|
|
#2281 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
Nadka w zeszłym tygodniu tak sobie nosa zadrapała, że pokropkowała krwią swoją przytulankę.
Cytat:
Cytat:
Ja kawę piję z kapsułki. Kofeina nie jest mi potrzebna, bo nie potrzebuję się pobudzać, uwielbiam smak kawy. Ale wolę pić zwykłą, niż bezkofeinową, bo najczęściej kofeina jest z takiej kawy usuwana chemicznie. Agunia, Twoja Mała rozwija się teraz mocno ruchowo z tego, co czytałam ostatnio. A często jest tak, że wtedy mowa zostaje trochę w tyle. Dla niektórych maluszków rozwój mowy i ruchu w tym samym czasie byłby zbyt dużym obciążeniem ukł. nerwowego. |
||
|
|
|
#2282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2283 |
|
Zakorzenienie
|
Heja!
Nie było mnie tu 2 dni i od razu tyle zaległości... w wolnej chwili siądę i poczytam jakieś plotki ![]() U nas tak sobie, ponieważ mała non stop prawie marudzi. Wszyscy mówią, że to zęby, no bo na co zwalić, skoro dziecko jest zdrowe i na co dzień spokojne i wesołe. Ale ja w to nie wierzę do końca, mimo wszystko jednak kupiłam camille i dentinox czy jakoś tak i smarujemy się, ale czy to pomaga.... Poza tym byłam na imprezie świątecznej firmowej, było fajnie
|
|
|
|
#2284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pewnie jakby nie to badanie słuchu to miałabym już trochę stracha ![]() wiecie jak to jest, niby człowiek wie, że wszystko ok, ale podświadomie i tak się martwi, czy aby na pewno wszystko w porządku. Zwłaszcza jak się nasłuchało, że przez te komplikacje po urodzeniu nie wszystko może później być prawidłowo
|
|
#2285 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję Odważna jesteś
|
|
|
|
|
#2286 |
|
Zakorzenienie
|
Agunia, powiem Ci, że moja nie jest tak rozwinięta jak inne dzieci tutaj na wątku, nie lubi leżeć na brzuchu, nie czołga się, chyba, że do tyłu, nie unosi wysoko tak jak wasze dzieciaczki - jedynie to dużo gada, prawie siada i łapie nóżki do buzi. No ale jakoś się nie przejmuję, każdy robi wszystko w swoim czasie - oczywiście w granicach rozsądku :P
|
|
|
|
#2287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i zawsze przed wizytą u neurolog też mam jakieś tam obawy, czy znowu się czegoś dopatrzy czy w końcu usłyszymy że już naprawdę nie ma się do czego przyczepić
|
|
#2288 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz no Aga, Wiadome, że każda z nas się martwi, Ty pewnie bardziej niż np. ja, ale ja też inaczej do tego podchodzę, może za luźno ? Choć ja tego nie widzę i mam wrażenie, że się nad własnym dzieckiem trzęsę, ale tak podobno nie jest
Jestem pewna, że Lu jest zdrowa jak ryba ! |
|
|
|
#2289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jakbym się dała, to byśmy chodzili na rehabilitację i do miliona innych różnych specjalistów zupełnie niepotrzebnie
|
|
#2290 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Będzie dobrze- Lu to przodowniczka pracy.A tak na marginesie podświadomość nie istnieje. |
|
|
|
|
#2291 | ||
|
Wtajemniczenie
|
A w ogóle bekofeinoiwa smakuje tak samo, jak normalna? Nigdy nie piłam takiej.
Cytat:
Cytat:
Nie wymagajmy od dzieci, że zaraz będą biegać .Nadia przekręca się na brzuszek, czasem od razu na plecki. Łapie stopy, jeszcze nie bierze ich do buźki. Czasem sobie pogada. Miewa dni, że gada/śpiewa chętniej, a czasem prawie wcale. Mocno się podnosi. A dziś równo ma 5 m-cy .
|
||
|
|
|
#2292 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2293 |
|
Wtajemniczenie
|
A, po 4 dniach jedzenia obiadków przez Nadkę, dziś robimy ze 2-dniową przerwę, bo rano mocno wysilała się przy kupce. Wolę trochę przystopować, choć tak ładnie je
|
|
|
|
#2294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po początkowym maratonie po lekarzach chciałabym w końcu odetchnąć, tym bardziej, że wracam niedługo do pracy i już nie będzie tak łatwo wyrwać się na wizytę, które zazwyczaj są w ciągu dnia bo tak lekarze pracują. Chyba zawsze jak idziemy do jakiegoś specjalisty to najbardziej się boję tego, że znowu nam każą iść na jakieś dodatkowe badania, do jakiejś poradni czy coś. No z jednej strony to dla dobra dziecka, ale z drugiej u nas to już o paranoję lekarzy się ocierało (bo zawsze po dodatkowych konsultacjach wychodzi, że wszystko jest tak naprawdę ok, a oni i tak nas czymś co chwilę straszą)i tak mam, że jak jest dłużej wolne od wizyt to jestem spokojna, a przed wizytą włącza się trochę strach co znowu wynajdą Cytat:
|
|
#2295 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Zdolniacha ![]() Wow! Gratulacje!!! ![]() Cytat:
|
|
#2296 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() , nie zazdrość tylko działaj! Cytat:
i za kciuki też ![]() ![]() Cytat:
![]() Pewnie już za późno, ale ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Szybko sie udało to fakt - w 2 cyklu starań |
|||
|
|
|
#2297 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a tak na marginesie to zatęskniłam za swoim dłubaniem i robię własnie kalendarz decoupage na desce do krojenia bo w ciąży dałam sobie spokój z malowaniem żeby nie wdychać tych wszystkich lakierów
|
|
|
|
|
#2298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lu świetnie sobie radzi w sprawach ruchowych, więc może dlatego nie mówi ma-ma da-da bo bardzo się skupiła na umiejętnościach fizycznych? |
|
|
|
|
#2299 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
|
||
|
|
|
#2300 |
|
Zakorzenienie
|
wyprawiłam chłopaków na spacer
pierwszy raz sami poszli
|
#2301 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiemy wszystkie co przeszłaś, ale popatrz na Lusię, jest silną zdrową dziewczynką, daje radę, dogania równieśników BA! jest daleko przed nimi. Nie myśl tak że coś jest źle, wiem że ciężko ale liczy się tu i teraz o swoim ślicznym szczęściu która rozwija się pięknie i na pewno nie jedna Ci zazdrosći ![]() Pisałaś również o drugim dziecku że się obawiasz, również rozumiem. Ale póki nie spróbujesz (oczywiście kiedyś) to się nie dowiesz jak to będzie, jednak ciąża ciąży nie równa jak dziecko dziecku. Uwierz w to że będzie wszystko ok a wszystko łatwiej i na pewno szczęśliwie pójdzie do przodu. Cytat:
|
||
|
|
|
#2302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja staram się w to wierzyć, myśleć pozytywnie, ale nie mogę, albo i nie chcę, też całkiem sobie odpuścić, żeby czegoś nie przegapić. Luśka rozwija się prawidłowo, owszem, ale z tego co mi lekarze mówili do skończenia roku wymaga wzmożonej obserwacji, bo jeszcze różne konsekwencje hipotrofii i hipoglikemii mogą do tego czasu wychodzić. Wolałabym nie przegapić czegoś przez zbyt luźne podejście do tematu (a i tak mam luźniejsze niż mój mąż )a co do drugiego dziecka, to już tematu roztrząsać nie będę. Jak się na dobre uporam z moimi demonami to pewnie się zdecyduje na kolejne dziecko, tak czy inaczej jeszcze teraz nie planujemy.
|
|
#2303 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki
![]() Agunia u nas tez nie ma gaworzenia ale się tym nie przejmuje, dwie moje koleżanki maja starsze dzieci i u obu gaworzenie było sporo opóźnione linka jak Martynka nie chciała butelki to jak to wyglądało? dawałaś i ona nie chciała zassać czy zassała i odrazu wypluła? wiem że o tym pisałaś a ja już nie pamiętam, u nas w tej chwili mały zachowuje się jakby zapomniał jak się to robi, tak jakby chciał a nie potrafił sama nie wiem jak to rozumieć
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-12-19 o 13:00 |
|
|
|
#2304 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziękujemy za kciuki
A więc....niedosłuch nadal jest na poziomie 40/45 db na oba uszka, według Pani przeprowadzającej badanie reakcja na fale jest trochę opóźniona co według niej wskazuje na problemy laryngologiczne , które można spokojnie naprawić Mała strasznie płakała przy przyklejaniu elektrod , nakładaniu żeli, usuwaniu zanieczyszczeń itp......najgorsze przed nami bo muszę małej zdjąć je, a raczej zerwać co powoduje wielki ryk i grochy lecące z oczu moje maleństwo Najważniejsze , że już po uffffff ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
Rozumiem Cię bardzo dobrze, bo ja za to jestem przewrażliwiona na słuch Nadii ....mała też jeszcze nie gaworzy tylko mówi : nie, e, a , me...ale na to myślę, że jeszcze przyjdzie czas |
|
|
|
|
#2305 |
|
Zadomowienie
|
Czesc
Bebe gratulacje!!!! Jestem pod wrażeniem jak szybko się zdecydowaliście! Dziewczyny mam pytanie: jak wy podajecie te słoiczki? bo mały mi zżera cały a potem zawsze doprawia 60 ml mleka. Maciejka-ty mówiłaś, że dajesz z kaszką?? Ale jka? bezsmakowa? jablko dajesz czy marchewkę też?? |
|
|
|
#2306 |
|
Zadomowienie
|
Ja ostatni rzadko pisze bo porządki na święta mnie pochłaniają plus szal zakupów przed świętami. Ostatnie zakupy( ja już kupuje malej ubranka na lato jesień, bo jak wrócę do pracy to będzie z tym ciężej):
|
|
|
|
#2307 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny i jeszcze czy ma ktoraś z was krzesełko do karmienia fisher price?? Bo nie mogę się zdecydowac jakie wybrac dla małego
|
|
|
|
#2308 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój tez je cały słoiczek a potem podaje mu jeszcze herbatki lub soczku bo chce mu się pić
|
|
#2309 |
|
Zadomowienie
|
dalej
|
|
|
|
#2310 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) i żyje całkiem spoko, a jeśli, rzeczywiście da się kłopoty małej wyleczyć to superAntek też nie bardzo gaworzy- czasem mu się zdarzy jakieś sylaby przypadkowo zbić, ale widać nie jego czas jeszcze, by gaworzyć, gaworzyć typu - agu- agu, gu gu itd. U mnie ciężkiego tygodnia ciąg dalszy. Młody nie chce spać. Na piersi wisi i podsypia. I jeszcze na dodatek @ dostałam Młody mi właśnie nogi między szczebelki wkłada. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

Jak się mu powie "kto tu rządzi?" to wali ręką w stół i warczy, a jak się mówi "przybij piątkę" to wyciąga wyprostowaną dłoń do przybicia 

Gratulacje!!! 

pierwszy raz sami poszli 
sama nie wiem jak to rozumieć
) i żyje całkiem spoko, a jeśli, rzeczywiście da się kłopoty małej wyleczyć to super