|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
Pokaż wyniki sondy: Jaka prostownica jest najodpowiedniejsza dla wlosów? | |||
tytanowa |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
ceramiczna |
15 | 100,00% |
ceramiczno-grafitowa |
0 | 0% |
wszystkie tak samo niszczą wlosy |
0 | 0% |
Głosujący: 15. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 |
Przyczajenie
|
![]()
Cześć Dziewczyny
![]() dołączam do Waszego wątku bo mam ten sam problem....nie wiem jaką prostownicę wybrać ![]() Rozważam: 1. BaByliss ST87E TYTAN 2. Remington Pearl S9500 3. BaByliss ST290E - dobra cena na Grouponie http://www.groupon.pl/oferty/cala-po...-z-oo/13998787 tylko nie wiem czy warto. Mam włosy do ramion, farbowane, ale raczej grube i podatne. Do dyspozycji mam 300zł. Zaczęłam czytać Wasze opinie i mocno się zastanawiam czy nie warto kupić jakiegoś profesjonalnego ale mniej znanego produktu typu GaMa czy cutek advanced.... Oszaleć można....i ja tak wszystko kupiję wrrr będę wdzięczna za pomoc ![]() pozdrawiam Magda |
![]() ![]() |
![]() |
#4622 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najlepsze Prostownice-czesc III-wątek zbiorczy.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4623 |
Przyczajenie
|
Dzięki za szybką odpowiedź
![]() a co myślicie o tym: http://allegro.pl/prostownica-ermila...848438735.html ? BaByliss ma wadliwe produkty czy mówisz konkretnie o modelu ST290E? A może zaproponujecie mi coś konkretnego? ja już mam siano w głowie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4625 |
Przyczajenie
|
a może http://redvelvet.pl/index.php?a=opis&id=60 ? znacie?
![]() ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 22:31 ---------- Bardzo mnie korci, żeby kupić sobie BaByliss ST290E ProStyler http://www.groupon.pl/oferty/cala-po...-z-oo/13998787 W internecie jest bardzo mało opinii na jej temat. Może któraś z Was miała okazję spróbować jak ona działa na własnych włosach? |
![]() ![]() |
![]() |
#4626 |
Raczkowanie
|
włosy rozjaśnione- prostownica ?!
Witam
Wiem że jest osobny wątek o prostownicach ale nie znalazłam tam nic konkretnego.. Potrzebuję porady jaką prostownicę wybrać, dylemat jest między firmą tondeo i ga.ma,nie wiem na którą się zdecyodwać? która lepsza? Włosy mam rozjaśnione,z tendencją do falowania,zalezy mi na długim efekcie i na tym zeby nie niszczyła włosów. Wlosy prostuję codziennie. BArdzo prosze o rady.
u m i e r a . w . ś r o d k u wszystko co do niego czuje jest z m u s z o n a . u k r y w a ć ona wie, że on nigdy nie mógł czuć t e g o . s a m e g o dlatego udaje, że j e j . t o . n i e . o b c h o d z i |
![]() ![]() |
![]() |
#4627 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: włosy rozjaśnione- prostownica ?!
generalnie według mnie kwestia niszczenia przez lepsze prostownice nie zależy od firmy tylko od sposobu w jaki zabezpieczasz włosy
Edytowane przez Meadow Czas edycji: 2012-12-17 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4628 |
Raczkowanie
|
Dot.: włosy rozjaśnione- prostownica ?!
Nie znam się za bardzo na tych firmach ale ja radziłabym Ci kupić prostownice z funkcją jonizacji , prostownica z taką funkcją świetnie wygładza włosy , nie puszą się i co najważniejsze nie elektryzują. Bardzo polecam włosy będą wyglądać jak po wizycie u fryzjera no i oczywiście potrzebny do tego będzie dobry lakier który nie robi z włosów posklejanych igieł a mocno i długotrwale zostawia efekt.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4629 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4630 |
Raczkowanie
|
Moze ktos mi pomoze w wyborze prostownicy bo nie moge sie zdecydowac. Chce wybrac mniędzy Remington S9950 a Remington S9500. Czy moze ktos mial stycznosc z jedna i druga i powie mi czy jest miedzy nimi jakas zauwazalna roznica?
![]()
#4631 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny ponawiam pytanie, wecie coś na temat BaByliss ST290E ProStyler?
dziękuję za jakieś informacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
babyliss sa wadliwe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4633 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4634 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4635 |
Zakorzenienie
|
proszę
![]() no jak pisałem tą wiadomość to jeszcze myślałem ze w takiej jest ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4636 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wybrałam TONDEO Cerion Curve. Ma i jonizację i regulację temperatury. Ciekawee jak się sprawdzi.
u m i e r a . w . ś r o d k u wszystko co do niego czuje jest z m u s z o n a . u k r y w a ć ona wie, że on nigdy nie mógł czuć t e g o . s a m e g o dlatego udaje, że j e j . t o . n i e . o b c h o d z i |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4637 |
BAN stały
|
Powiem szczerze, przez 3 lata męczyłam z Tondeo/Gama. Owszem mało niszczy włosy, proste cały dzień to one nie były. Jak miałam przerwę między zajęciami to leciałam do domu i prostownica do ręki, by wyglądać normalnie na uczelni. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że mam cienkie włosy, które łatwo sprostować. Włosy po tych prostownicach są sypkie i lśniące. Ale... każda z nich ( a były 3) wywaliła korki
![]() W końcu u fryzjerki wypatrzyłam Wahl tytanową i jestem jej wierna od 2 lat. Ostatnio zainwestowałam w tą: http://e-bazaar.pl/pl/wahl-cutek-201...acja-temp.html A tak niech leży na wszelki wypadek. W porównaniu z titanium ta nowsza (z linku) jest lepsza jedynie z tym, że ma regulację temperatury. Uważam, że Wahl jest tańszy i wręcz o niebo lepszy od Tondeo/Gama/BabyLiss i najgorszego Remingtona. Po co przepłacać? |
![]() ![]() |
![]() |
#4638 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie miałem Wahl co prawda, z babylissem sie zgodzę, cena za wysoka jak na taką jakośc a są wadliwe i prostują tak sobie, ale Remington jest najlepszą firmą jeżeli chodzi o NIEprofesjonalne prostownice i tak się powinno go oceniać choć uważam ze jest lepszy niz połowa profesjonalnych ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4639 |
BAN stały
|
Słyszałam o GHD. Może kiedyś zainwestuję. Testowałam 2 prostownice Remington i każda mi strasznie spaliła włosy, trzeba było ścinać. Przykra sprawa.
To prawda, że prostownicę trzeba dobrać do włosów. W moim przypadku na takie dobieranie poszła fortuna. Jeszcze mi się przypomniało... Tondeo/Gama, każda mi spadła co najmniej raz i wtedy zaczęły wywalać korki. Wahl spadła mi już 4 razy i działa bez zarzutu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a te remingtony to popaliły w jaki posób? moze za mocna temperatura była ustawiona do Twoich włosów? a to z gama i tondeo, no niby wypadają gorzej od wahl pod kątem tego ze po upadku wywalały korki, ale z drugiej strony powinno się dbać o taki sprzęt a nie "rzucać" nim ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4641 |
Raczkowanie
|
No wiec mam prostownice GHD, jest na pewno oryginalna- z lookfantastic.com. Moje wrazenia to- jakaś taka mała, wczesniej uzywalam remingtona (nie wiem jaki model,), po wlosach nie sunie gladko- szarpie i wyrywa, ciagnie.. Dodam ze uzywam tez sprayu ochronnego z GHD. Po wyprostowaniu wlosy sa gladkie, miekkie, lepsze w dotyku niz zazywczaj. Jednak zrobilam sobie lok tą prostownicą, ktorego pozniej nie dalo sie nia wyprostwac.. Pozatym, mam pytanie, bo nei znalazlam w ulotce informacji- do ilu stopni nagrzewa sie GHD?
#4642 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4643 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do loków to, no po to je kręcisz chyba, zeby potem nie prostować nie? ![]() to stała temperatura? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4644 |
Raczkowanie
|
fryz a co sadzisz o prostownicy remington sleek&curl s6500?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4645 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Jestem aktualnie "na kupnie" prostownicy, moja BaByliss po raz kolejny się zepsuła i już jej podziękuje ![]() Podczytuję was, ale mimo to muszę poprosić o radę. Większość osób które tutaj piszą, to chcą kupić prostownicę jak najmniej szkodliwą dla włosów. Ja moje prostuje sporadycznie i nie zależy mi tak bardzo na ochronie włosów, jak na tym, żeby efekt się długo utrzymywał. Moje włosy są bardzo słabo podatne na prostowanie, mimo że nie są kręcone, tylko falowane naturalnie, to po godzinie mam już podwinięte końcówki, a po całym dniu mam pokręcone. Dodatkowo puszą się strasznie. Stąd moje pytanie, czy za 150zł, góra 200zł uda mi się kupić prostownice, która je ujarzmi? Tak jak mówię, nie zależy mi na codziennym prostowaniu, tylko raczej od czasu do czasu na imprezę, czy jakieś wyjście. Możecie coś polecić? ![]()
![]() |
#4646 |
Zakorzenienie
|
to moze ja odpowiem bo niedawno ja dostalam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale mam pytanie, bo czas nagrzewania wynosi podobno 15 s ale ona pokazuje duzo dluzej ze sie laduje, ciagle pokazuja siew kreseczki ze sie laduje, Wy tez tak macie?
#4647 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jak zapewne zauważyłeś w Twojej prostownicy ghd nie ma regulacji temperatury (gdyż nie musi jej posiadać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4648 |
Raczkowanie
|
GHD wyrywa mi wlosy . Remington sunął głądko, Nie wiem dlaczego
![]()
#4649 |
Raczkowanie
|
niedlugo prostownice beda rozpoznawaly kolor wlosow hahhaha jakos nie wierze w te mikrochipy, lasery i kosmetyki wydobywajace sie z plytek
|
![]() ![]() |
![]() |
#4650 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Możesz nie wierzyć w mikroczip tak jak Macierewicz nie wierzy w brzozę ![]() Uwierzyłabyś 10 lat temu że dziś będziesz mogła przez telefon rozmawiać z kimś cały dzień bez opłat (bezpłatne połączenia w tej samej sieci lub jakakolwiek inna promocja)? Pewne firmy nie tylko produkujące prostownice robią rzeczy przełomowe. ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
Albo prostownica jest wadliwa (mało realne), albo coś źle robisz (nie chciałbym ujmować Tobie doświadczenia). |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.