Wakacyjne Mamy 2012 - część V - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-19, 21:41   #2401
Irmusia81
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Zapomniałam wam napisać o mądrościach mojej szwagierki
Mówię jej, że Agatka nie chce jeść ani jabłka ani marchewki, i że wczoraj tyle się na gotowałam a ona tylko popluła marchewką. Wiec szwagierka się pyta jak gotowałam marchewkę, mówię, że na wodzie samej. A ona do mnie, że się nie dziwi że nie je bo ona swojemu to gotowała na rosole z kostką rosołową Hehe swoje pomyślałam i zmieniłam temat bo z nią na temat karmienia chyba sobie nie pogadam.
Jej mały ma rok i je pasztet

:
Niezłe pomysły ma Twoja szwagierka

Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
Malwina_a gina.

Wiecie co moja dziecko właśnie zrobiło!!!Bawiło się w Akuku i to jak
Zastanawia się matka jak tu odwrócić uwagę synka od ząbkowania. no i zaczęłam zasłaniać to siebie, to jego pieluszką i odsłaniać mówiąc przy tym akuku. to nie dość ,że się śmiał w głos to jeszcze jak ja zasłaniałam siebie brał dół pieluch i sam sobie mnie odsłaniał!!!!!:md leje:

Cytat:
Gin mnie wymacał i przebadał na prawo i lewo i jestem zadowolona z niego i chyba zacznę do niego chodzić na stałe bo moja gin mi podpadła ostatnio. Mam stan zapalny, nawet widziłam na kamerze (ona twierdziła, że nic nie ma), niby że to grzybicze i dostałam globulki. Za 2 tyg mam przyjść do kontroli. No i oczywiście twierdzi że ten stan zapalny nie może mi dawać tak złych wyników i takich objawów jak ja mam. Więc dalej muszę szukać. Jutro mam usg jamy brzusznej Zrobił mi też cytologię.
fajnie, że jesteś zadowolona z nowego lekarza. Trzymam kciuki, żeby jak najszybciej udało się znaleźć przyczynę Twoich problemów.

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
A co do świecy i szatki - uważam, że to głupio liczyć na chrzestnych i, że to głupia tradycja, z którą ja się nie zgadzam, dlatego moi chrzestni mieli tylko przybyć, nie kupować takich rzeczy!
(
też tak uważam. My kupiliśmy wszystko sami. A kiedy okazało się, ze chrzestni też kupili, zostawiliśmy nabytą przez nas szatkę i świecę w domu.

Cytat:
Jutro idziemy na wizytę do żłobka, zapoznać moje dziecię z grupą
ciekawe jak zareaguje...

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Moja mala wlozyla dzis nozke do buzki i tak lezy teraz i caly czas robi. nawet smoczek jej nie potrzebny. Bylismy dzis u ortopedy z mala i bioderka sa juz oki. nie musimy juz malej pieluchowac.
super wieści!

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
R. chyba męczą ją ząbki. Dałam połowę dawki pedicetamolu, bo była głodna, płakała, a nie jadła nawet po dentinoxie i masażu dziąseł. W końcu zjadła, trochę pospała i już płacze.
biedactwo

Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
Najważniejsze, żebyście mieli czyste sumienie, że zrobiliście wszystko co mogliście- przez wzgląd na Leosia. Na resztę i tak nie macie wpływu.
.
dokładnie tak

Cytat:
Irmusia, miałam kupić tę siateczkę, ale czy ona faktycznie się sprawdza? Widzę, że tak, ale jak się tego używa? Ja małej daję normalnie ćwiartkę do łapki i sobie je...
u nas się sprawdza a działa tak, jak pisała houserka. Ja bym się na razie bała dać Małemu jabłko do ręki, bo on odgryza dość duże kawałki.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 21:53   #2402
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
ja się boję, że jak przejdziemy na mm to młody dostanie wysypek, będzie trzerba dawać HAa ono jest gorzkie więc przejscie ze słdkiego mleka mamy po na gorzkie obawiam sie , że będzie graniczyć z cudem
Ja zaczynałam małą dokarmiać bebilonem HA, po 2 tyg musieliśmy przejść na bebilon pepti bo się okazało że ma skazę. Bez problemu łączyłam kp z mm i małej nie robiło różnicy jakie mleko piła, więc się nie bójCzasem zaczynała od piersi a kończyła mm, czasem też było odwrotnie. Ja bym bardziej się ceny HA obawiała

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
ja ją kupiłam przed weekendem i za pierwszym razem z zacięciem ssała tą siateczkę, a teraz nie bardzo, znudziło jej się... normalnie wkładasz jabłko (lub coś innego)w siatkę, zakręcasz i wysysa się przez dziurki ... bleee
Nam znajomi polecali tą siateczkę że niby się świetnie sprawdziła, ale ja jakoś do tego nie jestem przekonana, a tz ciągle się pyta czy już tą siatkę kupiłam
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 21:54   #2403
pumas
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny, chyba kupię tę siatkę, spróbujemy. Też się boję jej dawać ćwiartkę, ale ona nie odgryza, choć wiadome, jak doi doi to i wydoi czasem coś większego Raz mi się zakrztusiła i była akcja reanimacja, odwracanie do góry nogami i wytrzepywanie z niej jabłka
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 21:59   #2404
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Phdwao, ups

Trzymaj się i ćwiczymy ćwiczymy
już wróciłam, dzisiaj był lajt
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
główka do góry! tatusiowie dają radę! chociaż nie powiem...pierwszy raz jak wracałam po całym dniu pracy do domu to niemalże biegłam żeby zobaczyc czy chłopaki przeżyli haha
mam nadzieję
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Leoś dziś zjadł ćwiartkę jabłka Gryzak-siateczka jest the best! Żadne tam słoiczkowe jabłko czy tarkowane- myję, obieram, wkładam w siateczkę i Mały ma zajęcie na dobre 30 minut. A jaki przy tym szczęśliwy! Juto dam mu marchewkę, a w przyszłym tygodniu brokuła lub ziemniaczka.
oo super, zamówiłam tą siateczkę i przyszła dzisiaj więc podam małemu w najbliższym czasi jabłko, może nie jutro bo jutro mój dlugo wyczekiwany wyjazd do galerii
Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
aaa przypomniał mi się sen, że Twój Tż wszedł na nasze forum i zamieścił filmik na youtube w którym mówi do kamery, że on dużo Ci pomaga przy małej, a Ty jesteś niesprawiedliwa, że tak mówisz o nim,...coś w tym stylu
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 22:22   #2405
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny, chyba kupię tę siatkę, spróbujemy. Też się boję jej dawać ćwiartkę, ale ona nie odgryza, choć wiadome, jak doi doi to i wydoi czasem coś większego Raz mi się zakrztusiła i była akcja reanimacja, odwracanie do góry nogami i wytrzepywanie z niej jabłka
u nas właśnie też już była taka akcja Leon gryzie na drobne kawałki
Stary 2012-12-19, 22:24   #2406
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Nadia przekręca się na brzuszek, czasem od razu na plecki. Łapie stopy, jeszcze nie bierze ich do buźki. Czasem sobie pogada. Miewa dni, że gada/śpiewa chętniej, a czasem prawie wcale. Mocno się podnosi.
A dziś równo ma 5 m-cy.
Wszystkiego najlepszego
Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Cześć dziękujemy za kciuki

A więc....niedosłuch nadal jest na poziomie 40/45 db na oba uszka, według Pani przeprowadzającej badanie reakcja na fale jest trochę opóźniona co według niej wskazuje na problemy laryngologiczne , które można spokojnie naprawić . , a nie bezpośrednio problem ze słuchem i niedosłuch. W piątek będę miała 100% interpretacje wyników przez audiologa , więc wtedy będę wiedziała więcej .
Mała strasznie płakała przy przyklejaniu elektrod , nakładaniu żeli, usuwaniu zanieczyszczeń itp......najgorsze przed nami bo muszę małej zdjąć je, a raczej zerwać co powoduje wielki ryk i grochy lecące z oczu moje maleństwo POtem zjadła ale długo nie chciała zasnąć , ale po wielu mękach udało się , byliśmy tak 2,5 godziny

Najważniejsze , że już po uffffff
Dobrze, że już po i macie diagnozę. Dobrze będzie
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
pokłóciłam się z mężem. I to strasznie. Ale jest lepiej. dziękuję

Cytat:
Hej

Nie byliśmy jednak u teściowej Tak się dzień ułożył, że małż był zagoniony, a popołudniu pojechał do pracy. Za to obgadaliśmy sprawę i powiedział, że to on powie wszystko teściowej Nie wiem jeszcze kiedy, ale jak już będziemy "po" to dam znać, jaka była jej reakcja

Leoś dziś zjadł ćwiartkę jabłka Gryzak-siateczka jest the best! Żadne tam słoiczkowe jabłko czy tarkowane- myję, obieram, wkładam w siateczkę i Mały ma zajęcie na dobre 30 minut. A jaki przy tym szczęśliwy! Juto dam mu marchewkę, a w przyszłym tygodniu brokuła lub ziemniaczka.
Super, że L sobie tak radzi
Chętnie kupiłabym taką siatkę tyle, że M nic nie utrzymuje w rączce, jak mu coś wkładam natychmiast mu to wypada, więc z samodzielnym jedzeniem z siateczki nie ma szans na razie
Cytat:
ja się boję, że jak przejdziemy na mm to młody dostanie wysypek, będzie trzerba dawać HAa ono jest gorzkie więc przejscie ze słdkiego mleka mamy po na gorzkie obawiam sie , że będzie graniczyć z cudem
My przechodziliśmy ze smacznego Hippa na Bebilon Pepti ohydny w smaku. Robiłam to stopniowo, np. na 6 miarek mleka dawałam 5 Hippa i 1 Pepti i każdego dnia zwiększałam ilośc pepti o jedną miarkę a zmniejszałam Hippa, aż doszliśmy do samego Pepti. Nie było więc szoku smakowego i zaakceptował nowe mleko.
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 22:29   #2407
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Chętnie kupiłabym taką siatkę tyle, że M nic nie utrzymuje w rączce, jak mu coś wkładam natychmiast mu to wypada, więc z samodzielnym jedzeniem z siateczki nie ma szans na razie
L czasem udaje, że nie potrafi trzymać tej siateczki i wtedy nagminnie wypuszcza ją z rączki. Wówczas chodzi o to, że chce jeść w towarzystwie- mama ma mu trzymać siateczkę a on smacznie zajada
Stary 2012-12-19, 23:50   #2408
Linka25
Zakorzenienie

Nadrobiłam, ale nie pamiętam kto co Mała była dziś bardzo marudna, a że moim jedynym pomysłem na marudę jest pierś, to pierś dziś byla co chwila. Niestety to nie zawsze działa
Pumcia pytałaś co TZ dzis zmajstrował na obiad. Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowym z zielonym pieprzem, pieczone ziemniaki ze świeżym rozmarynem / kuskus z natką pietruszki (do wyboru) i sałatka z porów. Niby nic nadzwyczajnego, a jednak Przez żołądek do serca hehe...

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Chyba trzeba iść spać

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-12-19 o 23:48
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 05:43   #2409
nadalka
Zakorzenienie

Linka ale mi smaka zrobiłaś z rana

My też mamy siateczkę i jest jak najbardziej ok.
Stary 2012-12-20, 08:59   #2410
chmielinka
Zadomowienie

hej

Hania wczoraj zaczęła pierdzieć ustami i teraz robi to bez przerwy

Jeżeli ktoś chce to mogę wysłać 2 próbki mleka HIPP HA 2

Cytat:
wow ale się napracowałaś.
Ja u mojej wogóle nie widziałam że mogą zęby iść, dziąsła normalnie wygladały a rano ząbek był a n drugi dzień drugi.
no to pewnie u nas tez tak będzie... szkoda mi jej bo sie tak męczy bidulka
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
a tak w ogóle przyszło mi krzesełko do karmienia. Luśka wykazuje ogromne chęci... gryzienia blatu

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Moja mala wlozyla dzis nozke do buzki i tak lezy teraz i caly czas robi. nawet smoczek jej nie potrzebny. Bylismy dzis u ortopedy z mala i bioderka sa juz oki. nie musimy juz malej pieluchowac.
świetne wieści
Cytat:
śliczny!

Cytat:
u nas jest to samo... cały czas czekam aż ładnie będzie trzymać rzeczy w rączkach i wkładac wszystko do buzi póki co to interesują ją tylk własne rączki, a zabawki tylko wtedy jak ja jej pokazuję

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 09:41   #2411
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
hej

Hania wczoraj zaczęła pierdzieć ustami i teraz robi to bez przerwy

Jeżeli ktoś chce to mogę wysłać 2 próbki mleka HIPP HA 2
hah u nas teraz jest wywalanie jęzora

ja chętnie przyjmę te próbaski

Cytat:
L czasem udaje, że nie potrafi trzymać tej siateczki i wtedy nagminnie wypuszcza ją z rączki. Wówczas chodzi o to, że chce jeść w towarzystwie- mama ma mu trzymać siateczkę a on smacznie zajada
mały cwaniaczek

Cytat:
My przechodziliśmy ze smacznego Hippa na Bebilon Pepti ohydny w smaku. Robiłam to stopniowo, np. na 6 miarek mleka dawałam 5 Hippa i 1 Pepti i każdego dnia zwiększałam ilośc pepti o jedną miarkę a zmniejszałam Hippa, aż doszliśmy do samego Pepti. Nie było więc szoku smakowego i zaakceptował nowe mleko.
aha zapamiętam sobie
Cytat:
u nas właśnie też już była taka akcja Leon gryzie na drobne kawałki
Jaś tak samo

Hej witam sie i znikam, mam nadzieję, że nie będzie tłumów w galerii aa no i dziś na świat przychodzi Jasia kuzynka Olga, będzie CC za kilka minut

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2012-12-20 o 09:43
Stary 2012-12-20, 09:59   #2412
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
hah u nas teraz jest wywalanie jęzora

ja chętnie przyjmę te próbaski

Hej witam sie i znikam, mam nadzieję, że nie będzie tłumów w galerii aa no i dziś na świat przychodzi Jasia kuzynka Olga, będzie CC za kilka minut
nie ma sprawy wyślij mi adres na PW

no i kciuki za CC

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 10:02   #2413
Linka25
Zakorzenienie

hej

phdwao a co Jaś będzie jadł jak pojedziesz..?
kciuki za kuzyneczkę Jasia
Stary 2012-12-20, 10:25   #2414
agunia82
Zakorzenienie

Hej

My już po neurologu (i po pobieraniu krwi - dzisiaj mała miała wyjątkowo dobry humor i obyło się bez ryków).
Wieści super - wszystko jest w porządku, nie ma się do czego przyczepić (pani doktor chciała zobaczyć jak Luśka się przekręca na brzuch a w bonusie dostała wstawanie na czworaki z wyprostowanymi nogami ). Ponieważ wszystko jest tak ładnie kolejna kontrola dopiero za 3 miesiące. Ufff

I teraz garść informacji po wizycie, myślę, że przydatnych. Luśka bardzo szybko rozwija się ruchowo przez jej wcześniejsze lekko zwiększone napięcie mięśniowe. Zbyt duże napięcie mięśniowe blokuje rozwój, ale lekkie ułatwia, bo przez to, że dziecko cały czas jest nieco usztywnione ma mocniejsze ręce i nogi. Ale, żeby nie było tak różowo, to napięcie może powodować, że Lu będzie chciała za szybko wstawać, bo będzie na tyle silna - wg pani neurolog może tego próbować za około miesiąc lub wcześniej i mamy jej kategorycznie na to wtedy nie pozwalać (nawet za miesiąc kości będą na to za słabe). Jak będzie się próbowała wdrapywać podtrzymując czegoś, to wtedy trzeba kłaść ją na środku pokoju z dala od rzeczy umożliwiających podciąganie się. Ma jak najdłużej jak się da pracować na brzuchu i na czworakach (o czym i tak wiedzieliśmy).

No, a teraz mogę Was ponadrabiać

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Pumcia pytałaś co TZ dzis zmajstrował na obiad. Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowym z zielonym pieprzem, pieczone ziemniaki ze świeżym rozmarynem / kuskus z natką pietruszki (do wyboru) i sałatka z porów. Niby nic nadzwyczajnego, a jednak Przez żołądek do serca hehe...
mniam

Cytat:

ooo no to

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 10:27   #2415
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Irmusia, miałam kupić tę siateczkę, ale czy ona faktycznie się sprawdza? Widzę, że tak, ale jak się tego używa? Ja małej daję normalnie ćwiartkę do łapki i sobie je...
Też zamierzam kupić te siateczki, ale póki co u nas są same siatki. Całość będzie dopiero po nowym roku. No chyba, że jutro w smyku kupię, jak będzie, bo nie wiem, czy tam to dostanę.

Jadę jutro ze szwagierką (i z Małymi) na łowy do smyka. Jest wyprzedaż a do tego mam jeszcze zniżkę 25%. Mam nadzieję, że kupię trochę fajnych rzeczy zarówno dla Nadki, jak i dla Kai.

Moje dziecię znów zafundowało mi pobudki co około godzinę. Zwariuje przez nią kiedyś.
A do około 3 m-ca budziła się 2-3 razy, od czasu do czasu 4, a teraz normalnie masakra jakaś! Jestem połamana i prawie nie myślę.

Wczoraj Nadka otworzyła buźkę jak jadłam banana,chciała żebym jej dała. Chciała "ugryźć" ale nie szło jej. Najważniejsze, że chce próbować.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 10:30   #2416
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hej witam z kawa u mnie od rana akcja tapetowaniee! Z racji ze salon mam juz skonczony wczoraj wieczorem ubralam choinke
Amelka jest oczarowana lampeczkami

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 10:30   #2417
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hejka

Czytam Was cały czas na telefonie, więc jestem na bieżąco

Weny na pisanie brak – wczoraj nieco poprztykałam się z małżem.
W sumie o pierdołę, ale i tak strzeliłam focha

Poza tym u nas wszystko ok, mała teraz śpi – nawiasem mówiąc pospałam z nią do 9.40 W nocy też spała.

Mam nadzieję, że wieczorem znajdę chwilkę i odzyskam wenę na napisanie czegokolwiek więcej.

Miłego dnia Kobietki

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 10:37   #2418
ewka5891
Zakorzenienie

hej

młody bawi się na macie a ja moge sobie na spokojnie śniadanie zjeść

ja też kupiłam małemu tą siateczkę do jedzenia, po nowym roku zacznę mu coś dawać pomału

muszę dzisiaj zapakować prezent dla Tzta aby przypadkiem go nie odnalazł

czeka mnie jeszcze wyprawa do sklepu na ostatnie przedswiąteczne zakupy, aby w sobotę czy niedziele nie obudzić się z brakującymi produktami

Mamcia jak się śpi w nowym domku??

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 10:43   #2419
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Foch musi być.
Nadka od pewnego czasu wyciąga rączki, żeby podotykać moją buzię. Uwielbiam to. A do tego od dwana z reztą rzuca mi się na brodę i chce ją possać heheh.
Stary 2012-12-20, 10:45   #2420
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
hmmm, to właściwie mąż powinien być zadowolony (znacie rozszyfrowanie skrótu? )
a tak na serio - przytulam mocno

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Foch musi być.
Nadka od pewnego czasu wyciąga rączki, żeby podotykać moją buzię. Uwielbiam to. A do tego od dwana z reztą rzuca mi się na brodę i chce ją possać heheh.
też to uwielbiałam, do czasu, kiedy Luśka stwierdziła, że od dotykania lepsze jest ściskanie i moja buzia zaczęła na tym cierpieć

Stary 2012-12-20, 10:47   #2421
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ewka spi sie srednio bo w dalszym ciagu na materacu :P

z racji ze Amelka konczy dzisiaj 5 miesiecy stawiam

Gratulujemy rowniez Bartkowi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Latte_art_2.jpg (17,1 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1_1-medium.jpg (24,1 KB, 2 załadowań)

Amelcia
Stary 2012-12-20, 10:48   #2422
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość

a kiedy łóżko wstawicie?

Stary 2012-12-20, 10:53   #2423
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:

a kiedy łóżko wstawicie?
lozko wstawimy w sobote do sypialni jak polozymy dywany bo nie ma sensu wnosic tam wszystkiego a pozniej wynosic jak beda klasc dywany, wiec spimy w salonie na materacu a lozko stoi podparte o sciane u Amelki w pokoju ktory juz jest prawie skonczony, brakuje mi tylko karniszy rolet jakis firaneczek ladnych itd..

Amelcia
Stary 2012-12-20, 10:54   #2424
ewka5891
Zakorzenienie

brawa dla Amelki

no i gratuluje Lu udanej wizyty u lekarza

Synek

Stary 2012-12-20, 10:55   #2425
buena
Wtajemniczenie

Cytat:

Agunia, L. robi Ci masaż twarzy, dba o mamę.
Stary 2012-12-20, 10:59   #2426
Linka25
Zakorzenienie

Mamcia najlepszego dla twojej Amelci
Agunia cieszę się, ze neurolog potwierdził, że wszystko dobrze! I trochę spokoju Wam się należy.

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Aaaa mnie Martynka też ściska za twarz. I ściąga mi okulary Moje biedne ray bany
Stary 2012-12-20, 11:02   #2427
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ja to w ogole jestem w szoku jak w szybkim tempie rozwija sie Lu.
Naprawde jeszcze troszke i bedzie raczkowac

u nas w dalszym ciagu lezenie na brzuszku jest beee ale wydaje mi sie ze juz wytrzymuje troche dluzej niz 10 minut :P
moze z 15
nie przekreca sie z brzuszka na plecy no moze z raz sie jej zdazylo i zaklladam ze to bylo przez przypadek,
przekreca sie na boki jak lezy na plecach.
nie wcina stopek
ale wydaje bardzo duzo dzwiekow buzia jej sie nie zamyka, nie sa to jakies gloski ale fala tonow od niskich do wysokich , smieje sie ze spiewa
no i przypomnialo jej sie znowu jak sie pierdzi ustami wiec znow mamy namietne pierdziochy.

Amelcia
Stary 2012-12-20, 11:09   #2428
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
nie ma sprawy wyślij mi adres na PW

no i kciuki za CC
Ok, wysle pod wieczor bo jestesmy juz w drodze, dziekuje:-*
Cytat:
hej

phdwao a co Jaś będzie jadł jak pojedziesz..?
kciuki za kuzyneczkę Jasia
Jas jedzie z nsmi wiec dostanie cyca wiem ze tego nie pochwalacie, ale oba jest bardzo grzeczny w galerii wiec bierzemy go ze soba
Cytat:
Hej

My już po neurologu (i po pobieraniu krwi - dzisiaj mała miała wyjątkowo dobry humor i obyło się bez ryków).
Wieści super - wszystko jest w porządku, nie ma się do czego przyczepić (pani doktor chciała zobaczyć jak Luśka się przekręca na brzuch a w bonusie dostała wstawanie na czworaki z wyprostowanymi nogami ). Ponieważ wszystko jest tak ładnie kolejna kontrola dopiero za 3 miesiące. Ufff

I teraz garść informacji po wizycie, myślę, że przydatnych. Luśka bardzo szybko rozwija się ruchowo przez jej wcześniejsze lekko zwiększone napięcie mięśniowe. Zbyt duże napięcie mięśniowe blokuje rozwój, ale lekkie ułatwia, bo przez to, że dziecko cały czas jest nieco usztywnione ma mocniejsze ręce i nogi. Ale, żeby nie było tak różowo, to napięcie może powodować, że Lu będzie chciała za szybko wstawać, bo będzie na tyle silna - wg pani neurolog może tego próbować za około miesiąc lub wcześniej i mamy jej kategorycznie na to wtedy nie pozwalać (nawet za miesiąc kości będą na to za słabe). Jak będzie się próbowała wdrapywać podtrzymując czegoś, to wtedy trzeba kłaść ją na środku pokoju z dala od rzeczy umożliwiających podciąganie się. Ma jak najdłużej jak się da pracować na brzuchu i na czworakach (o czym i tak wiedzieliśmy).

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

mniam

ooo no to
Fajnie ze Lusia sie tak rozwija i dobrze wiedziec co mowila ta pani doktor. Ja tez ucze malego ze ma jakbajwiecej lezec a malo noszenia i sadzania gdziekolwiek, niech polubi podloge

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2012-12-20 o 11:10
Stary 2012-12-20, 11:26   #2429
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Hej

mniam

ooo no to
brawa dla Lu
Cytat:

gratulujemy
Cytat:
Mamcia najlepszego dla twojej Amelci
Agunia cieszę się, ze neurolog potwierdził, że wszystko dobrze! I trochę spokoju Wam się należy.

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Aaaa mnie Martynka też ściska za twarz. I ściąga mi okulary Moje biedne ray bany
moja ciągle ściąga mi okulary ale cale szczęście trzyma w rekach do tej pory jeszcze nie upuściła. ale przyjdzie czas ze bedzie nimi rzucać gdzie popadnie tak twierdzi moja przyjaciółka matka dwojga dzieci. która nosi szkła kontaktowe odkąd maly jej stluk okulary

My szykujemy sie na wigilie do pracy ubieramy sie z mala na czerwono co by do siebie pasowac mala od rana bawi sie moimi czerwonymi paznokciami przypadły jej do gustu
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 11:27   #2430
ewka5891
Zakorzenienie

phdwao ja tez biore małego na takie zakupy a jak przychodzi pora karmienia to ide na kawe i daje małemu jesc

te uwielbiam jak młody dotyka mojej twarzy, pod warunkiem, ze ma obciete pazurki

Synek

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości