|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cytat:
Mój Jaśko też dużo nie je ...w ciągu dnia i w nocy tak 80-90 ml a po kąpieli zjada 120 .
|
|
#3752 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cytat:
|
|
#3753 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3754 |
|
potworkowa
|
o nie, przegapiłam koniec świata
muminku prześliczna kruszynka |
|
|
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba faktycznie był ten koniec, bo nikt tu nie pisze
|
|
|
|
#3756 |
|
potworkowa
|
wrzucę zaraz na maila dzisiejszą sesję Oliwki
|
|
|
|
#3757 | |||
|
Zadomowienie
|
miło nam ją w końcu poznać! Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jedzenie na Madalińskiego... kurde byłyśmy praktycznie w jednym czasie a ja je jakoś zupełnie inaczej wspominam ![]() ej to nie fair chyba mi coś podmienili a serio to ja mocno wybredna jestem i przywożono mi jedzonko z domu ![]() Cytat:
a BAŚKA jest pewnie nową rekordzistką wątkową, bo spałą dziś BEZ ŻADNYCH PRZERW do 11!!!!!!!!!!!! w ostrym szoku byliśmy jak wstaliśmy dziś przed nią ![]() a u nas ostra gorączka przedświąteczna ![]() powinnam sprzątać a siedzę i Was nadrabiam
|
|||
|
|
|
#3758 |
|
potworkowa
|
poszło na maila
|
|
|
|
#3759 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Mój Antek przewrócił się dzisiaj po raz pierwszy z brzuszka na plecy. Czy to dobrze czy źle, że zrobił to kończąc w niedzielę 8-tygodni?
![]() Cytat:
A czytałaś już w ogóle jakąkolwiek książkę Cobena czy to będzie pierwsza? ![]() Kurcze, przespacerowaliśmy koniec świata. ![]() No właśnie. Cytat:
![]() To lecę nadrabiać dalej, bo litości nie macie z tym pisaniem. ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
![]() Dziewczyny jak Wy karmicie, że Wasze dzieciaki tak różnie jadają? Wiem, że to może głupie pytanie, ale głowię się nad tym niesamowicie. Ja Antkowi przygotowuję po prostu porcję ze 120ml i podaję, a on to zjada ( tak wiem, zadziwiające i niespotykane Czy po prostu chodzi o to, że jak widzicie, że maluch się nie najada, to dorabiacie jeszcze?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śliczne zdjęcia i córeczka. A jaka zadowolona. ![]() Cytat:
No,no,no... brawa dla rekordzistki.
|
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
Dearlie
zaczęła płakać i ssać piąstki to dorobiłam jej i wypiła,raczej Antoś też by się wykłócał jakby potrzebował więcej.
|
#3761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nie sprawia mi nic więcej radości gdy Mała daje popalić tatusiowi Dzisiaj miałam iść na targ i wziąć Małą przy okazji na spacerek, ale jakoś obudziłam się zbyt późno, Melka spała. No i cóż, musiałam Ją zostawić z tatusiem (NOTABENE mój TŻ każe tak do siebie mówić, tylko i wyłącznie 'tatuś' ![]() Problem jedynie taki, że TŻ miał naprawić teścia komputer. W każdym razie puenta taka, iż... TŻ nic nie zrobił, bo musiał się zajmować Melką .Teraz dopiero Pacan zauważył, że Mała jest naprawdę absorbująca Cieszę się, bo za każdym razem, jak wracał z pracy, a coś był niedokończone to pretensje. Teraz chociaż wyrozumiały będzie ![]() Cytat:
Wiem, że pytanie nie do mnie, ale Melka dostaje Devikap. Jak już tak szalejemy to po 17. proszę
|
||
|
|
|
#3762 |
|
Wtajemniczenie
|
Kude ale tu nudno....Chyba wszystkie sprzątają, pieką, gotują
![]() Zaraz moje ciastka z nutellą będą gotowe |
|
|
|
#3763 | ||
|
Zadomowienie
|
łał!
jaka śliczna panienka jakie ma łądne stylizacje ![]() a powiedz dużo zdjęć napstrykałaś zanim udało Ci się uzyskać taki efekt? bo ja też coś z Basią próbowałam, ale ona tak się niemiłosiernie wierci, że bez flesza nie ma szans na zrobienie łądnego ostrego zdjęcia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() więc trzeba być ostrożnym ![]() ale Antoś mówiłaś że skończył właśnie 8 tygodni więc 120 to jak najbardziej odpowiednia dla niego porcja - nie można przesadzać z ilością mm, bo łatwo utuczyć dziecko ![]() i dla Tośka - bo bardzo dobrze że się przewrócił ![]() póki co jest to pewnie jeszcze nieświadome, ale świetnie że już zaczyna "zaliczać kolejne etapy"
|
||
|
|
|
#3764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
... Ej to najlepiej niech od razu będzie w czerwcu, bo ja mam 31 maja urodziny i też chętnie skuszę się jeszcze na prezenty.
|
|
#3765 | |||
|
Wtajemniczenie
|
U mnie jak zwykle ostatnio koszmarna noc, malutka nie spała od 00:30 do 4:30, ta jej przerwa zaczyna się robić regularnością...
Wcześniej przespała 3 H od 21:30, a potem od tej 4:30 do 9 spała, ja spałam w tych samych godzinach i jakoś mimo wszystko funkcjonuję . Podczas tej jej nocnej przerwy po prostu sobie leży, coś tam gada i się śmieje, nie płacze wcale, ale ja spać nie mogę jak ona mi piszczy nad uchem, bo jak ją włożę do łóżeczka to jęczy i się pręży ze złości, mimo, że po kąpieli o tej 21:30 zasypia tam pięknie sama i nakarmiona po 4 też.... Co tu robić? Cytat:
powiem szczerze, że super mieć taki komfort psychiczny, że ma się osoby na które można liczyć zawsze w wszędzie w każdej sytuacji- moi rodzice zawsze mi powtarzają, że bez względu na to co zrobię zawsze mi pomogą, kocham ich bardzo i chce być też takim oparciem dla mojej Kingi.No cudowna !! Cytat:
.Cytat:
.Trudno powiedzieć, każde dziecko jest inne, moja ma 9 tygodni i nawet takich rzeczy nie próbuje. |
|||
|
|
|
#3766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3767 |
|
Wtajemniczenie
|
widzialam na fejsie!! cudna |
|
|
|
#3768 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jak zmarzłam. Matko. Wróciłyśmy z przedszkola autobusem bo zimno okrutnie. Niby -8 a jakby z 10 więcej było. A Mati tak miał cieplutko że był taki przyjemny, cieplutki jak go wyjęłam z wózka.
Cytat:
A co do smoczka to najlepiej idź z butlą do sklepu i sprawdź jakie pasują. Ale wydaje mi się że będzie dobry. A smoczek do kleiku na pewno musi mieć dziurę większą. ALe nie taką jak do kaszki jeszcze z tego co pamiętam. Cytat:
![]() Cytat:
cudowne dziecko.
|
|||
|
|
|
#3769 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
prasuję sprzątam i nadrabiam ![]() Chciałabym dziś pochwalić mojego męża Ja do niego: wogóle mnie nie cieszy, że święta idą. A on do mnie: no co ty, pierwsze święta w trójeczkę, kupimy małą choinkę i będzie super A poza tym byłam dziś z dzieckiem na spacerze, zmarzłam jak diabli, ale Milcia była cieplutka, że ho ho.
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co możecie polecić oprócz sab simplex?
|
#3771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż czasem też jest tak, że drze się niesamowicie, a jak Jej dorobię i chcę dać to pluje nim niesamowicie
|
|
|
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
delicol nam pomógł
Reklama mi się pojawiła
|
#3773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Np. jednego dnia śledź gotowany(chyba na parze) z takimi pysznymi przyprawami i sosikiem mmmm... I pierwszy raz smakowały mi zupy mleczne
|
|
|
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3775 |
|
Zakorzenienie
|
jedynie bobotic nam pomagał jeżeli nie miałam sab simplex ... mamuśki u mnie czasu mało ale podczytywać będę Was ...
|
#3776 |
|
Zadomowienie
|
Koszmar, oduczanie czegoś niemowlaka to koszmar. Ryczę razem z nią.
Co odłożę do łóżeczka to ryk straszny, wezmę na ręce to zasypia od razu bo jest taka zmęczona. Tyle kobiet to przerabiało. Dlaczego nikt nie wymyślił lepszego sposobu na uczenie niemowlaka spać w łóżku?! Podobno 3 dni wystarczą, żeby czegoś małe dziecko nauczyć, ale ja nie wiem czy te 3 dni wytrzymam... |
|
|
|
#3777 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() śliczne te wasze córunie Cytat:
mój, że do -4 ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
|
|
#3778 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
my jedziemy jutro i zostajemy do 2 dnia świąt więc w sumie prawie na 5 dni małej nie biorę dużo ubrań, bo w domu pralka jest więc jak zrobi wystrzałową kupę to będzie gdzie oprać te jej łaszkiCytat:
pocieszające to jestCytat:
Ajonę już używam i jest lepiej tzn nie pogarsza się stan kącików po myciu zębów, właśnie je goję lanoliną od sutków na popękane usta jest rewelacyjnadziewczyny jesteście dziś niemożliwie rozweselające ![]() Cytat:
powodzenia na kursie i wizycie kontrolnej Cytat:
Cytat:
Cytat:
wczoraj miałam wrażenie, że znowu w cycuszkach mniej mleczka jest więc na dziś sobie zaplanowałam przystawianie małej często do cycuszka, żeby pobudzić laktację to ta mała łachudra jak na złość żreć dziś prawie nie chce i tylko śpi albo płacze jak się obudzi nic tylko udusić tego gnoma małego ja tu dla niej chce mieć więcej papu a ta ma to w nosie więc i ja już mam to w d...ie więcej się starać nie będę tylko przejdę na butlę jak kolejny raz się coś takiego wydarzy, bo mam dość i po dziurki w nosie |
||||||||
|
|
|
#3779 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
brawa za obrót Antka zawsze to coś nawet jak jeszcze nieświadome ![]() Nie czytałam wcześniej Cobena żadnej książki. To jest pierwsza jaką mam. Mój Maks pochłania 150 ml żarłok i już zaczyna marudzić przy odbijaniu a boję się zwiększyć mu ilość mleka bo już jest grubiutki
|
|
|
|
|
#3780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem teraz jedno od kiedy jestem mamą - póki jest niemowlakiem, we wszystkim mu będę ustępować, bo nie jestem w stanie znieść jego płaczu.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.

ale już nie zdąże ;/

No,no,no... brawa dla rekordzistki. 

powiem szczerze, że super mieć taki komfort psychiczny, że ma się osoby na które można liczyć zawsze w wszędzie w każdej sytuacji- moi rodzice zawsze mi powtarzają, że bez względu na to co zrobię zawsze mi pomogą, kocham ich bardzo i chce być też takim oparciem dla mojej Kingi.