|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Konczi a dawkowałaś Bobotic jak w ulotce czy jak Sab? I dawałaś do mleka czy na łyżeczce?
|
#3782 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
No ja nie wiem, ale u mnie ta reklama nadal jest
Śliczna ta moja synowa Cytat:
Cytat:
Gda, to nie pocieszyłaś Mam nadzieję, że jednak koniec wzdęć, albo choćby rzadziej występowały. I jestem niemal pewna, że to jednak niedojrzały układ pokarmowy, bo ja już rozszerzyłam swoją dietę o smażone i inne rzeczy. Lidka, oby szło ku dobremu z tym spaniem. W ogóle dziś Miś grzeczniutki, je, bawi się i śpi. Troszkę pokwili. Choć mimo wszystko jestem zmęczona. Taki mały kryzys mam, rutyna, niewyspanie, mi TŻ nigdy nie powiedział: śpij do oporu ja się zajmę małym W ogóle ostatnio miedzy nami nie bardzo.. A może ja za bardzo wymagająca..Wrzucam nowe foty Miśka
|
||
|
|
|
#3783 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas też nie było łatwo, bo na rękach polubiła zasypiać ale powalczyłam tak jak ty i jest sukces czasem jeszcze jej się zdarzy mały buncik - a raczej potrzeba tulenia się i chwilkę muszę ją potrzymać na rękach ale odkładam zanim zaśnie i nie buntuje się większośc razy sama zasypia w łóżeczku Cytat:
mam nadzieję że z Tż lepiej się ułoży |
||
|
|
|
#3784 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A jeśli chodzi o tż, to zapamiętaj sobie - nie jesteś za bardzo wymagająca! Każdy chciałby od czasu do czasu się po prostu wyspać i naładować baterie. Bo inaczej będzie coraz gorzej i gorzej. Postaw go przed faktem dokonanym - powiedz, że w sobotę/niedzielę/święta chcesz się wyspać i prosisz, żeby zajął się dzieckiem! Ja wczoraj swojego musiałam troszeczkę do pionu postawić, bo chciał wrócić później do domu, to mu przypomniałam, że ja chcę wyjść, bo 10 dni go nie było i byłam non-stop w domu, więc mam prawo chwilę odsapnąć i ma natychmiast wracać.
|
||
|
|
|
#3785 |
|
Zakorzenienie
|
Idę spać z niunią
|
#3786 | |
|
Zakorzenienie
|
piękne!
Cytat:
![]() no długo ich nie było... ![]() Dziewczyny ile Wasze dzieci przesypiają/ przesypiały w ciągu dnia mając 3 miesiące?
|
|
#3787 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3788 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() śliczny kawaler zdjęcia jak zwykle piękne i takie profesjonalne ![]() Cytat:
![]() i tak trzymać - dziewczyny nie możemy się tak dawać wykorzystywać. Jesteśmy mamusiami i kochamy nasze maluchy, ale jesteśmy z nimi 24/7 i są chwile kiedy mamy zwyczajnie dość. Niech odciążają nas tatusiowie kiedy tylko mogą, bo inaczej można oszaleć ![]() mojemu też uświadomiłam żeby nie szykował się na świąteczne obżarstwo i nic nie robienie, bo w tym roku będzie miał Baśkę do obsługi... Jego mina po usłyszeniu tego była bezcenna ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
ale Basia jest z tego samego dnia co Jasiu ( ) więc mając dokładnie 3 miesiące i 2 dni śpi w ciągu dnia ponad 3 godziny ciurkiem - to zawsze, a dodatkowo zdarzają jej się takie drzemki po 45-60 min ze 2 w ciągu dnia myślę że to przez to że czas pomiędzy spaniem spędzamy BARDZO aktywnie ![]() dobra, lecę wreszcie ozdabiać dom, bo lampki nie ruszone, a miałam udekorować taras, a właśnie kończy się drzemka Baśki
|
|||
|
|
|
#3789 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z truden znosze jej płacz, ale jak będzie większa to będzie tylko gorzej. Wolę więc powalczyć teraz... ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
W tej chwili śpi u siebie, ale obudziła sie z płaczem na chwile. Nie wytrzymałam, utuliłam ją na rękach gdzie zasnęła spokojnie znowu. Boję się nocy. Wtedy najgorzej znosze jej płacz. No ale będe się starała. |
||
|
|
|
#3790 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale na razie może poucz ją w dzień i stopniowo potem na noc też odkładaj jak się przyzwyczai w dzień zasypiać to i w nocy myślę, że załapie ja nie miałam nocnego problemu bo Lili w nocy sama ładnie zasypiała w łóżeczku w dzień nie chciała tam zasypiać no i na pierwsze nocne spanie też nie teraz już zasypia, czasem muszę kilka razy do niej zajrzeć i pogłaskać po główce lub smoczka włożyć do buzi jak wypluje lub sobie wyciągnie łapką, bo gmera nią przy twarzy jak zasypia, ale to już jest mały pikuś w porównaniu z noszeniem na rękach i kołysaniem |
|
|
|
|
#3791 | |
|
Zakorzenienie
|
hey kochane odzwam sie dopiero dxis, bo tyle mi firma zleciła, ze miałam pomiedzy dzieckiem, a praca tylko czas na zrobienie tradycyjnego bigosu no ale oczywiście codziennie trza go podejrzewać by był pycha. chociaż mi juz wczoraj smakowal hehe
czy Wasze dzieciaczki też z okazji zblizajacych sie swiat zamieniły sie w potworki chcące non stóp mamy i tylko mamy?czy tylko ja tak mam. Masakra! no ale dziś nic mi nie jest wstanie zepsuć humory, bo zarobiłam prawie 500zl w ciągu 3 dni do swiat to koniec zlecen ale zawsze cos kupilam sobie buty- kozaki nowe i dwie sulienki w h&m na święta jedna, a druga na chrzciny sukienki boakie i nawet zle w nich ne wyglądam hehe, buty trochę inne niz chciałam ale nigdzie nie było już rozmiarów na wielkaaaa stopę a tyle slicznych widzialam no i ostatnia moja przyjemnosc dziś- fryzjer wycieniowalam, podcielam włoski i wyprostowalam. podczas prostowania miałam niunie na rękach, bo sie obudzila, a nie miałam jej z kim zostawoc;/ nadziwic sie nie mogła u tego fryzjera, a jak to śmiesznie wygladalo![]() ale terax mam włosy proste jak druty chce tak na zawsze!zamykamy nadrabiac ![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
|
|
#3792 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i nowej fryzury oczywiście też
|
|
|
|
|
#3793 | |
|
Zakorzenienie
|
Jestem zła
Mogłam telefon wyłączyć zanim się połozyłam,co przysnęłam to dzwoni ktoś,już teraz mi się odechciało spać ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
|
|
#3794 | |
|
Wtajemniczenie
|
haha
Milcia ostatnio nie lubi być na rękach, zanosi się okropnym płaczem ![]() zostawiłam ją na chwilę teściowej - ta już się nie mogła doczekać kiedy sobie pójdę, żeby ją na ręce wziaść, a ja byłam pewna, że jak tylko wyjdę po schodach to mała na rękach wyląduje - i co ledwo wyszłam a dziecko tak się rozdarło, że chyba u sąsiada słyszeli bo babcia oczywiście na ręce wzięła ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
a tak jak wychodzi na spacer to ma jedną drzemkę dwugodzinną potem po każdym karmieniu około 45 min.
|
|
#3795 | |||
|
Zakorzenienie
|
Piękne
Cytat:
Cytat:
No i na fotki czekamy fryzury i kiecek Cytat:
|
|||
|
|
|
#3796 | |
|
Zakorzenienie
|
Mój TŻ wrócił i od razu jest mi lżej. Wziął Antka i śpią sobie razem, a ja mam w końcu czas tylko dla siebie. Problem w tym, że jestem tak padnięta tymi 2 dniami bez niego, że nie mam sił na nic.
Chyba pazury sobie pomaluję, a co. ![]() Cytat:
Zdecydowanie to było nieświadome, bo widać było, że sam jest zdziwiony tym co się stało. W ogóle dzisiaj już tak pięknie wysoko i długo trzymał główkę w górze. Ja bardzo lubię książki Cobena. "Obiecaj mi" jest już którąś z kolei jego książką z serii z bohaterem Myronem Bolitarem, ale myślę, że to nie problem, bo ja sama czytam jego książki w przeróżnej kolejności. Cobena czyta się bardzo lekko i szybko, więc myślę, że są duże szanse na to, że Ci się spodoba. ![]() Marzenka, a którego urodził się Wasz Maksiu, bo nie mogę Was na liście znaleźć na początku wątku? Piękne zdjęcia i piękny Michaś.
|
|
#3797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Padłam!!! Ogólnie Melcia zaczyna srać jak przy kleiku. Kupa za kupą. Osraniec z Niej. Na pampersy nie zarobimy!!! ![]() No i z desperacji zadzwoniłam do konsultantki z BoboVity. Powiedziała, że mam kaszkę dawać rano, a wieczorem kleikiem mleko zagęszczać. I wtedy Mała będzie spała wieczorem, a kupy może i miną. A jak nie to pediatra. Czyli akurat na szczepienie się z nim zobaczymy
|
|
|
|
|
#3798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam troche na miescie i kupilam sobie spodnie,chce jeszcze te budy mukluki ale nigdzie ich znalezc nie moge.
Podcielam jeszcze kapke włosy i w koncu Oskar pozbyl sie czupryny. moja siosra za pol godziny wyjezdza z DE i bedzie jutro ok 12. |
|
|
|
#3800 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa moje dziecko oszalał! zjadła dwa razy po 120w odstępie 1h szok! razem 240! nie woem co jej sie stało ale zjadła o 18 i krzyk i placz cyc nie tylko płacz to rozgromiła nowa butle myslalam, doję 30a tu całą wrabala! zatkalo mnie!
|
#3801 |
|
Zadomowienie
|
a nie pochwaliłam się wam, że weszłam w spodnie sprzed ciąży stąd wniosek, że biodra się schodzą jednak
teraz w pasie się spodnie nie dopinają bo brzuszek został niestety, no ale z tym zamierzam zacząć walczyć po świętach akurat minie już 12 tyg od cc |
|
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam napisać że się miło zdziwiłam. Kropek miał dziś firmową Wigilię i zawsze były paczki dla dzieci, słodycze same, więc dla starszych dzieci. A tu przynosi paczkę dla Matinka: kaszki, soczki, deserki, płyn do kąpieli
|
|
|
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w spodnie sprzed ciąży weszłam od razu po porodzie, teraz są trochę luźne
|
|
|
|
#3805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde, mam właśnie jakąś masakrę z pokarmem Ledwo 30 ml ściągnęłam żeby podać probiotyk. Ale dziecko wydaje się najedzone i zadowolone. To o co chodzi? piersi też wydają mi się może nie jakoś szczególnie pełne, ale tez nie puste. Ale jak naciskam to prawie nic nie leci
|
|
|
|
|
#3806 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też wchodze w spodnie sprzed ciąży
![]() Dearlie mój TŻ też wziął Jasia do łóżka i też sobie razem śpią
|
#3807 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3808 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W szpitalu jak zabrały mi małą pod kroplówkę, to żeby cokolwiek leciało mi z cycków oglądałam zdjęcie na komórce ![]() Sprawdzaj, poprzez naciśnięcie brodawki, czy po nakarmieniu jeszcze cokolwiek wyleci. |
|
|
|
|
#3809 | |
|
Zakorzenienie
|
piękna kruszynka
Cytat:
ja nadrobiłam ale popisze później bo musze wykapac Fabisia ![]() mąż odebrał zdjęcia od fotografa z chrzcin więc wrzucam na meil
|
|
|
|
|
#3810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.

Jestem żonką 

Mam nadzieję, że jednak koniec wzdęć, albo choćby rzadziej występowały. I jestem niemal pewna, że to jednak niedojrzały układ pokarmowy, bo ja już rozszerzyłam swoją dietę o smażone i inne rzeczy.
W ogóle ostatnio miedzy nami nie bardzo.. A może ja za bardzo wymagająca..

a tyle slicznych widzialam 

Ledwo 30 ml ściągnęłam żeby podać probiotyk. Ale dziecko wydaje się najedzone i zadowolone. To o co chodzi? piersi też wydają mi się może nie jakoś szczególnie pełne, ale tez nie puste. Ale jak naciskam to prawie nic nie leci