|
|
#2431 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
Cytat:
![]() tak, zwłaszcza o moje krążenie w twarzy - to szczypanie wyjątkowo je pobudza ![]() Cytat:
![]() być może nawet uda się ogłosić luty miesiącem wolnym (pierwszym od porodu) od lekarzy (chyba że na kontrolę do pediatry się wybierzemy)Cytat:
![]() Lu na plecy celowo przekręciła się całe 2 razy. Nie powtarza tego, woli zdecydowanie brzuszek ![]() Stópek też nie wcina ![]() Cytat:
|
|
#2432 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej !
Ja będę miała czas to was nadrobię. Właśnie wróciliśmy z poroadni laktacyjnej- Antek ssie książkowo. Moglibyśmy nakręcić film instruktażowy. Co do przyrostów to mogą ona być spowodowane ząbkowaniem właśnie i moimi problemami z tarczycą, ale też zaburzenia w planie dnia, których u nas sporo ostatnio było. Musimy wrócić do karmienia się co 2h i zapisywania obserwacji karmienia i po świętach do kontroli- wtedy zdecydujemy co dalej.Z innych ciekawostek- silikonowa łyżeczka do papek, żeby nie urażać dziecka w czasie jedzenia i nie będzie problemów z krztuszeniem się i niechęcią do karmienia. I tu przechodzimy do BLW. Sama metoda bardzo fajna i bezstresowa, ale dopiero około 10, 11 miesiąca, właśnie przez wzgląd na tę możliwość krztuszenia się większymi kawałkami jedzenie. Gryzaczek siateczka można wcześniej. Co do rozszerzania papkowego jeszcze- zawsze jeśli jest kp, po takim jedzonku dać pierś, żeby złagodzić ewentualną reakcję alergiczną. Co jeszcze - Antek super się rozwija i nie ma go co popędzać ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
dla Lu no i żeby za szybko nie wstawała.Cytat:
![]() Cytat:
u nas pierdzenia nie ma, a przekręcanie się też sporadycznie występuje. Gadanie od przypadku do przypadku. Za to zaczyna się powoli chwytanie paluszkami, a nie całą rączką![]() ![]() I jeszcze mizianie mamusi po twarzy jest.
Edytowane przez LadyMagnolia Czas edycji: 2012-12-20 o 13:32 |
|||
|
|
|
#2433 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko nie zapomnij !! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() My po wizycie w żłobku. Umowa podpisana, mała zapisana od 2 stycznia. A kiedy będzie chodzić, to się zobaczy... Grupa liczy 24 dzieci, jest 6 pań, moja córa będzie najmłodsza, a po niej kolega o 1,5 miesiąca starszy. Dla tej dwójki jest dedykowana jedna pani Pierwsze wrażenia całkiem całkiem. Strach zawsze ma wielkie oczy, trzeba się po prostu przyzwyczaić. |
||||
|
|
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj robilam roladki z kurczaka ze szpinakiem i mozzarella mniam
![]() do tego obowiazkowo sosik czosnkowy :P |
|
|
|
#2435 |
|
Zakorzenienie
|
Mamka, robiłam takie roladki z 2 tygodnie temu. Klasyka, ale jaka pyszna!
|
|
|
|
#2436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najadlam sie ze hej!! A Ty sie nie przejmuj B. napewno poradzi sobie w zlobie. |
|
|
|
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem dziewczyny, czy sobie poradzi, jednak 8 miesięczne dziecko wysyłać do obcych to najgorsze, co można dla niego zrobić. Podobno lepiej wcześniej lub później. Zobaczymy.
Spakowałam się już na święta, chyba dzisiaj wieczorem jadę, miałam jutro, ale pokomplikowało się znowu. Nie zabieram komputera, będę się posiłkować telefonem
|
|
|
|
#2439 |
|
Rozeznanie
|
Mamcia, pumas, ale mi smaka robicie
![]() W końcu mi się udalo Antka uśpic, ale jestem taka wypruta po nocy i wizycie w poradni laktacyjnej, że nic mi się nie chce. ![]() A przyszła mi ostatnia paczka przed świętami, ale już wam pokazywałam, co kupiłam.
Edytowane przez LadyMagnolia Czas edycji: 2012-12-20 o 14:39 |
|
|
|
#2440 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Potem ząbki wyszły i o tym zapomniała i do dzisiaj nie pierdzi Moje dziecko sie budziło co godzinę w nocy ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2442 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, ja tylko na sekundę, bo sprzątam
![]() 20-24.12.12 Kaufland Pampersy Premium Care rozmiary (Newborn -78 szt, Mini -72 szt, Midi -60 szt, Maxi -52 szt, Junior -44 szt) za 38,99 zł |
|
|
|
#2443 |
|
Zadomowienie
|
Boszsz, muszę posprzątać całe mieszkanie, a jeszcze NIC nie zrobiłam. Mam co prawda czas do jutra (do 13), ale muszę też zrobić 1000 innych rzeczy. Well - znów cała noc przede mną, co tam, i tak codziennie kładę się około 3.
W dodatku Zosia dziś marudna jak za starych czasów. Jak nie jest na rękach to ryk
|
|
|
|
#2444 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2445 |
|
Zakorzenienie
|
ale tu pustki
ja tez sprzatam, zreszta nic innego nie robie od kilku dni, bylysmy tez sprzatnac stare mieszkanie bo jutro oddajemy klucze wiec zaliczylysmy spacerek przy okazji. |
|
|
|
#2446 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My przygotowujemy się do wyjścia na imprezę pracową małża i dlatego mam czas podglądać, co się dzieje- zawsze jak mam czas- w sensie dużo czasu to jest
|
|
|
|
|
#2447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak nie mialam czasu zagladac przez kilka dni to tyle napisalyscie ze nie bylam w stanie nadrobic a teraz ja mam chwile to tu cisza :P |
|
|
|
|
#2448 |
|
Zakorzenienie
|
Mokra jestem
Sprzatam z Fabim na rekach...I jeszcze cos wlaczylam i nie mam polskich znakow... |
|
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
Sol jak Ty to robisz? Że sprzątasz z Fabim na rękach?
Ja nie sprzątam, a powinnam. Brzuch mnie boli i boję się, że to @. A to już 14 miesięcy bez @
|
|
|
|
#2450 |
|
Zadomowienie
|
My juz wróciłysmy z pracy z wigili. wszyscy zachwyceni mała
że taka ładna, tak grzeczna. Nasłuchałam się komplementów. mała dostała od szefowej na gwiazdę 300 zl mam jej coś ładnego kupić do ubrania plus zabawkę fajnie było posiedzieć chwile przy biurku przed którym kiedys spedzało sie wiekszosc czasu i zobaczyc tych wszystkich ludzi
|
|
|
|
#2451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mokra i zziajana jak wieprz jestem. Nawet w szufladach w komodzie wysprzątałam Zostało mi wymyć i wypastować panele, sprzątnąć pod łóżeczkiem (kupię jakieś ozdobne pudła) i wyczyścić dywan ![]() Ja dalej nie miałam @
|
|
|
|
|
#2452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja posprzątam jak mała pójdzie spać bo z nią to co 5 minut coś.
|
|
|
|
|
#2453 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
hello Wróciłam, w galerii sporo wiary kupilismy jasiowi super kombinezon z nogawkami, które mozna rozpiąc i "przerobić" na spiworek kombinezonowy, w środku wyłozony takim barankiem
|
||||
|
|
|
#2454 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U mnie na razie zero przygotowań do Świąt Jedyne co to mam większe zakupy zrobione. Sprzątać i gotować będę w weekend.Jakiś kiepski nastrój mam, więc na poprawę humoru piekę tartę jabłkową ![]() A co do @ to po ciąży miałam dwa: 10 tygodni po porodzie i następny po 4. I od tego momentu cisza
|
|
|
|
#2455 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
faktycznie dziś cisza :0 i dobrze :P bo nie mam czasu na wizazowanie, zresztą mam małża na wolnym i to dwa tygodnie
Cytat:
![]() Cytat:
ale jest brzydki to nie napiszę pracowałam przez rok z 5 facetami to nie jedno się słyszało (jak ktoś nie zna to wystarczy wpisać w gogle, wujek wszystko wie )Cytat:
czyli jednak zbyt wczesne wstawanie nie jest dobre, oj będziesz miała co robić bo juz Lu ma motorek w pupce a co dopiero jak zacznie raczkować Cytat:
![]() Cytat:
Mamcia i pumcia nie ładnie
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-12-20 o 18:57 |
|||||
|
|
|
#2456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2457 |
|
Wtajemniczenie
|
Linka dzięki za odpowiedz w sprawie butelki, nie pocieszyłaś mnie, po Twoim przykładzie myślałam że można złamać dziecko a okazuje się że jednak nie,
w sobotę szykuje się impreza w gronie starych znajomych i pewnie przez tą zasr...butelkę nie pójdę a i od dziś oficjalnie jestem bezrobotną z prawem do zasiłku na szczęście, będzie na waciki
|
|
|
|
#2458 |
|
Zakorzenienie
|
mi sie macierzynski konczy w polowie marca no i jeszcze mam urlop wypoczynkowy...
Teoretycznie wracam do pracy ale praktycznie.. wcale nie mam ochoty
|
|
|
|
#2459 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() Dziś udany dzień. Rano zawiozłam Mariana, a teraz mąż po niego pojechał. Już dzwonił, że wszystko super, ząbki ładnie się ścierają, nie ma ropnia ![]() Później pojechaliśmy do mnie do pracy. Był ze mną mały i mąż w charakterze nosiciela fotelika Mały dostał paczkę + dużego misia od moich chłopaków No i ustaliłam, że do pracy wracam 18 marca. Nie wiem czy się cieszyć czy nie. Ale chyba jednak się cieszę mały będzie miał już 7 miesięcy, mąż weźmie tacierzyński + zaległy urlop z tego roku (ma jeszcze 26 dni) to nie jest źle ![]() No i dla Amelki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.

.

żeby za szybko nie wstawała.
Mała była dziś bardzo marudna, a że moim jedynym pomysłem na marudę jest pierś, to pierś dziś byla co chwila. Niestety to nie zawsze działa

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
My przygotowujemy się do wyjścia na imprezę pracową małża i dlatego mam czas podglądać, co się dzieje- zawsze jak mam czas- w sensie dużo czasu to jest
Sprzatam z Fabim na rekach...
że taka ładna, tak grzeczna. Nasłuchałam się komplementów.

)