Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać - cz. 17. - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-19, 15:25   #1081
Delli
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać-cz. 17.

Cytat:
Napisane przez TheKey Pokaż wiadomość
A czym się kierujesz w wyborze? Procent tłuszczu, ilość tłuszczu roślinnego w porównaniu do mlecznego, czy jeszcze jakieś inne czynniki?

I czy olej palmowy w maśle jest ok?
Dobre masło - 82%
Stary 2012-12-19, 15:43   #1082
NinaSimone
Zakorzenienie

Gdzie mozna jakie sa statusy paczki? od nadania do doreczenia? Mam status "przesylka zostsla nadana na magazyn doreczajacy" godzina 7:55 i dalej nic tzn, ze marna szanse, by dzis byla doreczona? Kurier K-EX
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 15:47   #1083
TheKey
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Delli Pokaż wiadomość
Dobre masło - 82%
Czyli im więcej tym lepiej?
Ale to z kolei bardziej kaloryczne wychodzi, czy źle myślę?

There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
TheKey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 16:32   #1084
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaataarzynaa1 Pokaż wiadomość
Zdarza mi się napisać niepochlebną recenzję produktowi, który stosowałam kilka dni (i tak rzeczywiście było tym razem). Wcześniej takie moje recenzje nie znikały. Widuję też takie recenzje napisane przez inne osoby.

Przyczyną pominięcia tego wymogu jest to, że niekiedy stosowanie danego produktu przez miesiąc byłby niemożliwe (przykład- krem, po którym od razu dostałam wyprysków czy podkład, który zciemniał, zważył się i zebrał w jednym miejscu kilka godzin po aplikacji). Tak też było w tym przypadku- krem bb jest tłusty i nawet nie ujednolica koloru twarzy. Używałam go kilka dni i się poddałam.

Czy w takim razie ocenianie tak beznadziejnych produktów (których nie da się używać przez miesiąć) jest zakazane?
Nie wiem Nie powinno być, ale w praktyce to nie wiem jak to wygląda...

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Czy na wp w "twoja wizytówka" dane są gdzieś widoczne czy to tylko dla mnie...?
"Dodawaj podpisy do wszystkich wychodzących wiadomości."<-- o jakie podpisyw chodzi?

Edytowane przez Agnieszka987
Czas edycji: 2012-12-19 o 16:38
Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 16:53   #1085
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli im więcej tym lepiej?
Ale to z kolei bardziej kaloryczne wychodzi, czy źle myślę?
Chyba poniżej tych 82% to po prostu nie jest masło. Zwróć uwagę na nazwy - miksełko itd.
a34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 17:39   #1086
Maylina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maylina Pokaż wiadomość
nie rozumiem...czyli kazda osoba ,ktora zda egzamin praktyczny (kategoria b) po 19stym stycznia,bedzie musiala odbyć dodatkowe szkolenie,na dodatek płatne?
http://www.olimpjazda.pl/prawo-jazdy...013-w-pigulce/
podbijam :d
Maylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 17:48   #1087
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enamour Pokaż wiadomość
Czy jeśli używałam pierwszy raz białej perły ok. 17 to mogę ją użyć ok. 21? Nie chcę dziąsłom zaszkodzić.

I to normalne, że tak się ślina zbiera strasznie, są niewygodne te aplikatory i tak jakby troszkę przełyk piecze?
daj znać za jakiś czas jak ta Biała Perła działa na Twoich zębach. i czy po jej użyciu to już trzeba na amen zrezygnować z kawy? jaki masz swój naturalny odcień zębów - bardziej biały czy coś a la kość słoniowa?
Cytat:
Napisane przez czarna_maciejka Pokaż wiadomość
No dobra, wczesniej sama komus radzilam na temat uzywania henny, a teraz sama pytam, moze sie ktos orientuje...
Uzywalam henny firmy Venita jak na razie dwukrotnie. Najpierw pomalowalam odcieniem papryka i wyszedl rudo-czerwony. Zbyt czerwony, wiec zmieszalam pol na pol papryke i oranz i wyszedl ladny, rudy.
ALE
Teraz zamarzyl mi sie rudo-blond, i tak musze uzyc rozjasniacza, bo odrost sie juz mocno rzuca w oczy.
Jak myslicie, moge zmieszac blond i oranz?
Nie wyjdzie mi jakas zielen albo co?
Robil ktos tak kiedys?
Chyba jak mieszam dwie henny tej samej firmy to powinno byc okej i powinien wyjsc ewentualnie jakis jasno rudy...?
chcesz rozjaśniać wcześniej farbowane henną włosy i potem znowu nakładać hennę? nie boisz się, że sobie tylko zaszkodzisz?
tekila901 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 17:54   #1088
TheKey
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość
Chyba poniżej tych 82% to po prostu nie jest masło. Zwróć uwagę na nazwy - miksełko itd.
No to co to jest?

There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
TheKey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 18:05   #1089
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2012-12-19 o 18:12
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 18:09   #1090
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

mam olej na włosach. Chcę obie dziś farbnąć włosy szamponetką delia (4 - 6 myć). I teraz nie wiem, jak mam zrobić:
1) nałożyc szamponetkę na naolejowane włosy, poczekać pol godz, zmyć wszystko razem
2) zmyć olej, nałożyć szamponetkę, poczekać pol godz, zmyć szamponetkę

niby na opakowaniu jest napisane, że nakładać na umyte i wilgotne włosy, ale z drugiej strony - dziewczyny farbują włosy "na olej" i niby lepiej wychodzi niż normalnie
Stary 2012-12-19, 18:15   #1091
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Kiedyś jedna z Wizażanek miała podobny problem i jej pomogłyście, więc liczę, że i mnie pomożecie

Chciałam do prezentu dopisać coś w stylu "żeby Cię grzało gdy mnie nie będzie obok" i "dla osłody gdy mnie nie będzie w pobliżu" - tylko jakoś ładniej to ująć... Kompletnie nie mam pomysłu Pomożecie?

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 18:20   #1092
enamour
Zakorzenienie

Nie wiem, czy mi pomożecie, ale zapomniałam zapytać lekarza: moja mama wczoraj porządnie sobie złamała nogę w dwóch miejscach w okolicy kostki, tak, że stopa jej się skręcała, dziś miała operację, wstawili jej blachy i śruby, założyli szwy i szynę, kiedy założą jej gips i kiedy wyjdzie ze szpitala? Na święta ją wypuszczą? Czy te sblachy kiedykolwiek wyjmą jej z nogi? Będzie mogła potem normalnie tą nogą funkcjonować?
Stary 2012-12-19, 18:23   #1093
SabinaPrzemysl
Raczkowanie

Dziewczyny,mam pytanie do was.Orientujecie się może,do kiedy kurierzy DHL rozwożą przesyłki?Przesyłka na śledzeniu od godziny 07:33 ma status "Przesyłka przekazana kurierowi do doręczenia" i nie wiem czy dojdzie jeszcze dzisiaj czy już jutro?Proszę o pomoc
SabinaPrzemysl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 18:24   #1094
Kasiek1987
Zakorzenienie

Korzystałyście może z automatycznej (szczotkowej) myjni samochodowej, szczególnie na BP? Jutro muszę umyć auto i nie wiem co i jak :P Tzn. czy mam się ustawić przed myjnią i tam jest jakiś "terminal", w którym wybiera się program i płaci, czy mam stanąć gdzieś z boku, iść do kasy, kupić jakiś żeton/kupon i dopiero się ustawić do myjni?

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 18:25   #1095
enamour
Zakorzenienie

I jeszcze jedno pytanie: jeśli być może był u mnie dziś kurier, ale nikogo nie zastał w domu, i nie miał mojego nr tel., to co się dzieje z paczką? przyjedzie innym razem? rzadko kiedy zamawiam kuriera, a jeśli już, to jestem w domu..
Stary 2012-12-19, 18:32   #1096
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987 Pokaż wiadomość
Korzystałyście może z automatycznej (szczotkowej) myjni samochodowej, szczególnie na BP? Jutro muszę umyć auto i nie wiem co i jak :P Tzn. czy mam się ustawić przed myjnią i tam jest jakiś "terminal", w którym wybiera się program i płaci, czy mam stanąć gdzieś z boku, iść do kasy, kupić jakiś żeton/kupon i dopiero się ustawić do myjni?
Ja korzystałam z myjni właśnie na BP Idziesz do kasy po żeton i wybierasz sobie program, podjeżdżasz pod myjnię, wrzucasz żeton i tam masz instrukcję. Dostajesz paragon z kodem, który wpisujesz, wjeżdżasz do myjni, odkręcasz antenę, wysiadasz z auta Nie pamiętam w 100%, ale wszystko jest napisane w instrukcji.
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 18:35   #1097
Asienka187
Zakorzenienie

Cytat:
I jeszcze jedno pytanie: jeśli być może był u mnie dziś kurier, ale nikogo nie zastał w domu, i nie miał mojego nr tel., to co się dzieje z paczką? przyjedzie innym razem? rzadko kiedy zamawiam kuriera, a jeśli już, to jestem w domu..
Powinien zostawić awizo jeśli był. Paczka bedzie to odbioru na bazie. Sprawdź sobie na stronie kuriera gdzie to jest. Możesz zadzwonić do nich wcześniej i sie upewnić czy paczka u nich leży.
Stary 2012-12-19, 18:36   #1098
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987 Pokaż wiadomość
stajesz na parkingu, idziesz do kasy na stacji, wybierasz program, płaciz-dostajesz w zamian taką kartę z chipem albo żeton (nie pamiętam jak jest na bp ), podjeżdżasz autem na myjnię, wjeżdżasz, zaciągasz ręczny, zamykasz auto,wychodzisz (wcześniej odkręcasz rzeczy typu antena od cb albo radia ) i przed myjnią masz "terminal" gdzie wrzucasz zetony albo kartę (on Ci je "połyka"), autko robi kąpu-kąpu a Ty stoisz i marzniesz 15min przed wejciem
Stary 2012-12-19, 18:41   #1099
enamour
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asienka187 Pokaż wiadomość
Powinien zostawić awizo jeśli był. Paczka bedzie to odbioru na bazie. Sprawdź sobie na stronie kuriera gdzie to jest. Możesz zadzwonić do nich wcześniej i sie upewnić czy paczka u nich leży.
Aaa, to chyba nie był, bo mam awizo, ale z poczty. Na bazie czyli gdzie? W ich głównej siedzibie? Jeśli nie ma takiej w moim mieście, to gdzie to odebrać? To kurier 'siódemka'. Na stronie śledzenia napisane jest 'w doręczeniu'.
Stary 2012-12-19, 18:44   #1100
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość
Ja korzystałam z myjni właśnie na BP Idziesz do kasy po żeton i wybierasz sobie program, podjeżdżasz pod myjnię, wrzucasz żeton i tam masz instrukcję. Dostajesz paragon z kodem, który wpisujesz, wjeżdżasz do myjni, odkręcasz antenę, wysiadasz z auta Nie pamiętam w 100%, ale wszystko jest napisane w instrukcji.
Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
stajesz na parkingu, idziesz do kasy na stacji, wybierasz program, płaciz-dostajesz w zamian taką kartę z chipem albo żeton (nie pamiętam jak jest na bp ), podjeżdżasz autem na myjnię, wjeżdżasz, zaciągasz ręczny, zamykasz auto,wychodzisz (wcześniej odkręcasz rzeczy typu antena od cb albo radia ) i przed myjnią masz "terminal" gdzie wrzucasz zetony albo kartę (on Ci je "połyka"), autko robi kąpu-kąpu a Ty stoisz i marzniesz 15min przed wejciem
Dzięki dziewczyny, może w takim razie nie narobię sobie wstydu A powiedzcie mi czy takie mycie jest w stanie w miarę dobrze umyć bardzo brudne auto? Ostatnio było brudne tak po prostu, ale wielka ciężarówa ochlapała mnie wielką falą błota i wygląda to fatalnie, a w piątek jadę na pogrzeb, więc trochę siara jechać takim brudasem

Stary 2012-12-19, 18:50   #1101
lucciola
Zakorzenienie

Cytat:
A czym się kierujesz w wyborze? Procent tłuszczu, ilość tłuszczu roślinnego w porównaniu do mlecznego, czy jeszcze jakieś inne czynniki?

I czy olej palmowy w maśle jest ok?
Tak jak dziewczyny wyżej pisały: w maśle liczy się tłuszcz pochodzący z mleka i jego procentowa zawartość (min. 82%). Tylko takie masło to prawdziwe masło. Reszta, w których jest domieszka tłuszczu roślinnego to takie masło-margaryny. Skład masz na spodzie, na etykiecie.

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
mam olej na włosach. Chcę obie dziś farbnąć włosy szamponetką delia (4 - 6 myć). I teraz nie wiem, jak mam zrobić:
1) nałożyc szamponetkę na naolejowane włosy, poczekać pol godz, zmyć wszystko razem
2) zmyć olej, nałożyć szamponetkę, poczekać pol godz, zmyć szamponetkę

niby na opakowaniu jest napisane, że nakładać na umyte i wilgotne włosy, ale z drugiej strony - dziewczyny farbują włosy "na olej" i niby lepiej wychodzi niż normalnie
Zdecydowanie na włosy bez oleju bym tę szamponetkę nakładała. Fryzjerka odradzała mi nawet farbowanie na olej ale wiem, że dziewczynom takie farbowanie wychodziło więc może chodziło tylko o mój dość specyficzny przypadek.
lucciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 18:53   #1102
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucciola Pokaż wiadomość
Tak jak dziewczyny wyżej pisały: w maśle liczy się tłuszcz pochodzący z mleka i jego procentowa zawartość (min. 82%). Tylko takie masło to prawdziwe masło. Reszta, w których jest domieszka tłuszczu roślinnego to takie masło-margaryny. Skład masz na spodzie, na etykiecie.
Zgadza się, a na pierwszy rzut oka warto szukać opakowań z napisem "Masło Extra" - nie "miks ekstra", "Masełko extra" itd. Takie oznaczenie można stosować tylko do prawdziwego masła z 82% tłuszczu.

Stary 2012-12-19, 19:07   #1103
Asienka187
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa, to chyba nie był, bo mam awizo, ale z poczty. Na bazie czyli gdzie? W ich głównej siedzibie? Jeśli nie ma takiej w moim mieście, to gdzie to odebrać? To kurier 'siódemka'. Na stronie śledzenia napisane jest 'w doręczeniu'.
Ech Siódemka, oni raczej nie zostawiają awiz... na sortowni w danym mieście powinna być. Zadzwoń i się zapytaj gdzie możesz ją odebrać. Może podjadą do ciebie jeszcze raz.
Stary 2012-12-19, 19:23   #1104
NinaSimone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NinaSimone Pokaż wiadomość
Gdzie mozna jakie sa statusy paczki? od nadania do doreczenia? Mam status "przesylka zostsla nadana na magazyn doreczajacy" godzina 7:55 i dalej nic tzn, ze marna szanse, by dzis byla doreczona? Kurier K-EX

up

enamour sprawdz ile 7ka ma doreczen. Chyba 2. Jak za 2x nikt nie odbierze to zostawi awizo.
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 19:52   #1105
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
daj znać za jakiś czas jak ta Biała Perła działa na Twoich zębach. i czy po jej użyciu to już trzeba na amen zrezygnować z kawy? jaki masz swój naturalny odcień zębów - bardziej biały czy coś a la kość słoniowa?

najlepiej by było na amen zrezygnować z kawy i herbaty- one najbardziej zażółcają szkliwo.

A jak wybiela? nie u każdego tak samo: nie można zejśc poniżej swojego naturalnego odcienia. Niektórzy mają naturalnie bardzo białe zęby inni nie.... Można powrócić do swojego naturalnego odcienia, ale 'bielej' już

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 19:56   #1106
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez coldold Pokaż wiadomość
Napisałam do niego o terminie, jak odpowie to zdecyduję co dalej, martwi mnie jeszcze to, że znów przesunie mi się termin obrony, już bym chciała zakończyć współpracę z tą uczelnią.
Ciekawe tylko co miałabym napisać w drugim podaniu, że promotor mnie opóźnia?
A taki wniosek nie musi być podpisany przez promotora? Może jednak lepiej na niego winy nie zwalać

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Cytat:
Napisane przez coldold Pokaż wiadomość
Dla pocieszenia powiem Ci, że całą pracę napisałam w niecały tydzień
Nieźle Ja zaczęłam w styczniu, potem cały maj nie pisałam i w czerwcu skończyłam, ale dość na luzie to wszytsko było (prócz czerwca), i na dodatek po węgiersku, więc mną się nie sugerujcie Ach, magisterka, cieszę się, że już za mną.

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 20:09   #1107
juli_jka
now or never

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
najlepiej by było na amen zrezygnować z kawy i herbaty- one najbardziej zażółcają szkliwo.

A jak wybiela? nie u każdego tak samo: nie można zejśc poniżej swojego naturalnego odcienia. Niektórzy mają naturalnie bardzo białe zęby inni nie.... Można powrócić do swojego naturalnego odcienia, ale 'bielej' już
ja chciałam wypróbowac coś takiego, ale odradzano mi głównie dlatego, że mam wstawiane zęby i na te wstawiane może to nie zareagować i nie wybielić - znaczy wszsytko wybieli oprócz tych wstawianych
a, że sa to jedynki to wolałam nie kombinować
Stary 2012-12-19, 20:14   #1108
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez juli_jka Pokaż wiadomość
ja chciałam wypróbowac coś takiego, ale odradzano mi głównie dlatego, że mam wstawiane zęby i na te wstawiane może to nie zareagować i nie wybielić - znaczy wszsytko wybieli oprócz tych wstawianych
a, że sa to jedynki to wolałam nie kombinować
lepiej nie kombinuj

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 20:34   #1109
gazowane lody
Zakorzenienie

czy paczka wysłana do Włoch w piątek rano ma szansę dojść do świąt?

Udowodniłam samej sobie, że się da!
75kg-62,5
kg

Takie tam przemyślenia
gazowane lody jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 20:36   #1110
agatkaao0
Wtajemniczenie

Co to znaczy, że Biedronka jest Super Big albo Big ?

— Czesław Miłosz
agatkaao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości