Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 6 11,54%
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 10 19,23%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 3 5,77%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 3 5,77%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 1 1,92%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 5 9,62%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-20, 09:34   #391
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Oto nowe ciuszki dla mojej Fasolki.

Cytat:
Matko jak się wystraszyłam!!! Siedzę przed laptopem na łóżku i wstałam na chwilę do kuchni. Wracam a tu w miejscu gdzie siedzę taka plama czerwonawa. Normalnie nogi mi się ugięły. Ale okazało się, że to dżem, z którym jadłam chleb. Boże...
chyba zawału bym dostała

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
dzien dobry

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Wczorej pochodziłam sobie po sklepach, wyprzedaże się zaczeły wiec obskoczyłam interesujące mnie sklepy Kupiłam sukienke z orsaya- super wygodną i podkreślającą brzuszek koztowała wcześniej 89 zł, terz 50 a ja miałam jueszcze bon na -25% więc zapłaciłam 37,50 zł
z mężem zaszliśmy też do smyka, kupiliśmy komplet welurowy (śpiochy i kaftanik) z przeceny za 35 zł i komplet skarpetek za 12zł też z przeceny a przy kasie bardzo miła pani nabiła nam rabat i za skapetki zapłaciłam 1zł i jeszcze dała nam bon

Na obiad dziś gotuje zupkę borowikową w zamrażalniku grzybki mam mrożone, przezemnie zbierane, w słoiczku od mamy suszone wieć zupka bedzie pyszna A na drugie danie może pierogi ze śliwkami bo też mam swoje zamrożone- ale niewiem czy mi się bedzie chciało dziś je lepić.
za udane zakupy.
podziel się borowikową, mój Tż uwielbia

Mysia, Adunia, Cloche, Pawie_oczko za Wasze wizyty

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Witamy się w 16 tygodniu!
Mój bobik wg suwaczka ma 9 cm (czyli pewnie ma więcej, bo ostatnio przegania suwaczki), jest wielkości awokado. I uwaga, ta zagramaniczna strona http://pregnant.thebump.com/pregnanc...-pregnant.aspx
podaje, że może już słyszeć, a ja mogę czuć już ruchy dziecka.
I co mnie rozśmieszyło, my tu o tym, że bejbik zabiera nam mózg, a proszę bardzo co tu piszą: "Forgetfulness (a.k.a. pregnancy brain). No one knows for sure what causes this!" Czyli nie wymyślamy
za 16 tydzień. Czyli nie wymyślamy sobie, że bejbi zabiera nam mózg ? ufff.. jak dobrze, że jest szansa na "zmądrzenie" po porodzie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
cwaniak

Kupiłam sobie wypełniacz koka. W końcu. Do dupy. Mam włosy do połowy pleców ale tak cienkie, że widać go i poza tym nie umiem się tym obsługiwać.
I nie wyjdzie mi taki piękny jak lonely.
a jakiej wielkości kupiłaś ten wypełniacz ? Może trzeba było wziąć mniejszy
hmm... popróbuj, na pewno Ci si uda

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Wczoraj nasz syn pięknie skopał tatę Pierwszy raz Mężu zachwycony, stwierdził, że kopie jak Messi
za kopniaczki

Cytat:
Zobaczysz ale jeśli były przykryte to myślę, że spokojnie
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Lonely - spokojnie możesz wykorzystać startą wczoraj marchewkę, nie będzie żadnej różnicy w cieście.
Dzięki Dziewczyny. Marchewkę trzymałam przykrytą w lodówce, więc chyba jest ok. Zaraz biorę się za to ciasto

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 09:35   #392
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Dzięki dziewczyny za porady. Używam laktacytu i jestem zadowolona, jak mi się skończy opakowanie to spróbuję ten plus. O kefirze zapomniałam, ale też spróbuję. No i kupię sobie maść clotrimazol, i tak muszę wysłać męża do apteki po prenalen Mam nadzieje, że w połączeniu z globulkami przepisanymi przez lekarkę w końcu się z tym uporam.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 09:35   #393
xal
Zakorzenienie

Z temperaturą to u nas około 19 teraz, jak mrozy to około 18 w sypialni. Tak się przyzwyczailiśmy. Jak jedziemy do rodziców to musimy pilnować termostatu bo nam podkręcają a my później spać nie możemy.
Moi rodzice w zimie zawsze śpią osobno, mama w 15-16 (brrrr) a tata w 20 stopni

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 09:43   #394
colorblue
Zakorzenienie

Za wizytujące dzisiaj
Mysia mysz, adunia89, cloche, pawie_oczko

: kciuki:

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 09:45   #395
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Za wizytujące dzisiaj

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 09:46   #396
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za porady. Używam laktacytu i jestem zadowolona, jak mi się skończy opakowanie to spróbuję ten plus. O kefirze zapomniałam, ale też spróbuję. No i kupię sobie maść clotrimazol, i tak muszę wysłać męża do apteki po prenalen Mam nadzieje, że w połączeniu z globulkami przepisanymi przez lekarkę w końcu się z tym uporam.
I ja polecam Lactacyd Plus używam od praktycznie 5tc i do tej pory nic mi się nie dzieje, pH cały czas idealne aż się gin dziwi i jest bardzo wydajny, cały czas mam tą pierwszą butelkę, którą kupiłam we wrześniu.

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Z temperaturą to u nas około 19 teraz, jak mrozy to około 18 w sypialni. Tak się przyzwyczailiśmy. Jak jedziemy do rodziców to musimy pilnować termostatu bo nam podkręcają a my później spać nie możemy.
Moi rodzice w zimie zawsze śpią osobno, mama w 15-16 (brrrr) a tata w 20 stopni
O to mamy taką samą temperaturę co Wy W kuchni jest w ogóle 17-18 stopni, ale tam to nie grzeje, bo w sumie po co. W salonie czasem nastawię na grzanie, a w sypialni mąż na noc nastawia kaloryfer, bo mu zimno.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 09:50   #397
cloche
Zakorzenienie

nie wiem ile mam nadrabiania, ale może lepiej nie wiedzieć... po prostu będę czytać. dzisiaj mam czas (wolneeeee )
Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Wstawiam wreszcie ubranka, o których tyle czasu gadałam

Większość oczywiście dla dziewczynki... ale jakoś akurat one mnie zawsze kusza, wyciągają rączki i proszą " weź mnie "
śliczne!!! jak mój brzucho się faktycznie chłopakiem okaże, to następne będę celować w dziołchę, żeby właśnie sukieneczki móc kupić. i potem warkoczyki pleść... achhh
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Zapomniałam Wam napisać jaki miałam dzisiaj sen... Jak to opowiedziałam mężowi to tylko się ze mnie śmiał

Śniło mi się, że miałam wizytę u gina...
Gin poprosił mnie do gabinetu, a tam okazało się, że jest już jakaś inna pacjentka i robi jej już usg; a mną się zajęła jakaś asystentka Nie było żadnej rozmowy ani badania na fotelu tylko kazała mi się położyć na jakimś wielkim łóżku i z jednej strony gin robił usg tej babce co już tam była, a z drugiej strony łóżka leżałam ja i mi ta asystentka robiła usg Pokazywała mi co gdzie jest, zmierzyła dziecko, a ja się jej non stop pytałam o zdjęcia np. czy mogę dostać zdjęcie buźki dziecka itd Potem przyszedł do mnie gin i opieprzył asystentkę, że źle zmierzyła dziecko i dała mi złe foto, więc on to zrobił jeszcze raz . A po badaniu jak już miałam wychodzić to mi się przypomniało, że nie podali mi płci. Wyskoczyłam więc do gina, że mi obiecał podać płeć, a tu . A on na to, że teraz już jest za późno i mi nie poda, bo ma kolejne pacjentki; ale jak chce to mogę poczekać do końca wizyt, albo mnie zawoła jeszcze raz między jakąś wizytą . To poszłam do recepcji i czekałam, a tam zamiast babki był jakiś młody lekarz. Recepcja wyglądała jak jakiś bar - lekarz-kelner, a przy nim krzesełka i rządek siedzących babek I w pewnym momencie ten lekarz wyciągnął jakieś tabletki i do jednej babki (która też czekała tak jak ja) powiedział, że jak se przyniesie wodę to on wrzuci jej tam tą tabletkę i poznamy płęć (woda ma się zrobić różowa albo niebieska) . No to ja się wyrwałam, że też chcę taką tabletkę bo mi się nie chce czekać . No i się obudziłam...
no, podobno kiedyś badało się płeć w ten sposób (test ciążowy i na płeć w jednym): do pojemniczka wrzucało się ziarna pszenicy i jęczmienia. kandydatka sikała na to, i jeśli coś zakiełkowało, to znaczyło, że jest w ciąży. i w zależności od tego, które ziarna zakiełkowały, określało się płeć
Cytat:
jestem i ja nadrobilam stary watek.
Przede wszystkim dziewczyny ogromne kciukasy za dzisiejsze wizyty!!

No i co do randki.. to sie nie smiac . Zalozylam sobie konto na sympatii
W sumie nikomu nie odpisywalam ale ten co bylam na randce inaczej do mnie zagadal i tak jakos sie zaczelo ( Tomek ma na imie i tez w norwegii pracowal ) 1.5 roku w Gdyni mieszka, ma swoja firme, taaki spoko sie wydaje Zobaczymy ja sie nie nakrecam na nic, ale widze po sobie ze mi bedzie baaardzo ciezko zaufac.

a co do tomka nr 1 to ma sie odezwac do mnie jakos w weekend ale nie wiem czy chce sie z nim widziec. Mam ciagle mieszane uczucia.

Kto wie, moze los sie do mnie usmiechnie w koncu
pewnie, że los się do ciebie uśmiechnie już losowi pomagasz, więc jak może być inaczej ja mojego małża poznałam przez internet... wprawdzie nie na randkowej stronie, tylko tak przypadkiem, no ale DA SIĘ! takie to już czasy mamy, w necie lepszy wybór
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-20, 09:51   #398
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
O to mamy taką samą temperaturę co Wy W kuchni jest w ogóle 17-18 stopni, ale tam to nie grzeje, bo w sumie po co. W salonie czasem nastawię na grzanie, a w sypialni mąż na noc nastawia kaloryfer, bo mu zimno.
W kuchni mamy zlikwidowany kaloryfer, grzeje tylko rurka z pionu.
U nas tej zimy to tylko łazienka grzeje - bez ograniczników i liczników i czasami duży remontowany pokój, żeby szybciej schło.

Stary 2012-12-20, 09:57   #399
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
W kuchni mamy zlikwidowany kaloryfer, grzeje tylko rurka z pionu.
U nas tej zimy to tylko łazienka grzeje - bez ograniczników i liczników i czasami duży remontowany pokój, żeby szybciej schło.
No właśnie, Wy macie fajnie. A u nas są podzielniki, więc nas później rozliczą z tego :/ ale ja tam nie narzekam, że mi zimno

Mamy choinkę wreszcie, a raczek drzewko, na razie stoi pod prysznicem i czeka na stojak Dzisiaj ubierzemy

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Stary 2012-12-20, 09:59   #400
humpback
Zakorzenienie

anka ale twój synek ma siuraka

ja też mam lactacyd plus, po tym jak złapałam jakieś podrażnienie to podmywanie 2 razy dziennie bardzo mi pomogło
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 09:59   #401
xal
Zakorzenienie

Kinga w łazience też macie podzielnik?
U nas są wszędzie poza właśnie łazienkami, podobno kiedyś były i tam, ale ludzie tak oszczędzali, że grzyb się robił i zdecydowali, że łazienki będą wolne od podzielników. Tam nawet nie ma zaworów, żeby na pewno wszędzie grzało.

Stary 2012-12-20, 10:07   #402
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
U nas są wszędzie poza właśnie łazienkami, podobno kiedyś były i tam, ale ludzie tak oszczędzali, że grzyb się robił i zdecydowali, że łazienki będą wolne od podzielników. Tam nawet nie ma zaworów, żeby na pewno wszędzie grzało.
Dokładnie, u nas wszędzie gdzie jest centralne nie ma liczników w łazienkach ale wiesz, oni i tak sobie to podliczą

Stary 2012-12-20, 10:09   #403
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jaja Nie ma podzielnika, nie zwróciłam na to uwagi nawet My w łazience grzejemy, bo raz, że grzyb, a dwa jak się wychodzi spod prysznica to zimno jest strasznie Dzięki za inf. powiem mężowi ciekawe czy tylko ja taka ślepa i nie kumata Zawór mamy.

Justi oni wszystko sobie podliczają, także też nie liczę na jakiś mniejszy rachunek za ogrzewanie.

Chociaż TŻ śmiał się ze mnie, że za jakiś czas przyjdą do nas ze SM sprawdzić czy żyjemy, bo prawie w ogóle kaloryfery nie włączone

Edytowane przez Kinga_20
Czas edycji: 2012-12-20 o 10:12
Stary 2012-12-20, 10:09   #404
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Witam się i ja
Dzięki za kciuki, trzymajcie do późna bo wizytę mam dopiero na 17:30.
My z Tżtem ogarnęliśmy już mieszkanko i zbieramy się na miasto pozałatwiać kilka spraw i zakupy... Ehh nie mogę się doczekać
Mam nadzieję, że z maleństwem wszystko będzie dobrze, no i że poznamy w końcu płeć . Miłego dnia laski
Stary 2012-12-20, 10:13   #405
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie, u nas wszędzie gdzie jest centralne nie ma liczników w łazienkach ale wiesz, oni i tak sobie to podliczą
U nas jest proporcjonalnie od metra mieszkania. Niby według ustawy, ale trochę nie fair bo ten sam kaloryfer mam ja (4 pokoje) i sąsiad (2 pokoje) a ja placę więcej. No trudno ..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-20, 10:21   #406
lonely_lady
Zakorzenienie

Melduję, że moje pierwsze marchewkowe ciasto jest już w piekarniku
Ciekawe jak wyjdzie

Stary 2012-12-20, 10:23   #407
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Ciekawe jak wyjdzie
Pyszne
Ja byłam w szoku jak zrobiłam pierwszy raz, że w ogóle nie czuć marchwi a smakuje jak piernik ale dla mnie jest smaczniejszy i dłuugo świeży. Może też zrobię na święta

Stary 2012-12-20, 10:25   #408
xal
Zakorzenienie

Nigdy nie robiłam Marchewkowego, może się kiedyś skuszę ...
Ale to po świętach, bo na święta teściowa piecze, więc muszę opróżnić zamrażarkę, bo ona hurtowe ilości.

Stary 2012-12-20, 10:27   #409
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Za wizytujące dzisiaj

: kciuki:

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
nie wiem ile mam nadrabiania, ale może lepiej nie wiedzieć... po prostu będę czytać. dzisiaj mam czas (wolneeeee )

śliczne!!! jak mój brzucho się faktycznie chłopakiem okaże, to następne będę celować w dziołchę, żeby właśnie sukieneczki móc kupić. i potem warkoczyki pleść... achhh

no, podobno kiedyś badało się płeć w ten sposób (test ciążowy i na płeć w jednym): do pojemniczka wrzucało się ziarna pszenicy i jęczmienia. kandydatka sikała na to, i jeśli coś zakiełkowało, to znaczyło, że jest w ciąży. i w zależności od tego, które ziarna zakiełkowały, określało się płeć

pewnie, że los się do ciebie uśmiechnie już losowi pomagasz, więc jak może być inaczej ja mojego małża poznałam przez internet... wprawdzie nie na randkowej stronie, tylko tak przypadkiem, no ale DA SIĘ! takie to już czasy mamy, w necie lepszy wybór
a mozesz napisac jak przez internet?
Ja dzis kolejne spotkanie, codziennie sie widzimy. Jakos tak dziwnie

Cytat:
Ciekawe jak wyjdzie
ooo ciekawe, ja nigdy nie jadlam. Czekam na relacje

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-20, 10:30   #410
lonely_lady
Zakorzenienie

Widzę, że piszecie o ogrzewaniu. Ja zawsze lubiłam ciepełko, a teraz jakoś ciągle mi gorąco. W mieszkaniu prawie cały czas mamy pozakręcane grzejniki. Jak już się wychłodzi to Tż odkręca. jedynie w łazience non stop na maxa. Bo jak się wyjdzie z kąpieli to tak fajnie przyjemnie. W ciągu dnia jak wchodzę do łazienki to przeżywam lekki szok związany z różnicą temperatur

Do podmywania też używam lactacytu plus

Stary 2012-12-20, 10:32   #411
sharpnowaja
Zakorzenienie

Halo Halooooooo
eh dużo roboty mam w tym tygodniu. Chcemy przed świętami jak najwięcej rzeczy zrobić bo już rok bawimy się z remontem a końca dalej nie widać. Wprawdzie takie pierdoły nam pozostawały ale strasznie czasochłonne

I znów muszę was nadrabiać ciekawa jestem jak wczorajsze wizyty więc lecę czytać
Stary 2012-12-20, 10:35   #412
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Pyszne
Ja byłam w szoku jak zrobiłam pierwszy raz, że w ogóle nie czuć marchwi a smakuje jak piernik ale dla mnie jest smaczniejszy i dłuugo świeży. Może też zrobię na święta
To, że to ciasto jest pyyyszne to ja doskonale wiem. Moja mamusia i ciocia takie robiły. Tylko z moim talentem kulinarnym już tak ciekawie może nie być

Meli to wpadaj, dostaniesz kawałek
Tak jak Justi pisała, jest pyyyyszne, wcale nie czuć marchewki i smakuje jak piernik. Ale jest puszyste jak muffinka

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Na razie się piecze, pachnie pięknie w całym domu. Później Wam zdam relacje

Jakoś nie wierzę w swoje kulinarne zdolności, a nie chciałam dać plamy na wigilię, więc teraz robię jedno na próbę.. Jak wyjdzie to zrobię kolejne w niedzielę na wigilię do teściów

Stary 2012-12-20, 10:36   #413
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
A ty świadkową jesteś?
tak

Cytat:
Też mi się zachciało jakiejś zupy i chyba zrobię pomidorówkę właśnie
ja wczoraj pół dnia się zastanawiałam czy mam ochotę bardziej na pomidorową czy koperkową, no i wygrała ogórkowa

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
sharp ale młodzi prosili o coś innego niż kwiatki?
młodzi wstępnie prosili o wino lub książkę. Ale jak rozmawiałam wczoraj z koleżanką to prosiła o coś innego bo większość zapowiedziała książki kucharskie (a ona gotować raczej nie lubi ). Dlatego myślę nad czymś innym zamiast tych kwiatków. Myślałam o dużym pluszaku ale TŻ nie chce czegoś takiego

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
I tak w temacie jadłospisu, to melduję, że nie znoszę kaszy mannej.
uwielbiam Cię! w końcu któraś też nie lubi kaszy mannej
a pomidorowa tylko z ryżem!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-20, 10:40   #414
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Trochę mi sie udalo wcześniej pozałatwiać wszystko i wpadlam na chwilę.. Na gimnastycę całkiem, całkiem, dużo bardziej hardcorowo niż na jodze.. Ale w ogóle jednej dziewczynie na zajęciach wody odeszły i pojechała rodzić...a taki miała malutki brzuszek, myślałam, że w 6 albo max 7 miesiącu.. a na dzisiaj termin miala.. Ponoć skurcze juz rano czula ale jeszcze poszła poćwiczyc
ale to chyba nie było pierwsze jej dziecko, co? fajnie być taką spokojną i opanowaną, na pewno dobrze się to odbiło na porodzie i dzidzi
Cytat:
Dokłądnie.
Mnie z pierwszym dzieckiem było się bardzo ciężko rozstać po roku
I pomimo rewelacyjnej oferty pracy nie potrafiłam zostawić małej z opiekunką lub w żłobku. I zostałam z nią. I nie żałuję.
Może tym razem będę miala trochę inne podejście
wczoraj mi kolega z pracy mówił, że u rocznego dziecka tak dużo się dzieje, że aż żal je gdzieś oddać na cały dzień i wszystko przegapić... racja w sumie. więc o ile finansowo się da, to jednak dobrze troszkę jeszcze z dzieckiem pobyć. albo na pół etatu gdzieś, no nie wiem już sama... ja to już się na zapas martwię, jak to będzie, bo do pracy (którą uwielbiam) mam 50 minut drogi. więc pół etatu nawet głupio wychodzi czasowo. no ale zobaczymy jeszcze
Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
oj tam oj tam. mój mąż stwierdził że jego to też ni ziębi ni grzeje bo tak przesuwają ten wiek że on się już przyzwyczaił do myśli że prosto sprzed komputera go wrzucą do trumny
i tak sobie to wyobraziłam jak siedzi przed laptopem, z taą dłuuugą siwą brodą, nagle pada na klawiaturę, wbiega 4 panów z trumną (taki serwis sprzątający) i go wrzucają do niej
pewnie kiedyś tak będzie
u mnie w pracy jest paru 60latków i na razie nie wyobrażają sobie siedzieć w domu. czasami robią np. 90% etatu, żeby mieć więcej wolnego
Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Poza tym wymyśliłam sobie prezent od rodziców na święta. Ponieważ dziś dzwonili co chcemy z TŻ, a my nic nie mogliśmy wymyślić, bo wydaje nam się, że mamy wszystko co chcemy do życia to wymyśliliśmy, że mają do dnia porodu przez wszystkie nadarzające się po drodze święta odkładać jakieś pieniądze dla dziecka byśmy po porodzie mieli pieniążki na to wszystko co będzie trzeba kupić. Chyba fajny pomysł, co?
kochana, jeśli nie miałabym odłożonej sumki na "czarną godzinę", to bym też wolała, żeby rodzice się przygotowali na pomaganie zamiast kupować dla mnie bezsensowne prezenty, które potem się tylko kurzą
Cytat:
Tak jak od męża nie życzę sobie dostawać na takie okazje sprzętów kuchennych
ja kiedyś dostałam od męża żelazko na dzień kobiet do tej pory mu to wypominam
Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
dziewczyny, będzie SYN na 100%!!!!!

jest zdrowy, ma 260 g, jak to lekarz powiedział ma jaja jak dzwon i zrobił zdjęcie siurka, później wstawię!
mówiłam mu że mnie tak kuje w boku, a to Leoś mnie nogami kopie
ale jestem szczęśliwa!
znowu chłopak??????? najważniejsze, że zdrowy, i że te jaja jak dzwon
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 10:41   #415
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Halo Halooooooo
eh dużo roboty mam w tym tygodniu. Chcemy przed świętami jak najwięcej rzeczy zrobić bo już rok bawimy się z remontem a końca dalej nie widać. Wprawdzie takie pierdoły nam pozostawały ale strasznie czasochłonne
Remont, to u nas "neverendig story" od 3 lat, z przerwami .... i końca nie widać.

Stary 2012-12-20, 10:46   #416
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Hehe... Poszłam szukać bułek do hamburgerów bo takowe zamierzamy zrobić na obiad. I co? Bułek brak. Za to wróciłam z dwoma ciachami francuskimi, które właśnie pochłaniam. No co? Dziecka głodzić nie będę!

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
ja wczoraj pół dnia się zastanawiałam czy mam ochotę bardziej na pomidorową czy koperkową, no i wygrała ogórkowa

Cytat:

pewnie kiedyś tak będzie
u mnie w pracy jest paru 60latków i na razie nie wyobrażają sobie siedzieć w domu. czasami robią np. 90% etatu, żeby mieć więcej wolnego
No racja. 10% więcej wolnego- ile to wychodzi, godzinka dziennie przy 10h wymiarze pracy?!?

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 10:46   #417
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
To, że to ciasto jest pyyyszne to ja doskonale wiem. Moja mamusia i ciocia takie robiły. Tylko z moim talentem kulinarnym już tak ciekawie może nie być

Meli to wpadaj, dostaniesz kawałek
Tak jak Justi pisała, jest pyyyyszne, wcale nie czuć marchewki i smakuje jak piernik. Ale jest puszyste jak muffinka

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Na razie się piecze, pachnie pięknie w całym domu. Później Wam zdam relacje
Jeeej aż mi ślinka pociekła Muszę poszukać serka serek philadelphia i robię na święta!!

Cytat:
ja kiedyś dostałam od męża żelazko na dzień kobiet do tej pory mu to wypominam
uuu, mój by nie miał życia też

Cytat:
Hehe... Poszłam szukać bułek do hamburgerów bo takowe zamierzamy zrobić na obiad. I co? Bułek brak. Za to wróciłam z dwoma ciachami francuskimi, które właśnie pochłaniam. No co? Dziecka głodzić nie będę!
No przecież

Stary 2012-12-20, 10:50   #418
xal
Zakorzenienie

Lecę do apteki, bo moje leki dzidziusiowe przyszły.
Po drodze biedrona, ale zrobię listę, bo znowu coś zapomnę ...

Stary 2012-12-20, 10:52   #419
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Większość oczywiście dla dziewczynki... ale jakoś akurat one mnie zawsze kusza, wyciągają rączki i proszą " weź mnie "
proszą? za mną biegają po całym sklepie krzycząc "weź mnie, weź mnie"
a ciuszki piękne

Cytat:
Kto wie, moze los sie do mnie usmiechnie w koncu
no pewnie że się uśmiechnie

Cytat:
Wróciłam do domu, podałam Mężowi obiad i się z Nim pokłóciłam. Bo wie, że nie znoszę jak mnie liże po policzku! Fuj!
a myślałam że tylko mój jest taki nienormalny też tego nie cierpię

Edytowane przez sharpnowaja
Czas edycji: 2012-12-20 o 11:34
sharpnowaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 10:52   #420
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Oto nowe ciuszki dla mojej Fasolki.
ładne

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty !!!

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości