|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania ![]() |
|||
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 8,33% |
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
0 | 0% |
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
0 | 0% |
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
0 | 0% |
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
0 | 0% |
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
2 | 4,17% |
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
13 | 27,08% |
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
3 | 6,25% |
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
2 | 4,17% |
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
15 | 31,25% |
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
1 | 2,08% |
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
3 | 6,25% |
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
1 | 2,08% |
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
1 | 2,08% |
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
1 | 2,08% |
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
2 | 4,17% |
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4921 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Ja chyba tez spróbuje tak pokucharzyc z Martyna
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- No to teraz mnie spałujecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4922 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
(i nie przejmuj się dwoma rodzajami mąki - ja dałam jedną i jest dobrze). A lukier np. tu: http://www.mojewypieki.com/przepis/p...koracja-lukrem Marzenko,a Ty się zabrałaś w końcu za te cuda z bałwankami? Mi się jednak nie chciało ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Ciekawe co ten lekarz powie. No ale wiadomo, ze już nic złego! ![]() 2. Na to pewnie niestety też przyjdzie czas ![]()
![]() |
#4923 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki BRUMKU za przepis. Juz wydrukowałam. mama mi kupi przyrzady do wycinania. jedynie to lukrowanie mnie przeraża
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4924 | |
Raczkowanie
|
Cześć, z nad drugiej porannej kawy
![]() Zaspałam dzisiaj rano - do pracy na 8, ja wstałam o 7:20 ![]() Ale za to się bardzo wyspałam - mały od 1:30 spał z nami w łóżku i wogóle się nie przebudził! Pisałyście o przystawianiu krzesła do blatów, żeby dzieć mógł podglądać c robicie. Od soboty już nic nie mogę zrobić sama - przypych taboret i jest eeeee i ręce w górze - czytajcie postaw mnie.. ![]() ![]() Dzięki za rady w sprawie nocnika - chcialam schować,ale nie zdążyłam przed zniszczeniem. Mały rzucił w nocnik samochodzikiem metalowym i się wyłamał kawałek plastiku ![]() Ale macie zdolności, wszystkie pierniki cudne!!!! Brumku - antybiotyk zacznie działać i na pewno dzisiejsz noc będzie lepsza i chociaż troche się wyśpisz! myha- idz do lekarza! Ale Cię pewnie słowa córci rozczuliły ![]() marzenka - ale Twój mąż jest obrońcą rodziny! natka - na pewno lekarz dzisiaj ci potwierdzi, że wszystko dobrze! Śliczna jesteś! eve - trzymajcie się i kurujcie! Aga - również się kuruj i niepozarażaj dzieciaczków! pieleszka - za przespane noce dla córci ![]() ania - świetny prezent świąteczny dostał Twój mąż! Telik - dla chodzącego Jasia ![]() mamad - spokojnie, doczekasz się swojej kuchni. Ddewik - dla wspinacza Boryska! ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4925 |
Raczkowanie
|
Wstawię Wam mojego małego!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4926 |
Wtajemniczenie
|
ANKA co za młody, przystojny i elegancki mężczyzna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4927 |
Raczkowanie
|
zdjecia cd.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4928 |
Raczkowanie
|
I jeszcze jedno!
Edytowane przez anka_1984 Czas edycji: 2012-12-19 o 10:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale pięknie wyszedł ![]() ![]()
![]() |
#4930 |
Wtajemniczenie
|
![]() Anka ale masz małego przystojniaczka! Pięknie wyszedł na zdjęciach ![]() Głowa mi dzisiaj pęka.. ![]()
#4931 |
Wtajemniczenie
|
BRUMKU to ty stawiasz na stołku. Nie przecytałam ze zrozumieneim
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4932 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Teoretycznie to od soboty (po dwóch latach się doczekałam ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Przynajmniej sobie pospałaś ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4933 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4934 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Ja takie ciepłe schronienie w tych krzaczorach miałam ale postanowiłam na chwilę wyjść i powiedzieć Wam, że może jutro będę mieć jakąś informację dla Was. Ale to MOŻE. Bo mdli mnie niesamowicie, temperatura cały czas wysoka i nie spada, skończyłam wczoraj lutkę a tu cisza. Od 4 dni brak @. Mój Jul coś też dzisiaj rozdrażniony,mi ciągle zimno a zawsze było mi wiecznie gorąco. Co robicie na święta? W sensie kucharzenia. Bo my niby na wigilię do moich rodziców jedziemy ale ja oprócz ciast o takich: http://www.kwestiasmaku.com/blog-kul...d-velvet-cake/ http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...y/przepis.html śledzi i sushi nie wiem co zrobić ??? Brumek dobrze że choroba wykryta. Zdrówka! ![]() Scio ta Twoja Agu to zdolna dziewczynka! Myha marsz do lekarza. Co do krzeseł przy blatach. Dziś tak spróbowałam dać Julka ale coś on odjeżdża na tym krześle i boję się że zęby straci. Jak mi się coś przypomni to dopiszę. Idę sprzątać i obiad robić, z Julkiem bo sie już obudził...
#4935 |
Wtajemniczenie
|
CHELSEA no to czekamy na pozytywne wieści
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4936 |
Rozeznanie
|
Jestem
![]() ![]() Bezrobotna wita!!!!!!!!!!! A teraz dzien i noc z Wami ![]() Ostatnie 5 dni pracowalismy do 19, myslałam, ze bede dzisiaj cały dzien odsypiac, ze pizama i pielesze ale gdzie tam...obudziłam sie o 6, wszystko posprzatane i nie wiem co robic z czasem ![]() Farsz na pierogi naszykowany-jutro lepiemy pierogi ![]() I choinke dostałam! Chyba juz ubierzemy-szkoda tylko,ze pierniki zjedzone ![]() TelikBrawo Johny!!!!!!!!!!!!!!!Czyli Świeta na "chodzie" ![]() BrumekBiedny Tymek...dobrze,ze szybko zdiagnozowane ![]() chelseajutro testujesz???????Trzymam kciuki ![]() eve,Myha Chyba sie troszke przepracowujecie ciezaroweczki?Nie ma na co czekac tylko L4 ![]() anka1984Powazny ale jaki słodki! ![]() ![]() mamadwspołczuje tej otwartej kuchni...z moja mama nawet chce mi sie umawiac na wspolne lepienie pierogow ale z ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- DaKaro nie ma i Beatki...i Marinki brakuje ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Wypisuje kogo brakuje a zapomniałąm o nowej mamusi!!!!!!Iwwitaj!Pisz, pisz! |
![]() ![]() |
![]() |
#4937 |
Wtajemniczenie
|
ISIAOK ja bardzo chetnie pobyczyłabym sie w domu...tzn,jak bedzie trzeba to nie bede sie bronic przed L4. póki co nie było wskazań (tak jak w poprzedniej ciazy a mimo to 6 miesiecy pzresiedziaąłm w domu
![]() Nie chce, zeby gadali-zreszta w domu tez nie mam jak podpoczywac za bardzo bo Martyna to istny wulkan energii. planuje pojsc w kwietniu na zwolnienie-juz to nawet zapowiedziałam. Zrobie bilans i uciekam. Powiem Wam,z e sie pożaliąłm na ból i minał ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4938 |
Raczkowanie
|
Ja zaraz kończę pracę na dzisiaj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4939 |
Wtajemniczenie
|
ANKA ja miałam wczoraj ale szybko sie mzyłam bo oczywiscie późno to zorganizowali a ja nie miałam checi zostawac po godzinach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4940 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4941 |
Wtajemniczenie
|
Chelsea
![]()
#4942 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Anka śliczny mały, super ubrany. ! Marzena przyszła mi ta czapka mikołaja, sara niestety nie da nawet założyć ![]() ![]() Myha no lepiej sprawdź te bóle, dla spokojności. Isia to teraz zimowe wakacje. Pobyczysz się ![]() Chelsea, czyżby ![]() Natka ciesze się niezmiernie z dobrych wyników. Święta spokojne. Zamierzam robić pierniki, chyba te z brumkowego linka, proste sie wydają. Ale coś Sara nie chce dzisiaj spać, a ja sie nie pisze na takie wspólne pieczenie, nie przejdzie ![]()
![]() |
#4943 |
Wtajemniczenie
|
![]()
#4944 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dziś to już nie możesz na brak śniegu narzekać ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Anka, ale przystojniak!!! TŻ dziś w domu, a w zasadzie na miejscu, bo dopiero wróciliśmy z Krakowa - ja z uczelni, on ma masę spraw załatwić przed przeniesieniem. Za chwilę jedziemy na usg, trzecie podejście, tym razem wizyta powinna dojść do skutku ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Chelsea, trzymam kciuki! Iwa_iw, witaj!
![]() ![]() |
![]() |
#4945 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4946 |
Wtajemniczenie
|
Chelsea trzymam kciuki za test!
Ania za pozytywne wiesci z wizyty! Madziulka zdolny synus, moj robi tak samo ![]() Isia no to teraz bedzie Ciebie wiecej, super! Patik tak, znamy sie z Iwa. Natko ciesz sie, ze wyniki dobre, zagladnij potem, zeby powiedziec jak po wizycie. A ja spalam z Antkiem 2 godz. Antek jeszcze dluzej, ale jakis dziwny jest, jakby ciagle niedospany, jakiegos nerwa ma. Stronczek gdzie tam zolza, urocza jest. Edytowane przez AgaGuernsey Czas edycji: 2012-12-19 o 15:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4947 |
Zakorzenienie
|
Hej
Iwa nie wiem czy pamiętasz ale byłyśmy razem na wątku "mam raczkowych" który umarł śmiercią naturalna ![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Chelsea ![]() Ania ![]() Madziulka masz normalnie akrobatę ![]() Stronczek urocza ta Twoja zołza:P I jeszcze troszke bedę się cieszyc młodością ![]() Natko ciesz się ,ze masz wyniki dobre.
![]() |
#4948 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
może z czasem uda mi się zagościć u Was na dobre bo póki co to czuję się trochę jak intruz ![]() Pieleszko moja córka ma na imię Hania i ma 4 lata ![]() druga ma 1,5 roku i Alicja się zwie ![]() a ja siedzę sobie na wychowawczym, nie pracuję w sumie już gdzieś od jakiś 5 lat i mi się tęskni za pracą, ale jeszcze trochę muszę wytrzymać. Aga super, że jasełka udane. mi tak szkoda, że u Hani w grupie odwołali. niby mówią, że zrobią w styczniu na Dzień Babci i Dziadka, ale to już nie to samo...... pocieszę CIę, że Ala też dzisiaj nie w humorze wstała, ale ona ogólnie ostatnio coś kombinuje i ze spaniem w dzień jest różnie, ale idą jej górne 3 i póki co wszystko zwalam na to. anginy już nie ma, za to katarzysko non stop :/ oby Cię choróbsko szybko odpuściło! Myha jesteś w ciąży tak? pewnie, że skontaktuj się z lekarką. mam nadzieję, że te bóle to nic poważnego. Brumku teraz szybciutko Tymciowi będzie lepiej i odżyjecie. a powiedz - dajesz mu Nurofen lub coś z Ibuprofenem? bo to działa nie tylko przeciwbólowo, ale i przeciwzapalnie i można nawet 3xdziennie dawać a pomaga. ja pierniki w tamtym roku robiłam z Twojego przepisu a teraz z tego: http://www.mojewypieki.com/przepis/pierniczki-przepis-i wydaj mi się, że szybciej zrobiły się miękkie co do krzeseł przy stole-blacie to u nas Ala wszędzie pod pachą targa taki podest i chyba to trochę stabilniejsze niż stołek chociaż ona swoim małym stołeczkiem też nie pogardzi - potrafi wyjść na stołek a potem na stół .... Anka_1984 ale macie super zdjęcia ![]() Chelsea91 trzymam kciuki za jutrzejszy test bo rozumiem, że pragnęłabyś 2 kreski zobaczyć? Patik tak znamy się z Agą ![]() Bella oczywiście, że Cię pamiętam i Twoje bliźniaczki ![]() tak samo jak Scio i Chelsea i Marina troszkę też tam pisała...nie wiem czy kogoś nie pominęłam ![]()
#4949 |
Wtajemniczenie
|
a tym się dzisiaj zajmowaliśmy
![]() |
#4950 |
Wtajemniczenie
|
Stronczku śliczne kucyki ma Wiktoria, jeszcze troszkę i będą warkoczyki
![]() Mniam ![]() Szymek padł po kąpieli jak mucha ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:53.