|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
A my tym:
jeszcze sie susza, a potem malowanie... Justyna apetyczne pierniczki. Iwa oj u nas katar nieprzerwanie od wrzesnia... |
|
|
|
#4952 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Zanim narobię:
z lekarza nici, tż-towi wypadło coś pilnego i nie wie, o której będzie, moja mama i siostra są na zakupach w CH. Nie miałam co z Domkiem zrobić. Zadzwoniłam do lekarza i zgodził się przyjąć mnie w piątek po 11
|
|
|
|
#4953 |
|
Zadomowienie
|
Stronczek, ależ ta Twoja mała "zołza" jest śliczna. Takie cudowne oczy i ciemne włosy
|
|
|
|
#4954 |
|
Zakorzenienie
|
z
![]() ![]() [QUOTE=iustyna1;38212584]a tym się dzisiaj zajmowaliśmy[/QUOTE] piękne! AgaG, wasze dzieła również! badanie super, jak zwykle u tego lekarza bardzo dokładne, szczegółowe (opis na 2 strony A4 ) Najważniejsze że wszystko jest w porządku, posprawdzał serduszko, żołądek, mózg,wszelkie przepływy itp idealnie. Na samym początku badania, ledwo lekarz przyłożył aparat, to takiego kopa dostał - prosto w głowicę usg, że sam się zdziwił a ja sobie krzyknęłam ![]() Maluszek waży 480 g ![]() A zaprezentował się tatusiowi tak, że nie ma wątpliwości, dziewczynki to już z niego nie będzie ![]()
|
|
#4955 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=aania_20;38215655]z
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#4956 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to ściskam kciuki, żeby się udało zobaczyć dwie krechy ![]() Tzn. nie na stołku (tak z rozpędu napisałam), tylko na krzesełku mammut ![]() Cytat:
Mamad, resztę postu skomentję tak - mam przeogormną nadzieję, ze już nie długo będziesz miała własną, osobistą kuchnię. Bez asystentów, komentatorów, wsadzaczy nosa itp ) Cytat:
![]() To Twoje dzieło czy Kuby, przyznaj się? ![]() Cytat:
No to czekamy...Cytat:
![]() - Nie dawałam na razie Zobaczymy...Najbardziej dziwi mnie to, że on w dzień tryska humorem. Był kilka dni taki bardziej nerwowy, ale od wczoraj znowu jest radosny, kochany i nie wydaje się żeby cokolwiek mu dokuczało ![]() - Te przepisy wydają się baaaaardzo podobne. U nie te pierniczki w sumie od razu były miękkie. Tzn. druga patria taka była, bo krótko trzymałam w piekarniku. Pierwszą trzymałam nieco za długo (ok. 11 minut) i są dużo twardsze. - Proszę, jaka zaradna dziewczyna
|
|
#4957 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniu cudownie się czyta takie wspaniałe wieści
![]() ( wysłałam A. po lody do sklepu )
|
#4958 | ||||
|
Zakorzenienie
|
jeszcze go tylko na żyrandolu nie było
![]() Cytat:
![]() Zrobiłaś pierniki? ![]() Ale kuce już długie Jak się dziewczynce kucyki zrobi, to się robi jeszcze słodsza Cytat:
![]() To Twoje dzieło czy Kuby, przyznaj się? ![]() Cytat:
No to czekamy...Cytat:
I że chłopak. Adaś będzie Wam wdzięczy ![]() Już ostatecznie postanowione, że Bartuś? Teliczku - i co robisz dla Jasia na Wigilię? Bo kiedyś się nad tym zastanawiałaś. Dziś kończyliśmy dekorować pierniki i Tymcio już obowiązkowo ze mną przy blacie Potem wierciliśmy dziurki i wstążki przewlekaliśmy i już są gotowe na choinkę ![]() I jeszcze Miszcz Pierniczenia z wczoraj
|
|
#4959 | |||
|
Rozeznanie
|
Julek zasnął, tż ubrany razem z nim, teraz trzeba będzie go do kąpieli doprowadzić. Chyba siłą bo jego obudzić to tragedia.
Cytat:
![]() N0 jutro, stresa mam jak przed maturą. Dzięki Może... Mały akrobata ![]() Mój Jul za to próbuje robić fikołki! Śliczna Cytat:
![]() Cytat:
![]() No, pamiętasz mnie, to dobrze, chyba tam nawet swoją suknię ślubną pokazywałam. Super! Właśnie mam pytanie. Skąd bierzecie te jadalne kolorowe mazaczki? U mnie nigdzie nie ma...
|
|
#4960 | ||
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=aania_20;38215655]z
![]() ![]() Cytat:
!---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
!
|
||
|
|
|
#4961 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tymcio śliczny. Powiedz mi, to przezroczyste to silikonowa stolnica o ktorej kiedyś pisałaś?? Jak tak to gdzie, za ile?? ![]() Cytat:
A ślina mi ciekła do pasa ![]() Cytat:
![]() ![]() 2.Ja mam taką samą nadzieję ![]() Cytat:
Julek też był taki kopiący. Został do tej pory ![]() Cytat:
za wizytę.Byle do rana...
|
|
#4962 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
daj znać jak test
|
|
|
#4963 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A wiesz, że ja kiedyś spaliłam taką polewę(taką właśnie "tylko podgrzej")... Rozdzieliła się a cukier pozlepiał. Czasem to ja taka zdolna jestem, że szok, te trudne rzeczy wyjdą super a jakąś prościznę dla przedszkolaka zepsuję. ![]() Dam znać a jak wyjdzie pozytyw to nawet fotka na dowód będzie w gratisie
|
|
#4964 | |||
|
Raczkowanie
|
Śliczne Aga!Moje dzieciaki z kółka plastycznego uwielbiały lepić z masy solnej ozdoby na choinkę, a pani razem z nimi
![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Śliczny poważny mężczyzna!---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
Cytat:
Twoje dziecko jest niesamowite! Moj wczoraj pierwszy raz sie wdrapał na kanapę, ale dzisiaj tego nie powtórzył(nie wiem czy sie martwić )Jaka tam zołza, cudna jest Marysia, kitki jeszcze tylko dodają jej Cytat:
I następne dzieła sztuki! A gdzie mali Cukiernicy? |
|||
|
|
|
#4965 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a cukiernicy dzieki Bogu śpią ![]() Tż leciał na czarno, ja na biało, Kuba sypał posypką a Zuza ją wyjadła Mocno rodzinnie ![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Oglądam porodówkę na TLC
|
|
|
#4966 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, chyba moje zmęczenie juz daje o sobie znać![]() Stronczku przepraszam za pomyłkę, ale pisząc to myślałam o Wice ![]() Mała fabryka rodzinna ![]() Robicie wszystkie pierniki, a ja zrobiłam "Śledzia po warmińsku"-są pyszne i robi się go parę dni przed świętami .
Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-12-19 o 23:36 |
|
|
|
|
#4967 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór
![]() Śniło mi się, że jestem w ciąży co ciekawe, na 1 usg dziecko było już wielkości roczniaka, nie wiem, jak ono się w moim brzuchu zmieściło ![]() dziękuję za życzenia zdrowia ![]() W piątek mamy Mikołaja w żłobku, nie mogę się doczekać (to chyba dla mnie większa atrakcja, niż dla Heluty)mamad1, to zdecydowanie za dużo śniegu jak dla mnie Iwa_iw, witaj myha82, lepiej iść do lekarza, będziesz spokojniejsza Natka_, dobrze, że dobrze anka_1984, jaki uroczy Mikołaj Madziulka_17, Hela też takie wspinaczki uskutecznia ![]() Stronczek, urocza Wiktoria Piękne Wasze pierniczki ja chyba w weekend się za nie zabiorę ![]() aania20, super wieści ![]() brumek, ale przystojny Kuchcik |
|
|
|
#4968 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jest nas tu tyle ze czasami o pomylke nie trudno Dziekuje wszystkim za mile slowa o mojej paniusi a na zakonczenie dnia od jutra zapraszam TU |
|
|
|
|
#4969 |
|
Raczkowanie
|
zarejestrowane
![]() brumek :brawa: za tytuł ---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ---------- kiedy ja siedzę przed komputerem, wszystkie śpicie kolorowych snów życzę, do jutra! |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4970 |
|
Wtajemniczenie
|
a nie, bo ja jeszcze jestem ;-) za późno kawę wypiłam i spać mi się nie chce. do tego kuba płacze co jakiś czas, że wszystko go boli :|
|
|
#4971 |
|
Raczkowanie
|
oj to trzymam kciuki, żeby noc jednak należała do udanych
|
|
|
|
#4972 | |
|
Zadomowienie
|
chyba dziś ja zapalam światło
![]() Dzień dobry. W nocy o 1 narobiłąm krzyku jak obydwaj (Emil i T. ) zaczęli kaszleć. szlag mnie trafił, bo chciałam spać. ![]() wykrzyczałam, ze chociaż jedną noc che przespać, a nie wstawać o nieludzkich porach. T. powiedział, żebym nie krzyczała ani na niego ani na Emila. Wziął go do salonu na górę, pozamykał drzwi i spali tam do 5. w związku z tym i ja się wyspałam.Ale ze mnie zołza, ale za wczorajszze piersi brumkowe, T. musiał jakoś podziękować. pierniczki zrobione, choinka wyrzeźbiona i ubrana. za tym rzeżbieniem jest historia - otóż w Londynie mało miejsca wszędzie, więc nawet choinki sprzedają w workach (jak koty w worku ). kupiłam taką jedną, przytargałam do domu, zdjęłam ten worek, a tu.... kula choinkowa. Serio mała choinka, bo wiekszej nie chcieliśmy, ale taka gęsta i okrągła, że trzeba było ją przycinać jak drzewko bonsaiA poza tym w niedzielę jedziemy do tesciów (na kolonie) ![]() Cytat:
![]() a nie zawiało cię w białym? bo jak oglądam zdjecia, to aż mnie zazdrość zżera, że macie tam tyle śniegu. ![]() Aania- gratuluje kolejnego chłopca. ja jakbym miała jakis wybór, to tez bym chciała drugiego chłopcaBrumku- ale Tymek zafascynowany tym pieczeniem.
|
|
|
|
|
#4973 |
|
Zadomowienie
|
cześć,
moje dziecko już nie śpi, asystuje tacie w przygotowaniach do pracy.. poszedł spać przed 23 i już nie śpi ![]() chelsea, trzymam kciuki za test
|
|
#4974 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() Cytat:
![]() No właśnie nie, teraz coraz bardziej się wahamy i chyba będzie zmiana ![]() ![]() ![]() My to na lody idziemy przy każdej okazji nie przepuszczę ![]() ![]() Cytat:
![]() poszedł bez protestów? ![]() Cytat:
może to proroczy sen? ![]() A mąż specjalnie tak kombinował, żeby go do Krakowa akurat w środę wysłali ![]() Cytat:
![]() Ja nie robię małych pierniczków, ale dużego piernika obowiązkowo, ciasto czeka. Poza tym stwierdziłam że zaszaleję, pobawię się z robieniem uszek, takiego barszczyku prostego ale bez żadnych dodatków sztucznych, generalnie ominę wszelkie kostki rosołowe itp, żeby Adaś też mógł skorzystać ![]() Prawdziwy facet...wstał, ubrałam go i prowadzi mnie na dół, poszedł na śniadanie do babci. Babcię za rękę i rządzi się jak u siebie - zaprowadził do lodówki i zażyczył sobie kiełbasę, zapamiętał że babcia ma
|
|
|
#4975 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I cieszę się, że tata tez mógł przy tym być![]() Cytat:
Cytat:
![]() wiesz za co![]() Cytat:
Ja bym się nie martwiła ![]() Cytat:
![]() 2. Da się? ![]() 3. |
|||||
|
|
|
#4976 |
|
Zakorzenienie
|
Lody u nas też o każdej porze roku.
W sezonie mamy pod dostatkiem bo tż taniej w pracy dostaje. W CH też często kupujemy. Nie ma, że ZIMA! ![]() Brumek za tytuł. Nie udało mi się Ciebie pokonać
|
|
|
|
#4977 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie.. ja tak po cichutku - nie chcecie nowej mamy czasem..?
|
#4978 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Malwina
Iwa też ![]() Pewnie, że chcemy
|
|
|
|
#4979 |
|
Zakorzenienie
|
brumek - podpinam sie pod pytanie o siliknowa stolnice. jaki masz rozmiar? czy mozna na niej piec i czy miesci sie w duza blache?
|
|
|
|
#4980 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.

za wizytę.
) Najważniejsze że wszystko jest w porządku, posprawdzał serduszko, żołądek, mózg,wszelkie przepływy itp idealnie. 

I niby wszystko mogę tam robić, ale to otwarte pomieszczenie i niestety asysty wykluczyć nie mogę. A nie cierpię, gdy ktoś nade mną stoi. Swoje śniadania, kolacje, obiadki dla Patryka to robię sama. Mąż też sobie sam robi jedzenie. Obiady gotuje teściowa. I fakt, że ona lubi gotować, a jednak w każdym domu jednak to trochę się różni

!