facet na 1 miejscu? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-21, 09:45   #1
strangelittlegirl
Raczkowanie

facet na 1 miejscu?

do założenia tego wątku natknęła mnie luźna refleksja po przejrzeniu paru wątków
często spotkałam się z zarzutami wobec facetów : " nie jesteś dla niego najważniejsza/nie stawia cię na pierwszym miejscu przed kolegami/rodziną/hobby itp"
i tak się zaczęłam zastanawiać: czy wasz facet jest naprawdę NAJważniejszą osobą w waszym życiu? i czy uważacie, że tak właśnie powinno być? bo dla mnie owszem jest bardzo ważną, na pewno jedną z najwazniejszych ale nie mogę powiedzieć, żeby był ważniejszy niż wieloletni przyjaciele czy rodzina. relacje te mają inny charakter ale myslę, że pod względem ważności są na podobnym poziomie. a po podzieleniu się tą refleksja z koleżanką usłyszałam, że to niepoważne
także zapraszam do dyskusji
strangelittlegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 09:59   #2
Suivi
Zadomowienie

Dot.: facet na 1 miejscu?

U mnie na 1 miejscu jest 2 facetów - mój Tż i tata Tak naprawdę ciężko mi określić, który z nich jest ważniejszy, bo mam tylko ich. Tż jest również moim przyjacielem, bo nie mam innych. A tatę bardzo kocham, więc nie będę decydować, który jest ważniejszy.
Suivi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 10:04   #3
_ema_
Zakorzenienie

Ja zacytuję wypowiedź z wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=664444
bo domyślam się, że ona była jednym z powodów założenia tego tematu

Cytat:
Napisane przez pampam91 Pokaż wiadomość
Za pewne zaraz pojawia sie nie mile komentarze i zdziwione minki pod moim postem ale co tam.
A ja Ci powiem tak, Twoja dziewczyna nie jest tak zakochana jak Ty i nie bedzie, nawet jesli ja o to (poprosisz?) ona bedzie sie czuła źle z tym. Wiem co czujesz bo mam to samo, i uwierz mi ze bedziesz cierpiał bo wyobraz sobie ze sa rozne typy miłosci tzn. prawdziwa ( taka jak Ty czujesz) i sztuczna ( bez obrazy dla innych osob ale ja po prostu takiej nie wyznaje). Roznia sie one tym ze w prawdziwej dla czlowieka liczy sie tylko ta JEDNA osoba, o niej mysli, z nia chce rozmawiac nawet kiedy jest zły, czuje ze NIC nie liczy dla niego tak jak ta osoba. Nie licza sie znajomi, makijaz, ubior, chec robienia czegos bez tej osoby ( wiem ze to bardzo jednowymiarowo brzmi ale tak jest!). Milosc sztuczna to taka "dozowana" tzn. chcialabym miec kolegow/znajomych ale to Ty napisz mi smsa wieczorem z tekstem ze mnie kochasz, lub kiedy znajomi zawioda udaje sie do Ciebie ( niestety tak jest). Mysle ze musisz spotkac osobe ktora mysli dokladnie tak jak Ty, bo nie znam Twojej dziewczyny ale skoro ona nie widzi nic zlego w bliskiej znajomosci z kolegą to na prawde przykro mi to pisac ale nie czuje tego samego co Ty . A wiesz co jest najsmieszniejsze w tym? ze ona tego nie widzi i ona SAMA nie chce sprawiac Ci przykrości. Ostatnio doszlam do wniosku ze swiat jest okrutny dajac na mozliwosc zakochania sie w kims kto nie umie kochac. Trzymaj sie. Przepraszam za bledy i literowki ale ten komputer mnie nie lubi.

Aaa i dodam jeszcze ze odleglosc nie ma znaczenia przy prawdziwej milosci . ( tak tak pewnie wydaje Wam sie to smieszne)
Dla mnie mój TŻ jest na pierwszym miejscu, bezwzględnie. Jesli potrzebuje, rzucę wszystko dla niego. Ale nie znaczy to, że miejsca numer 2, 3 i dalsze, takie jak przyjaciele, hobby, rodzina, szkoła nie istnieją Nie są ważniejsze, ale są także ważne. A wypowiedź pampam to dla mnie totalna abstrakcja.
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 10:15   #4
maszToCoChcesz
Zakorzenienie

mówiąc szczerze u mnie na pierwszym miejscu jest rodzina przyjaciele i facet równocześnie Nie umiem zrezygnować z którejkolwiek osoby, gdyż rodzina jest od zawsze, podobno, jak przyjaciele, a facet jak na razie nie gości w moim życiu bardzo dłuugo
Stary 2012-12-21, 10:26   #5
monczita88
Rozeznanie

Jest ważny, ale nie na takim poziomie, ze zatracam sie w uwielbienu do niego i swiata poza nim nie widze..no sorry
Stary 2012-12-21, 10:33   #6
201803090921
Konto usunięte

Na pierwszym miejscu jestem jednak ja, bo facet (jak każdy inny człowiek) może odejść, a ja z samą sobą pozostanę zawsze.
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 10:45   #7
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Dla mnie na 1 miejscu są po prostu bliscy mi ludzie czyli rodzina, mój facet i przyjaciele. Gdybym spędzała jakoś czas ze swoim facetem, a zadzownił przyjaciel/przyjaciółka/ktoś z rodziny w potrzebie, to rzuciłabym się z pomocą.
W swoim życiu miałam też taką sytuację, że zostałam zmuszona do wybrania między przyjaciółmi a chłopakiem. Wybrałam przyjaciół i nie żałuję, bo jak można być z kimś, kto wyskakuje z hasłem, że to właśnie on powinien być numerem jeden i żebym ograniczyła kontakty z najbliższymi
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 11:10   #8
Paszczurek666
Zakorzenienie

Na pierwszym miejscu jestem ja, rodzice i moja przyjaciółka. Dobre koleżanki i kumple też są dla mnie bardzo ważni. A facet. No kurczątko, to zależy. Jeśli jest się z kimś tak o, to normalne, że nie będzie aż tak ważny. Dla mnie mój eks był i jest nadal na równi z rodzicami i przyjaciółką. Ale nie powiem, aby któryś z poprzednich facetów był właśnie tak ważny.

Podskakuję z Mel B.
Joga

Jem czekoladę aż uszy mi się trzęsą.
----------------------------
Używasz poprawnie?
'Szlak prowadzi na wschód.'
'Szlag mnie trafia.'
Paszczurek666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 11:11   #9
ewa102
Zadomowienie

Kwestia ile kto jest z facetem... będą różne odpowiedzi

Dla mnie najważniejsza osobą jestem JA.Póżniej mój facet,moja rodzina i znajomi.Jednak nie oznacza to,że zawsze będę stała za nim murem w konflikcie z innymi- musi to być zgodne z moim sumieniem.
Najwięcej planów mam z moim facetem i z jego zdaniem najbardziej się liczę.Ale nie oznacza to,że wypełnia każdą minute mojego życia i że podporządkowuje mu całe swoje życie...
Nie wyobrażam sobie w razie rozstania nie posiadać swojego życia,swoich pasji i nie mieć pomysłu na dalsze swoje zycie.
Jednocześnie uważam,że w momencie w którym zakładam rodzine z moim facetem to TA rodzina jest najważniejsza,dopiero potem moja lub jego.
A znajomi/przyjaciele? Przychodzą,odchodzą,pomag ają,psują,obgadują,zazdro szczą - wszystko naraz. Nie widze powodu by byli wyżej od faceta.
Najwyżej jestem i tak JA i moje sumienie oraz to co mi mówi intuicja. Dla faceta zrobie bardzo wiele,więcej niż dla rodziny,poza jednym - nie zrezygnuje z siebie.

Akcja "pokaż kolana!"

czas: do maja

cel: ćwiczyć,ćwiczyć,ćwiczyć !

15km
ewa102 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 11:16   #10
ILTheCure
Rozeznanie

Mój Tż za 4 miesiące z hakiem będzie moim mężem. Po 4,5 roku razem mam 100% pewności, że jest absolutnie najważniejszą osobą w moim życiu. Na drugim miejscu jest bliska rodzina, na trzecim dalsza rodzina, ale taka z którą się ogólnie znam i lubię, na czwartym znajomi i bliscy znajomi.

Przyjaciele są... a jutro ich nie ma. Zakładają swoje rodziny, nie mają czasu, wyjeżdżają, zmieniają sięcharaktery itd. Dlatego są na końcu tej listy.

Rodzice, rodzeństwo są ważni, to oczywiste. Jednak w końcu wyprowadzam sie z rodzinnego domu, zakładam SWOJĄ rodzinę, kto niby miałby byc ważniejszy od niej? Od MOJEJ najbliższej rodziny, którą będzie mój Tż? Kiedyś pojawi się dziecko, i sama się zastanawiam, które miejsce w szeregu zajmie, sądzę, że będzie na 1 z Tż królowac sobie niepodzielnie.
Stary 2012-12-21, 11:16   #11
201604181004
Konto usunięte

Najważniejsza jestem ja!!!!!!
Na drugim miejscu facet, bo to z nim sobie będę układać życie. Rodzina - też jest ważna, ale to przecież z nim założę swoją więc dlatego jest aż tak bliski, bo jak trwoga to do niego a rodzinka ma swoje za uszami (jak każdy, ja też )
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 11:19   #12
blaskskonca
Raczkowanie

Dla mnie rodzina, przyjaciele i facet sa na tym samym miejscu. Jesli jedno z nich potrzebuje pomocy, to porzucam na dana chwile cala reszte.
Wczesniej widywalam sie ze znajomymi 2 razy w tygodniu, odkad mam faceta dalej tak samo sie z nimi widuje, bo z TZ moge spedzic czas w tygodniu plus jesli ma ochotę, to moze sie zabrac ze mną w weekend.
To samo ze szkolą. Jesli jest sesja, to godzinne spotkanie dwa razy w tyg(jak dobrze pojdzie) musza nam wystarczyc, bo na ta chwile to sesja jest wazniejsza. Takze wlasciwie czasami cos moze byc wazniejsze jesli dotyczy normalnych, codziennych spraw. Wiadomo, ze jesli podczas tej sesji TZ np. trafil do szpitala, to bym rzucila nauke w cholere.

Nigdy nie bede dziewczyna ktora nie widzi swiata poza swoim misiem. I nie wiem jakim trzeba byc czlowiekiem, aby np. olac przyjaciolke, ktora NIGDY nie zawiodka, ktora zna sie 15 lat, bo ma sie kogos.

EDIT: mysle, ze odpowiedzi zaleza od tego na jakim sie jest etapie zycia. Ja jeszcze jestem na takim, gdzie zaden ze znajomych nie ma rodziny, nikt nie wyjezdza, wszyscy sie raczej ucza, wiec poki co jestesmy zgrana paczka i wiem, ze zawsze moge na tych ludzi liczyc. Pozniej priorytety sie odwrocą. Wszyscy pozakladaja rodziny i to im sie poswieca.

Edytowane przez blaskskonca
Czas edycji: 2012-12-21 o 11:23
blaskskonca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 11:22   #13
ILTheCure
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blaskskonca Pokaż wiadomość

Nigdy nie bede dziewczyna ktora nie widzi swiata poza swoim misiem. I nie wiem jakim trzeba byc czlowiekiem, aby np. olac przyjaciolke, ktora NIGDY nie zawiodka, ktora zna sie 15 lat, bo ma sie kogos.

A dlaczego uznawanie Tż-ta za najważniejszą i najbliższą osobę utożsamiasz z porzuceniem pasji, znajomych i innych atrakcji własnych?

Dla mnie Tż jest najważniejszy, ale w dalszym ciągu mam znajomych, mam swoje hobby, mam pracę itd.

Jedynie gdyby dwie osoby: Tż i dobra koleżanka, dosłowie w tym samym dniu potrzebowały mojej pomocy, wsparcia itd. to wybrałabym Tż nawet się chwilę nie wahając.
Stary 2012-12-21, 11:26   #14
blaskskonca
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ILTheCure Pokaż wiadomość
A dlaczego uznawanie Tż-ta za najważniejszą i najbliższą osobę utożsamiasz z porzuceniem pasji, znajomych i innych atrakcji własnych?

Dla mnie Tż jest najważniejszy, ale w dalszym ciągu mam znajomych, mam swoje hobby, mam pracę itd.

Jedynie gdyby dwie osoby: Tż i dobra koleżanka, dosłowie w tym samym dniu potrzebowały mojej pomocy, wsparcia itd. to wybrałabym Tż nawet się chwilę nie wahając.
Napisalam o osobach" ktore nie widza zycia poza swoim miesiem" czyli wlasnie porzucaja wszystko, wiec nie wiem o co Ci chodzi.

Widzisz, ja mam kilka bardzo bliskich znajomych i z nich wszystkich priorytetem jest TZ i przyjaciolka. Nie mam pojecia komu bym pomogla.
blaskskonca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 11:27   #15
201604181004
Konto usunięte

Ale kto tu mówi o olewaniu teraz pewnie przyjdzie grupa kobiet która zacznie krzyczeć w wątku 'jak dla kogoś jej misiu jest najważniejszy to jest głupia bo facet zawsze może kopnąć w d...' - gdy jednocześnie wymienianie rodziny na pierwszym miejscu jest ok.
Mąż to nie rodzina?
Stary 2012-12-21, 11:30   #16
filia_
Raczkowanie

U mnie facet jest na 2 miejscu. Na 1 jest Bóg. Ale ten facet jest moim mężem więc to też troszkę inna sytuacja (przynajmniej dla mnie). Nie potrafię w tym momencie określić na którym miejscu był gdy moim mężem nie był, ale na pewno nie było tak jak teraz i zmieniało się w miarę trwania związku.
Jednak mysle, że ważne jest zaznaczenie tego co napisała ema i z czym się zgadzam:
Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Ale nie znaczy to, że miejsca numer 2, 3 i dalsze, takie jak przyjaciele, hobby, rodzina, szkoła nie istnieją Nie są ważniejsze, ale są także ważne.
tylko szkołę zamieniłabym na pracę

Cytat:
Napisane przez niebieskie_oczko Pokaż wiadomość
W swoim życiu miałam też taką sytuację, że zostałam zmuszona do wybrania między przyjaciółmi a chłopakiem. Wybrałam przyjaciół i nie żałuję, bo jak można być z kimś, kto wyskakuje z hasłem, że to właśnie on powinien być numerem jeden i żebym ograniczyła kontakty z najbliższymi
i w tym momencie pojawia się pytanie co to konkretnie znaczy że "facet jest na 1 miejscu", jak to stwierdzenie przekłada się na normalne życie, bo każdy może inaczej to rozumiec i inaczej przekładac to na konkretne działania, decyzje i wybory w konkretnych sytuacjach

chociażby na tym jednym przykładzie można pokazać, że inaczej ma się sprawa jeśli facet powie to dzieczynie uzależnionej od mamusi, która bez niej żadnej decyzji w życiu nie podejmie, a inaczej gdy będzie to oznaczało żądanie faceta by dziewczyna z domu sie nie ruszała bo ma byc tylko dla niego
pzrejaskrawione oczywiście ale chciałam pokazać, że takie stwierdzenia bez podanego kontekstu nie są jednoznaczne
a i z kontekstem ciężko byłoby cos stwierdzić bo tak naprawde to trzeba by poznać dokładną sytuację od jednej i od drugiej strony żeby moc sie wypowiadać
Zakochanie - to relacja międzyosobowa wynikająca z upodobania sobie w kimś, powodującego zależność emocjonalną od tego kogoś. Na miarę siły owej zależności następuje proporcjonalnie: utrata zdrowego rozsądku oraz zdolności do samodecydowania.
o. Paweł Gużyński OP

Edytowane przez filia_
Czas edycji: 2012-12-21 o 11:33
filia_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 11:30   #17
ladymln
Zadomowienie

Dla mnie najważniejsza jest rodzina,ale mówię tu o najbliższych, na równi mój partner. Poza wyżej wymienionymi nie mam przyjaciół, miałam do niedawna przyjaciółkę, ale nasza relacja trochę nam się rozmyła z winy obu, mam koleżanki, znajomych, ale nie są oni dla mnie bardzo ważni czy chociaż ważni. Cieszę się, że mam znajomych, ale nie stanowią oni dla mnie żadnego wyznacznika.
I tak, zaraz odezwą się głosy, że "ja odkąd skończyłam 8 miesięcy i nauczyłam się sprawnego chwytania pracuję w chińskiej fabryce tekstyliów, żeby zarobić na swoje zachcianki" - ale nie każdy musi pracować w takim wieku, sorry.
ladymln jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 11:34   #18
Semele
Raczkowanie

tak moj facet jest dla mnie na pierwszym miejscu, bo to on będzie osobą z którą spędzę resztę życia aczkolwiek rodzina jest także dla mnie bardzo bardzoważna
Stary 2012-12-21, 11:39   #19
Marbella85
Zakorzenienie

Dla mnie najważniejsza jestem ja. Nie rzuciłabym wszystkiego dla faceta np. z powodu wyprowadzki. Rzeczy, które sama sobie wypracowałam są dla mnie ważniejsze.
Marbella85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 11:44   #20
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez blaskslonca
Widzisz, ja mam kilka bardzo bliskich znajomych i z nich wszystkich priorytetem jest TZ i przyjaciolka. Nie mam pojecia komu bym pomogla.
Chyba byłoby mi przykro gdyby mój facet a kiedyś mąż powiedział że stawia mnie na równi z kumplem i nie wie komu by pomógł ale to tylko zależy od relacji w jakiej kto się znajduje.
Stary 2012-12-21, 11:56   #21
ILTheCure
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Chyba byłoby mi przykro gdyby mój facet a kiedyś mąż powiedział że stawia mnie na równi z kumplem i nie wie komu by pomógł ale to tylko zależy od relacji w jakiej kto się znajduje.

Zgadzam się

Takie rozkminy to miałam w liceum najpóźniej. Potem, kiedy trochę dorosłam, a związek z "chodzenia" zaczął mi się zmieniac na taki "na całe życie" z psem, paprotką i wspólnym budżetem, to nie mam wątpliwości kogo bym wybrała.

Po prostu sądzę, że wiele odpowiedzi w tym wątku będzie zależało od wieku wypowiadającego się.

Moją 48 letnią mamę zapytałam i powiedziała mi tak: kiedyś najważniejsze były koleżanki, miałam 2 przyjaciółki, papużki nierozłączki, w ogień byśmy za sobą skoczyły. Potem obie wyszły za mąż, ja wyszłam za mąż, one wyjechały, po 30 latach nie wiem nawet czy żyją. Później najważniejszy był mąż. Rodzice, rodzeństwo na 2 miejscu. Około 30-stki najważniejsi byliście wy (czyli jej dzieci), tata może był na równi, ale jednak często schodził na drugi plan. A wiesz jak jest teraz? Teraz wy zakładacie rodziny, wyprowadzacie się, jesteście dorośli i rozumiem, że najważniejszy jest dla mnie mój mąż, bo to on jest i będzie ze mną zawsze, nie wyprowadzi się, nie pójdzie w świat, tylko będzie.

I sądzę, że trochę racji ona ma
Stary 2012-12-21, 12:10   #22
geekgirl
Raczkowanie

Wszystko zależy właśnie od definicji - co oznacza, że "facet jest dla mnie najważniejszy"? Bo dla mnie na pewno nie jest ważniejszy ode mnie samej, nie zrezygnowałabym z siebie dla żadnego mężczyzny. Nie widzę też sensu stawiania faceta jako jednego z filarów mojego życia - filaru kiedyś zabraknie i wtedy wszystko runie. Oczywiście, że mężczyzna, z którym żyję i planuję założyć rodzinę jest dla mnie bardzo ważny, ale do bycia razem potrzeba też trochę rozumu, nie tylko uczuć. A jak wiemy, u kobiet uczucia nader często stoją w sprzeczności z rozumem Absolutnie nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że przyjaciele przychodzą i odchodzą, a facet jest zawsze przy nas. Powiedziałabym wręcz, że jest dokładnie na odwrót. Zwłaszcza, że w stosunku do przyjaciół mamy najczęściej mniejsze wymagania niż wobec partnera życiowego, w związku z tym większe jest prawdopodobieństwo zerwania relacji z mężczyzną, niż z przyjaciółką czy przyjacielem.

Edytowane przez geekgirl
Czas edycji: 2012-12-21 o 12:12
geekgirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 12:41   #23
ILTheCure
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez geekgirl Pokaż wiadomość
Absolutnie nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że przyjaciele przychodzą i odchodzą, a facet jest zawsze przy nas. Powiedziałabym wręcz, że jest dokładnie na odwrót. Zwłaszcza, że w stosunku do przyjaciół mamy najczęściej mniejsze wymagania niż wobec partnera życiowego, w związku z tym większe jest prawdopodobieństwo zerwania relacji z mężczyzną, niż z przyjaciółką czy przyjacielem.

Może w gimnazjum i w liceum.

Nieco wyżej, to jednak bardziej pokładam ufnośc w tym, że mój mąż jednak mnie nie opuści, bo mnie kocha, aniżeli w to, że znajomi będą mieli zawsze czas. Mieliśmy super znajomych na studiach. I widywaliśmy się spokojnie co weekend. Teraz on znalazł pracę 50 km stąd i codziennie dojeżdża, w weekendy często chce po prostu odpocząc, ona zaszła w ciążę, nasze spotkania są rzadsze bo oni mają po prostu sporo obowiązków i zajęc.

Może z innej perspektywy na to patrzę, bo z perspektywy kogoś kto wierzy i ufa temu, że będzie ze mną ten mężczyzna, który mi to przysięgnie. I że na przysiędze tego konkretnego mężczyzny mogę polegac. A niestety widzę, że znajomi może i nie odchodzą w niebyt, ale im starsi są ludzie, tym mniej czasu by znajomości pielęgnowac.
Stary 2012-12-21, 12:54   #24
Sztywniaaraa
Raczkowanie

ja --> rodzina/TŻ -->przyjaciele.
Sztywniaaraa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 12:56   #25
chwast
Zakorzenienie

Wiesz to zależy od tego jakie ktoś ma relacje z rodziną itd.
Ja np nie mam żadnych i dlatego mój tż jest dla mnie rodziną. Więc tak, jest dla mnie na pierwszym miejscu. Nie wiem czy to dobre ogólnie - pewnie nie. Ale nam to jak najbardziej służy
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 12:59   #26
geekgirl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ILTheCure Pokaż wiadomość
Może w gimnazjum i w liceum.
Jestem już dawno po gimnazjum i liceum i wciąż tak uważam - a może inaczej, dopiero teraz tak uważam. W gimnazjum i liceum to ja naiwnie wierzyłam, że można być kogokolwiek pewnym.

Nie chodzi mi tutaj o to, że facet może nas zostawić, tylko o to, że możemy oboje nie być zadowoleni z tej relacji i zdecydować o jej zerwaniu. Od partnera oczekujemy więcej niż od przyjaciół i w związku z tym częściej zdarza się, że ktoś tych oczekiwań nie spełnia.
geekgirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 13:04   #27
xvxaniaxvx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sziket Pokaż wiadomość
Na pierwszym miejscu jestem jednak ja, bo facet (jak każdy inny człowiek) może odejść, a ja z samą sobą pozostanę zawsze.
Podpisuje sie pod tym rękami i nogami. Mój facet jest dla mnie bardzo ważny, ale wiadomo nie zrezygnowałam dla niego z rodziny,znajomych i hobby. Jeżeli komuś w danej chwili jestem potrzebna to tam jestem nie trzeba rezygnować dla partnera z wszystkiego co dotychczas było.
xvxaniaxvx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 13:15   #28
Kfiatuszek1987
Rozeznanie

Na pierwszym miejscu jestem ja, później moja córka, później mąż.
Mąż może odejść, przestać kochać, ja go mogę przestać kochać a moja córka zawsze będzie moją córką i o ile mężowi nie potrafiłabym wszystkiego wybaczyć to córce co by nie zrobiła pomimo niezadowolenia wybaczę, bo po prostu jest częścią mnie.
Stary 2012-12-21, 13:15   #29
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Konto usunięte

Wybaczcie nie ten watek

Edytowane przez 7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Czas edycji: 2012-12-21 o 13:20
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 13:31   #30
leniwca
Zakorzenienie

Pomijając siebie (ahhh, to samouwielbienie ), to tak, facet jest dla mnie najważniejszy. Co nie znaczy, że jestem w niego ślepo zapatrzona i całe moje życie kręci się wokół niego. To z nim chcę założyć rodzinę, spędzić resztę życia. Nie z psiapsiółkami czy z rodzicami.
*o włosy dbam i zapuszczam!
leniwca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości