Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-19, 18:21   #4951
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

A my tym:

jeszcze sie susza, a potem malowanie...

Justyna apetyczne pierniczki.
Iwa oj u nas katar nieprzerwanie od wrzesnia...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_5320.jpg (114,9 KB, 30 załadowań)
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 18:29   #4952
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Zanim narobię:
z lekarza nici, tż-towi wypadło coś pilnego i nie wie, o której będzie, moja mama i siostra są na zakupach w CH. Nie miałam co z Domkiem zrobić. Zadzwoniłam do lekarza i zgodził się przyjąć mnie w piątek po 11
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 18:47   #4953
CrazyMachine
Zadomowienie

Stronczek, ależ ta Twoja mała "zołza" jest śliczna. Takie cudowne oczy i ciemne włosy
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 19:38   #4954
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Ania za pozytywne wiesci z wizyty!
z
Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Ania za wizytę.

[QUOTE=iustyna1;38212584]a tym się dzisiaj zajmowaliśmy[/QUOTE]
piękne!
AgaG, wasze dzieła również!

badanie super, jak zwykle u tego lekarza bardzo dokładne, szczegółowe (opis na 2 strony A4 ) Najważniejsze że wszystko jest w porządku, posprawdzał serduszko, żołądek, mózg,wszelkie przepływy itp idealnie.

Na samym początku badania, ledwo lekarz przyłożył aparat, to takiego kopa dostał - prosto w głowicę usg, że sam się zdziwił a ja sobie krzyknęłam
Maluszek waży 480 g
A zaprezentował się tatusiowi tak, że nie ma wątpliwości, dziewczynki to już z niego nie będzie Ale żeby nie było że taki bezwstydny, buźki nie chciał pokazać, na 4d zasłaniał się rączkami

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 19:45   #4955
iustyna1
Wtajemniczenie

[QUOTE=aania_20;38215655]z

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
a tym się dzisiaj zajmowaliśmy[/QUOTE]
piękne!

badanie super, jak zwykle u tego lekarza bardzo dokładne, szczegółowe (opis na 2 strony A4 ) Najważniejsze że wszystko jest w porządku, posprawdzał serduszko, żołądek, mózg,wszelkie przepływy itp idealnie.

Na samym początku badania, ledwo lekarz przyłożył aparat, to takiego kopa dostał - prosto w głowicę usg, że sam się zdziwił a ja sobie krzyknęłam
Maluszek waży 480 g
A zaprezentował się tatusiowi tak, że nie ma wątpliwości, dziewczynki to już z niego nie będzie Ale żeby nie było że taki bezwstydny, buźki nie chciał pokazać, na 4d zasłaniał się rączkami
ale super ! cieszę się, że wszystko ok
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 20:41   #4956
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja takie ciepłe schronienie w tych krzaczorach miałam ale postanowiłam na chwilę wyjść i powiedzieć Wam, że może jutro będę mieć jakąś informację dla Was. Ale to MOŻE. Bo mdli mnie niesamowicie, temperatura cały czas wysoka i nie spada, skończyłam wczoraj lutkę a tu cisza. Od 4 dni brak @.
Serio, serio? No to ściskam kciuki, żeby się udało zobaczyć dwie krechy

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
BRUMKU to ty stawiasz na stołku. Nie przecytałam ze zrozumieneim
Tzn. nie na stołku (tak z rozpędu napisałam), tylko na krzesełku mammut

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Współczuję kolejnej nieprzespanej nocki, ale teraz pewnie już o tyle spokojniej, że wiesz, dlaczego tak się dzieje.
Teoretycznie to od soboty (po dwóch latach się doczekałam) mam nawet swoją szafkę w kuchni I niby wszystko mogę tam robić, ale to otwarte pomieszczenie i niestety asysty wykluczyć nie mogę. A nie cierpię, gdy ktoś nade mną stoi. Swoje śniadania, kolacje, obiadki dla Patryka to robię sama. Mąż też sobie sam robi jedzenie. Obiady gotuje teściowa. I fakt, że ona lubi gotować, a jednak w każdym domu jednak to trochę się różni
Masz rację, że spokojniej

Mamad, resztę postu skomentję tak - mam przeogormną nadzieję, ze już nie długo będziesz miała własną, osobistą kuchnię. Bez asystentów, komentatorów, wsadzaczy nosa itp (poza Patrykiem oczywiście )
Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
Niestety powaga Cały czas podczas robienia zdjeć był zabawiany i się uśmiechał, ale chyba tego już fotograf nie złapał i zdjęcia są takie poważne
Ale to super wygląda!

Cytat:
a tym się dzisiaj zajmowaliśmy

To Twoje dzieło czy Kuby, przyznaj się?

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Zanim narobię:
z lekarza nici, tż-towi wypadło coś pilnego i nie wie, o której będzie, moja mama i siostra są na zakupach w CH. Nie miałam co z Domkiem zrobić. Zadzwoniłam do lekarza i zgodził się przyjąć mnie w piątek po 11
No to czekamy...

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny
może z czasem uda mi się zagościć u Was na dobre bo póki co to czuję się trochę jak intruz

Brumku teraz szybciutko Tymciowi będzie lepiej i odżyjecie.
a powiedz - dajesz mu Nurofen lub coś z Ibuprofenem? bo to działa nie tylko przeciwbólowo, ale i przeciwzapalnie i można nawet 3xdziennie dawać a pomaga.

ja pierniki w tamtym roku robiłam z Twojego przepisu a teraz z tego:
http://www.mojewypieki.com/przepis/pierniczki-przepis-i wydaj mi się, że szybciej zrobiły się miękkie

co do krzeseł przy stole-blacie to u nas Ala wszędzie pod pachą targa taki podest i chyba to trochę stabilniejsze niż stołek chociaż ona swoim małym stołeczkiem też nie pogardzi - potrafi wyjść na stołek a potem na stół ....
- Pisz ile wlezie, to się szybko wciągniesz i zadomowisz
- Nie dawałam na razie No i dziś też nie dałam. Może błąd Zobaczymy...
Najbardziej dziwi mnie to, że on w dzień tryska humorem. Był kilka dni taki bardziej nerwowy, ale od wczoraj znowu jest radosny, kochany i nie wydaje się żeby cokolwiek mu dokuczało
- Te przepisy wydają się baaaaardzo podobne. U nie te pierniczki w sumie od razu były miękkie. Tzn. druga patria taka była, bo krótko trzymałam w piekarniku. Pierwszą trzymałam nieco za długo (ok. 11 minut) i są dużo twardsze.
- Proszę, jaka zaradna dziewczyna
Stary 2012-12-19, 20:44   #4957
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Aniu cudownie się czyta takie wspaniałe wieści

( wysłałam A. po lody do sklepu )

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-19, 20:44   #4958
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
jeszcze go tylko na żyrandolu nie było

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
super super, brumek to zdolna bestia, już kolejny jej tytuł taki ciekawy.
Patik, nie przyzwyczajona jestem, ze mnie chwalisz i aż się rumienię

Zrobiłaś pierniki?

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość

moja zolza, dwa kucyki i balagan
Ale kuce już długie Jak się dziewczynce kucyki zrobi, to się robi jeszcze słodsza

Cytat:
A ja spalam z Antkiem 2 godz. Antek jeszcze dluzej, ale jakis dziwny jest, jakby ciagle niedospany, jakiegos nerwa ma.
O masz, żeby i jego coś od nowa nie wzięło

Cytat:

To Twoje dzieło czy Kuby, przyznaj się?

Cytat:
Zanim narobię:
No to czekamy...

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Maluszek waży 480 g
Cudownie że zdrowy, silny i rozrabiający I że chłopak. Adaś będzie Wam wdzięczy
Już ostatecznie postanowione, że Bartuś?

Teliczku - i co robisz dla Jasia na Wigilię? Bo kiedyś się nad tym zastanawiałaś.

Dziś kończyliśmy dekorować pierniki i Tymcio już obowiązkowo ze mną przy blacie Potem wierciliśmy dziurki i wstążki przewlekaliśmy i już są gotowe na choinkę

I jeszcze Miszcz Pierniczenia z wczoraj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_8416.jpg (72,7 KB, 74 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_8418.jpg (74,2 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_8423.jpg (72,8 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_8435.jpg (78,4 KB, 57 załadowań)
Stary 2012-12-19, 21:08   #4959
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Julek zasnął, tż ubrany razem z nim, teraz trzeba będzie go do kąpieli doprowadzić. Chyba siłą bo jego obudzić to tragedia.
Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość

Bezrobotna wita!!!!!!!!!!!
A teraz dzien i noc z Wami
chelseajutro testujesz???????Trzymam kciuki
Bezrobotna ale za to ile czasu dla dziecka będzie
N0 jutro, stresa mam jak przed maturą.
Dzięki
Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
Chelsea

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Chelsea, czyżby ?
Może...

Cytat:
Mały akrobata
Mój Jul za to próbuje robić fikołki!

Cytat:

[/COLOR][COLOR=DarkGreen]Chelsea, trzymam kciuki!

Cytat:

Śliczna

Cytat:
Chelsea trzymam kciuki za test!
.

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Hej
Iwa nie wiem czy pamiętasz ale byłyśmy razem na wątku "mam raczkowych" który umarł śmiercią naturalna

Chelsea
Pamiętam ten wątek, też tam byłam

Cytat:
Chelsea91 trzymam kciuki za jutrzejszy test bo rozumiem, że pragnęłabyś 2 kreski zobaczyć?

tak samo jak Scio i Chelsea i Marina troszkę też tam pisała...nie wiem czy kogoś nie pominęłam
Tak, tak rodzeństwa dla Julka potrzeba
No, pamiętasz mnie, to dobrze, chyba tam nawet swoją suknię ślubną pokazywałam.
Cytat:
Super!
Właśnie mam pytanie. Skąd bierzecie te jadalne kolorowe mazaczki? U mnie nigdzie nie ma...

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 21:17   #4960
DDewik
Raczkowanie

[QUOTE=aania_20;38215655]z

Cytat:
a tym się dzisiaj zajmowaliśmy[/QUOTE]
piękne!

Maluszek waży 480 g
Ciesze się , że wszystko dobrze, i będzie miał Adaś braciszka!

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Dziś kończyliśmy dekorować pierniki i Tymcio już obowiązkowo ze mną przy blacie Potem wierciliśmy dziurki i wstążki przewlekaliśmy i już są gotowe na choinkę

Pomocnik pierwsza klasa!
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 21:19   #4961
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Cytat:

A ja chyba robić nie będę pierników, no chyba że mnie ochota najdzie, ale jakoś lenia mam,Julek stać przy blacie nie umie, miauczy jak kot, gryzie mnie w nogę i chce na ręce...
Tymcio śliczny.
Powiedz mi, to przezroczyste to silikonowa stolnica o ktorej kiedyś pisałaś?? Jak tak to gdzie, za ile??

Cytat:

Też jak dziś staliśmy przy kasie w Auchan to miałąm ochotę na lody, chciałam iść, powiedziałam TŻ to bulwers że na pewno zaraz chorzy będziemy jak zjemy, a że to było przy kasie(wiadomo, kwota na rachunku zawsze powala) to nie chciałam go jeszcze denerwować i nie poszlismy.
A ślina mi ciekła do pasa
Cytat:
1.Serio, serio? No to ściskam kciuki, żeby się udało zobaczyć dwie krechy

2.Mamad, resztę postu skomentję tak - mam przeogormną nadzieję, ze już nie długo będziesz miała własną, osobistą kuchnię. Bez asystentów, komentatorów, wsadzaczy nosa itp (poza Patrykiem oczywiście )
1. Serio, serio

2.Ja mam taką samą nadzieję

Cytat:

[/COLOR]Maluszek waży 480 g
[/COLOR]
No to super!
Julek też był taki kopiący. Został do tej pory

Cytat:
Zanim narobię:
No to za wizytę.

Byle do rana...

Kornelia 04.02.2016

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-19, 21:21   #4962
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Super!
Właśnie mam pytanie. Skąd bierzecie te jadalne kolorowe mazaczki? U mnie nigdzie nie ma...
lukier biały robiłam sama (z białka i cukru pudru) a polewa czekoladowa gotowa (5 minut trzeba było podgrzewać opakowanie, żeby była płynna) i już
daj znać jak test
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-12-19, 21:25   #4963
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Cytat:
lukier biały robiłam sama (z białka i cukru pudru) a polewa czekoladowa gotowa (5 minut trzeba było podgrzewać opakowanie, żeby była płynna) i już
daj znać jak test
Aj,widzisz gapa ze mnie. Myślałam że Ty też masz tymi pisakami ozdobione pierniczki.

A wiesz, że ja kiedyś spaliłam taką polewę(taką właśnie "tylko podgrzej")... : hahaha:
Rozdzieliła się a cukier pozlepiał. Czasem to ja taka zdolna jestem, że szok, te trudne rzeczy wyjdą super a jakąś prościznę dla przedszkolaka zepsuję.
Dam znać a jak wyjdzie pozytyw to nawet fotka na dowód będzie w gratisie

Kornelia 04.02.2016

Stary 2012-12-19, 21:42   #4964
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
A my tym:

jeszcze sie susza, a potem malowanie...
Śliczne Aga!Moje dzieciaki z kółka plastycznego uwielbiały lepić z masy solnej ozdoby na choinkę, a pani razem z nimi

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
Wstawię Wam mojego małego!
Śliczny poważny mężczyzna!

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

Teoretycznie to od soboty (po dwóch latach się doczekałam) mam nawet swoją szafkę w kuchni I niby wszystko mogę tam robić, ale to otwarte pomieszczenie i niestety asysty wykluczyć nie mogę. A nie cierpię, gdy ktoś nade mną stoi. Swoje śniadania, kolacje, obiadki dla Patryka to robię sama. Mąż też sobie sam robi jedzenie. Obiady gotuje teściowa. I fakt, że ona lubi gotować, a jednak w każdym domu jednak to trochę się różni
Zycze Ci, abys niedługo miała własna kuchnie!Z mamą jeszcze mogłabym gotować, ale z teściowa...

Cytat:
Dzień dobry
Ja takie ciepłe schronienie w tych krzaczorach miałam ale postanowiłam na chwilę wyjść i powiedzieć Wam, że może jutro będę mieć jakąś informację dla Was. Ale to MOŻE. Bo mdli mnie niesamowicie, temperatura cały czas wysoka i nie spada, skończyłam wczoraj lutkę a tu cisza. Od 4 dni brak @.

Mój Jul coś też dzisiaj rozdrażniony,mi ciągle zimno a zawsze było mi wiecznie gorąco.
Trzymam kciuki za 2 kreseczki!

Cytat:
Twoje dziecko jest niesamowite!
Moj wczoraj pierwszy raz sie wdrapał na kanapę, ale dzisiaj tego nie powtórzył(nie wiem czy sie martwić)

Cytat:

Jaka tam zołza, cudna jest Marysia, kitki jeszcze tylko dodają jej uroku!
Cytat:
dzięki dziewczyny
może z czasem uda mi się zagościć u Was na dobre bo póki co to czuję się trochę jak intruz
Witaj nowa mamusiu i pisz !

Cytat:
I następne dzieła sztuki!
A gdzie mali Cukiernicy?
Stary 2012-12-19, 21:52   #4965
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Śliczne Aga!Moje dzieciaki z kółka plastycznego uwielbiały lepić z masy solnej ozdoby na choinkę, a pani razem z nimi

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Śliczny poważny mężczyzna!

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Zycze Ci, abys niedługo miała własna kuchnie!Z mamą jeszcze mogłabym gotować, ale z teściowa...

Trzymam kciuki za 2 kreseczki!

Twoje dziecko jest niesamowite!
Moj wczoraj pierwszy raz sie wdrapał na kanapę, ale dzisiaj tego nie powtórzył(nie wiem czy sie martwić)

Jaka tam zołza, cudna jest Marysia, kitki jeszcze tylko dodają jej uroku!

Witaj nowa mamusiu i pisz !

I następne dzieła sztuki!
A gdzie mali Cukiernicy?
U Stronczka jest Wiktoria,, Marysia u Eve
a cukiernicy dzieki Bogu śpią
Tż leciał na czarno, ja na biało, Kuba sypał posypką a Zuza ją wyjadła Mocno rodzinnie

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Oglądam porodówkę na TLC
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-19, 22:27   #4966
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
U Stronczka jest Wiktoria,, Marysia u Eve
a cukiernicy dzieki Bogu śpią
Tż leciał na czarno, ja na biało, Kuba sypał posypką a Zuza ją wyjadła Mocno rodzinnie

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Oglądam porodówkę na TLC
Faktycznie, chyba moje zmęczenie juz daje o sobie znać
Stronczku przepraszam za pomyłkę, ale pisząc to myślałam o Wice

Mała fabryka rodzinna

Robicie wszystkie pierniki, a ja zrobiłam "Śledzia po warmińsku"-są pyszne i robi się go parę dni przed świętami.

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2012-12-19 o 22:36
Stary 2012-12-19, 22:44   #4967
mme_audrey
Raczkowanie

Dobry wieczór
Śniło mi się, że jestem w ciąży co ciekawe, na 1 usg dziecko było już wielkości roczniaka, nie wiem, jak ono się w moim brzuchu zmieściło

dziękuję za życzenia zdrowia trochę lepiej, ale muszę coś wykombinować, żeby mnie ucho przestało boleć

W piątek mamy Mikołaja w żłobku, nie mogę się doczekać (to chyba dla mnie większa atrakcja, niż dla Heluty)

mamad1
, to zdecydowanie za dużo śniegu jak dla mnie

Iwa_iw, witaj

myha82, lepiej iść do lekarza, będziesz spokojniejsza

Natka_, dobrze, że dobrze

anka_1984, jaki uroczy Mikołaj

Madziulka_17, Hela też takie wspinaczki uskutecznia

Stronczek, urocza Wiktoria i te kucyki

Piękne Wasze pierniczki ja chyba w weekend się za nie zabiorę

aania20, super wieści Mąż pewnie był szczęśliwy, że załapał się na wizytę

brumek, ale przystojny Kuchcik
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 22:52   #4968
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Faktycznie, chyba moje zmęczenie juz daje o sobie znać
Stronczku przepraszam za pomyłkę, ale pisząc to myślałam o Wice
Nic sie nie stalo jest nas tu tyle ze czasami o pomylke nie trudno

Dziekuje wszystkim za mile slowa o mojej paniusi

a na zakonczenie dnia od jutra zapraszam TU
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 23:53   #4969
mme_audrey
Raczkowanie

zarejestrowane
brumek :brawa: za tytuł

---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ----------

kiedy ja siedzę przed komputerem, wszystkie śpicie

kolorowych snów życzę, do jutra!
Stary 2012-12-20, 00:01   #4970
iustyna1
Wtajemniczenie

a nie, bo ja jeszcze jestem ;-) za późno kawę wypiłam i spać mi się nie chce. do tego kuba płacze co jakiś czas, że wszystko go boli :|
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-12-20, 00:06   #4971
mme_audrey
Raczkowanie

oj to trzymam kciuki, żeby noc jednak należała do udanych
Stary 2012-12-20, 05:42   #4972
agni82
Zadomowienie

chyba dziś ja zapalam światło
Dzień dobry. W nocy o 1 narobiłąm krzyku jak obydwaj (Emil i T. ) zaczęli kaszleć. szlag mnie trafił, bo chciałam spać.
wykrzyczałam, ze chociaż jedną noc che przespać, a nie wstawać o nieludzkich porach. T. powiedział, żebym nie krzyczała ani na niego ani na Emila. Wziął go do salonu na górę, pozamykał drzwi i spali tam do 5. w związku z tym i ja się wyspałam.Ale ze mnie zołza, ale za wczorajszze piersi brumkowe, T. musiał jakoś podziękować.

pierniczki zrobione, choinka wyrzeźbiona i ubrana.
za tym rzeżbieniem jest historia - otóż w Londynie mało miejsca wszędzie, więc nawet choinki sprzedają w workach (jak koty w worku). kupiłam taką jedną, przytargałam do domu, zdjęłam ten worek, a tu.... kula choinkowa.Serio mała choinka, bo wiekszej nie chcieliśmy, ale taka gęsta i okrągła, że trzeba było ją przycinać jak drzewko bonsai. cały wielkii worek na śmieci uzbierało sie obciętych gałęzi, ale udło sie. wciaż jest okragła, ale jest ok.

A poza tym w niedzielę jedziemy do tesciów (na kolonie)

Cytat:
Dzień dobry
no to trzymam kciuki za pozytywne wiesci
a nie zawiało cię w białym? bo jak oglądam zdjecia, to aż mnie zazdrość zżera, że macie tam tyle śniegu.

Aania- gratuluje kolejnego chłopca.ja jakbym miała jakis wybór, to tez bym chciała drugiego chłopca

Brumku- ale Tymek zafascynowany tym pieczeniem. fajnie że się dobrze bawił. może i spróbuję Emila nauczy c wchodzenia na to krzesełko, to bedzie widział co ja robię 0- tylko wtedy nie ma zmiłuj, blat zawsze musi byc pusty, a na stae mam postawioną w jednym końcu stację parową, wiec nie wim co z tego będzie
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 06:01   #4973
Kolina
Zadomowienie

cześć,
moje dziecko już nie śpi, asystuje tacie w przygotowaniach do pracy..
poszedł spać przed 23 i już nie śpi

chelsea, trzymam kciuki za test
Stary 2012-12-20, 06:42   #4974
aania_20
Zakorzenienie

dzien dobry
Cytat:
Cudownie że zdrowy, silny i rozrabiający I że chłopak. Adaś będzie Wam wdzięczy
Już ostatecznie postanowione, że Bartuś?

No właśnie nie, teraz coraz bardziej się wahamy i chyba będzie zmiana
Cytat:
Ciesze się , że wszystko dobrze, i będzie miał Adaś braciszka!
!

Cytat:
No to super!
Julek też był taki kopiący. Został do tej pory
.

My to na lody idziemy przy każdej okazji nie przepuszczę
Cytat:
ale super ! cieszę się, że wszystko ok

Cytat:

poszedł bez protestów?
Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość
Dobry wieczór
Śniło mi się, że jestem w ciąży co ciekawe, na 1 usg dziecko było już wielkości roczniaka, nie wiem, jak ono się w moim brzucu
aania20, super wieści Mąż pewnie był szczęśliwy, że załapał się na wizytę

może to proroczy sen?
A mąż specjalnie tak kombinował, żeby go do Krakowa akurat w środę wysłali

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Aania- gratuluje kolejnego chłopca.ja jakbym miała jakis wybór, to tez bym chciała drugiego chłopca

Ja nie robię małych pierniczków, ale dużego piernika obowiązkowo, ciasto czeka. Poza tym stwierdziłam że zaszaleję, pobawię się z robieniem uszek, takiego barszczyku prostego ale bez żadnych dodatków sztucznych, generalnie ominę wszelkie kostki rosołowe itp, żeby Adaś też mógł skorzystać
Prawdziwy facet...wstał, ubrałam go i prowadzi mnie na dół, poszedł na śniadanie do babci. Babcię za rękę i rządzi się jak u siebie - zaprowadził do lodówki i zażyczył sobie kiełbasę, zapamiętał że babcia ma

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 07:17   #4975
mamad1
Zadomowienie

Cytat:

Maluszek waży 480 g
I cieszę się, że tata tez mógł przy tym być

Cytat:
Mamad, resztę postu skomentję tak - mam przeogormną nadzieję, ze już nie długo będziesz miała własną, osobistą kuchnię. Bez asystentów, komentatorów, wsadzaczy nosa itp (poza Patrykiem oczywiście )

Cytat:
Julek zasnął, tż ubrany razem z nim, teraz trzeba będzie go do kąpieli doprowadzić. Chyba siłą bo jego obudzić to tragedia.
Tz też musisz kąpać?
wiesz za co

Cytat:

Ja bym się nie martwiła

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
1. Dzień dobry. W nocy o 1 narobiłąm krzyku jak obydwaj (Emil i T. ) zaczęli kaszleć. szlag mnie trafił, bo chciałam spać.
wykrzyczałam, ze chociaż jedną noc che przespać, a nie wstawać o nieludzkich porach. T. powiedział, żebym nie krzyczała ani na niego ani na Emila. Wziął go do salonu na górę, pozamykał drzwi i spali tam do 5. w związku z tym i ja się wyspałam.Ale ze mnie zołza, ale za wczorajszze piersi brumkowe, T. musiał jakoś podziękować.

2. pierniczki zrobione, choinka wyrzeźbiona i ubrana.
za tym rzeżbieniem jest historia - otóż w Londynie mało miejsca wszędzie, więc nawet choinki sprzedają w workach (jak koty w worku). kupiłam taką jedną, przytargałam do domu, zdjęłam ten worek, a tu.... kula choinkowa.Serio mała choinka, bo wiekszej nie chcieliśmy, ale taka gęsta i okrągła, że trzeba było ją przycinać jak drzewko bonsai. cały wielkii worek na śmieci uzbierało sie obciętych gałęzi, ale udło sie. wciaż jest okragła, ale jest ok.

3. A poza tym w niedzielę jedziemy do tesciów (na kolonie)
1. Jestem pod wrażeniem, jak Cię Twoi panowie słuchają
2. Da się?
3.
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 07:24   #4976
Lili 83
Zakorzenienie

Lody u nas też o każdej porze roku.
W sezonie mamy pod dostatkiem bo tż taniej w pracy dostaje.
W CH też często kupujemy.
Nie ma, że ZIMA!

Brumek za tytuł. Nie udało mi się Ciebie pokonać
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 07:52   #4977
m a l w i n a
Przyczajenie

Witajcie.. ja tak po cichutku - nie chcecie nowej mamy czasem..?
Stary 2012-12-20, 07:54   #4978
Lili 83
Zakorzenienie

Witaj Malwina Iwa też
Pewnie, że chcemy
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 08:15   #4979
83monia
Zakorzenienie

brumek - podpinam sie pod pytanie o siliknowa stolnice. jaki masz rozmiar? czy mozna na niej piec i czy miesci sie w duza blache?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 08:20   #4980
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez m a l w i n a Pokaż wiadomość
Witajcie.. ja tak po cichutku - nie chcecie nowej mamy czasem..?
chcemy, chcemy

Żanetko, gdzie ty?
Zanka?
gdzie sie wszyscy podziali?
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości