|
|
#2401 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ciekawe jak zareaguje... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2402 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czasem zaczynała od piersi a kończyła mm, czasem też było odwrotnie. Ja bym bardziej się ceny HA obawiała![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2403 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, chyba kupię tę siatkę, spróbujemy. Też się boję jej dawać ćwiartkę, ale ona nie odgryza, choć wiadome, jak doi doi to i wydoi czasem coś większego
Raz mi się zakrztusiła i była akcja reanimacja, odwracanie do góry nogami i wytrzepywanie z niej jabłka
|
|
|
|
#2404 | |||
|
Zakorzenienie
|
już wróciłam, dzisiaj był lajt
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leon gryzie na drobne kawałki
|
|
#2406 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Chętnie kupiłabym taką siatkę tyle, że M nic nie utrzymuje w rączce, jak mu coś wkładam natychmiast mu to wypada, więc z samodzielnym jedzeniem z siateczki nie ma szans na razie ![]() My przechodziliśmy ze smacznego Hippa na Bebilon Pepti ohydny w smaku. Robiłam to stopniowo, np. na 6 miarek mleka dawałam 5 Hippa i 1 Pepti i każdego dnia zwiększałam ilośc pepti o jedną miarkę a zmniejszałam Hippa, aż doszliśmy do samego Pepti. Nie było więc szoku smakowego i zaakceptował nowe mleko. |
|||
|
|
|
#2407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2408 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam, ale nie pamiętam kto co
Mała była dziś bardzo marudna, a że moim jedynym pomysłem na marudę jest pierś, to pierś dziś byla co chwila. Niestety to nie zawsze działa ![]() Pumcia pytałaś co TZ dzis zmajstrował na obiad. Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowym z zielonym pieprzem, pieczone ziemniaki ze świeżym rozmarynem / kuskus z natką pietruszki (do wyboru) i sałatka z porów. Niby nic nadzwyczajnego, a jednak ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Chyba trzeba iść spać
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-12-19 o 23:48 |
|
|
|
#2410 | ||||
|
Zadomowienie
|
hej
![]() Hania wczoraj zaczęła pierdzieć ustami i teraz robi to bez przerwy Jeżeli ktoś chce to mogę wysłać 2 próbki mleka HIPP HA 2 Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
póki co to interesują ją tylk własne rączki, a zabawki tylko wtedy jak ja jej pokazuję
|
||||
|
|
|
#2411 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas teraz jest wywalanie jęzora![]() ja chętnie przyjmę te próbaski Cytat:
![]() Cytat:
Jaś tak samo Hej witam sie i znikam, mam nadzieję, że nie będzie tłumów w galerii Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-12-20 o 09:43 |
|||
|
|
|
#2412 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wyślij mi adres na PWno i kciuki za CC
|
|
|
|
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() phdwao a co Jaś będzie jadł jak pojedziesz..? ![]() kciuki za kuzyneczkę Jasia
|
|
|
|
#2414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() My już po neurologu (i po pobieraniu krwi - dzisiaj mała miała wyjątkowo dobry humor i obyło się bez ryków). Wieści super - wszystko jest w porządku, nie ma się do czego przyczepić (pani doktor chciała zobaczyć jak Luśka się przekręca na brzuch a w bonusie dostała wstawanie na czworaki z wyprostowanymi nogami ). Ponieważ wszystko jest tak ładnie kolejna kontrola dopiero za 3 miesiące. UfffI teraz garść informacji po wizycie, myślę, że przydatnych. Luśka bardzo szybko rozwija się ruchowo przez jej wcześniejsze lekko zwiększone napięcie mięśniowe. Zbyt duże napięcie mięśniowe blokuje rozwój, ale lekkie ułatwia, bo przez to, że dziecko cały czas jest nieco usztywnione ma mocniejsze ręce i nogi. Ale, żeby nie było tak różowo, to napięcie może powodować, że Lu będzie chciała za szybko wstawać, bo będzie na tyle silna - wg pani neurolog może tego próbować za około miesiąc lub wcześniej i mamy jej kategorycznie na to wtedy nie pozwalać (nawet za miesiąc kości będą na to za słabe). Jak będzie się próbowała wdrapywać podtrzymując czegoś, to wtedy trzeba kłaść ją na środku pokoju z dala od rzeczy umożliwiających podciąganie się. Ma jak najdłużej jak się da pracować na brzuchu i na czworakach (o czym i tak wiedzieliśmy). No, a teraz mogę Was ponadrabiać ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2415 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jadę jutro ze szwagierką (i z Małymi) na łowy do smyka. Jest wyprzedaż a do tego mam jeszcze zniżkę 25%. Mam nadzieję, że kupię trochę fajnych rzeczy zarówno dla Nadki, jak i dla Kai. Moje dziecię znów zafundowało mi pobudki co około godzinę. Zwariuje przez nią kiedyś. A do około 3 m-ca budziła się 2-3 razy, od czasu do czasu 4, a teraz normalnie masakra jakaś! Jestem połamana i prawie nie myślę. Wczoraj Nadka otworzyła buźkę jak jadłam banana,chciała żebym jej dała . Chciała "ugryźć" ale nie szło jej. Najważniejsze, że chce próbować.
|
|
|
|
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
hej witam z kawa u mnie od rana akcja tapetowaniee! Z racji ze salon mam juz skonczony wczoraj wieczorem ubralam choinke
![]() Amelka jest oczarowana lampeczkami
|
|
|
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Czytam Was cały czas na telefonie, więc jestem na bieżąco ![]() Weny na pisanie brak – wczoraj nieco poprztykałam się z małżem. W sumie o pierdołę, ale i tak strzeliłam focha ![]() Poza tym u nas wszystko ok, mała teraz śpi – nawiasem mówiąc pospałam z nią do 9.40 W nocy też spała. Mam nadzieję, że wieczorem znajdę chwilkę i odzyskam wenę na napisanie czegokolwiek więcej. Miłego dnia Kobietki
|
|
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() młody bawi się na macie a ja moge sobie na spokojnie śniadanie zjeść ![]() ja też kupiłam małemu tą siateczkę do jedzenia, po nowym roku zacznę mu coś dawać pomału ![]() muszę dzisiaj zapakować prezent dla Tzta aby przypadkiem go nie odnalazł ![]() czeka mnie jeszcze wyprawa do sklepu na ostatnie przedswiąteczne zakupy, aby w sobotę czy niedziele nie obudzić się z brakującymi produktami ![]() Mamcia jak się śpi w nowym domku??
|
#2419 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Nadka od pewnego czasu wyciąga rączki, żeby podotykać moją buzię. Uwielbiam to |
|
|
|
|
#2420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(znacie rozszyfrowanie skrótu? )a tak na serio - przytulam mocno ![]() Cytat:
|
|
#2421 |
|
Zakorzenienie
|
ewka spi sie srednio bo w dalszym ciagu na materacu :P
z racji ze Amelka konczy dzisiaj 5 miesiecy stawiam ![]() Gratulujemy rowniez Bartkowi
|
|
|
|
#2422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a kiedy łóżko wstawicie?
|
|
#2423 |
|
Zakorzenienie
|
lozko wstawimy w sobote do sypialni jak polozymy dywany bo nie ma sensu wnosic tam wszystkiego a pozniej wynosic jak beda klasc dywany, wiec spimy w salonie na materacu a lozko stoi podparte o sciane u Amelki w pokoju ktory juz jest prawie skonczony, brakuje mi tylko karniszy rolet jakis firaneczek ladnych itd..
|
|
|
|
#2424 |
|
Zakorzenienie
|
brawa dla Amelki
![]() no i gratuluje Lu udanej wizyty u lekarza ![]()
|
#2425 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Agunia, L. robi Ci masaż twarzy, dba o mamę .
|
|
|
|
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
Mamcia najlepszego dla twojej Amelci
![]() Agunia cieszę się, ze neurolog potwierdził, że wszystko dobrze! ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Aaaa mnie Martynka też ściska za twarz. I ściąga mi okulary |
|
|
|
#2427 |
|
Zakorzenienie
|
ja to w ogole jestem w szoku jak w szybkim tempie rozwija sie Lu.
Naprawde jeszcze troszke i bedzie raczkowac ![]() u nas w dalszym ciagu lezenie na brzuszku jest beee ale wydaje mi sie ze juz wytrzymuje troche dluzej niz 10 minut :P moze z 15 ![]() nie przekreca sie z brzuszka na plecy no moze z raz sie jej zdazylo i zaklladam ze to bylo przez przypadek, przekreca sie na boki jak lezy na plecach. nie wcina stopek ale wydaje bardzo duzo dzwiekow buzia jej sie nie zamyka, nie sa to jakies gloski ale fala tonow od niskich do wysokich , smieje sie ze spiewa ![]() no i przypomnialo jej sie znowu jak sie pierdzi ustami wiec znow mamy namietne pierdziochy.
|
|
|
|
#2428 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ok, wysle pod wieczor bo jestesmy juz w drodze, dziekuje:-*
Cytat:
wiem ze tego nie pochwalacie, ale oba jest bardzo grzeczny w galerii wiec bierzemy go ze sobaCytat:
Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-12-20 o 11:10 |
||
|
|
|
#2429 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale przyjdzie czas ze bedzie nimi rzucać gdzie popadnie tak twierdzi moja przyjaciółka matka dwojga dzieci. która nosi szkła kontaktowe odkąd maly jej stluk okulary My szykujemy sie na wigilie do pracy ubieramy sie z mala na czerwono co by do siebie pasowac mala od rana bawi sie moimi czerwonymi paznokciami przypadły jej do gustu ![]()
|
|||
|
|
|
#2430 |
|
Zakorzenienie
|
phdwao ja tez biore małego na takie zakupy a jak przychodzi pora karmienia to ide na kawe i daje małemu jesc
![]() te uwielbiam jak młody dotyka mojej twarzy, pod warunkiem, ze ma obciete pazurki
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.

gina. 
:md leje:
Zrobił mi też cytologię.
i tak lezy teraz i caly czas robi. nawet smoczek jej nie potrzebny. Bylismy dzis u ortopedy z mala i bioderka sa juz oki. nie musimy juz malej pieluchowac.
Dałam połowę dawki pedicetamolu, bo była głodna, płakała, a nie jadła nawet po dentinoxie i masażu dziąseł. W końcu zjadła, trochę pospała i już płacze.
Raz mi się zakrztusiła i była akcja reanimacja, odwracanie do góry nogami i wytrzepywanie z niej jabłka 

)