Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna 1 1,59%
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały 33 52,38%
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają 1 1,59%
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają 0 0%
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały 3 4,76%
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek 0 0%
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! 23 36,51%
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... 0 0%
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. 2 3,17%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-21, 00:08   #1951
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012

Cytat:
Napisane przez natusiakac21 Pokaż wiadomość
do tego właśnie potrzbne są znajomości. Teoretycznie możesz pójść od razu po zatrunieniu u nowego pracodawcy,a w praktyce wiemy jak to wygląda. Po prostu nie będziesz miała dokąd wracać po zakończonym urlopie. Na "pocieszenie" tylko powiem, że jeśli kwalifikujecie się dochodowo do rodzinnego to dostaniesz jednorazowo 1000zł, pod warunkiem, że Pauliknka nie skończy roku np i jeśli już nie wzięłaś
nie wzięłam, bo za dużo zarabiamy, normalnie miliony zarabiamy

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Ja nie chcę siedzieć na wychowawczym, ale będąc na nim mogę spokojnie szukać pracy a mieć coś tam opłacane, czy lata pracy lecą? nie znam się, ale lepiej dla mnie gdybym pracy szukała będąc na wychowawczym, czy tak?

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

DOBRANOC, chyba ostatnia idę spać

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 09:53   #1952
doris888
Rozeznanie

Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012

Cytat:
do tego właśnie potrzbne są znajomości. Teoretycznie możesz pójść od razu po zatrunieniu u nowego pracodawcy,a w praktyce wiemy jak to wygląda. Po prostu nie będziesz miała dokąd wracać po zakończonym urlopie. Na "pocieszenie" tylko powiem, że jeśli kwalifikujecie się dochodowo do rodzinnego to dostaniesz jednorazowo 1000zł, pod warunkiem, że Pauliknka nie skończy roku np i jeśli już nie wzięłaś
no właśnie słyszałam o tym 1000zł, a powiedz mi czy jak ja nie mam wychowawczego (umowa do dnia porodu) a teoretycznie nasz dochód nie przekracza tych 504zł miesięcznie na osobe to mogę starać sie o rodzinny i też dostaniemy te 1000zł? bo dla samego 80zł miesięcznie to sorry, ale składać tyle papierków to niech się w poopę pocałuje to nasze państwo, a co do tego 1000zł to nikt mi nie odpowiedział konkretnie czy się należy czy nie bo to jeszcze taki myk jest że przed miesiącem jeszcze mieliśmy większe dochody a teraz mój tż dostał na umowie mniej i byśmy się kwalifikowali a teraz tak myślę że to chyba i tak dochody za zeszły rok biorą pod uwagę... z wtedy mieliśmy za duże...

ale fajnie że się na tym znasz może wreszcie się dowiem

Edytowane przez doris888
Czas edycji: 2012-12-21 o 09:56
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 10:04   #1953
natusiakac21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
nie wzięłam, bo za dużo zarabiamy, normalnie miliony zarabiamy

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Ja nie chcę siedzieć na wychowawczym, ale będąc na nim mogę spokojnie szukać pracy a mieć coś tam opłacane, czy lata pracy lecą? nie znam się, ale lepiej dla mnie gdybym pracy szukała będąc na wychowawczym, czy tak?

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

WItam z rana, ale tu cisza
Pewnie przygotowania do świąt idą pełną parą

Tak stokroteczko lecą lata składkowe, ale na zasiłku dla bezrobotnych też bo wliczają to później do emerytury.

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
no właśnie słyszałam o tym 1000zł, a powiedz mi czy jak ja nie mam wychowawczego (umowa do dnia porodu) a teoretycznie nasz dochód nie przekracza tych 504zł miesięcznie na osobe to mogę starać sie o rodzinny i też dostaniemy te 1000zł? bo dla samego 80zł miesięcznie to sorry, ale składać tyle papierków to niech się w poopę pocałuje to nasze państwo, a co do tego 1000zł to nikt mi nie odpowiedział konkretnie czy się należy czy nie bo to jeszcze taki myk jest że przed miesiącem jeszcze mieliśmy większe dochody a teraz mój tż dostał na umowie mniej i byśmy się kwalifikowali a teraz tak myślę że to chyba i tak dochody za zeszły rok biorą pod uwagę... z wtedy mieliśmy za duże...

ale fajnie że się na tym znasz może wreszcie się dowiem
A ty straciłaś pracę tak?
Bo owszem barne są dochody za 2011 rok, ale jeżeli były zmiany w dochodach to my to uaktualniamy tzn. jeśli straciłaś pracę to musisz przedsatwić świadectwo pracy i pit 11, jeśli podjęłaś to umowa o pracę i zaświadczenie netto za pierwszy pełen przepracowany miesiąc, jeśli twój mąż zmienił pracę to dokumenty z jednej z drugiej. Zmiana wynagrodzenia w jednym zakładzie pracy nie jest brana pod uwagę czyli np. za pierwszy pełen miesiąc dostałby 200zł, a w każdym kolejnym 5000zł to my policzymy 200zł, ale jeśli zarabiała 5000zł, a przeszedł na niższą stawkę to niestety mimo pogorszenia sytuacji liczymy wyższą kwotę jeśli to wynika z ciągłości umowy itd itp.
Jeśli kwalifikujecie się do rodzinnego (próg 539zł) to jak najbardziej dostaniesz ten jednorazowy 1000zł bo to dodatek do rodzinnego jest. Zasiłek rodzinny na dziecko do 5 roku życia wynosi 77zł
natusiakac21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 10:08   #1954
Renatka89
Zakorzenienie

Cytat:

Bo owszem barne są dochody za 2011 rok, ale jeżeli były zmiany w dochodach to my to uaktualniamy tzn. jeśli straciłaś pracę to musisz przedsatwić świadectwo pracy i pit 11, jeśli podjęłaś to umowa o pracę i zaświadczenie netto za pierwszy pełen przepracowany miesiąc, jeśli twój mąż zmienił pracę to dokumenty z jednej z drugiej. Zmiana wynagrodzenia w jednym zakładzie pracy nie jest brana pod uwagę czyli np. za pierwszy pełen miesiąc dostałby 200zł, a w każdym kolejnym 5000zł to my policzymy 200zł, ale jeśli zarabiała 5000zł, a przeszedł na niższą stawkę to niestety mimo pogorszenia sytuacji liczymy wyższą kwotę jeśli to wynika z ciągłości umowy itd itp.
Jeśli kwalifikujecie się do rodzinnego (próg 539zł) to jak najbardziej dostaniesz ten jednorazowy 1000zł bo to dodatek do rodzinnego jest. Zasiłek rodzinny na dziecko do 5 roku życia wynosi 77zł
to i ja o coś dopytam- prog to 539zł netto czy brutto?
Renatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 10:08   #1955
Gaabbi
Wtajemniczenie

Witam w dniu końca świata
Boicie się?

Cytat:
Ale jeśli faktycznie spreparowali ten film, to co unosi dziecko do góry?

Dziewczyny, chciałam już nie kupować tej soli fizjologicznej (jak mówi tż filozoficznej ) ale czym będę czyścić nosek??
pytanie jest, nie co unosi dziecko, ale co unosi orzeł Pewnie to jakaś kukła

ja przemywam oczka wodą gotowaną, tak jak napisałam wcześniej, ale sól fizjologiczną kupuję, właśnie do nawilżania noska A nawilżam na zmianę z wodą morską. Kupuję Disnemar, bo ma słabszą siłę psikania

Cytat:

jestem w szoku, bo Ty zawsze chodziłaś spać z kurami
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 10:11   #1956
ladybird_1987
Rozeznanie

Hej!
Mam problem. Wczoraj dałam do zupki dla Hani odrobinę pietruszki dla podkręcenia smaku bo ona dalej niejadek. I dzisiaj wysypka na całym ciele. Mam jej coś podać czy czekać aż samo zejdzie? Jak myślicie?
Stary 2012-12-21, 10:28   #1957
natusiakac21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość
to i ja o coś dopytam- prog to 539zł netto czy brutto?
netto

Niby koniec świata miały poprzedzać trzy dni ciemności, a u mnie piękne słońce. Pewnie jestem "wybrana"
Stary 2012-12-21, 10:35   #1958
Renatka89
Zakorzenienie

Cytat:
netto

Niby koniec świata miały poprzedzać trzy dni ciemności, a u mnie piękne słońce. Pewnie jestem "wybrana"
czyli bide trzeba klepac skrajna

tak ostatnio mnie naszło na refleksje.. ja nie mężata. Zatem gdybym nie była z TŻtem, a była samotna matka, zatek gdybym wtedy została bez pomocy rodziny.. to ja i moje dziecie bysmy padły z głodu, lub zamarzneły na dworze bo na wynajem by nas nawet nie było stac.. zarabiam 1100zł netto, żłobki u nas jedynie prywatne-600zł, a ceny wynajmu.. co za kraj
Stary 2012-12-21, 10:51   #1959
natusiakac21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość
czyli bide trzeba klepac skrajna

tak ostatnio mnie naszło na refleksje.. ja nie mężata. Zatem gdybym nie była z TŻtem, a była samotna matka, zatek gdybym wtedy została bez pomocy rodziny.. to ja i moje dziecie bysmy padły z głodu, lub zamarzneły na dworze bo na wynajem by nas nawet nie było stac.. zarabiam 1100zł netto, żłobki u nas jedynie prywatne-600zł, a ceny wynajmu.. co za kraj
Próg dochodowy jest śmieszny bo właśnie wystarczy najniższa krajowa i jest przekroczenie dochodu.
W świetle naszej ustawy nie byłabyś nawet samotną matką bo samotna matka, to taka której ojciec dziecka nie uznał ojcostwa, bądź nie żyje.
Polskie prawo jest choooooorrrrrreeee.
Pamiętam jak pare lat temu znajoma była całe wakacje w Irlandii u konkubenta, miała ze sobą syna (nie był dzieckiem konkubenta) i oni dostawali tam zasiłek na niego z racji tego, że konkubent pracował i tworzyli rodzinę. Mało tego oni po wakacjach wyjechali, a partner został jszcze przez rok i oni dostali po tym roku pismo, że mimo tego iż wyjechali to przysługuje im zasiłek za ten rok z racji tego, że ten facet tam siedział i dostała kilka tysięcy wyrównania, a u nas
szkoda psuć nerwy
Stary 2012-12-21, 11:01   #1960
Renatka89
Zakorzenienie

Cytat:
Próg dochodowy jest śmieszny bo właśnie wystarczy najniższa krajowa i jest przekroczenie dochodu.
W świetle naszej ustawy nie byłabyś nawet samotną matką bo samotna matka, to taka której ojciec dziecka nie uznał ojcostwa, bądź nie żyje.
Pamiętam jak pare lat temu znajoma była całe wakacje w Irlandii u konkubenta, miała ze sobą syna (nie był dzieckiem konkubenta) i oni dostawali tam zasiłek na niego z racji tego, że konkubent pracował i tworzyli rodzinę. Mało tego oni po wakacjach wyjechali, a partner został jszcze przez rok i oni dostali po tym roku pismo, że mimo tego iż wyjechali to przysługuje im zasiłek za ten rok z racji tego, że ten facet tam siedział i dostała kilka tysięcy wyrównania, a u nas
szkoda psuć nerwy
juz chocby za zachodnia nasza granica jest duuuzo lepiej..

aha, czyli u nas trzeba by bylo zarabiac te 1100 netto jako facet, miec bezrobotna zone i najlepiej kilkorop dzieci wtedy dadza te 77zl..
Stary 2012-12-21, 11:40   #1961
she_87
Raczkowanie

Hej,

U nas tez wyrzyna sie ząbek czuć już pod palcem ale jeszcze dziąsła nie przebił, Z 2 dni temu zobaczyłam an dziasle czrną kreseczke a wczoraj juz było czuć że to ząbek. Noc straszna co godzine pobudka. Moze jak wyjdzie żąbek to bedzie troche lepiej spała.

Życzymy Wesołych Świąt
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0720.jpg (21,4 KB, 63 załadowań)
she_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 12:16   #1962
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Hej!
Mam problem. Wczoraj dałam do zupki dla Hani odrobinę pietruszki dla podkręcenia smaku bo ona dalej niejadek. I dzisiaj wysypka na całym ciele. Mam jej coś podać czy czekać aż samo zejdzie? Jak myślicie?
Spokojnie poczekaj

Cytat:
Napisane przez she_87 Pokaż wiadomość
Hej,

U nas tez wyrzyna sie ząbek czuć już pod palcem ale jeszcze dziąsła nie przebił, Z 2 dni temu zobaczyłam an dziasle czrną kreseczke a wczoraj juz było czuć że to ząbek. Noc straszna co godzine pobudka. Moze jak wyjdzie żąbek to bedzie troche lepiej spała.

Życzymy Wesołych Świąt
Trochę jej się krzywo trzyma życzenia

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 13:38   #1963
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Ja się zakwalifikowałam na ten rodzinny zasiłek, poniewaz w 2011 nie pracowałam całego roku, w styczniu składam dokumenty o wychowawczy....

Moj zakład pracy nie istnieje, ale firma nadal funkcjonuje, wiec mnie to uratowało i przed zamknieciem złozyłam wniosek o wychowawczy i szefowa podbiła(pewnie nie swiadomie, ale podbiła).
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 14:05   #1964
marta1986222
Zakorzenienie

Witam z tej strony mamusia wrześniowa
Chciałam się zapytać czy udało Wam sie zrzucić kg ciążowe i w jakim czasie?

Bo u mnie na początku waga poszybowała w dół a teraz od długiego czasu stoi w miejscu i boję się że tak zostanie

Pozdrawiam.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 14:07   #1965
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość

Bo u mnie na początku waga poszybowała w dół a teraz od długiego czasu stoi w miejscu i boję się że tak zostanie

Pozdrawiam.
mi zostały 4 kg i jakos nie specjalnie mi idzie zrzucanie ich. w sumie sie nie staram... moze jak wroce o pracy pojdzie lepiej.

dzisiaj ostatni dzien mojego urlopu, jeszcze opieka i do pracy

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 14:38   #1966
onething
Zadomowienie

Cytat:

Pozdrawiam.
Po porodzie spadło mi 10kg, później w ciągu miesiąca 5kg i do 3 miesięcy po porodzie waga stała, po czym poszybowała bardzo w dół (po 3,5 miesiąca wchodziłam w swoje przedciążowe ciuchy, a po 5 miesiącach musiałam kupić nowe spodnie, bo tamte mi z tyłka spadały) i teraz mam 6 kg mniej niż przed ciążą.

Daj sobie jeszcze troszkę czasu
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 14:51   #1967
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
mi zostały 4 kg i jakos nie specjalnie mi idzie zrzucanie ich. w sumie sie nie staram... moze jak wroce o pracy pojdzie lepiej.

dzisiaj ostatni dzien mojego urlopu, jeszcze opieka i do pracy
Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Po porodzie spadło mi 10kg, później w ciągu miesiąca 5kg i do 3 miesięcy po porodzie waga stała, po czym poszybowała bardzo w dół (po 3,5 miesiąca wchodziłam w swoje przedciążowe ciuchy, a po 5 miesiącach musiałam kupić nowe spodnie, bo tamte mi z tyłka spadały) i teraz mam 6 kg mniej niż przed ciążą.

Dziękuję dziewczyny,pocieszyłyście mnie

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 14:55   #1968
natusiakac21
Raczkowanie

Cytat:

Pozdrawiam.
Mi na początku spadło, potem stało, a teraz rośnie
Muszę sie wziąć za siebie
Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Ja się zakwalifikowałam na ten rodzinny zasiłek, poniewaz w 2011 nie pracowałam całego roku, w styczniu składam dokumenty o wychowawczy....

Moj zakład pracy nie istnieje, ale firma nadal funkcjonuje, wiec mnie to uratowało i przed zamknieciem złozyłam wniosek o wychowawczy i szefowa podbiła(pewnie nie swiadomie, ale podbiła).
no to w takim razie musiałaś nie otrzymać świadectwa pracy

Dziewczyny te trufle co ostatnio pisałam, że robie są rewelacyjne. Polecam. Szybko się robi i są pyszne.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 103_0422.jpg (153,0 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 103_0421.jpg (193,8 KB, 34 załadowań)
Stary 2012-12-21, 15:55   #1969
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny te trufle co ostatnio pisałam, że robie są rewelacyjne. Polecam. Szybko się robi i są pyszne.
Dawaj przepisa to przywdzieję fartucha.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 16:29   #1970
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Nie czuję że rymuję.

Dziś dzwonił do mnie szef że w firmie czeka na mnie paczka. Jestem do tej pory w ciężkim szoku. To moje piąte święta w tej firmie i pierwsza paczka.

She możemy sobie podać ręce. Ja po trzech ciężkich nocach marzę żeby było jak dawniej. Ale wczoraj jak się obudziła około 23 to już nie miałam pomysłu co zrobić i dałam jej butelkę z herbatką. O dziwo wypiła 50 ml herbatki. To był szok że załapała. Ale od rana znowu nie wie do czego jest butelka.

Parę dni temu kupiłam kubek doidy i madela. Po troszeczku ale coś tam wypije. Bardzo dużo wylewa na siebie.

Niestety dziś była powtórka z rozrywki jeśli chodzi o płacz za mną. Już myślałam że jej minęło. Kilka razy zostawiałam ją u teściowej i było ok. Nawet kiedyś siedziała 2 godziny z moją kuzynką którą widziała ostatnio 2 miesiące temu. Dziś M. pojechał z Hanią do swojej mamy. Po 30 min. wrócili bo tak płakała że nie mogli jej uspokoić. Podobno się aż zanosiła z płaczu. Tylko mnie zobaczyła i było ok. Tylko co my zrobimy jak tak zacznie płakać jak ja będę w pracy. Mam 30 km do pracy.

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:

Pozdrawiam.
To ja jeszcze odpowiem jak było u mnie. W ciąży przytyłam 23 kg. Po wyjściu ze szpitala miałam już 7 mniej. W kolejnym tygodniu spadły 4 kg. Dalej spadało ok. 0,5 kg na tydzień. W tej chwili został mi 1 kg na plusie. Ale brzuszek troszkę jest. Nie powiem że nie.
Stary 2012-12-21, 17:06   #1971
Maloka
Raczkowanie

Cytat:

Pozdrawiam.
Witaj

Nie wiem czy mnie pamiętasz jeszcze z wątku "staraczek" .
U mnie waga spadła o 4kg mniej niż przed ciążą , a nic specjalnie w tym kierunku nie robiłam, więc myślę że spokojnie poczekaj a waga poleci sobie w dół. Oczywiście nie biorąc pod uwagę świątecznego obżarstwa .
Maloka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 17:58   #1972
8ewus8
Zadomowienie

stokroteczka, nie piekłam jeszcze nic z tej strony. To mój debiut, zrobiłam dziś to ciasto z nutellą, siedzi w lodówce, ale wydaje mi sie, że się udało pominę fakt, że ten mus musiałam robić 2 razy, bo galaretkę potraktowałam jak kisiel i rozrobiłam w zimnej wodzie a potem się dziwiłam czemu nie chce stężeć, dobrze, że na ciasto nie wylałam tylko czekałam aż będzie taka półpłynna.

Ale to przez to, że w połowie robienia ciasta dowiedziałam się, że mój brat miał wypadek autem, na szczęscie nic mu się nie stało, jego dziewczyna jest za to w szpitalu, auto do kasacji a dopiero co kupił.
Na szczęście z nią też ok, zostala na obserwacji.

Jeśli chodzi o wagę to chyba kwestia indywidualna, jeśli któraś miała tendencję do tycia to raczej chyba po ciąży nagle się tego nie pozbędzie.
Ja zawsze byłam szczupła, jadłam wszystko i waga stała. W ciaży przytyłam z 16 kg, po wyjściu ze szpitala miałam 10 kg mniej a w ciągu następnych 2 tyg straciłam reszte. Obecnie waże 2 kg mniej niż przed ciążą.
Znam jednak dziewczyny, które nie pozbyły sie kg, są 2 lata po porodzie a brzuch jak w połowie ciąży i kg też sporo na plusie, myślę, ze w takim przypadku po okresie połogu można powoli zacząć coś tam ze sobą robić.

Edytowane przez 8ewus8
Czas edycji: 2012-12-21 o 18:04
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 18:39   #1973
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:

Zamówiłam, jako dodatek do prezentów dla dziadków i pradziadków Hani, magnesy. Dzisiaj przyszły i są piękne O taki:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg magnesy.jpg (44,9 KB, 59 załadowań)
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 18:52   #1974
doris888
Rozeznanie

Cytat:
szkoda psuć nerwy
a mojego brata syn nawet zagranicy nie widział, jego żona też - bo byliśmy razem w uk i mój brat dostawał zasiłek
Stary 2012-12-21, 18:58   #1975
moniczka1302
Wtajemniczenie

Czesc

Jak nastroje świąteczne?? Przeżyłyście koniec świata??

Ja nie mam jeszcze ani jednego prezentu

Juto, czyli w najwiekszy ruch jadę kupowac aczkolwiek mam małą awersję do jazdy samochodem

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

She - ale słodki bąbelek cudnie wygląda w tej czapie (i modnie )

Natusia - te trufle są takie małe na jeden kęs czy wieksze, bo widzę chyba znajome papilotki ... wyglądają smakowicie

Gaabbii - fajny pomysł z takimi magnesami, nawet nie wiedziałąm że coś takiego mozna zrobic
Stary 2012-12-21, 19:00   #1976
doris888
Rozeznanie

Cytat:
WItam z rana, ale tu cisza
Pewnie przygotowania do świąt idą pełną parą

Tak stokroteczko lecą lata składkowe, ale na zasiłku dla bezrobotnych też bo wliczają to później do emerytury.

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

dzięki ja miałam umowę do dnia porodu, a mój tż ma na umowie 1600 netto to chyba się załapiemy skoro jest próg 539zł.

no dla mnie to chory kraj, bo gdyby mój mąż na prawdę tyle zarabiał to sorry ale bida że hej. samego kredytu mamy 1300zł plus 500zł czynsz to już nam brakuje a gdzie reszta opłat, życie...
a jeszcze chore jest dla mnie to że kobiety które mają zatrudnienie ( tzn możliwośc powrotu do pracy po macierzyńskim) mogą dostać 400zł wychowawczego a te które nie mają gdzie wracać już nie
Stary 2012-12-21, 19:04   #1977
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
stokroteczka, nie piekłam jeszcze nic z tej strony. To mój debiut, zrobiłam dziś to ciasto z nutellą, siedzi w lodówce, ale wydaje mi sie, że się udało pominę fakt, że ten mus musiałam robić 2 razy, bo galaretkę potraktowałam jak kisiel i rozrobiłam w zimnej wodzie a potem się dziwiłam czemu nie chce stężeć, dobrze, że na ciasto nie wylałam tylko czekałam aż będzie taka półpłynna.

Ale to przez to, że w połowie robienia ciasta dowiedziałam się, że mój brat miał wypadek autem, na szczęscie nic mu się nie stało, jego dziewczyna jest za to w szpitalu, auto do kasacji a dopiero co kupił.
Na szczęście z nią też ok, zostala na obserwacji.

Jeśli chodzi o wagę to chyba kwestia indywidualna, jeśli któraś miała tendencję do tycia to raczej chyba po ciąży nagle się tego nie pozbędzie.
Ja zawsze byłam szczupła, jadłam wszystko i waga stała. W ciaży przytyłam z 16 kg, po wyjściu ze szpitala miałam 10 kg mniej a w ciągu następnych 2 tyg straciłam reszte. Obecnie waże 2 kg mniej niż przed ciążą.
Znam jednak dziewczyny, które nie pozbyły sie kg, są 2 lata po porodzie a brzuch jak w połowie ciąży i kg też sporo na plusie, myślę, ze w takim przypadku po okresie połogu można powoli zacząć coś tam ze sobą robić.
Dobrze, że nic się nie stało....

Mi dalej trochę brakuje do wagi sprzed ciąży (2,5kg) i idzie mi to opornieeee. A że jestem niziutka to niestety jeszcze widac , całe dodatkowe kg zostały mi w nogach. Reszta wyglada okej poza cyckami - wymionami

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość

Dla mnie to jest ewenement, że mozna ważyc mniej, ale widac, każdy człek inny
Stary 2012-12-21, 19:32   #1978
natusiakac21
Raczkowanie

Cytat:
http://www.wielkiezarcie.com/recipe28423.html
tylko ja zamiast likieru dałam zwykłą wódkę

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

mam pytanie czy da sie wstawić jakoś do inetrnetu zdjęcia żeby komuś pkazać, a ten ktoś nie może odebrać na maila?
Stary 2012-12-21, 19:44   #1979
onething
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość

Dla mnie to jest ewenement, że mozna ważyc mniej, ale widac, każdy człek inny
Tym bardziej, że w ciąży przytyło się 22kg, ale ogromnie się cieszę że nigdzie skóra nie wisi i że nie pojawiły się rozstępy.
Za to nie czuję się dobrze z taką wagą, liczę, że jak skończę karmić to dobije do 50kg

Cytat:
Mi na początku spadło, potem stało, a teraz rośnie
Muszę sie wziąć za siebie

no to w takim razie musiałaś nie otrzymać świadectwa pracy

Mąż robił w zeszłym roku, jedliśmy do marca

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

Zamówiłam, jako dodatek do prezentów dla dziadków i pradziadków Hani, magnesy. Dzisiaj przyszły i są piękne O taki:
Też chciałam magnesy, ale nie znalazłam nigdzie takiej oferty. Gdzie zamawiałaś i jaki koszt?
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 20:24   #1980
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:

Pozdrawiam.
witajja powróciłam do wagi sprzed ciąży w 2 mies w tym okresie mało co jadłam słodkie a teraz wpieprzam słodkie i waga nie wzrasta.

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

super pomysł
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości