Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 6 11,54%
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 10 19,23%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 3 5,77%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 3 5,77%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 1 1,92%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 5 9,62%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-20, 06:17   #331
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Aaś tak mi się z Tobą skojarzyło :
urocze

vil gratuluję synka

Cytat:
Napisane przez xal
Się szefowi przypomniało, bo to było we wrześniu 2011.

Cytat:
Napisane przez banka26
a u nas chyba bedzie Dominik co wy na to??
ładnie będziesz mieć duet de-de

dzień dobry
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 06:31   #332
vvgh
Wtajemniczenie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Tylko u nas nazwisko na W i w Sosnowcu mieszkamy ...
Ale trudno, jak wybiorę jakieś imię to mnie nic nie przekona, puki co czekam nadal na płeć.
No tak, to trochę by nie pasowało .

---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

HEJ!

PokażĘ Wam mój nowy nabytek. Wczoraj wujek mi przywiózł ciuszki od cioci

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

Cytat:
Napisane przez lilitha Pokaż wiadomość
Zgłaszam się Data porodu ustalona na 17 czerwca. Pierwsza dzidzia, więc nie możemy się z mężem doczekać

Cześć! Ooo, to super Dużo tu pierwszych dzidź (?), więc nie możemy się doczekać z Tobą.

---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Witaj, ja też Magda, a w zasadzie Magdalena

Ja też Magdalena.
Stary 2012-12-20, 06:47   #333
vvgh
Wtajemniczenie

Oto nowe ciuszki dla mojej Fasolki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg b.jpg (90,1 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b1.jpg (95,5 KB, 27 załadowań)
Stary 2012-12-20, 06:55   #334
vvgh
Wtajemniczenie

Matko jak się wystraszyłam!!! Siedzę przed laptopem na łóżku i wstałam na chwilę do kuchni. Wracam a tu w miejscu gdzie siedzę taka plama czerwonawa. Normalnie nogi mi się ugięły. Ale okazało się, że to dżem, z którym jadłam chleb. Boże...
Stary 2012-12-20, 07:07   #335
Meliitele
Zakorzenienie

dzien dobry

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 07:09   #336
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
dzien dobry
Hej Kochana!
Stary 2012-12-20, 07:14   #337
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Hej
ja już po wizycie
u nas córeczka! dla równowagi wątku i spełnia się teraz moje wielkie marzenie. Pani doktor pewna, widziała narządy wargi itd
Po tej wizycie nic szczególnego się nie dowiedziałam, szyjka OK, wyniki OK. Tylko tyle i aż tyle.
28.12 mam połówkowe prenatalne w całkiem innym ośrodku. Jeszcze tylko kilka dni niepewności
gratuluję córeczki

Cytat:
Napisane przez antoinettee
Cześć dziewczyny. Podczytuje Was od kilku dni. Mam nadzieje, że i mnie tak miło przyjmiecie do swojego grona. Ja jestem mama czerwcową. Termin mam na 26 czerwca. Dziś zaczął się 13 tydzień
witam serdecznie, gratuluję 13t i cieszę się tym bardziej że nie będę sama z brzuchem na koniec czerwca :P

hej lilitha

Cytat:
Napisane przez Magiusa
Dziewczyny,
Trzymajcie za mnie jutro kciuki. Idę na tą pracowniczą wigilię i szykuję się też na rozmowę z szefowstwem w sprawie mojego ewentualnego powrotu- czy w ogóle jest sens etc. No w każdym razie- trzymajcie kciuki by rozmowa przebiegła miło bo baaardzo się boję
powodzenia

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek
Taaa znowu jesteś w czołówce w statystykach tego wątku
pójdę na urlop, to zamilknę teraz jeszcze mi się nie chce

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-20, 07:15   #338
banka26
Zakorzenienie

[QUOTE=Ashyshqa;38215766]Mi się Dominik bardzo podoba, nawet braliśmy pod uwagę.

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
zgadzam się

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

mmm... truskawki
Dominik- ładne imię. Mój Tż na samym początku bardzo chciał to imię, po swoim przyjacielu

Twoi Synkowie mają takie imiona jak możliwe, że będą u nas znaczy jedno z tych imion należy do mojego Tż, a drugie to Jego Propozycja na imię Synka

a o jakiej przypince mówisz? Bo ta dla Pana Młodego to będzie z tych kwiatków co bukiet. A jeśli Ci chodzi o moją woalkę (to co będę miała na głowie) to kwaitki do niej chyba nie będą pasowały. Nie chcę przekombinować

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
jednak jestem na chwile

dżizas! 10stron nowego wątku!!!!

jestem zadowolona z wizyty wszystko super, brzuszek trochę większy niż powinien ale to pewnie po tacie
i teraz zje bka za za niska wage, i tak zle i tak nie dobrze

"matko,ma pani pic 1,5l plynow dziennie. nie 5jak ostatnio, nie pol jak teraz-tylko 1,5!"

a płci nie poda bo "to nie jest wazne przy ocenie anatomi plodu"

no coz,to jeden z tych lekarzy ktorzy nie mowia
pojdziemy na to 3d pewnie za czas jakiś

najważniejsze,że jest ok

mowie ze nie czuje bejbika, ze raz czuje a raz pare dni cisza,

stwierdzil ze spoko loko i nie umiem sie wyciszyc i skupic, i ze powinnam robic poobiednia sesje na lezaco by czuc bejbika

za miesiac znow wizyta,bez usg raczej. lozysko z przodu ale nie nisko wiec jest ok. bejbik lezy jak trzeba i wariuje jak niewiem co

usg przez brzuch-laskotki mega

u teściówki miło, nawet mnie przytuliła,do teraz mi dziwnie

no,to wsio
widzialam new siurka, ja tez chce juz wiedziec!
za wizyte co do wody to mi si ejuz odklada i ja chyba wogole nie powinnam pic
Cytat:
Hej
ja już po wizycie
u nas córeczka! dla równowagi wątku i spełnia się teraz moje wielkie marzenie. Pani doktor pewna, widziała narządy wargi itd
Po tej wizycie nic szczególnego się nie dowiedziałam, szyjka OK, wyniki OK. Tylko tyle i aż tyle.
28.12 mam połówkowe prenatalne w całkiem innym ośrodku. Jeszcze tylko kilka dni niepewności
suuperr fajnie macie hehe
Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Podczytuje Was od kilku dni. Mam nadzieje, że i mnie tak miło przyjmiecie do swojego grona. Ja jestem mama czerwcową. Termin mam na 26 czerwca. Dziś zaczął się 13 tydzień )
Witam
Cytat:
Dzięki, mam na imię Ewelina, o ciąży dowiedziałam się w jakimś 2 tygodniu. Z mężem jesteśmy półtora roku po ślubie, staraliśmy się o dzidziusia kilka miesięcy no i udało się )) Miałam kilka przygód - wysoka prolaktyna, brałam Bromergon i właśnie biorąc tabletki pojawiły się upragnione dwie kreseczki. Od pierwszego dnia jak sie dowiedziałam ginekolog przypisał mi duphaston i biorę do dziś. Mój ginekolog prowadzący powiedział, że muszę zjeść jeszcze ze dwa opakowania ://

Ogólnie przez ten czas czułam się super, kończyła mi się umowa w pracy i mogłam spokojnie ukryć. Miałam delikatne mdłości, kilka razy wymiotowałam. Umowę przedłużyli mi na dwa lata więc jestem prze szczęśliwa, tym bardziej, że szefostwo zareagowało bardzo fajnie, jak się dowiedzieli, że jestem w ciąży.

Gorzej z moją psychiką, bardzo się boję żeby z dzieciątkiem było wszystko OK. Na USG ostatnim lekarz powiedział, że wszystko prawidłowo, ale ja mam teen taki straszny lęk w sobie, żeby z ciążą i maleństwem wszystko było dobrze.

Trochę się rozpisałam
skoro lekarz powiedzial ze jest ok to napewno tak jest musisz myslec pozytywnie to jest najwazniejsze
Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
My też już po połówkowym, córeczka zdrowa

Cytat:
Zgłaszam się Data porodu ustalona na 17 czerwca. Pierwsza dzidzia, więc nie możemy się z mężem doczekać
Witamy
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
urocze

vil gratuluję synka

ładnie będziesz mieć duet de-de

dzień dobry
dokladnie heheh mi sie bardziej Michał podoba heheheh a moj syn stwierdzil ze Dawid mu sie podoba i moze brata tez tak nazwac

Jade z Tz na zakupy swiateczne i malego do szkoly po drodze go rzucimy ) nie rozpisywac mi sie za duzo
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 07:22   #339
MoTyleKsw
Zakorzenienie

vil gratuluję syna

Agnes gratuluję córeczki

Wracam do świata żywych

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 07:38   #340
vvgh
Wtajemniczenie

Co porabiacie?
Stary 2012-12-20, 07:54   #341
Atena564
Zadomowienie

Hej gaduły
Nowa częsć wątku jak się zaczyna, tak wszystkie piszą jak oszalałe a jak wątek pomału dobiega końca to cisza i spkój na forum i do nadrabiania jest 2 strony max 5 a nie 15

Wczorej zapisałam się na to specjalne usg, by sprawdzić ten obszar hypoendrogeniczny w łożysku i mam usg 4.01 i z uwagi,że jest to najdokładniejsze usg, bo w sumie to specjaliści od prenatalnych badań je robią z Łodzi, a ja bede tego dnia w 19 t 5/6 d to ginka powiedziała,że potraktujemy je już jako to połówkowe, bo i tak dokładniejszego nigdzie indziej nieuda mi sie zrobić. Więc pozostaje mi czekać, próbuje się niestresować, ale trudno.......

Wczorej pochodziłam sobie po sklepach, wyprzedaże się zaczeły wiec obskoczyłam interesujące mnie sklepy Kupiłam sukienke z orsaya- super wygodną i podkreślającą brzuszek koztowała wcześniej 89 zł, terz 50 a ja miałam jueszcze bon na -25% więc zapłaciłam 37,50 zł
z mężem zaszliśmy też do smyka, kupiliśmy komplet welurowy (śpiochy i kaftanik) z przeceny za 35 zł i komplet skarpetek za 12zł też z przeceny a przy kasie bardzo miła pani nabiła nam rabat i za skapetki zapłaciłam 1zł i jeszcze dała nam bon do wykorzystania do końca czerwca 2013 roku -10% wiec jak rodzice przyjadą pomóc nam kompletować większe rzeczy z wyprawki jak np. łóżeczko czy wózek to akurat bon się przyda

Dziś też może przejde się do galerii, do drugiego smyka, może coś upoluje jeszcze w fajnej cenie i moze do H&M skocze, bo widziałm,że i tak wyprzedaż już ruszyła. Byłam wczorej w cubusie bo smsem dostałąm powiadomienie o wyprzedażach, ale nic ciekawego tam niemają, a w c&a też nic ciekawego z wyprzedaży niewpadło mi w oko.

Na obiad dziś gotuje zupkę borowikową w zamrażalniku grzybki mam mrożone, przezemnie zbierane, w słoiczku od mamy suszone wieć zupka bedzie pyszna A na drugie danie może pierogi ze śliwkami bo też mam swoje zamrożone- ale niewiem czy mi się bedzie chciało dziś je lepić.
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-20, 07:59   #342
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość

Wczorej pochodziłam sobie po sklepach, wyprzedaże się zaczeły wiec obskoczyłam interesujące mnie sklepy Kupiłam sukienke z orsaya- super wygodną i podkreślającą brzuszek koztowała wcześniej 89 zł, terz 50 a ja miałam jueszcze bon na -25% więc zapłaciłam 37,50 zł
z mężem zaszliśmy też do smyka, kupiliśmy komplet welurowy (śpiochy i kaftanik) z przeceny za 35 zł i komplet skarpetek za 12zł też z przeceny a przy kasie bardzo miła pani nabiła nam rabat i za skapetki zapłaciłam 1zł i jeszcze dała nam bon do wykorzystania do końca czerwca 2013 roku -10% wiec jak rodzice przyjadą pomóc nam kompletować większe rzeczy z wyprawki jak np. łóżeczko czy wózek to akurat bon się przyda

i moze do H&M skocze

Na obiad dziś gotuje zupkę borowikową
Fajnie, że zakupy się udały!
Ja też idę do H&M dziś po skarpetki dla Malucha. Skusiłaś mnie jeszcze bardziej, że są promocje

A grzybową miałam wczoraj.

Edytowane przez vvgh
Czas edycji: 2012-12-20 o 08:00
vvgh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 08:01   #343
Mysia mysz
Zakorzenienie

Witam nowe koleæanki

Gratuluję synków i córeczek

Moja wizyta dzisiaj 17.40 kciuki potrzebne

i kciuki dla wszystkich dzisiaj wizytujących
Stary 2012-12-20, 08:02   #344
adunia89
Zadomowienie

Dzień dobry! Widziałam, że mamy nową psitkę na wątku Święto! Oczywiście zdrowych siusiaków też ogromnie gratuluję Dzisiaj my wizytujemy, ale dopiero o 18.15, więc przede mną jeszcze cały dzień...
Zjadłam właśnie śniadanko i małe sobie delikatnie fika. Szok, nie spodziewałam się, że to będzie dla mnie taki uspokajacz...
Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Hej gaduły
Wczorej zapisałam się na to specjalne usg, by sprawdzić ten obszar hypoendrogeniczny w łożysku i mam usg 4.01 i z uwagi,że jest to najdokładniejsze usg, bo w sumie to specjaliści od prenatalnych badań je robią z Łodzi, a ja bede tego dnia w 19 t 5/6 d to ginka powiedziała,że potraktujemy je już jako to połówkowe, bo i tak dokładniejszego nigdzie indziej nieuda mi sie zrobić. Więc pozostaje mi czekać, próbuje się niestresować, ale trudno.......
Atena, a gdzie robią Ci to usg? Mnie właśnie gin chce załatwić u jakichś lekarzy z Łodzi połówkowe na NFZ i mówił, że właśnie do Kielc do szpitala przyjeżdżają. Ciekawa jestem gdzie i kto to w ogóle jest? Wiesz coś?

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 08:06   #345
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Witam nowe koleæanki

Gratuluję synków i córeczek

Moja wizyta dzisiaj 17.40 kciuki potrzebne

i kciuki dla wszystkich dzisiaj wizytujących
Wszystko będzie dobrze

No i kciuki oczywiście trzymam!

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Powoli się ubieram i jadę po te skarpetki. Potem z przyjaciółką idziemy poszperać po sklepach. Jak wrócę, to Wam pokażę jeśli uda mi się coś upolować.
Stary 2012-12-20, 08:07   #346
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Witaj!

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Cześć
Póki co mamy ten sam termin. Miało być wcześniej, ale teraz mi pokazało na dwóch badaniach już, że jednak będzie 26.06

Dziewczyny,
Trzymajcie za mnie jutro kciuki. Idę na tą pracowniczą wigilię i szykuję się też na rozmowę z szefowstwem w sprawie mojego ewentualnego powrotu- czy w ogóle jest sens etc. No w każdym razie- trzymajcie kciuki by rozmowa przebiegła miło bo baaardzo się boję

Ag_nes GRATULUJE !!!!
Będzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

Mam nadzieję, że szybko się pogodzicie
Już jest dobrze. Poburczeliśmy na siebie trochę i samoistnie wszystko prysło

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
położyłam się na chwilkę o 18 i właśnie się obudziłam...
TŻcik zadzwonił do swojej mamy, czyli do mojej teściowej. Mamy przyjsć na wigilię.Mam zrobić ciastko i sałatkę.. Sama zaproponowała... Przynajmniej wiem co.. i kurde niestety śpimy u nich, tz nie chce się przekonać, ja bym wolała u moich rodziców.. Bo u TŻta panują polarne warunki, średnia temperatura 18 st. C bo oni lubią jak jest chłodno, a ja zamarzam przy takiej.. Mam nadzieje, że nie wrócę z zapaleniem pluc..
Skąd ja to znam. Moi teście mają po pierwsze wysokie mieszkanie, po drugie ogrzewanie gazowe, po trzecie kosmiczne rachunki za ogrzewanie. Też jest u nich coś koło 18 stopni. Zatem zawsze wychodzę zmarznięta. Ale teście są tego świadomi, bo zawsze mi przynoszą kapcie, kocyk, herbatkę (bo ja zmarźlak straszny jestem).
W tym roku niech sobie oszczędzają, ale jak chcą widzieć wnuka/wnuczkę, to w przyszłym roku będą musieli bardziej się postarać

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
dzien dobry
Cześć! Co tam słychać?

Dzień dobry ciężarówki!
Proszę mnie tutaj mocno nie zagadywać, bo na dzisiaj zaplanowałam sobie sprzątanie szkła i za szkłem no i prezenty muszę popakować Żartuję of kors!

Witamy się w 16 tygodniu!
Mój bobik wg suwaczka ma 9 cm (czyli pewnie ma więcej, bo ostatnio przegania suwaczki), jest wielkości awokado. I uwaga, ta zagramaniczna strona http://pregnant.thebump.com/pregnanc...-pregnant.aspx
podaje, że może już słyszeć, a ja mogę czuć już ruchy dziecka.
I co mnie rozśmieszyło, my tu o tym, że bejbik zabiera nam mózg, a proszę bardzo co tu piszą: "Forgetfulness (a.k.a. pregnancy brain). No one knows for sure what causes this!" Czyli nie wymyślamy

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 08:08   #347
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Matko jak się wystraszyłam!!! Siedzę przed laptopem na łóżku i wstałam na chwilę do kuchni. Wracam a tu w miejscu gdzie siedzę taka plama czerwonawa. Normalnie nogi mi się ugięły. Ale okazało się, że to dżem, z którym jadłam chleb. Boże...
jajku jak dobrze że to dżem a ciuszki śliczne, zwłaszcze to bodu kopertowe mi się podoba

hej Meli

Cytat:
Napisane przez banka26
a moj syn stwierdzil ze Dawid mu sie podoba i moze brata tez tak nazwac
w sumie jak będzie trzeba coś zrobić to wystarczy że zawołasz Dawid i stawią się obaj

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw
Wracam do świata żywych
witam z powrotem

Cytat:
Napisane przez vvgh
Co porabiacie?
pracuję

Mysia

adunia

i za wszystkie wizytujące dziś
Stary 2012-12-20, 08:09   #348
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Fajnie, że zakupy się udały!
Ja też idę do H&M dziś po skarpetki dla Malucha. Skusiłaś mnie jeszcze bardziej, że są promocje

A grzybową miałam wczoraj.

A ja najbliższy H&M mam prawie 100km stąd
Kup i dla mnie te przesłodkie skarpeciochy "I love Dad, I love Mum"

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Za wizytujące dzisiaj
Mysia mysz, adunia89, cloche, pawie_oczko

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2012-12-20, 08:13   #349
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Widziałam, że mamy nową psitkę na wątku Święto! Oczywiście zdrowych siusiaków też ogromnie gratuluję Dzisiaj my wizytujemy, ale dopiero o 18.15, więc przede mną jeszcze cały dzień...
Zjadłam właśnie śniadanko i małe sobie delikatnie fika. Szok, nie spodziewałam się, że to będzie dla mnie taki uspokajacz...

Atena, a gdzie robią Ci to usg? Mnie właśnie gin chce załatwić u jakichś lekarzy z Łodzi połówkowe na NFZ i mówił, że właśnie do Kielc do szpitala przyjeżdżają. Ciekawa jestem gdzie i kto to w ogóle jest? Wiesz coś?

Ech jesteśmy w podobnym tygodniu a mój ni chu chu się nie wierci i lekarz powiedział, że jeszcze na długo uzbroić się w cierpliwość...

U was też tak szaro?
My wczoraj z TŻ 6 godzin jeździliśmy po mieście. Mieliśmy kupić prezenty. I co? Kupiliśmy jeden. Szał po prostu...

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-12-20, 08:16   #350
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja najbliższy H&M mam prawie 100km stąd
Kup i dla mnie te przesłodkie skarpeciochy "I love Dad, I love Mum"

----------
Właśnie chciałam pisac, że Ci kupię I na wizażu Ci zostawię, odbierz popołudniu
Ja mam akurat do H&M'u 15 minut

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

U was też tak szaro?
.
Mam zasłonięte okno
Stary 2012-12-20, 08:18   #351
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy się w 16 tygodniu!
Mój bobik wg suwaczka ma 9 cm (czyli pewnie ma więcej, bo ostatnio przegania suwaczki), jest wielkości awokado. I uwaga, ta zagramaniczna strona http://pregnant.thebump.com/pregnanc...-pregnant.aspx
podaje, że może już słyszeć, a ja mogę czuć już ruchy dziecka.
I co mnie rozśmieszyło, my tu o tym, że bejbik zabiera nam mózg, a proszę bardzo co tu piszą: "Forgetfulness (a.k.a. pregnancy brain). No one knows for sure what causes this!" Czyli nie wymyślamy
za 16 t

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw
U was też tak szaro?
My wczoraj z TŻ 6 godzin jeździliśmy po mieście. Mieliśmy kupić prezenty. I co? Kupiliśmy jeden. Szał po prostu...
szaro i buro. ja wpadłam na moment do carrefoura po kilka rzeczy - zaraz po pracy żeby uniknąć tłoku, ale to co się tam działo to armagedon jakiś. nie zazdroszczę nikomu zakupów
Stary 2012-12-20, 08:21   #352
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
właśnie chciałam pisac, że ci kupię :d i na wizażu ci zostawię, odbierz popołudniu :d
ja mam akurat do h&m'u 15 minut

ok!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2012-12-20, 08:24   #353
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie chciałam pisac, że Ci kupię I na wizażu Ci zostawię, odbierz popołudniu
Ja mam akurat do H&M'u 15 minut

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Mam zasłonięte okno
cwaniak

Kupiłam sobie wypełniacz koka. W końcu. Do dupy. Mam włosy do połowy pleców ale tak cienkie, że widać go i poza tym nie umiem się tym obsługiwać.
I nie wyjdzie mi taki piękny jak lonely.

I miałam piękną pobudkę o 7 rano. Dzwoni tel.
- "Mogę się z Tobą zabrać"
- eeeeee pomyłka
- "Żadna pomyłka"
- a kto mówi?
- "Smok"
- eeeee aaaa, to po ****** do mnie dzwonisz a nie do R. ?
- "eeeee bo on nie ma zasięgu"

- kolega z pracy TŻ,

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
za 16 t

szaro i buro. ja wpadłam na moment do carrefoura po kilka rzeczy - zaraz po pracy żeby uniknąć tłoku, ale to co się tam działo to armagedon jakiś. nie zazdroszczę nikomu zakupów
obo Fi

Ale powiem Ci, że nie było najgorzej właśnie z tłumem. Nam tyle zeszło bo jeździliśmy od sklepu do sklepu w poszukiwaniu konkretów, których nigdzie nie było.
Ani perfum CK ONE
ani Robo fisha (wymysł siostry TŻ )
Po prostu klęska, a my też na ostatnią chwilę, bo TŻ czasu nie miał wcześniej.

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-12-20, 08:25   #354
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
nie było tak źle.. ale w końcu byłam tak zabiegana, że ciasta nie zrobiłam i marchew starkowana czeka w lodówce

Jak myślicie, jutro będę mogła z niej zrobić ciasto czy będę musiała znowu tarkować ?
Zobaczysz ale jeśli były przykryte to myślę, że spokojnie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

jestem zadowolona z wizyty wszystko super, brzuszek trochę większy niż powinien ale to pewnie po tacie
i teraz zje bka za za niska wage, i tak zle i tak nie dobrze

"matko,ma pani pic 1,5l plynow dziennie. nie 5jak ostatnio, nie pol jak teraz-tylko 1,5!"

a płci nie poda bo "to nie jest wazne przy ocenie anatomi plodu"

no coz,to jeden z tych lekarzy ktorzy nie mowia
pojdziemy na to 3d pewnie za czas jakiś

najważniejsze,że jest ok

mowie ze nie czuje bejbika, ze raz czuje a raz pare dni cisza,

stwierdzil ze spoko loko i nie umiem sie wyciszyc i skupic, i ze powinnam robic poobiednia sesje na lezaco by czuc bejbika

za miesiac znow wizyta,bez usg raczej. lozysko z przodu ale nie nisko wiec jest ok. bejbik lezy jak trzeba i wariuje jak niewiem co

usg przez brzuch-laskotki mega

u teściówki miło, nawet mnie przytuliła,do teraz mi dziwnie

no,to wsio
widzialam new siurka, ja tez chce juz wiedziec!
za wizytę ale szkoda, że Wam nie powiedział...

Cytat:
Hej
ja już po wizycie
i gratuluję córeczki!

Cytat:
Cześć dziewczyny. Podczytuje Was od kilku dni. Mam nadzieje, że i mnie tak miło przyjmiecie do swojego grona. Ja jestem mama czerwcową. Termin mam na 26 czerwca. Dziś zaczął się 13 tydzień )

Cytat:
Dzięki, mam na imię Ewelina, o ciąży dowiedziałam się w jakimś 2 tygodniu. Z mężem jesteśmy półtora roku po ślubie, staraliśmy się o dzidziusia kilka miesięcy no i udało się )) Miałam kilka przygód - wysoka prolaktyna, brałam Bromergon i właśnie biorąc tabletki pojawiły się upragnione dwie kreseczki. Od pierwszego dnia jak sie dowiedziałam ginekolog przypisał mi duphaston i biorę do dziś. Mój ginekolog prowadzący powiedział, że muszę zjeść jeszcze ze dwa opakowania ://
Jakim cudem skoro teoretycznie w drugim tygodniu dopiero dochodzi do zapłodnienia?

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
My też już po połówkowym, córeczka zdrowa

Cytat:

Cytat:
Mój umie dużo rzeczy zrobić sam np. kafelki, gładzie, tynki, panele, sufity podwieszane, elektryka, podłączenia wodę itd; praktycznie u rodziców remont połowy mieszkania zrobił ; a nasze nowe mieszkanie też pewnie sam będzie remontował
Kiedy przeprowadzka??
Cytat:
O matko

----

Czeeeść

Wczoraj nasz syn pięknie skopał tatę Pierwszy raz Mężu zachwycony, stwierdził, że kopie jak Messi

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 08:26   #355
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
I miałam piękną pobudkę o 7 rano. Dzwoni tel.
- "Mogę się z Tobą zabrać"
- eeeeee pomyłka
- "Żadna pomyłka"
- a kto mówi?
- "Smok"
- eeeee aaaa, to po ****** do mnie dzwonisz a nie do R. ?
- "eeeee bo on nie ma zasięgu"

- kolega z pracy TŻ,
dlatego wyłączam dźwięk w telefonie na noc. i może sobie dzwonić ile chce
Stary 2012-12-20, 08:29   #356
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

Czeeeść

Wczoraj nasz syn pięknie skopał tatę Pierwszy raz Mężu zachwycony, stwierdził, że kopie jak Messi

No tak, bo Messi to przecież najlepszy kopacz, nie to co Ronaldo na przykład

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2012-12-20, 08:30   #357
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

No tak, bo Messi to przecież najlepszy kopacz, nie to co Ronaldo na przykład
No przecież

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 08:31   #358
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Jakim cudem skoro teoretycznie w drugim tygodniu dopiero dochodzi do zapłodnienia?

mi się wydaje że chodziło o 2 tygodnie od zapłodnienia. bo przecież ani test nie zadziała, ani też nic nie widać na takim etapie

a kopniaków wam zazdroszczę i gratuluję zwłaszcza że już czuć na zewnątrz brzucha.
Stary 2012-12-20, 08:34   #359
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

Czeeeść

Aleee fajnie :serce:
Cytat:
dlatego wyłączam dźwięk w telefonie na noc. i może sobie dzwonić ile chce
A ja się boję wyłączać, bo mam wrażenie, że jak wyłączę to się coś stanie i nie będą się mogli do mnie dodzwonić

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Ma ktoś szczotkę do włosów TANGLE?!

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-12-20, 08:38   #360
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
robicie jakąś impreze w sobotę?
urodziny taty... i tak lipnie bo nie wiem kiedy piec na święta....
Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
dziewczyny, będzie SYN na 100%!!!!!

jest zdrowy, ma 260 g, jak to lekarz powiedział ma jaja jak dzwon i zrobił zdjęcie siurka, później wstawię!
mówiłam mu że mnie tak kuje w boku, a to Leoś mnie nogami kopie
ale jestem szczęśliwa!
i kolejny siurasek
Cytat:
czesc, wybaczcie za bledy ale pisze z tableta, mam info od Axelli

"Hejo daje znaka sms bo nie mam dostepu do netka. Ja po wizycie - w koncu usg przez brzuch mielismy polowkowe szczegolowe badanie, wszystko pomierzone, wszystko super, bejbik przeslodki. Plci nie znamy bo gin stwierdzil ze nie to jest wazne Pozdrawiam Ciebie i wszystkie babeczki ale jestem hepi "

Odezwe siejak wroce do domu
co za doktorek... ale wazniejsze zdrowie dzidzi...
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
wróciliśmy ...
ehhh... moje bóle i napięcie brzucha nie okazały się wymysłem mojej chorej wyobraźni i przewrażliwieniem ... połówkowego lekarz nie był w stanie zrobić bo mam zbyt twardy brzuch i się wystraszył nawet i mówi że na tym etapie absolutnie nie powinno tak być i że powinnam brać silne leki na to .... kazał mi brać tydzień nospę 3X2 tabletki i magnez, i mamy przyjechać za tydzień, tj. 27.12 (poproszę o wpisanie do kalendarza połówkowego). masakra, drugi raz przekładany termin
no ale jednej rzeczy się dowiedzieliśmy ... podejrzał na moment tylko, zanim się zorientował że nic nie zrobi, i nasze maleństwo okazuje się .... SYNKIEM nie wiem czy ten lekarz tydzień temu był ślepy czy co, ale ten był od razu pewny na 100%, a potem moja gin to potwierdziła jeszcze

no a potem mieliśmy wizytę u naszej gin (przedłużenie l4, wyniki badań itp) no i wyniki prawie wszystkie ok, ale brzuchem się zmartwiła bardzo, mam leżeć, brać tą nospę i relanium (!) i kolejna wizyta 8.01. szyjka długa i zamknięta, więc przynajmniej to jest ok. chciała mi zapisać fenoterol, na skurcze, ale stwierdziła, że za wcześnie, że to się zapisuje od 30stego tygodnia .... ale jak nospa nie pomoże to wtedy będę brała. i ogólnie mam humor do d.... ale to na klub bardziej.
hahhahaa ale jaja z siurkiem gratulacje

a co do brzuszka oby przeszło...
Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
witam i melduje się w nowym wątku

planuje wizytę w sobotę u ginka..moze i Ja juz dowiem się kto u mnie zamieszkał pod serduszkiem..
bardzo chciałabym już wiedzieć ale znając życie ukryje sie maleństwo i nie pokaże co skrywa miedzy nóżkami...

zapytam skromnie ..co sie dzieje z nuną??
dawno jej nie widziałam
jestem jestem słonko troszke ograniczam komp...
Cytat:
Hej
ja już po wizycie
aaaa ja też przeczuwam córcie zobaczymy
Cytat:
Cytat:
witam was

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Dziewczyny co robić
opuchłam przy wejściu do pochwy a smaruje normalnie clotrimazolem tylko znow jest gorzej... jutro wizyta a mnie piecze jak nie wiem... dzwonić do gina czy by mnie nie wcisnął dziś??

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości