|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 |
|
6 | 11,54% |
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 |
|
10 | 19,23% |
| Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 |
|
3 | 5,77% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
|
1 | 1,92% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
5 | 9,62% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Cytat:
kupowałaś już coś pod kątem córci ? Cytat:
szefowo gratuluje wizyty. I bez tam takich czułości z teściową, to nie jest normalne ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#302 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Cytat:
GratulacjeCytat:
![]() Gratulacje ![]() Cytat:
Pewnie, że Was przyjmiemy Rozgośćcie się
|
|||
|
|
|
#303 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=
witaj rozgość się ![]() napisz cosik więcej o sobie [/QUOTE]Dzięki, mam na imię Ewelina, o ciąży dowiedziałam się w jakimś 2 tygodniu. Z mężem jesteśmy półtora roku po ślubie, staraliśmy się o dzidziusia kilka miesięcy no i udało się )) Miałam kilka przygód - wysoka prolaktyna, brałam Bromergon i właśnie biorąc tabletki pojawiły się upragnione dwie kreseczki. Od pierwszego dnia jak sie dowiedziałam ginekolog przypisał mi duphaston i biorę do dziś. Mój ginekolog prowadzący powiedział, że muszę zjeść jeszcze ze dwa opakowania ://Ogólnie przez ten czas czułam się super, kończyła mi się umowa w pracy i mogłam spokojnie ukryć. Miałam delikatne mdłości, kilka razy wymiotowałam. Umowę przedłużyli mi na dwa lata więc jestem prze szczęśliwa, tym bardziej, że szefostwo zareagowało bardzo fajnie, jak się dowiedzieli, że jestem w ciąży. Gorzej z moją psychiką, bardzo się boję żeby z dzieciątkiem było wszystko OK. Na USG ostatnim lekarz powiedział, że wszystko prawidłowo, ale ja mam teen taki straszny lęk w sobie, żeby z ciążą i maleństwem wszystko było dobrze. Trochę się rozpisałam
|
#304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#305 |
|
Zadomowienie
|
Mój TŻ chciał dla synka Ksawery albo Tymon, ale wyszło, że puki co chłopiec będzie Alan, a dziewczynka Julia
|
#306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ło matko.. no to teraz po problemach wszystko bedzie w najlepszym porządeczku ![]() jak się udało to teraz tylko czekać na pierwsze kopniaki i potem na szczesliwe rozwiązanie ![]() będzie git
|
|
|
|
|
#307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już nie mogę się doczekać tych pierwszych kopniaków. 11 stycznia USG może mi powie płeć ) Ale bym chciała, ale może być jeszcze za wcześnie ![]() Zazdroszczę Wam tych pierwszych kopniaków Mój gin ostatnio mówił, że się wierci strasznie, nie mógł zmierzyć, szturchał mnie w macice, żeby się dobrze mu ułożyło maleństwo.
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2012-12-19 o 22:30 |
|
|
|
|
#308 |
|
Zadomowienie
|
My też już po połówkowym, córeczka zdrowa
|
|
|
|
#309 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Hejo! Cytat:
![]() Cytat:
To Ty też z września 2011?!? ![]() No weź, nie bądź taka! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za załatwione sprawy!Cytat:
Cytat:
Cipucha! Gratuluję! ![]() Cytat:
Witam się i żegnam, 2w1. Nic nie zrobiłam, pospałam w dzień a i tak jestem zmęczona. Kończę oglądać film i idę lulu. Do jutra plotkary! ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Super!
|
|
#310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a imiona dziwnie brzmiace...wszystko zalezy od nazwiska. latwiej pojac jesli jeden z rodzicow jest obcokrajowcem i wtedy to jakos brzmi i sklada sie w calosc. gorzej jak sa pozniej jessiki kaluza (lub co gorsze dżesiki), dżejsony, kewiny, simony kowalskie itd.---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
pozniej roczny staz w urzedzie pracy (przepasc finansowa koszmarna!), ale liczylam na panstwowa posade. w moim pokoju 2 ciezarne (na 4), w dziale jeszcze 2...obiecane zastepstwo. jednak pani kierownik zmienila zdanie, mnie podziekowala, przyjela nowa stazystke i po tygodniu dostala zastepstwo a tle bylo obiecywania, tyle prosb zebym zostala kolejne pol roku (bo staz mial byc 6mies.).pozniej znow poszukiwanie pracy, dyplom i ambicje pracy biurowej schowalam w szufladzie i poszlam do pracy fizycznej. umowy o prace, ale tymczasowa, miesieczne 9 miesiecy pracy, wypowiedzenie BO KRYZYS i po kilku dniach pozytywny test... moja mama do teraz powtarza, ze dam rade, ze nie ma co dzieci odkladac na pozniej (tym bardziej, ze od liceum mialam problemy), bo nigdy nie ma odpowiedniego momentu. nawet z umowa na czas nieokreslony pracodawca moze podziekowac. przykre, bo wiek gna, lekarz mowia prosze sie streszczac, a rozsadek podpowiadal zupelnie co innego. |
||
|
|
|
#311 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bardzo fajnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
super |
||||
|
|
|
#312 | |
|
Zakorzenienie
|
Super
a co tak skromnie w relacjach ![]() Cytat:
![]() Na pewno wszystko będzie dobrze ![]() Uciekam spać. Dobrej nocki Wszystkim |
|
|
|
|
#313 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#315 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#316 | |
|
Zakorzenienie
|
ja na pewno bede po Tobie
moj zasadniczy gin hehe.---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
i jak urodzisz 27 czerwca (moje ur.) to mozesz wygrac nagrode |
|
|
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć ponownie
Dopiero niedawno wróciliśmy do domu , ale załatwiliśmy prawie wszystko - zdjęcia odebrane i album wspólnymi siłami wyklejony, odbiór załatwiony, auto odebrane, a na koniec w nagrodę poszliśmy w 5 do pizzy hut Jak znajdę trochę siły to poczytam co się działo od popołudnia
|
|
|
|
#318 |
|
Wtajemniczenie
|
super, że zdrowa i wszystko
ale jak możesz to napisz coś więcej o samym połówkowym, jak przebiega i co się sprawdza ja mam za 18 godzin i doczekać się nie mogę
|
#319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
innej opcji nie ma. tez dlugo bralam duphaston i luteine. poczatek mialam masakryczny, a teraz juz chyba z gorki. ani sie obejrzysz i bedziesz miala polowe za soba
|
|
|
|
|
#320 |
|
Raczkowanie
|
Zgłaszam się
Data porodu ustalona na 17 czerwca. Pierwsza dzidzia, więc nie możemy się z mężem doczekać
|
|
|
|
#321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Póki co mamy ten sam termin. Miało być wcześniej, ale teraz mi pokazało na dwóch badaniach już, że jednak będzie 26.06 ![]() Dziewczyny, Trzymajcie za mnie jutro kciuki. Idę na tą pracowniczą wigilię i szykuję się też na rozmowę z szefowstwem w sprawie mojego ewentualnego powrotu- czy w ogóle jest sens etc. No w każdym razie- trzymajcie kciuki by rozmowa przebiegła miło ![]() ![]() bo baaardzo się bojęAg_nes GRATULUJE !!!!
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2012-12-19 o 23:37 |
|
|
|
|
#322 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, a dla siebie chciałabym rogala ![]() Cytat:
![]() To mnie ostatnio kuszą same chłopięce ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2012-12-19 o 23:38 |
||||||
|
|
|
#323 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wyniki i poznanie płciCytat:
![]() Mam nadzieję, że szybko się pogodzicie ![]() Tak zrobię Taaa znowu jesteś w czołówce w statystykach tego wątku ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- same fajne wiesci dzisiaj.---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- wszystkie poszly spac, a ja odzylam. niech zyje apap dobrze, ze wigilijne pichcenie odpada - kolacje jemy dwie i z kazdej pewnie otrzymamy cos na wynos tesciowa cukiernik, wiec ciasta tez mam z glowy. kupie sobie domowe uszka, bo ich mi ciagle malo, zrobie jakies salatki zebysmy mogli wcinac na kolacje/sniadanie. zamowilam dobre szynki...jakos to bedzie. myslalam tez nad przegladem szafy i posortowaniem ciuchow na te ciazowe i pozostale, ktore musza poczekac ale tez na razie brak mi sil. mamooo, ja nie wiem jak Wy to robicie, ze godzicie prace/dom/dzieci. u mnie dzisiaj przez ten leb nawet obiadu nie bylo poscimy hehe.DOBRANOC! |
|
|
|
|
#325 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oj bardzo ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Cytat:
za wizytę, zapisałaś się już ??Cytat:
![]() Mój umie dużo rzeczy zrobić sam np. kafelki, gładzie, tynki, panele, sufity podwieszane, elektryka, podłączenia wodę itd; praktycznie u rodziców remont połowy mieszkania zrobił ![]() ; a nasze nowe mieszkanie też pewnie sam będzie remontował ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#326 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Szkoda, że moje tabletki na płeć nie istnieją ![]() Cytat:
Mnie też rozwalił Cytat:
U Ciebie musi być dziewczynka Cytat:
Cytat:
No i trzymam za poznanie płci i również przy 2 synkach życze teraz dziewczynki |
||||||
|
|
|
#327 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety nie :/ Cytat:
Cytat:
![]() To już lepsze propozycje Cytat:
A jak się nazywa mąż ? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za resztę załatwionych spraw
|
|||||||
|
|
|
#328 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To mamy kolejną przemianę ![]() Mam nadzieję, że za tydzień uda się zrobić połówkowe i będzie tylko lepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cieszę się ![]() Cytat:
Cytat:
![]() --- Uff nadrobiłam wszystko ![]() , a teraz zmykam zrobić mężowi kanapki i kawę do pracy a potem spać! Dobranoc |
|||||
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
aaa jak fajnie!! gratulacje wizyt
vil
|
|
#330 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
położyłam się na chwilkę o 18 i właśnie się obudziłam...
TŻcik zadzwonił do swojej mamy, czyli do mojej teściowej . Mamy przyjsć na wigilię.Mam zrobić ciastko i sałatkę.. Sama zaproponowała... Przynajmniej wiem co.. i kurde niestety śpimy u nich, tz nie chce się przekonać, ja bym wolała u moich rodziców.. Bo u TŻta panują polarne warunki, średnia temperatura 18 st. C bo oni lubią jak jest chłodno, a ja zamarzam przy takiej.. Mam nadzieje, że nie wrócę z zapaleniem pluc..---------- Dopisano o 01:56 ---------- Poprzedni post napisano o 01:30 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Axella - to dobrze, że wizyta w porządku, szkoda, że nie znamy płci:/. będziemy wyczekiwać razem z Tobą Vil- gratki dla synka.. co do imienia, mi się też Teofil tylko z pedofilem kojarzy...Tymek bardzo ładnie, u mnie w rodzinie jest. Akurat w tej cześci rodziny, która mieszka na wsi i głównie zajmuje się rolnictwem, więc strasznie negatywnie na początku do imienia była nastawiona, ale sie przekonała i chyba im się już podoba.. Ag_nes- gratki dla córy, w końcu jakaś baba! |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.

i się wystraszył nawet i mówi że na tym etapie absolutnie nie powinno tak być i że powinnam brać silne leki na to .... kazał mi brać tydzień nospę 3X2 tabletki i magnez, i mamy przyjechać za tydzień, tj. 27.12 (poproszę o wpisanie do kalendarza połówkowego). masakra, drugi raz przekładany termin
nie wiem czy ten lekarz tydzień temu był ślepy czy co, ale ten był od razu pewny na 100%, a potem moja gin to potwierdziła jeszcze
kupowałaś już coś pod kątem córci ? 

Gratulacje
niby o gustach się nie dyskutuje, ale jak dla mnie to imię kojarzy się z pedofilem........ 

Cipucha! Gratuluję!
a tle bylo obiecywania, tyle prosb zebym zostala kolejne pol roku (bo staz mial byc 6mies.).

klask i:
Jak znajdę trochę siły to poczytam co się działo od popołudnia 
07.07.2012 
no to teraz mogę zamilknąć, bo mam nadgadane na przyszłość
poscimy hehe.
Dobranoc