! od jutra leci 29, do 30 niedaleko..

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

Byłam wczoraj u gina, obadał i stwierdził, że jest w porządku. Sprawdzał szyjkę (jak co wizytę) i powiedział, że trzyma, że co prawda dzidziuś napiera główką, ale jest zagięta do kości krzyżowej, więc jest bezpiecznie. Skoro tak powiedział to mu ufam, nie mam wyjścia. Ale kazał też się w miarę oszczędzać, tzn nie dźwigać, nie myć okien itp. A pytałam też o te bezbolesne skurcze, co je od niedawna czasem wyczuwam, to mówił że jeśli pojawiają się max do 10 razy w ciągu dnia to ok

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
i ogłaszam że rozpoczynam 30 tydzień
za wizytę i 30 tydzień
odpoczywaj teraz
Stary 2012-12-19, 11:32   #2974
maria28
Kniaginia

Witam

Pospałam dziś długo, bo do 9.30.

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
o do wizyty wszystko ok dzidzia duża średnio ma 1,2kg mój mały grubasek wszytsko prawidłowe i nawet lekarz pokazał nam soczewke w oczku cały czas ruszał bąbel rzuchwą i do nas machał i wyginał kręgosłup jak kotek tż był wzruszony, serducho bije ksiązkowo 140/min tp według usg przesunał sie o 10 dni do przodu. dostaliśmy mnóstwo zdjęć nie ma to jak prywatnie pójśc pochwale sie póżniej jak aparat znajde... no i najwazniejsze narazie białka brak naszczescie w moczu w wigilie kolejne badania i 2 stycznia kolejna wizyta

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Ja mam podobne wyniki, dzisiaj mam wizytę zobaczymy co powie lekarz
Napisz koniecznie.

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Głowa do góry! Czerwone mięso, buraki, szpinak, brokuły, papryka czerwona/zielona i do przodu!
Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
hej ja miałam bardzo podobnie bo:
Erytrocyty 3,4
Hemoglobina 10.9
Hematokryt 30
i gin zaleciłą braz żelazo w tabsach i wzbogacac diete w produkty z żelazem, powiedziała ze od Hemoglobiny ponizej 11 zaczyna sie anemia i tzreba sie zaczać pilnowac bardziej
Dzięki!

Cytat:
ogłaszam że rozpoczynam 30 tydzień

Też trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

Co do balsamów do ust, to u mnie żadne carmexy czy tisane się nie sprawdziły. Ale ja alergik. Używam URIAGE BARIEDERM do skóry popękanej oraz Nanobase. Niestety w sztyfcie chyba nie ma.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 11:34   #2975
mariolci
Rozeznanie

Cytat:

Oj, ja tez umęczona po spacerach... wracam taki zdechlak do domu i padam na łóżku A tu jeszcze 3m-ce zostały... aż się boję co będzie później Poza tym mam jakąś chorą fobię, że jak jestem poza domem to mam twardszy brzuch, skraca mi się szyjka i maluch nie rusza się! Świrować zaczynam

u mnie to w tej chwili moje schizy wyglądają tak: noc wczesniej mały tak szalał starsznie a ja już sie bałam ze za bardzo kopie ze coś nie tak, a tej nocy prawie wcale nei kopał to ja dalej schizuje ze sie nie rusza, noooo nie dogodzi achhhh

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 11:49   #2976
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
a śniegu zazdroszczę, u mnie już wszystko stopniało i znów jest szaro-buro

Byłam wczoraj u gina, obadał i stwierdził, że jest w porządku. Sprawdzał szyjkę (jak co wizytę) i powiedział, że trzyma, że co prawda dzidziuś napiera główką, ale jest zagięta do kości krzyżowej, więc jest bezpiecznie. Skoro tak powiedział to mu ufam, nie mam wyjścia. Ale kazał też się w miarę oszczędzać, tzn nie dźwigać, nie myć okien itp. A pytałam też o te bezbolesne skurcze, co je od niedawna czasem wyczuwam, to mówił że jeśli pojawiają się max do 10 razy w ciągu dnia to ok

u mnie też nie ma śniegu..
za wizytę i tygodnie..

Cytat:
Kurcze mnie też coraz częściej boli przy spacerach, w sensie w domu nawet jak dam sobie w kość to spoko, ale jak wychodzę na spacer i idę za szybko to mnie kuje podbrzusze i dopiero jak doczłapie do domu i się położę to mi przechodzi.. no nic, pisały tu kiedyś dziewczyny że tak mają i normalne, ale od tego czytania o Waszych szyjkach wkręcam się że z moją coś nie tak i że może powinnam iść wcześniej niż 21 stycznia na wizytę
mam to samo..

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Na pocieszenie kupiłam w Lidlu duuużą mleczną Milkę za 9zł Wcinam i relaksuję się
a mi się skończyła parę dni temu i nie zdążyłam uzupełnić zapasów.. a ty smaka robisz..
ja za to wcinam pomarańcze..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 11:51   #2977
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

haha jakbym o mojej czytała..
jak na 1,5 roku zaczęła gadać, tak z dnia na dzień coraz więcej, nawet jak się sama bawi to non stop coś gada albo śpiewa..

u nas tez czasem tż sie pyta "z kim ona tam rozmawia"
za kolejny tydzien

Cytat:

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
w domu dużo mówi, ale mówi też po swojemu sporo i przekręca wyrazy
np zamiast choinka mówi konkinka
albo zamiast sanki mówi kanki
to trzymam kciuki za poprawę

------
a powiem wam ze mi tż dzis rano mówi że wczoraj obudził się koło 4 czy 5 i położył mi rękę na brzuch i mówi ze mały tak walił że nic dziwnego że mnie brzuch boli hehe więc jednak kopie i w nocy u mnie ale mnie to nie wybudza
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png

Edytowane przez Malpka
Czas edycji: 2012-12-19 o 11:52
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 12:01   #2978
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie babki nigdy się niczym nie nasączało... a drożdżowa znikała szybko i nie miała prawa wyschnąć

Sok z buraczków pierwsza klasa, jak dla mnie Tzn. zakwas... bo sok jest niesmaczny

Oj, ja tez umęczona po spacerach... wracam taki zdechlak do domu i padam na łóżku A tu jeszcze 3m-ce zostały... aż się boję co będzie później Poza tym mam jakąś chorą fobię, że jak jestem poza domem to mam twardszy brzuch, skraca mi się szyjka i maluch nie rusza się! Świrować zaczynam Dzisiaj mam się spotkać z kolegą, który mieszka w Australii i przylatuje raz na 5 lat... umówilismy się na czekoladę na rynek, a ja już kombinuję co u zrobić, żeby przyjechał do mnie

no no zakwas, soczek to nawet nie wiem jak się robi.

A boli Cię coś czy tylko zmęczona ? Bo mnie to maksymalnie dziwi, jak mam dbać o swoją formę jak na spacerkach mnie to dopada
Stary 2012-12-19, 12:04   #2979
nestelle
Zakorzenienie

cześć .
zawiozłam kubę do szkoły - po godzinie odebrałm(ma tylko 1 lekcje a reszta od 12.30) i zawieżliśmy ninkę do przedszkola .potem do babci i z nią do lekarza -po drodze na budowę bo okazało się ,że zabrakło rusztowań i są potrzebne "na wczoraj". więc z tż - próbujemy ogarnąć ale jak tu załątwić tyle w sekundę? a babcia umówiona do dr- więc zostawiam męża z tym wszystkim i jadę. przyjeżdżam z babcią i kubą - a na to idzie mój tż dumny jak paw i krzyczy przy wszystkich:
(bo udało mu się cudem załatwić i nie trzeba odwoływać ekipy):

"hu is the best?!!!!! " !!!!! " hu is the boss?!!!!!! " !!!
a moja babcia na to "czy on musi tak przeklinać przy dziecku ??"
dopiero potem dotarło do mnie co moja babcia zrozumiała "huj is the best"
Cytat:
tak w ogóle to nie wiem czy już to pisałam ale muszę pochwalić mojego małego bardzo dba o moją postawę, jak tylko troszkę się zgarbię od razu serwuje mi kopniaka w żebra i automatycznie się prostuję jest niczym pajączek

kto mi poleci jakąś dobrą sprawdzoną pomadkę do ust? strasznie mam suche ostatnio, można odrywać małe skórki
za "pajączka" !
co do pomocy z ustkami - to ja też to mam ostatnio a nie oblizuję .
pomaga mi ale dorażnie - zwykła wazelina, carmex , tisane i w ogóle muszę coś mieć na ustach - błyszczyk ....
Cytat:
ja wczoraj wróciłam od lekarza i padłam dosłowie spałam i spała dzis juz troche lepiej i zabieram sie za przekładaanie rzeczy w szafkach moje ciuchy wedruj ą wyżej bo ciezko mi sie po nie schylac do dolnych półek.co do wizyty wszystko ok dzidzia duża średnio ma 1,2kg mój mały grubasek wszytsko prawidłowe i nawet lekarz pokazał nam soczewke w oczku cały czas ruszał bąbel rzuchwą i do nas machał i wyginał kręgosłup jak kotek tż był wzruszony, serducho bije ksiązkowo 140/min tp według usg przesunał sie o 10 dni do przodu. dostaliśmy mnóstwo zdjęć nie ma to jak prywatnie pójśc pochwale sie póżniej jak aparat znajde... no i najwazniejsze narazie białka brak naszczescie w moczu w wigilie kolejne badania i 2 stycznia kolejna wizyta
za wizytę i za "kotka"
Cytat:
a w domu też mało mówi czy tylko w przedszkolu?
Twoja mało mówi moja aż za dużo bo jej się buzia wogóle nie zamyka aż czasem mam nerwa bo przy niej obejrzeć tv czy porozmawiać to sukces
u mnie to samo - ale i kuba i nina - jak nakręceni .... ale ja nie oglądam tv . może oni właśnie zamiast telewizora ? ale nie ma się co dziwić - ja też jestem gadułą....
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
to tz niech podejmie meska decyzje
Cytat:
A mąż?
... a mąż? on mówi tak :"zawsze wybierasz najlepiej ",albo " wybierz ty - ufam ci"
ale prawda jest tak a,że jak zaproponował dawida,maxa to usłyszał ode mnie " nigdy w życiu - zapomnij" !!!!
Cytat:

Cytat:

za wizytę - odpoczywaj w takim razie
30 tydz.

dobra lecę kubę zawieżć do szkoły , i po mój prezent gwiazdkowy .... bo mój gwiazdor który jest "hu is the best" nie ma czasu i dał mi kasę - ja sobie kupię a potem znajdę pod choinką i będę bardzo zaskoczona .... no i pochwalę jego znakomity gust ....
Stary 2012-12-19, 12:06   #2980
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

dzięki za rady jutro wybiorę się do rossmana albo może do apteki, zobaczę czy mają te pomadki polecane przez Was a i też wolałabym w sztyfcie, żeby nie musieć miziać paluchów

Cytat:
http://www.tvn24.pl/matki-i-kwartalu...,295401,s.html

ciekawe czy coś z tego będzie... ja znając moje zezowate szczęście urodzę godzinę za wcześnie
kiedys tak sobie myślałam, że ciekawe czy jak by dziecko urodziło się 16.03 np o 23:30 i jakaś mamuśka się mocno uparła, czy naciągnęli by te pół godziny heh ale to już tak głupio by było fałszować prawdziwą datę urodzenia dla dłuższego urlopu

Cytat:
dzień dobry..
wczoraj nie miałam czasu pisać, rano byłam na wymazie, później częściowe zakupy i porządki, porządki, porządki..
poza tym, wszystko ok, ale coraz częściej zauważyłam u siebie bóle podbrzusza..
na razie myślę, że nie groźne i oby tak zostało..

aha za wszystkie dzisiejsze wizyty..
dla Ciebie, dla klementyny no i dla mnie jakby nie patrzeć leci nam już 7 miesiąc troszkę to przerażające jak malutko czasu zostało
Stary 2012-12-19, 12:09   #2981
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
hmmm i co później z potwierdzeniem wpłaty trzeba przyjść ? ale jaja!
Cytat:
gratuluję 30 tygodnia Kurcze... ale ten czas leci Za chwilę po kolei będziemy 30stki przekraczać

Ja mam wizytę o 14.40... Niech juz będzie po...
Stary 2012-12-19, 12:11   #2982
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
1. "hu is the best?!!!!! " !!!!! " hu is the boss?!!!!!! " !!!

2. u mnie to samo - ale i kuba i nina - jak nakręceni .... ale ja nie oglądam tv . może oni właśnie zamiast telewizora ? ale nie ma się co dziwić - ja też jestem gadułą....

3. - ja sobie kupię a potem znajdę pod choinką i będę bardzo zaskoczona .... no i pochwalę jego znakomity gust ....
1.
2. no moja też podobno po mnie taka gaduła albo po mojej mamie chociaż ona chyba wzieła i od babci i ode mnie bo nas obie przegaduje
3. przynajmniej dostaniesz to co chcesz hehe
Stary 2012-12-19, 12:12   #2983
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
za "pajączka" !
co do pomocy z ustkami - to ja też to mam ostatnio a nie oblizuję .
pomaga mi ale dorażnie - zwykła wazelina, carmex , tisane i w ogóle muszę coś mieć na ustach - błyszczyk ....
no właśnie, ja tez nie oblizuję więc nie wiem skąd to to się wzięło za to odstające skórki zdzieram na razie smaruję kremem zimowym ale tylko jak wychodzę z domu, bo nie chce mi się go nosić w torebce, która i tak swoje waży a pomadkę wsadze w kieszeń i już
Stary 2012-12-19, 12:14   #2984
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
gratuluję 30 tygodnia Kurcze... ale ten czas leci Za chwilę po kolei będziemy 30stki przekraczać

Ja mam wizytę o 14.40... Niech juz będzie po...
będzie dobrze
a co do 30-tki to ja będę miała dwie jedna przed porodem a drugą po hehe
Stary 2012-12-19, 12:15   #2985
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:

kiedys tak sobie myślałam, że ciekawe czy jak by dziecko urodziło się 16.03 np o 23:30 i jakaś mamuśka się mocno uparła, czy naciągnęli by te pół godziny heh ale to już tak głupio by było fałszować prawdziwą datę urodzenia dla dłuższego urlopu
tyle, że te kobiety które urodzą 17 marca tez się na dłuższy macierzyński nie łapią Łapią się te, które urodzą po 17 marca... czyli od 18 marca i później
Moja mama tak została wpisana... Urodziła się 1 grudnia (i to wcale nie jakos zaraz po północy, tylko z rana) ale dziadek poprosił żeby jej datę urodzenia wpisali 30 listopada... bo jeszcze rodzinne za listopad dostali

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
będzie dobrze
a co do 30-tki to ja będę miała dwie jedna przed porodem a drugą po hehe
to tak jak ja Moja druga 5 m-cy po porodzie
Stary 2012-12-19, 12:17   #2986
bzinka
Zadomowienie

Dziewczyny, bardzo wam dziękuję za wsparcie Zdenerwowałam się tą sytuacją, a przecież nie zawsze wszystko jest różowo, mało która przechodzi ciążę książkowo. Ja do tej pory miałam tylko 10 dniowe leczenie antybiotykiem na bakterie ureaplasma spp a cała reszta jakoś mnie omineła. No, ale dopiero skończyłam 23 tydzień. Trochę nie mogłam spac w nocy, ale zmęczenie wzielo górę. Za mało ostatnio sypiam, nie potrafie iść spać wcześniej niż o 23-24, a wstaję do pracy o 6tej, w piątki o 5tej, jestem tym zmęczona. No, ale dostalam L4 na 2 tygodnie akurat na Święta, więc mam nadzieję,że odpocznę w końcu. A dzisiaj pospałam troche dlużej i ładnie zmierzyłam i zapisałam ciśnienie. Narazie nie jest złe po nocy.
A dzisiaj moja mala juz kopie pieknie od rana i poprawia mi to humor, lubie jak daje o sobie znać
Calusy dla wszystkich i dla dzidź w brzusiach Milego dnia!

Acha.... Malpka pytala o ciasto na Święta, ja w tym roku postanowiłam odejść od tradycyjnych ciast - pierników, babek, keksów i zamierzam zrobić ciasto marchewkowe (bardzo pasuje na Święta bo dodaje sie do niego przyprawę do pierniczków, jest super wilgotne i długo świeże) oraz ciasto z powidłem śliwkowym i czekoladą, na górze z kruszonką ( tez bardzo fajne, robiłam kilka razy i wszystkim smakowało).
Oba ciasta znalazłam w necie i kilkakrotnie wypróbowałam, naprawdę robiły furorę, więc polecam. jak chcecie poszukam do nich linków. Nie są trudne do zrobienia.
Na razie zrobiłam tylko pierniczki, ale już znikają z puszki więc muszę jeszcze partię dorobić. Wrzucam ich zdjęcie

Cytat:
bzinka mierz ciśnienie i będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
wazne ze z dzidzia dobrze a w razie czego wezmiesz lekki i cisnienie pojdzie w dol.
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
wiem tylko, że wysokie ciśnienie w ciąży może być niebezpieczne. mierz, kontroluj i słuchaj lekarza. jak będzie trzeba to włączy leki takie, które będą dla was bezpieczne. na pewno wie co robi.
Cytat:
ja mam z tym problem mierz grzecznie ciśnienie i pamiętaj jesli to niższe bedzie 100 lub wyzej jedz do szpitala jest to bardzo niebezpieczne dla ciebie i dziecka i jak by temu towarzyszył ból głowy natychmiast nawet sie nie zastanawiaj!!! mnie lekarz przy takim cisnieniu jak ty skierował natychmiast do szpitala dostałm dopegyt(jedyny lek w ciązy na cisnienie) i jest ok choć jak to przy gestozie puchnięcie obrezki , i białkomocz to norma co tydzien mam kontrolne badania i co 2 tyg wizyta.... dla pocieszenia powiem ci zebys sie nie martwiła tym jesli jestes pod kontrolą lekarska wszystko bedzie dobrze najgorzej jak ktos to ma i zyje w nieswiadomości tak jak ja wczesniej i ze to moja 1 ciąza wszystkie te oznaki przypisywałam mojemu stanowi trzymaj sie ciepło i dużo odpoczywaj a wysokie ciśnienie możez miec rano po nocy ale to tez normalne dla tej chorobya i nie jest to dziedziczne kazdy może to miec choc wiadomo jak ktos bliski choruje to łatwiej nam o to
Cytat:
za wiztę a z ciśnieniem niestety nie pomogę
Cytat:
nic sie nie martw, mierz ciśnienie i kontroluj u lekarza będzie dobrze
---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

[/COLOR]

i przyłączam się do pytania o ciasta co pieczecie mam ochotę na jakieś nowe sprawdzone ciacho
Cytat:
Nie smuć się... Maluch już prawie 0.5 waży!
Musisz sobie to ciśnienie grzecznie monitorować...
:
Cytat:
ważne, że dzidziuś zdrowy, a jeśli trzeba będzie to leki pomogą, nie martw się..
Cytat:
Będziesz pod kontrolą i będzie dobrze
i dla dzidzi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg puszkaf.jpg (256,2 KB, 37 załadowań)

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/

Edytowane przez bzinka
Czas edycji: 2012-12-19 o 12:20
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 12:19   #2987
Villga
Zadomowienie

Cytat:
no właśnie, ja tez nie oblizuję więc nie wiem skąd to to się wzięło za to odstające skórki zdzieram na razie smaruję kremem zimowym ale tylko jak wychodzę z domu, bo nie chce mi się go nosić w torebce, która i tak swoje waży a pomadkę wsadze w kieszeń i już
Mi też się tak robi (choć wcześniej nigdy) i tez czasem zdzieram...
Pomga cokolwiek co jest tłuste: pomadka, błyszczyk. Pomadki mam z Tisane, AA na zimę i Blistex(Tż mi kupił ja w aptece- bardzo fajna).
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 12:19   #2988
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
cześć .

Cytat:
Raaany, jakiś demon chyba we mnie wstąpił, ja gdzieś pisałam że rozpoczynam 30 tydzień ? )
Stary 2012-12-19, 12:20   #2989
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
to tak jak ja Moja druga 5 m-cy po porodzie
jak pójdzie terminowo to moja druga 30-stka będzie 2 dni po porodzie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość

Oba ciasta znalazłam w necie i kilkakrotnie wypróbowałam, naprawdę robiły furorę, więc polecam. jak chcecie poszukam do nich linków. Nie są trudne do zrobienia.
to poszukaj
Stary 2012-12-19, 12:25   #2990
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
no no zakwas, soczek to nawet nie wiem jak się robi.

A boli Cię coś czy tylko zmęczona ? Bo mnie to maksymalnie dziwi, jak mam dbać o swoją formę jak na spacerkach mnie to dopada
sok jest słodki...fuuu

Jestem przede wszystkim zmęczona, ale bolą mnie też nóżki, plecki (to pewnie przez kilogramy nadprogramowe) i standardowo coś kuje po bokach Nie ma jakiejś tragedii, ale szału też nie ma

Cytat:
c
babcia się oburzyła hhihi

Mokka
, jeszcze 3 godzinki i będzie już po wizycie i zobaczysz maluszka

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
jak pójdzie terminowo to moja druga 30-stka będzie 2 dni po porodzie
heheh, masz 59 lat?

Terry Pratchett
Stary 2012-12-19, 12:26   #2991
trooskava
Zadomowienie

Cytat:
http://www.tvn24.pl/matki-i-kwartalu...,295401,s.html

ciekawe czy coś z tego będzie... ja znając moje zezowate szczęście urodzę godzinę za wcześnie
to bedzie nas dwie bo ja pewnie sie rozmine o dwa dni, zawsze takie szczescie mam :/

a wypelniałyscie petycje http://www.petycje.pl/9080 ?

ja napisałam kilka maili do znajomych z czasów jak pracowałam w radio na naglosnienie sprawy .
Nie nastawiam sie ze sie uda, ale moze moze. Genrelanie nie wiem czy poszłabym na rok macierzynskiego ale chialabym miec taki wybór.

wiem z FB ze jutro w DDTVN maja mówic o matkach z I kwartału i dziewczyny szukaja reprezentanki z Wawy co by poszły porozmawic o tej sprawie

Może któras z Was chetna jest?
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 12:29   #2992
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

heheh, masz 59 lat?
hehe nie 29 pierwsza 30-stka to jako 30 tydzien który już się zacznie juz tuz tuz a druga to już ta moja
Stary 2012-12-19, 12:32   #2993
maria28
Kniaginia

Cytat:
Na razie zrobiłam tylko pierniczki, ale już znikają z puszki więc muszę jeszcze partię dorobić. Wrzucam ich zdjęcie
To są Twoje własnoręczne pierniczki?? To się nadaje na bloga!
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 12:37   #2994
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
tyle, że te kobiety które urodzą 17 marca tez się na dłuższy macierzyński nie łapią Łapią się te, które urodzą po 17 marca... czyli od 18 marca i później
Moja mama tak została wpisana... Urodziła się 1 grudnia (i to wcale nie jakos zaraz po północy, tylko z rana) ale dziadek poprosił żeby jej datę urodzenia wpisali 30 listopada... bo jeszcze rodzinne za listopad dostali
o masz ci los, to będę musiała ściskać nogi aż 5 dni

co do tych dat to moja mama też ma złą podaną, w rzeczywistości urodziłą się chyba 1 albo 2 dni wcześniej, z tym że rodziła się w domu a nie w szpitalu (swoją drogą ale hardcorowo)

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
to bedzie nas dwie bo ja pewnie sie rozmine o dwa dni, zawsze takie szczescie mam :/

a wypelniałyscie petycje http://www.petycje.pl/9080 ?

ja napisałam kilka maili do znajomych z czasów jak pracowałam w radio na naglosnienie sprawy .
Nie nastawiam sie ze sie uda, ale moze moze. Genrelanie nie wiem czy poszłabym na rok macierzynskiego ale chialabym miec taki wybór.

wiem z FB ze jutro w DDTVN maja mówic o matkach z I kwartału i dziewczyny szukaja reprezentanki z Wawy co by poszły porozmawic o tej sprawie

Może któras z Was chetna jest?
ja podpisałam, bo po macierzyńskim będę szukać nowej pracy a wiadomo jak jest teraz z pracą... także te dodatkowe pół roku da trochę czasu na poszukiwania a jednocześnie nie zostaniemy bez żadnego dochodu z mojej strony
Stary 2012-12-19, 12:41   #2995
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, bardzo wam dziękuję za wsparcie Zdenerwowałam się tą sytuacją, a przecież nie zawsze wszystko jest różowo, mało która przechodzi ciążę książkowo. Ja do tej pory miałam tylko 10 dniowe leczenie antybiotykiem na bakterie ureaplasma spp a cała reszta jakoś mnie omineła. No, ale dopiero skończyłam 23 tydzień. Trochę nie mogłam spac w nocy, ale zmęczenie wzielo górę. Za mało ostatnio sypiam, nie potrafie iść spać wcześniej niż o 23-24, a wstaję do pracy o 6tej, w piątki o 5tej, jestem tym zmęczona. No, ale dostalam L4 na 2 tygodnie akurat na Święta, więc mam nadzieję,że odpocznę w końcu. A dzisiaj pospałam troche dlużej i ładnie zmierzyłam i zapisałam ciśnienie. Narazie nie jest złe po nocy.
A dzisiaj moja mala juz kopie pieknie od rana i poprawia mi to humor, lubie jak daje o sobie znać
Calusy dla wszystkich i dla dzidź w brzusiach Milego dnia!

Acha.... Malpka pytala o ciasto na Święta, ja w tym roku postanowiłam odejść od tradycyjnych ciast - pierników, babek, keksów i zamierzam zrobić ciasto marchewkowe (bardzo pasuje na Święta bo dodaje sie do niego przyprawę do pierniczków, jest super wilgotne i długo świeże) oraz ciasto z powidłem śliwkowym i czekoladą, na górze z kruszonką ( tez bardzo fajne, robiłam kilka razy i wszystkim smakowało).
Mam identyczną puszkę - fajna jest.

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 12:46   #2996
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:

Raaany, jakiś demon chyba we mnie wstąpił, ja gdzieś pisałam że rozpoczynam 30 tydzień ? )
A nie?
Stary 2012-12-19, 12:48   #2997
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
to poszukaj
Znalazłam mam nadzieje,że nie łamie regulaminu podając tu jakieś linki? Nie mam nic wspólnego z tymi stronami
Ciasto marchewkowe http://www.poezja-smaku.pl/ciasto-marchewkowe/
tylko ja przekładam je tą jasna masą, a na górę daję gotową polewę z bialej czekolady. Samo bez masy też jest pyszne.

A tu przepis z bloga FlorenceBeauty na ciasto z powidłem http://www.florencebeauty.pl/2012/10/7396/
Dodaje powidelko domowej roboty, mozna też dać więcej czekolady.

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
To są Twoje własnoręczne pierniczki?? To się nadaje na bloga!
Noo, tak, sama je zrobilam wlasnoręcznie, tzn wyrabiałam ciasto i wałkowałam i wycinałam i ozdabiałam (kupiłam 2 różne polewy i zestaw kamyczków do ozdabiania w lidlu). Natomiast mieszanka jest gotowa z Dr.Oetkera, przetestowalam juz masę przepisów na pierniczki i nigdy mi nie wyszly tak dobre jak te właśnie, dlatego kupuję je chyba od 3-4 lat i zawsze wychodzą, tylko jest dużo roboty z nimi, jak to z ciasteczkami.
Ładnie się w puszcze prezentują i jak są obok siebie.

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Mam identyczną puszkę - fajna jest.
Scarlett puszka jest super, zawsze kupuje puszki w Nanu-Nana, mają naprawdę dużo wzorów i najlepsze ceny.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pierniczki.jpg (94,2 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 520945_CIASTKA-PIERNICZKI-350G-DR-OETKER.jpg (20,5 KB, 17 załadowań)

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/

Edytowane przez bzinka
Czas edycji: 2012-12-19 o 12:53
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 12:52   #2998
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:

Raaany, jakiś demon chyba we mnie wstąpił, ja gdzieś pisałam że rozpoczynam 30 tydzień ? N)
No właśnie też się zdziwiłam
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 13:01   #2999
Sorceresss
Wtajemniczenie

O rety!

Założyłam swoją dzianinową sukienkę z "dawnych" czasów. I wiecie co? ALE MAM BRZUCH! Wyglądam jakbym była w połowie 6 m-ca ciąży
Hihi... w końcu nie wyglądam jakbym miała otyłość brzuszną aż mi się humorek poprawił!!! Idę kremik z brokułów pichcić i lecę w miasto....

Terry Pratchett
Stary 2012-12-19, 13:02   #3000
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
mnie położna sama zaproponowała przypisanie... i w szpitalu było zawsze pytanie o lekarza prowadzącego i położną... zastanawiam się czy każda ma, stąd to pytanie.
u mnie jak przyjeżdżam na IP się pytają do kogo chodziłam i tyle
Bo ja mam tylko lekarkę prowadzącą, która wiele lat była też położną w naszym szpitalu.

Cytat:
ja dziś właśnie pierwszy raz wlączyłam Mamy taka 4-ro plytową składankę świateczną, w sumie same hity

strippi... Super ten pomysł My własnie też się nad czymś takim zastanawialismy... tyle że póki co wpadliśmy na to, żeby co roku dawać jedną bombkę do wypisania W tesco zawsze o tej porze w holu stoją z pieknymi bombkami i m.in. można też kupić gładką bombkę o kazać coś na niej wypisać

A u w nas w domku już powoli zaczyna robić się świątecznie W niedzielę kupiliśmy choinkę... prawie 3-metrowego świerka serbskiego wytargowaliśmy za 50 zł Fakt - nie jest to idealne drzewko... bo trochę rzadkie gałązki i pień śmiesznie krzywy... ale jak ją zobaczylam to po prostu ta i żadna inna Bo ja nie lubię zbyt gęstych i takich idealnie równiutkich drzewek... ta przynajmniej ma swój charakter...
Ale powiem szczerze, że jak ją dziś ubrałam to stwierdziłam, że same lampki, bombki, plastry pomarańczy, itp. nie wystarczą... Będzie trzeba zainwestować w łańcuchy w tym roku (choć ja nie przepadam i nie mieliśmy nigdy)... ale ta bez lańcuchów wygląda troszkę łyso, no więc cóż Poza tym nabylismy wczoraj poinsencję i razem z dużą bombką na stojaczku tworzą klimat koło telewizora
Jutro jeszcze z gałązek które pozostały ze skrócenia choinki (z3metrowej do 2,40cm) zrobię wianek/stroik na komodę i drugi stroik dla teściowej bo wczoraj dzwoniła czy nie mogłabym na wigilię na stół zrobić... A ja takie rzeczy lubię robić, więc niech ma
Ja mam składankę Magdy Welc (tej z Mam Talent) śliczna jest, mam Bocceliego i zwykłą

co do tych bombek, to właśnie można ładne znaleźć na tych stoiskach w tesco, realu czy w galeriach

za gotowanie
choinka musi być wow! wstaw potem foto

Cytat:

to trzymam kciuki za poprawę
dzięki, przydadzą się

Cytat:
dobra lecę kubę zawieżć do szkoły , i po mój prezent gwiazdkowy .... bo mój gwiazdor który jest "hu is the best" nie ma czasu i dał mi kasę - ja sobie kupię a potem znajdę pod choinką i będę bardzo zaskoczona .... no i pochwalę jego znakomity gust ....

Cytat:
śliczne są

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości