Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-21, 10:22   #151
myha82
Wtajemniczenie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Patik nie mam pojęcia, obudziła się rano, przyszła do mnie do łóżka, pokręciła się trochę, za chwile jej się jakby ulało, posadzilam ją na łóżku i poszła fontanna... ona mokra, ja mokra, pościel, poduszki, materac wszystko... tak na 3 razy chlusnęło...
Martyna raz miała takie cos. tyle, ze to bylo w dzień i wczesniej zjadła obiadek. Bylo to jednorazowe i wiecej sie nie powtórzyło. Oczywiscie tez był ryk bo sie wystraszyła.
Oby u Was tez było jednorazowo

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 10:25   #152
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Agu super fota!
co do wymiotów to może to tylko coś jednorazowego było! oby!

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 10:26   #153
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
Super to wyszło

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 10:34   #154
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny
Stary 2012-12-21, 10:46   #155
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
hej dziołchy

Co do imion, to rzecz gustu. Jest wiele imion, które mi się nie podobają a innym tak. Jak dawaliśmy Kubie imię, to podobno było popularne. Ja znałam wtedy 2 Jakubów, ale z innych miast. Niby co drugi chłopiec to Kuba, ale w przedszkolu ma w grupie 3 Maćków a on jest jeden. W naszym otoczeniu nie ma Kuby poza naszym . Zuzek też podobno jak mrówków a osobiście ani jednej nie znam .

Był szał na Jakubów, Szymków, Antonich, Kacprów, Janów... Zuzie, Amelki, Zosie, Antoniny, Leny, Lilki. Jak chce się być oryginalnym, to trzeba dać dzieciom na imię np. Krystyna i Zbigniew .

Wyszedł mi ot taki post z
e tam ja mam oryginalne dzieci: zadnej kingi i zadnego artura (artura mniejszego w sumie znam) nie ma w przedszkolu i zlobku

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 10:46   #156
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Bry Kuny
ale się rozpisałaś

my byliśmy dziś jednak u lekarza
wyniki wskazują na jakiegoś wirucha, a on mi robi jeszcze luźniejsze kupy osttanio, to by się zgadzało... w ogóle lekarka powiedziała, że jakiś wiruch panuje, dzieci albo mają biegunki albo wymiotują
także aguulabaar oby to było jednorazowe...
my dostaliśmy probiotyk na 2 tygodnie, bo w zasadzie nic mu więcje nie dolega

zapomniałam, ze to dziś ten koniec swiata
Stary 2012-12-21, 10:55   #157
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Ela, Agula zdrowka dla dzieciakow!

Agula slicznie to zdjecie wyszlo!

Monia ja znam duzego (moj brat) i malego (braciszek kolezanki Zuzi) Artura i duza (kuzynke meza) i mala (kolezanke Zuzi) Kinge. Tak ze dla mnie to"obyte" imiona.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 10:56   #158
83monia
Zakorzenienie

jak tam u was koniec swiata?

Stary 2012-12-21, 11:03   #159
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Co do orginalnych imion, miałam w przedszkolu dziewczynke o imieniu Odyseja

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 11:04   #160
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

u Hani w przedszkolu jest Zoja

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2012-12-21, 11:35   #161
83monia
Zakorzenienie

ja pare lat w CH widzoalam jak mama woła małego Mściwojka i znam małą Noemi, znajoma ma Noego...

Stary 2012-12-21, 11:57   #162
patik87
Zakorzenienie

A pamiętacie jak Sara miała być Naomi?

Myha
hehe pomocnica jak się patrzy. Sara się bała łańcucha, serio.

Agula nie usuwaj załącznika ( zdjęcia) bo dstaniesz bana. ( zanka tak kiedys zrobiła)

Byłam na spacerze, pół godz i dosyć, takie zimno. Powoli się obrabiam z robotą
Stary 2012-12-21, 11:58   #163
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Ponoć statystyki ukazują ze najbardziej wydziwiane i obce imiona nadają rodzine o niższym wykształceniu i statusie społecznym (np Dżesika )- choć wiadomo ze to już generalizowanie i wyrzucanie do jednego wora

Marzenko zmieniliśmy nr tel.
Jesteście już wInowroclawiu czy wciąż w Poznaniu ?
Stary 2012-12-21, 12:17   #164
isiaok
Rozeznanie

Witam

Odnośnie imion-u nas Teliczku na wsi mamy z 10 "Dżesik","Brajanow" i "Denisów"

Rodzine z małym Denisem akurat znam-jego babcia lekko straszawa Pani i niedosłyszaca-zwraca sie do niego"P.ENIS"

a mojego taty przyjaciel ma syna Bożydara Barnabe(nazwisko tez ma podwójne...)

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Marzena,Adrij Wasze słodkosci sa niesamowite
Patik,MyhaBoskie choinki! Tez chciałam taka malutka a dostałam duza
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 12:22   #165
agulaaabar
Zakorzenienie

Patik szkoda ze nie wiedzialam wczesniej ;/

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Czara goryczy przelała się aż z nawiązką... chciałam zmienić Lilce pościel.. ściągam prześcierało z materaca, odwracam go, a od spodu n a materacu pleśń!!
I moje dziecko na tym spało

Idę dzisiaj do tej głupiej baby, a niech mi coś głupiego powie, to jest po polsku wytłumacze w czym problem...

Pieprzona rudera

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 12:28   #166
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Sara też ma w nosie choinkę, nic a nic ją nie interesuje. U nas stoi na komodzie, może dlatego, ale nawet na nia nie patrzy a nie podchodzi.
I u nas tak pachniało, aż do przesady i wietrzyłam pokój.
a u nas Emil nie zwracal uwagi na choinke przez pierwszy dzień, a teraz jak zobaczy igiełkę na wykładzinie to próbuje ją włożyc na galązkę i sciąga mi pierniczki i wyżera je
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość

Natko zostajemy tu w UK. Będziemy spędzać SWIETA w gronie naszej małej rodzinki. We trójkę.

.
zazdraszczam. my jeszcze żadnych świąt nie soędziliśmy tylko we trójke. na wielkanoc zawsze przychodzi mój kolega, bo jest sam w UK, a Boże Narodzenie odkąd poznałam T. rodziców- z nimi.

a oto nasza choinka. większość rzeczy jest nietłukąca, ale zjadliwa za to
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010082.jpg (234,7 KB, 42 załadowań)
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 12:28   #167
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Wiecie co, moje dziecko zaczęło śpiewać. U rodziców ciągle słychać i czasem widać pociągi przez co często śpiewam jej "jedzie pociąg z daleka..." Teraz Hania coś po swojemu gada w tym rytmie, nie potrafię powtórzyć, ale brzmi jakby właśnie to chciała wyśpiewać. Może uda mi się ją nagrać, brzmi uroczo. W dodatku ten cieniutki dziecięcy głosik. Rodzice aż mają maślane oczy jak to słyszą.
Film!!!!!

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
W ogóle to wczoraj jak czytałam Karolince na dobranoc zasnęłam Obudziłam się godzinę później a Karolcia już słodko sobie spała obok mnie. Przeniosłam ją do łóżeczka i sama wróciłam do wyrka. Zostawiłam wszystko jak było. Dzisiaj rano musiałam wszystko ogarnąć. No to pospałam zdrowo
jednym słowem nie masz problemów z zasypianiem Karolcia nie musi się za bardzo męczyć z usypianiem Ciebie
Cytat:
Wiecie co, moje dziecko zaczęło śpiewać. U rodziców ciągle słychać i czasem widać pociągi przez co często śpiewam jej "jedzie pociąg z daleka..." Teraz Hania coś po swojemu gada w tym rytmie, nie potrafię powtórzyć, ale brzmi jakby właśnie to chciała wyśpiewać. Może uda mi się ją nagrać, brzmi uroczo. W dodatku ten cieniutki dziecięcy głosik. Rodzice aż mają maślane oczy jak to słyszą.
Film!!!!!

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
W ogóle to wczoraj jak czytałam Karolince na dobranoc zasnęłam Obudziłam się godzinę później a Karolcia już słodko sobie spała obok mnie. Przeniosłam ją do łóżeczka i sama wróciłam do wyrka. Zostawiłam wszystko jak było. Dzisiaj rano musiałam wszystko ogarnąć. No to pospałam zdrowo
jednym słowem nie masz problemów z zasypianiem Karolcia nie musi się za bardzo męczyć z usypianiem Ciebie

Cytat:
Dziewczyny co mogę dać Lilce do jedzenia przy wymiotach?
O rany, wymiotuje?

edit: Doczytałam. Też mam nadzieję, ze to jednorazowe. Tymusiowi się tak zdarzyło dwa razy, jak miał katar...

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość
a jednak zaraza
Buuu

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
brumek, tak czytam kolejne wpisy... u Tymka przypadkowo odkryliście zapalenie ucha? jeśli tak, to dobrze że dostał odpowiednie leki, to boli, biedulek
Przypadkowo/nieprzypadkowo Taki pozytywny zbieg okoliczności się zadział
Z tym bóle to nie wiem, jak jest do końca. Bo wiem, że uszy potrafią boleć (sama nie raz z ich powodu cierpiałam), ale po nim nic w dzień nie widać. Szaleje, śmieje się i nic przy tych uszach nie robi. Tylko te noce..

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
Wczoraj ubraliśmy choinke a raczej matka ubierała bo dziecko były bardziej zainteresowane pudłami z ozdobami niz ubieraniem
Ale Martynka porządnicka A w tym łańcuchu wygląda, jakby już sie na bal sylwestrowy szykowała

Cytat:
Napisane przez m a l w i n a Pokaż wiadomość
Ubieracie kombinezony dzieciom w taką pogodę jak dziś? Tzn bo u mnie śniegu malutko,a mi się kombinezon ze śniegiem kojarzy
Ja tak. W sumie nie wyobrażam sobie nic innego, skoro na dworze -12 stopni

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Rodzine z małym Denisem akurat znam-jego babcia lekko straszawa Pani i niedosłyszaca-zwraca sie do niego"P.ENIS"

Poprawiłaś mi humor na cały dzień

Cytat:
Czara goryczy przelała się aż z nawiązką... chciałam zmienić Lilce pościel.. ściągam prześcierało z materaca, odwracam go, a od spodu n a materacu pleśń!!
I moje dziecko na tym spało

Masz rację, idź i wywalcz coś, niech się ruszą.

Dzień dobry
Dziś noc standardowo zła. Czyli wczorajsze 5 godzin to był jednorazowy wybryk, żeby mamusia siły trochę zregenerowałą i nie padłam trupem przed świętami
Załatwiam dziś papierologię - tysiąc kwitków potrzebnych do zmiany przychodni, OC samochodu. I walczę z firmą kurierską i sprzedawcą sanek
Stary 2012-12-21, 12:48   #168
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
ale się rozpisałaś

hihih wena pisarska mnie opuściła piekę, sprzątam itd i czasu brak tym bardziej, że moje ukochane dziecię chyba zaczyna rezygnować z jednej jedynej dzrzemki
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
no właśnie czekam kiedy zacznie żabami rzucać ale nic się nie dzieję nudy

dobra podłoga czeka i wzywa "umyj mnie umyj mnie wiedźmo"
Stary 2012-12-21, 13:00   #169
mamad1
Zadomowienie

Imiona? Sama mam dość nietypowe w moim wieku i wieczne kompleksy z tego powodu Patrykowi imię wybrał tata.
W naszej klatce do dziadków czasem przyjeżdża Sajmonek

Kombinezon
ubieram ze względu na temperaturę (choć u nas "tylko" -7st.) i nie ukrywam, że szybciej dziecku się go założy

Ząb nr 16 (czyli czwarta trójka) właśnie się przebił
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 13:04   #170
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
dobra podłoga czeka i wzywa "umyj mnie umyj mnie wiedźmo"
Serio tak mówi? To ja bym małpy nie myła Taka niegrzeczna...

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Imiona? Sama mam dość nietypowe w moim wieku i wieczne kompleksy z tego powodu Patrykowi imię wybrał tata.

Brawo
Ze mną do szkoły chodziła Twoja imienniczka DO równoległej klasy. Ale z niej była szatanek Do tej pory pamiętam, a to w podstawówce było
Stary 2012-12-21, 13:08   #171
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Ela oby Jasiowi (mam nadzieję, że imienia nie pomyliłam jak tak to przepraszam) szybko wirus przeszedł.

Isiaok rany biedne dziecko

Agu a skąd ta pleśń? z mieszkaniem coś nie teges?

Agni82 piękna choinka!!!

Brumku współczuję nocki
ja bym jednak dała Nurofen lub coś w tym stylu i Ty byś się wyspała i Tymcio byłby wyspany....może
ale oczywiście Ty decydujesz
nam pediatra kazała dawać Nurofen jako normalnie lek a nie tylko jak coś boli właśnie przy uszach

a Ala mi śpi dzisiaj od 10
wczoraj zasnęła dopiero przed 22
jak ją budziłam dzisiaj o 7 żeby Hanię do przedszkola zaprowadzić to była masakra. taka bidula nieprzytomna była. no i jak wróciłyśmy z Tesco to się chwilę pobawiła i taka markotna no i jak zasnęła tak śpi.
zresztą pogoda paskudna i już nie chodzi o zimno, ale słońce mi się marzy a tu chmury i chmury to i spać się chce....

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2012-12-21, 13:12   #172
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
Brumku współczuję nocki
ja bym jednak dała Nurofen lub coś w tym stylu i Ty byś się wyspała i Tymcio byłby wyspany....może
ale oczywiście Ty decydujesz
nam pediatra kazała dawać Nurofen jako normalnie lek a nie tylko jak coś boli właśnie przy uszach

a Ala mi śpi dzisiaj od 10
wczoraj zasnęła dopiero przed 22
jak ją budziłam dzisiaj o 7 żeby Hanię do przedszkola zaprowadzić to była masakra. taka bidula nieprzytomna była. no i jak wróciłyśmy z Tesco to się chwilę pobawiła i taka markotna no i jak zasnęła tak śpi.
zresztą pogoda paskudna i już nie chodzi o zimno, ale słońce mi się marzy a tu chmury i chmury to i spać się chce....
Tak? To dzisiaj dam. Nam oczywiście nic nie mówiła. Czasu brak - na 2 pacjenta są jakiś 3 minuty :/

Niezły wynik! Tymuś w dzień godzinkę śpi. Ze 304 razy zdarzyło się 1,5 godziny.
Stary 2012-12-21, 13:16   #173
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

u nas zazwyczaj drzemka trwa 2 godziny
ostatnio (idą Ali 3-ki) zdarzają się dni bez drzemki
no, ale dzisiaj to ewidentnie było jej za mało spania
zresztą dziewczyny nigdy skowronkami nie były
w tamtym roku jak Hanię zawoziłam na zajęcia do Domu Kultury na 9,30 i musiały o 8 wstać to czasami był problem
Hania już się nawet przestawiła i zdarza się, że budzi się sama albo jak ja ją budzę to jednak wstaje a Ali czasami to nic nie rusza - dzisiaj było radio, światło włączone i nic jej nie ruszało. żal mi jej tak rano budzić zwłaszcza jak jeszcze ciemno za oknem no, ale innego wyjścia nie ma....

Brumku ważne żeby to było coś z Ibuprofenem bo to przeciwzapalnie działa i obrzęk w uszach szybciej się obkurcza.
my dawaliśmy 3x5ml tylko, że dodatkowo jeszcze krople do ucha też były.

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2012-12-21, 13:22   #174
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Załatwiam dziś papierologię - tysiąc kwitków potrzebnych do zmiany przychodni, OC samochodu. I walczę z firmą kurierską i sprzedawcą sanek
ja też siedzę jak na szpilkach, bo oczywiście zamówiłam prezenty na ostatnią chwilę. Wczoraj wysłane, dziś czekam na kuriera, ale cisza... nawet nie zadzwonił... ale będzie chyba ok, bo już jest paczka u mnie w mieście, a znajomy kurier jeździ w tej firmie, także jak coś to pomoże ale w przyszłym roku muszę wcześniej ogarnąć prezenty, bo stres nie jest zdrowy

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Tak? To dzisiaj dam. Nam oczywiście nic nie mówiła. Czasu brak - na 2 pacjenta są jakiś 3 minuty :/

Niezły wynik! Tymuś w dzień godzinkę śpi. Ze 304 razy zdarzyło się 1,5 godziny.
jaka dokładność żarcik, wnoszę że miało być 3czy4

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Napisane przez m a l w i n a Pokaż wiadomość

Ubieracie kombinezony dzieciom w taką pogodę jak dziś? Tzn bo u mnie śniegu malutko,a mi się kombinezon ze śniegiem kojarzy
co do tego nie mam wątpliwości
ale muszę mu dziś spodnie uprać, bo wczoraj na pobieraniu krwi zakrwawił.....
Stary 2012-12-21, 13:24   #175
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Agni sliczna choinka!

Iwa co dzien zaprowadzasz Hanie razem z Ala? Mnie sie kilka razy zdarzylo, ze to ja musialam isc z obiema i z Antkiem oczywiscie. Oj ciezko wyszykowac rano cala trojke...

Antek jeszcze w tym sezonie nie mial kombinezonu na sobie. W zeszlym tygodniu przeziebiony, a teraz jak ide z nim do przedszkola, to wygodniej w kurtce, bo tam go musze rozebrac. Ale moze dzis zaloze...Zobacze jak sie to sprawdzi...

co do imion... u Zuzki w grupie jest Vanessa i Anastazja, aczkolwiek fajnie na nia wolaja: Nastusia
Stary 2012-12-21, 13:33   #176
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Aga zazwyczaj z Alą odprowadzam Hanię

chyba, że zdarza się, że mąż ma dyżur i idzie na 9 do pracy (normalnie na 6 chodzi) to wtedy albo on ją odprowadza albo ja a drugie z Alą zostaje

ostatnio jak Ala była chora to mama mi do niej przychodziła bo tak to nie miałybyśmy jak wyjść, ale teraz chwilowo nie pracuje to czasami podejdzie (mieszka bardzo blisko nas)

a tak to zazwyczaj jednak musimy iść w 3-tkę
później mąż (kończy pracę o 14) odbiera Hanię przed 15 albo ja z Alą - tutaj zależy jaka pogoda i czy Ala zdąży się wyspać i zjeść to od razu spacer zaliczamy

no i teraz zimą to mam dość właśnie jak mamy wyjść :/
jeszcze mieszkamy na 3 piętrze bez windy, rano oczywiście w biegu więc najszybciej Alę na ręce a że swoje waży to zanim zejdę na dół to mam dość a tu jeszcze ciężki wózek z piwnicy wytachać....chociaż teraz to już rano się nie patyczkuję i jak zimno to wsiadamy w samochód i 3 minuty i jesteśmy pod przedszkolem

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2012-12-21, 13:42   #177
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Aga zazwyczaj z Alą odprowadzam Hanię

chyba, że zdarza się, że mąż ma dyżur i idzie na 9 do pracy (normalnie na 6 chodzi) to wtedy albo on ją odprowadza albo ja a drugie z Alą zostaje

ostatnio jak Ala była chora to mama mi do niej przychodziła bo tak to nie miałybyśmy jak wyjść, ale teraz chwilowo nie pracuje to czasami podejdzie (mieszka bardzo blisko nas)

a tak to zazwyczaj jednak musimy iść w 3-tkę
później mąż (kończy pracę o 14) odbiera Hanię przed 15 albo ja z Alą - tutaj zależy jaka pogoda i czy Ala zdąży się wyspać i zjeść to od razu spacer zaliczamy

no i teraz zimą to mam dość właśnie jak mamy wyjść :/
jeszcze mieszkamy na 3 piętrze bez windy, rano oczywiście w biegu więc najszybciej Alę na ręce a że swoje waży to zanim zejdę na dół to mam dość a tu jeszcze ciężki wózek z piwnicy wytachać....chociaż teraz to już rano się nie patyczkuję i jak zimno to wsiadamy w samochód i 3 minuty i jesteśmy pod przedszkolem
No to widze, ze tez jestes zaprawiona w bojach...
Tej mamy blisko Ci zazdroszcze, bo u nas jak jedno chore, to kibluje cala trojka, bo wlasnie nie ma kto posiedziec z tym chorym, jak ja lece do przedszkola.
Dzis sie widzimy?
Stary 2012-12-21, 14:03   #178
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

no mama czasami ratuje sytuację, ale wyjścia do lekarza z 2 czy zakupy to też na porządku dziennym mam
także mama to takie sytuacje naprawdę awaryjne, ale super, że chociaż tak się da

widzimy się jak najbardziej

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2012-12-21, 14:11   #179
agawoo
Zakorzenienie

Oczywiście nie nadrobiłam Ostatni dzień, to bez przerwy coś się dzieje. Jeszcze mieliśmy lunch świąteczny ..

W ogóle rano miałam dobry humor, a teraz mi się zrypał na całego, bo sie wszystko powaliło

Aha, Stronczku, dziękuję za dodanie mnie do listy

I dziękuję Wam za odpowiedzi w sprawie ząbków - dzisiejsza noc niefajna była Szkoda mi Amelki
Cytat:
Mnie tez sie podobaja klasyczne imiona. Martynka miała byc Marysia ale Tz nie chciał takiego imienia bo za duzo Marys dookola.
Teraz jest propozycja Marlena albo Agata a dla chlopca chyba Piotrek (bo Martynka miala byc Piotrusiem do 20 tygodnia )
No chyba, ze jeszcze nam sie odmieni ....
Agata, Agata
Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
Witam się i ja kolejna kobieta marnotrawna
ale na swoje usprawiedliwienie mam... -pierniczki!
i moje w wersji narazie nie do podjedzenia na choinke
Zostało Ci wybaczone Cudne pierniczki

W ogóle wszystkie pierniczki które tu prezentujecie są fantastyczne Slinka mi cieknie i mam ochote upiec sama, ale nie wiem czy Melka mi pozwoli ( i czy mnie mama do kuchni wpuści - a niestety na nas dwie kuchnia za mala :/)
Cytat:

Agawoo, co Ty pitolisz, masz pisać nawet w asyście pomocników podglądaczy. Lubię czytać Twoje posty.

Justyna, masz coś do Zbigniewów? Tak ma na imię mój tata.

.
Marzenko ,dziękuję Ale mi się miło zrobiło
Mój dziadek jest Zbigniew, ale ja za nim nie przepadam , a do samego imienia nic nie mam
Cytat:
Nie mam sucharków, póki co wrzuciłam jej normalny chleb do tostera.... pare razy ugryzła... jeszcze niech sie pochoruje to do nosa pojedziemy...

Bidula mała aż się sama przestraszyła i rozpłakała
Ojej, zdrówka dla Malutkiej
Cytat:
MARZENKO bałwaniki sa cudne Czytaalm na FB, ze nikt ich nie chce jesc-wcale sie nie dziwie. tez byłoby mi szkoda.
.
Wszystko na tym FB .. muszę Was poszukać chyba
Cytat:
Agula, ale super wyszło .. Przydałoby mi się cos takiego dla teściów ...

Spadam zaraz do domu

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 14:26   #180
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Hej
Ja na szybko. u mnie sytuacja nadal bez zmian
3 styczni mam lekarza także się może czegoś dwoeim
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Co do orginalnych imion, miałam w przedszkolu dziewczynke o imieniu Odyseja
Cytat:
u Hani w przedszkolu jest Zoja
Cytat:
ja pare lat w CH widzoalam jak mama woła małego Mściwojka i znam małą Noemi, znajoma ma Noego...
O mój Boże..
W sumie Julian też oryginalny, Darie (ja) też tutaj rzadko spotykane za to na śląsku jak "mrówków"

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Witam

Odnośnie imion-u nas Teliczku na wsi mamy z 10 "Dżesik","Brajanow" i "Denisów"

a mojego taty przyjaciel ma syna Bożydara Barnabe(nazwisko tez ma podwójne...)

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Marzena,Adrij Wasze słodkosci sa niesamowite
Patik,MyhaBoskie choinki! Tez chciałam taka malutka a dostałam duza
Haha te babcie to dobre są czasem

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Agni sliczna choinka!

Iwa co dzien zaprowadzasz Hanie razem z Ala? Mnie sie kilka razy zdarzylo, ze to ja musialam isc z obiema i z Antkiem oczywiscie. Oj ciezko wyszykowac rano cala trojke...

Antek jeszcze w tym sezonie nie mial kombinezonu na sobie. W zeszlym tygodniu przeziebiony, a teraz jak ide z nim do przedszkola, to wygodniej w kurtce, bo tam go musze rozebrac. Ale moze dzis zaloze...Zobacze jak sie to sprawdzi...

co do imion... u Zuzki w grupie jest Vanessa i Anastazja, aczkolwiek fajnie na nia wolaja: Nastusia
Anastazja sama bym tak chciała córkę nazwać.

Oj matki posiadające więcej niż 1 dziecko ciężko mają z wyjściami.

Napiekłam wczoraj pierników.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie2898.jpg (80,9 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie2897.jpg (132,4 KB, 34 załadowań)

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości