MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-18, 17:34   #2911
bmma
Zadomowienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Witam
Zrobiłam dzisiaj cukier, wszystko OK
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
A teraz pochwalę się Wam jakie 2 śpiworki kupiłam w lumpeksie po 1,50zł/szt
Zazdroszczę, odsprzedasz

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 17:36   #2912
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
LAseczki, mam pytanie na szybko.... Na IP lekarz kazał mi po 2 dniach skontaktować się ze swoją lekarką i powiedziec co i jak- czy chce mnie wczesniej widzieć i czy mi lepiej...I ja tak nie lubie dzwonićna prywatny numer lekarza...Nie wiem kiedy mamdzwnic?Wiem, ze dziś przyjmuje pacjentki do ok 20.00 jutro ma dyżyr w szpitalu...Moze to nie ładnie przeszkadzać w pracy? Jak Wy robicie?
to zależy jak przyjmuje. mój przyjmuje do południa zazwyczaj więc każe dzwonić po południu. jak nie może rozmawiać to nie odbierze po prostu. ale wiem, że jak nagle coś się dzieje to i między pacjentkami odbiera telefony, więc różnie.

byliśmy dziś w Tesco, są jakieś promocje na ciuszki dziecięce. jak byliśmy w południe to babki dopiero metkowały i przeceniały, więc nie wiem konkretnie na co, bo nie na wszystko, ale na pewno są fajne, widziałam 50% i 30% na niektóre.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 17:47   #2913
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Najpierw jak mi powiedziała, że mam duży brzuch ( w sensie za duży jak na ten miesiąc)-jest kobietą to powinna trochę taktu okazać
Poza tym jak przychodzę na wizyte to często gada z koleżankami albo znajomymi ciężarnymi a ja musze czekać. Np. wczoraj przez to nie zmierzyła mi ciśnienia, potem lekarz musiał. Przedostatnio wziela najpierw dziewczyne ktora miała być po mnie i jak lekarz wyczytal moje nazwisko to weszla tamta bo juz miala cisnienie pomierzone itp. a ja jeszcze nie...
No a dziś dzwoniłam żeby się umówić na wizytę za miesiąc. No i ona mi mówi, że na 17.00. Ja sie grzecznie pytam czy na 18.00 jest wolne bo wtedy mi bardziej pasuje. Ona na to że wolne a za chwilę, że kombinuje jak koń pod górkę WTF?! I że czemu na 18. A kurde czemu nie? Skoro wolne a lekarz do 20.00 przyjmuje. No ale nic nie powiedzialam, tylko ze mam wtedy samochod. No to ona że spacery zdrowsze i bym się przeszła. Nosz ku...a. Niech sama ruszy tłusty zadek. Pomijając fakt że mam 8 km to jeszcze co ją to obchodzi. Chodzę prywatnie, specjalne wieczorami, żebym się jeszcze tłumaczyc musiała. Może to takie żarciki były ale sama nie wiem, jak coś, to dla mnie nie śmieszne.
o matko co za babsztyl
Cytat:
LAseczki, mam pytanie na szybko.... Na IP lekarz kazał mi po 2 dniach skontaktować się ze swoją lekarką i powiedziec co i jak- czy chce mnie wczesniej widzieć i czy mi lepiej...I ja tak nie lubie dzwonićna prywatny numer lekarza...Nie wiem kiedy mamdzwnic?Wiem, ze dziś przyjmuje pacjentki do ok 20.00 jutro ma dyżyr w szpitalu...Moze to nie ładnie przeszkadzać w pracy? Jak Wy robicie?
ja zawsze wieczorem dzwonie

Cytat:

uff nadrobilam

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 18:07   #2914
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Witam
gratuluję

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

uff nadrobilam
hehe

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 18:14   #2915
monicca1989
Zakorzenienie

Pochwalę się jeszcze, że kupiłam termometr polecany przez Strippi za 89,99 promocja była z ceny 144,99.
Był jeszcze jeden na promocji i pytałam Pani który lepszy i zdecydowanie polecała ten co Strippi, mówiła że wszystko ma z tej firmy i jest zadowolona.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 18:15   #2916
mariolci
Rozeznanie

Cytat:

o ja ale super a cena nooo boska, moze zdradzisz mi jakieś namiary na lumpki w anszej okolicy bo ja w tym zielona, ie wiem do którego isc , gdzie moge sie spodizewać czego kolwiek w miare?

a jeżeli chodzi o dzwonienie do gin to na początku ciąży dzwoniłam kilka razy , ale pamietam ze pytalam sie o głupoty jakies np o witaminy cos bo bałam sie ze za duzo moge ich brac, teraz to wiem ale wtedy byłam przerazona wszystkim a nie chciałam w zaden sposob zaszkodzic malenstwu, więc noo dzwoniłam chociaz wstydziłam sie troche ale gin zawsze odbierała jak mogła, a jak nie mogla to odbierała recepcjonistka i pytała o co chodzi czy cos waznego a raz nie odebrała bo była na urlopie

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289

Edytowane przez mariolci
Czas edycji: 2012-12-18 o 18:19
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 18:32   #2917
Malpka
Zakorzenienie

to ja nadrabiam kolejne strony dopóki mnie nie wygonią z lapka

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
a jedna babka tak się motała, bo nie wiedziała jak spytać o brzuch hehe chyba nie wiedziaąl czy ja w ciąży czy po prostu gruba

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
U mnie dziś dzień wygląda tak
zaprowadzić Julkę do przedszkola, zjeść śniadanie, w łazience posprzątać koszyki na kosmetyki, obiad, kuchnia do sprzątania plus okno do umycia, po Julię i potem z nią po kapcie ortopedyczne, potem do lekarza po skierowanie do logopedy i zarejestrować do okulisty, potem wracamy i chwila odpoczynku dla Julki, potem ćwiczenia które mamy robić logopedyczne, kąpiel i do spania.
a czemu chodzicie do logopedy? jakieś specjalne wskazania? Pytam z ciekawości bo może i ja musze na coś uwagę zwrócić u Julki

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

Po wczorajszym usg: młody ma się dobrze, ta torbielka co ją doktorek znalazł na połówkowym się wchłonęła, wszystkie organy grają siusiak nie odpadł Waży 1202 g i jest raczej drobny, ale w normie (co w sumie mnie cieszy, jeśli myślę 'wiecie o czym' )

A dziś wizyta u mojego gina, zapytam o te skurcze o których mówicie, bo chyba też zaczynam mieć, ale nie bolą.

Załączam foto mojego szkraba
za wizyte a fotka cudna!

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Cytat:

A! Śniła mi się dziś dragusia (za chiny nie wiem jak wygląda, ale u mnie miała dłuższe włosy ciemny blond związane w kitkę ). Stała na środku tak jakby areny cyrkowej i pokazywała brzuszek swoim koleżankom ze szkoły a ja stałam z boku i myślę: taki mały brzuchol, a mówiła że tyle przytyła

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Dziewczynki powiedzcie czy stanie się coś jak codziennie sobie poprasuje jedną partię ubranek dla dzidzi? tzn. jedną pralkę? takie stanie chyba obciąża macicę, ale bez przesady co??
tak jak już pisały dziewczyny myślę ze mozesz spokojnie poprasowac

Cytat:

Przeczytałam w necie, że jak sie w ciązy popuszcza przy kichaniu to trzeba głowę na bok przekręcic....
i co faktycznie działa sprawdzałaś może

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Dziękuję za to, że Sylwester spędzę na białej sali
my jak z siostrami byłyśmy małe i czasem tata mówił do mamy "idziesz" a my pytamy a gdzie idziecie a tata mówił "na białą salę" a my takie ciekawe byłyśmy co to za biała sala

Cytat:

Ostatnio mało piszę bo taki czas zabiegany.
Zepsuł się nam piec do CO i musieliśmy kupić nowy... Tak nas trzepnęło po kieszeni, że masakra Mieliśmy trochę odłożone to teraz 0 na koncie Ale co zrobić. A jaki był syf w całym domu to nie da się opisać, wszędzie sadza i kurz No ale teraz mam nadzieję, że piec wytrzyma dłużej bo tamten miał tylko 4-5 lat i dziura się w nim zrobiła.

Wczoraj miałam wizytę. Malutka zdrowa, ja mam łykać magnez i żelazo, no i witaminy. A poza tym upewniłam się, że nie lubię swojej położnej... A to chyba ważne żeby lubić. No i nie wiem co zrobić, nie mam chyba w okolicy innej. jakoś przeżyję.

Cały czas wahamy się, czy będzie miała na imię weronika czy Kinga. ja jestem za Weroniką a mąż bardziej za Kingą. Pewnie zdecydujemy jak już się urodzi.

Strippi: piękny ten filmik
Nestelle: Ty to jesteś zorganizowana babeczka

Buziaki dla wszystkich!
za wizyte i współczuję wydatków piecowych a co do imienia to jak dla mnie Kingusia

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
wiecie tak myślę czasem ( ) o imionach no bo trudno mi się zdecydować , wcześniej było łatwiej..... a teraz już 3 raz i sama nie wiem .... myślę o antosiu i o roszku ... ale bardziej skłaniam się na tego 2 .bardziej pasuje do pozostałych imion moich dzieci :
jakub,nina ,roch niż
jakub ,nina ,antoni .....
co myślicie? - tylko serio - wiadomo mamy różne gusta ...
Roch - roszek (groszek )
ja bym wolała Antka ale każda woli co innego

Cytat:
Napisane przez Siasia37 Pokaż wiadomość

Klementyna i Malpka jakie szpitale macie na oku? Chodzicie/będziecie chodzić do jakiejś szkoły rodzenia?
ja chodziłam do szkoły przy staszica bardzo fajnie było i tam rodziłąm Julke i też nie narzekam i chwalę sobie ten szpital, tym razem planuję rodzić na Jaczewskiego
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png

Edytowane przez Malpka
Czas edycji: 2012-12-18 o 18:33
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 18:36   #2918
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
o ja ale super a cena nooo boska, moze zdradzisz mi jakieś namiary na lumpki w anszej okolicy bo ja w tym zielona, ie wiem do którego isc , gdzie moge sie spodizewać czego kolwiek w miare?
Dzisiaj kupiłam na Kopernika w nocie. Czasami do dyskontu za Tesco też zaglądam jak jestem tam gdzieś i na Okrzei też dyskont w innych nigdy nic ciekawego nie kupiłam. Także te 3 polecam
Dzisiaj na Kopernika było -50% od metki także w szoku byłam że udało mi się te śpiworki kupić
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 18:53   #2919
Agnjeska
Zadomowienie

Cześć dziewczyny... podczytałam Was w pracy ale przyznaję bez bicia - cytować mi się nie chcę... ale jedno muszę powiedzieć...
Nestelle jak Ty funkcjonujesz? zawsze myślałam że jestem aktywna i mam dużo do roboty ale przy Tobie wymiękam. Jak nic. Szacun jak to się mówi (;
A i co do imienia... Roch bardzo oryginalne jest (:

O a u nas dzisiaj 27 tydzień równo. Suwaczek pokazuje 91 dni do porodu czyli powoli kończymy 2gi trymestr (;

A dziewczyny, któraś pisała o tekstach położnej... nosz tu powiem szczerze że za takie coś to bym chyba babsztyla udusiła jak nic...

A i jeszcze jedno mi się przypomniało...
pani22ka pisałaś że bardziej widzisz niż czujesz jak Torres się rusza... i bez bólu czy coś... Wiesz ja też mocno nie czuję (; zazwyczaj zanim się spać kładę to mała się fajnie wierci i jak śpię już, wczoraj przyłapałam jak się obudziłam. A jak już dłoń przyłożę to się uspokaja
Więc to chyba normalne.

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 18:57   #2920
Dragusia88
Zakorzenienie

o matko czytalam opinie o 3 szpitalach we wrocku i jest glupsza niz bylam. MASAKRA!!! bylby 1 i byl by spokoj a tak? jedni pisza tak, drudzy tak i juz nie wiem. Mokka a ty w końcu do którego z tą stópką małego idziesz? nie wiem jak na akademickim bo jeszcze nie doszukalam opinii ale w wojewodzkim i falkiewicza raczej porod ok a po porodzie opieka kiepska. i u falkiewicza trzeba zgode na rodzinny i chyba oplate i chyba tylko 2 sale sa.

Stary 2012-12-18, 19:21   #2921
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
wiecie tak myślę czasem ( ) o imionach no bo trudno mi się zdecydować , wcześniej było łatwiej..... a teraz już 3 raz i sama nie wiem .... myślę o antosiu i o roszku ... ale bardziej skłaniam się na tego 2 .bardziej pasuje do pozostałych imion moich dzieci :
jakub,nina ,roch niż
Roch - roszek (groszek )
Fajnie Roch

Cytat:

będzie Matylda
Już była Matyldą zanim się dowiedziałam, że jestem w ciąży

Ładnie!

Cytat:
Najpierw jak mi powiedziała, że mam duży brzuch ( w sensie za duży jak na ten miesiąc)-jest kobietą to powinna trochę taktu okazać
Poza tym jak przychodzę na wizyte to często gada z koleżankami albo znajomymi ciężarnymi a ja musze czekać. Np. wczoraj przez to nie zmierzyła mi ciśnienia, potem lekarz musiał. Przedostatnio wziela najpierw dziewczyne ktora miała być po mnie i jak lekarz wyczytal moje nazwisko to weszla tamta bo juz miala cisnienie pomierzone itp. a ja jeszcze nie...
No a dziś dzwoniłam żeby się umówić na wizytę za miesiąc. No i ona mi mówi, że na 17.00. Ja sie grzecznie pytam czy na 18.00 jest wolne bo wtedy mi bardziej pasuje. Ona na to że wolne a za chwilę, że kombinuje jak koń pod górkę WTF?! I że czemu na 18. A kurde czemu nie? Skoro wolne a lekarz do 20.00 przyjmuje. No ale nic nie powiedzialam, tylko ze mam wtedy samochod. No to ona że spacery zdrowsze i bym się przeszła. Nosz ku...a. Niech sama ruszy tłusty zadek. Pomijając fakt że mam 8 km to jeszcze co ją to obchodzi. Chodzę prywatnie, specjalne wieczorami, żebym się jeszcze tłumaczyc musiała. Może to takie żarciki były ale sama nie wiem, jak coś, to dla mnie nie śmieszne.
Ale straszna baba! ja bym nie wytrzymała i na pewno coś bym powiedziała!

Cytat:
Ja dzwonie na prywatny bo moja gin. na pierwszej wizycie odrazu powiedziała zeby dzownic jak się będzie cos działo lub pisac sms.

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość

Ładnie. Choć mi się kojarzy z tym, jak mnie raz w pracy Matyldą nazwali, bo chyba zapomnieli mojego imienia. Co tam, Maria czy Matylda - jeden pies. Oba na m

Nie mam już gorączki, za to mam temperaturę albo 35,9, albo 36,3...
haha ja zawsze byłam Edyta, Julita, Jowita
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 19:40   #2922
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Po wczorajszym usg: młody ma się dobrze, ta torbielka co ją doktorek znalazł na połówkowym się wchłonęła, wszystkie organy grają siusiak nie odpadł Waży 1202 g i jest raczej drobny, ale w normie (co w sumie mnie cieszy, jeśli myślę 'wiecie o czym' )
mały wygląda jakby dym go przysłonił

Cytat:
Dziewczynki powiedzcie czy stanie się coś jak codziennie sobie poprasuje jedną partię ubranek dla dzidzi? tzn. jedną pralkę? takie stanie chyba obciąża macicę, ale bez przesady co??
Liwka a nie możesz spróbować prasować na siedząco? tak by było najlepiej ale jeśli na ogół wypoczywasz to nie powinno zaszkodzić, chociaż dzidziuś naciska na szyjke jak stoisz

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

u mnie się oczywiście schizy włączają. dzieć szaleje, ale ja to bardziej widzę niż czuję. Czuję ruchy, przemieszczania, ale nie jest to ani bolesne, ani nie przeszkadza w spaniu.
Za lekko kopie, ja jestem za tłusta? jeszcze czas (ale Wasze niektore sporo młodsze dają do wiwatu)? :
haha Pani my jedna krew ostatnio w miare ok więc mi też się schiza w temacie ruchów pojawiła ale po tym co napisałaś już dużo dziewczyn się odezwało i widzę że to jest normalne mimo że ja jestem szczupła. Jak czytam że dziewczyny bolą kopniaki i nie mogą spać to sobie myśle że coś jest nie tego... no ale mój raz szaleje że brzuch skacze a ja nic nie czuje, a raz czuje a nic z wierzchu nie widać. Ostatnio kopie nawet tak słabo że czuć tylko i wyłącznie pod ręką.. ale to pewnie zależy od położenia. Oby

Cytat:
Aaaaa powiem wam mój patent na bombki dla Julci i teraz dla Michałka.
Świetny pomysł

Cytat:
Wczoraj miałam wizytę. Malutka zdrowa, ja mam łykać magnez i żelazo, no i witaminy. A poza tym upewniłam się, że nie lubię swojej położnej... A to chyba ważne żeby lubić. No i nie wiem co zrobić, nie mam chyba w okolicy innej. jakoś przeżyję.

Cały czas wahamy się, czy będzie miała na imię weronika czy Kinga. ja jestem za Weroniką a mąż bardziej za Kingą. Pewnie zdecydujemy jak już się urodzi.
super że malutka zdrowa i Weronika to przepiękne imię

Cytat:
Pochwalę się jeszcze, że kupiłam termometr polecany przez Strippi za 89,99 promocja była z ceny 144,99.
Był jeszcze jeden na promocji i pytałam Pani który lepszy i zdecydowanie polecała ten co Strippi, mówiła że wszystko ma z tej firmy i jest zadowolona.
a gdzie kupiłaś ten termometr?

ale jestem zła.. siadła nam pralka..w sierpniu. I ciągle właściciel gadał że "popatrzy" albo coś wykombinuje i cisza.. wiec w tym miesiącu dzwoniliśmy tylko o pralke i o odstępnym nie wspominaliśmy... a on też się nie kwapil bo wiedział ze bedzie temat pralki. Ale właśnie przed chwilą przyjechał i jestem wściekła stwierdził że nie ma pieniedzy i że jest ciężko i żebyśmy sobie kupili swoją ciekawe za co?! wrr

Jutro wizyta, więc zapobiegawczo prosze o kciuki

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 19:53   #2923
maria28
Kniaginia

Cytat:
no to szkołe zaczynamy razem ja 5 stycznia
Ja 7ego

A moj gin mi kazał przesłać sobie wyniki mmsem i co? Nie odpowiedział od wczoraj, a morfologia nie była najlepsza. Kupiłam buraki, brokuły, ale w sumie nie wiem, czy te obniżone wyniki hemoglobiny itp. są aż tak poważne.

Cytat:

Ja już byłam Mariola, Marlena, Marzena, Marysia, nawet Maryna no i Matylda.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 20:11   #2924
trooskava
Zadomowienie

Cytat:

będzie Matylda
Już była Matyldą zanim się dowiedziałam, że jestem w ciąży
U mnie też Matylda będzie
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 20:30   #2925
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki.
u mnie od rana bardzo niskie cisnienie. 79/46 nic tylko spać, do tego niemiłosiernie swedzi mnie całe ciało blahhhh... w czwartek na poprawę nastroju ide do fryzjera na małe obciecie włosów
ojoj faktycznie niskie

Cytat:
CHodze do szkoły rodzenia LIDIA- prowadzi połózna z Krasnickich i jest super!! Na prawdę warto, koszt 450zł za 8 spotkań. Do lekarki tez chodzę z Krasnickich i tam mam zamiar rodzić. W niedziele jak byłam na IP to pytam sie połózną, co tu taka cisza, nikt nie rodzi;p A, ona, ze może już na dzis wystarczy bo i tak mają 23 pacjentki;p A to ponad program... Potem w necie znalazłam wiadomośc, że na JAczewskiego różyczka i kwarantanna na porodóce stąd taki tłok na Krasnickich....A mojej mamy córke w sobotę odesłali do Swidnika, bo nigdzie miejsc nie było.... Nam połóżna ze szkoły rodzenia powiedziała, ze nawet jak miejsc nie ma to ona ma umowe z dyrektorem, ze jej pacjentki sa przyjmowana, takze mam nadzieję, że bedzie ok...Poza tym sytuacja, że brakuje miejsc zdarza sie ok. raz na rok- mam nadzieję, że w marcu tak nie bedzie
!
a w radiu mówili że to ospa wietrzna panuje a nie różyczka

Cytat:
super i jaka cena

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Witam

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość

O a u nas dzisiaj 27 tydzień równo. Suwaczek pokazuje 91 dni do porodu czyli powoli kończymy 2gi trymestr (;

no dobra nadrobiłam jesli kogoś pominełam to bardzo przepraszam
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 20:43   #2926
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

śliczne!! i za taką cenę szok!

Cytat:
a masz wybraną/przypisaną jakąś na NFZ?!

z Julią też nie miałam

Cytat:
będziesz zadowolona

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

a czemu chodzicie do logopedy? jakieś specjalne wskazania? Pytam z ciekawości bo może i ja musze na coś uwagę zwrócić u Julki
Julia mało mówi, najmniej z grupy i dlatego
Stary 2012-12-18, 21:19   #2927
bzinka
Zadomowienie

Troszkę się pożalę, miałam dzisiaj wizytę u lekarza, z dzidzią wszystko dobrze, rośnie ładnie, już waży 487 g w skończonym 23 tygodniu,niestety u mnie wysokie ciśnienie 150/95 mierzone kilkakrotnie, 2 wizyty temu tez było wysokie. Dostałam zalecenie mierzenia 4 razy dziennie i zapisywania przez 2 tygodnie, jak będzie źle, to będę musiała brać leki na nadciśnienie. Nawet nie wiem jakie i czy to groźne,ale lekarz był zmartwiony Moi rodzice i brat leczą się nad nadciśnienie, więc jestem w grupie podwyższonego ryzyka. Czy któraś z was ma może problem z nadciśnieniem w ciąży? Jak wygląda łagodzenie tego? Smutno mi

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 21:27   #2928
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
pani22ka pisałaś że bardziej widzisz niż czujesz jak Torres się rusza... i bez bólu czy coś... Wiesz ja też mocno nie czuję (; zazwyczaj zanim się spać kładę to mała się fajnie wierci i jak śpię już, wczoraj przyłapałam jak się obudziłam. A jak już dłoń przyłożę to się uspokaja
uf uf uf
mój pięknie w brzuchu chodzi. uwielbiam to obserwować, ale jak tylko wyjmuję aparat - nic, bezruch gwiazdorem nie będzie tremuje się chłopczynka

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
haha Pani my jedna krew ostatnio w miare ok więc mi też się schiza w temacie ruchów pojawiła
hehe

to gdzie pierzecie?! u mamy?

Cytat:

z Julią też nie miałam
mnie położna sama zaproponowała przypisanie... i w szpitalu było zawsze pytanie o lekarza prowadzącego i położną... zastanawiam się czy każda ma, stąd to pytanie.

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Nawet nie wiem jakie i czy to groźne,ale lekarz był zmartwiony
trzeba bardzo uważać z ciśnieniem... bardzo.
mierz grzecznie. póki co nie bojaj, tylko słuchaj lekarza

też sobie napisałam w liście do Św. Mikołaja ciśnieniomierz, bo problemy szyjkowo-ciśnieniowe są bardzo niebezpieczne i chcę to monitorować.

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
z dzidzią wszystko dobrze, rośnie ładnie, już waży 487 g
no a za to oczywiście moc i bravissimek

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 21:29   #2929
bmma
Zadomowienie

Cytat:

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 21:36   #2930
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

Cytat:

Cytat:
Ja już byłam Mariola, Marlena, Marzena, Marysia, nawet Maryna no i Matylda.

Cytat:

Cytat:
Troszkę się pożalę, miałam dzisiaj wizytę u lekarza, z dzidzią wszystko dobrze, rośnie ładnie, już waży 487 g w skończonym 23 tygodniu,niestety u mnie wysokie ciśnienie 150/95 mierzone kilkakrotnie, 2 wizyty temu tez było wysokie. Dostałam zalecenie mierzenia 4 razy dziennie i zapisywania przez 2 tygodnie, jak będzie źle, to będę musiała brać leki na nadciśnienie. Nawet nie wiem jakie i czy to groźne,ale lekarz był zmartwiony Moi rodzice i brat leczą się nad nadciśnienie, więc jestem w grupie podwyższonego ryzyka. Czy któraś z was ma może problem z nadciśnieniem w ciąży? Jak wygląda łagodzenie tego? Smutno mi
nie pomogę bo się nie znam ale , monitoruj to .lekarzowi bym zaufała i czekała co powie .
za dzidziusia .
Stary 2012-12-18, 21:36   #2931
trooskava
Zadomowienie

Cytat:

kochana nie smuc sie i grzecznie mierz cisnienia.i zero stresu

ja mialalm 170/100 i rozne hustawki cisnieniowe i lekarz kazał mi brac dopegyt.
po tabsach sie obnizylo az za bardzo i teraz bire tylko od wiekszego dzwonu.
moja mama miala wysokie cisnienie ze mna plus zatrucie ciazowe wiec dodatkowo lekarz chucha na mnie

badz dobrej mysli a jak masz jakies pyt to pisz
Stary 2012-12-18, 21:45   #2932
nestelle
Zakorzenienie

Dziewczęta drogie - odnośnie pomocy w wyborze imienia bardzo Wam dziękuję za szczere wypowiedzi .
Tak sumując to wszystko jestem nadal jestem w punkcie wyjścia ....
wychodzi na to ,że część z Was jest za Antonim część za Rochem , a część za tym i za tym .....
czyli może być Antonio-Roch "czyli "- jak to mówi moja córka "to papryka" . I wszystko wiem ....

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2012-12-18 o 21:47
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 21:49   #2933
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
ALE MAM MĘTLIK w głowie.........
No masz jeszcze 11 tygodni i całe 3 dni to coś wymyślisz mądrego

Cytat:
super zakup, za super cenę

Cytat:

A moj gin mi kazał przesłać sobie wyniki mmsem i co? Nie odpowiedział od wczoraj, a morfologia nie była najlepsza. Kupiłam buraki, brokuły, ale w sumie nie wiem, czy te obniżone wyniki hemoglobiny itp. są aż tak poważne.

.
A co tam masz i jak, my jako domorosłe doktory może coś poradzimy

Kombinuję właśnie co tu upiec mężowi na wigilię w tym roku i zrobię babkę, mam pytanie do doświadczonych czym można ją nasączać, bo będę tracić dziewictwo w tym temacie i nie wiem czym można :P
Stary 2012-12-18, 22:00   #2934
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
trzeba bardzo uważać z ciśnieniem... bardzo.
mierz grzecznie. póki co nie bojaj, tylko słuchaj lekarza

też sobie napisałam w liście do Św. Mikołaja ciśnieniomierz, bo problemy szyjkowo-ciśnieniowe są bardzo niebezpieczne i chcę to monitorować.

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

no a za to oczywiście moc i bravissimek
Dzięki pani22ka, no wlasnie ja staralam sie nie denerwować, miałam dobry nastroj, cieszylam sie ze dzidzia rosnie, pieknie kopie,a tu teraz dopiero mam stres i podswiadomie zaczelam sie denerwowac szkoda,że przed Świetami tak popsulo mi to nastroj.

Cytat:

nie pomogę bo się nie znam ale , monitoruj to .lekarzowi bym zaufała i czekała co powie .
za dzidziusia .
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
kochana nie smuc sie i grzecznie mierz cisnienia.i zero stresu

ja mialalm 170/100 i rozne hustawki cisnieniowe i lekarz kazał mi brac dopegyt.
po tabsach sie obnizylo az za bardzo i teraz bire tylko od wiekszego dzwonu.
moja mama miala wysokie cisnienie ze mna plus zatrucie ciazowe wiec dodatkowo lekarz chucha na mnie

badz dobrej mysli a jak masz jakies pyt to pisz
Trooskava dzieki ciezko mieć zero stresu, szczególnie teraz sie zmartwilam. Ale postaram się. Zobacze jakie rzeczywiście te wyniki będa mi wychodzily. Cały czas mam nadzieję,że nie będzie tak zle.
Czy te tabletki sa bezpieczne dla dzidzi?
Musze poczytac gdzies dokladniej czym grozi nadcisnienie w ciąży.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 22:03   #2935
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

bzinka mierz ciśnienie i będzie dobrze
Stary 2012-12-18, 22:05   #2936
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
wazne ze z dzidzia dobrze a w razie czego wezmiesz lekki i cisnienie pojdzie w dol.
Cytat:
Dziewczęta drogie - odnośnie pomocy w wyborze imienia bardzo Wam dziękuję za szczere wypowiedzi .
Tak sumując to wszystko jestem nadal jestem w punkcie wyjścia ....
wychodzi na to ,że część z Was jest za Antonim część za Rochem , a część za tym i za tym .....
czyli może być Antonio-Roch "czyli "- jak to mówi moja córka "to papryka" . I wszystko wiem ....
a dzieciaki nie pomoga?

mój maluch jak dziś szalal że hoho gimnastyka taka byla brzuch się wyginal

Stary 2012-12-18, 22:06   #2937
klementyna1
Zakorzenienie

Małpka- nie wiem moze i sie pomyliłam Jakas wirusówka, co daje krosty w każdym razie
Dzieki laski za rady odnosnie telefonu. Dzwoniłam o 19.15 i pytam, czy nie przeszkadzam, a lekarka, ze do domu wlasnie wchodzi. Przestawiam sie, a ona, ze wszystko wie, że dr X jej przekazał, że byłam, ze szyjka niby dłuższa, ale to może byc bład pomiaru(+/- 2 mm), że dobrze, ze przeszło po lekach- miło mi się zrobiło, ze tak dbaja o pacjenta...I ze mam odpoczywać a w razie czego dzwonić Powiedziałam, ze nie planuje już i mam nadzieje, ze nie bede emiała potrzeby, pozyczyłysmy wesołych Świąt i odetchnełam z ulga, bo nie lubię zawracac komuś głowy po pracy, ale dobrze, ze zawsze mozna zadzwonic ide spac <papa>
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 22:10   #2938
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:

Słuchacie już pastorałki i kolędy? Ja już się nastrajam

Polecam Magda Welc - Sianko na stół uwielbiam ją
ja dziś właśnie pierwszy raz wlączyłam Mamy taka 4-ro plytową składankę świateczną, w sumie same hity
Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
a z tymi choinami to nie ejst także jak zywa jest ale w doniczce i normalnie się podlewa to nie lecą igły??
oj nie... Nawet nie wiesz, czy to co masz w doniczce ma jakiś kawałek korzenia
Cytat:
Liwka... Ja myślę, że do kontroli to powinnaś szczególnie na siebie uważać... Ale prasowanie jak najbardziej - tylko na siedząco. Wiem, że to trudne bo ja też tylko na stojąco prasuję... ale dziecięce ciuszki są przecież maleńkie i nie trzeba się szarpać z kolometrami materialu... więc nie powinnaś mieć problemu z prasowaniem na siedząco
Cytat:
Aaaaa powiem wam mój patent na bombki dla Julci i teraz dla Michałka.

Raz w roku przed wigilią kupuję dla Julci jedną bombkę, w tym roku muszę kupić jeszcze dla Michałka.
Staram się by bombka była związana z rokiem, bądź z Julcią.
Np 1 bombka jak Julia była w brzuszku to smoczek, potem po urodzeniu jak miała 10 miesięcy mamy misia, bo ona ma swojego misia z którym śpi i bez niego nie zaśnie, w tamtym roku kupiliśmy buciki, bo jak miała 14 miesięcy zaczęła chodzić
W tym roku chcę coś związanego z przedszkolem, może bombkę z dziećmi, bądź coś w tym stylu.
Dla Michałka mam upatrzoną bombkę wózek.

No i tak co roku kupujemy bombkę i potem odkładamy do ich kartoników, jak dzieci będą się wyprowadzać na swoje, dostaną 18 bombek, które każda z nich będzie coś oznaczać
strippi... Super ten pomysł My własnie też się nad czymś takim zastanawialismy... tyle że póki co wpadliśmy na to, żeby co roku dawać jedną bombkę do wypisania W tesco zawsze o tej porze w holu stoją z pieknymi bombkami i m.in. można też kupić gładką bombkę o kazać coś na niej wypisać
Cytat:
wiecie tak myślę czasem o imionach no bo trudno mi się zdecydować , wcześniej było łatwiej..... a teraz już 3 raz i sama nie wiem .... myślę o antosiu i o roszku ... ale bardziej skłaniam się na tego 2 .bardziej pasuje do pozostałych imion moich dzieci :
jakub,nina ,roch niż
Roch - roszek (groszek )
kurcze... sama nie wiem co Ci podpowiedzieć, bo równiesz w czarnej d...e jestem Ale Antoś, Staś, itp. nigdy mi się nie podobało... A Roch... w sumie daje radę Brakuje mi jedynie formy posredniej - dla tekiego chłopca w wieku 12 lat Bo Roch jeszcze za poważne... a Roszek to już za dziecinne
Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Kiedyś miałam Klientkę w sklepie, której córka nazywała się Łucja. Pochwaliłam wybór, bo imię bardzo ładne, na co ona, że jej druga córa nazywa się Sybilla. Tym mnie rozbroiła xD
Jednym podoba się Vanessa, inni mają coś do imienia Zofia. Każdy jest inny )
o kurcze... Jestem w szoku jak rodzice mają tak skrajne pomysły
Cytat:
kurcze... jestem pod wrażeniem, że potraficie takie skarby za takie grosze wynaleźć
Cytat:
a gdzie? W superpharmie?
Cytat:
o matko czytalam opinie o 3 szpitalach we wrocku i jest glupsza niz bylam. MASAKRA!!! bylby 1 i byl by spokoj a tak? jedni pisza tak, drudzy tak i juz nie wiem. Mokka a ty w końcu do którego z tą stópką małego idziesz? nie wiem jak na akademickim bo jeszcze nie doszukalam opinii ale w wojewodzkim i falkiewicza raczej porod ok a po porodzie opieka kiepska. i u falkiewicza trzeba zgode na rodzinny i chyba oplate i chyba tylko 2 sale sa.
Dragiusia... moja ginka mówiła że nie ma potrezby wybierania szpitala pod kątem stópki... Żeby sobie ortopedę wcześniej znaleźć i już. Tak więc chyba zostaniemy przy tym szpitalu, który od początku planowałam - a więc Brochów. Tutaj czuję się jakos bardziej swojsko... bo jednak szpital nie jest zbyt duży. Poza tym tu zawsze chodzę do lab, więc też dzięki temu czuję się bardziej oswojona. Co do zgody na poród rodzinny to trzeba ją miec i na brochowie i na borowskiej... A jak jest w innych szpitalach to nie wiem. Wczoraj rozmawaiałam z koleżanką, która planuje rodzić na brochowie (ma termin 10dni po mnie) i mnie zdziwiła, bo już była u ordynatora po zgodę na poród rodzinny My planowaliśmy po to iść za jakiś miesiąc (na szkole rodzenia połozna mówiła żeby około 32 tyg to załatwić)... Ala jak ona już dostała to my tez się chyba zaraz po świętach wybierzemy... Na szkole rodzenia słyszałam, że do porodów rodzinnych na brochowie i na borowskiej są po 2 sale... Na Kamieńskiego jest aż 6... a do tego tylko tam pozwalają na zapalanie świeczek żeby zrobić nastrój
Jednak koleżanka, która była na brochowie i dowiadywała sie osobiście - usłyszała że maja 3 sale do porodów rodzinnych... Kurcze... w dalszym ciągu to jednak trochę mało Tak sobie pomyślałam, że bez sensu sobie ustalić, że mąż będzie przy porodzie a nagle się okazuje, że nie ma sali i rodzimy same To chyba musi bardzo zdołować... i nagle traci się poczucie bezpieczeństwa. Nie chciałabym żeby nam się takie coś przytrafiło
Cytat:

trzymam
I za mnie też proszę trzymać Ja mam wizytę o 14.40...
Powiem Wam, że coraz bardziej nie lubię tych wizyt... czuje małego, więc wierzę że jest ok... A te wizyty tylko niepotrzebnie stresują...

A u w nas w domku już powoli zaczyna robić się świątecznie W niedzielę kupiliśmy choinkę... prawie 3-metrowego świerka serbskiego wytargowaliśmy za 50 zł Fakt - nie jest to idealne drzewko... bo trochę rzadkie gałązki i pień śmiesznie krzywy... ale jak ją zobaczylam to po prostu ta i żadna inna Bo ja nie lubię zbyt gęstych i takich idealnie równiutkich drzewek... ta przynajmniej ma swój charakter...
Ale powiem szczerze, że jak ją dziś ubrałam to stwierdziłam, że same lampki, bombki, plastry pomarańczy, itp. nie wystarczą... Będzie trzeba zainwestować w łańcuchy w tym roku (choć ja nie przepadam i nie mieliśmy nigdy)... ale ta bez lańcuchów wygląda troszkę łyso, no więc cóż Poza tym nabylismy wczoraj poinsencję i razem z dużą bombką na stojaczku tworzą klimat koło telewizora
Jutro jeszcze z gałązek które pozostały ze skrócenia choinki (z3metrowej do 2,40cm) zrobię wianek/stroik na komodę i drugi stroik dla teściowej bo wczoraj dzwoniła czy nie mogłabym na wigilię na stół zrobić... A ja takie rzeczy lubię robić, więc niech ma

Tak poza tym to wczoraj ugotowałam kiszona kapustkę, dziś usmażyłam pieczarki i dokończyłam farsz do krokietów. Krokiety na święta do teściów i rodziców mam więc juz z głowy

A tak w ogóle to jakie ciasta pieczecie na święta? Bo tak się zastanawiam co dobrego upiec... Polowę piernika, którego robiłam w zeszłym tyg. mam zamrozoną... ale coś jeszcze bym upiekła

O, właśnie na DOMO zaczął się program dla świrusek lubiących czaleć z dekoracjami światecznymi "Zrób sobie dom z Kersti. Święta"
Stary 2012-12-18, 22:14   #2939
trooskava
Zadomowienie

Cytat:

Trooskava dzieki ciezko mieć zero stresu, szczególnie teraz sie zmartwilam. Ale postaram się. Zobacze jakie rzeczywiście te wyniki będa mi wychodzily. Cały czas mam nadzieję,że nie będzie tak zle.
Czy te tabletki sa bezpieczne dla dzidzi?
Musze poczytac gdzies dokladniej czym grozi nadcisnienie w ciąży.
nie czytaj bo sie wkrecisz za bardzo i niepotrzebnie sie bedziesz martwic

uwierz mi ja w tej ciazy mam bardzo duzo stresow niestety :/ osobistych tez :/ ale trzeba myslec o dzidzi

co do tabletek to dopegyt jest bezpieczny. ja bralam 2 x po polowce. zaufaj lekarzowi i mierz cisnienie i badz dobrej mysli
Stary 2012-12-18, 22:17   #2940
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
a dzieciaki nie pomoga?
....
kuba jest za roszkiem ...a nina za antosiem

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości