|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
A Tymek od kiedy ma drzemki w dzień? kiedyś chyba nie miał? Apropo kuriera. Dzisiaj dostałam zwrot od listonosza. Facet nie odebrał tej wadliwej baterii do laptopa. Phi. To już ponad 3 tyg albo więcej. Iwa pokażesz sie nam na zdjęciu ? ![]() agawoo a czego premii Ci nie dali? jeszcze za to wysłanie na obczyznę? ![]() Pochwale sie wam co zrobiłam dzisiaj ![]() -zupa dla s -dla nas placki ziemniaczane -pranie -zmiana pościeli -starłam kurze -spacer -poukładałam ubrania tż w szafie ( i na dzisiaj chyba już fajrant.
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
Moi koledzy z dzialu, ktorzy zaczeli prace w grudniu, wiec pracuja niecaly miesiac dostali premie Ja nie. Miło .... W tamtym roku tez nie dostalam, bo bylam na chorobowym pod koniec ciazy ...
|
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
boże jak tak można...
|
|
#184 |
|
Rozeznanie
|
brumek u nas latem jak było zapalenie ucha to nawet nocnych objawów nie było, Ala miała katar i stan zapalny w uszkach a niczym innym się to nie objawiało. Widać każdy inaczej to przechodzi..... Zdrówka dla Tymcia i dla Ciebie w końcu przespanej drugiej połowy nocy (nocny pracusiu
) Nadaję z pracy, jakoś tak mi głupio pisac cokolwiek, bo czytam Was w miarę na bieżąco, a nie ustosunkowuję się do wszystkich treści
|
|
|
|
#185 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Byłam u lekarza, wyniki bardzo dobre, stwierdził u mnie zespół nadwrażliwego jelita. Nic poważnego, dobrał mi leki. Na usg wyglądało tak samo jak ostatnio, dzisiaj dopatrzył trochę powiększoną trzustkę. Więc po świetach jeszcze czeka mnie zrobienie amylazy. Jednak uspokoił mnie, że pewnie wszystko będzie dobrze, ale chce mieć pewność ![]() Najlepszy prezent na święta ![]() Oo nie! Oby to "tylko" zęby! Cytat:
-Dzisiaj albo jutro na pewno Wam pokażę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pozamykali mu małe pomieszczenie, wsadzili farelkę i pilnował. To podobno nie jego pierwsza taka "misja".Myha, jaką masz śliczną pomocnicę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ta pleśń ![]() Idź i nie daj się zwieść!Resztę nadrobie później, jedziemy na budowę. |
||||||||
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Witam w nowym wątku.Napiszę tylko o sobie, bo niewiem czy zdążę nadrobić ![]() Byliśmy dzisiaj na pierwszej wizycie u lekarza z Mateuszkiem i jest zdrowy, silny i waży już 4800g Pani powiedziała, że wygląda na 1,5 miesięczniaka Wogóle to takie kochane dziecko, że och i ach grzeczny w miarę oczywiście. A Julcia stała się dużo bardziej samodzielna, jak Mateuszek zapłacze, to leci szybciutko do Jego łożeczkaMam nadzieję, że kiedyś zaczne Was cytować, a nie tylko o sobie. ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Ja pamietam Agula, ale z ta pleśnią ![]() Natko świetne wieści od lekarza Agawoo masakra jakaś w Twojej pracy ![]() Dziewczyny, ale Wy CUDA potraficie zrobić do jedzenia ![]() No! Troszkę nadrobiłam ![]() Jutro idziemy na urodziny brata ciotecznego moich dzieciaków i trochę się boję tych wszystkich zarazków, bo będzie napewno sporo osób , sporo dzieci, a Mateuszek jeszcze taki malutki , wogole w święta u babci będzie też masa osób, a oni nie zwracaja uwagi na to, że jest małe dziecko( z resztą niejedno będzie, ale Mateuszek najmłodszy)i często ktoś przychodzi z katarem. No i chrzest w święta- nawet dzisiaj lekarka mówiła, że ona to by się bała, żeby czegoś nie złapał w kościele , ale mam nadzieję, że będzie dobrze. Jak ktos u babci będzie chory, to po prostu szybciutko się zmyjemy.Zapomniałam napisać, że witam nowe mamusie ![]() I jeszcze mam pytanie- czy któraś z Was chce sprzedać karuzelę do łóżeczka- kiedyś widziałam taką z FP chyba zoo, czy jakoś tak, z efektami świetlnymi- ma może któraś z Was taka? Rozważam zakup, ale niewiem czy Julcia nie bedzie chciała łapać na zabawki itd. Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-12-21 o 15:49 |
|
|
|
#187 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że Mateuszek grzeczny , na te katary uważajcie Karmisz piersią małego? A w parcy owszem, niefajnie to rozwiazali, ale tak jak pisałam wyżej, pracowałam już na gorszych warunkach
|
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaniosłam wypowiedzenie ![]() Kamień z serca, choć pani mi nadal próbowała wmówić że nie daje sobie rady z wietrzeniem i ogrzewaniem... Ale za to mam istny hit! Wiecie czemu na materacu wyszła pleśń? cyt. "Pani sobie nie zdaje nawet sprawy ile człowiek się poci w nocy!" poprawiła mi tym humor na najbliższy tydzieńJak można być tak głupim......
|
|
|
|
|
#189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#190 |
|
Wtajemniczenie
|
Agula to za ile sie przeprowadzacie? Nie bedziesz miec problemu ze znalezieniem nowego lokum?
Oliweczko super, ze sie tak dobrze u Was uklada! Mateuszek rosnie ehhhh nie popisze wiecej, bo mi ktos wchodzi na komputer... |
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, zrobiłam mały research na FB i zaprosiłam niektóre z Was, jak byłam pewna, że to Wy
Jak któraś ma ochotę, to może zaakceptować, a jak nie, proszę z czystym sumieniem wywalić
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
Agula no jajca
Oliweczka super wieści ![]() Gdzie Wy?
|
#194 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem
Agawoo Dzieki za zaproszenie. Teraz wiem z kim "rozmawiam". I dodam jeszcze ze masz przepiekna córeczkę. Zakochalam sie Agulaaa No co za baba !!! Dobrze ze sie wyniesiecie z tego mieszkania. |
|
|
|
#195 |
|
Wtajemniczenie
|
Podczytuję dzisiaj trochę, ale czasu brak.. Dziękuję za pomoc prezentową Agula no co za baba, jestem w szoku.
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dziękuję za przyjęcie Twoja Wiki też cudna, te pysie ma boskie Co do pozostałych dziewczyn, jak nie byłam pewna to nie zapraszałam, żeby się ktoś nie zdziwił w razie pomyłki
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
HEJ
ja chorobowo, bo obie z Lilka mamy antybiotyk. Piekne święta nam sie zapowiadają , nie ma co
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
Agawoo wysłałam zaproszenie na fb
![]() Niefajnie, że dla Ciebie premii świąteczniej nie było. Przykre to. Bella zdrówka! Ja mam zamiar rogaliki piec ale cały czas się zastanawiam czy jest sens ![]() Potem większość zjem i tak ja
|
|
|
|
#199 | |||
|
Zakorzenienie
|
Natka, super że wszystko jest dobrze!
Cytat:
![]() Mój teść tak ma na imię więc nie bardzo mi się podoba Przy takim małym to wszystko wypada U szwagra do 6latka nie pozwalają powiedziec Kacper, tylko "Kacperek" i uczą go że ma poprawić jak ktoś mówi inaczej... ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
no nie ![]() Zrobiłam 150 uszek, zrobiłabym więcej ale już mi się nie chciało ciasta dorabiać ![]() Mały przyłożył głową w futrynę, dokładnie w róg, ma na czole guza o kolorze i wyglądzie śliwki węgierki..
|
|
|
#200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
telik kocham twoje posty i ten boski słownik. Normalnie Mój ojciec - Makumba - być królem wioski. Ja mieszkać w Afryka, przyjechać do Polski
![]() U nas od wczoraj gorączkowo. Chyba zęby. Dolne dwójki już widać i rosną sobie. |
|
|
|
#202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
telik nieee, to komplement.
|
|
#204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Agula no to faktycznie jeszcze troche pomieszkacie...
Bella zdrowia dziewczyny! Cytat:
ucaluj Adasia w sliwke... Oby to faktycznie tylko zeby! |
|
|
|
|
#205 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bałam się, ze znowu nawali i że nie dojdą na święta.2. Nie wiem dokładnie, już od jakiegoś czau. Ze 2-3 miesiące może. Śpi ok. godzinkę w okolicach 12. 3.Ale dlaczego? Specjalnie nie przyjął, czy go nie było? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Niesamowite, że tak się w to szybko wdrożyłaś i sprawnie ogarniasz taką dwójeczkę ![]() Trzymam kciuki za bez-katarowe towarzystwo na Wigilii i w kościele ![]() Cytat:
![]() 2. Dałam dziś Nurofen. Zobaczymy... Choć nie mam specjalnej nadziei ![]() My kropli nie mamy, tylko ten antybiotyk w syropku. Najpierw wspomniałą coś o kroplach do uszu, ale potem powiedziała, że jednak da co innego. Bo wiesz, ja z tych skrupulatnych - wszystko mam policzone i zanotowane Cytat:
Coraz bardziej mi szanowna mama podpada!Cytat:
Cytat:
![]() Może zdążycie wyzdrowieć do świąt ![]() Cytat:
![]() A macie już coś upatrzonego? Ile trwa to wypowiedzenie? Kiedy się przeniesiecie? Optuję za zamknięciem fb
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
Raczej tak, bo po dentinoxie humor wraca, temp. dzisiaj ok 37,2 (wczoraj było trochę więcej) |
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
Patik pewnie, że się Wam pokażę
myślę, że aż taką maszkarą nie jestem, że musiałabym się ukrywać ![]() tylko tyle co zdjęcia na płytki zgrywałam i nie chce mi się ich teraz wyciągać więc pewnie po Świętach coś powrzucam jak będziemy się wszyscy fotografować ![]() Agawoo oj nie fajnie z tą premią, ale w pracy to chyba nigdy sprawiedliwości nie będzie :/ Oliweczko super, że tak Wam się fajnie układa ![]() kurcze pamiętam początki z dwójką a przecież Hania duużo starsza była od Julci wtedy. szacun dla Ciebie....masz jakąś pomoc w domu w sensie babci albo męża czy całymi dniami sama z dziećmi jesteś? powodzenia na chrzcinach i oby dzieciaczki nic nie podłapały! Agula, ale babka od mieszkania wymyśliła ![]() koń by się uśmiał ![]() kciuki za znalezenie fajniejszego lokum. Madziulka a no fajny pomysł z tą kartą podarunkową. kupi sobie młodzież co chce ![]() Bella zdrówka dla Ciebie i Lilki! Aania 150 uszek! wow chylę czoła! buziaki w potuczone czoło. Carmela oby ta gorączka to tylko przez zęby była! Brumek całe szczęście, że sanki dotarły. tylko teraz śnieg żeby był ![]() no i dołączamy do gromady: nie wiadomo co się dzieje... Hania po przedszkolu twierdziła, że ją brzuch boli. no i faktycznie jakiś taki wzdęty trochę, dałam jej espumisan, ciepła kąpiel i zażądała pójścia spać już po 19-tej. przed chwilą u niej byłam i ma 38,2 :/ rano też coś na brzuch narzekała, ale jak zrobiła kupę tak stwierdziła, że już ją nie boli. no i ciekawe co z tego się wykluje :/
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałyście ten film?
http://www.facebook.com/photo.php?v=274414125997504 Youyou udostępniła na fb, stąd go mam. Coś absolutnie pięknego! Ta kobieta musi być cudownym, czułym człowiekiem, skoro tak potrafi dzieci wyciszyć...
|
#209 |
|
Raczkowanie
|
I ja melduję się na nowym wątku
|
|
|
|
#210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piękne to. Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-12-21 o 21:53 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:34.

zapraszam

mam nadzieję, że to zęby, a nie kolejne choróbsko
i pachnie tak pięknie...kilka godzin temu to ona w lesie jeszcze rosła 
Pozamykali mu małe pomieszczenie, wsadzili farelkę i pilnował. To podobno nie jego pierwsza taka "misja".

Zakończone: 2

klask i:
zębole